Jump to content
wolfering

Suzuki gsx 650 F

Recommended Posts

Εμένα όπως και στα άλλα 650 προφανώς, είναι στο 5 μπροστά και 3 πίσω από τη μάνα του άρα λέω να το πειράξω μόνο πίσω και να δοκιμάσω μία μία σκάλα. Είμαι χωρίς βαλίτσες και μονός κατά 99% των περιπτώσεων άρα ότι βάρος έχω εγώ! Θα δοκιμάσω πιο μετά να το αλλάξω.

Τοτε βαλε το πισω στη θεση 4 και θα εισαι μια χαρα ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δυστυχώς με το μαμά γαντζόκλειδο δεν έκανα δουλειά. Όση δύναμη και να βαλα δεν κατάφερα να το γυρίσω. Αν καταφέρω να βρω κάτι (δεδομένου οτι είμαι στη Νάξο) θα προσπαθήσω να το ρυθμίσω. Όπως ανέφερε και ο φίλος Panag πρέπει να είσαι ο Κόναν για να το γυρίσεις!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν έχει όρθιο σταντ, βάλ' την εκεί και ξαναπροσπάθησε.

Μη το παρακάνετε με την προφόρτιση. Δεν σκληραίνει η ανάρτηση όταν αυξάνετε την προφόρτιση.

Το μόνο που σας βοηθά να κάνετε, είναι να μπορέσετε να διατηρήσετε τη σωστή απόσταση από το έδαφος της ουράς, όταν την φορτώσετε.

Αν την σφίξετε και τη στιγμή που την κατεβάσετε από το όρθιο σταντ, η πίσω ανάρτηση δεν βυθιστεί καθόλου, τότε είστε λάθος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν έχει όρθιο σταντ, βάλ' την εκεί και ξαναπροσπάθησε.

Μη το παρακάνετε με την προφόρτιση. Δεν σκληραίνει η ανάρτηση όταν αυξάνετε την προφόρτιση.

Το μόνο που σας βοηθά να κάνετε, είναι να μπορέσετε να διατηρήσετε τη σωστή απόσταση από το έδαφος της ουράς, όταν την φορτώσετε.

Αν την σφίξετε και τη στιγμή που την κατεβάσετε από το όρθιο σταντ, η πίσω ανάρτηση δεν βυθιστεί καθόλου, τότε είστε λάθος.

Φίλε ksino1100 αυτό που θέλω να επιτύχω είναι ένα σωστό sag δεδομένου οτι είμαι άνω του μέσου βάρους ενός φυσιολογικού ανθρώπου. Γνωρίζω φυσικά οτι η προφόρτιση δεν σκληραίνει ή αντίστοιχα μαλακώνει την ανάρτηση. Θα γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και θα πράξω και αναλόγως. Αν εν τέλει δω οτι δεν μπορω να επιτύχω το σωστό sag μάλλον πάμε για αλλαγή ελατηρίου στο σχετικά άμεσο μέλλον. Ευχαριστώ πάντως για την διευκρίνηση μιας και υπάρχουν άτομα τα οποία πειράζοντας την προφόρτιση νομίζουν οτι σκληραίνει ή μαλακώνει η ανάρτηση. Καθόλου βέβαια δύσκολο να μπερδευτείς μιας και αυτή την αίσθηση δίνει όταν πρωτοκάτσεις πάνω.

Τροποποιήθηκε από τον Masif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάλι γιατί έχω την εντύπωση πως επειδή συμπιέζεται το ελατήριο είναι πλέον σκληρότερη η ανάρτηση? Το έχω παρατηρήσει επανειλλημένως στο μπροστινό και πισινό της bmw. Όποτε το προφορτίζω κάνει την διαφορά. Ειδικά στο μπροστινό, στην θέση 1 είναι εντελώς αναίσθητο και βυθίζεται εύκολα. Στην θέση 4 που το έχω είναι άκαμπτο, δεν βυθίζεται, και μεταφέρει τις ανωμαλίες με την μορφή πληροφορίας στο τιμόνι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα φέρω ένα παράδειγμα για το πως το έχω καταλάβει εγώ. Ας πούμε λοιπόν οτι σ' ένα ελατήριο βάζεις 100kg και μεταβάλεται το μήκος του 10mm. Πειράζεις την προφόρτιση και το συμπιέζεις 10mm. Άρα τώρα αν βάλεις 100kg το μήκος του ελατηρίου δεν θα μεταβληθεί καθόλου αλλά για να μεταβληθεί 10mm θα πρέπει να του βάλεις 200kg στο σύνολο. Ουσιαστικά λοιπόν αυτό που κάνεις είναι να επηρρεάζεις το ύψος της μηχανής και το μήκος ωφελούμενης κίνησης της ανάρτησης. Ελπίζω να τα είπα κατανοητά και φυσικά σωστά, μην τα μπερδέψω και περισσότερο!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβώς αυτό λοιπόν. Εάν του βάλεις 80 κιλά πάνω δεν μπορείς να συμπιεστεί εκτός και εάν δεκτεί πίεση μεγαλύτερη των 20 κιλών έξτρα. Άρα σε πολλά σαμαράκια που περνάει δεν συμπιέζεται. Άρα δίδει την αίσθηση ότι είναι πολύ πιο σκληρό......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλλο το πόσο σκληρό είναι το ελατήριο (η σταθερά k) και άλλο πόση δύναμη ασκεί το ελατήριο όταν συμπιεστεί.

Ο τύπος της δύναμης είναι ο γνωστός F=k * x, όπου x το μήκος συσπείρωσης/διαστολής.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδια 170€ για το service των 12.000km δεν ειναι πολλα ; Δηλαδη για το μεγαλο ποσο θελει ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξερω ακριβως (λαδια, φιλτρο, μπουζι σιγουρα), ο πατερας μου την πηγε εγω λειπω απο Ηρακλειο 2 μηνες τωρα και μεχρι τον Σεπτεμβρη. Υποθετω αυτα που λεει το μανουαλ, δεν μπορω ναα βρω τωρα καποιο στο ιντερνετ....

Παντως μπυ φενονται παρα πολλα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

νομίζω οτι φταίει το οτι χρεωνουν εργατοωρες και εκει μας πέρνουν κεφαλια .

Παντως εν μεσω κρισης θα πρεπει να σκεφτουν πολυ καλα τις χρεωσεις τους ολοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατόπιν λοιπόν μετρήσεων (όχι και απόλυτης ακρίβειας βέβαια) το sag είναι μέσα σε λογικά πλαίσια. 35mm η διαφορά με εμένα προφανώς πάνω με πλήρη εξοπλισμό. Νομίζω με παίρνει να το πάω από το 3 στο 4. Οι αλλαγές όταν με το καλό γυρίσω Αθήνα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ήλθε η ώρα(και ο καιρός) για τη μεγαλύτερη ζελατίνα που θα μου προσφέρει άκρως τουριστική ανεμοκάλυψη.

Μετά από αρκετή σκέψη και την απαιτούμενη έρευνα αγοράς επέλεξα αυτή:

http://www.mrashop.de/erp/catalog/navigationPath//1.Sortiment/0.html?mral=1&type=%283187%2C19%2C0%29&form=%28378%2C20%2C0%29&spr=D

Παραγγέλθηκε και έρχεται σε μια εβδομάδα με 10 ημέρες.

Για να δούμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεγειές μεγειές :yahoo:

Με το καλό να σου έρθει να μας πεις εντυπώσεις. :vv: :vv:

Εγώ έλεγα για την double bubble της zero gravity μιας και δεν μου αρέσει το φρυδάκι. Είναι κάτι ενδιάμεσο για να μπορώ να ταξιδεύω χωρίς να σκύβω ιδιαίτερα μιας και σήμερα σε μια βολτίτσα στην Εύβοια μετά τα 120-130 έπρεπε να σκύψω αισθητά.

Edit: Ορίστε και ένα λινκ για να την δείτε

http://www.zerogravity-racing.com/product_page.php?pn=180

Τροποποιήθηκε από τον Masif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ αντιθέτως προτιμώ το φρυδάκι γιατί μπορείς να το ρυθμίζεις ανάλογα με τις συνθήκες της θερμοκρασίας και τις ταχύτητες του ανέμου. Βεβαίως η ζελατίνα χωρίς το φρυδάκι διατηρεί την πιο σπορ εμφάνιση της μοτοσυκλέτας.

Πάρε κι ένα λινκ για να δεις πως θα φαίνεται η μηχανή σου με τις τρεις εκδοχές της zero gravity.

http://www.carpimoto.com/EN/Bike_Suzuki_GSX-650-F-08-/Specific/Brand_Zero-Gravity/40075_23-180-02-Zero-Gravity-Windscreen-Suzuki-GSX-650F.htm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά, επειδή αυτές τις μέρες το Bandit φεύγει, δίνω τη zero gravity sport touring (βλ. avatar). Πμ όποιος ενδιαφέρεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά, επειδή αυτές τις μέρες το Bandit φεύγει, δίνω τη zero gravity sport touring (βλ. avatar). Πμ όποιος ενδιαφέρεται.

Κρίμα, παρήγγειλα τη δική μου πριν από δύο ημέρες. Τεσπα, η ανεμοκάλυψη που προσφέρει είναι ικανοποιητική και τι διαφορά είδες όταν άλλαξες την εργοστασιακή ζελατίνα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή έχω και τις δύο, και με την MRA και με τη ZG touring θα δείτε πολύ μεγάλη διαφορά, ειδικά στην ανεμοπίεση. Η ΖG έχει καλύτερη ανεμοκάλυψη, αλλά αισθητικά είναι αρκετά μεγάλη περί ορέξεως...). Στην MRA το φρυδάκι θα το βάλετε τέρμα επάνω και δεν θα το ξαναπειράξετε.

Σε κάθε περίπτωση είναι θέμα γούστου περισσότερο, αλλά είναι μια αλλαγή που αξίζει τα λεφτά της.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί το δίνεις το εργαλείο ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά από 2 βολτίτσες τα 2 τελευταία Σαβ/κα παρατήρησα κάτι περίεργο στην μηχανή και κυρίως στα φρένα.

Αν επιβραδύνω λίγο πιο γρήγορα από το συνηθισμένο (με λίγα λόγια αν τσαρουχώσω λίγο τα φρένα :crazy: ) Μετά ακούω απο τα μπροστινά φρένα έναν ήχο σαν να ακουμπάει το τακάκι πάνω στον δίσκο σε συγκεκριμένα σημεία όμως και όχι σε όλη τη διάρκεια της περιστροφής. Το ίδιο συμβαίνει και στο πίσω μόνο που εκεί δεν ακούγεται ήχος αλλά νιώθω ένα τακ τακ στα πόδια μου. ( το τακ τακ είναι επιστημονικός όρος :wallbash: ).

Πήγα σε δύο διαφορετικούς μηχανικούς και μου είπαν οτι δεν είναι τίποτα και ότι έτσι θα κάνει συνεχώς γιατί λέει τα τακάκια είναι μεταλικά. Ο δεύτερος κι όλας (που μετά από πολύ ψάξιμο πήγα σ'αυτόν γιατί είχα διαβάσει καλά λόγια) μου είπε οτι τα πίεσε αρκετά για να τα ελέγξει, σε αντίθεση με τον πρώτο.

Αναρωτιέμαι τώρα εγώ λοιπόν. Είναι όντως φυσιολογικό; Κανείς άλλος με αντίστοιχη εμπειρία;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά από 2 βολτίτσες τα 2 τελευταία Σαβ/κα παρατήρησα κάτι περίεργο στην μηχανή και κυρίως στα φρένα.

Αν επιβραδύνω λίγο πιο γρήγορα από το συνηθισμένο (με λίγα λόγια αν τσαρουχώσω λίγο τα φρένα :crazy: ) Μετά ακούω απο τα μπροστινά φρένα έναν ήχο σαν να ακουμπάει το τακάκι πάνω στον δίσκο σε συγκεκριμένα σημεία όμως και όχι σε όλη τη διάρκεια της περιστροφής. Το ίδιο συμβαίνει και στο πίσω μόνο που εκεί δεν ακούγεται ήχος αλλά νιώθω ένα τακ τακ στα πόδια μου. ( το τακ τακ είναι επιστημονικός όρος :wallbash: ).

Πήγα σε δύο διαφορετικούς μηχανικούς και μου είπαν οτι δεν είναι τίποτα και ότι έτσι θα κάνει συνεχώς γιατί λέει τα τακάκια είναι μεταλικά. Ο δεύτερος κι όλας (που μετά από πολύ ψάξιμο πήγα σ'αυτόν γιατί είχα διαβάσει καλά λόγια) μου είπε οτι τα πίεσε αρκετά για να τα ελέγξει, σε αντίθεση με τον πρώτο.

Αναρωτιέμαι τώρα εγώ λοιπόν. Είναι όντως φυσιολογικό; Κανείς άλλος με αντίστοιχη εμπειρία;

και εμένα το κάνει καμιά φορά το bandit σε δυνατό φρενάρισμα/σταμάτημα, όχι φρενάρισμα σε κίνηση. δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μήπως είναι το ABS, που ενεργοποιείται;

Εγώ είχα κάτι περίεργα στην αρχή όταν έπεφτα στα φρένα από πολλά χλμ αλλά γρήγορα κατάλαβα-τσέκαρα ότι είναι το ABS.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τον ήχο καθώς και το ελαφρύ "χτύπημα" είναι χωρίς να πατάω φρένο. Απλά εμφανίζονται μετά από φρεναρίσματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα