ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2011 της Valeo ειχα τώρα μεσα, το κόκκινο, κάτσε να πάω να δω και τίποτα ζουμιά της redline! Βαλε παλι αυτα και μην πετας τα λεφτα σου. Η ζημια εγινε απο πριν. Το red line ειναι πανακριβο και εγω δεν θα το εβαζα ποτέ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpn_sakis 697 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2011 Για πείτε και ιδέες για το πως έφτασει η φτερωτή σε αυτή την κατάσταση...! Τι σκατά, χαλίκια είχε μέσα το παραφλού? Δεν θα έπρεπε να είναι ανοξείδωτη για να μην μασάει με τα χρονια? κάτι ασχετο-σχετικό, αυτο το καφεοϊδη πράμα που υπαρχει μήπως ειναι ελληνικός καφες? το λεω γτ ενα παλιο ελληνικό κολπο για οταν εχουμε καποια διαρροή νερου ειναι να βαζουνε μια κουταλια ελληνικού καφε στο ψυγείο και μολις ζεσταθει το νερο κλίνει τις διαρροές (μια κουταλια φτανει για τα ψυγεια των αυτοκινήτων). αυτη ειναι μια λιση για οταν ειμαστε σε ταξίδι αλλα μετα θα πρεπει να αλλαχτει το παραφλου και να καθαριστεί η τρομπα γτ θα την παρεις στο χερι. μήπως στον προηγούμενο ιδιοκτήτη εχανε το ψυγείο και για να μην το αλλάξει εκανε το ελληνικό κολπο και το άφησε ετσι? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2011 Σκουριά απο νερό βρύσης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Apisteftos 7.893 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2012 (τροποποιήθηκε) Μετά από μερικές μέρες απουσίας λόγω εορτών, κουραμπιέδων και μελομακάρονων, επανέρχομαι στο θέμα με ένα απρόοπτο! Λοιπόν πριν φύγω για γιορτές είχα λύσει την μηχανή, είχα αλλάξει τους δίσκους, τα ελατήρια, το φίλτρο λαδιού, την φλάντζα του καπακιού, και όλα τα τσιμουχάκια στο καπάκι του λαδιού και στην τρόμπα του νερού και την είχα δέσει πάλι. Το μονο που έμενε ήταν να μπούν τα καινούρια λαδάκια, το παραφλού και να πατηθεί η μίζα! Κάτι το οποιο έγινε τώρα που γύρισα. Κατέβηκα χτες και μετά από έναν τελευταίο έλεγχο, έβαλα τα λάδια και τα νερά, πάτησα την μίζα, πήρε κατευθείαν και κελαηδούσε! Ωραία λέω καλά πάμε! Βάζω πρώτη, κουμπώνει γλυκα, αφήνω λίγο συμπλέκτη, συμπλέκει κανονικά! Ψάχνω την νεκρά, την βρίσκω κατευθείαν! Μια χαρά! Κάτσε να τσεκάρουμε και για τυχόν διαρροές από το καπάκι, σκύβω, σκουπίζω καλά κάτι παλιά υπολείμματα βρώμας από το μοτέρ, ανοίγω λίγο το γκάζι και διαπιστώνω ότι από ένα σημείο δακρύζει... Ωραία εδώ είμαστε! Στην αρχή σκέφτηκα μήπως ξεχάστηκα και έβαλα παραπάνω λάδια και από την πίεση τα φτύνει από εκεί που βρήκε το πιο αδύναμο σημείο της φλάντζας, κάτι το οποιο καταρρίφθηκε όταν τσέκαρα ότι έβαλα όντως 2,7L που λέει το manual, συν του ότι η διαρροή παραμένει και όταν το μοτέρ δεν λειτουργεί. Επομενη σκέψη ήταν μήπως δεν έσφιξα σωστά το καπάκι, αλλα η δουλειά έγινε με ροποκλειδο και στα κιλά που λέει το μανουάλι. Υπολείμματα από την παλιά φλάτζα δεν υπήρχαν ούτε στο καπάκι ούτε στο μοτέρ μιας και οι επιφάνειες καθαρίστηκαν ευλαβικά. Αυτό που θυμήθηκα με αφορμή το περιστατικό είναι ότι η παλιά φλάντζα που έβγαλα δεν ήταν χάρτινη όπως αυτή που έβαλα τώρα (αν θυμάμαι καλά η μαμά είναι χάρτινη) αλλά πλαστική. Μήπως το πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και στον προηγούμενο και για να το σώσουν έκοψαν άλλη/πιο χοντρή φλάντζα? Τέλος πάντων, μικρή σημασία έχει. Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα! -Να δώσω λίγο ακόμα με το ροποκλειδο στις 2-3 βίδες στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα? Φοβάμαι μην ζορίσω τα ήδη ταλαιπωρημένα σπειρώματα. -Να λύσω καπάκι και μαζί με την φλάντζα να βάλω και λίγη φλαντζόκολλα για ενίσχυση? -Να κόψω καινούρια πιο χοντρή φλάντζα με το πατρόν της μαμα, από βελανιδοχαρτο? Οεο, τι? Θεία δικη είναι αυτή, πριν μερικές μέρες έβριζα τα honda και τώρα την πάτησα... βρείτε μου τρύπα να κρυφτώ Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 10 , 2012 από τον Apisteftos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpn_sakis 697 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2012 1. βάλε εναν τσιμεντόλιθο ή κατι σταθερό σε αυτο το ύψος, ρίξε την μηχανή ώστε να πατήσει το τιμόνι στον τσιμεντόλιθο ή οτι αλλο σταθερό βρεις 2. τώρα μπορείς να λύσεις το καπάκι χωρίς να χυθούν τα λάδια ( μην το λύσεις αμέσως και περίμενε λιγο να κάτσουν τα λάδια ) 3. αφού βγάλεις το καπάκι καθάρισε καλα και προσεχτικά τις επιφάνειες που πατάει η φλάντζα 4. ελέγχεις την φλάντζα που έβαλες, την καθαρίζεις και την βάζεις ξανα υπάρχει περίπτωση να κόλλησε τρίχα απο το πανι που καθάρισες και να περνάει λαδι, το εχω πάθει, η πλαστική φλάντζα θελει λίγη προσοχή, αν την προσέξεις μπορεις να χρησιμοποιήσεις την ίδια ξανα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
swork21 14 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2012 Βελανιδόχαρτο + φλατζόκολλα θα σου έκανε πιστεύω δουλειά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Apisteftos 7.893 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2012 Σάκη θυμάσαι αν η φλάντζα στο XT σου είναι χάρτινη η πλαστική? Η δίκια μου νομίζω ήταν χάρτινη. Να σημειώσω εδώ ότι σε σχέση με χτες, σήμερα η διαρροή (όταν το μοτέρ δεν λειτουργεί) είναι σχετικά μεγαλύτερη. Γιατί έτσι? Αν ισχύει αυτό που λέω για την φλάντζα (ότι είναι χάρτινη δηλαδή) να την βοηθήσω και με φλαντζόκολλα ώστε να είμαι πιο σίγουρος ότι δεν θα λύνω πάλι? Παίζει να λειτουργήσει κάπου αρνητικά η φλαντζόκολλα? Αυτό με την τρίχα που λες παίζει σαν σενάριο, αν σκεφτείς ότι για να """κολλήσει""" στο μοτέρ η φλάντζα και να βάλω το καπάκι ευκολότερα, έβαλα σε 4-5 σημεία λίγο γρασακι. Οπότε εύκολα μπορεί να κόλλησε πάνω και ότι άλλο σκατό ήθελε... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
naftilos 4.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2012 Σαν τα Γιαμαχα δεν έχει γατακια. 184.000 χλμ το μονοκύλινδρο! Μην διαβάζεις μόνο ότι σε συμφέρει πληρωμένε εγκάθετε της μοτοδυναμικης. Είπε οι προηγούμενοι πάνω από 35.000-40.000 που σημαίνει κάπου εκεί γύρω άντε να το κάνουμε 50.000. Εδώ μιλάμε 88.000 και δεν ξέρουμε τι σημαίνει αλλαγή δίσκων στο μονοκυλινδρο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpn_sakis 697 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2012 Σάκη θυμάσαι αν η φλάντζα στο XT σου είναι χάρτινη η πλαστική? Η δίκια μου νομίζω ήταν χάρτινη. Να σημειώσω εδώ ότι σε σχέση με χτες, σήμερα η διαρροή (όταν το μοτέρ δεν λειτουργεί) είναι σχετικά μεγαλύτερη. Γιατί έτσι? Αν ισχύει αυτό που λέω για την φλάντζα (ότι είναι χάρτινη δηλαδή) να την βοηθήσω και με φλαντζόκολλα ώστε να είμαι πιο σίγουρος ότι δεν θα λύνω πάλι? Παίζει να λειτουργήσει κάπου αρνητικά η φλαντζόκολλα? Αυτό με την τρίχα που λες παίζει σαν σενάριο, αν σκεφτείς ότι για να """κολλήσει""" στο μοτέρ η φλάντζα και να βάλω το καπάκι ευκολότερα, έβαλα σε 4-5 σημεία λίγο γρασακι. Οπότε εύκολα μπορεί να κόλλησε πάνω και ότι άλλο σκατό ήθελε... η φλάντζα σε εμενα ειναι πλαστική και απο την μια πλευρά εχει λίγη λευκή κόλα για να κολλήσει στο σημείο που θα την βάλουμε ώστε να μην την κρατάμε μαζι με το καπάκι ή πάνω στο μοτέρ με το χέρι, δεν χρειαζόταν να βάλεις γράσο ( ίσος να φταιει και το γράσο, δεν εχω βάλει ποτέ μου) και με λάδι μηχανής να την αλείψεις κολλάει λίγο η φλάντζα αλλα δεν χρειάζεται γτ όπως ειπα εχει λίγη κόλα πάνω της για αυτόν τον λόγο όταν βγήκε το χτ απο το εργοστάσιο δεν ξερω αν ειχε χάρτινη φλάντζα αλλα ξερω οτι σαν ανταλλακτική δίνουν την πλαστική Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpn_sakis 697 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2012 η φλάντζα σε εμενα ειναι πλαστική και απο την μια πλευρά εχει λίγη λευκή κόλα για να κολλήσει στο σημείο που θα την βάλουμε ώστε να μην την κρατάμε μαζι με το καπάκι ή πάνω στο μοτέρ με το χέρι, δεν χρειαζόταν να βάλεις γράσο ( ίσος να φταιει και το γράσο, δεν εχω βάλει ποτέ μου) και με λάδι μηχανής να την αλείψεις κολλάει λίγο η φλάντζα αλλα δεν χρειάζεται γτ όπως ειπα εχει λίγη κόλα πάνω της για αυτόν τον λόγο όταν βγήκε το χτ απο το εργοστάσιο δεν ξερω αν ειχε χάρτινη φλάντζα αλλα ξερω οτι σαν ανταλλακτική δίνουν την πλαστική να συμπληρώσω σε αυτό που ρώτησες για την φλαντζοκολλα, δεν θα κάνει κατι το αρνητικό αν βάλεις, αρκεί να βάλεις σε ολη την φλάντζα, αλώστε για αυτό τον σκοπό υπάρχει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpn_sakis 697 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2012 αν το λύσεις με τον τρόπο που σου ειπα πρόσεχε μην σου πεσει παραφλου μεσα στο καρτερ, άδειασέ τα πρώτα, για μια στιγμή μου διέφυγε οτι εσένα ειναι υδρόψυκτο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2012 Σάκη θυμάσαι αν η φλάντζα στο XT σου είναι χάρτινη η πλαστική? Η δίκια μου νομίζω ήταν χάρτινη. Να σημειώσω εδώ ότι σε σχέση με χτες, σήμερα η διαρροή (όταν το μοτέρ δεν λειτουργεί) είναι σχετικά μεγαλύτερη. Γιατί έτσι? Αν ισχύει αυτό που λέω για την φλάντζα (ότι είναι χάρτινη δηλαδή) να την βοηθήσω και με φλαντζόκολλα ώστε να είμαι πιο σίγουρος ότι δεν θα λύνω πάλι? Παίζει να λειτουργήσει κάπου αρνητικά η φλαντζόκολλα? όχι. Κακό δεν κάνει. Αυτό με την τρίχα που λες παίζει σαν σενάριο, αν σκεφτείς ότι για να """κολλήσει""" στο μοτέρ η φλάντζα και να βάλω το καπάκι ευκολότερα, έβαλα σε 4-5 σημεία λίγο γρασακι. Μάλλον εκει που μπηκε γρασο, έχεις διαρροή.... Οπότε εύκολα μπορεί να κόλλησε πάνω και ότι άλλο σκατό ήθελε... Πιθανό. Λύσε πάλι προσεκτικά, καθάρισε + ξαναβάλε τα με λίγη φλατζόκολλα. Θα εντοπίσεις εύκολα το σημείο της διαρροής + εκει θα θελει καλό καθάρισμα. Να στεγνωσει η φλάντζα απο λάδι + γρασο. Πέτρο, για ρωτα την Γιαμαχα, αν με την πλαστική φλάντζα έχουν αλλάξει οι ροπές σύσφιξης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΑΝΝΗ 166 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2012 προτεινω να μην μπαινει καμια αλλη μαρκα εκτως απο τα μαμα, γιατι; οι περισσοτεροι ειναι για καλυτερο κουμπομα στις αλλαγες, και γραφουν οτι ειναι μεχρι για 2-3 εκκινησεις, αντοχη σαν τους μαμα δεν εχει καμια μαρκα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Apisteftos 7.893 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2012 Καλησπέρες! Πρώτα απ όλα σας ευχαριστώ ξανά (και ξανά, και ξανά) για την βοήθεια και τις συμβουλές μέχρι τώρα! Δεν είχα τι να κάνω το απόγευμα και έβαλα την φόρμα εργασίας! Λοιπόν, έβγαλα ξανά λάδια, νερά, έλυσα καπάκι, έβγαλα και καθάρισα φλάντζα. Με το μάτι δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάποια αστοχία, Σάκη είχες δίκιο, όντως εντόπισα το κομμάτι της κόλλας που έλεγες πάνω στην φλάντζα, μου κάνει εντύπωση που δεν είχε κολλήσει όταν την τοποθέτησα στο καπάκι την πρώτη φορα, και έτσι "αναγκάστηκα" να χρησιμοποιήσω το γράσο ίσως να μην έδωσα την πρέπουσα σημασία, anyway, όσο ζω μαθαίνω! Θανάση αν τους ρωτήσω κάτι τέτοιο στη Yamaha βλέπω να τρώω τίποτα μπιέλες στο κεφάλι! :lol: Ερωτήσεις σχετικά με φλαντζόκολλες και τα ρέστα γιατί δεν έχω ασχοληθεί ξανά! -Υποθέτω ότι η εφαρμογή της κολλας γίνεται στην επιφάνεια του κορμού της μηχανής, και όχι στο καπάκι, σωστά?? -Nα προσέξω να βάλω μικρή ποσότητα περιμετρικά ώστε να μην τη ξεράσει με το βίδωμα μέσα στο κάρτερ και μπλεχτεί με τα λάδια? H δεν τρέχει τίποτα? -Και το σημαντικότερο, τι τύπο φλαντζόκολλας χρησιμοποιώ? Με λίγο ψάξιμο στο net είδα διαφορα είδη. κάτι τέτοιο? http://www.zorzosae....roduct_id=30132 http://www.johnart.g...roducts_id=2177 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpn_sakis 697 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2012 (τροποποιήθηκε) όση φλαντζοκολλα και να βάλεις θα στην ξεράσει θέλεις δεν θέλεις, βάζεις μια α ποσότητα και εισαι κομπλέ, δεν θελει ουτε πολυ (θα την ξεράσει ετσι και αλλιως) αλλα ούτε και πολύ λίγη γτ μπορεί να εχει κενα σημεία, αν βαλεις πολυ( δεν λεω για υπερβολικά) δεν τρέχει κατι αλλα φρόντισε να την σκουπίσεις οσο ειναι υγρή και περίμενε να στεγνώσει για να δουλέψεις την μηχανή. οσο για την επιλογή της φλατζοκολας επέλεξε την απλή, η αλλη αν δεν κανω λάθος ειναι για εξατμίσεις η παρόμοια σημεία με πολύ υψηλή θερμοκρασία Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 11 , 2012 από τον jpn_sakis Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Apisteftos 7.893 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2012 (τροποποιήθηκε) Με αυτά και με τα αλλα είχα ξεχάσει να ενημερώσω για την πορεία των εργασιών! Την επομενη κιόλας μέρα από το τελευταίο μου post, αγόρασα φλατζόκολα και αφού καθαρίστηκαν πάλι ευλαβικά όλες οι επιφάνειες, τοποθετήθηκε, στέγνωσε για μια περίπου ημερα και ο τενεκές πήρε πάλι μπροστά! Τόσο καιρό η μηχανή δουλεύει απροβλημάτιστα και χωρίς ίχνος διαρροής! Ετσι πληροφοριακά, χρησιμοποιήθηκε η φλατζόκολα Dirko HT Red. Να σας ευχαριστήσω για ακόμα μια φορα για την πολύτιμη βοήθεια, τις συμβουλές και την καθοδήγηση σας! :) Τροποποιήθηκε Μάρτιος 6 , 2012 από τον Apisteftos 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες