o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2014 παιδιά δε θέλει εξαέρωση το xt660 σε κάθε αλλαγη;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2014 Γουάτ ντου γιου μην εξαέρωση; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2014 Αα καλά άκυρο. Μπήκα σε ξεθαμμενο θέμα και απάντησα σε ποστ 3 μηνών! εγκυκλοπαιδικα όμως αι μημ εξαέρωση συστήματος λαδιού, όπως στα xt600 και στα ktm τα παλιά...να φύγει ο αέρας είτε απο την τάπα του σασί είτε λασκάροντας ειδική βιδα μέχρι να βγεί λάδι ατόφιο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pit_hal 2.758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2014 και στο 660 λασκάρεις το πάνω βιδάκι στο φίλτρο λαδιού που έχει και μια ροδελίτσα και μόλις τρέξει απο εκεί είσαι έτοιμος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2014 To XT είναι πιο περίπλοκο γιατί λύνεις κι άλλη μια βίδα,αυτή στο λαιμό,για να φύγουν τα λάδια από το σκελετό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chmavr 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Επειδη διάβασα αυτό το θέμα και μπερδευτηκα τελείως ομως.... Τι λάδια να βάλω ρε παιδια στο ΧΤ που μόλις πήρα?? MOTUL 5100 15W50?? Το manual λεει για 10W40 κλπ κλπ.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
easyrider77 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Εγω αυτα βαζω παντως (MOTUL 5100 15W50) και ειμαι ευχαριστημενος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chmavr 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Μου είπε ενας γνωστός που το έχει το μηχανακι οτι τα καλύτερα είναι αυτα που έχουν στην Yamaha, Οχι τα yamalube τα αλλα (δεν θυμόταν όνομα)? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Βάλε ένα γνωστό λαδάκι... όλα την δουλειά τους θα την κάνουν Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
easyrider77 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Μου είπε ενας γνωστός που το έχει το μηχανακι οτι τα καλύτερα είναι αυτα που έχουν στην Yamaha, Οχι τα yamalube τα αλλα (δεν θυμόταν όνομα)? Βαλε αυτα τοτε. Αν δεν σ αρεσουν τα αλλαζεις. ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chmavr 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2014 Παλι ερωτηση.... Η σταθμη του λαδιου είναι πάνω απο το max ενω ελέγχω σύμφωνα με το Manual. Ο μάστορας λέει στα @@ σου, και 200γρ παραπάνω εχει δυο καρτερ δεν παθαίνει τπτ. Με ενα συνάδελφο μηχανολογο που το συζητησα μου λέει το ιδιο. Εχω αλλη αποψη. Το λάδι πρέπει να είναι κατω απο το μαξ. Συμφωνείτε η διαφωνείτε και γιατι παρακαλώ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pit_hal 2.758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2014 Ειδικά αν κρύα είναι πάνω απο το μαξ εγώ θα αφαιρούσα! γιατί όταν ζεσταθούν που θα φτάσουν? Οι μηχανικοί δεν ξέρω τι λένε..ο δικός μου για να καταλάβεις κατάφερε να βάλει 3 λίτρα ολόκληρα μέσα (προφανώς κρύα ή κράτησε το υπόλοιπο δεν ξέρω), ενώ όταν τα άλλαξα μόνος μου πήρε ακριβώς όσο λέει το μάνιουλ και ήταν στο μάξ (δηλαδή 2650). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chmavr 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2014 Τα μετραω πάντω οταν εχει ζεσταθεί η μηχανη σε ορθια θέση αφου εχουν περασει 2-3 λεπτα.. Το λάδι φαντασου στο μαρκουτσακι ειναι μεχρι πάνω. Σκεφτομαι να βγάλω με συριγγα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
St4this 344 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2014 Δεν υπαρχει προβλημα. Τωρα για ψυχολογικους λογους,αμα θελεις να νιωθεις εσυ καλα,αφαιρεσε λιγα ml λαδι. Και εγω motul 15-50 (5100) βαζω αλλα οι πρωτες ταχυτητες κουμπωνουν λιγο δυσκολα. Βεβαια δεν εχω πρηγουμενη εμπειρια απο ταχυτητες σε αυτα τα κυβικα μηχανης αλλα δεν ειναι δυσαρεστο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2014 τα λάδια, σύμφωνα με την εκάστοτε διαδικασία μέτρησης, ΔΕΝ πρέπει να ξεπερνάνε το μαχ. Ο λόγος είναι ότι μόλις ζεσταθούν, θα ανέβουν στα φιλτροκούτια και θα καούν ως αναθυμιάσεις ή θα κάνουνε το φιλτρο αέρα χάλια, ή μπορεί να διαρρέουν μέσα στον κύλινδρο από τα ελατήρια του λαδιού και να καίγονται. Το max, δεν υπάρχει εκεί χωρείς λόγο. Στη δική σου περίπτωση φίλε μου, το ματζαφλάρι βιδώνει στη θεση του; αν ναι, σιγουρέψου ότι κατά την μέτρηση πρέπει να βιδώσει πίσω ή να τοποθετηθεί στην τρύπα χωρίς να βιδώσει. το cbr 125 που είχα μέτραγε τα λάδια απλά βάζοντας το δείκτη στη θέση του χωρίς να τον βιδώσεις, διότι αλλιώς πάντα έδειχνε overfill... Αυτά από εμένα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chmavr 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2014 To Ματζαφλαρι δεν πρεπει να βιδωσει, απλα να το ακουμπήσεις, και με αυτο τον τρόπο δείχνει απειρο.... Αυτο που καταλαβαινω ειναι να βγάλω μεχρι το μεγιστο. Απλα δεν μπορώ να καταλαβω γιατι ο μαστορ μου είπε @@. Και τον εμπιστευομαι τον μπαγασα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2014 To Ματζαφλαρι δεν πρεπει να βιδωσει, απλα να το ακουμπήσεις, και με αυτο τον τρόπο δείχνει απειρο.... Αυτο που καταλαβαινω ειναι να βγάλω μεχρι το μεγιστο. Απλα δεν μπορώ να καταλαβω γιατι ο μαστορ μου είπε @@. Και τον εμπιστευομαι τον μπαγασα είναι ότι δείχνει ο δείκτης...μπορεί να πάρει η μηχανή μέσα μια λίγο μεγαλύτερη ποσότητα, ανάλογα... το θέμα είναι η ένδειξη να ναι σωστή. εγω στις αλλαγές λαδιού, ενώ το manual λέει ότι με πλήρως στεγνό κινητήρα παίρνει 1,7, έχω βάλει και 1,850 μέχρι να μαξάρει η ένδειξη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chmavr 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2014 Μαλιστα καταλαβα.. Αρα βγάζω. ΑΠορω ομως, αφου το ηξερε, το πηγα το αφησα για αλυσιγραναζα, γιατι δεν ηθελε να βγάλει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2014 για αυτό δεν ξέρω να σου πω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chmavr 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2014 Ναι ελα ντε. Ευχαριστω πολυ παντως! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2014 Τίποτα καλέ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NIK68 126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2014 (τροποποιήθηκε) Παίδες τα συνθετικά λάδια είναι χημικά προιόντα που έχουν δεκαετίες εξέλιξης με απώτερο σκοπό την μέγιστη λίπανση, προστασία του κινητήρα και κάτω από όλες τις συνθήκες. Τα ορυκτέλαια είναι ορυκτό που αντλείται από το χωράφι κάποιου και γενικά είναι όπως τα σχεδίασε ο θεούλης αλλά όχι με κύριο σκοπό την λίπανση κινητήρων εσωτερικής καύσης. Τα ημισυνθετικά είναι το παραπάνω με κάποια βελτιωτικά χημικά πρόσθετα. Ακόμα και σε κινητήρες χαμηλής απόδοσης, τεχνολογίας (το xt δεν είναι τέτοιο) άποψη μου είναι ότι τα συνθετικά υπερέχουν σε όλες τις ιδιότητες τους. Πολύ καλά τα λες, να συμπληρώσω επίσης ότι σήμερα "κακά" λάδια δεν υπάρχουν είναι όλα καλά στις στάνταρ προδιαγραφές που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν ΑΥΤΟ που αλλάζει απλά είναι τα πρόσθετα, ήμι συνθετικά, συνθετικά κτλ, λογικά όσα πιο πολλά πρόσθετα έχει τόσο καλύτερα λιπαίνει τον κινητήρα ανάλογα τις ανάγκες του κινητήρα (βλέπε κατασκευαστή τι προτείνει) και τόσο πιο ακριβά είναι... βάζουμε πχ πιο ρευστό λάδι το καλοκαίρι αντίθετα το χειμώνα, ανάλογα την χρήση, πόσο ταλαιπωρημένος είναι ο κινητήρας κτλ κτλ Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 21 , 2014 από τον NIK68 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chmavr 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2015 Ξεθάβω για να ρωτήσω......Παρατήρησα μεσα σε 2 εβδομάδες, πτώση της στάθμης του λαδιού απο σχεδόν στο ΜΑΧ, να πηγαίνει σχεδόν στο ΜΙΝ.....Χωρίς να εχω κάνει καμια ενδιάμεση καφρίλα....Το απογευμα θα συμπληρώσω και θα το τσεκάρω, αλλα γτ ετσι ξαφνικά? Τι μπορεί να σημαίνει?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2015 Το πιθανότερο λάθος μέτρηση.Μην συμπληρώσεις πολύ στην αρχή,βάλε 100 ml και ξανακάνε τη μέτρηση.Είναι σχεδόν σίγουρο ότι πλέον θα σου δείξει φουλ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chmavr 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2015 (τροποποιήθηκε) Δεν νομίζω.Μετα απο 30λεπτα οδηγησης, το αφηνω 3-4 μετραω σε επιπεδο....Καθε φορα με τον ιδιο τροπο. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 15 , 2015 από τον chmavr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες