Jump to content
gkourmoul1

Φωτογραφικές ανησυχίες

Recommended Posts

φαντασίας...

Μαλλον δε εχεις ερκετη . :P

98326055_large.jpg

Upside-Down-Photo-e1316786331216.jpg

Upside-Down-Photography-e1316786404670.jpg

5.jpg

artlimited_img286622.jpg

Φανταζομαι θα ελεγες και σε αυτους το ιδιο, πως δεν μπορουνε να κανουνε οτι θελουνε.

Η φωτογραφια ειναι παιχνιδι, οχι κανονας.

Αν σε ενοχλει τοσο πολυ το ρολοι στις 45 μοιρες, μπορω να σου το στειλω σε καθετη γωνια :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αυτά ρε Στεφανε είναι δείγματα εξπρεσιονισμού και σουρεαλισμού. Δεν νομίζω ότι έχουν σχέση με τη φωτογραφία.

Εξάλλου, για να σε πλησιάσω, σου υπενθυμίζω οι μεγάλοι φωτογράφοι έκαναν τέχνη σπάζοντας τους κανόνες. Ή αν θες, υπερβαίνοντας τους κανόνες. Ομως δεν είμαστε όλοι Μπρεσσονιδες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγγνώμη να ρωτήσω εγώ κάτι τώρα;

Απλά παρακολουθώ το θέμα γιατί μ'αρέσουν πολύ κάποιες φωτογραφίες που τραβούν κάποια μέλη και τίποτα παραπάνω. Δεν έχω ούτε φωτογραφική, ούτε DSLR ούτε mclaren amg ή όπως λέγονται. Απλά το κινητό μου και τραβάω και εγώ κάποιες φωτογραφίες. Θέλω να πω ότι δεν είμαι κανένας εξπερ φωτογραφίας.

Η ερώτηση μου αφορά κάτι που ειπώθηκε παραπάνω.

Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε στην φωτογραφία;

Υπάρχουν κανόνες στην φωτογραφία;

Αν δεν μας αρέσει κάτι το λέμε και τέλος. Θα υπάρξει κανόνας για κάποιον για το που θα σταματήσει ή που θα αρχίσει με τις φωτογραφίες του;

Και εμένα δεν μ'αρέσουν οι φωτογραφίες που βγάζουν με το instagram, το είπα και τέλος. Θα τους απαγορέψει κανείς αυτούς να τραβάνε φωτό ξανά;

Δεν νομίζω.

Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν κανόνες ή δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει με τις φωτογραφίες του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχήν να ξεχωρίσουμε για ποιό πράγμα μιλάμε. Δεν μιλάμε για τα αναμνηστικά στιγμιότυπα που τραβάμε όπου θέλουμε και όπως θέλουμε. Νομίζω ότι δεν μιλάμε ούτε για τις φωτογραφίες που ποστάρουμε εδώ --αν και αυτό ίσως παρερμηνευτεί.

Τα προηγούμενα σχόλια, που διάβασες, αφορούν τις φωτογραφίες που θέλουν να χαρακτηριστούν ως τέχνη.

Ας πούμε, αυτές που τραβάει ένας επαγγελματίας, φωτογράφος ή ένας καλλιτέχνης φωτογράφος.

Εσύ τι νομίζεις, λοιπόν; Αυτές οι φωτογραφίες δεν υπόκεινται σε κανόνες; Μήπως η τέχνη της φωτογραφίας δεν διδάσκεται; Και αν διδάσκεται, πως διδάσκεται; Χωρίς κανόνες άραγε;

Οι μεγάλοι φωτογράφοι, είπα προηγουμένως, μπόρεσαν να κάνουν τέχνη υπερβαίνοντας τους κανόνες. Ομως οι κανόνες ήταν εκεί. Αυτοί τους έκλεισαν το μάτι.

Ας μην αφορίζουμε καθετί που έχει κανόνες. Επίσης: Κανείς δεν μίλησε για απαγορεύσεις.

Αυτά τα ολίγα, χωρίς να είμαι ειδικός ούτε στη φωτογραφία ούτε στην τέχνη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ααααα, είχα την εντύπωση ότι μιλάμε για τις φωτογραφίες που ποστάρουμε εδώ.

Για τα περαιτέρω δεν ξέρω :P Κι έτσι δεν απαντώ. Αν υπάρχουν κανόνες στην τέχνη της φωτογραφίας που διδάσκεται δεν γνωρίζω. Αλλά η κοπέλα μου σπουδάζει φωτογραφία και θα την ρωτήσω. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το τι είναι τέχνη ένα πράγμα μόνο μπορώ να πω. Ο καθένας μπορεί να πιτσιλάει έναν πίνακα με μπογιές και να το ονομάσει τέχνη. Μπορεί κάλλιστα να πληρώσει έναν χώρο και να κάνει έκθεση τέχνης. Μπορεί να έρθουν 5 παλαβοί φίλοι του και να πουν ότι αυτό που βλέπουν είναι τέχνη. Μπορεί να βρεθεί ένας ακόμα πιο παλαβός και να δώσει μια περιουσία να αγοράσει έναν τέτοιο καμβά με πιτσιλιές διότι το θεωρεί υψηλή τέχνη.

Από την άλλη υπάρχουν 7 δισ άνθρωποι που δεν το θεωρούν τέχνη....

Τελικά είναι τέχνη ή δεν είναι?? Μπορεί κάποιος να κρίνει εάν είναι τέχνη ή όχι? Εάν έστω σε έναν άνθρωπο αυτές οι πιτσιλιές του δημιουργούν συναισθήματα, δεν πρέπει εξ' ορισμού να θεωρείται τέχνη, και ας λένε οι υπόλοιποι ο,τι θέλουν???

Αυτά είχα να πω περί τέχνης. Προσωπικά δεν νιώθω άξιος να κρίνω κανένα έργο τέχνης, πόσο μάλλον φωτογραφίες. Όλες μου αρέσουν διότι ξέρω ότι τουλάχιστον εκείνος που τις ανεβάζει του "λένε" κάτι και τις γουστάρει γιαυτό. Άρα για μένα είναι τέχνη. Και μιλάω για όλες.

Φυσικά υπάρχουν περιπτώσεις που εκφράζω μια προσωπική άποψη για μια συγκεκριμένη φωτογραφία, αλλά δεν κατηγοριοποιώ κανέναν και τίποτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το τι είναι τέχνη ένα πράγμα μόνο μπορώ να πω. Ο καθένας μπορεί να πιτσιλάει έναν πίνακα με μπογιές και να το ονομάσει τέχνη. Μπορεί κάλλιστα να πληρώσει έναν χώρο και να κάνει έκθεση τέχνης. Μπορεί να έρθουν 5 παλαβοί φίλοι του και να πουν ότι αυτό που βλέπουν είναι τέχνη. Μπορεί να βρεθεί ένας ακόμα πιο παλαβός και να δώσει μια περιουσία να αγοράσει έναν τέτοιο καμβά με πιτσιλιές διότι το θεωρεί υψηλή τέχνη.

«Μπορείς να κοροϊδεύεις κάποιους για λίγο, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα»

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασιλη το αναλυεις πολυ. Ετσι μου βγεικε εκεινη την στιγμη να την βγαλω, ετσι επραξα. Αν αρεσει η οχι ειναι αλλο θεμα. Αρεσει σε εμενα αρκετα.

Ουτε επαγγελματιας ειμαι, ουτε καλλιτεχνης για να ακολουθω καποιους κανονες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μήπως η τέχνη της φωτογραφίας δεν διδάσκεται; Και αν διδάσκεται, πως διδάσκεται;

αχ-αχ... ποιος ειναι ο ορισμος του βαθους πεδιου!?.... "κανεις δεν ξερει ακριβως..."

Εχω την εντυπωση οτι τεχνη ειναι η πιστη αναπαραγωγη του θεματος...

Καλλιτεχνια ειναι η εξιδανικευση του θεματος... (π.χ. η πεθερουλα περασμενη απο photoshop χωρις κρεατοελια...) :secret:

Και απλα καποιες φορες νοιωθουμε την αναγκη να τραβηξουμε κατι ομορφο να το κρατησουμε δικο μας για παντα αλλα και να το μοιραστουμε...

Σκοπελος και Ευβοια βγαλμενες απο την Τσαγκαραδα, χειμωνιατικη ανατολη...

%25CE%25A7%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25AF%25CF%2582%2520%25CF%2584%25CE%25AF%25CF%2584%25CE%25BB%25CE%25BF.jpg

Τροποποιήθηκε από τον aspg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω την εντυπωση οτι τεχνη ειναι η πιστη αναπαραγωγη του θεματος...

Καλλιτεχνια ειναι η εξιδανικευση του θεματος... (π.χ. η πεθερουλα περασμενη απο photoshop χωρις κρεατοελια...) :secret:

Διαφωνώ. Εάν το θέμα είναι φανταστικό (άρα δεν θα μπορούσε να έχει αναπαραχθεί) δεν είναι τέχνη?

Δες εδώ έναν ορισμό που βρήκα

"Τέχνη ονομάζεται το σύνολο της ανθρώπινης δημιουργίας με βάση την πνευματική κατανόηση, επεξεργασία και ανάπλαση, κοινών εμπειριών της καθημερινής ζωής σε σχέση με το κοινωνικό,πολιτισμικό, ιστορικό και γεωγραφικό πλαίσιο στο οποίο διέπονται. Aποτελεί μια ευρύτερης ερμηνείας ονομασία που χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε την διαδικασία, της οποίας προιόν είναι κάτι το μη φυσικό, το οποίο ακολουθεί τους κανόνες του δημιουργού. Κατά συνέπεια όροι με κοινή ρίζα όπως τεχνικό, τεχνίτης, καλλιτέχνης αποδίδονται σε ανθρώπινες δημιουργίες και δραστηριότητες αυθαίρετες με τη ροπή του φυσικού κόσμου. Στον Δυτικό κόσμο η τέχνη περιγράφεται ως art, από το Λατινικό ars που εν μέρει σημαίνει διακανονίζω, διευθετώ.

Η τέχνη, με την ευρύτερη έννοια, είναι η έκφραση της ανθρώπινης δημιουργικότητας και φαντασίας."

Και εδώ μερικοί άλλοι ορισμοί της τέχνης

Ένα έργο τέχνης μένει ως οριστικό δημιούργημα αιωνίως...

Η Ουσία της Τέχνης (Ορισμοί)

Όσον αφορά την ουσία της τέχνης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης τη χαρακτήρισαν σαν μίμηση και αναπαράσταση της πραγματικότητας.

Κατά τον Πλάτωνα, η τέχνη είναι "μίμησις μιμήσεως", γιατί η πραγματικότητα που αντιγράφει η τέχνη, είναι και αυτή αντίγραφο ενός άλλου, νοητού κόσμου (Πολιτεία).

Η Αριστοτελική λογική συνδέει άρρηκτα τις λογικές διαδικασίες με τον προφορικό λόγο, παραβλέποντας τη γενική αυτοτέλεια των νοητικών διεργασιών που έχει αναγνωρίσει η σύγχρονη μαθηματική λογική. Ο Αριστοτέλης, θεωρεί ως πηγή του καλού τον ρυθμό τη συμμετρία και την αρμονία (Ποιητική) και απαριθμεί δέκα κατηγορίες αξιολόγησης του αισθητικού αντικειμένου: ουσία, ποσόν, ποιόν, προς τι, που, πότε, κείσθαι, έχειν , ποιείν, πάσχειν.

Η πλατωνική διδασκαλία «περί των μεγίστων γενών» συμπτύσσει αυτές τις δέκα κατηγορίες σε πέντε : όν, στάσις κίνησις, το αυτό, το έτερον, με σημασία γενικών όρων οντολογικής θεμελίωσης.

Ο Πλωτίνος συνεχίζει τις θεωρίες του Πλάτωνα (με τις πραγματείες του ‘Περί του καλού’ και ‘Περί του νοητού κάλλους’).

« ‘Αρμονίη αφανής φανερής κρείττων». Ο Ηράκλειτος κάνει λόγο για κρυμμένη αρμονία, ανακαλύπτοντάς την ακόμα και σε αυτό που ο Νίτσε ονόμασε αργότερα ‘Διονυσιακό στοιχείο’.

Ο Αριστείδης Κοϊντιλιανός επεξηγεί τον μηχανισμό της αισθητικής συγκινήσεως με τη σημασία του ελκυσμού της ψυχής από το αισθητικό αντικείμενο (της ψυχαγωγίας)

Ο όρος «Αισθητική» χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από τον Μπαουμγκάρτεν, ως ορισμός της επιστήμης που εξετάζει το ωραίο στη φύση και στην τέχνη, στο δίτομο έργο του Aesthetica (1750-1758). Ο Μπαουμγκάρτεν, ακολουθώντας τις διδασκαλίες του Λάιμπνιτς, θεωρεί το ωραίο αντιληπτό όχι με τη σκέψη αλλά με τις αισθήσεις αντίληψης.

‘Αντίθετος’ με την ονομασία ο Καντ ονομάζει τη νέα επιστήμη, «κριτική του γούστου» (Geschmack), ενώ ο Έγελος χρησιμοποιεί την ονομασία ‘Αισθητική’ στις πανεπιστημιακές παραδόσεις του (1823-1827), θεωρώντας τη μια δεύτερη, πνευματικής προέλευσης πραγματικότητα.

Ο Έγελος και ο Καντ έθεσαν το πρόβλημα πόσο η τέχνη είναι ο τόπος ή το μέσον της αλήθειας.

Γενικά, οι αισθητικές αξίες στέκονται σε απόσταση από την πραγματικότητα;

Απευθύνουν όπως οι ηθικές αξίες προστάγματα σε όλους τους ανθρώπους;

Ή απευθύνονται μόνο σ’ εκείνους που τις καταλαβαίνουν; (Χάρτμαν)

Για τον John Dewey η τέχνη δεν είναι φτιαγμένη για τους λίγους που την γνωρίζουν αλλά για να δίνει νόημα σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής. Ο Dewey ακολουθεί τις ιδέες του Bergson υποστηρίζοντας ότι η τέχνη θα πρέπει να ξαναγίνει οργανικό τμήμα της καθημερινής ζωής.

Ο Φρόυντ, υποστήριξε ότι η τέχνη είναι εξευγενισμός της λίμπιντο, ενώ άλλοι είδαν την ομορφιά στην υπηρεσία της ερωτικής έλξης. Για τον Φρόυντ κάθε έργο τέχνης είναι η ικανοποίηση των μυστικών και απωθημένων ορμών του καλλιτέχνη στη φαντασία του.

Κατά τον ¶ντλερ η τέχνη είναι μια μορφή αναπλήρωσης και υπεραναπλήρωσης ψυχικού πόνου ή συναισθημάτων στέρησης. Ο ¶ντλερ δεν αρνείται την ύπαρξη καλλιτεχνικού ταλέντου. Δέχεται μόνο ότι το οποιοδήποτε φυσικό ταλέντο καλλιεργείται με την άσκηση και την αδιάκοπη προσπάθεια, στην οποία σπρώχνει το συναίσθημα της στέρησης και της κατωτερότητας. (Κατά τον ¶ντλερ πάρα πολλοί καλλιτέχνες είχαν οργανικές ανεπάρκειες…)

Για τον Ruskin η τέχνη είναι έκφραση της λογικής και πειθαρχημένης χαράς που δοκιμάζει ο άνθρωπος στις μορφές και τους νόμους της Δημιουργίας, στην οποία λαβαίνει κι αυτός μέρος.

Για τον Oscar Wilde η τέχνη είναι η έξυπνη διαμαρτυρία μας και η γενναία προσπάθειά μας να βάλουμε τη φύση στη θέση της. (Essays)

Ο Goethe θεωρεί την τέχνη σαν την ένωση των απαιτούμενων περιστάσεων για να μπορέσει ο σκοπός της φύσης να πραγματοποιηθεί. (Eckermann)

Για τον Ιερό Αυγουστίνο η τέχνη εικονογραφεί τη βούληση της φύσης. Ο άνθρωπος, ασκώντας την τέχνη, επιτελεί τον φυσικό του προορισμό. Εμβαθύνοντας στα μυστικά της φύσης, εμβαθύνει στον ίδιο το Θεό, γίνεται μέτοχος της θεϊκής τάξης.

Για τον Χέρμπαρτ το ωραίο δεν οφείλει την ύπαρξή του στο περιεχόμενό του αλλά στη μορφική του διάταξη.(Αισθητική της Μορφής)

Για τον Γκυγιώ, μέτρο της αξίας οποιουδήποτε έργου τέχνης είναι η ένταση με την οποία αυτό εκφράζει τη ζωή.

Για τον Χάιντεγγερ, με την τέχνη πραγματοποιείται μια αποκάλυψη του είναι. Το ότι συγκροτείται ένας κόσμος ως χώρος, όπου διαδραματίζεται ο ιστορικός βίος ενός λαού, τούτο οφείλεται στη δημιουργικότητα της τέχνης, ως τέχνης ποιητικής, η οποία θέτει στη διάθεση του λαού τη γλώσσα και τον θρύλο.

Για τον Βαλερύ το έργο τέχνης, δεν είναι συναισθηματική συγκινησιακή έκφραση, αλλά μορφοποίηση πνευματικών δυνάμεων.

Για τον υπαρξισμό η τέχνη θεωρείται ένας κόσμος σημείων, τα οποία την ερμηνεύουν σε μια συνοπτική στιγμή που κρύβει μέσα της κάτι από την αιωνιότητα, το νόημα και τις περιπέτειες της ανθρώπινης ύπαρξης.

Κατά τον Lukacs το έργο τέχνης αντανακλά τη συγκεκριμένη πραγματικότητα, χωρίς να αποτελεί απλή απεικόνιση ή αντιγραφή της, αλλά αποδίδοντας τη δυναμική της, τη διαλεκτική σχέση ουσίας και φαινομένων που την καθορίζει.

«Επιπλέον, οι μάζες βλέπουν μέσα στις τέχνες όπλα μάχης…» (Μπρεχτ : ‘Οι τέχνες και η επανάσταση’).

Ο Αντόρνο δεν θεωρεί ότι το έργο τέχνης είναι αντανάκλαση της πραγματικότητας, αλλά η ίδια η πραγματικότητα.

Ο Ερνέστος Bloch θεωρεί την τέχνη προφαινόμενο και όχι αντανάκλαση. Αποκαλύπτει δηλαδή η τέχνη, το πραγματικά δυνατό, που δεν είναι άλλο από τον εξανθρωπισμό και την τελείωση του ανθρώπου.

Στον Μεσαίωνα, την τέχνη ενδιαφέρει η θεοκεντρική αποτύπωση του κόσμου.

Στην Αναγέννηση η τέχνη ενδιαφέρεται για τον κόσμο καθ’αυτόν, ως φυσικό σύμπαν, μέσα από νεοπλατωνικά δεδομένα που συγχωνεύονται με τα κείμενα του Αυγουστίνου για να δημιουργηθεί ένα καινούργιο φιλοσοφικό πρότυπο.(Natura est Deus). Παράλληλα αφυπνίζεται το ενδιαφέρον για την τεχνολογική θεώρηση.

Ο Ντανταϊσμός μη αναγνωρίζοντας παρά μόνο το ένστικτο, καταδικάζει την εξήγηση. «Είναι απαράδεκτο ένας άνθρωπος να αφήνει ένα ίχνος από το πέρασμά του στη γη» (Αντρέ Μπρετόν).

Ο Υπερρεαλισμός επιβάλλει το εφικτό της φαντασίας χωρίς να δεσμεύεται από κάποια επιστημονική ή έστω ‘επιστημονικοφανή’ δεοντολογία.

Η Σύγχρονη τέχνη επιδιώκει να εκφράσει την εσωτερική οργάνωση του κόσμου, να ψηλαφίσει τις δομές της λειτουργίας του.

«Στην τέχνη, επιστήμη και φαντασία, δεν είναι ασυμβίβαστοι αντίπαλοι.» (Μπρεχτ)

Ο επιστήμονας αναλύει υλικά ή γεγονότα. Ο καλλιτέχνης πρωτίστως συνθέτει. Διαλέγει το υλικό του, συγκεντρώνει, οικοδομεί, συνθέτει. Ασχολείται με τον υποκειμενικό κόσμο των εικόνων και των συναισθημάτων. Μοχθεί να δώσει μορφή και υπόσταση στην άποψή του για τον κόσμο.

«Μια φυσική θεωρία, όταν απαγγέλλεται με τη συνοδεία κιθάρας, μπορεί να ακούγεται πιο μελωδικά από μια άλλη φυσική θεωρία.» (Paul Feyerabend :Ενάντια στη Μέθοδο)

Μια επιστημονική θεωρία, παραμένει πάντα μια απόπειρα διατύπωσης, επειδή ο συλλογισμός πάνω στον οποίο βασίζεται, προορίζεται να ανασκευασθεί ή να απορριφθεί από μεταγενέστερες έρευνες και ανακαλύψεις.

Ένα έργο τέχνης μένει ως οριστικό δημιούργημα αιωνίως.

Πιθανά να καταστραφεί, αλλά όχι και να αγνοηθεί.

Από τον υποκειμενικό κόσμο του, ο καλλιτέχνης προβάλλει για μια στιγμή στο άπειρο του κόσμου των αντικειμενικών αξιών. Δημιουργεί για να καταστήσει αιώνιο το παρόν, για να είναι ο μοναδικός νικητής στον ανθρώπινο αγώνα κατά του χρόνου.

Το έργο τέχνης είναι το πάγωμα μιας στιγμής, η γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, ανάμεσα στην ατομική και στην καθολική εμπειρία.

Συνοψίζοντας, η θεμελιώδης ερώτηση που αφορά την ουσία της τέχνης, αφορά την ίδια τη φύση του έργου τέχνης. Οκτώ είναι οι σημαντικότερες απαντήσεις που πηγάζουν από την εξερεύνηση της υπόστασης αυτής :

1. Το έργο τέχνης αποτελεί λήθη, διαφυγή από την πραγματική ζωή.

2. Το έργο τέχνης επιφέρει κάθαρση παθημάτων. (Βερθέρος.)

3. Είναι επανάληψη της πραγματικής ζωής.

4. Αποτελεί εξιδανίκευση της πραγματικής ζωής.

5. Είναι λειτουργική άσκηση τεχνικών δεξιοτήτων.(Μπαχ, Μότσαρτ)

6. Το έργο τέχνης είναι προσπάθεια κατανόησης κάποιας κοσμικής δύναμης ή αρχής.

7. Είναι δείγμα ενός μέσου επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους. Τέλος, αυτό που υπερισχύει στην πράξη :

8. Είναι αυτό που είναι.

Στη βαθύτερή της ουσία, ακόμα κι αν φαινόταν απλή ή ξεκάθαρη σαν περιεχόμενο και μορφή, η τέχνη στάθηκε ανέκαθεν ένα αίνιγμα, ένα παράδοξο:

Αλήθεια μαζί και ψέμα, αντανάκλαση της πραγματικότητας αλλά και αναίρεσή της.

Η βαθύτερη ουσία της τέχνης είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στις ιδέες και την υλική τους πραγμάτωση, ανάμεσα στα συναισθήματα και τις αισθητηριακές τους προβολές.

Το έργο τέχνης μπορεί να είναι ένα υλικό προϊόν, όμως υπερβαίνει τις εξαρτήσεις της ύλης, ξεπερνά τους περιορισμούς, μετουσιώνεται σε γεγονός πνευματικό. Αντανακλά τις κοινωνικές ή τις ιδεολογικές συνθήκες που το παρήγαγαν. Μπορεί να μεταδώσει δέος αλλά και τρόμο. Μπορεί να αφανίσει μορφές του παρελθόντος που κατέληξαν ανενεργές. Αποτελεί σταθερά μια πρόκληση για περιπέτεια. Αποκολλάται από τον δημιουργό του και ζει σε πείσμα της φθοράς που επιφέρει ο χρόνος. Ζει ανεξάρτητο γιατί ο καθένας μπορεί να διαβάσει καινούργια πράγματα σ’ αυτό.

Παναγιώτης Βουλιάκης

Email: vouliakis@internet.gr

(ωραία φωτογραφία)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ω! Θεε μου... και διαλεξα αυτο το τοπικ επειδη ειχε μονο εικονες και οχι πολλα κειμενα!!!....

φιλε μου εχεις δικιο, υπεραπλουστευσα ισως την τεχνη, το καλλιτεχνικο, και την απλη αναγκη

μας να αποτυπωνουμε οτι μας αγγιζει... Ευχαριστω για τον κοπο που εκανες να παραθεσεις

πηγες για την τεχνη, το διαβασα αλλα συγχωρεσε με ουτε το 1/10 δεν μου εμεινε....

(να'σαι καλα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εάν είχες βάλει μόνο την (καταπληκτική) φωτογραφία σου, χωρίς τα συνοδευτικά κείμενα, δεν θα σου αράδιαζα μισή εγκυκλοπαίδεια από κάτω....

Με τι κάμερα την τράβηξες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

(...καλο μου έκανες να μην τα βλεπω ολα τοσο απλα...)

ψηφιακη compact Canon (απο την παρεα). δε γνωριζω μοντελο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

7dcffae2b22611e19dc71231380fe523_7.jpg

a15f82eeb22511e1b2fe1231380205bf_7.jpg

2b540a3eb22511e188131231381b5c25_7.jpg

afecfa70b21c11e1abb01231382049c1_7.jpg

Έχω πάει σε πολλά όμορφα μέρη στον κόσμο, αλλά η ομορφιά της Ρόδου παραμένει αξεπέραστη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πανέμορφη η Ρόδος, ήμουν εκεί κάνα 6μηνο με το σκούτερ και την γύρισα όλη κάμποσες φορές. Θα ξαναπήγαινα εύκολα μιας και μου θύμιζε λίγο Κρήτη.

Μπορεί να είναι λουλούδι η Ρόδος, αλλά η Κρήτη είναι ανθόκηπος φίλε μου. Άλλα κυβικά εντελώς.....

Έλα και θα σου το αποδείξω....

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τσουπ! ...επανηρθα!... οριστε...

μια φωτο χωρις συνοδευτικο κειμενο...

χμ... ο ληπτης της φωτογραφιας δεν φερει καμμια ευθυνη για τα ...λεγομενα που απαθανατισε... :P

Η αληθεια ειναι οτι περναω συχνα απο εκει και ποτε δεν την ειχα προσεξει....

ας ειναι καλα η μπαταρια που με αφησε και εριξα καμποσο περπατημα χθες...

στη σταση λεωφορειων στην ΔΕΘ

2012-06-12%252018.35.02.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα