Jump to content
Αιγαιοπλόος

Μοτοσυκλέτα περασμένων δεκαετιών. Θα ήθελες να είχες προλάβει να αγοράσεις ΤΟΤΕ μία για σήμερα?

Recommended Posts

Φαντάζομαι να το λες για τον εαυτό σου, έτσι; Γιατί εσύ κάνεις την υπόθεση πως δεν έχουμε καβαλήσει κάποιο σημερινό μηχανάκι που να αξίζει (σαν το σούπερ - ντούπερ - γουάου που έχεις σαν μηχανάκι σου)

...............................

Ρε φιλε δεν καταλαβαινω τα ζορια σου να με προσβαλεις. Μας τα εχεις κανει τσαταλια με την θρησκοληψια σου περι μεγαλης Χοντα και περι του θεανθρωπου Σοιχιρο εχωντας μαζεψει δυο τρια χρεπια στο γκαραζ σου αυτοδιαφημιζοντας τα σαν μοναδικα λες και οι υπολοιποι ηρθαμε στην ζωη εχτες το βραδυ και εχουμε μεινει με ανοιχτο το στομα δυο πηχες..

Κοντολογης φιλαρακο,μοτοσυκλετα δεν σημαινει,παλιατζιδικο σε τιμη ευκαιρειας ,ουτε ανεξοδες θεωρητικολογιες περι

περασμενων μεγαλειων και διηγωντας τα να κλαις.Εχεις παραδες να χυσεις για μηχανακι;;.Τους χυνεις το αγοραζεις το χαιρεσαι.Δεν εχεις παραδες να χυσεις ;;Μαζευεις απο τα αζητητα σωληνες υδρορροων και παλια καλοριφερ τα συναρμολογεις,κοτσαρεις και το ονομα << μηχανακι θρυλος >> και αυτοανακηρυσσεσαι πως εισαι πρωτοπορος και νοσταλγος του παρελθοντος.

Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει μηχανακια θρυλους..

Τροποποιήθηκε από τον ΠΕΤΡΙΤΗΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Για να μην μπερδεύουμε τα πράγματα, δεν νομίζω κανείς να ισχυρίζεται πως είναι δυνατόν τα μηχανάκια του '80 ή του '90 να συγκριθούν με τα σημερινά σε επιδόσεις, στήσιμο, φρένα κλπ. Το θέμα "παλιό μηχανάκι" είναι θέμα αίσθησης, νοσταλγίας, αισθητικής, άποψης, ανεκπλήρωτου πόθου, κουλτούρας, έρωτα, σε ό,τι βαθμό και αναλογία αυτά εκφράζουν τον καθένα.

δεν νομιζω τακι.

NSR 250 SP.

διχρονο με 60+αλογα(ανοικτο),υδροψυκτο,πλαισιο αλουμινιου,με πολυ καλες μεσαιες,ξυροκαμπανο,αγωνιστικη θεση οδηγησης,με πολυ μικρη γωνια καστερ(ειχε ελαχιστες διαφορες με αυτα του ετρεχαν στα gp)με μονομπρατσο ψαλιδι(υπηρχαν και τα gull arm) και πληρος ρυθμιζομενες και επισκευαζομενες αναρτησεις,διπλοι δισκοι.για την εκκινηση του εβαζες μια ειδικη καρτα σε μια υποδοχη(αντι για κλειδι),που ηταν μοναδικη για καθε μοντελο.υπηρχαν αγωνιστικες καρτες που αλλαζαν το αβανς και αλλα στοιχεια και εκαναν την μηχανη γρηγοροτερη.μερικα μοντελα ειχαν 3D χαρτες στην ηλεκτονικη και ρυθμιζαν τα παντα ξεχοριστα στον καθε κυλινδρο οπως ακριβος επρεπε.εξελιγμενο συστημα ελενχου βαλβιδων rc.βαρος 130 κιλα αδειο.περνουσε ανετα μηχανες 700cc+ τις εποχης και σε κοντρες και σε πιστα.

επαιρνε πραγματα απο το αγωνιστικο honda rs και γινοταν πυραυλος.

βρες μου ενα σημερινο 250 που:

1.να ειναι το ιδιο γρηγορο και δυνατο. -απλα δεν υπαρχει.

2.να εχει το ιδιο στησιμο. -μηπος το ninja? εγω θα το χαρακτηριζα παπακι με φερινκ?

3.να εχει τοσα αγωνιστικα γωνιδια -μηπος τα cbf και τα λοιπα 4τ αεροψυκτα με βουτιρο αναρτησεις,χαλια πλαστικα και λιγα hp?

4.να εχει τετεια τεχνολογια και τοσο εξελιγμενα ηλεκτρονικα συστηματα. -εδω σε θελω

5.να ειναι τοσο ελαφρι

6.να δεχετε τοση βελτιωση

7.να εχει ιδια φενα -αυτο ισως το βρεις στα σημερινα

8.να ειναι τοσο αξιωπιστο (μερικα δουλευνουν ακομη και σημερα.και δεν ειναι μηχανακια που τα πανε σιγα)

9.να εχει τετεια ποιοτητα πλαστικων και γενικα ολη την ποιοτητα του μοντελου. (τα σημερινα σκουριαζουν αμεσος και ξεβαφουν.)

10.να μεινει στην ιστορια οπως αυτο. - τα περισσωτερα σημερινα θα ξεχαστουν σε 5 χρονια.

11.να ειναι το ιδιο ομορφα με αυτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αμα δε σου φευγουν απο τα δοντια τα σφραγισματα απο τις δονησεις,

και οταν πατας φρενο να σταματαει 150 μετρα πιο κατω,

απλα δεν ειναι μηχανη για αντρες. Πως να το κανουμε... :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν νομιζω τακι.

NSR 250 SP.

διχρονο με 60+αλογα(ανοικτο),υδροψυκτο,πλαισιο αλουμινιου,με πολυ καλες μεσαιες,ξυροκαμπανο,αγωνιστικη θεση οδηγησης,με πολυ μικρη γωνια καστερ(ειχε ελαχιστες διαφορες με αυτα του ετρεχαν στα gp)με μονομπρατσο ψαλιδι(υπηρχαν και τα gull arm) και πληρος ρυθμιζομενες και επισκευαζομενες αναρτησεις,διπλοι δισκοι.για την εκκινηση του εβαζες μια ειδικη καρτα σε μια υποδοχη(αντι για κλειδι),που ηταν μοναδικη για καθε μοντελο.υπηρχαν αγωνιστικες καρτες που αλλαζαν το αβανς και αλλα στοιχεια και εκαναν την μηχανη γρηγοροτερη.μερικα μοντελα ειχαν 3D χαρτες στην ηλεκτονικη και ρυθμιζαν τα παντα ξεχοριστα στον καθε κυλινδρο οπως ακριβος επρεπε.εξελιγμενο συστημα ελενχου βαλβιδων rc.βαρος 130 κιλα αδειο.περνουσε ανετα μηχανες 700cc+ τις εποχης και σε κοντρες και σε πιστα.

επαιρνε πραγματα απο το αγωνιστικο honda rs και γινοταν πυραυλος.

1.να ειναι το ιδιο γρηγορο και δυνατο. -απλα δεν υπαρχει.

2.να εχει το ιδιο στησιμο. -μηπος το ninja? εγω θα το χαρακτηριζα παπακι με φερινκ?

3.να εχει τοσα αγωνιστικα γωνιδια -μηπος τα cbf και τα λοιπα 4τ αεροψυκτα με βουτιρο αναρτησεις,χαλια πλαστικα και λιγα hp?

4.να εχει τετεια τεχνολογια και τοσο εξελιγμενα ηλεκτρονικα συστηματα. -εδω σε θελω

5.να ειναι τοσο ελαφρι

6.να δεχετε τοση βελτιωση

7.να εχει ιδια φενα -αυτο ισως το βρεις στα σημερινα

8.να ειναι τοσο αξιωπιστο (μερικα δουλευνουν ακομη και σημερα.και δεν ειναι μηχανακια που τα πανε σιγα)

9.να εχει τετεια ποιοτητα πλαστικων και γενικα ολη την ποιοτητα του μοντελου. (τα σημερινα σκουριαζουν αμεσος και ξεβαφουν.)

10.να μεινει στην ιστορια οπως αυτο. - τα περισσωτερα σημερινα θα ξεχαστουν σε 5 χρονια.

11.να ειναι το ιδιο ομορφα με αυτο.

τι μου θυμισες φιλε μου !!

αυτο που θα ηθελα να εχω απο εκεινη την εποχη ειναι το CBX1050 6κυλινδρο.

οχι τοσο για την ομορφια του αλλα γιατι την εποχη που πηγαινα στο γυμνασιο στην Αγ.Δημητριο (στρογγυλο) περναγε καθημερινα απο την Παπαγου ενα cbx1050 με 6 σε μια 1 και ηταν ενας ηχος που ακομη και σημερα δεν το εχω ακουσει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η ποιοτητα ειναι φυσικο να πεφτει, καπιταλισμο εχουμε οι εταιριες κανουν τα παντα για κερδη. η αληθεια ειναι οτι οι παλιες μηχανες δουλευανε σε αλλες συμπιεσεις και ειναι φυσικο να ειναι πιο αξιοπιστες, παντως αν συγκρινεις τα +- καθε εποχης η δικια μας εποχη υπερτερει σε καποια και η παλια εποχη σε αλλα.

Μα τα σημερινά μηχανάκια, δεν βγάζουν ιδιαίτερα προβλήματα στο κινητήρα! Άλλα είναι τα μέρη που πάσχουν συνήθως και μάλλον σε αυτά αναφέρεται ο Αιγαιοπλόος.

Οι οδηγικές αναμνήσεις από ένα cb400n που είχα με φτάνουν (θρίλερ). Το είχα οδηγήσει και αυτό.

Βάλε μέσα και το CB250N που είχα για ένα εξάμηνο. Τόσο άντεξα μαζί του! Χιτσκοκικό θρίλερ κιόλας!

Πάντως, εγώ πιστεύω πως τα καλύτερα χρόνια των μοτοσυκλετών, ήταν η δεκαετία του '90 και λίγο οι αρχές του 2000. Πριν και μετά από αυτά τα χρόνια, υπήρχαν θέματα με τα μηχανάκια. Είτε αξιοπιστίας (τα σημερινά) είτε κακών περιφερειακών και πλαισίων τα παλιότερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σου εχω νεα Τακι.

Καταργηθηκαν τα 2χρονα λογο ρυπων...................... :sopase:

Τροποποιήθηκε από τον manosamos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Suzuki-RG500-Gamma-1985-3.jpg

Ολες οι υπολοιπες ηταν απλα για εμενα οδοντοκρεμες.500cc 145 hp τι αλλο να πω του 1985 παρακαλω..:angel_not::worshippy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Suzuki-RG500-Gamma-1985-3.jpg

Ολες οι υπολοιπες ηταν απλα για εμενα οδοντοκρεμες.500cc 145 hp τι αλλο να πω του 1985 παρακαλω..:angel_not::worshippy:

Το dream bike μου :worshippy:

+1 :clapping2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε αυτό ανέβαινες πάνω φορώντας πάνα pampers έξτρα απορροφητική :lol:

Το 1989 το ειχε αγορασει ενας φιλος ,τωτε εγω ειχα το RD μια ημερα του λεω ανταλλαζουμε? και γιατι οχι μου λεει ..επι αρκετες ημερες μου ετρεμαν τα ποδια μου:grin: τρελο μηχανημα ,μου ετρεχαν χωρις πλακα τα σαλια οπωτε το καβαλουσα.......καψουρα μεγαλη.......:cry2:

Τροποποιήθηκε από τον vagelis-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κάθε πράγμα στην εποχή του, αυτό πιστεύω εγώ.

Οι παλιές οι μηχανές, το μόνο που μπορούν να σου προσφέρουν είναι μια ικανοποίηση του εγωισμού σου, ότι καβαλάς κάτι κλασσικό, κάτι που δεν κυκλοφορεί πια. Εκεί τελειώνει η ευχαρίστηση τους. Και παλιά μηχανή θεωρώ τις μηχανές που δεν πρόλαβα ούτε σαν ανάμνηση. Δεν θεωρώ κλασσικό ένα μηχανάκι τις δεκαετίες του 80 ή του 90. Ίσα-ίσα, τα θεωρώ σκοτώστρες, ειδικά κάτι θηρία δίχρονα που φορούσαν μοτέρ, τα οποία δεν μπορούσε να τα υποστηρίξει η τότε τεχνολογία, με αποτέλεσμα να έχουν μέτρια φρένα και αναρτήσεις και πλαίσια τρέχα-γύρευε.

Αυτές οι μηχανές, που κατά κύριο λόγο, είχαν μόνο γκάζι, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Τρελλαίνομαι όμως για τις πραγματικά κλασσικές μοτοσυκλέτες, για μοτοσυκλέτες που έγραψαν ιστορία σε πολέμους και μάχες. Φυσικά, αυτές δεν είναι άλλες από τις μηχανές που πολέμησαν στον Β'ΠΠ. Αυτές μάλιστα, να τις καβαλάς και να νιώθεις άρχοντας, τι σημασία έχει που θα σε προσπερνούν μέχρι και τα παπάκια? Σημασία έχει ότι εσύ καβαλάς ένα έργο τέχνης.

υ.γ. ALX το ότι εσύ είσαι ξετρελλαμένος με τη μηχανή σου, δεν την κάνει ούτε κλασσική, ούτε καλή. Μικρή σημασία έχει ότι είναι το 1150 GS, τα ίδια θα έλεγες για οποιαδήποτε μηχανή καβαλούσες γιατί είναι τέτοιο το πάθος σου για τους δύο τροχούς, που ερωτεύεσαι το μηχανάκι σου, ότι και αν είναι. Αυτό στο αναγνωρίζω, αλλά δεν έχεις και το απόλυτο εργαλείο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πως έφτασε η συζήτηση σε πλαίσια λάστιχο, ανύπαρκτες αναρτήσεις και φρένα και ψόφιους κινητήρες δεν το καταλαβαίνω.

Το αρχικό ποστ ήταν ξεκάθαρο.

Πριν από όχι και τόσο πολλά χρόνια, όταν τα επίπεδα απόδοσης ήταν αρκετά κοντά στα σημερινά ευρέως αποδεκτά επίπεδα απόδοσης, οι μοτοσυκλέτες είχαν αναλώσιμα.

Πλέον όλο και περισσότερες μοτοσυκλέτες είναι οι ίδιες αναλώσιμες.

Δεν υπάρχει τίποτε κακό με τον μέσο χρήστη να είναι δυσαρεστημένος με αυτό το γέγονος και σίγουρα το να επιθυμεί μία μοτοσυκλέτα η οποία είναι 10-15 χρονών, και η οποία κατά πάσα πιθανότητα υπερβαίνει τις οδηγικές του ικανότητες, δεν τον κάνει ρετρολάγνο.

Η τεχνολογία είναι υπέροχο πράγμα αλλά πραγματικά λυπάμαι που υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους είναι αυτοσκοπός και όχι μέσο κάλυψης αναγκών, και δεν το γνωρίζουν. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με κάποιον ο οποίος οδηγεί το νέο και αστραφτερό του Tiger XC800 ακριβώς όπως θα οδηγούσε και ένα γηραιό Africa Twin. Το κακό είναι να νομίζει ότι επειδή το νεό του μηχανάκι έχει πιο φρέσκα τεχνολογία οδηγεί ο ίδιος καλύτερα και μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα με αυτό. Το κακό είναι να μην συνειδητοποιεί οτί είναι ερωτευμένος με τα αστραφτερά τεχνολογικά στολίδια και όχι με αυτά τα οποία του παρέχουν.

Τέλος πάντων, για να απαντήσω και στο αρχικό θέμα υπάρχει πληθώρα μηχανών της περασμένης 15αετίας τις οποίες θα μπορούσα ή θα ήθελα να αποκτήσω, είτε επειδή είναι φθηνές, είτε επειδή έχουν όρια τα οποία δεν θα μπορούσα να ξεπεράσω και σίγουρα επειδή τις θεωρώ υπέροχα δημιουργήματα της εποχής τους.

1996 Honda XR250R

1998 Suzuki RM250

199_ Cagiva Elephant 900

199_ Ducati Monster 900

199_ Honda VTR 1000

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υ.γ. ALX το ότι εσύ είσαι ξετρελλαμένος με τη μηχανή σου, δεν την κάνει ούτε κλασσική, ούτε καλή. Μικρή σημασία έχει ότι είναι το 1150 GS, τα ίδια θα έλεγες για οποιαδήποτε μηχανή καβαλούσες γιατί είναι τέτοιο το πάθος σου για τους δύο τροχούς, που ερωτεύεσαι το μηχανάκι σου, ότι και αν είναι. Αυτό στο αναγνωρίζω, αλλά δεν έχεις και το απόλυτο εργαλείο!

1) Δεν είπα πουθενά ότι η μοτοσυκλέτα μου είναι κλασσική. (κλασσική 11-12 χρονών... δεν παίζει)

2) Καλή είναι. Στο τι δεν είναι καλή δηλαδή? Επειδή δεν έχει τα άλογα των νεώτερων on off??? Τα 210 τελικής (κοντέρ) και τα 170χαω άνετης μουαγιέν ταξιδίου, μου φτάνουν και μου περισσεύουν για ον οφφ. Οι άλλοι με τα καινούρια πάνε περισσότερο όταν ταξιδεύουν? ή στρίβουν πιο καλά?

3) Δυστυχώς δεν έλεγα τα ίδια για τα άλλα μηχανάκια που είχα. Το πήγασο πχ, δεν ήταν κι ότι καλύτερο. Τίμιο ναι... καλό όχι και τόσο.

4) Δεν είπα πουθενά ότι έχω το απόλυτο εργαλείο. Απόλυτο εργαλείο είναι μόνο για μένα επειδή είναι ακριβώς αυτό που ήθελα. (μην ξαναλέμε γιατί το ήθελα και γιατί το γουστάρω) Κάνει αυτά που θέλω και μάλιστα απροβλημάτιστα.

5) Αυτό που είπα, είναι ότι το 1150 είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών της σειράς GS σε ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστίας και ήδη η ιστορία με δικαιώνει εδώ και 7 χρόνια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σου εχω νεα Τακι.

Καταργηθηκαν τα 2χρονα λογο ρυπων...................... :sopase:

αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να εχεις ενα.

μιλαμε για επιδωσεις,στησιμο,τεχνολογια κτλ..βαλε μια τετραχρονη μηχανη στο nsr.παλυ καλητερο απο τα σημερινα θα ειναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαβάζω πολλούς να μιλάνε για το ρομαντικό της υπόθεσης, ή το βίντατζ και όλα αυτά περί επιδόσεων, ανήκοντας στην γενιά που μεγάλώσε μεν με τους υπολογιστές αλλά όχι απο την κούνια τους όπως γίνεται με τα παιδάκια τώρα που αντί για γάλα πίνουν το iμπιμπερο μέσω iphone έχω μάθει πολύ καλά ότι όσο πιο περίπλοκο είναι ένα σύστημα τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα να προκύψουν ανεπιθύμητες λειτουργίες απο αυτα κοινώς σφάλματα.

Τα παλιότερα μοτόρια ήταν πολύ πιο απλά τα μέταλα του κινητήρα μερικά καλώδια και τέλος, το ανοιγε ο κυρ-μήτσος ο μάστορας τα καθάριζε όλα ρύθμιζε πεταλούδες, το ένα το άλλο και έτοιμο σκυλί και αθάνατο λάδια να έχει και πάνε όπου θές.μέχρι εδώ όκ.

Την σήμερον που έχουν γεμίσει ηλεκτρονικά καλούδια και δεν μπορεί ο κυρ-μήτσος να βάλει χέρι φυσικά αρχίζει η θεωρία του δεν τα κάνουν όπως παλία μπλα μπλά...

Απο την άλλη υπάρχει ο σύγχρονος γκουρού-πιτσιρικάς νεο-κυρ-μήτσος που συνήθως έχει και ένα nickname αστέρι στα pc που βάζει πάνω custom χαρτογράφηση το ένα το άλλο, ίδια πράγματα άλλες εποχές!

και παλιά τα κάναν σιδερένια τα κουτιά και κρατάγαν 25 χρόνια μόνο που η φυσική με την πλαστική κρούση μας λέει ότι καλύτερα να γίνει κομμμάτια το κουτί παρά ο επιβάτης άρα τέρμα οι σιδερένιοι προφυλακτήρες, λιγότερο βάρος μικρότερη κατανάλωση...

Δεν είδα όμως πολλούς να μιλάνε εκτός απο τις επιδόσεις για το περιβάλλον, καλά όλα αυτά του '80 αλλά η τεχνολογία πρέπει να κάνει τα πάντα για να μειωθούν οι ρύποι, να αυξηθεί η ασφάλεια και όποιος γουστάρει μπορεί να κοτσάρει πλαστικά και εμφανισιακά να το κάνει να ανήκει σε όποια χρονολογία θέλει, αλλά με το περιβάλλον δεν σηκώνει να παίζουμε άλλο! προσωπικά σαν αγοραστής θα με ενδιέφερε αυτό που παίρνω να με καλύπτει και σε αυτόν τον τομέα όσο γίνεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αλλά με το περιβάλλον δεν σηκώνει να παίζουμε άλλο! προσωπικά σαν αγοραστής θα με ενδιέφερε αυτό που παίρνω να με καλύπτει και σε αυτόν τον τομέα όσο γίνεται.

Μια λυση υπαρχει να μην ρυπαινεις το περιβαλλον-ποδηλατο. :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να εχεις ενα.

μιλαμε για επιδωσεις,στησιμο,τεχνολογια κτλ..βαλε μια τετραχρονη μηχανη στο nsr.παλυ καλητερο απο τα σημερινα θα ειναι.

Κοιτα,αυτα τα πισταδικα 2χρονα που βγηκαν την 5ετια 88-93 ηταν το κατι αλλο,αλλα ηταν και εξειδικευμενα μηχανακια.

Ειχα και εγω ενα και ξερω.

Ευτυχως η δυστυχως,δεν τα εξελιξαν και τα διαφορα σημερινα μικρα Νιντζοειδη,σιμπιαροειδη,μονο τα μικρα αδελφια των μεγαλων Ninja και Cbr δεν ειναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

kjtff.jpg

Ο μεγάλος μου έρωτας . :wub: GPZ 900R

Ναι το θέλω ,με όλα τα καλά και τα άσχημά του. Βαρύ ,δύστροπο/δύσκολο στην οδήγηση

αν το συγκρίνεις με τα σημερινά μηχανάκια , αλλά πανέμορφο.

Το συγκεκριμένο της φωτό είναι από τα τελευταία που βγήκανε και ήρθαν εδώ ως εισαγωγής.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ δεν μπορώ να πω πως λιγουρεύομαι κάποια παλιά μοτοσυκλέτα, μιας και το σπορ το ξεκίνησα πέρσι. Θα μπορούσα βέβαια να σας απαριθμήσω μια σειρά από αυτοκίνητα που θα ήθελα να έχω στην κατοχή μου και τα οποία είναι περασμένων δεκαετιών (Miata, 205, κλπ).

Παρ' όλα αυτά, δηλώνω "τυχερός" που έχω 2 αρκετά αξιόλογα μοτόρια διαφορετικής σχολής, τα οποία έχουν ένα κοινό. Είναι και τα δύο ταυτόχρονα σύγχρονης τεχνολογίας, με ο,τι αυτό συνεπάγεται, και ταυτόχρονα η κατασκευή τους χρονολογείται πάνω στην μεταβατική περίοδο όπου υπήρχε ακόμα η ποιότητα (ειδικά στο bmw). Σκεφτείτε ότι το πιο καινούργιο που έχω είναι 11 ετών(ΤΑ650) και η bmw 15 ετών.

Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, εάν είχα την οικονομική ευρωστία θα έστρεφα το βλέμμα μου σε ακριβές μοτοσυκλέτες του 2010! Φυσικά θα είχα προβλέψει να έχω και ένα ποσό στην άκρη μόνο για συντήρηση....

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η συζήτηση είναι γι' αυτό το πράγμα:

Σιγά σιγά τα χρόνια πέρασαν και από το 2004 περίπου και μετά ο ανταγωνισμός στο χώρο της μοτοσυκλέτας γιγαντώθηκε. Οι τιμές συγκρατήθηκαν, οι επιδόσεις και ο εξοπλισμός ανέβηκαν και (προφανώς) η ποιότητα πήγε περίπατο. Πλαστικά χειρότερα κι από παιχνίδι του Jumbo, βαφή κλάφτε με, μέταλλα που σκουριάζουν στο εξάμηνο και γενικά μοτοσυκλέτα "εφήμερη".

Δώστε βάση κυρίως στο "οι τιμές συγκρατήθηκαν, οι επιδόσεις και ο εξοπλισμός ανέβηκαν και (προφανώς) η ποιότητα πήγε περίπατο". Οι σημερινές μοτοσυκλέτες προφανώς είναι (κατά κανόνα) δυνατότερες, πιο οικονομικές στην κατανάλωση, πιο καλοστημένες και καλύτερα εξοπλισμένες (ή έστω εξοπλίσιμες με πληθώρα εργοστασιακών αξεσουάρ). Δεδομένου όμως ότι οι τιμές των μοτοσυκλετών δεν έχουν ουσιαστικά ανέβει την τελευταία δεκαετία κάπου έχει γίνει η έκπτωση. Ψάξτε να βρείτε πού.

Εγώ λέω ότι οι κοστολόγοι της κάθε εταιρίας ψάχνουν λυσσαλέα στον πλανήτη για το πού θα βρουν τον φθηνότερο προμηθευτή. Και κάπου εκεί χάνεται πια η μπάλα.

Το θέμα για μένα είναι η ποιότητα. Αυτό είναι που μου λείπει στα σημερινά μηχανάκια, που στα δίνουν όλα αλλά για λίγο. Παλιώνουν εύκολα και δε μιλάω από πλευράς μόδας αλλά από πλευράς αντοχής στο χρόνο. Είναι ορατή, ρε μάγκες, η φτήνια των υλικών. Φαίνεται με την πρώτη ματιά. Βλέπω ας πούμε σήμερα καινούριο ένα Yamaha XT 660 R και θυμάμαι πώς ήταν καινούριο το ΧΤ 600 Ε. Καμία σχέση η ποιότητα στα υλικά. ΚΑΜΙΑ. Το βλέπεις με τα μάτια σου. Πολύ ανώτερη ποιότητα υλικών και βαφής στο ιαπωνικό, έστω κι αν ο ιταλικός (ναι, ναι) διάδοχός του (που τον είχα για 3 χρόνια) είναι ανώτερος σε επιδόσεις, στήσιμο και ταξιδιωτικές ικανότητες. Τί θέλω να πώ; Οτι κάπου βελτιώθηκε και κάπου έχασε το μηχανάκι. Και, για μένα, έχασε σε ποιότητα κατασκευής και υλικών. Και αυτό ισχύει για ΟΛΑ τα μηχανάκια σήμερα.

Θέλετε κι άλλο παράδειγμα? Η ποιότητα κατασκευής των Africa Twin. Ασύλληπτη για τα σημερινά δεδομένα. Ακόμη και η σημερινή ναυαρχίδα των on-off της Honda, το Modesa Honda Varadero 1000 υπολείπεται σε αυτόν τον τομέα, θυμίζοντας πόσο απέχει από το ιαπωνικό Varadero, που πολλοί πίνουν νερό στην υγειά του.

Τί πιστεύω εγώ?

Για μένα, έχοντας την τύχη να καβαλάω μοτοσυκλέτες και τη δεκαετία του ΄90 αλλά και σήμερα, πιστεύω ότι η καλύτερη εποχή για να πάρεις μοτοσυκλέτα ήταν από το 2000 έως το 2004. Η ποιότητα του παρελθόντος παρέμενε και η εξέλιξη ήταν σε καλό επίπεδο (ψεκασμοί, οικονομία καυσίμων, επιδόσεις, αναρτήσεις). Από το 2004 άρχισε, πάντα κατά τη γνώμη μου, η κατηφόρα στην ποιότητα κατασκευής. Από τη μία οι προδιαγραφές Euro που έκαναν τις εταιρίες να τρέχουν να προλάβουν κι από την άλλη η παγκοσμιοποίηση και το ευρώ (βλ. φθηνό χρήμα, τρελές πωλήσεις, ραγδαία εναλλαγή μοντέλων, face lifting και τέτοια) είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί λίγο η μπάλα στο θέμα της ποιότητας.

Και για να απαντήσω κι εγώ στο ερώτημά μου: Θα αγάραζα μοτοσυκλέτα του παρελθόντος, αν ήξερα τα σημερινά ποιοτικά στάνταρς?

Ναι. Δυο μηχανάκια θα επέλεγα. Διαφορετικά μεταξύ τους αλλά, για κάποιους λόγους, τα γουστάρω. Το BMW R 1150 R είναι το ένα και το Honda XL750V το άλλο. Οποιο από τα δύο και να είχα επιλέξει, θα το είχα στην πένα αλλά το σημαντικό είναι ότι δε θα κουραζόμουν γι' αυτό.

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

kjtff.jpg

Ναι το θέλω ,με όλα τα καλά και τα άσχημά του. Βαρύ ,δύστροπο/δύσκολο στην οδήγηση

Το συγκεκριμένο της φωτό είναι από τα τελευταία που βγήκανε και ήρθαν εδώ ως εισαγωγής.

Του 93 ειναι αυτα τα 900 και πηγαν γερμανια.

Δεν μας τα εφερε ο Καμμενος. :ranting3:

Μηχανη με μεγαλα @@@@ :worthy: :worthy: :worthy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

kjtff.jpg

Αυτό είναι το απόλυτο classic η μοτοσυκλέτα σταθμός που όδήγησε στο τέλος την εποχή των ατάλαντων δεινόσαυρων και οδήγησε στον σχεδιασμό των σύχρονων μοτοσυκλετών. Αυτή δεν είναι μόνο δικιά μου άποψη αλλά όλων των ιστορικών μοτοσυκλέτας. Για πρώτη φορά υδρόψυκτος 16-valve κινητήρας, ανοικτό πλαίσιο που χρησιμοποιούσε την ακαμψία του κινητήρα και σύχρονη αεροδυναμική. Με τα 900 κυβικά της έβγαζε το 1984 248 πραγματικά χιλιόμετρα (265 κοντερ) και ήτανε τρένο σε ευθεία και στροφές. Ακόμα και σήμερα σαν sport touring είναι σύχρονο και ανταγωνιστικό.

Για τους δύσπιστους

και για να μαθαίνετε κιόλας εδώ μέσα

Επίσης επειδή η bmw μετά το 2004 έρειξε την ποιότητα στις μοτοσυκλέτες τις (εσείς το λέτε, εγώ διαφωνώ καθέτως αλλά δεν θα υποστηρίξω και την bmw τώρα) δεν σημαίνει ότι το έκαναν και οι άλλες εταιρίες. Οι σύχρονες μοτοσυκλέτες είναι πολύ πιο αξιόπιστες από τις παλαιότερες και σίγουρα όχι υποδιέστερες σε ποιότητα. Τώρα εξαιρέσεις στον κανόνα υπάρχουν αλλά ο κανόνας είναι αυτός.

Τροποποιήθηκε από τον makisp

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η συζήτηση είναι γι' αυτό το πράγμα:

Δώστε βάση κυρίως στο "οι τιμές συγκρατήθηκαν, οι επιδόσεις και ο εξοπλισμός ανέβηκαν και (προφανώς) η ποιότητα πήγε περίπατο". Οι σημερινές μοτοσυκλέτες προφανώς είναι (κατά κανόνα) δυνατότερες, πιο οικονομικές στην κατανάλωση, πιο καλοστημένες και καλύτερα εξοπλισμένες (ή έστω εξοπλίσιμες με πληθώρα εργοστασιακών αξεσουάρ). Δεδομένου όμως ότι οι τιμές των μοτοσυκλετών δεν έχουν ουσιαστικά ανέβει την τελευταία δεκαετία κάπου έχει γίνει η έκπτωση. Ψάξτε να βρείτε πού. Υπάρχει και η πιθανότητα να μην έχει γίνει τόσο έκπτωση στην ποιότητα, αλλά με την εξέλιξη της τεχνολογίας να έχει γίνει δραστική μείωση του κόστους, σε συνδυασμό πάντα με τις οικονομίες κλίμακας. Αυτό θεωρητικά πάντα, διότι είναι κοινό μυστικό ότι π.χ. η ποιότητα που είχε το xl600v δεν το έχει το 650 και πόσο μάλλον το 700...

Εγώ λέω ότι οι κοστολόγοι της κάθε εταιρίας ψάχνουν λυσσαλέα στον πλανήτη για το πού θα βρουν τον φθηνότερο προμηθευτή. Και κάπου εκεί χάνεται πια η μπάλα. Συμφωνώ

Το θέμα για μένα είναι η ποιότητα. Αυτό είναι που μου λείπει στα σημερινά μηχανάκια, που στα δίνουν όλα αλλά για λίγο. Παλιώνουν εύκολα και δε μιλάω από πλευράς μόδας αλλά από πλευράς αντοχής στο χρόνο. Είναι ορατή, ρε μάγκες, η φτήνια των υλικών. Φαίνεται με την πρώτη ματιά. Βλέπω ας πούμε σήμερα καινούριο ένα Yamaha XT 660 R και θυμάμαι πώς ήταν καινούριο το ΧΤ 600 Ε. Καμία σχέση η ποιότητα στα υλικά. ΚΑΜΙΑ. Το βλέπεις με τα μάτια σου. Πολύ ανώτερη ποιότητα υλικών και βαφής στο ιαπωνικό, έστω κι αν ο ιταλικός (ναι, ναι) διάδοχός του (που τον είχα για 3 χρόνια) είναι ανώτερος σε επιδόσεις, στήσιμο και ταξιδιωτικές ικανότητες. Τί θέλω να πώ; Οτι κάπου βελτιώθηκε και κάπου έχασε το μηχανάκι. Και, για μένα, έχασε σε ποιότητα κατασκευής και υλικών. Και αυτό ισχύει για ΟΛΑ τα μηχανάκια σήμερα.

Θέλετε κι άλλο παράδειγμα? Η ποιότητα κατασκευής των Africa Twin. Ασύλληπτη για τα σημερινά δεδομένα. Ακόμη και η σημερινή ναυαρχίδα των on-off της Honda, το Modesa Honda Varadero 1000 υπολείπεται σε αυτόν τον τομέα, θυμίζοντας πόσο απέχει από το ιαπωνικό Varadero, που πολλοί πίνουν νερό στην υγειά του.

Τί πιστεύω εγώ?

Για μένα, έχοντας την τύχη να καβαλάω μοτοσυκλέτες και τη δεκαετία του ΄90 αλλά και σήμερα, πιστεύω ότι η καλύτερη εποχή για να πάρεις μοτοσυκλέτα ήταν από το 2000 έως το 2004. Η ποιότητα του παρελθόντος παρέμενε και η εξέλιξη ήταν σε καλό επίπεδο (ψεκασμοί, οικονομία καυσίμων, επιδόσεις, αναρτήσεις). Αυτό ισχύει για τα ιαπωνικά... διότι στα ευρωπαϊκά, και δη στα bmw, έχουμε το ίδια επίπεδα τεχνολογίας τουλάχιστον 6-7 χρόνια νωρίτερα. Σκεφτείτε ότι η bmw εξοπλίζει με abs τις μοτοσυκλέτες της από το 1986 αν θυμάμαι καλά. Από το 2004 άρχισε, πάντα κατά τη γνώμη μου, η κατηφόρα στην ποιότητα κατασκευής. Από τη μία οι προδιαγραφές Euro που έκαναν τις εταιρίες να τρέχουν να προλάβουν κι από την άλλη η παγκοσμιοποίηση και το ευρώ (βλ. φθηνό χρήμα, τρελές πωλήσεις, ραγδαία εναλλαγή μοντέλων, face lifting και τέτοια) είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί λίγο η μπάλα στο θέμα της ποιότητας.

Και για να απαντήσω κι εγώ στο ερώτημά μου: Θα αγάραζα μοτοσυκλέτα του παρελθόντος, αν ήξερα τα σημερινά ποιοτικά στάνταρς?

Ναι. Δυο μηχανάκια θα επέλεγα. Διαφορετικά μεταξύ τους αλλά, για κάποιους λόγους, τα γουστάρω. Το BMW R 1150 R (απίστευτο και χωρίς τις παιδικές ασθένειες του R1100R) είναι το ένα και το Honda XL750V (XR750V θα εννοείς) το άλλο. Οποιο από τα δύο και να είχα επιλέξει, θα το είχα στην πένα αλλά το σημαντικό είναι ότι δε θα κουραζόμουν γι' αυτό. Σου εύχομαι να τα αποκτήσεις και τα 2, και κάτι μου λέει ότι θα γίνει αυτό κάποια στιγμή... :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα