Red1 3.279 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Βλακώδης τίτλος κύριοι αλλά το θέμα είναι αρκετά σοβαρό,εξηγώ : To "ότι δίνεις, παίρνεις" γι'άλλη μια φορά αποδεικνύεται άτοπο, βλέπετε, το premium που πληρώνουμε για τα "καλά" και επώνυμα κράνη θα έπρεπε να είναι κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται σε όλους τους τομείς του όπως ασφάλεια, θορυβος, αεροδυναμική, άνεση (ποιότητα εσωτερικού) κτλπ, κτλπ. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο είναι αρκετό ώστε να αναιρεί όλα τα πιο πάνω θετικά του στοιχεία ? Μιλάω φυσικά για το γνωστό σε όλους μας αντιθαμπωτικό σύστημα "pinlock", μια "λύση" η οποία παρέχεται ακόμα και με κράνη των 400-500-φεύγα γιούριων (shoei/arai). To συγκεκριμένο σύστημα (ζελατίνα) κάνει όντως την δουλειά για την οποία και προορίζεται (βλέπε: εξάλειψη θαμπώματος), ταυτόχρονα όμως δημιουργεί και ένα άλλο κάκιστο/επικίνδυνο υποπαράγωγο : την δημιουργία φωτοστεφάνων/αντανακλάσεων κατα την νυχτερινή οδήγηση απο τα φώτα των άλλων οχημάτων/τις διάφορες πηγές φώς. Κοινώς, το Pinlock κάνει "σωστά" την δουλειά του κατά την διάρκεια της ημέρας, σαν πέσει το σκοτάδι όμως... Έχω φτάσει στο σημείο αγαπητοί μου σύντροφοι να προτιμώ το θάμπωμα στο XR-1100 μου (με βγαλμένο το pinlock προφανώς) από το να νιώθω διαρκώς ότι πρωταγωνιστώ σε ταινία του J.J.Abrams λόγο των αντανακλάσεων που μου την πέφτουν απο πάνω-κάτω-αριστερά-δεξιά σαν εκπαιδευμένοι ninja... Πέρα απο την πλάκα, οτιδήποτε μας αποσπάει την προσοχή/συγκέντρωση κατά την διάρκεια της οδήγησης (κατά πόσο μάλλον το βράδυ) είναι κάτι το οποίο όχι μόνο θα πρέπει να αποφεύγεται αλλά είναι και κάτι το οποίο μπορεί να μας οδηγήσει και σε (πολύ) άσχημες καταστάσεις προφανώς... Προτού μερικοί φίλτατοι συν-φορουμίτες πουν "ρε φίλε, μηπως δεν έχεις τοποθετήσει σωστά το κλαπατσίμπαλο ?", θα ήθελα να αναφέρω πως το συγκεκριμένο εξάρτημα έχει τοποθετηθεί σωστότατα, απλά, όπως ανέφερα και πιο πάνω, το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί απλά μια "παρενέργεια" της χρήσης του pinlock, με μια ματιά στο internet θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές μαρτυρίες γύρω απο το συγκεκριμένο θέμα. Η εταιρία βέβαια (Pinlock) αναφέρει πως το συγκεκριμένο προϊόν ενδεικνύεται για οδήγηση κατα την διάρκεια της ημέρας - ωραία, και εγώ ρε μάγκες της Pin. τι να κάνω άμα θέλω να οδηγήσω βράδυ ? Tα AGV/Suomy (φτηνότερα ως επι το πλείστον) κτλπ που χρησιμοποιούν "απλές" αντιθαμπωτικές ζελατίνες αποτελούν καλύτερη λύση - τουλάχιστον για τον υποφαινόμενο- μπορούν να έχουν και αυτές τα προβλήματά τους (ξεφλούδισμα/απώλεια αντιθαμπώματος με τον καιρό) αλλά και πάλι, δεν έχεις αυτό το σημαντικότατο πρόβλημα με τις αντανακλάσεις. Αλήθεια, η συγκεκριμένη εταιρία δεν γνωρίζει το πρόβλημα αυτό ? Γιατί δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι στιγμής ? Να ξανα-υπενθυμίσω πως αυτό το σύστημα αποτελεί κάτι το απαράδεκτο απο την στιγμή που έρχεται πακέτο με premium κράνη, το να κάνεις 1 βήμα εμπρός και 2 βήματα πίσω δεν αποτελεί - για 'μένα προσωπικά - λύση, ιδίως απο την στιγμή που είναι κάτι που παίζει με την ασφάλειά μας... Χρήστες Pinlock, ποιά είναι η άποψή σας/εμπειρία σας ? ΥΓ: Σόρρυ μάγκες για το κατεβατό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Υπερβάλλεις για τα αρνητικά... Χρόνια οδηγούσα με Pinlock και ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος μέρα-νύκτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pit_hal 2.758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 (τροποποιήθηκε) εγώ έχω διαβάσει ότι είναι για day time only αλλά μέχρι στιγμής πρόβλημα νύχτα δεν είχα στην οδήγηση μέσα στην πόλη. Κατα τα άλλα καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σου ειδικά όταν τα στάζουμε για κράνη 400-500 ευρώ. Αν αντιμετωπίσω πρόβλημα στο μέλλον μάλλον θα δοκιμάσω να βάλω τα γυαλιά μυωπίας που έχω μπας και τα φίλτρα τους κάνουν δουλειά αλλα ξαναλέω μέχρι τώρα δεν έτυχε να με ενοχλήσει το φώς το βράδυ. Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 18 , 2011 από τον pit_hal Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Maggellanos 1.549 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Και εγω επισης,δεν ειχα ποτε προβλημα.... Το οτι μπορει να ειναι προβλημα της ζελατινας,το εχεις σκεφτει?Εχεις δοκιμασει το pinlock σου σε διαφορετικη ζελατινα?Εαν οχι,καντο.Κατα καιρους σε διαφορες εταιρειες εχει συμβει αυτο το προβλημα(αντανακλασεις)... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Red1 3.279 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 (τροποποιήθηκε) Υπερβάλλεις για τα αρνητικά... Χρόνια οδηγούσα με Pinlock και ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος μέρα-νύκτα. Viper, σεβαστή η άποψη σου φίλε, δεν βλέπω όμως οτι υπερβάλλω απο την στιγμή που εμένα προσωπικά μου δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα κατα την διάρκεια της νυχτερινής οδήγησης... Προσωπική μου άποψη/εμπειρία βέβαια, ίσως είναι κάτι το οποίο δεν το διευκρίνισα σωστά στο αρχικό μου post ... Ευχαριστώ παιδιά για τις απόψεις σας πάντως, να'στε καλά. Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 18 , 2011 από τον klem578 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Εγώ δεν το έχω πάνω στη ζελατίνα μόνιμα. Θα το βάλω μόνο σε περίπτωση που θα ταξιδέψω χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και πάλι συνήθως δεν το χρησιμοποιώ. Ένα τσακ να κάνεις τη ζελατίνα για λίγο, και το θάμπωμα φεύγει με την μία. Πρέπει να κάνει πολύ ψοφόκρυο έξω και να βρέχει για να αναγκαστώ να το βάλω. Όσες φορές όμως θυμάμαι που το έβαλα, δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Βασικά δεν θυμάμαι αν έχω οδηγήσει νύχτα με το pinlock, αλλά λέμε τώρα :P Το μόνο μου πρόβλημα με αυτό στο XR1000, είναι που μου κόβει τον ορίζοντα στη μέση, γιατί στο σημείο που κοιτάζω ακριβώς, είναι η πάνω μεριά του. (γι' αυτό δεν το πολυ-χρησιμοποιώ κιόλας. Είναι πολύ σπαστικό αυτό) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Κι εγώ δεν το χρησιμοποιώ. Έχω πάντα τη ζελατίνα στο 1ο "σκαλοπάτι" να περνάει ο αγέρας. Έχεις δοκιμάσει να οδηγήσεις χωρίς αυτό να δεις κατά πόσο εύκολα θαμπώνει η ζελατίνα; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Torakusu Yamaha 9.120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Εμένα το pinlock στο Nolan γράφει warning for daytime use only. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Έχω το φωτοευαίσθητο pinlock στο shoei χειμώνα καλοκαίρι εδώ και δύο+ χρόνια. Το μόνο που με ενοχλεί είναι πως όταν ταξιδεύω βράδυ και βρέχει λίγο ώστε να μένουν μερικές σταγόνες στην ζελατίνα, τότε γίνεται διπλή διάθλαση από τα φώτα των απέναντι. Αυτό βέβαια οφείλεται στην ύπαρξη δύο επιφανειών και δεν νομίζω να γίνεται τίποτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Red1 3.279 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 (τροποποιήθηκε) Κι εγώ δεν το χρησιμοποιώ. Έχω πάντα τη ζελατίνα στο 1ο "σκαλοπάτι" να περνάει ο αγέρας. Έχεις δοκιμάσει να οδηγήσεις χωρίς αυτό να δεις κατά πόσο εύκολα θαμπώνει η ζελατίνα; Ναι τεράθλιε, το έχω δοκιμάσει, παίζει θάμπωμα όμως... Λοιπόν, κύριοι, επειδή σήμερα θα την βγάλω μια για πάντα την Pinlock (γιατί δεν παλεύεται άλλο), υπάρχει κανα προϊόν που να προτείνετε για το θάμπωμα που να εφαρμόζεται στο εσωτερικό της ζελατίνας όπως spray κτλπ ? Κατά προτίμηση απο Ελλάδα αν είναι εφικτό για να ξεμπερδέψω μπαμ-μπαμ :) Eυχαριστώ. Εμένα το pinlock στο Nolan γράφει warning for daytime use only. Σωστά Έχω το φωτοευαίσθητο pinlock στο shoei χειμώνα καλοκαίρι εδώ και δύο+ χρόνια. Το μόνο που με ενοχλεί είναι πως όταν ταξιδεύω βράδυ και βρέχει λίγο ώστε να μένουν μερικές σταγόνες στην ζελατίνα, τότε γίνεται διπλή διάθλαση από τα φώτα των απέναντι. Αυτό βέβαια οφείλεται στην ύπαρξη δύο επιφανειών και δεν νομίζω να γίνεται τίποτα. Το αυτό, ακριβώς, δεν νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι, 2 επιφάνεις είναι αυτές, λογικό Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 18 , 2011 από τον klem578 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
remali 11 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Ισχύει, όχι σε τέτοιο βαθμό που περιγράφεις, αλλά ισχύει στο XR1100. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sakis_mar 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 To "ότι δίνεις, παίρνεις" γι'άλλη μια φορά αποδεικνύεται άτοπο, βλέπετε, το premium που πληρώνουμε για τα "καλά" και επώνυμα κράνη θα έπρεπε να είναι κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται σε όλους τους τομείς του όπως ασφάλεια, θορυβος, αεροδυναμική, άνεση (ποιότητα εσωτερικού) κτλπ, κτλπ. Ποτε δεν εχει αποδειχθει ατοπο το "οτι πληρωνεις παιρνεις". ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ δικαιολογουμε τα πιο φτηνα συνεχως, "για την τιμη του καλο ειναι" - ειναι μεγαλη παγιδα αυτο. Αν ενας τυπας παρει ενα ακριβο των 600Ευρω και του κανει θορυβο, αυτος ειναι βλακας γιατι αγορασε λαθος κρανος για την χρηση που το θελει, Θα επρεπε να αγορασει τουριστικο με λιγο παραπανω απο τα μισα χρηματα που εδωσε για το αλλο. To συγκεκριμένο σύστημα (ζελατίνα) κάνει όντως την δουλειά για την οποία και προορίζεται (βλέπε: εξάλειψη θαμπώματος), ταυτόχρονα όμως δημιουργεί και ένα άλλο κάκιστο/επικίνδυνο υποπαράγωγο : την δημιουργία φωτοστεφάνων/αντανακλάσεων κατα την νυχτερινή οδήγηση απο τα φώτα των άλλων οχημάτων/τις διάφορες πηγές φώς. Δεν με εχει απασχολησει ποτε αυτο το θεμα, πραγματικα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Ισχυει κανονικα αυτο που λες για το 1100. Και εγω το ειχα/εχω αυτο το προβλημα... Πιο παλια ειχα ενα ΝΟLAN με μια no name αντιθαμπωτικη... Σε πληροφορω εκανε την ιδια δουλεια και χωρις τις διαθλασεις της shoei. Ειναι οντως πολυ σοβαρο θεμα... Απο την μια πιστευω οτι μπορεις να το συνηθισεις και να μην σε ενοχλει, απο την αλλη ομως δεν υπαρχει δικαιολογια οτα εχεις σκασει 300-600 ευρω για το ιδιο κρανος και να σου δημιουργει αυτη την δυσκολια.... Οσο για το daytime use only που λετε, εδω εμενα το γραφει και στην διαφανη ζελατινα... Την νυχτα δηλαδη τι φοραω; κοκκινη; Προφανως και το γραφουν για να εξαλειψουν καθε πιθανη αιτια αγωγης εναντιον τους Φετος ομως θα κυκλοφορω χωρις την αντιθαμπωτικη γιατι μου χαλασε.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A7XBilly 1.297 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 παντος εγω που εχω agv το βραδυ και καθε φορα πριν την χρηση του κρανους καθαριζω την ζελατινα εσωτερικα και εξωτερικα με νερακι και πανι με μικροινες για να μην εχει θαμποματα απο το καθαρισμα με αλλα πανια και κλπ, και δεν θολωνει με τπτ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
valeros46 1.374 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 take a look http://www.modernworld.com/2009/ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Red1 3.279 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 (τροποποιήθηκε) Ποτε δεν εχει αποδειχθει ατοπο το "οτι πληρωνεις παιρνεις". ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ δικαιολογουμε τα πιο φτηνα συνεχως, "για την τιμη του καλο ειναι" - ειναι μεγαλη παγιδα αυτο. Αν ενας τυπας παρει ενα ακριβο των 600Ευρω και του κανει θορυβο, αυτος ειναι βλακας γιατι αγορασε λαθος κρανος για την χρηση που το θελει, Θα επρεπε να αγορασει τουριστικο με λιγο παραπανω απο τα μισα χρηματα που εδωσε για το αλλο. Δεν με εχει απασχολησει ποτε αυτο το θεμα, πραγματικα. Φίλε Σάκη, γνωρίζεις την κλασσικη νοοτροπία του Ελληνα υποθέτω "έσκασα παραπάνω φράγκα, ΑΡΑ καλύτερο" (τώρα το που ακριβώς καλύτερο ούτε οι ίδιοι...).Δεν θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένος για ευνόητους λόγους, επέτρεψε μου αυτό...Για το δεύτερο που αναφέρεις, ναι , ΟΚ, αμα πας να παρεις το Viper h to X-spirit 2 για να καβαλησεις varadero/Αφρικανό τότε...(δες το παραπάνω). ΟΚ. Εγώ όμως έχω Ισχυει κανονικα αυτο που λες για το 1100. Και εγω το ειχα/εχω αυτο το προβλημα... Πιο παλια ειχα ενα ΝΟLAN με μια no name αντιθαμπωτικη... Σε πληροφορω εκανε την ιδια δουλεια και χωρις τις διαθλασεις της shoei. Ειναι οντως πολυ σοβαρο θεμα... Απο την μια πιστευω οτι μπορεις να το συνηθισεις και να μην σε ενοχλει, απο την αλλη ομως δεν υπαρχει δικαιολογια οτα εχεις σκασει 300-600 ευρω για το ιδιο κρανος και να σου δημιουργει αυτη την δυσκολια.... Οσο για το daytime use only που λετε, εδω εμενα το γραφει και στην διαφανη ζελατινα... Την νυχτα δηλαδη τι φοραω; κοκκινη; Προφανως και το γραφουν για να εξαλειψουν καθε πιθανη αιτια αγωγης εναντιον τους Φετος ομως θα κυκλοφορω χωρις την αντιθαμπωτικη γιατι μου χαλασε.. Αaaaand thank you :) (remali, το ίδιο). Aπ'οτι φαίνεται κύριοι, το συγκεκριμένο θέμα επηρεάζει κάποια shoei λόγω της ζελατίνας τους. Θα πρέπει να ψαχτώ με κάποιο after market προϊόν για το θάμπωμα της ζελατίνας γιατί κράνος δεν με βλέπω να αλλάζω (είναι και "φρέσκο" το άτιμο)... Σας ευχαριστώ όλους. Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 18 , 2011 από τον klem578 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Έχω στην κατοχή μου 3 κράνη με Pinlock. Και στα 3 παρατηρώ αυτό που περιγράφεις κατά την νυχτερινή οδήγηση. Σαφώς βέβαια το προτιμώ από το να μου θολώνει και να πρέπει να ανοίγω ζελατίνα... Δεν την θεωρώ τόσο σημαντική αυτήν την παρενέργεια μιας και ποτέ δεν με έχει προβληματίσει. Απλά, τους καλοκαιρινούς μήνες την αφαιρώ και ξεγνοιάζω.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
foogr01 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Να πω κι εγώ την άποψή μου. Ένα xr1100 έχω κ το pinlock το χρησιμοποιώ κ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος κατά τη διάρκεια της μέρας. Έχω οδηγήσει φυσικά κ νύχτα. Εκεί θα διακρίνω 2 περιπτώσεις. α) Πόλη. Από τη μία οι ταχύτητες είναι χαμηλές, από την άλλη έχεις πολλά φώτα από παντού. Δημιουργεί αντανακλάσεις αλλά δεν είναι τόσο τραγικό το φαινόμενο. Βέβαια οδηγάω με ταχύτητα πιο χαμηλή από την ήδη χαμηλή ταχύτητα πόλεως (καλό είναι να κρατάς μία πισινή κ να έχεις το χρόνο να αξιολογήσεις κ να αντιδράσεις καλύτερα σε όποια κατάσταση). β) Εκτός πόλης (εθνική, επαρχιακό δίκτυο). Οι αντανακλάσεις υπάρχουν αλλά κατά τη γνώμη μου σε πολύ μικρότερο βαθμό από την πόλη. Μου ήταν πιο ευχάριστο να οδηγάω τη νύχτα με pinlock στην εθνική (ταχύτητες 100-120-140 -δεν πάω κ παραπάνω ούτως ή άλλως-) κ μάλλιστα δεν ένιωσα ποτέ ενόχληση (να το πω έτσι). Υπό βροχή σίγουρα οι σταγόνες ενισχύουν το φαινόμενο κ σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό. Το καλό με τη ζελατίνα μου είναι ότι δεν "κάθονται" πάνω αλλά κυλούν κ φεύγουν (δεν αφήνουν κανένα trail ξωπίσω). Κ μιλάμε τώρα για 80 χλμ εθνική κάτω από καταρράκτη όπου δεν με άφησε να ανησυχήσω για να πω ότι θα σταματήσω να περιμένω να ηρεμήσει λίγο η βροχή. Χωρίς pinlock που επίσης έχω οδηγήσει αρκετά με το παλιό κράνος η ζελατίνα είτε θα μένει ένα κλικ ανοιχτή, είτε αν έχει ψοφόκρυο θα πρέπει να την ανοίγεις κάθε τόσο για να ξεθαμπώσει, πράγμα σπαστικό κ ενοχλητικό (κ επικύνδινο) άμα είσαι συνέχεια σε κίνηση. Με το shoei παρατήρησα (χωρίς pinlock) ότι αρκεί να γυρίσεις το διακόπτη (όχι τον αεραγωγό) στην εισαγωγή αέρα κ δε θαμπώνει με τίποτα (δε χρειάζεται δηλ. να είναι ανοικτή η ζελατίνα). Αν έχει βέβαια κρύο, σαφώς κ το τρως (έστω κ σε λιγότερο βαθμό απ' ότι με ανοιχτή κατά ένα κλικ τη ζελατίνα). Όσον αφορά τα διάφορα spray anti-fog κατά τη γνώμη μου είναι πεταμένα λεφτά. Τα πέταξα κ γι' αυτό μιλάω. Ίσως όλα όσα δοκίμασα ήταν "μάπα" κ δε μου' κατσε κάτι καλό. Αλλά απ' όλα αυτά δε θυμάμαι κανένα να δούλεψε πέρα από μία οδήγηση κ πολλές φορές ούτε κι αυτή τη βγάζανε. Εν ολίγης, προτιμώ pinlock κ το βράδυ. Ίσως φταίει κάτι απ' όλα που είπαν τα παιδιά πιο πάνω. Δες το pinlock σου σε άλλη ζελατίνα, δες άλλο pinlock στη δικιά σου μπας κ πρόκειται για κανα ελαττωματικό, πρόσεξε μήπως η ζελατίνα έχει τίποτα μικρογρατζουνίτσες που υπό άλλες συνθήκες δεν ενοχλούν αλλά τη νύχτα + το pinlock σου εντείνουν περισσότερο το φαινόμενο. Just my 2 cents κ εύχομαι γρήγορα να ξεμπερδέψεις με το πρόβλημά σου ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Red1 3.279 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 (τροποποιήθηκε) @ gourmoyl & foogr : ευχαριστώ μάγκες για τις εντυπώσεις σας foogr, χωρίς το pinlock , ακόμα και στη θέση "σπασίματος" της ζελατίνας (διακόπτης στη τελευταία σκαλίτσα μπροστά)πάλι παίζει θάμπωμα... :( Η λύσεις είναι 3 με το Xr1100 απ'ότι φαίνεται, είτε θα πρέπει να συνηθίσω τα βραδινά UFO, είτε να τρώω το θάμπωμα μες'στα μούτρα (κυριολεκτικά), είτε να το πουλήσω... Oh well που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις εντυπώσεις σας παιδιά, τις ευλογίες μου Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 18 , 2011 από τον klem578 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2011 εχω κ γω το προβλημα που αναφερει ο φιλος Klem.κ επειδη φοαρω γυαλια το θεμα ειναι ακομα πιο δυσκολο,φανταστειτε οτι μιλαμε για 3..!!! συνολικα επιφανειες. περαν ομως αυτου το θαμπωμα χωρις πιν-λοκ δεν παλευεται... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2011 Τώρα που είπες για γυαλιά, δεν σας θολώνουν τα γυαλιά ηλίου μέσα από το κράνος στις κρύες μέρες? Πολλές φορές μου έχει τύχει και τα βγάζω οδηγώντας αναγκαστικά με ήλιο..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Red1 3.279 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2011 εχω κ γω το προβλημα που αναφερει ο φιλος Klem.κ επειδη φοαρω γυαλια το θεμα ειναι ακομα πιο δυσκολο,φανταστειτε οτι μιλαμε για 3..!!! συνολικα επιφανειες. περαν ομως αυτου το θαμπωμα χωρις πιν-λοκ δεν παλευεται... Φίλε TRANTEN, άμα φοράς και γυαλιά, "μάμα τα" που λένε Σημερα το βράδυ το έπαθα αυτο, σταμάτησα στην άκρη , εβγαλα τα γυαλιά και συνέχισα στους καρόδρομους μας... Τώρα που είπες για γυαλιά, δεν σας θολώνουν τα γυαλιά ηλίου μέσα από το κράνος στις κρύες μέρες? Πολλές φορές μου έχει τύχει και τα βγάζω οδηγώντας αναγκαστικά με ήλιο..... Gourm, το αυτό ακριβώς φίλτατε, προτιμώ να τρώω τον ήλιο και εγώ mein duder (δυστυχώς)... Ψάχνεται κανείς για XR1100 σε καλή τιμούλα μήπως ? :grin: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2011 Κλεμ-βασικα το πρωτο που θελα να σε ρωτησω ηταν εαν φορας γυαλια διοτι κατι υποψιαστηκα... κρητικε κ κλεμ-καλα δεν κοιμαστε ρε τετοια ωρα..? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Red1 3.279 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2011 Κλεμ-βασικα το πρωτο που θελα να σε ρωτησω ηταν εαν φορας γυαλια διοτι κατι υποψιαστηκα... κρητικε κ κλεμ-καλα δεν κοιμαστε ρε τετοια ωρα..? Trant, και με χωρίς γυαλιά οι αντανακλάσεις παίζουν, απλά, με γυαλιά είναι ακόμα χειρότερα φίλε μου (τα φοράω το βράδυ μερικές φορές όταν είμαι κουρασμένος). Ύπνος ? Νωρίς είναι ακόμα :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
eftaxias 857 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2011 Δεν ξέρω αν είμαι offtopic, αλλα βρήκα αυτό... http://youtu.be/1M4rfTNGi_8?t=28s μπας και είναι λύση, αντί για pinlock.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες