Jump to content
pit_hal

Διαρροή υγρού απο το ψυγείο Pegaso Trail???

Recommended Posts

Καλησπέρα! γυρίζω απο την δουλειά και σταματάω να βάλω βενζίνη, βλέπω καπνό να βγαίνει κάτω απο το τιμόνι και κάνω στην άκρη να δώ τι παίζει!

ο καπνός ήταν απο τις σταγόνες παραφλού που έσταζε πάνω στην ζεστή εξάτμιση ακριβώς απο το σημείο όπου πιάνει το ψυγείο στην κάτω μεριά! να σημειώσω πώς το ψυγείο παίζει ελαφρώς μπρος πίσω η κάτω βάση δηλαδή δεν είναι 100% σφιγμένη προσπάθησα με μια πένσα μόλις γύρισα σπίτι να σφίξω αλλά δεν κάνει τίποτα!

Στους 6 μήνες που την έχω 2 φορές έχει αδειάσει το μπουκαλάκι το άσπρο που φαίνεται και στην φωτογραφία και το συμπλήρωσα χωρίς να ανησυχώ γιατί η στάθμη μέσα στο ψυγείο ήταν πάντα στο φούλ και μου είπαν οτι το άσπρο εξωτερικό μπουκαλάκι είναι για υπερχείλιση.

έβγαλα 2 φωτογραφίες απο μπροστά και πίσω όπου φαίνεται που έχει βραχεί το ψυγείο. ελπίζω να είναι απλά κάποια υπερχείλιση και όχι τρύπα γιατί θα τρελαθώ (όχι ότι δεν θα φτιάχνεται αλλά που λεφτά!).

θα κατέβω σε λίγο το άφησα να κρυώσει λίγο για να μπορέσω να ανοίξω τις τάπες να δώ τί παίζει και θα επανέλθω!

Υ.Γ η βρωμιά είναι λόγω της βροχής δεν πρόλαβα να την πλύνω!

pisof.jpg

brosta.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πήγα τσέκαρα και το ψυγείο ήταν φίσκα μέχρι πάνω, το δοχείο υπερχείλισης στην μέση μεταξύ μιν και μαξ όπως τό είχα.

Σκέφτομαι μήπως είναι καμιά μικρή ρωγμή στο ξεκίνημα της και με την συστολή διαστολή κάτι παίζει. θα έχω το νού μου τις επόμενες μέρες και ελπίζω να πάει καλά!

αν το ψυγείο αδειάσει τελείως και δεν το πάρω χαμπάρι τι παίζει? εννοώ απλά θα ανεβάσει θερμοκρασία και αν το καταλάβω νωρίς σταματάω επι τόπου και το σώζω ή όταν το καταλάβεις είναι πολύ αργά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...οι φωτό είναι καταλυτικές.

99% έχεις τρύπα. Προσπάθησε να ξυσεις με το νυχι σου, την κρούστα που έχει σχηματιστεί εκεί.

Αν οντως υπάρχει, πας για κόλλημα/αντικατάσταση ψυγείου.

Οι 2 φορες που γεμισες το λευκό δοχείο, έπρεπε να σε ''κινητοποιήσουν''.

Το δοχείο υπερχείλυσης έλεγχε το τακτικά. Κανονικά δεν θα πρέπει να παίρνει σχεδόν καθόλου συμπλήρωμα σε φυσιολογικές συνθηκες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

make my day!(όχι ότι φταίς εσύ δηλαδή!) για θεσσαλονίκη ξέρουμε κανέναν που να μπορώ να απευθυνθώ? το κακό είναι ότι μέχρι πρωτοχρονιά δεν προλαβαίνω με την δουλειά να κάνω κάτι γιατί είμαι 9 με 9!

απο την άλλη σκέφτομαι το ρισκάρω αν το χρησιμοποιήσω άλλες 4-5 μέρες έτσι ή να το αφήσω στην άκρη?

αυτό με το δοχείο δεν μου κίνησε υποψίες γιατί καπνό δεν ξαναείδα να βγάζει.

οοουυυφ το κεφάλι μου με έπιασε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο την άλλη σκέφτομαι το ρισκάρω αν το χρησιμοποιήσω άλλες 4-5 μέρες έτσι ή να το αφήσω στην άκρη?

Ψυχραιμία.

Δεν ρισκάρεις καθόλου.

Να έχεις πάντα μεχρι το ΜΑΧ το λευκό δοχείο, με απεσταγμένο νερό ή παραφλού αυτες τις μερες.

Θα διαπιστωσεις ΠΟΣΗ είναι η διαρροή απο την 1η μερα....

Μετα απλα θα συμπληρωνεις. Για ταξιδι ΔΕΝ είναι πάντως.

Επίσης να κοιτας την θερμοκρασία + αν μπλέξεις σε κίνηση στην πόλη.

Η μοτό ΔΕΝ έχει πρόβλημα για να ακινητοποιηθεί. Απλά θα το τσεκάρεις καθημερινά, εως ότου επισκευαστεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να είσαι καλά κάπως ηρέμησα! πάντως σκέφτομαι οτι οκ άδειαζε το δοχειάκι αλλά το ψυγείο μέχρι τώρα δεν ήταν ποτέ λερωμένο σε εκείνο το σημείο γιαυτό και δεν παραξενεύτηκα γενικά!

ψάχνω τώρα για τιμές στο νετ τί παίζει για αλλαγή αν χρειαστεί καινούργιο!

όποιος απο θεσσαλονίκη μπορεί να βοηθήσει ας μου πεί κανέναν που επισκευάζει ψυγεία να δούμε απο 2 του μήνα τί θα κάνω!

ινόβα ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΕΙΣΑΙ ΤΟ 3 TRAIL που ακουω με το ιδιο προβλημα.Τα αλλα 2(2008 μοντελα) των φιλων μου αντικαταστησανε ψυγειο αλλα ηταν εγγυηση τα μηχανακια ακομα.Το περιεργο ειναι οτι αργησε να στο βγαλει το θεματακι αυτο μαλλον δεν θα το εχεις φορτωσει πολλα χιλιομετρα η δεν θα το σπας.Παντως αυτο που λεει ο innova ισχυει οντως δεν εχεις θεμα να ακινητοποιησεις την μοτο παραφλου βαζε και κρατα το ετσι μεχρι να βρεις φραγκα.

Δεν κολλαει παντως γιατι το ρωτησανε και αυτοι.

μεταχειρησμενο μην παρεις πιθανοτατα να σου κανει το ιδιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι να σου πώ φίλε μεταχειρισμένο το πήρα το παιδί που είχε το είχε πραγματικά στην πένα και εγώ δεν το σπάω (δεν υπάρχει λόγος να κάνω κάτι τέτοιο) γενικά είμαι ήρεμο άτομο και προσπαθώ να το έχω συντηρημένο σωστά.

η απρίλια όπως πάντα μας τον ακουμπάει λίγο 200 ευρά πάει περίπου, θα ψάξω να δώ γιατί νομίζω ότι ταιριάζει απο ΚΤΜ να δώ τιμές απο αλλού και το ενδεχόμενο της επισκευής αν παίζει.

μέχρι τότε ευλαβικά θα έχω και το νού μου αν δώ 4 κουτάκι θερμοκρασίας κατευθείαν στην άκρη και συχνό έλεγχο την στάθμη.

πάνω που έπιασα δουλειά και είπα να ξελασπώσω και να πάρω 2-3 εργαλεία για να κάνω επισκευές μόνος μου και ένα παντελόνι και μπότες τσούπ βγήκε και αυτό!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μήπως είναι τρομπα νερού;

εμενα αυτο είχε προβλημα και μ αναβε το λαμπακι της θερμοκρασιας στο χτ .

φροντισε να βρεις λυση συντομα , οποια κι ειναι η αιτια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όπως και να έχει πρέπει να το λύσω σύντομα! σκέφτομαι αν ταιριάζει απο ΧΤ αλλά δεν νομίζω! μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα αλλά απο όσο θυμάμαι έχουν διαφορετικά ψυγεία!

όποιος γνωρίζει απο θεσσαλονίκη μάστορα που να επισκευάζει ψυγεία παρακαλώ ας ενημερώσει ! κυρίως για να το πάω να το δούν γιατί απο όσο ξέρω δεν φτιάχνονται πάντα πρέπει να είναι η τρύπα σε σημείο που να μπορεί να φτιαχτεί!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το χτ εχει ψυγειο της κτμ[ετσι ειχε ειπωθει εδώ]

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και τα στράντα έχουν ψυγείο της ΚΤΜ με βλέπω να κοιτάω προς τα εκεί! γιατί η απρίλια απο τιμές.. θα περάσω απο ΚΤΜ και γιαμάχα πάνω στον δρόμο μου είναι να ρωτήσω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παλιά υπήρχε ένας ΜΑΣΤΟΡΑΣ για ψυγεία στην γωνία Κων/νου Καραμανλή με Βούλγαρη. Αν υπάρχει ακόμα είναι εγγύηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οκ θα ελεγχθεί και αυτό!

παιδιά σας ευχαριστώ πραγματικά γιατί ξέρω πως ότι και αν προκύψει μπορώ να το συζητήσω και να βγάλω μια άκρη και αυτό είναι πολύ σημαντικό!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λιγη διαλημενη φωκια μες στο ψυγειο κ ξεγνιασες,τουλαχιστων μερχι να το επισκευασεις η το αλλαξεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατάλαβα ποιο λές το πουλάμε και σε πάστα στο μαγαζί που δουλεύω είναι αδιαβροχοποιητικό αλλά όσο το πρόβλημα είναι έτσι χαλαρό λέω να μήν επέμβω και θα προσπαθήσω να το λύσω όσο πιο άμεσα γίνεται!

μου είπαν για το probike ένα συνεργείο εδώ που έφτιαξε το ψυγείο σε έναν άλλο πήγασο θα κοιτάξω και εκεί θα δώ και για καινούργιο το μαλλί πόσο πάει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν το ψυγειο ειναι αλουμινιου, δυστυχως δεν επισκευαζεται οταν τρυπησει σε αυτο το σημειο. Χριστουγεννιατικος μπουναμας ηταν αυτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παλιά υπήρχε ένας ΜΑΣΤΟΡΑΣ για ψυγεία στην γωνία Κων/νου Καραμανλή με Βούλγαρη. Αν υπάρχει ακόμα είναι εγγύηση.

νομίζω αυτόν λες http://g.co/maps/ftz72

είχα πάει και εγώ πριν χρόνια φημισμένος είναι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

νομίζω αυτόν λες http://g.co/maps/ftz72

είχα πάει και εγώ πριν χρόνια φημισμένος είναι

Ακριβώς.........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχάς συμφωνώ με τον Θανάση, κάποια απειροελάχιστα μικρή τρυπούλα υπάρχει.

Με αλουμινοκόλληση πρέπει να φτιάχνει μια χαρά. Είναι προσφιλής μέθοδος σε όσους ασχολούνται κυρίως με air condition που σχεδόν όλες οι σωληνώσεις τους είναι αλουμινίου.

Τώρα για προσωρινή λύση και αν η τρύπα είναι μικρή, δουλειά κάνει και υλικό σαν αυτό :

http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=346&category_id=55&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=el

Άν τώρα παρεπιπτόντως ενώ κινείσαι παρατηρήσεις αύξηση θερμοκρασίας που πλησιάζει στα κόκκινα σβήσε την μηχανή και άσε την να κρυώσει.

Ποτέ μην βάλεις σε ζεστή μηχανή αντιπηκτικό - νερό θερμοκρασίας περιβάλλοντος απότομα και με την μηχανή σβηστή, ενδεχομένως να υπάρξει μέχρι ρωγμή στο μπλόκ του κινητήρα.

Συμπληρώνουμε με τον κινητήρα σε λειτουργία στο ρελαντί για να δουλεύει η αντλία νερού και ρίχνοντας σιγά σιγά αντιπηκτικό, μέχρι να γεμίσει.

Ο λόγος που θέλει σιγά σιγά είναι για να εξομοιούται ομαλά η θερμοκρασία στο σύστημα ψύξεως.

Ενδεχομένως με το πρόσθετο που σου έβαλα παραπάνω να μην χρειαστεί καθόλου κόλλημα αν πρόκειται για τρύπα μεγέθους καρφίτσας που μάλλον έτσι είναι για να χάνει τόσο λίγο αλλά όταν είσαι άνετος από χρόνο και χρήμα ακόμα και αν πάψει να τρέχει κάντου ένα έλεγχο με πίεση (έχουν ειδικό μηχάνημα τα συνεργεία) και κόλλα το για να ξεμπερδέψεις μία και έξω.

Το πρόσθετο είναι συνήθως προσωρινή λύση.

Επίσης καλό θα ήταν να δείς από κατόχους ίδιας χρονολογίας μοντέλου αν αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα πράγμα που θα σημαίνει ότι η παρτίδα μάλλον ήταν προβληματική και πιθανώς να απαιτηθεί αντικατάστασή του γιατί θα ανοίξει και αλλού εκτός κόλλησης. Έχει ξανασυμβεί δυστυχώς ανεξαρτήτως μάρκας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά αφου ευχαριστήσω ξανά για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές να πώ πώς σήμερα δεν έσταξε ξανα! γενικά ποτέ όταν είναι ζεστό δεν το ανοίγω μήν πετάξει απότομα υγρά και καώ περιμένω να κρυώσει!

πέρασα απο την ΚΤΜ γιατί το ψυγείο γράφει ΚΤΜ 45475 πάνω αλλά δεν ξέραν να μου πούν κάτι. πέρασα απο γιαμάχα το είδε μου λέει ίδιο με το ΧΤ είναι 184 καινούργιο και 30 τα περαστικα. βλέπω και τον μάστορα που λέτε τις επόμενες μέρες και καταλήγω.

προς το παρόν πάω χαλαρά και έχω τον νού μου πολύ.

αν κολλάει θα το κολλήσω εκτός αν παίξει κάποια προσιτή λύση για καινούργιο ώστε να έχω το κεφάλι μου λίγο πιο ήσυχο.

Το μοτέρ είναι μοντέλο του '05 και έχει πάνω 66 χιλιάδες χιλιόμετρα. στο φόρουμ τις απρίλια δεν έχει αναφερθεί κάτι παρόμοιο απο κανέναν και γενικά εκεί δεν κρύβουμε τα προβλήματα μας (ο έρωτας και ο βήχας και να θές!) αν κάποιος το είχε πάθει θα το έλεγε δεν είναι δηλαδή μέσα στις γνωστές ασθένειες!

λογικά απο 2 του μήνα θα το ψάξω πιο αναλυτικά μόλις ξελασκάρω λίγο με την δουλειά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ινόβα στο ελληνικό φόρουμ τουλάχιστον δέν έχει αναφερθεί κάτι! ευχαριστώ που κάνεις την έρευνα για μένα γιατί όλη μέρα στη δουλειά δεν προλαβαίνω να το ψάξω!

απο το λινκ με τα spare parts δεν μπόρεσα να καταλάβω ποιός αριθμός αντιστοιχεί στο radiator που είναι το σώμα του ψυγείου!

https://www.apriliayorkshire.co.uk/catalogue/partlist.jsp?Catalogo=%3D4205&Tavola=%3D25&_NomeImmagine=27067075.gif&_bikename=Pegaso%20Strada-Trail%20650%20IE%202005-2009&_pagename=Cooling%20system

εδώ το νούμερο ένα στις 176 λίρες άρα 200+ ευρά! πάει πολύ το μαλλί!

Τροποποιήθηκε από τον pit_hal

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπα, ειχα κεφια, γι'αυτό ! :mB_kalo_e:

Ναι, ειναι ακριβό...... :shock: :shock: :shock:

Ψάξου με τον μάστορα που πρότειναν οι συμφ/τες. Κολλιέται μια χαρά, αν όντως ξερει να το κολλήσει....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβώς.........

Ξέρει κανείς όνομα ή τηλέφωνο για να τον πάρω να δώ τί ώρες δουλεύει ώστε να κανονίσω και εγώ με την δουλειά τι θα κάνω?αλλιώς θα πάω στην τύχη και αν τον πετύχω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα