Jump to content
john620

Dirt Club "η Ποπαρα..."

Recommended Posts

Ευγενιε στο πιστακι με την (πολυ παχια) λασπη τα μηχανακι με τα μισα-μισα λαστιχα αντιμετωπισαμε πολυ μεγαλο προβλημα ,ισα που ξεκιναγες και το μηχανακι χορευε τσιφτετελια ,κραταγα λιγο ανοιχτο γκαζι με βαρος πισω αλλα με το που ανεπτυσσα λιγο ταχυτητα επρεπε να ξανακοψω γιατι χανοταν το θεμα

Καποια πιο ελαφρια μηχανακια με πιο αγρια (καθαρα εντουρο ) λαστιχα φαινοντουσαν να τα πανε πολυ καλυτερα αλλα και παλι μπουκωναν

Στα σημεια που ειχε λιμνες και πιο ρευστη λασπη παλι προεκυπταν αρκετα προβληματα αλλα οχι τοσο οσο στο πιστακι ,παντως σιγουρα τα λαστιχα τυπου mt21 ,t63 κλπ δεν ειναι για τοση λασπη ,τουλαχιστον οχι για να πεις οτι πας ανετος με σιγουρια

Στο σημειο με το σκαλοπατι τωρα ,εγω ημουν 8ος και ειδα 3-4 μηχανακια να προσπαθουν να το ανεβουν,καθομουν λοιπον και μελετουσα το σημειο οσο μπορουσα απο την οπτικη γωνια που ειχα και δεν τα εβλεπα καλα τα πραγματα ,οποτε το ειχα σιγουρεψει οτι δεν ανεβαινα με τπτ και ακολουθησα την κακτικη "εμεις οι βλαχοι οπου λαχει" οποτε πηρα φορα (σχετικα) και οπου βγει ,σκεπτομενος να μην κλεισω γκαζι με τιποτα ,πραγματι βγηκε σε καλο και ανεβηκα αλλα στο τελος που πηγα να κοψω εφυγε ο συμπλεκτης απο τα χερια μου και μαζι και το μηχανακι και ξαπλωσα πανω στον βραχο αριστερα και (νομιζω) στον Σωτηρη

Τωρα αν ρωτας λεπτομερεις αν ημουν ορθιος η καθιστος ,ποια χαραξη ακολουθησα κτλ ,δεν θυμαμαι να σου πω ,ειπαμε τι τεχνικη ακολουθησα ,αυτο τα λεει ολα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

:tooth: Ωραίος ο Gee, εφάρμοσε δύο χρυσούς κανόνες του εντούρο και κέρδισε [σχεδόν].

1. "Άσε τους άλλους να πέσουν πρώτα για να μάθεις εσύ."

2. "Εμείς οι Βλαχοι όπου λάχει" ή "When in doubt, gas it." ή "Μην το λιβανίζεις πέρνα"

Το σημείο εκείνο με το βραχοσκαλοπάτι μου έκανε εντύπωση γιατί συνήθως αποφεύγουμε κάτι τέτοια ως ομάδα. Το ότι περάσατε όλοι χωρίς παρατράγουδα, ακόμα και με βοήθεια, κάτι λέει. :clapping2:

Το πάτημα σχήματος S που υπάρχει φαίνεται να καθιστά αδύνατο το πέρασμα του εμποδίου χωρίς στάση. Ο βράχινος τοίχος στα αριστερά φαίνεται πολύ κοντά στο μηχανάκι.

Το πέρασμα σε ευθεία φαίνεται να είναι ο γρήγορος τρόπος να το περάσει κάποιος αφού στην φωτό φαίνεται να υπάρχει μία συνεχής ράμπα. Μεγαλύτερο το ρίσκο βέβαια αφού ο γκρεμός στα δεξιά περιμένει και δεν συγχωρεί λάθη.

Άντε, να με πάτε εκεί σύντομα να το διαπιστώσω ιδίοις όμμασι. :cheers:

Η λασπουριά της Βαρυμπόμπης πάντως δεν παίζεται. Για πρώτη φορά είδαμε και φωτό από τους βούρκους που σχηματίζονται ανάμεσα στα δέντρα. Θυμάμαι να περνάω από μέσα τους σε άλλες βόλτες και να λέω "Όχι πάλι, κ#λος θα γίνουμε, ποιο το νόημα αφού ξέρουμε ότι περνάμε".

Στις φωτό όμως εκ των υστέρων το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό. Adventure!

Αναμένεται να δοκιμάσει κάποιος λάστιχα λάσπης να δούμε αν κολλάει και πάνω σε αυτά ο πηλός.

Όσον αφορά την καταστροφή των διαδρομών είτε είναι σε πιστάκι είτε σε φλαταδούρα είτε σε μονοπάτι, συμφωνώ. Η διατήρηση τους είναι πολύ σημαντική και είναι από τα πράγματα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας από εδώ και πέρα.

Ας πούμε αν κάποιος κολλάει σε μία ανηφόρα καλύτερα να γυρίζει πίσω και να την ξανανεβαίνει με φόρα αντί να την συνεχίζει από στάση σπινάροντας ως την κορυφή με τα πόδια να κάνουν κουπί.

Προσέχουμε για να έχουμε στο μέλλον!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άντε, να με πάτε εκεί σύντομα να το διαπιστώσω ιδίοις όμμασι.

Κι εγώ έχω μια περιέργεια.

:lipssealed:

Βρε συ Johnny, δεν θα μας πεις τη διαδρομή?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

νομιζω οτι το περασμα στην ευθεια που λες ,δεν ειναι δυνατον ,αλλα ειναι αποτελεσμα οφθαλμαπατης λογω φωτογραφιας ,βεβαια δεν επιμενω κιολας γιατι δεν θυμαμαι και πολυ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω το σκαλοπατι αυτο δεν θυμαμαι πως το περασα... νομιζω δεν εκοψα, μολις το ειδα και περασα την "μυτη" που κανει το S του βραχου...

ειχαμε πιασει τεμπο και με τον Σωτηρη και απλα τον ειδα πισω μου... μετα γυρισαμε για να δωσουμε ενα χερακι στους υπολοιπους...

δεν νομιζω να θελει και πολυ σκεψη... καβαλα το και οπου παει!

ενα αλλο που δεν αναφεραμε ειναι οτι ισιωσαν με μηχανημα κομματια του αγωγου... (τα πρωτα 3-4 τουλαχιστων) και ανεβαινουν για πλακα... :angry:

τωρα για τις λασπες, το μονο σιγουρο ειναι οτι ο Σωτηρης με τα καινουργια του Metzeler οργωνε!! εγω πισω δεν ειχα λαστιχο και το μπροστινο αν και γεμιζε για πλακα, με τον ιδιο τροπο αδειαζε, μολις ανοιγαν τα χλμ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ενα αλλο που δεν αναφεραμε ειναι οτι ισιωσαν με μηχανημα κομματια του αγωγου...

Aρα έχουμε: Γεφυρα Βαρυμπόπης - Αγωγός - μονοπατάκι - Πηγές Μπαχούνια - Κατσιμίδι - Αγιος Μερκούριος - χωματόδρομος προς Αυλώνα.

Επιστροφή: Αυλώνα - Αγιος Μερκούριος - Λάκα Ντρίζα (μπρος πίσω) - Κατσιμίδι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καπως ετσι Βασιλη...καναμε την διαδρομη ετσι οπως την κανουμε μεχρι την πηγη, δεν πηγαμε πανω στο κατσιμιδι ομως... πηραμε τον χωματοδρομο πανω απο την πηγη και μετα βγηκαμε δρομο προς αυλωνα...

το τελευταιο μονοπατι ειναι παρακλαδι του λασποδρομου ,ο οποιος ειναι και αυτος παρακλαδι του χωματοδρομου πανω απο την πηγη και αν δεις στον χαρτη εχει και διασταυρωση (next time) :P , και σε βγαζει εκει στην ισια φαρδια κατηφορα...

38164882.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με 2 φωτογράφους στην εμπροθοφυλακή να τραβάει ο ένας τον άλλον αρχικά και μετά ταμπουρωμένοι στο δύσκολο σημείο μπορούμε να βγάλουμε πολύ πράμα και να μην μείνει κανείς παραπονεμένος. Θέλει όμως μία προπορεία 2-3 λεπτών μέχρι να στηθεί ο φωτογράφος στο σημείο.

Αυτο ειναι ευκολο ρε συ. Με τον ρυθμο που παω θα εχουμε χρονο να στησουμε ολοκληρο τηλεοπτικο καναλι και να περιμενουμε να ερθουν οι υπολοιποι. :tooth:

Για τον βραχο παντως οπως εγραψε ο Γιαννης και ο Γιωργος , θελει περασμα με την πρωτη. Στα μισα κωλοσα καπως και μετα απλα το πισω λαστιχο δεν βοηθουσε καθολου στο να σπρωξει την μηχανη. Αν δεν ηταν ο Σωτηρης και ο Γιαννης πανω , θα επρεπε λογικα να κατεβασω το μηχανακι παλι κατω και να δοκιμασω ξανα.

Να στε καλα για το χερι βοηθειας :ok:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ με TKC80 με αρκετά χιλιόμετρα μπροστά δεινοπάθησα στις λάσπες προς Λάκα Δρύζα. Είναι βέβαια και το βάρος που έπαιξε ρόλο (μηχανής και δικό μου) αλλά η οδήγηση με τέτοιο μπροστινό ήταν απλά κάτι γελοίο. Από τύχη (και πόδια) δεν την έφαγα εκεί. Σε νερόλακκους δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα, πάταγε μια χαρά, βέβαια την έφαγα σε νερόλακκο αλλά ήταν προς το τέλος και η κούραση είχε κάνει από ώρα αισθητή την παρουσία της.

Εντύπωση μου έκανε το πίσω λάστιχο το οποίο είναι μεν καθαρό εντουράδικο αλλά παλιό και σάπιο. Στην μεγάλη ανηφόρα που κόλλησε το 990 ξεκίνησα από στάση υπό κλίση χωρίς προσπάθεια (και είχε ΠΟΛΥ λάσπη).

Το σκαλοπάτι δεν ήταν τόσο δύσκολο όσο φαίνεται μόλις βάλεις τον μπροστινό τροχό μέσα. Οι πέτρες τον οδηγούσαν για να κάνει το Sάκι που λένε και τα παιδιά. Όρθιος δεν ξέρω αν θα το πέρναγα, θα ήθελε φόρα και το τερέν δεν συγχωρούσε. Είχε όμως το καλό πως είχες καλά πατήματα με πόδια για να στηριχτείς οπότε δεν φοβόσουν το γκάζι (όχι φόρα όμως, απλά δύναμη). Φυσικά 2 χέρια στα καλάμια πάντα βοηθάνε. :_thumbsup:

Ωραίες ερωτήσεις πράγματι. :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενα αλλο που δεν αναφεραμε ειναι οτι ισιωσαν με μηχανημα κομματια του αγωγου... (τα πρωτα 3-4 τουλαχιστων) και ανεβαινουν για πλακα... :angry:

Γιατί χαλιέσαι; Γιατί να ανέβεις μία χαλασμένη ανηφόρα γεμάτη λούκια με χαμηλή ταχύτητα και τα πόδια να κάνουν κουπί όταν μπορείς να ανέβεις μία ομαλή ανηφόρα τάπα με πολλαπλάσια ταχύτητα;

http://youtu.be/WvDJpyzvvmI

Πιστεύω στρωμένες οι ανηφόρες θα έχουν περισσότερη πλάκα, άσε που δεν θα μείνουν και πολύ έτσι. Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε!

Τροποποιήθηκε από τον tzoutz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα του ξηγηθω εγω το ΣΑΒΒΑΤΟ.

Μια,δυο φορες πανω κατω αν το κανω να δεις κατι λουκια που

θα προκυψουν. :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα του ξηγηθω εγω το ΣΑΒΒΑΤΟ.

Μια,δυο φορες πανω κατω αν το κανω να δεις κατι λουκια που

θα προκυψουν. :mB_kalo_e:

Βρε σκιτζή, βρε χοντράνθρωπε, βρε ανοικονόμητε, δεν είπαμε να φροντίσουμε από εδώ και πέρα να μην χαλάμε τις διαδρομές; :plaf::tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως καλό θα είναι τα πυροσβεστικά να έχουν πρόσβαση...

Δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα υπάρχει το δάσος της Βαρυμπόπης...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως καλό θα είναι τα πυροσβεστικά να έχουν πρόσβαση...

Δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα υπάρχει το δάσος της Βαρυμπόπης...

Tι λές μωρη μαυρογατα.........φτου,φτου,σκορδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tι λές μωρη μαυρογατα.........φτου,φτου,σκορδα.

τον κοβω το καλοκαιρι να ετοιμαζει ομαδες για περιπολιες :lipssealed:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάθε καλοκαίρι γίνεται αυτό!

Το δάσος έχει πρόβλημα. Οσοι βολτάρετε στον πυρήνα του («βασιλικά κτήματα») ίσως έχετε διαπιστώσει πόσοι ξεροί κορμοί υπάρχουν διάσπαρτοι. Χιλιάδες δέντρα πεσμένα κάτω, που χρειάζονται πέντε-δέκα χρόνια για να σαπίσουν.

Ετσι έχουμε να κάνουμε με:

1) Δάσος άρρωστο και σχετικά γηρασμένο.

2) Καύσιμη ύλη διάσπαρτη παντού.

Αυτά τα δύο συνιστούν μία βραδυφλεγή βόμβα. Το φυτίλι λείπει και η ανάφλεξη.

Τα ίδια είχαμε παρατηρήσει και στην Πάρνηθα, στο τμήμα που κάηκε (αλλά και στο διασωθέν άκαυτο). Γι'αυτό και η φωτιά εξαπλώθηκε με πρωτοφανή ταχύτητα. Κατάπινε πολλά ξερά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πήρα μια μίνι αντλία βενζίνης για να μην ξεπουπουλιάζουμε τα μηχανάκια μας άλλη φορά αν ένα άλογο φάει όλο το σανό του. Θα τη δοκιμάσω κιόλας για σιγουριά. Πόση λάσπη θα μαζέψουμε το ΣΚ? Τόση? Τ ό σ η? Ή Τ Ο Σ Η??? Μακάρι να μπορώ. Γιάννη κοίτα τιμές ελαστικών στο site του Κουζή αφού τα βάζεις και μόνος σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμένα η καλή μου έχει πάει για ένα φρεσκάρισμα, οπότε Σωτήρη μην φέρεις την αντλία. :tooth:

Καλά να περάσετε και να λασπωθείτε πολύ!

Τα λέμε στο Enduro Meeting κατά πάσα πιθανότητα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα