Jump to content
thanhasa

street naked 500-650???

Recommended Posts

Έχω ένα παπί innova της honda.Θα ήθελα να ανεβω κατηγορία και να πάω σε street naked.Αυτό γιατί με ενδιαφέρει να κανω και συχνά ταξιδάκια λαμία-αθήνα λόγω σπουδών.Με το παπί το έκανα ως τώρα καμιά 20αρια φορες πάνω κατω αλλά είναι κουραστικο κακα τα ψέματα :( Σε χρήματα μπορώ να δώσω ως 7000.Έχω δει αρκετά όπως το cbf 500, gs500, er5, er6n.

Σκέφτομαι το cbf500 σαν κλασικό street αλλά θα μου άρεσε και κατι σαν το er6n που έχει σχεδόν 15-20 αλογα παραπάνω.

Εσεις ποιο λέτε να είναι καλό για αμέσως μετα από παπί??

PLEASE πείτε μου τη γνώμη σας γιατί εχω απελπιστεί.Δε μπορώ να αποφασίσω και θα ήθελα τη γνώμη των ποιο έμπειρων.

Α!! έχω μιλήσει με κάποιους μηχανόβιους και δεν είναι υπέρ του abs!

εμένα από την άλλη μου μιάζει καλή ιδέα.Το θεωρήτε τζάμπα λεφτά???

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

abs σε μηχανακι = σωζει ζωες με την προιποθεση βεβαια οτι θα εχεις και τη δυναοτητα εντος πολης να μπορεις να το απενεργοποιησεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
το cbf 500, gs500, er5, er6n.

...

Α!! έχω μιλήσει με κάποιους μηχανόβιους και δεν είναι υπέρ του abs!

εμένα από την άλλη μου μιάζει καλή ιδέα.Το θεωρήτε τζάμπα λεφτά???

Από αυτά που βάζεις, θα προτιμούσα το er6n, είναι ένα κλικ πιο μοτοσικλέτα από τα υπόλοιπα.

Όσο για το ABS, βρες έναν και μοναδικό που έχει ABS και δεν το θέλει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η δικια μου αποψη ειναι αν προτιμησεις στρητ, και ειδικα που το θες και για συχνα μικρο ταξιδακια, να προτιμησεις 4κυλινδρο και οχι δικυλινδρο οπως αυτα που αναφερεις πιο πανω.

Το cbf600 ή το hornet, με τα καταλληλα παζαρια θα τα βρεις 7000.

Τωρα απο τα 4 που αναφερεις θα προτιμουσα κι εγω Er6nABS, καθαρα λογω εμφανισης. Το κακο του ειναι πως ειναι πολυ νεο μηχανακι και οχι δοκιμασμενο αρκετα ακομα.

Οσο για το ABS τι να σου πω... οποιος λεει οτι "δεν χρειαζεται" ειναι ανοητος.

Το μονο που σεβομαι ειναι αυτους που λενε οτι δεν το θελουν γιατι γουσταρουν κολιες-εντα και δεν συμμαζευται. Εκει, οκ, δεν πρεπει να εχεις abs.

Αν εισαι απο αυτους που θα κανουνε τετοια stunts με τη μοτο, μην το προτιμησεις.

Αν θα κανεις νορμαλ χρηση στην μηχανη ειναι σχεδον απαραιτητο, και ειδικα μεσα στην πολη αντιθετα με το τι λεει ο beowolf πιο πανω.

Εκτος πολης σε στην εθνικη κτλ που υπαρχει καλη ασφαλτος και δυσκολοτερα θα εφαρμοσεις φρενα πανικου απο οτι σε καθε στενο της πολης που μπορει να σου πεταχτει καποιος, δεν ειναι και τοσο απαραιτητο, παρ'ολ'αυτα χρησιμο.

:cheers::bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωποσδήποτε αν μπορείς με ABS σώζει ζωές ειδικά σε φρεναρίσματα πανικού .

Πάντως αν θέλεις ταξιδάκια καλύτερο το τετρακύλινδρο .

Τώρα αν σε φοβίζει απο το παπί να πας στα 600 να ξέρεις ότι ο οδηγός κάνει την μηχανή και αν πηγαίνεις νορμάλ δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά ευχαριστω όλους!!

βασικα δεν κανω σούζες και τέτοια κόλπα.

οδηγώ σχετικά ήρεμα!!τελικα θα παρω με abs.

ο μόνος λόγος που δεν θέλω 4κύλινδρο ειναι για το κοστος και τη συντήριση

εχω ακούσει πωσ καιει πολύ!! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κοιτα να δεις ... 500-600αρι γυμνο θα παρεις, οχι χιλιαρι σουπερ σπορ... :this:

Το αν θα καιει 1 ευρω παραπανω στα δεκα ευρω του 2κιλυνδρου δεν ειναι λογος να μην παρεις κατι που σου αρεσει. :baby:

Οτιδηποτε αλλο να το δεχτω, οπως εμφανιση κτλ, αλλα οχι το κοστος συντηρησης γιατι μιλαμε για πολυ μικρες διαφορες σε αυτη την κατηγορια τωρα.... :meeting:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eώς 7000 γιούρο?!Μα φυσικά τετρακύλιδρο και φυσικά Fazer.Ασχετα με το οτι το κατέχω,ακούγεται ιδανικό για τις ανάγκες σου.Βγαίνει και με ABS τώρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Βγαίνει και με ABS τώρα.

Mπορεί να βγαίνει, αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει. :think:

Και μάλλον, θ'αργήσει να κυκλοφορήσει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι θα περιμένεις τώρα να σου πώ κι εγώ?!!

KAWASAKI ER-6n δαγκωτό και για να σου πώ πρακτικά πραγματάκια αφού ζώ μαζί του..

1)Όμορφο(πολλοί κοροιδεύουν άμα δούνε foto γιατί έχει λίγο περίεργο φανάρι αλλά απο κοντά κρεμάνε σαγόνια..

2)δυνατό(72hp-6,7 kg ροπής), έχω κεράσει αρκετό τσάι σε όσους το αδίκησαν, 200ρίζει για πλάκα και οδηγιέται και άνετα με 2-3 ταχύτητες πάνω λόγω ροπής

3)άψογη οδική συμπεριφορά, ευκολοοδήγητο, ελαφρύ και ευέλικτο μέσα στην πόλη και όταν χρειαστεί, ακαριαίες αλλαγές κατεύθυνσης ακόμη και πάνω απο 150km\h, πολύ δυνατά φρένα και σταθερότατο στις στροφές. Λϊγο νευρικό το πίσω λόγω έλλειψης μοχλικού σε εξόδους στροφών με δυνατό άνοιγμα γκαζιού(κοσκινίζει κάπως), άσχετο βέβαια αλλά εγώ το διασκεδάζω με αυτό το ΄΄ελλάτωμα΄΄

4)εξαιρετικά οικονομικό(5 lt τα 100 km σε μικτές συνθήκες ταξιδίου, μέσα στην πόλη λίγο παραπάνω)

5)MADE IN JAPAN

6)ψεκαστό

7)άνετο για ταξίδι με υποχώρηση πως είναι γυμνό και ο αέρας ΄θέλει λίγο τσαμπουκα για ταχύτητες πάνω απο 150km/h. Ταξιδεύει πάντως αέρα με 130-140km/h

Αν θές κάτι άλλο ρώτα και εδώ είμαστε... :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

200σαριζει "για πλακα" το 650αρι δικυλινδρο;;;;;

Ελα ρε φιλε μου, μηπως υπερβαλεις λιγο;

ή μηπως κλεβει σαν τρελο το κοντερ σου;

ειλικρινης ερωτηση ειναι, δεν εχω πνευμα ειρωνιας ... :cheers::bye:

(πρεπει να βγουμε καμια βολτα να τα δουμε με το cbf πως πανε... δεν εννοω κοντρα και μλκιες :winking: ... καθαρα για παρτυ μας να το κανουμε και απλα για να δουμε πως πανε τα μηχανακια ... )

Α ετσι απο περιεργια σκασμενη η πρωτη ποσα σου δινει στο κοντερ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1

πιστεύω πως κι ένας κάτοχος tdm900 με τα +14 άλογα δεν θα πει "για πλάκα 200ρίζω"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά δεν ήξερα πως στην κατηγορία 500-600 έχουν τόσο μικρές διαφορες στη συντήριση.Τελικά παιδιά μαλλον μετά το ψάξιμο αποφάσισα.

Θα μείνω στο KAWASAKI ER-6N ABS.Θα βγει λιγο πιο πολλά από 7000 ευρώ αλλά αξίζει πιστεύω στα λεφτά του.Ε???

Μου αρέσει πολύ!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι το συζηταμε τοτε ρε φιλε ....

Αμα σου αρεσει πολυ, δεν πα να ναι εξακυλινδρο! Αφου ... σου αρεσει!

Αντε αντε με το καλο φιλαρακι, Καλες αγορες! :_thumbsup:

:cheers::bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
+1

πιστεύω πως κι ένας κάτοχος tdm900 με τα +14 άλογα δεν θα πει "για πλάκα 200ρίζω"

<{POST_SNAPBACK}>

ε όχι, αυτό μπορώ να το πω...(από κει και πάνω δεν είναι πλάκα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειλικρινης ερωτηση ειναι, δεν εχω πνευμα ειρωνιας ...  :cheers:  :bye:

(πρεπει να βγουμε καμια βολτα να τα δουμε με το cbf πως πανε... δεν εννοω κοντρα και μλκιες :winking: ... καθαρα για παρτυ μας να το κανουμε και απλα για να δουμε πως πανε τα μηχανακια ... )

Α ετσι απο περιεργια σκασμενη η πρωτη ποσα σου δινει στο κοντερ;

<{POST_SNAPBACK}>

Φίλε Java και εγώ πριν το αγοράσω, όταν έψαχνα ακόμη, είχα καβαλήσει πολλάκις Fazer και CBF φίλων και σκεφτόμουν μήπως θα μου λείψει αυτό το μπάμ των 4κύλινδρων.Πράγματι το er-6 είναι 2κύλινδρο αλλά πρώτον σε σειρά και κυρίως με τους Ιάπωνες να έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Έχουν φτιάξει ένα μοτέρ που στροφάρει ροπάτα απο χαμηλά και βγάζει τρίχες πάνω απο τις 8000 στροφές...

Μην το συγκρίνεις για παράδειγμα με το v-strom, είναι σαφώς πιο street στημένος ο κινητήρας. Επίσης να αναφέρω πως όταν λέω 200ρίζει για πλάκα δεν εννοώ πως είναι και κάνα GSXR αλλά με καλές αλλαγές και στις 9000 στροφές έχει διακοσαρίσει.Απο κει και πάνω δεν το έχω ανοίξει πάνω απο 210 km/h αλλά θεωρώ πως με κόφτη στις 11000-11500 RPM τα 230 km/h είναι εφικτά. Ίσως η έκφραση 200ρίζει ΄΄άνετα΄΄ να ήταν πιο σωστή αλλά όπως και να χει φαντάζομαι κατάλαβες πως το λέω.

Να αναφέρω επίσης πως μιλάω πάντα κοντερίσια με ΄΄ψηφιακό΄΄ όμως κοντέρ οπότε υποθέτω δεν θα έχει συγκλονιστικές αποκλίσεις όταν και η Kawasaki δίνει 220 km/h τελική΄

Τέλος με μεγάλη μου χαρά να κανονίσουμε και καμιά βολτούλα γιατί δυστυχώς λόγω δουλειάς δεν είχα ευχαίρια για την πανελλήνια να γνωριζόμασταν και μαζί και με αρκετά αξιόλογα άτομα απ ότι έχω καταλάβει πως υπάρχουν σε αυτή τη παρέα. Στείλε κάνα pm, δεν ξέρω καλά και τα κόλπα..

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:punk::punk: ΑΝ ΤΟ ER-6 ΔΙΑΚΟΣΑΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ,ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΑ.ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ,ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟ :wacko::wacko:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Απο κει και πάνω δεν το έχω ανοίξει πάνω απο 210 km/h αλλά θεωρώ πως με κόφτη στις 11000-11500 RPM τα 230 km/h είναι εφικτά.

πολύ χλωμό να φτάνει στα κόκκινα η 6η σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:punk:  :punk: ΑΝ ΤΟ ER-6 ΔΙΑΚΟΣΑΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ,ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΑ.ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ,ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟ :wacko:  :wacko:

<{POST_SNAPBACK}>

Σιγά, μωρέ...

...εδώ...ακόμα..και το ΥΠΕΡ-μηχάνημα διακοσαρίζει...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...στο γκρεμό! :kaaaala::kaaaala::kaaaala:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ER6 με ABS το θεωρώ την καλύτερη επιλογή, απ'οσα ανέφερες... (σε μαυράκι... :thumbsup: )

Δεν θα σε δυσκολέψει στο να το συνηθίσεις, είναι ελαφρύ, ευέλικτο, πολύ καλά φρένα, απλά θα σε ενοχλεί λίγο ο αέρας, όπως κ σε όλα τα naked εξάλλου...

Το ER6 το οδήγησα τον Μάρτιο στην πίστα των Σερρών. Έχει πολύ καλό κράτημα, οδηγική συμπεριφορά κ γενικά έμεινα αρκετά ικανοποιημένη...

Τώρα για τελική-αν κ δεν πάιζει κανένα ρόλο- στην ευθεία των Σερρών είδα 178 (έχει ηλεκτρονικό κοντέρ).

Στο σκάρβερ (στην ευθεία Τριπόλεως, έγινε η δοκιμή...), στα 185-190 μπαίνει κόφτης...

Καλή αγορά, καλοτάξιδο, να το χαρείς κ να πάτε παντού!!!

Ν. :bye::thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον Natassa

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:punk:  :punk: ΑΝ ΤΟ ER-6 ΔΙΑΚΟΣΑΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ,ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΑ.ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ,ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟ :wacko:  :wacko:

<{POST_SNAPBACK}>

Sorry αλλά έχεις μια μηχανή που 300ρίζει! Στο λέω επειδή ρώτησες τι να πουν και τα χιλιάρια. Εσύ συγκεκριμένα θα πείς: 300ρίζει..

Σχετικά με τον σεβασμό στα χιλιόμετρα πρέπει να το αναλογιστείς κι αυτό γιατί στο σακκούλι σου μαζεύονται καμια κατοστή ΄΄στραγάλια΄΄ παραπάνω.

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση εντύπωση που πιάνει το ER 200km/h και πάνω. Αν αυτό προσβάλει μοντέλα όπως το Transalp ή το Freewind ή ακόμη και το V-strom, sorry αλλά η τεχνολογία πάει μπροστά.Και παραπέμπω σε άρθρα του ειδικού τύπου κατα καιρούς που εξαίρουν το μοτέρ του ER και να υπενθυμίσω πως η μηχανή έχει στεγνα 174kg όταν ένα cb400 για παράδειγμα έχει 200kg.

Είναι νομίζω λίγο άδικο να κρίνουμε ειδικά χωρίς καν να έχουμε καβαλήσει μια μηχανή.Αν κάποιος απο τους προλαλήσαντες έχει κάποιο επιχείρημα επι της ουσίας να το συζητήσουμε..

Αν μου βρείτε όμως πακετάκι στα 6500€ που να προσφέρει αντίστοιχα πράγματα, πάω πάσο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το cb400 στεγνό είναι 173 κιλα, όχι 200

κανείς δεν σου είπε "μα το er6 δεν διακοσαρίζει" αλλά "δεν διακοσαρίζει για πλάκα"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το cb400 στεγνό είναι 173 κιλα, όχι 200

κανείς δεν σου είπε "μα το er6 δεν διακοσαρίζει" αλλά "δεν διακοσαρίζει για πλάκα"

<{POST_SNAPBACK}>

Όταν το χα καβαλήσει μου χε φανεί για διακόσια πάντως..

Μ'αρέσει που έτσι μιλάς εκ μέρους όλων. Το χετε συζητήσει έτσι και πιο πριν και δίνεις μια αντιπροσωπευτική απάντηση?!! :grin:

΄Το αναφέρω λοιπόν και σε αυτό το topic προς αποφυγή παραξηγήσεων. Εγώ πάπια είχα πριν το ER-6 και πράγματι 200ρίζει η μηχανή εύκολα αλλά πόσο μάλλον για μένα που δεν είχα ποτέ καμιά Hayabusa μου κάνει πως 200ρίζει για πλάκα.

Είναι απλά θέμα αίσθησης λοιπόν και αυτό μετέφερα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Όταν το χα καβαλήσει μου χε φανεί για διακόσια πάντως..

ααααα, μάλιστααααα...

Μ'αρέσει που έτσι μιλάς εκ μέρους όλων. Το χετε συζητήσει έτσι και πιο πριν και δίνεις μια αντιπροσωπευτική απάντηση?!! :grin:

χαίρομαι που σ' αρέσει!

γεγονός είναι πως το "πόσο εύκολα διακοσαρίζει ο TD-drift" είναι το βασικό θέμα συζήτησης στα ΠΜ του φόρουμ τις τελευταίες μέρες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα