Jump to content
sarmelion

Πιστεύετε ότι κάποιος μπορεί να καβαλήσει μεγάλη μηχανή χωρίς εμπειρία;

Πιστεύεται ότι κάποιος μπορεί να καβαλήσει μεγάλη μηχανή χωρίς εμπειρία;  

205 ψήφοι

1. 1. Πιστεύεται ότι κάποιος μπορεί να καβαλήσει μεγάλη μηχανή χωρίς εμπειρία;

• Ναι, αρκεί να έχει την ωριμότητα
    • Ποτέ δεν θα μάθει να την οδηγάει σωστά, εκτός και αν είναι η εξαίρεση του κανόνα

Recommended Posts

Για κάποιον έμπειρο όπως τον περιγράφεις, η συνήθεια του μεγάλου SS είναι μια υπόθεση δύο - τριών εβδομάδων (άντε ενός μήνα) Απλά πρέπει να συνηθίσει τη κίνηση του δεξιού του χεριού και τον τρόπο που μαζεύει χιλιόμετρα αυτή η μοτό. Από κει και πέρα, θα είναι μια χαρά άνετος κι ωραίος.

Και... όχι... δεν είναι το ίδιο πράγμα (αν υπονοείς αυτό) ότι αυτός ο αναβάτης είναι το ίδιο με έναν που έμαθε να οδηγάει πάπια χτες και αύριο θα πάει σε πύραυλο εδάφους εδάφους. Ο ένας ξέρει να χειρίζεται σωστά μια μοτοσυκλέτα κι ο άλλος είναι ανίδεος κι ίσως δεν θα μάθει ποτέ να οδηγεί σωστά.

Δέχομαι την άποψη σου χωρίς να την ασπάζομαι. Επίσης δέχομαι ότι μπορεί στο μέλλον να την ασπαστώ όταν κ εγώ θα έχω αποκτήσει περισσότερη εμπειρία :cheers: .

Παρόλα αυτά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι όσους ξεκίνησαν σε άλλες εποχές, που ήταν διαφορετικά τα πράγματα και που ουσιαστικά οι καταστάσεις σε έσπρωχναν να κάνεις μικρές αλλαγές επειδή το να πάρεις κάτι μεγάλο ήταν αρκετά πιο δύσκολο. Αν γινόσαστε 21 χρονών και πάλι αλλά στην σημερινή εποχή και μέχρι τα 21 είχατε μόνο το 50άρι το παπί και έχοντας την γνώση που είχατε τότε που οδηγούσατε μόνο 50άρι θα κάνατε 1-2 αλλαγές πριν κατασταλάξετε σε μία μηχανή 70-80 ίππων ή θα το παίρνατε και θα πηγαίνατε για λίγο καιρό προσεκτικά.Δεν αναφέρω ss χιλιάρη. Για παράδειγμα ένα f800gs ή κάτι ανάλογο. Πάντα με φιλική διάθεση συζητάω!!! :_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μια καλή περίληψη θα ήταν "Οι άλλοι να πάρουν μικρό, εγώ πιστεύω πως το έχω, ο καθένας κάνει ό,τι νιώθει". Δηλαδή, άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.

Πάντα έτσι πάνε αυτά τα θέματα.

Πολύ καλό.

Δυστηχώς όμως όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι το έχουν κάποια στιγμή θα πιστέψουν ότι το έχουν παραπάνω . . . .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν υπαρχει φιλε μου συγγεκριμενος λογος το οτι μου αρεσε παρα πολυ αυτη η μηχανη και το οτι ηθελα να την αγορασω δεν σου αρκει;ηθελα μια μηχανη να πηγαινω τις βολτες μου τα σαββατοκυριακα και ισως στο μελλων να παω εξωτερικο με την συγγεκριμενη μοτο.Εγω δεν ειπα οτι αυτο που εκανα ειναι το πιο σωστο αν με ροταγε καποιος ουτε εγω θα το προτεινα το ειπα και παραπανω,ομως αν εχεις την συνεση που πρεπει μπορει να την οδηγησει ο καθενας αρκει να το εχει και λιγο μεσα του ο καθενας κανει τις επιλογες του.

Η σύνεση που λες ότι υπάρχει στην οδήγηση, πρέπει να υπάρχει και κατά την επιλογή της μοτοσυκλέτας. Δεν υπάρχουν δύο συνέσεις στον άνθρωπο. Αυτή είναι η ένστασή μου στην περίπτωσή σου. Στο είπα και πιο πάνω, ότι "αυτή μου άρεσε μόνο/αυτή ήθελα" στην περίπτωσή σου δεν είναι σοβαρή απάντηση, αλλά αν εσένα σου αρκεί, εμένα μου περισσεύει. Γούστο σου και καπέλο σου το τι έκανες, αλλά να ξέρεις πως κάποιος που πήγε από τα 10 άλογα στα 180, ίσως δεν μάθει να οδηγεί ποτέ του σωστά. Εκεί είναι όλο το παραμύθι της υπόθεσης. Δεν γίνεται να μάθεις να οδηγείς σωστά όταν τρέμεις να ανοίξεις το γκάζι και να ψάξεις λίγο τα οδηγικά σου όρια. Ακόμα κι αυτοί που πήγαν σταδιακά σε αυτά τα άλογα έχοντας πριν μοτοσυκλέτες με 80 με 100 και με 120 άλογα, τους βλέπω στο δρόμο και πάνε σφιγμένοι (οι περισσότεροι) γιατί ένα μικρό λάθος, κοστίζει αρκετά. (δεν μιλάω για ευθείες.... εκεί πάει ο καθένας με 300)

Αυτό που θα σου πρότεινα, είναι αν σου περισσεύει κάνα φράγκο, βρες κάνα παλιό 400άρι σε καλή κατάσταση ή και 600άρι ακόμα) και μπαίνε καμιά πίστα σιγά σιγά να νιώσεις την μοτοσυκλέτα καλύτερα. Θα σε βοηθήσει πολύ αυτό στην οδήγηση της μεγάλης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά η ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες του "αναπτυγμένου κόσμου" στην οποία κυριαρχούν στις πωλήσεις τα On/off. Τα τελευταία χρόνια έχουν αθξηθεί οι πωλήσεις και σε άλλες χώρες πχ Αγγλία, Γερμανία απλά και μόνο γιατί τα σημερινά on/off έχουν γίνει all arround sporttouring on. Θέλω να καταλείξω ότι σε όλον τον κόσμο entry level μηχανές θεωρούνται τα μεσαία 600αρια e.q. bandit,hornet,monster.... 70-100 άλογα από 600 κυβικά διαχειρίζονται με στοιχειώδη σύνεση εύκολα από τον άπειρο ανα βάτη. Δεν είναι ανάγκη να δουλεύεις τον κινητήρα στους κόφτες, ούτε να σπας τον καρπό σε κάθε άνοιγμα. Μπορεί να οδηγει στις χαμηλομεσαίες που είναι ήπια τα μοτερ και να εξερευνεί και μαθαίνει την μοτο του με ασφάλεια. Αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο. Ούτε γονίδια Ρόση χρειάζονται ούτε χιλιάδες ώρες πτήσης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα δυστυχώς ή ευτυχώς εδώ δεν είμαστε αναπτυγμένο κράτος ο καθένας μπορεί να βγάλει δίπλωμα λαδώνοντας.

Οι δρόμοι είναι επιεικώς απαράδεκτη πρόσφυση μηδέν.

Στους δρόμους πολλοί νομίζουν ότι είναι σε πίστα και άλλοι ότι είναι μόνοι τους.

Κυκλοφορούν πολλοί με μειωμένα αντανακλαστικά λόγο αλκοόλ, ναρκωτικών ή ψυχοφαρμάκων.

Για αυτούς τους παραπάνω λόγους και άλλους πολλούς πρέπει να το έχεις και να μην είσαι κουλάδι. Γιατί θα πρέπει να προστατεύεις τον εαυτό σου από τους άλλους και αν είσαι ένα κουλάδι που το πας όλη την ώρα με 40 και δεν μπορείς να το ανοίξεις κάποια στιγμή . . . Για αυτό και είμαι υπέρμαχος στο να αγοράζεις μηχανή με την εμπειρία σου. Όχι για να την τρέχεις αλλά για να την οδηγείς και όχι να σε πηγαίνει. Ο νοών νοείτω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δέχομαι την άποψη σου χωρίς να την ασπάζομαι. Επίσης δέχομαι ότι μπορεί στο μέλλον να την ασπαστώ όταν κ εγώ θα έχω αποκτήσει περισσότερη εμπειρία :cheers: .

Παρόλα αυτά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι όσους ξεκίνησαν σε άλλες εποχές, που ήταν διαφορετικά τα πράγματα και που ουσιαστικά οι καταστάσεις σε έσπρωχναν να κάνεις μικρές αλλαγές επειδή το να πάρεις κάτι μεγάλο ήταν αρκετά πιο δύσκολο. Αν γινόσαστε 21 χρονών και πάλι αλλά στην σημερινή εποχή και μέχρι τα 21 είχατε μόνο το 50άρι το παπί και έχοντας την γνώση που είχατε τότε που οδηγούσατε μόνο 50άρι θα κάνατε 1-2 αλλαγές πριν κατασταλάξετε σε μία μηχανή 70-80 ίππων ή θα το παίρνατε και θα πηγαίνατε για λίγο καιρό προσεκτικά.Δεν αναφέρω ss χιλιάρη. Για παράδειγμα ένα f800gs ή κάτι ανάλογο. Πάντα με φιλική διάθεση συζητάω!!! :_hi:

Προσωπικά, ναι... θα πήγαινα σε μέτρια κυβικά για ένα διάστημα και μετά σε μεγάλα. Μάλλον, να μην μιλήσω για κυβικά, γιατί αυτά από μόνα τους δεν λένε πολλά πράγματα. Έχω 1150κε και μόλις 85 ίππους.

Να μιλήσω καλύτερα σε ίππους. Ναι, θα πήγαινα σε μέτριους ίππους πρώτα (max 100) και αργότερα θα ανέβαινα παραπάνω.

Βέβαια, επειδή είμαι οπαδός των ONoff, μέχρι πρότινος κανένα ΟΝοφ δεν είχε πολλούς ίππους. Όλα γυρνούσαν λίγο κάτω, λίγο πάνω από τους 100 παρόλα τα κυβικά τους. Μόνο τα τελευταία ψηλά στρητ που μερικοί τα ονομάζουν ΟΝοφ έχουν περισσότερα άλογα (Tiger-Multistrada κτλ)

Οπότε, δεν θα ανέβαινα σε περισσότερα άλογα ούτως ή άλλως.

Στην τελική όμως, για μένα δεν χρειάζεται κανείς παραπάνω από 100 άλογα για να κάνει σχεδόν τα πάντα. Και λέω σχεδόν, γιατί το μόνο που δεν έχεις είναι η μεγάλες τελικές. Κι εγώ βαριέμαι με το GS όταν μπαίνω στις εθνικές οδούς, αλλά οπουδήποτε αλλού, το ευχαριστιέμαι πάρα πολύ το μηχανάκι και ας έχει μόλις 85 άλογα. (θα προτιμούσα να έχει 100 ή να ήταν 30 κιλά ελαφρύτερο βέβαια :lol: Έτσι θα ήμουν υπέρ ικανοποιημένος από την μοτοσυκλέτα μου)

Το έχω πει σε τόπικ που μιλάνε για άλογα, πως θεωρώ υπερβολή τα άλογα των 150+ για την Ελλάδα. Εγώ... προσωπικά εγώ. Άλλοι τα θέλουν σαν τρελοί και δεν τα θεωρούν υπερβολή και γι' αυτό τα αγοράζουν.

Όμως το να οδηγείς γρήγορα, δεν εξαρτάται από τα άλογα που έχει το μηχανάκι σου. Εξαρτάται από το πως το οδηγείς. Κι όταν κάποιος κάνει τέτοιο άλμα ίππων για να πάει από σκούτερ και παπί σε 150+ άλογα, δυστυχώς, δεν θα μάθει ποτέ να οδηγεί καλά. (αυτό πιστεύω)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η σύνεση που λες ότι υπάρχει στην οδήγηση, πρέπει να υπάρχει και κατά την επιλογή της μοτοσυκλέτας. Δεν υπάρχουν δύο συνέσεις στον άνθρωπο. Αυτή είναι η ένστασή μου στην περίπτωσή σου. Στο είπα και πιο πάνω, ότι "αυτή μου άρεσε μόνο/αυτή ήθελα" στην περίπτωσή σου δεν είναι σοβαρή απάντηση, αλλά αν εσένα σου αρκεί, εμένα μου περισσεύει. Γούστο σου και καπέλο σου το τι έκανες, αλλά να ξέρεις πως κάποιος που πήγε από τα 10 άλογα στα 180, ίσως δεν μάθει να οδηγεί ποτέ του σωστά. Εκεί είναι όλο το παραμύθι της υπόθεσης. Δεν γίνεται να μάθεις να οδηγείς σωστά όταν τρέμεις να ανοίξεις το γκάζι και να ψάξεις λίγο τα οδηγικά σου όρια. Ακόμα κι αυτοί που πήγαν σταδιακά σε αυτά τα άλογα έχοντας πριν μοτοσυκλέτες με 80 με 100 και με 120 άλογα, τους βλέπω στο δρόμο και πάνε σφιγμένοι (οι περισσότεροι) γιατί ένα μικρό λάθος, κοστίζει αρκετά. (δεν μιλάω για ευθείες.... εκεί πάει ο καθένας με 300)

Αυτό που θα σου πρότεινα, είναι αν σου περισσεύει κάνα φράγκο, βρες κάνα παλιό 400άρι σε καλή κατάσταση ή και 600άρι ακόμα) και μπαίνε καμιά πίστα σιγά σιγά να νιώσεις την μοτοσυκλέτα καλύτερα. Θα σε βοηθήσει πολύ αυτό στην οδήγηση της μεγάλης.

δεδομενων των συνθηκων και με καποια πολυχρονη εμπειρια απο μηχανες (ασχετα αν οικονομικων συγκοιριων δε μπορεσα να ξεφυγω απο το παπι) φιλων συγγενων ακομα και σε ταξιδακια κοντινα (χαλκιδα κλπ) εχω συμπερανει το εξης...βολευομαι καλυτερα σε ss ειμαι κοντος (1.67) ελαφρυς (65 κιλα) και η θεση οδηγησης με βολευει γιατι αγκαλιαζω ΟΛΗ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ...ειμαι ευκινητος και μπορω ευκολα να αλλαξω σταση σωματος...ειμαι σε λογικα πλαισια γυμνασμενος και το βαρος (πφφφ ουτε 200 κιλα δεν ειναι ενα 600αρι ss) σε συνθηκες πολης δεν ειναι και τοσο τραγικο...αντιθετα με δυσκολεψε πολυ πιο πολυ ενα vstrom φιλου σε κυκλοφοριακο μιας και μου φανηκε αρκετα ψηλη για τα γουστα μου και αυτη η ορθια θεση οδηγησης εμενα προσωπικα με ψιλοκουρασε (ισως αν εφερνα λιγο το τιμονι προς τα εμενα να ηταν καλυτερα)...οι κραδασμοι και τα κλωτσιματακια επισης με κουρασαν...σε ενα ss αισθανομαι πιο οικεια και ασχετως της δυναμης του δε με τρομαζει τοσο οσο ενα vstrom η tdm...μια τετοια απαντηση σε καλυπτει...?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά η ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες του "αναπτυγμένου κόσμου" στην οποία κυριαρχούν στις πωλήσεις τα On/off. Τα τελευταία χρόνια έχουν αθξηθεί οι πωλήσεις και σε άλλες χώρες πχ Αγγλία, Γερμανία απλά και μόνο γιατί τα σημερινά on/off έχουν γίνει all arround sporttouring on. Θέλω να καταλείξω ότι σε όλον τον κόσμο entry level μηχανές θεωρούνται τα μεσαία 600αρια e.q. bandit,hornet,monster.... 70-100 άλογα από 600 κυβικά διαχειρίζονται με στοιχειώδη σύνεση εύκολα από τον άπειρο ανα βάτη. Δεν είναι ανάγκη να δουλεύεις τον κινητήρα στους κόφτες, ούτε να σπας τον καρπό σε κάθε άνοιγμα. Μπορεί να οδηγει στις χαμηλομεσαίες που είναι ήπια τα μοτερ και να εξερευνεί και μαθαίνει την μοτο του με ασφάλεια. Αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο. Ούτε γονίδια Ρόση χρειάζονται ούτε χιλιάδες ώρες πτήσης.

Και πολύ σωστά κάνουν οι ξένοι. Μηχανάκια όπως αυτά που ανάφερες, ναι. Bandit 650, hornet, monster κτλ. Eίναι μηχανάκια που είναι κάτω των 100 ίππων και χαμηλά δεν έχουν το γκάζι που θα σε τρομάξει (ειδικά τα 4Κ) κι έτσι μπορείς να μάθεις να οδηγείς σωστά, με μικρότερο ρίσκο.

Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν entry level μηχανήματα (και γι' αυτό υπάρχουν) Ακόμα και στις φωτογραφικές μηχανές, entry level υπάρχουν. Τι να κάνεις μια dslr των 2000€ αν τραβάς μόνιμα στο αυτόματο επειδή όλες οι δυνατότητες που σου δίνει εσένα σου φαίνονται αρχαία Κινέζικα?

Πρώτα μαθαίνεις τα βασικά πάνω σε κάτι πιο εύκολο, και μετά πειραματίζεσαι στα πιο σύνθετα/πολύπλοκα/δυνατότερα μηχανήματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεδομενων των συνθηκων και με καποια πολυχρονη εμπειρια απο μηχανες (ασχετα αν οικονομικων συγκοιριων δε μπορεσα να ξεφυγω απο το παπι) φιλων συγγενων ακομα και σε ταξιδακια κοντινα (χαλκιδα κλπ) εχω συμπερανει το εξης...βολευομαι καλυτερα σε ss ειμαι κοντος (1.67) ελαφρυς (65 κιλα) και η θεση οδηγησης με βολευει γιατι αγκαλιαζω ΟΛΗ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ...ειμαι ευκινητος και μπορω ευκολα να αλλαξω σταση σωματος...ειμαι σε λογικα πλαισια γυμνασμενος και το βαρος (πφφφ ουτε 200 κιλα δεν ειναι ενα 600αρι ss) σε συνθηκες πολης δεν ειναι και τοσο τραγικο...αντιθετα με δυσκολεψε πολυ πιο πολυ ενα vstrom φιλου σε κυκλοφοριακο μιας και μου φανηκε αρκετα ψηλη για τα γουστα μου και αυτη η ορθια θεση οδηγησης εμενα προσωπικα με ψιλοκουρασε (ισως αν εφερνα λιγο το τιμονι προς τα εμενα να ηταν καλυτερα)...οι κραδασμοι και τα κλωτσιματακια επισης με κουρασαν...σε ενα ss αισθανομαι πιο οικεια και ασχετως της δυναμης του δε με τρομαζει τοσο οσο ενα vstrom η tdm...μια τετοια απαντηση σε καλυπτει...?

Όταν δεν έχεις τα σωματικά προσόντα να οδηγήσεις Varadero / GS κτλ, σαφέστατα δεν θα νιώθεις άνετα εκεί πάνω, ακόμα κι αν είχαν 50 άλογα.

Όμως ρε φιλαράκι, δεν είναι το 600άρι SS η αμέσως επόμενη επιλογή! Υπάρχουν και τα 600άρια στυλ bandit, monster, hornet κτλ, που είναι στρητ μοτοσυκλέτες, χαμηλές και ελαφριές (σε σχέση ακόμα και με τα μεσαία ον οφ) αλλά είναι και πιο ήπιες για να σε βοηθήσουν να μάθεις σωστά χωρίς να κινδυνεύεις από τα υστερικά 600άρια supersport όταν ανέβουν οι στροφές τους.

Mην λέμε πάλι τα ίδια. Τα supersport είναι εξειδικευμένα μηχανάκια. Δεν είναι φτιαγμένα για να βολτάρεις στη πόλη ή να κάνεις ταξίδια. Είναι για στροφιλίκια και πίστες. Οπουδήποτε αλλού σε κουράζουν και τα ταλαιπωρείς (και ταλαιπωρείσαι και ο ίδιος) (από κει και πέρα, τι κάνει ο καθένας, είναι άλλο θέμα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα κάνω ένα παράδειγμα ακραίο για να καταλάβετε μερικοί το αδιέξοδο της λογικής σας. Δεν έχω καμία εμπειρία με Μοτοκρος αλλά είδα το ΤΕ 300 και μου αρέσει και θα το πάρω. Με κράζουν όλοι οι σοβαροί άνθρωποι και μου λένε πως θα σκοτωθώ και εγώ ανταπαντάω με τα εξής επιχειρήματα.

Θα την πηγαίνω χαλαρά μέχρι να μάθω (και γιατί πείρα καθαρό τότε).

Μα δεν θέλω να πάω χώμα (παρομοίως).

Λυπάμαι που μερικοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η κάθε μηχανή έχει φτιαχτεί για συγκεκριμένη χρήση. Αγοράσανε μηχανή που δεν τους κάνει και δεν μπορούν να οδηγήσουν και επιμένουν ότι είναι στραβός ο γιαλός και όλοι εμείς οι υπόλοιποι.

Αν δεν μπορείτε να είστε ειλικρινής με άλλους ανθρώπους προσπαθήστε τουλάχιστον να είστε με τον εαυτό σας. Και εγώ είχα κάνει μ@#$% όταν πείρα το TDR 250 αλλά το παραδεχόμουν και έλεγα ότι ήταν παιδικό απωθημένο.

Μου θυμίζετε τους γκέι στην τηλεόραση που προσπαθούν να πείσουν τους υπόλοιπους ότι είναι φυσιολογικό να είσαι γκέι και δεν είναι εξαίρεση.

Για αυτό μην είστε γκέι. Να είστε ειλικρινής ακόμα και οι γκέι είναι ειλικρινής.

Υ.Γ. Ζωγραφίζω ο που571$

Τροποποιήθηκε από τον sarmelion

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά, ναι... θα πήγαινα σε μέτρια κυβικά για ένα διάστημα και μετά σε μεγάλα. Μάλλον, να μην μιλήσω για κυβικά, γιατί αυτά από μόνα τους δεν λένε πολλά πράγματα. Έχω 1150κε και μόλις 85 ίππους.

Να μιλήσω καλύτερα σε ίππους. Ναι, θα πήγαινα σε μέτριους ίππους πρώτα (max 100) και αργότερα θα ανέβαινα παραπάνω.

Νομίζω λέμε τα ίδια πράγματα πάνω κάτω οι περισσότεροι στην συζήτηση απλά το πιάνουμε από διαφορετικό άκρο! :) Τελικά ίσως μία συζήτηση που θα κατέληγε σε συμπέρασμα είναι το τι θεωρεί ο καθένας μεσαία, τι μικρά και τι μεγάλα κυβικά.Εκεί νομίζω οι περισσότεροι το χάσαμε !! Συμφωνώ κ εγώ στο παραπάνω όπως είχα γράψει και στην αρχή, μέχρι εκεί νομίζω ότι οι περισσότερες μηχανές σε αυτά τα άλογα (ή οπως αναφέρθηκε παρακάτω είναι entry level) μπορούν να είναι ελέγξιμες. Και θα συμφωνήσω πως παραπάνω άλογα στην Ελλάδα δεν χρειάζονται. Όσο για τις ειδικές μοτοσυκλέτες που αναφέρθηκαν εκεί όποιος θέλει να ασχοληθεί υπάρχουν κανόνες που θες δεν θες θα τους τηρήσεις και σίγουρα όταν οτιδήποτε θες να το δεις αγωνιστικά πρέπει να το πεθάνεις στην θεωρία και στην πράξη και να ξεκινήσεις από νηπιακές βάσεις για να φτάσεις ψηλά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δηλαδη για να καταλαβω..η στρητ τουρηνγκ μοτοσυκλετα που αγορασα,τι παραπανω κανει απο αυτα για τα οποια την αγορασα?κινηση εντος πολεως κ ταξιδια στην εθνικη?σχεδιαστηκε με στοχο κ σκοπο να μπαινει σε πιστα?η να οργωνει τα βουνα?

αν λοιπον το θεμα ειναι ΠΡΩΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ 600ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ,τοτε ΣΥΜΦΩΝΩ οτι ισως ειναι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ.(αν κ μπορει να αγοραστηκε για να μπαινει σε πιστα κ να εξελιχθει ως αναβατης.)

αν ομως το θεμα ειναι ΠΡΩΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ 600 ΚΥΒΙΚΩΝ,τοτε ΔΙΑΦΩΝΩ οτι ειναι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ.

με λιγα λογια δειτε τι εγραψε κ ο ΑΛΧ ανωτερω.δεν νομιζω να λεμε κατι διαφορετικο.

μπορεις να εχεις 78 αλογα κ να πηγαινεις με 50 εντος πολεως(εντος οριων δλδ) κ να ρισκαρεις λιγοτερο,κ μπορεις να εχεις παπιο κ να πηγαινεις με 110 εντος πολεως(εκτος οριων δλδ).αρα εισαι κουλος επειδη εχεις μοτοσυκλετα κ οχι παπιο???δεν ειναι η μοτοσυκλετα επικινδυνη.ο αναβατης μπορει να γινει αν δεν εχει τα μυαλα στο κεφαλι του.

καταληγω με μια απορια.γιατι πρεπει οταν αγορασω νεα μοτοσυκλετα να ειναι κατ αναγκη περισσοτερων κυβικων απο την προηγουμενη?οταν αγοραζω ενα προιον δεν το κανω με βαση τις εκαστοτε αναγκες μου,κατα την περιοδο της ερευνας αγορας?εγω δλδ γιατι λεω οτι αν εχω την οικονομικη δυνατοτητα,θα παω σε χαμηλοτερης ιπποδυναμης,αλλα αυξημενης ροπης μοτοσυκλετα?(την nc700x)

πρεπει δλδ επειδη ετσι οριζει η μοδα η δεν ξερω κ εγω ποιος αλλος,να παρω 1000 κυβικα κ βαλε???

επειδη καποιος εδω μεσα μιλησε για ποζερια.. :shades:

Τροποποιήθηκε από τον c.l.a.b.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

....δεν ειναι η μοτοσυκλετα επικινδυνη.ο αναβατης μπορει να γινει αν δεν εχει τα μυαλα στο κεφαλι του.....

Θα πρέπει λίγο να ξεφύγουμε από την μοτοσυκλέτα και να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με τον αναβάτη.

Διότι , όπως λέει και ένας φίλος μου, "προβλήματα δεν υπάρχουν, εμείς τα δημιουργούμε".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όση ωριμότητα και να έχει, αν "δεν το έχει"........

http://www.youtube.com/watch?v=yJDP6wuxgtI&feature=related

Τροποποιήθηκε από τον originalksd

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κοιτα φιλε μου προσωπικα απο την αποδοση μου μεχρι στιγμης ειμαι ευχαρηστημενος για το αλμα που εκανα και εγω τις πρωτες μερες ημουν πολυ σφιγμενος και ακομα ειμαι αλλα οχι τοσο βλεπω οτι οσο την οδηγαω μου μαθαινει πραγματα και καθε μερα οδηγω ολο και πιο ανετος δεν ειναι κακο να φοβασε και λιγο γιατι εισαι πιο προσεκτικος,το ειπα και στην αρχη δισκολεβομουν παρα πολυ να στριψω σε κλειστα κομματια με χαμηλες ταχυτητες λογο απειριας ομως μερα με την μερα την συνηθησα και πλεων τις περνω ανετα,προχτες γυρησα απο κρητη ειχα παει απο ηρακλειο στο χωριο μου με την zzr με αρκετα δισκολες και επικινδυνες στροφες και με γκρεμους απο κατω,οταν πηγαινα ημουν αρκετα σφιγμενος και εστρηβα τις στροφες με πολυ χαμηλες ταχυτητες κατα την επιστροφη μου τις στροφες τις επερνα πιο ανετα και πιο γρηγορα,αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι μερα με την μερα και με εκπαιδευση μαθαινεις,εγω παντως δεν φοβαμαι να πειραματιστω και να ψαξω τα ορια της και αυτο κανω καθε φορα που την οδηγω δεν το παρακανω βεβαια, στο οτι ισως δεν θα μαθεις να οδηγεις ποτε για μενα πιο σωστο ειναι οτι θα μαθεις να οδηγας αλλα με πολυ καιρο καθυστερηση σε σχεση με καποιον που εχει προηγουμενη εμπειρια απο μηχανες.εν παρει περιπτωση την γνωμη μου λεω δεν θελω να το πεξω εμπειρος γιατι δεν ειμαι οσο για τις συμβουλες σου με το 400αρι δεν ειναι κακη ιδεα ισως και να το κανω σε ευχαρηστω παντως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υπάρχουν βέβαια και τα άτομα που "το έχουν" "από τη μέρα που γεννήθηκαν"

αλλά και αυτά που το απέκτησαν μετά από πολύ κόπο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλλος ένας λόγος για τον οποίο είναι άσκοπη η συνέχιση του θέματος. Το είχαμε ξανασυζητήσει.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dunning%E2%80%93Kruger_effect

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όση ωριμότητα και να έχει, αν "δεν το έχει"........

http://www.youtube.c...feature=related

δηλαδη εσυ θεωρεις οτι ο τυπος στο πρωτο βιντεο που παρεθεσες ειναι ωριμος?χωρις κρανος,με αμανικο κ βερμουδα?ο οποιος λογικα δεν εχει καν διπλωμα?

φαση δλδ μαλλι,γυαλι κ παντελονι lee που λενε κ οι φιλοι μας στην αθηνα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένας άλλος τίτλος που θα ταίριαζε το θέμα είναι ο εξής: "Μήπως θα ήταν καλύτερο κάποιοι να μην οδηγούν καθόλου μηχανές?"

Νομίζω ότι είναι πιο εύστοχο.

Άλλος ένας λόγος για τον οποίο είναι άσκοπη η συνέχιση του θέματος. Το είχαμε ξανασυζητήσει.

http://en.wikipedia....93Kruger_effect

1η παρατήρηση: πολύ ενδιαφέρον σύνδεσμος!

2η παρατήρηση: δεν νομίζω ότι είναι άσκοπη η συνέχιση του θέματος, διότι ίσα ίσα ξεκινάμε να "αγγίζουμε" το θέμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άμα ήσασταν πυγμάχοι στην κατηγορία φτερού θα παίζατε επαγγελματικό αγώνα με ένα που είναι βαρέων βαρών επειδή θα είστε προσεκτικοί και ώριμοι. Αράξτε στα κυβικά σας μάγκες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να ρωτησω κατι τωρα...ποιος ειναι πιο εμπειρος οδηγος ενας που καβαλαει μηχανη απο τα 5 του χρονια και ειναι stuntman στα 18 του αλλα δεν εχει βγει ποτε εξω απο ελεγχομενο χωρο η ενας που ταξιδευει συνεχεια ανα τον κοσμο με κουτι και εχει και παπακι για τη δουλεια του και τις κοντινες του βολτες?δε σκιαγραφω κανεναν σε αυτη μου την ερωτηση απλα θελω να καταλαβω ποια ειναι τα κριτηρια που χαρακτηριζεται ενας ως "εμπειρος" η "απειρος" οδηγος-αναβατης!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φοβερή παρομοίωση αλλά η οδήγηση μοτοσυκλέτας πιο πολύ χορός είναι παρά αγώνας πυγμαχίας και ναι θα μπορούσες να χορέψεις με επαγγελματία χορεύτρια μέχρι εκεί που μπορείς :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άμα ήσασταν πυγμάχοι στην κατηγορία φτερού θα παίζατε επαγγελματικό αγώνα με ένα που είναι βαρέων βαρών επειδή θα είστε προσεκτικοί και ώριμοι. Αράξτε στα κυβικά σας μάγκες.

δλδ εσυ αμαγκε,σε δημοσιο δρομο κανεις αγωνα?που κολλαει ο αγωνας πυγμαχιας,οπου πας εξαρχης να χτυπησεις,με την μοτοσυκλετα οπου πας εξαρχης για να μετακινηθεις ασφαλως κ οχι να γινεις ροσσι?ΕΝΤΕΛΩς ΑΚΥΡΟ κ ΑΣΤΟΧΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ..

κ στο λεω εγω που ασχολουμαι με κικ μποξιν.

ορθοτατο παραδειγμα αυτο που ειπε ο μακης.χορος ειναι.οχι πυγμαχια.εκτος κ αν εσυ μαλωνεις με την μοτοσυκλετα σου..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να ρωτησω κατι τωρα...ποιος ειναι πιο εμπειρος οδηγος ενας που καβαλαει μηχανη απο τα 5 του χρονια και ειναι stuntman στα 18 του αλλα δεν εχει βγει ποτε εξω απο ελεγχομενο χωρο η ενας που ταξιδευει συνεχεια ανα τον κοσμο με κουτι και εχει και παπακι για τη δουλεια του και τις κοντινες του βολτες?δε σκιαγραφω κανεναν σε αυτη μου την ερωτηση απλα θελω να καταλαβω ποια ειναι τα κριτηρια που χαρακτηριζεται ενας ως "εμπειρος" η "απειρος" οδηγος-αναβατης!!!

Απορώ γιατί μπερδεύεστε έτσι και νομίζω ότι σκιαγραφείς και τον ευατό σου. Γιατί συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και γιατί βάζεις ταμπέλες. Η εμπειρία είναι κάτι απόλυτα σχετικό και υποκειμενικό. Δεν ξέρω να υπάρχει επίσημη επιστημονική κλίμακα μέτρησης εμπειρίας στην οδήγηση ή και αλλού. Φια να μπω όμως κάπως στό ερώτημα σου, αν οδηγείς νταλίκα και γυρίζεις όλο τον κόσμο είσαι ένας έμπειρος οδηγός νταλίκας με πολύ καλή γενική εμπειρία της οδικής κυκλοφορίας κλπ. Σαν οδηγός δικύκλου όμως αν έχεις μόνο εμπειρία παπιού δεν μπορείς να χαρακτηρισθείς έμπειρος όσον αφορά τα δίκυκλα και οι απολύτως σχετικές με οδήγηση δικύκλου ικανότητες πιθανότατα θα είναι ελλειπής. Φυσικά και μπορείς να μάθεις πολλά από ένα παπί και φυσικά οδηγός από οδηγός παπιού διαφέρει. Για να σου πω πιο συγκεκριμένα, θυμάμαι ένα σχόλιο σου σχετικά με τα φρένα του κινητήρα που στο φορτηγό μάλλον χρειάζονται ενώ σε αγωνιστική οδήγηση μηχανής είναι θέμα.Συνοψίζω λέγοντας ότι γενικά είσαι έμπειρος σε γενικά θέματα που αφορούν την οδική κυκλοφορία και μάλλον άπειρος σε ειδικά θέματα δικύκλου. Άποψη μου βεβαίως μην προσβληθείς κιόλας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δλδ εσυ αμαγκε,σε δημοσιο δρομο κανεις αγωνα?που κολλαει ο αγωνας πυγμαχιας,οπου πας εξαρχης να χτυπησεις,με την μοτοσυκλετα οπου πας εξαρχης για να μετακινηθεις ασφαλως κ οχι να γινεις ροσσι?ΕΝΤΕΛΩς ΑΚΥΡΟ κ ΑΣΤΟΧΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ..

κ στο λεω εγω που ασχολουμαι με κικ μποξιν.

ορθοτατο παραδειγμα αυτο που ειπε ο μακης.χορος ειναι.οχι πυγμαχια.εκτος κ αν εσυ μαλωνεις με την μοτοσυκλετα σου..

Το άμα είμαι άμαγκος είναι άλλο θέμα που έχει άλλες προεκτάσεις.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ο καθένας ανάλογα την προετοιμασία του πρέπει να είναι και στην αντίστοιχη κατηγορία.

Δεν πας εξαρχής να χτυπήσεις αλλά είναι δεδομένο ότι θα γίνει κάποτε και είτε φτες είτε όχι θα χτυπήσεις αν δεν είσαι προετοιμασμένος κακός την καβαλάς.

Απλά άμα είσαι γνώστης μπορεί και να την γλιτώσεις ή να πάθεις κανένα μικροτραυματισμό άμα είσαι ποζερο κουλάδι ζωή σε μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα