Jump to content
gkourmoul1

Φωτογραφικές ανησυχίες

Recommended Posts

καλα απο σλρ εχω μικρη εμπειρια και στο αυτο,ειχα παρει απο ενα φιλο και πηγα αττικο παρκο.

καλα απο ποιοτητα τι να λεμε τωρα.ειναι αλλου και το ξερω!

μαλλον το βλεπω για λσρ.για νικον τι γνωμη εχεις?αν και μου το λες παρε canon.αν δεν βαριεσαι γραψε δυο λογια.

ελα δεν σας ζαλιζω αλλο!

Ειτε Νικον ειτε Κανον αγορασεις μια χαρα θα εισαι. Μια προσφερει ενα δυο πραγματακια καλυτερα σε καποιον τομεα, η αλλη σε αλλον.

Χαμενος δεν θα βγεις με οποια επιλογη και αν κανεις. Ναι η Canon εχει λιγο μεγαλυτερη γκαμα σε φακους, οχι ομως οτι θα δυσκολευτεις να βρεις φακους για Νικον. Μην τρελαθουμε :P

Μπορεις να επεμβεις στο χρωμα.

Καταρχην για να εχεις αξιοπιστο χρωμα πρεπει η μηχανη σου να εχει σωστη ρυθμιση "white balance". Αυτο απο μονο του μπορει να δημιουργησει μεγαλες διαφορες στην πιστη αποδοση των χρωματων αλλα και ενδιαφεροντα εφφε. Επειδη συνηθως ειναι σεταρισμενο στο αυτοματο "auto white balance" , αναλογα το φως κλπ πολλες φορες η μηχανη μπορει να μπερδευτει και να μη διαλεξει σωστο white balance, αρα να αποδωσει λαθος χρωματα.

Αν μιλας κατευθειαν απο τη φωτογραφικη μηχανη μπορεις να αλλαξεις καποιες παραμετρους που χρησιμοποιουνται για να δημιουργησουν τα jpg απο τα raw αρχεια. Στις Canon αυτο συνηθως αλλαζει απο το μενου Picture Style, οπου εκει εχεις καποιες προεπιλογες αλλα μπορεις να φτιαξεις και τα δικα σου και να πειραξεις παραμετρους οπως sharpness , saturation κλπ Εκει μπορεις να χρησιμοποιησεις και το filter effect. (αναλογα το μοντελο μπορει να διαφερει , εγω εχω πχ 60d)

Επισης μπορεις να πειραξεις τα χρωματα σε προγραμματα τυπου photoshop οπου κανεις οτι θες, (πχ ευκολα το κοκκινο το κανεις κιτρινο, χωρις να αλλαξεις τα αλλα χρωματα) , εκει μπορεις να αλλαξεις και το white balance, για να διορθωσεις πραγματα.

Ολα αυτα που ειπε. Συν , αν δεν εχεις καλιμπραρισμενη οθονη Νικολα, απλα μην πιστευεις αυτο που βλεπεις. Αλλο κοκκινο θα βλεπεις εσυ, αλλο ο Μιχαλης, αλλο ο Γιωργος, αλλο εγω.

Πρωτα ξεκινας με το να εισαι σιγουρος πως αυτο που βλεπεις ειναι αυτο που υπαρχει στην φωτογραφια πραγματικα. Μετα ξεκινας επεξεργασια. Δεν θες να φανταστεις ποσες φωτογραφιες ξαναεπεξεργαστικα (και ακομα συνεχιζω) γιατι καποτε δεν δουλευα σε καλιμπραρισμενη οθονη.

Οπως και να εχει, η αλλαγη που ζητας ειναι ευκολη να γινει. Να στην εκανα ευχαριστως εγω, αλλα πρεπει να καταλαβω τι εννοεις με το πιο βαθυ κοκκινο πρωτα :D

Βεβαια δε λεει να την αραζουμε με τις ρυθμισεις της μηχανης, και να λεμε οτι θα τα φτιαξουμε ολα στο φωτομαγαζο...

Αν τη ρυθμισεις σωστα εξαρχής, με το φωτομαγαζο θα τις κανεις ακομα πιο τελειες. ;)

Αν τραβας RAW δεν καθεσε να ασχολιθεις με το WB. Ειναι τυραννια και χασημο χρονου. Το κανεις με ενα 2 click στο Lightroom.

Ουτε να τραβας λευκα frame ουτε να τρεχεις στις ρυθμισεις της φωτογραφικης. Αν το καναμε αυτο για καθε φωτογραφια.... :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Άρχισαν να ανθίζουν οι γλάστρες μου οπότε ευκαιρία να συνεχίζω τους πειραματισμούς με το βάθος πεδίου αν και στο αυτόματο.

x9F6L37.jpg

6OTrN6C.jpg

LzDQhVJ.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πως κανεις πειραματισμους στο αυτοματο?? Τραβας 10 ληψεις και οποια κατσει??? :tooth:

(συνηθως στο αυτοματο παιρνει χαμηλη τιμη το f, αρα για να πετυχεις καλο θολωμα πρεπει απλα να εισαι στην καταλληλη αποσταση απο το θεμα και απο το φοντο. Δεν ειναι απολυτο, αλλα συμβαινει)

Η πρωτη μου αρεσει πολυ. Λες και ειναι στον βυθο της θαλασσας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω πολύ ζουμ 35x οπτικό και μπορεί να εστιάσει στο τέρμα από απόσταση 1,5 μέτρου, εγώ κάθομαι στα 2 μέτρα.

Το backround (κάγκελα μπαλκονιού) είναι 20cm με 30cm αν είχε μεγαλύτερη απόσταση μπορεί να έβγαιναν καλύτερες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγουρα θα εβγαιναν πολυ καλυτερες εαν ειχε μεγαλυτερη αποσταση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγουρα θα εβγαιναν πολυ καλυτερες εαν ειχε μεγαλυτερη αποσταση.

Σιγουρα λιγο μεγαλυτερη αποσταση θα εκανε διαφορα, εδω ομως ειναι και τεχνικο το θεμα. Ο μικρος αισθητηρας δεν μπορει να δωσει πολυ βαθος πεδιου.

Για καθε x1.5 σε σχεση με εναν full fram εχεις και +F1 σε βαθος πεδιου.

Δηλαδη, αν ειχες σε μια Canon με full frame και εναν φακο F2.8 , και τον ιδιο φακο σε εναν αισθητηρα APS-C το βαθος πεδιου θα ηταν σαν να τραβας με τον full frame στα F4.

EDIT: Γιαυτο και τα κινητα δεν εχουν καμια ελπιδα να βγαλουν φωτογραφια με μικρο βαθος πεδιου.

Τροποποιήθηκε από τον Alarm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τωρα παμε σε εναν πολυ τσουχτερο προβληματισμο που μου εχει καρφωθει στο μυαλο εδω και μερικες εβδομαδες...

Intro-001.jpg?v=3088

7D2-back.jpg

Canon-EOS-7D-Mark-II-Top.jpg

Canon-EOS-7D-Mark-II-Chassis.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι φακοι που εχεις κανουν ή θα πρεπει να παρεις καινουργιους? Εμενα σχεδον κανεις δεν κανει. Το σκεφτομουν και εγω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μολις ειδα οτι παιρνει και ef και efs...

Αριστη επιλογη Στεφ. Και εγω ξερογλυφομαι για αναβαθμιση και η συγκεκριμενη ειναι ο,τι πρεπει και φρεσκια φρεσκια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μολις ειδα οτι παιρνει και ef και efs...Αριστη επιλογη Στεφ. Και εγω ξερογλυφομαι για αναβαθμιση και η συγκεκριμενη ειναι ο,τι πρεπει και φρεσκια φρεσκια

Ναι ρε συ. Παίρνει. Είναι ο λόγος που δεν πάω σε φουλ φραιμ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τωρα παμε σε εναν πολυ τσουχτερο προβληματισμο που μου εχει καρφωθει στο μυαλο εδω και μερικες εβδομαδες...

Intro-001.jpg?v=3088

Πολυ καλη μηχανη, αλλα και στοχευμενη. Αξιζει τα λεφτα της αν χρησιμοποιηθει για αυτο που εχει φτιαχτει, πχ σπορ, wildlife και να 'κακοποιηθει'. Αλλιως καλυτερα να επενδυσει κανεις τα λεφτα αυτα αλλου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ καλη μηχανη, αλλα και στοχευμενη. Αξιζει τα λεφτα της αν χρησιμοποιηθει για αυτο που εχει φτιαχτει, πχ σπορ, wildlife και να 'κακοποιηθει'. Αλλιως καλυτερα να επενδυσει κανεις τα λεφτα αυτα αλλου.

Καθώς την φωτογραφική την έχω σε κάθε βόλτα μαζί, πάντα οι φωτογραφίες μου περιέχουν μηχανές εν κινήσει.

Δυστυχώς με την Canon που έχω τώρα βλέπω πολλά καρέ πάντα να είναι εκτός. Δεν με βοηθάει τόσο το focus σύστημα για κάτι τέτοιο.

Είναι πολλά τα χρήματα, ίσως είναι υπερβολική σαν αγορά και δεν κάνει για τα δικά μου χέρια. Δεν διαφωνώ σε αυτά. Όπως ξέρω ότι δεν έχω βγάλει το 100% από την φωτογραφική που έχω.

Είναι μια σκέψη για την ώρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μηχανες εν κινησει.. Μαλλον τοτε η 7Dii ειναι απο τις καλυτερες επιλογες. Ποια Canon εχεις τωρα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω και την 550. Προφανως και θα εχει μεγαλη διαφορα η 7μκ2 για γρηγορα κινουμενα θεματα. Μια εναλλακτικη για πιο λιγα χρηματα , η πρωτη 7D ή και η 70D που εχει το συστημα εστιασης της πρωτης 7αρας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαφορετικη φιλοσοφια εστιασης στην 7 και στην 70. Αλλοι προτιμουν το μεν και αλλοι το δε. Πολυ κοντα σε ποιοτητα φωτογραφιας οι δυο, απλα ειναι για λιγο διαφορετικη χρηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω και την 550. Προφανως και θα εχει μεγαλη διαφορα η 7μκ2 για γρηγορα κινουμενα θεματα. Μια εναλλακτικη για πιο λιγα χρηματα , η πρωτη 7D ή και η 70D που εχει το συστημα εστιασης της πρωτης 7αρας.

Μα αφου για αλλο μωρο καιγωμαι γιατρε μου :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα