Jump to content
Αήρ

Προβληματάκι με το GT (το MODENAS εννοώ)...

Recommended Posts

Λοιπόν νεότερα επί του θέματος:

Ο πάπιος μου κάνει ξανά το ίδιο πρόβλημα, το ξαναματαπήγα στο μάστορη (τον εξουσιοδοτημένο ντε) ο οποίος το πήγε στον Γκοργκόλη το ανοίξανε το μοτέρι και μου είπε ότι η βαλβίδα εισαγωγής ήταν σχεδόν κλειστή από 10 διάκενο που έπρεπε να έχει, είχε 6, με αποτέλεσμα το μείγμα να ήταν πολύ φτωχό.

Το ρυθμίσανε καιτο πήρα το μηχανάκι και μου είπε ότι αν το ξαναματακάνει να το πάω να δουν τι θα κάνουν.

Οπότε περιμένω να το κυκλοφορήσω λίγο και να δω πως θα πάει...

Ααααα επείσης μου είπε να μην βάζω 100άρα μπετζίνα γιατί δεν κάνει καλό στον πάπιο...

Τροποποιήθηκε από τον Air

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Με βάση το manual που βρίσκεται στο παρακάτω link οι τιμές για τις βαλβίδες είναι 0.04-0.08mm. Άρα μάλλον ήταν σωστή. Μακάρι όμως να βρεθεί το πρόβλημα και να μας ενημερώσεις όλους τους "παθόντες".

https://rapidshare.c...3356869A596|0|0

Τροποποιήθηκε από τον Harris

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με βάση το manual που βρίσκεται στο παρακάτω link οι τιμές για τις βαλβίδες είναι 0.04-0.08mm. Άρα μάλλον ήταν σωστή. Μακάρι όμως να βρεθεί το πρόβλημα και να μας ενημερώσεις όλους τους "παθόντες".

https://rapidshare.c...3356869A596|0|0

Γιατί, το αντιμετοπίζεις και εσύ αυτό το πρόβλημα;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω το xcite εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Έχω κάνει περίπου 14000km. Το αντιμετωπίζω από την πρώτη μέρα. Το φαινόμενο είναι πιο έντονο με βροχή, κρύο και υγρασία. Το καλοκαίρι δεν είχα πρόβλημα. Οι βαλβίδες ήταν ρυθμισμένες όπως σου ρύθμισαν και τις δικές σου. Μάλλον δε γνωρίζουν από τι προκαλείται. Τους είχα πάρει τηλ. και μου είπαν να καθαρίσω το καρμπ. και αν συνεχίζει να το πάω να το δούνε. Έχω την εντύπωση ότι το xcite και το GT είναι ακριβώς ίδια μηχανάκια εκτός από τα πλαστικά. Αν σου βρούνε λύση σε παρακαλώ πες μου για να το δοκιμάσω. Γράφω παραπάνω τι έχω κάνει. Πρόσφατα καθάρισα το καρμπ. αλλά σήμερα πάλι τα ίδια. Το αντιμετωπίζω τραβώντας το τσοκ για να ξεκινήσω και μετά το κλείνω!!! Χρησιμοποιώ το τσοκ αντί για γκάζι για την εκκίνηση μόνο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτσε να δούμε πως θα πάει για μερικές μέρες και βλέπουμε...

Μακάρι να δεις αποτέλεσμα και να μου πεις πως το διόρθωσαν τελικά. Πάντως μην απογοητεύεσε ολόκληρο το καλοκαίρι και το Σεπτέμβρη ακόμη δε μου το είχε κάνει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ϊδιο πρόβλημα κι εγω με το x-cite και δεν ήξερα τι μπορεί να είναι.Ρύθμισα λίγο το ρελαντί πιο ψηλά κ διορθώθηκε σε μεγάλο βαθμό αλλά καμιά φορά συνεχίζει να το κάνει (ανάλογα με τα κέφια του), ιδίως τώρα το χειμώνα με πιο κρύο καιρό.Το καλοκαίρι πάντως κι εγώ δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα.

Περιμένω κι εγώ να ακούσω αποτελέσματα κι ελπίζω να είναι θετικά για να πάψει να σε απασχολεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν το μηχανάκι είναι ένα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ και μισό, λειτουργεί όποτε του καυλώσει αυτουνού κανονικά και κανένας δεν γνωρίζει τι πρόβλημα έχει.

Το πρόβλημα με την τροφοδοσία συνεχίζει να υπάρχει και κάποιες μέρες λειτουργεί μια χαρά και κάποιες άλλες πάλι κάνει τα δικά του, αρρυθμίες στο ρελαντί, κάποιες φορές σβήνει, ότι νάναι.

Το έχω πάει 3 φορές σε εξουσιοδοτημένο και προκοπή καμία.

Μέχρι τώρα μου έχουν καθαρίσει το καρμπυρατέρ, μου είπαν ότι η βαλβίδα εισαγωγής ήταν κληστή και την άνοιξαν, το έχουν πάει στον ίδιο το Γκοργκόλη μπας και βγάλει αυτός άκρη.

Αλλά ο καιρός γαρ εγγύς και όπου νάναι θα στείλω ένα mailάκι στον Γκοργόλη τον ίδιο αλλά και στην εταιρεία στην Μαλαισία.

Τώρα για το θέμα με τα φώτα αν και έχω επικοινονίσει μαζί τους τηλεφωνικά αρχικά και με mail στη συνέχεια, απλά με έγραψαν στα αρχίδια τους με την απάντηση ότι στις δοκιμές του ΚΤΕΟ τα φώτα φέγγουν μια χαρά.

Θα επανέλθω με νέο ξεχέσιμο σύντομα...

Μακρυά από το GT παιδάκια, μακρυά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο κατω μερος του ντεποζιτου ειναι το ρουμπινετο.

Αν το ξεβιδωσεις απο το ντεποζιτο θα δεις οτι εχει ενα μικρο φιλτρακι.. Βγαλτο. Ξαναβιδωσε το πανω.

Τοποθετησε ενα εξωτερικο φιλτρο βενζινης και εισαι ετοιμος.

Αυτο εκανα εγω και ησυχασα

Σας εχω γραψει κατι. Το δοκιμασατε ρε παιδια; Καντε το εγω ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα και μετα απο αυτο απλα τελειωσε...

Ε τωρα τι να πω αν ηταν τυχαιο, δεν φταιω εγω... ΚΑι εγω απο site εξωτερικου του διαβασα και μαλιστα για τα kawasaki.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σας εχω γραψει κατι. Το δοκιμασατε ρε παιδια; Καντε το εγω ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα και μετα απο αυτο απλα τελειωσε...

Ε τωρα τι να πω αν ηταν τυχαιο, δεν φταιω εγω... ΚΑι εγω απο site εξωτερικου του διαβασα και μαλιστα για τα kawasaki.

Δεν το είχα δει αυτό, thanks Λιάκο, θα το κάνω με την πρώτη ευκερία και βλέπουμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν πάμε συνέχεια της κουβέντας, έχω επίσης παρατηρίσει ότι το μηχανάκι δεν ανεβάζει χλμ, δηλαδή μετά τα 90 πρέπει να είναι ψιλοκατηφόρα και όχι με κόντρα αέρα για να πάει 100 (παραπάνω δεν πάει με τίποτα).

Για πείτε γνώμες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

............... το μηχανάκι είναι όπως το πήρα και έχει 3000χλμ.

Να'χει πάει 4000-5000 χλμ. τωρα.

¨οσο κι αν σου φανεί περίεργο Γιώργη, δεν έχει ''ανοίξει'' ακόμη. Θέλει άλλα τόσα, χοντρικά να το πώ.

Μονοκύλινδρα.

Τα μεγάλα ειδικά, μπορεί να χρειάζονται και 12000 χλμ.

Θέλει δούλεμα 2-3 φορές καθημερινά, κοντά στην τελική του, να ''συνηθίζει'' το μοτέρ ψηλά.

Όσο δεν γίνεται αυτό, και του ζητηθεί ξαφνικά τότε δεν αποκρίνεται.

Δεν ξερω αν τα γραφω κατανοητά....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μακάρι γιατί σήμερα πάλι τσαλιμάκια έκανε, με το που άφηνες το γκάζι έσβηνε κατευθίαν.

Στο τσακ είμαι να πάω από τον Αντιπρόσωπο να γίνει της κολάσεως...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μακάρι γιατί σήμερα πάλι τσαλιμάκια έκανε, με το που άφηνες το γκάζι έσβηνε κατευθίαν.

Στο τσακ είμαι να πάω από τον Αντιπρόσωπο να γίνει της κολάσεως...

Το οτι θα ανοιξει ο κινητηρας, δεν σημαινει οτι θα λυσεις και το προβλημα...

Κανε αυτο που ειπαμε:) πλεον δεν εχεις να χασεις τιποτα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν το μηχανάκι δεν το έχω πειράξει από τότε που μου άνοιξαν την βαλβίδα εισαγωγής.

Χτες στη βόλτα στα Δερβενοχώρια με άφησε πάλι από μείγμα.

Αφού ανεβήκαμε και κατεβήκαμε το βουνό σε κάποιο σημείο που σταμάτησα, αυτό ήταν, δούλευε στο ρελαντί και μόλις άνοιγα το γκάζι και με νεκρά, έσβηνε.

Αφού το άφησα στο ρελαντί για 2 λεπτάκια μετά δούλευε σωστά.

Αλλά εκτός αυτού το μηχανάκι δεν τραβάει κιόλας.

Στην ευθεία δεν πήγενε με τίποτα πάνω από 85 βία 90 χλμ/ω.

Σήμερα θα πάρω τον Γκοργκόλη τηλ. και βλέπουμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ξέρω ρε συ Λιάκο, αλλά δεν θέλω να του βάλω εγώ χέρι, θέλω να δω τι θα κάνει ο γκοργκόλης, θα του πω και το θέμα με το φιλτράκι που είπαμε + κάποια άλλα πράγματα και θα δω τι θα μου πει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως νομιζεις... εγω παντως θα το εφτιαχνα ΕΓΩ αφου δεν μπορει αυτος και υστερα θα πηγαινα και θα τους το ετριβα στην μουρη. :rtfm:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν έκλεισα ραντεβού και αύριο θα το πάω στο γκοργκόλη και είδομεν.

Μέχρι τώρα το έχω πάει μόνο σε εξουσιοδοτημένο να το δει, το οποίο συνεργείο δεν έχει ιδέα από modenas και δεν ξέρω πως του έδωσαν την εξουσιοδότηση να έχει το service...

Λέω και το όνομα αν δεν υπάρχει πρόβλημα για να ξέρουν και οι υπόλοιποι κάτοχοι να μην πάνε εκεί...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμενα παλι μου κανει οτι μπουκωνει το μηχανακι και οχι στεγνωνη.γιαυτο και μολις δουλευει ρελαντι λιγο στρωνει .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχοντας το ίδιο πρόβλημα σ' ένα Xcite εδώ κι ένα χρόνο θα έλεγα ότι μάλλον για κάποιο λόγο στις χαμηλές στροφές το μίγμα γίνεται φτωχό. Όσες φορές είχα το πρόβλημα τραβούσα το τσοκ για να ξεκινήσω!!!

Μάλλον στην εταιρεία γνωρίζουν το πρόβλημα. Έχουν προτείνει και λύσεις σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Τροποποιήθηκε από τον Harris

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ξέρω ρε συ Λιάκο, αλλά δεν θέλω να του βάλω εγώ χέρι, θέλω να δω τι θα κάνει ο γκοργκόλης, θα του πω και το θέμα με το φιλτράκι που είπαμε + κάποια άλλα πράγματα και θα δω τι θα μου πει...

Ύψος στάθμης φλοτέρ.

Απίθανη.............δυσλειτουργία για καινούργιο μοτό, και καλό θα'ναι να μην το πείς κατευθείαν, αλλά ΑΦΟΥ εξαντλήσουν οι ίδιοι

τις τυχόν λύσεις στο θέμα.

Αν όντως είναι αρύθμιστο το ύψος, απο εκεί πηγάζουν 1 κάρο προβλήματα.

:afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπα, Θανάση, το πρόβλημα δεν είναι μόνο με το δικό μου αλλά και με τα υπόλοιπα modenas και Ζ130 που φοράνε το ίδιο μοτέρ και καρμπυρατερ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πήγαινέ το στα κεντρικά του στην Καλλιθέα και στείλε και ένα mail μετά σον Γκοργκόλη αν δεν το φτιάξουν.

Έχει καλή φήμη ως αντιπρόσωπος και ενδιαφέρεται για την επίλυση των όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν.

Μέχρι στα κεντρικά στα Τρίκαλα έχει πάρει σκούτερ που ξέρω καλά και τα έχει επισκευάσει μια χαρά.

Εφόσον είναι καινούργιο ακόμα και έχει εγγύηση γιατί να παιδεύεσαι εσύ?

Πήγαινέ το χθές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα