yannisdoul 291 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 το τοπι δεν παιζει να ειναι τουρκικο με τιποτα για τα αλλα δεν ξερω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ronin1 144 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Εάν το ζήτημα είναι μόνο με αυτούς που εγκλημάτισαν κατά των Ελλήνων μην πας ούτε Γερμανία, ούτε Ιταλία. Εάν το ζήτημα είναι με όλα τα κράτη/έθνη που έχουν συμμετάσχει σε εγκλήματα πολέμου, άστο μην πας πουθενά. ο φιλος τα ειπε ολα, με δυο προτασεις, προσωπικα εχω παει στην τουρκια πανω απο 15 φορες για δουλεια,εχω συναναστραφει με πολλους τουρκους,και μπορω να σου πω οτι μας σεβονται πολυ περισσοτερο απο οτι εμεις,ξερουν ιστορια πολυ καλα,ειναι εργατικοι,τιμιοι και φιλοξενοι σαν λαος, αν σας βγαλει ο δρομος προς τα εκει μην διστάσετε να πειτε οτι είσαστε ελληνες,(γιουναν) και θα σας αντιμετωπίσουν πολυ φιλικα. την ιστορια μας δεν την ξεχναμε ουτε τις σφαγες ουτε τα 400 χρονια σκαβιας,ουτε την κωνσταντινουπολη. μαθαινουμε απο την ιστορια μας αλλα προχωραμε μπροστα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
janabetis 764 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Μου ανοίξατε την όρεξη.. θέλω μπακλαβά! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 ο φιλος τα ειπε ολα, με δυο προτασεις, προσωπικα εχω παει στην τουρκια πανω απο 15 φορες για δουλεια,εχω συναναστραφει με πολλους τουρκους,και μπορω να σου πω οτι μας σεβονται πολυ περισσοτερο απο οτι εμεις,ξερουν ιστορια πολυ καλα,ειναι εργατικοι,τιμιοι και φιλοξενοι σαν λαος, Εχεις σχηματισει λαθος γνωμη. Μ ε αυτη την φαρα δουλευω 16 χρονια τωρα και ξερω την πάσα αποψη τους για εμας,αποψη που μαλλον δεν θες να μαθεις. Το ''ελληνες λογαδες-τουρκοι παλικαραδες'' ειναι ενα γνωμικο τους. Το ''τουρκος ΜΟΝΟ τουρκο φιλο εχει'.............. Αλλα αν δεν ξερεις τι σου λενε,τι να καταλαβεις,οπως σε μια σερβιτορα στην Σαμο που οι δυο φιλικοτατοι τουρκοι της ελεγαν μπλα-μπλα α μουνα κογειμ..................χα χα κογειμ ιτσιντέ και αλλες τετοιες ομορφιες.. Παρε τον Φλωρ και πορευσου στο μελλον με τους γειτονες.Εγω λεω να μεινω παραπισω.................... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Flwr 3.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Εχεις σχηματισει λαθος γνωμη. Μ ε αυτη την φαρα δουλευω 16 χρονια τωρα και ξερω την πάσα αποψη τους για εμας,αποψη που μαλλον δεν θες να μαθεις. Το ''ελληνες λογαδες-τουρκοι παλικαραδες'' ειναι ενα γνωμικο τους. Το ''τουρκος ΜΟΝΟ τουρκο φιλο εχει'.............. Αλλα αν δεν ξερεις τι σου λενε,τι να καταλαβεις,οπως σε μια σερβιτορα στην Σαμο που οι δυο φιλικοτατοι τουρκοι της ελεγαν μπλα-μπλα α μουνα κογειμ..................χα χα κογειμ ιτσιντέ και αλλες τετοιες ομορφιες.. Παρε τον Φλωρ και πορευσου στο μελλον με τους γειτονες.Εγω λεω να μεινω παραπισω.................... Να μείνετε, κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να κάνει παρέα με άτομα που δεν γουστάρει. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι έχει να κερδίσει κανείς με την στάση "όλοι οι Τούρκοι είναι καθάρματα" αλλά οκ, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Τώρα για το τι λένε οι Έλληνες στο εξωτερικό όταν νομίζουν πως δεν καταλαβαίνει κανείς, ας μην το ανοίξουμε καν το θέμα :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 (τροποποιήθηκε) Να μείνετε, κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να κάνει παρέα με άτομα που δεν γουστάρει. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι έχει να κερδίσει κανείς με την στάση "όλοι οι Τούρκοι είναι καθάρματα" αλλά οκ, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Τώρα για το τι λένε οι Έλληνες στο εξωτερικό όταν νομίζουν πως δεν καταλαβαίνει κανείς, ας μην το ανοίξουμε καν το θέμα :D Ρε μεγάλε σου έβαλα αναφορά στην γενοκτονία. 1 εκατομμύριο ελληνικές ψυχές σε 10 χρόνια. 365μέρες *10=3650 που μας κάνει ότι επί 10 χρόνια σφάζανε 300 έλληνες και 600 αρμένιους΄κάθε μέρα. Μας λέτε ότι είναι δικαιιολογημένο, ότι και άλλοι λαοι τα ίδια έχουν κάνει, θα κάνανε και σας φαίνοντε φυσιολογικά. Να μην τα έχουμε λέει με τον λαό αλλά με τις κυβερνήσεις. Δηλαδή 3.000.000 ποιοι τους σφάξανε μερικές χιλιάδες πορωμένοι? Σφάξανε καμιά χιλιάδα ο καθένας? Συγκρίνεται τον Ελληνικό πολιτισμό και νοοτροπία με τον τούρκικο? Δεν ξέρω τι σας λένε οι γιαγιάδες σας από τον πόντο και την σμύρνη ξέρω τι λέει η ιστορία. Ξέρω τι μου λένε οι δικοί μου παπούδες. Η κρήτη ελευθερώθηκε το 1898 οπότε οι μνήμες είναι πρόσφατες. Έχω μόλις προπάπου που βασανίστηκε από τους Τουρκους. Στα γόνατα τους σφάζανε σαν αρνιά εκείνη την εποχή. Δεν είναι όλοι οι λαοί το ίδιο. Οι συγκεκριμένοι είναι μουσουλμάνοι, μογγολικής προέλευσης και ήταν πάντα ιμπεριαλιστικός λαός. Η άλλη ήταν παντρεμένη 20 χρόνια με τον άλλο και δεν είχε καταλάβει ότι ήταν παιδεραστής και εσάς σας κεράσανε ένα τσάι και καταλάβατε ότι είναι καλοί άνθρωποι σαν εσάς. Τι θέλουν οι φίλοι σας οι Τούρκοι και δεν αναγνωρίζουν τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις των Ηνωμένων Εθνών για την υφαλοκρυπίδα? Πάλι η κυβέρνησηη τόυς φταίει, ο απλός λαός αναγνωρίζει τα διακιώματα μας. Την άλλη φορά που θα πίνεται το τσάι σας, για θίξετε το θέμα. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 από τον makisp 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ronin1 144 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Εχεις σχηματισει λαθος γνωμη. Μ ε αυτη την φαρα δουλευω 16 χρονια τωρα και ξερω την πάσα αποψη τους για εμας,αποψη που μαλλον δεν θες να μαθεις. Το ''ελληνες λογαδες-τουρκοι παλικαραδες'' ειναι ενα γνωμικο τους. Το ''τουρκος ΜΟΝΟ τουρκο φιλο εχει'.............. Αλλα αν δεν ξερεις τι σου λενε,τι να καταλαβεις,οπως σε μια σερβιτορα στην Σαμο που οι δυο φιλικοτατοι τουρκοι της ελεγαν μπλα-μπλα α μουνα κογειμ..................χα χα κογειμ ιτσιντέ και αλλες τετοιες ομορφιες.. Παρε τον Φλωρ και πορευσου στο μελλον με τους γειτονες.Εγω λεω να μεινω παραπισω.................... απλα ειπα την αποψη μου και τα προσωπικα μου βιωματα , Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μενιδιάτης 518 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Μιας και είμαστε off topic.... Είπα να σβήσω τα παλιά να κλείσω τα τεφτέρια και σαν δυο φίλοι καρδιακοί να δώσουμε τα χέρια Πάνω στην κρύα σου καρδιά χωρίς καιρό να χάσω έριξα πάλι μια ζαριά κι έφερα δύο κι άσσο Όπου φυσάει ο βοριάς σε παίρνει και σε πάει είσαι γυναίκα μιας βραδιάς ψεύτικα που αγαπάει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 400 χρόνια ήταν αυτά... Ετσι ακριβως! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Flwr 3.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Ρε μεγάλε σου έβαλα αναφορά στην γενοκτονία. 1 εκατομμύριο ελληνικές ψυχές σε 10 χρόνια. 365μέρες *10=3650 που μας κάνει ότι επί 10 χρόνια σφάζανε 300 έλληνες και 600 αρμένιους΄κάθε μέρα. Μας λέτε ότι είναι δικαιιολογημένο, ότι και άλλοι λαοι τα ίδια έχουν κάνει, θα κάνανε και σας φαίνοντε φυσιολογικά. Να μην τα έχουμε λέει με τον λαό αλλά με τις κυβερνήσεις. Δηλαδή 3.000.000 ποιοι τους σφάξανε μερικές χιλιάδες πορωμένοι? Σφάξανε καμιά χιλιάδα ο καθένας? Συγκρίνεται τον Ελληνικό πολιτισμό και νοοτροπία με τον τούρκικο? Δεν ξέρω τι σας λένε οι γιαγιάδες σας από τον πόντο και την σμύρνη ξέρω τι λέει η ιστορία. Ξέρω τι μου λένε οι δικοί μου παπούδες. Η κρήτη ελευθερώθηκε το 1898 οπότε οι μνήμες είναι πρόσφατες. Έχω μόλις προπάπου που βασανίστηκε από τους Τουρκους. Στα γόνατα τους σφάζανε σαν αρνιά εκείνη την εποχή. Δεν είναι όλοι οι λαοί το ίδιο. Οι συγκεκριμένοι είναι μουσουλμάνοι, μογγολικής προέλευσης και ήταν πάντα ιμπεριαλιστικός λαός. Η άλλη ήταν παντρεμένη 20 χρόνια με τον άλλο και δεν είχε καταλάβει ότι ήταν παιδεραστής και εσάς σας κεράσανε ένα τσάι και καταλάβατε ότι είναι καλοί άνθρωποι σαν εσάς. Τι θέλουν οι φίλοι σας οι Τούρκοι και δεν αναγνωρίζουν τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις των Ηνωμένων Εθνών για την υφαλοκρυπίδα? Πάλι η κυβέρνησηη τόυς φταίει, ο απλός λαός αναγνωρίζει τα διακιώματα μας. Την άλλη φορά που θα πίνεται το τσάι σας, για θίξετε το θέμα. Πίστευε ό,τι γουστάρεις, θα κάνω το ίδιο. Σύμφωνοι? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 No problem mate. Τα είπαμε αυτά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gevo 200 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 στο Παλέρμο μας ενοχλουν οι γιαπωνέζικες λέξεις hondahondahonda Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΑΝΝΗ 166 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 αη σιχτιρ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 εμενα που τη μανα μου και ολο της το σόι τους εδιωξαν το 70κατι απο Κωνσταντινούπολη επρεπε να μισω τους τουρκους? γιατι δεν... (εγω νομιζω ολη καρδια αντερα και αιμα εχουμε, το ιδιο ζωο ενα πραμα) ειμαι καλα?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 (τροποποιήθηκε) Όλοι έχουμε άντερα, καρδιά και αίμα. Είναι η συμπεριφορά που κάνει την διαφορά. Τον βιαστή, τον παιδόφιλο, τον δολοφόνο τον αντιπαθείς (για να μην πω μισείς) λόγω συμπεριφοράς, παρότι έχει όλα εκείνα τα οργανικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν άνθρωπο. Οι Τούρκοι είναι γενικώς αντιπαθείς, συνολικά, για την συμπεριφορά τους ως λαός τους τελευταίους αιώνες έως και σήμερα. Πόλεμοι, επεκτατικές τάσεις, προκλητική συμπεριφορά κλπ. Μέχρι που θέλουν να φτάσουν?? Και μην μου πείτε πως αυτά τα κάνουν οι πολιτικοί ή οι στρατιωτικοί ή οι παραστρατιωτικοί! Το κράτος το κάνει ο λαός, και με την συναίνεσή και επιθυμία του γίνεται ο,τι γίνεται. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 από τον gkourmoul1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lost_angel 589 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 (τροποποιήθηκε) ανεφερα πριν ....οτι οι τουρκοι δεν ειπα ποτε οτι ειναι αγιοι αλλα επισεις δεν μπορω να ισχυριστο οτι και εμεις ημασταν τελιοι!!!!! οτας διαβασμενος μου ειπες μακιsp οτι ακουσες για ενα μεμομονομενο γεγονος σου παραθετο εκαν κειμενο κρατω οσο μπορω μια ισοροπιμενη σταση.... διαβαζοντας και ξενες αναφορες.... οπου σιγουρα παλι κριβουν την ιντριγκα και τα παιχνιδια της εποχης αλλα σιγουτα μελετοντας τα εχεις μια σφερικοτερη αποψη! ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ C58. 1922. IV Έκθεση του Βρετανού αντιπροσώπου στο Συμβούλιο. Από της ανακωχής οι σύμμαχες κυβερνήσεις δέχθηκαν, άμεσα ή έμμεσα από την ελληνική κυβέρνηση, τις ορθόδοξες εκκλησιαστικές αρχές και τους αρμενικούς οργανισμούς ή άλλους, από τη μια μεριά και από τις τουρκικές αρχές της Κωνσταντινούπολης και της Αγκύρας, από την άλλη, ένα συνεχές κύμα διαμαρτυριών και παραπόνων στο θέμα των διωγμών και ωμοτήτων, οι οποίες υποτίθεται ότι είχαν διαπραχθεί αντίστοιχα από Τούρκους ή μη Τούρκους κατοίκους στη Μικρά Ασία και στις γειτονικές χώρες... ...Γενικά, οι περιεχόμενες κατηγορίες στις επίσημες διαμαρτυρίες είναι ασαφείς και δεν παρουσιάζουν αποδείξεις για τη στήριξή τους. ...Σε ό,τι αφορά τις παρασχεθείσες πληροφορίες από: 1ο. Τους επιστρέψαντες από την Ανατολή Βρετανούς αιχμαλώτους. 2ο. Τις επίσημες βρετανικές πηγές. 3ο. Τους Αμερικανούς ιεραποστόλους και τα μέλη των επιτροπών Αμερικανικής Βοήθειας. 4ο. Τους αυτόπτες μάρτυρες που ανήκουν σε άλλες εθνότητες εκτός της ελληνικής ή οθωμανικής και έχουν καταθέσει ενόρκως. Σε περίπτωση που θα αποφάσιζε κανείς στο μέλλον τη δημοσίευση των εκθέσεων πάνω σε αυτό το θέμα, οι μαρτυρίες, που προέρχονται από τις προηγούμενες πηγές, οφείλουν να ταξινομηθούν με επιμέλεια και να εξεταστούν, καθότι ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες είναι υψηλής σπουδαιότητας και παρέχουν ακριβείς ενδείξεις για τη μέθοδο που πρέπει να ακολουθήσει σε μελλοντικές έρευνες... ...Ήταν πολύ πιο εύκολο να εξεταστούν οι αιτιάσεις κατά των Ελλήνων, παρά εκείνες κατά των Τούρκων. Κατ' αρχάς, οι περιοχές εντός των οποίων αποδίδει κανείς ότι οι ωμότητες έλαβαν χώρα είναι αυστηρά περιορισμένες και είναι ελεύθερα προσεγγίσιμες στους συμμαχικούς αντιπροσώπους. Επιπλέον, οι ωμότητες, περί των οποίων πρόκειται, δε διαπράχθηκαν παρά σε ορισμένες εποχές. Ήταν, λοιπόν, δυνατό να διεξαχθεί μια έρευνα σε βάθος για την πλειονότητα των κατηγοριών κατά των Ελλήνων. Η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε ότι οι στρατιωτικές αρχές της δεν τήρησαν στη Νικομήδεια ή αλλού μια σωστή συμπεριφορά και δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε σοβαρές έρευνες και να πάρει μέτρα πειθαρχίας. Ο στρατηγός Λεοναρδόπουλος παύθηκε από τη διοίκησή του. Άλλοι αξιωματικοί οι οποίοι είχαν λιποτακτήσει οφείλουν να περάσουν από στρατοδικείο. Στην περίπτωση των τουρκικών φρικαλεοτήτων σε βάρος των μη τουρκικών πληθυσμών, δηλαδή των Ελλήνων, των Αρμενίων και άλλων, η κατάσταση είναι πιο δύσκολη. Η περιοχή και ο χρόνος των ωμοτήτων είναι πιο ευρύς απ' ό,τι η περίπτωση των διαπραχθεισών ωμοτήτων από τους Έλληνες. Σε ό,τι αφορά την περίοδο, αυτή (η τουρκική περίπτωση) αποδεικνύεται μερικές φορές κατά τρόπο ότι καλύπτει τις σφαγές και τις μαζικές εξορίες προσώπων μη Τούρκων, και τις οποίες γνωρίζουμε ότι έλαβαν χώρα κατά τον Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πληγείσα περιοχή περιλαμβάνει: το σύνολο της Ανατολής, τον Πόντο, την Κιλικία και το Τουρκεστάν. Επιπλέον, οι τουρκικές ωμότητες έγιναν σε πολύ ευρύτερη κλίμακα από εκείνες, που διαπράχθηκαν από τους Έλληνες. Ενώ οι κατηγορίες κατά των Ελλήνων αναφέρονται γενικά σε φόνο 10 ή 20 Τούρκων, και μόνο σε μια περίπτωση (αυτή της Νικομηδείας) οι σφαγές ήταν πιο πολλές (300, σύμφωνα με στοιχεία της Αγκύρας), έχει αναγνωριστεί ότι οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια του πολέμου είχαν εξορίσει περισσότερους από 550.000 Έλληνες, από τους οποίους λίγοι επέζησαν. Περισσότεροι από 35.000 Έλληνες εξορίστηκαν από την περιοχή του Πόντου κατά τη διάρκεια του παρόντος έτους, από τους οποίους οι περισσότεροι σφάχτηκαν κατά μάζες με τον πιο βάρβαρο τρόπο. Ο αριθμός των θυμάτων, μη μουσουλμάνων, του Μαρτίν (Μartin) ήταν περίπου 30.000. Όμοια, επιβεβαιώνεται και υπάρχει αποδειγμένος λόγος να πιστέψουμε στις μαρτυρίες. ότι την τελευταία άνοιξη, 12.500 Έλληνες σφάχτηκαν στο Μπιρεζίκ (Birejik). Μέσα στα μικρά χωριά της Ανατολής, ομάδες των 500 ή 600 ατόμων συχνά στοιβάχτηκαν μέσα στα σπίτια ή κλειστά μέρη, όπου παραδόθηκαν στις φλόγες ή άλλου είδους εξόντωση. Η σταύρωση ομάδων ιερέων (όπως για παράδειγμα, στην πλατεία αγοράς του Γκιόζκιοϊ (Guiozkey), τον περασμένο Ιούνιο, η παράδοση στους φρουρούς τους των 428 νέων Ελληνίδων τον τελευταίο Οκτώβριο, και ο τελευταίος θάνατος από έλλειψη τροφής των 9.000 ανδρών μέσα στις ομάδες των Αρμενίων εργατών, δεν είναι παρά μεμονωμένες περιπτώσεις, δευτερεύουσας τάξης χωρίς αμφιβολία, αλλά των οποίων η αυθεντικότητα επίσημα βεβαιώθηκε, μεταξύ της λίστας των τουρκικών εγκλημάτων, που έφτασαν σε γνώση της αγγλικής κυβέρνησης. Επανειλημμένα απευθύνθηκαν διαμαρτυρίες προς τους Τούρκους. Καθ' όλη τη διάρκεια της τελευταίας άνοιξης και μέχρι το τέλος του μηνός Ιουλίου επίσημες και ανεπίσημες καταγγελίες έγιναν προς την Υψηλή Πύλη. Στις 18 Ιουλίου, ο αντιπρόσωπος των Η.Π.Α. στην Κωνσταντινούπολη, ναύαρχος Μπρίστολ, απηύθυνε ένα τηλεγράφημα διαμαρτυρίας απευθείας στην κυβέρνηση της Άγκυρας, και τέλος οι ύπατοι αρμοστές, ρε διαταγή των κυβερνήσεών τους, απηύθυναν, στις 5 Σεπτεμβρίου, ένα ομαδικό τηλεγράφημα στο Γιουσούφ Κεμάλ, υπουργό Εξωτερικών του Κεμάλ, για να διαμαρτυρηθούν έντονα κατά των τουρκικών ωμοτήτων, Ιδιαίτερα στην περιοχή του Πόντου. Στις 19 Σεπτεμβρίου, μια νέα διαμαρτυρία στάλθηκε στο Γιουσούφ Κεμάλ σχετικά με τις ωμότητες στον Πόντο. Η απάντηση δεν έδωσε καμιά ικανοποίηση. Υπό αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μόνη πρακτική μέθοδος χειρισμού των κατηγοριών ή των αντικατηγοριών ήταν να ανατεθεί σε κάποιους οργανισμούς ή αμερόληπτα πρόσωπα η φροντίδα να προχωρήσουν σε μια έρευνα των γεγονότων και να κοινοποιήσουν τα αποτελέσματα. Είναι εμφανώς αδύνατο ν' αναλάβει αυτό το έργο ένα ιδιαίτερο κράτος, αλλά η Κοινωνία των Εθνών είναι, από το χαρακτήρα της και την κατάστασή της, αξιοθαύμαστα κατάλληλη για να εκπληρώσει μια αποστολή τέτοιου είδους. Εντούτοις, δεν πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο να γίνει μια έρευνα για τα παρελθόντα γεγονότα. Προτείνω η συνεργασία της Κοινωνίας των Εθνών να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να συλλέξει όλες τις μαρτυρίες τις σχετικές με σφαγές, οι οποίες θα γινόντουσαν στην Εγγύς Ανατολή...Το Συμβούλιο θα δει, σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε στις 7 Δεκεμβρίου ο κομισάριος της Κοινωνίας στην Κωνσταντινούπολη, ο δόκτωρ Πιτ (Peet), ότι αυτός θα ήταν ευτυχής για κάθε ευκαιρία που θα του επέτρεπε να επεκτείνει τη σφαίρα της δράσης του ως αντιπρόσωπος της Κοινωνίας... Προτείνω για εξέταση από το Συμβούλιο της ακόλουθης απόφασης: «Το Συμβούλιο της Κοινωνίας των Εθνών ευαισθητοποιημένο από τις διάφορες αναφορές που έχει δεχθεί για τις ακρότητες οι οποίες θα έχουν διαπραχθεί επί των τουρκικών και ελληνικών εδαφών από Τούρκους και μη Τούρκους κατοίκους, επιφορτίζει τον ύπατο αρμοστή της Κοινωνίας στην Κωνσταντινούπολη, σε περίπτωση κατά την οποία νέες ωμότητες θα διαπράττονταν στο μέλλον επί αυτών των εδαφών, να προχωρήσει σε μια έρευνα για τα γεγονότα και να υποβάλει μια έκθεση στο Συμβούλιο.» Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 από τον lost_angel Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lost_angel 589 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 (τροποποιήθηκε) επισεις Τηλεγράφημα του Γάλλου πρέσβη στην Αθήνα Μαρσιγύ, της 1ης Ιουνίου 1922: «Η ελληνική κυβέρνηση δέχεται την επιτροπή έρευνας... Δίνοντάς μου αυτήν απάντηση ο κύριος Μπαλτατζής μου είπε ότι η κυβέρνηση του θα συμμορφωνόταν στην επιθυμία των μεγάλων δυνάμεων, αλλά ήταν δυσάρεστα εντυπωσιασμένος από το ότι θέλουν να εγκαταστήσουν, με την ταυτόχρονη αποστολή των δύο επιτροπών, ένα είδος εξίσωσης μεταξύ των συστηματικών ωμοτήτων που διαπράχθηκαν από τους Τούρκους μέσα στις περιοχές εκτός των στρατιωτικών επιχειρήσεων και μερικών γεγονότων για τα οποία κατηγορείται ο ελληνικός στρατός και τα οποία μπορούσαν να παραχθούν μέσα στην έξαψη του πολέμου». Quai d' Orsay: LEVANT 1918-1940, TURQUIE, Serie E, Carton 304, Dossier 1. σαφος παραδεχετε ο,τι υπηρξαν ομωτητες αλλα σαν δικαιολογια τις εντασει στα πλεσια του πολεμου Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 από τον lost_angel Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lost_angel 589 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 Οι Άγγλοι υποκύπτουν στη γαλλική απαίτηση, να οριστούν τα μέλη των επιτροπών έρευνας από μέλη του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στη Γενεύη (της Κων/πολης, αν και είχαν άμεση εικόνα των πεπραγμένων, δεν ήταν «μεγάλες προσωπικότητες») Οι Τούρκοι αρνούνται την έρευνα και κατηγορούν τους Έλληνες ότι διέπραξαν ωμότητες, όταν, μετά την αποχώρηση των Ιταλών, κατέλαβαν τα Σώκια και τη Νόβα Σκάλα(Κουσάντασι). Τελικά, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός γνωστοποίησε ότι μπορεί ν' αναλάβει τη συγκρότηση των επιτροπών, άρχισε επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και με την κυβέρνηση του Κεμάλ, και συγχρόνως ζήτησε από τους συμμάχους (Η.Π.Α., Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία) ν΄αναλάβουν τα έξοδα, τα οποία υπολόγισαν σε περίπου 100.000 γαλλικά φράγκα για τον καθένα. Ε, λοιπόν η Γαλλία αρνήθηκε να διαθέσει το αντιστοιχούν σε αυτήν ποσόν ! Η δικαιολογία; Ότι το κοινοβούλιο ήταν κλειστό λόγω του καλοκαιριού και δεν μπορούσε η κυβέρνηση να το διαθέσει καθότι θα υπήρχε κίνδυνος ν'απορριφθεί από τη Βουλή της !!! Όπως υπονόησε κι ο Άγγλος διπλωμάτης παραπάνω: «Με έρευνες θα ασχολούμαστε τώρα ;!...Φταίνε και οι δύο !» Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 Μπράβο πολύ ωραία, έγκυρα και ακριβή όλα αυτά. Τα έβαλες για να ενισχύσεις την άποψη σου ή την άποψη μου? Για να κάνουμε την σούμα των όσων ανάρτησες συνοψίζουμε λέγοντας: Είναι πολύ πιο εύκολο να ερευνηθούν και αποδειχθούν οι κατηγορίες κατά των Ελλήνων γιατί αυτές έγιναν σε συμμαχικά εδάφη σε συγκεκριμένες περιοχές και χρονικές περιόδους. Αντίθετα οι κατηγορίες κατά των Τούρκων είναι δύσκολο να ερευνηθούν γιατί έγιναν σε μια ευρήτατη περιοχή και κατά την διάρκεια μεγάλης χρονικής περιόδου πάραυτα. Πάραυτα καταλήγουμε στα εξής Κατηγορίες κατά των Ελλήνων Ενώ οι κατηγορίες κατά των Ελλήνων αναφέρονται γενικά σε φόνο 10 ή 20 Τούρκων, και μόνο σε μια περίπτωση (αυτή της Νικομηδείας) οι σφαγές ήταν πιο πολλές (300, σύμφωνα με στοιχεία της Αγκύρας) Κατηγορίες κατά των Τούρκων έχει αναγνωριστεί ότι οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια του πολέμου είχαν εξορίσει περισσότερους από 550.000 Έλληνες, από τους οποίους λίγοι επέζησαν. Περισσότεροι από 35.000 Έλληνες εξορίστηκαν από την περιοχή του Πόντου κατά τη διάρκεια του παρόντος έτους, από τους οποίους οι περισσότεροι σφάχτηκαν κατά μάζες με τον πιο βάρβαρο τρόπο. Ο αριθμός των θυμάτων, μη μουσουλμάνων, του Μαρτίν (Μartin) ήταν περίπου 30.000. Όμοια, επιβεβαιώνεται και υπάρχει αποδειγμένος λόγος να πιστέψουμε στις μαρτυρίες. ότι την τελευταία άνοιξη, 12.500 Έλληνες σφάχτηκαν στο Μπιρεζίκ (Birejik). Μέσα στα μικρά χωριά της Ανατολής, ομάδες των 500 ή 600 ατόμων συχνά στοιβάχτηκαν μέσα στα σπίτια ή κλειστά μέρη, όπου παραδόθηκαν στις φλόγες ή άλλου είδους εξόντωση. Η σταύρωση ομάδων ιερέων (όπως για παράδειγμα, στην πλατεία αγοράς του Γκιόζκιοϊ (Guiozkey), τον περασμένο Ιούνιο, η παράδοση στους φρουρούς τους των 428 νέων Ελληνίδων τον τελευταίο Οκτώβριο, και ο τελευταίος θάνατος από έλλειψη τροφής των 9.000 ανδρών μέσα στις ομάδες των Αρμενίων εργατών, δεν είναι παρά μεμονωμένες περιπτώσεις, δευτερεύουσας τάξης χωρίς αμφιβολία, αλλά των οποίων η αυθεντικότητα επίσημα βεβαιώθηκε, μεταξύ της λίστας των τουρκικών εγκλημάτων, που έφτασαν σε γνώση της αγγλικής κυβέρνησης. Εσένα σου φαίνονται συγκρίσιμα και συμμετρικά τα γεγονότα? Συμπεραίνεις ότι είναι άνθρωποι σαν εμάς και δικαιολογείται η γενοκτονία τόσων ελληνικών ψυχών από την δική μας στάση.Να σε ξαναρωτήσω. Κατηγορείται το Ελληνικό Έθνος ή άλλα δυτικά κράτη πλην της Γερμανίας για γενοκτονία? Ρίξε μια ματιά και εδώ. http://kinwniawramiden2.blogspot.com/2008_08_01_archive.html Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lost_angel 589 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 (τροποποιήθηκε) ξαναλεω λοιπον........οτι ποτε δεν ειπα οτι οι τουρκοι ειναι αγιοι και οτι ΔΕΝ ΚΑΝΑΝ ΣΦΑΓΕΣ αλλα επισεις οτι και εμεις δεν ειμαστε τελιοι.......... τι σου φενετε περιεργο?????? δεν διαφονισα ποτε μαζι σου σε αυτο το επιπεδο της κουβεντας.... και επισεις οτι μου ειπες οτι δεν γνωριζες για σφαγες που εκανε ο ελληνικος στρατος. αν διαβασεις το ονομα του στρατηγου που κατηγορηθικε για τα παραπανω ειναι ο στρατηγος λεοναρδοπουλος... αυτος ο στρατηγος ελευθεροσε την πατριδα μου την θρακη το 1919 αν δεν κανω λαθος προελασε στην ξανθη. αυτο δεν σημενει ομως οτι δεν ειναι εγγλιματιας πολεμου αν και ποτε δεν βρηκα κατι περα απο αναφορες και την "εκθρονιση του απο το ελληνικο κρατος" ας ελπισουμε οτι ηταν ο αποδομπιιεος τραγος...και οχι εγγλιματιας ο ανθρωπος. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 από τον lost_angel Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 αλλα επισεις οτι και εμεις δεν ειμαστε τελιοι.......... Κατανταει αστειο το πραγμα................. -_- Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lost_angel 589 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 Κατανταει αστειο το πραγμα................. -_- τι ενοεις? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lost_angel 589 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 (τροποποιήθηκε) τι ενοεις? αργοντας να μου απαντησεις μπενω στον πειρασμο και υποθετω οτι ενοεις ο,τι ειναι γελειο. μελετοντας ¨με συστημα την ιστορια οταν με πιασει το μερακι. ανακληπτο ο.τι τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως μας τα μαθενουν στο σχολειο.. η μαλλον δεν ειναι ακριβος ετσι. προφανος....και ειμαι υπερ τα παιδακια στο σχολειο να μαθενουν ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΗΘΑΚΙΑ για να μορφοσουν μια σωστη εθνικη σηνιδιση αλλα οταν σε συζιτισεις με ενηλικες καλη ωρα... λες κατι που ξεφευγει απο τα παραμηθακια και το ολο κλιμα του ρομαντικου εθνικισμου που καθιεροθικε για να ενσωματοει μεσα στην ελληνικη παιδια ΕΛΛΗΝΕΣ αλβανοφονους της ηπειρου σλαβοφονους της μακεδονιας και τουρκοφονους της θρακης κατα παπαρηγοπουλο (αυτος ο εθνικισμος πραγμα καλο κατα την αποψη μου και υγιες ) απευθειας αντιμετοπιζομαι σαν αιρετικος και η και γω δεν ξερω τι . να και ενας ορισμος του ρομαντικου εθνικισμου Αυτό περιλαμβάνει, ανάλογα με τον ιδιαίτερο τρόπο της πρακτικής,γλώσσα, φυλή, πολιτισμός, θρησκεία και τελωνείο από «έθνος«υπό την πρωταρχικής σπουδαιότητας έννοια εκείνοι του που γεννήθηκαν «» μέσα στον πολιτισμό του. δεν εχει να κανει με βιομετρικα και γωνιδιακα κριτιρια βλεπε χιτλερ και μουσολινι αλλα με κριτιρια παιδιας....γλωσικα πολιτισμικα θρησκευτικα και τοπικα. καπος ετσι οριζετε το εθνος στα πλεσια του ρομαντικου εθνικισμου. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 από τον lost_angel Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 Όχι φίλε μου αυτά που λες δεν τα ξέρω και μάλιστα τα ακούω και πρώτη φορά. Μόνο για κάποιο μεμονωμένο περιστατικό έχω διαβάσει σε κάποιο Τούρκικο χωριό κατά την διάρκεια της εκστρατείας.Το μεμονωμένο επιβαρύνει μια παρέα ανθρώπων και όχι ολόκληρο λαό. Την καταστροφή της Σμύρνης μεμονωμένο γεγονός δεν το λες. Βάλε αν θες και μια παραπομπή...εγώ ότι λέω μπορώ και να το τεκμηριώσω. Οι απόψεις απόψεις αλλά τα γεγονότα να τεκμηριώνονται γιατί αλλιώς είναι ύβρης και συκοφαντία. Lost Angel Πολλά μηνύματα πριν είχα πει αυτό. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι οι Έλληνες είναι άγιοι. Απλά ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τους Βάρβαρους Τούρκους. Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι στο σχολείο τα μαθαίνουν ωραιοποιημένα τα παιδιά. Η Ιστορία είναι απαραίτητη για να μην καταλήγουμε σε συμπεράσματα του τύπου...οι περήφανοι γείτονες ακρίτες....άνθρωποι σαν εμάς...και όλοι τα ίδια είμαστε....και δεν φταίει ο λαός αλλά οι κυβερνήσεις....κλπ Δεν έχω τίποτα μαζί σου. Ας σταματήσει η αντιπαράθεση. Ελπίζω να καταλήξαμε κάπου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 Τουλάχιστον συμφωνείτε στο ότι διαφωνείτε..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες