Jump to content
Sign in to follow this  
pasxalis_evo

Αλλαγη μοτερ

Recommended Posts

Καλησπερα,οπως ειδατε θα αλλαξω ενα μοτερ σε ενα μηχανακι. Τι πρεπει να κανω ? Για νανε δηλωμενο το μοτερ και νομιμα ? Τι θα χρειαστει ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Guest PiLoToSS_MoTo

Πανε στο Υπουργειο και ρωτα τους, μπορεις και σε καποιο κοντινο ΚΕΠ

Αν ειναι καινουριο το μοτερ θα χρειαστεις την αποδειξη, κατι παραβολα που θα πληρωσεις αυτα

Για μεταχειρισμενο καπως παει η μεταβιβαση δεν ξερω τι ακριβως γινεται σε αυτη την περιπτωση, παιζει και υπευθυνη δηλωση να γινεται, παλι παραβολα

Ειναι τρεχα γυρευε το θεμα, για αυτο και οι μαστοροι παιρνουν τους αριθμους του παλιου νομιμα δηλωμενα μοτερ και τα βαζουνε σε αυτου που θα αλλαξουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στις αδειες αυτοκινητων ΔΕΝ αναγραφετε πια αριθμος κινητηρα και το ιδιο ισχυει και για τις μοτο.

Ριξε μια ματια στην αδεια σου-γραφει αριθμο κινητηρα? :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο σαητ του υπουργειου μετφορων λεει που λεει τι χρειαζεται να γινει , μου το ειχε στειλει ενας φιλος πριν καιρο .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομιζω οχι φιλε μου,αλα και η λογικη μου λεει,θα αλλαξω το μοτερ,στην αποδειξη θα λεει και τα κυβικα και τον αριθμο,οποτε το μοτερ θανε νομιμο

Αμα αλλαζα Σκελετο θαθελε μεταβιβαση,λεει η λογικη μου.Ο αριθμος πλαισιου απο το μηχανακι θα ειναι ο ιδιος.smias αν το παρει το ματι σου,στειλτω .

manossamos αρα τι λες να πρεπει να κανω ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

manossamos αρα τι λες να πρεπει να κανω ?

Η Αλφα 156 που ειχα ΔΕΝ ειχε αναγραφή του αρ. κινητηρα στην αδεια και το Βαραντερο επισης.

Το Σουζουκακι μου(κουτι)αλλα και το Κυμκο αναγραφουν.

Στο λεω με σιγουρια,οτι κινητηρα εχεις δικαιωμα να αλλαξεις,αλλα ιδιου τυπου-κυβικων.

Αν στο Ιννοβα βαλεις 200αρη κινητηρα καταλαβαινεις οτι το μηχανακι θελει μηχανολογο για να εγκρινη(αν το εγκρινει)αυτη την μετατροπη.

Νομιζω το υπουργειο δινει μια αυξηση του κυβισμου γυρω στο 10%,δηλαδη αν φορας 1400αρη κινητηρα να πας μεχρι 1600 κυβικα.

Εγω δεν θα το δηλωνα,αλλα για τον φοβο των Ιουδαιων θα κρατουσα αρχειο το τιμολογιο-αποδειξη αγορας. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε φιλε μου, απλα θα βγαλω τον 50cc κινιτιρα και θα βαλω τον 100αρι απο honda αστρεα

Απο 50αρι σε 100αρη δεν νομιζω να υπαρξει μηχανολογος που θα στο εγκρινει.

Και ναι σε αυτην την περιπτωση πρεπει να το δηλωσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι άδειες των μοτοσυκλετών (για τα 50αρια δεν ξέρω) συνήθως αναγράφουν τον τύπο του κινητήρα και όχι τον αύξων αριθμό του! Οπότε ρίξε μια ματιά εάν ισχύει κάτι τέτοιο και στην δικά σου και αν ισχύει τότε μπορείς να αλλάξεις τον κινητήρα σου με έναν ίδιου τύπου χώρις καμία γραφειοκρατία, ούτε καν δήλωση. :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ξεθάβω αυτό το θέμα για να ρωτήσω... αν έχω ένα παπί το οποίο θέλω να του αλλάξω μοτέρ με ένα μεταχειρισμένο που θα βρω γίνεται;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ξεθάβω αυτό το θέμα για να ρωτήσω... αν έχω ένα παπί το οποίο θέλω να του αλλάξω μοτέρ με ένα μεταχειρισμένο που θα βρω γίνεται;

Αν βαλεις μοτερ ιδιου τυπου δεν χρειαζεται να δηλωσεις τιποτα...

Οταν λεω ιδιου τυπου εννοω οτι πρεπει να ειναι ιδιου κυβισμου και να εχει τον ιδιο κωδικο. πχ. τα παλια crypton ειχαν κωδικο κινητηρα 4ST και μετα τον αριθμο. τωρα εαν βαλεις ενα αλλο μοτερ με τον ιδιο κωδικο και αλλο αριθμο δεν χρειαζεται να το δηλωσεις. απλα εχε καποιο χαρτι που να πιστιποιει οτι δεν ειναι κλεμμενο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε μηχανάκι με άδεια από 50αρι δεν μπορείς να βάλεις 100αρι μοτερ και να το δηλώσεις.. Το έχω ψάξει..Οπότε αν βάλεις 100αρι μοτερ να ξέρεις ότι θα είσαι παράνομος..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα