Jump to content
savvoulis21

λαδι για XT660

Recommended Posts

Αα καλά άκυρο. Μπήκα σε ξεθαμμενο θέμα και απάντησα σε ποστ 3 μηνών! εγκυκλοπαιδικα όμως αι μημ εξαέρωση συστήματος λαδιού, όπως στα xt600 και στα ktm τα παλιά...να φύγει ο αέρας είτε απο την τάπα του σασί είτε λασκάροντας ειδική βιδα μέχρι να βγεί λάδι ατόφιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

και στο 660 λασκάρεις το πάνω βιδάκι στο φίλτρο λαδιού που έχει και μια ροδελίτσα και μόλις τρέξει απο εκεί είσαι έτοιμος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To XT είναι πιο περίπλοκο γιατί λύνεις κι άλλη μια βίδα,αυτή στο λαιμό,για να φύγουν τα λάδια από το σκελετό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη διάβασα αυτό το θέμα και μπερδευτηκα τελείως ομως....

Τι λάδια να βάλω ρε παιδια στο ΧΤ που μόλις πήρα??

MOTUL 5100 15W50??

Το manual λεει για 10W40 κλπ κλπ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου είπε ενας γνωστός που το έχει το μηχανακι οτι τα καλύτερα είναι αυτα που έχουν στην Yamaha, Οχι τα yamalube τα αλλα (δεν θυμόταν όνομα)?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου είπε ενας γνωστός που το έχει το μηχανακι οτι τα καλύτερα είναι αυτα που έχουν στην Yamaha, Οχι τα yamalube τα αλλα (δεν θυμόταν όνομα)?

Βαλε αυτα τοτε. Αν δεν σ αρεσουν τα αλλαζεις. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παλι ερωτηση....

Η σταθμη του λαδιου είναι πάνω απο το max ενω ελέγχω σύμφωνα με το Manual.

Ο μάστορας λέει στα @@ σου, και 200γρ παραπάνω εχει δυο καρτερ δεν παθαίνει τπτ.

Με ενα συνάδελφο μηχανολογο που το συζητησα μου λέει το ιδιο.

Εχω αλλη αποψη. Το λάδι πρέπει να είναι κατω απο το μαξ.

Συμφωνείτε η διαφωνείτε και γιατι παρακαλώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειδικά αν κρύα είναι πάνω απο το μαξ εγώ θα αφαιρούσα! γιατί όταν ζεσταθούν που θα φτάσουν?

Οι μηχανικοί δεν ξέρω τι λένε..ο δικός μου για να καταλάβεις κατάφερε να βάλει 3 λίτρα ολόκληρα μέσα (προφανώς κρύα ή κράτησε το υπόλοιπο δεν ξέρω), ενώ όταν τα άλλαξα μόνος μου πήρε ακριβώς όσο λέει το μάνιουλ και ήταν στο μάξ (δηλαδή 2650).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα μετραω πάντω οταν εχει ζεσταθεί η μηχανη σε ορθια θέση αφου εχουν περασει 2-3 λεπτα..

Το λάδι φαντασου στο μαρκουτσακι ειναι μεχρι πάνω.

Σκεφτομαι να βγάλω με συριγγα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν υπαρχει προβλημα.

Τωρα για ψυχολογικους λογους,αμα θελεις να νιωθεις εσυ καλα,αφαιρεσε λιγα ml λαδι.

Και εγω motul 15-50 (5100) βαζω αλλα οι πρωτες ταχυτητες κουμπωνουν λιγο δυσκολα.

Βεβαια δεν εχω πρηγουμενη εμπειρια απο ταχυτητες σε αυτα τα κυβικα μηχανης αλλα δεν ειναι δυσαρεστο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα λάδια, σύμφωνα με την εκάστοτε διαδικασία μέτρησης, ΔΕΝ πρέπει να ξεπερνάνε το μαχ. Ο λόγος είναι ότι μόλις ζεσταθούν, θα ανέβουν στα φιλτροκούτια και θα καούν ως αναθυμιάσεις ή θα κάνουνε το φιλτρο αέρα χάλια, ή μπορεί να διαρρέουν μέσα στον κύλινδρο από τα ελατήρια του λαδιού και να καίγονται. Το max, δεν υπάρχει εκεί χωρείς λόγο.

Στη δική σου περίπτωση φίλε μου, το ματζαφλάρι βιδώνει στη θεση του; αν ναι, σιγουρέψου ότι κατά την μέτρηση πρέπει να βιδώσει πίσω ή να τοποθετηθεί στην τρύπα χωρίς να βιδώσει. το cbr 125 που είχα μέτραγε τα λάδια απλά βάζοντας το δείκτη στη θέση του χωρίς να τον βιδώσεις, διότι αλλιώς πάντα έδειχνε overfill...

Αυτά από εμένα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To Ματζαφλαρι δεν πρεπει να βιδωσει, απλα να το ακουμπήσεις, και με αυτο τον τρόπο δείχνει απειρο....

Αυτο που καταλαβαινω ειναι να βγάλω μεχρι το μεγιστο.

Απλα δεν μπορώ να καταλαβω γιατι ο μαστορ μου είπε @@. Και τον εμπιστευομαι τον μπαγασα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To Ματζαφλαρι δεν πρεπει να βιδωσει, απλα να το ακουμπήσεις, και με αυτο τον τρόπο δείχνει απειρο....

Αυτο που καταλαβαινω ειναι να βγάλω μεχρι το μεγιστο.

Απλα δεν μπορώ να καταλαβω γιατι ο μαστορ μου είπε @@. Και τον εμπιστευομαι τον μπαγασα

είναι ότι δείχνει ο δείκτης...μπορεί να πάρει η μηχανή μέσα μια λίγο μεγαλύτερη ποσότητα, ανάλογα...

το θέμα είναι η ένδειξη να ναι σωστή. εγω στις αλλαγές λαδιού, ενώ το manual λέει ότι με πλήρως στεγνό κινητήρα παίρνει 1,7, έχω βάλει και 1,850 μέχρι να μαξάρει η ένδειξη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαλιστα καταλαβα..

Αρα βγάζω.

ΑΠορω ομως, αφου το ηξερε, το πηγα το αφησα για αλυσιγραναζα, γιατι δεν ηθελε να βγάλει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες τα συνθετικά λάδια είναι χημικά προιόντα που έχουν δεκαετίες εξέλιξης με απώτερο σκοπό την μέγιστη λίπανση, προστασία του κινητήρα και κάτω από όλες τις συνθήκες.

Τα ορυκτέλαια είναι ορυκτό που αντλείται από το χωράφι κάποιου και γενικά είναι όπως τα σχεδίασε ο θεούλης αλλά όχι με κύριο σκοπό την λίπανση κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Τα ημισυνθετικά είναι το παραπάνω με κάποια βελτιωτικά χημικά πρόσθετα.

Ακόμα και σε κινητήρες χαμηλής απόδοσης, τεχνολογίας (το xt δεν είναι τέτοιο) άποψη μου είναι ότι τα συνθετικά υπερέχουν σε όλες τις ιδιότητες τους.

Πολύ καλά τα λες, να συμπληρώσω επίσης ότι σήμερα "κακά" λάδια δεν υπάρχουν είναι όλα καλά στις στάνταρ προδιαγραφές που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν ΑΥΤΟ που αλλάζει απλά είναι τα πρόσθετα, ήμι συνθετικά, συνθετικά κτλ, λογικά όσα πιο πολλά πρόσθετα έχει τόσο καλύτερα λιπαίνει τον κινητήρα ανάλογα τις ανάγκες του κινητήρα (βλέπε κατασκευαστή τι προτείνει) και τόσο πιο ακριβά είναι... βάζουμε πχ πιο ρευστό λάδι το καλοκαίρι αντίθετα το χειμώνα, ανάλογα την χρήση, πόσο ταλαιπωρημένος είναι ο κινητήρας κτλ κτλ

Τροποποιήθηκε από τον NIK68

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεθάβω για να ρωτήσω......

Παρατήρησα μεσα σε 2 εβδομάδες, πτώση της στάθμης του λαδιού απο σχεδόν στο ΜΑΧ, να πηγαίνει σχεδόν στο ΜΙΝ.....

Χωρίς να εχω κάνει καμια ενδιάμεση καφρίλα....

Το απογευμα θα συμπληρώσω και θα το τσεκάρω, αλλα γτ ετσι ξαφνικά? 

Τι μπορεί να σημαίνει??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πιθανότερο λάθος μέτρηση.

Μην συμπληρώσεις πολύ στην αρχή,βάλε 100 ml και ξανακάνε τη μέτρηση.Είναι σχεδόν σίγουρο ότι πλέον θα σου δείξει φουλ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν νομίζω.

Μετα απο 30λεπτα οδηγησης, το αφηνω 3-4 μετραω σε επιπεδο....Καθε φορα με τον ιδιο τροπο.

Τροποποιήθηκε από τον chmavr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα