Jump to content
Jojo

A1 -> Α (Απεριόριστο)

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.

Νέο μέλος και πρώτο ποστ.

Στα 18 είχα πάρει δίπλωμα για μηχανάκι και αυτοκίνητο μαζί(Α1 και Β).

Απ'ότι μου είχαν πει στη σχολή είχα δώσει για Α1 Αυτόματο. (χωρίς συμπλέκτη).

Ξέρω ότι μετά απο 2 χρόνια(σε 3 μήνες), μπορώ με μία αίτηση να το κάνω Α (απεριόριστο).

Στη δικιά μου περίπτωση ισχύει; Ή πρέπει να δώσω εξετάσεις με μηχανή με συμπλέκτη;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σε 3 μηνες θα μπορεις να οδηγεις απεριοριστα κυβικα αλλα μονο αυτοματο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να οδηγώ Α με συμπλέκτη τί πρέπει να κάνω; Έχω διαβάσει και άλλα ποστ αλλά δε βγάζω νόημα. Το δίπλωμα μου πάνω δεν έχει κάποιο περιορισμό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λογικα θα δωσεις μονο οδηγηση με μεγαλου κυβισμου μηχανη και με ταχυτητες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πας στη σχολή οδηγών δίνεις το δίπλωμα και ένα παράβολο 40-50ε είναι και μετά από λίγες μέρες είσαι έτοιμος. Και γω στην ίδια περίπτωση μεσένα ήμουν, το βγαλα στα 18 αρχικά. Δεν δίνεις τπτ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εξετάσεις νομίζω θα δώσεις, αλλά αν είναι να δώσεις δώσε απευθείας απεριόριστο συμπλεκτάτο..

Δεν ισχύει σε σένα γιατί είχες μόνο για αυτόματο.. Ωστόσο ρώτα μήν τυχών σε είχανε γράψει ότι έδωσες και καλά με συμπλέκτη και δεν χρειαστεί να ξαναδώσεις...

Τροποποιήθηκε από τον kost4s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο πίσω απο το δίπλωμα σου έχει κανέναν περιορισμό? Εκεί στην καρτέλα με τους περιορισμούς? Αν όχι τότε απλά "ξέχασαν" να στο δηλώσουν οπότε με το που πληρώσεις το παράβολο είσαι έτοιμος για απεριόριστα κυβικά και με συμπλέκτη και με απόλα.

Αν έχεις περιορισμό και θες να τον βγάλεις μιας και πας στα απεριόριστα πρέπει να ξαναδώσεις. Δεν ξέρω ακριβώς τα παράβολα, αλλά σίγουρα ξαναδίνεις οδήγηση.

Ρε σεις έχει άλλο για αυτόματο άλλο για κανονικό? Στα 18-21 βγάζεις μέχρι κάποια άλογα πχ, είτε είναι παπάκι είτε σκούτερ δεν έχει σημασία. Και μετά τα 21 απλά το ανανεώνεις. Εκτός και αν έχεις για 50άρι, που εκεί μετά δίνεις κανονικά αλλά άλλο είναι αυτό.

Αν δώσεις με αυτόματο ή με ημι-αυτόματο και δηλωθεί ο περιορισμός, τότε πάλι γίνετε απεριόριστο μετά απο 2 χρόνια αλλά δεν μπορείς να οδηγήσεις με συμπλέχτη. Αν οδηγήσεις με συμπλέχτει και σε σταματήσουν σε γράφουν λες και δεν έχεις δίπλωμα.

Τροποποιήθηκε από τον Gelinos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε σεις έχει άλλο για αυτόματο άλλο για κανονικό? Στα 18-21 βγάζεις μέχρι κάποια άλογα πχ, είτε είναι παπάκι είτε σκούτερ δεν έχει σημασία. Και μετά τα 21 απλά το ανανεώνεις. Εκτός και αν έχεις για 50άρι, που εκεί μετά δίνεις κανονικά αλλά άλλο είναι αυτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν θα δωσεις εξετασεις θα πληρωσεις παραβολο 30ευρο κ σε καμια δεκαρια μερες θα σου το φερουν.. αλλα να πας στο μηχανολογικο γιατι απο τη σχολη οδηγων μπορι να σε χρεωσει παραπανο.. εγω ετσι εκανα πριν δυο μηνες..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν τοτε ειχες δωσει εξετασεις με μηχανακι με συμπλεκτη απλα πας και το ανανεωνεις.Αν ομως τοτε ειχες δωσει με ημιαυτοματο τοτε πρεπει να ξαναδωσεις με μηχανη μεγαλου κυβισμου με συμπλεκτη :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν εισαι πάνω από 21 θα δυσκολευτείς και ας έχουν περάσει 2 χρόνια απο την έκδοση του Α1..Είχα ακριβώς την ίδια περίπτωση με σένα τον οκτώβρη που μας πέρασε πάω να το κάνω ανεξαρτήτου(ένα παράβολο θα πλήρωνα μόνο 30-40Ε) αλλά μου είπανε(απο μηχανολογικο και σχολή οδηγών) οτι δεν γίνεται πλέον άλλαξε ο νόμος και πρέπει υποχρεωτικά να έχεις κλείσει τα 21..Βέβαια ένας κολλητός στην ίδια ακριβώς περίπτωση και αυτός πριν μια βδομάδα εδωσε για αμάξι ενώ ειχε Α1 εδω και 2 χρόνια και είναι 20 χρονών και του είπανε οτι γίνεται και με την αλλαγή του διπλώματος για να προσθέσουνε το αμάξι θα βαλουνε και το απεριόριστο...Τι να πεις Ελλαδα δεν λειτουργει τίποτα οπως πρέπει απλά ψάξτο λίγο πριν κάνεις καμμιά κίνηση(ειχα κλείσει να αγοράσω μηχανή και περίμενα το δίπλωμα.. πίκρα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αν οδηγήσεις με συμπλέχτει και σε σταματήσουν σε γράφουν λες και δεν έχεις δίπλωμα.

Το θέμα είναι πως μάλλον δεν θα σε καλύπτει η ασφάλεια αν γίνει στραβή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ με ημιαυτόματο είχα βγάλει στα 18 και το ανανέωσα μετά με 40€ και δεν έδωσα εξετάσεις. Ούτε με ρώτησε κανείς αν είχα δώσει με συμπλέκτη ή με αυτόματο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά.

Απο πίσω απο το δίπλωμα σου έχει κανέναν περιορισμό? Εκεί στην καρτέλα με τους περιορισμούς? Αν όχι τότε απλά "ξέχασαν" να στο δηλώσουν οπότε με το που πληρώσεις το παράβολο είσαι έτοιμος για απεριόριστα κυβικά και με συμπλέκτη και με απόλα.

Αν έχεις περιορισμό και θες να τον βγάλεις μιας και πας στα απεριόριστα πρέπει να ξαναδώσεις. Δεν ξέρω ακριβώς τα παράβολα, αλλά σίγουρα ξαναδίνεις οδήγηση.

Το δίπλωμα πάνω δεν έχει κανένα περιορισμό. Μάλλον ο εξεταστής δε το κατάλαβε καν ότι ήταν ημιαυτόματο.

Οπότε μάλλον με απλή δήλωση και 30€ παράβολο τελείωσα... :D

Αν τοτε ειχες δωσει εξετασεις με μηχανακι με συμπλεκτη απλα πας και το ανανεωνεις.Αν ομως τοτε ειχες δωσει με ημιαυτοματο τοτε πρεπει να ξαναδωσεις με μηχανη μεγαλου κυβισμου με συμπλεκτη :)

Όντως έδωσα με ημιαυτόματα (μάλιστα απο την αρχή μέχρι το τέλος με 2α ήμουνα) αλλά δεν έχω περιορισμό πάνω στο δίπλωμα. Οπότε μάλλον τη γλίτωσα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγω με παπι ειχα παρει το Α1 χωρις συμπλεκτη και στα 21 το εκανα ανεξαρτητο χωρις κανεναν περιορισμο δεν ξερω αν ξεχασαν κατι οι εξεταστες η αν ετσι ηταν !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολλές φορές απλά το περνάνε στο ντούκου. Δεν είναι ότι δεν ξέρουν αν το μοτόρι που δίνεις είναι αυτόματο, ημιαυτόματο ή με συμπλέχτη. Είναι ότι απλά κάνουν τα στραβά μάτια. Απο την στιγμή που δεν γράφει τίποτα στους περιορισμούς, με 30€ καθάρισες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ερώτηση:

Ισχύει τελικά ότι μπορώ να βγάλω απεριόριστα στα 2 χρόνια μετά το Α1;

Ή είναι στα 21 είτε το επεκτείνεις απο Α1 είτε το πάρεις κατευθείαν;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ερώτηση:

Ισχύει τελικά ότι μπορώ να βγάλω απεριόριστα στα 2 χρόνια μετά το Α1;

Ή είναι στα 21 είτε το επεκτείνεις απο Α1 είτε το πάρεις κατευθείαν;

πρεπει να εχεις κλεισει τα 21 πλεον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πρεπει να εχεις κλεισει τα 21 πλεον.

είσαι σίγουρος φίλε μου?? Ο πατέρας μου έχει σχολή οδηγών και δεν έχω ακούσει τίποτα τέτοιο ακόμα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενταξει πρεπει να παραδεχτουμε πλεον πως σε τετοιο και αλλα παρομοια θεματα γινεται τρελος χαμος...αυτο το ελληνικο κρατος απο οπου και να το πιασεις ειναι απαραδεκτο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν εβγαλα δίπλωμα (Α1) μου ειχαν πει απο την σχολη οδηγων, οτι υπαρχουν 3 κατηγοριες διπλωματος Α1:

1) αυτοματο (δινεις εξετασεις με σκουτερ)

2) ημιαυτοματο (δινεις εξετασεις με παπι)

3) με συμπλεκτη (δινεις εξετασεις με cbf125)

Εγω επελεξα να δωσω με την τριτη κατηγορια. Επισης πρεπει να εχεις κλεισει τα 21 και να εχεις 2 χρονια το διπλωμα για να γινει αοριστο απο οσο ξερω.

Επελεξα με την τριτη κατηγορια γιατι οταν γινει απεριοριστο το κανεις το διπλωμα απεριοριστο με συμπλεκτη (τα παντα ολα οδηγας δηλαδη). Αυτα μου ειπαν, τωρα εαν κανουν τα στραβα ματια κτλ εαν δωσεις σε οποιαδηποτε αλλη κατηγορια δεν ξερω, εδωσα το 3ο για να ειμαι καλλυμενος οταν γινει απεριοριστο.

Επισης αν το Α1 που εβγαλες ειναι στις πρωτες 2 κατηγοριες (και το εχουν γραψει στο διπλωμα σου) τοτε γινεται απεριοριστο αυτοματο ή ημιαυτοματο όπως αναφερθηκε και πιο πανω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απλα εκαναν τα διπλωματα οπως του αυτοκινητου! δεν μπορεις να εχεις διπλωμα για αυτοματο αυτοκινητο και να οδηγας με ταχυτητες! ετσι και στις μηχανες!

το θεμα ειναι πως και φιλος ειχε βγαλει με αυτοματο διπλωμα ενω εγω με συμπλεκτη και τα διπλωματα μας ηταν ακριβως τα ιδια! δεν ελεγε πουθενα οτι το ενα ηταν με συμπλεκτη και το αλλο για αυτοματο! Ελλαδα τι να πεις!

Παντος ρωτησε καλυτερα καμια σχολη οδηγων να σου φυγει η απορια!

Όταν εβγαλα δίπλωμα (Α1) μου ειχαν πει απο την σχολη οδηγων, οτι υπαρχουν 3 κατηγοριες διπλωματος Α1:

1) αυτοματο (δινεις εξετασεις με σκουτερ)

2) ημιαυτοματο (δινεις εξετασεις με παπι)

3) με συμπλεκτη (δινεις εξετασεις με cbf125)

Εγω επελεξα να δωσω με την τριτη κατηγορια. Επισης πρεπει να εχεις κλεισει τα 21 και να εχεις 2 χρονια το διπλωμα για να γινει αοριστο απο οσο ξερω.

Επελεξα με την τριτη κατηγορια γιατι οταν γινει απεριοριστο το κανεις το διπλωμα απεριοριστο με συμπλεκτη (τα παντα ολα οδηγας δηλαδη). Αυτα μου ειπαν, τωρα εαν κανουν τα στραβα ματια κτλ εαν δωσεις σε οποιαδηποτε αλλη κατηγορια δεν ξερω, εδωσα το 3ο για να ειμαι καλλυμενος οταν γινει απεριοριστο.

Επισης αν το Α1 που εβγαλες ειναι στις πρωτες 2 κατηγοριες (και το εχουν γραψει στο διπλωμα σου) τοτε γινεται απεριοριστο αυτοματο ή ημιαυτοματο όπως αναφερθηκε και πιο πανω.

δεν ειναι στανταρ τα μηχανακια, αναλογος την σχολη! εγω εδωσα με παπι που ειχε συμπλεκτη για παραδειγμα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απλα εκαναν τα διπλωματα οπως του αυτοκινητου! δεν μπορεις να εχεις διπλωμα για αυτοματο αυτοκινητο και να οδηγας με ταχυτητες! ετσι και στις μηχανες!

το θεμα ειναι πως και φιλος ειχε βγαλει με αυτοματο διπλωμα ενω εγω με συμπλεκτη και τα διπλωματα μας ηταν ακριβως τα ιδια! δεν ελεγε πουθενα οτι το ενα ηταν με συμπλεκτη και το αλλο για αυτοματο! Ελλαδα τι να πεις!

Παντος ρωτησε καλυτερα καμια σχολη οδηγων να σου φυγει η απορια!

δεν ειναι στανταρ τα μηχανακια, αναλογος την σχολη! εγω εδωσα με παπι που ειχε συμπλεκτη για παραδειγμα!

Ναι, απλα παραδειγμα εδωσα! Δεν ειχα προσεξει στα αλλα (σκουτερ, παπι) ποια ηταν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα