Jump to content
st3li0s

Honda Cb 500 1996

Recommended Posts

Το τελευταίο καιρό είμαι λίγο ανήσυχος!Δεν ξέρω γιατί...νομίζω χτυπάει το μοτοσυκλετιστικό μου ρολόι!

Έχω βρει ένα Honda CB 500 του 1996 (με ταμπούρο πίσω,όχι του '98 με το δισκόφρενο πίσω) σε άριστη κατάσταση και πωλείται 1.800ευρώ με 35.000χιλιόμετρα!1η άδεια τον 8/2006!

Θέλω να ανέβω λίγο για να μπορώ να κάνω πιο άνετα την δουλειά μου!Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο!

Μεσαία κυβικά για μετακινήσεις μέσα στην πόλη και ταξίδια της τάξεως 100-150χλμ!

Με το Dinamik χρησιμοποιώ πολύ περιφερειακό και μεγάλες οδούς για να μετακινούμε αλλά νομίζω το παραζορίζω με κολλημένα 100-120χλμ/ώρα και τώρα τελευταία το έχω ξεφτιλίσει κιόλας!Βέβαια δεν βγάζει κιχ αλλά θέλω να είμαι πιο άνετος!

Η χρήση θα είναι καθαρά σε κανονικούς ρυθμούς,χαλαρά!

Θα ήθελα να μου πείτε αν είναι τίμιο μηχανάκι και θα με καλύψει σε αυτά που του ζητώ!

Είχα οδηγήσει ένα CB 500 πριν 6 χρόνια όταν έδινα δίπλωμα για 125cc γιατί στην σχολή δεν είχαν FX κάποιες μέρες και έτυχε να οδηγήσω με αυτό και να κάνω μαθήματα!Ομολογώ από ότι θυμάμαι ότι ήταν πολύ ευκολοδήγητο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

οταν πηρα το Cb μου , επανω εγραφε 26000km πραγμα που απλα αγνοησα , ισως και να ηταν σχετικα αληθινα τα χιλιομετρα γιατι του το ειχανε κλεψει , το βρηκανε οι cops και το βαλανε αποθηκη για 2 χρονια.Το μηχανακι το εχω 3 χρονια σχεδον και εχει φτασει στις 57000 με τα 17000 να τα εχω κανει τον πρωτο χρονο.

μου φαινεται απιστευτα δυσκολο (αν εχει γινει νορμαλ χρηση) να ειναι του 96 και να εχει μονο 35κ.Φυσικα τα χιλιομετρα δε λενε μια , το μονοαδικο που θα σου προτεινα να κανεις ειναι να ψαξεις γιατι ενω ειναι του 96 εχει πρωτη αδεια 2006 και φυσικα να το τσεκαρεις.

Επισης 1800 ειναι λιγο πολλα για τοσο παλιο μηχανακι. Παντως αν ειναι οντως σε καλη κατασταση ειναι καλα τα cb , νταξει σε καταναλωση δε μπορεις να πεις οτι δε καιει , εινια λιγο ρουφουλας , ειναι δικυλινδρο ομως οποτε σε σχεση με ενα 4κυλινδρο cb θα ειναι λιγο ποιο φθηνη η συντηρηση του (βασικα μονο τα μπουζι εχουν διαφορα..)

Απο μηχανικα πως πας?Σε ενα τοσο παλιο μηχανακι ισως χρειαστει να βαλεις λιγο το χερι σου (σε απλα πραγματα ομως), γιατι ως γνωστον η μπριζολα , η γυναικα αλλα και το παλιο μηχανακι θελει χερι :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αντιγράφω απάντηση μου σε άλλο θέμα.

Έχω αγοράσει μεταχειρισμένα πολλάκις στο παρελθόν συνήθως με κανένα πρόβλημα μέχρι που έφαγα ένα στην μάπα. Πληροφοριακά ήταν Honda Dominator 650. Όταν το αγόρασα ήταν άψογο αλλά πάντα με το μεταχειρισμένο είναι ρίσκο γιατί δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστώσεις τον πρωτύτερο βίο της μοτοσυκλέτας. Έτσι μετά από 10.000 χλμ 250 ευρώ για μίζα και μετά από άλλες 5.000 χιλιόμετρα χτύπησε καμπάνα (ήθελε 1.500 ευρώ δεν το έφτιαξα είναι αποθήκη). Είχε 35.000 όταν το πήρα πετάχτηκε στα 50.000 χλμ. Σημειωτέον οδηγώ 25 χρόνια και ξέρω να ελέγχω ένα κινητήρα και σαφώς το είχε δει και μηχανικός.

Πρώτη άδεια 2006 τι σημαίνει? Το πιο πιθανό τότε εισάχθηκε από το εξωτερικό σαν μεταχειρισμένο γιατί για να ήτανε στοκ 10 έτη αποκλείεται. 35.000 χλμ σε 15 χρόνια αντιστοιχούν σε περίπου 2.500 τον χρόνο. Απίθανο θα έλεγα. Το λογικό είναι τουλάχιστον το 3πλασιο. Δες εμφανισιακή φθορά χρήσης πχ η κλειδαριά είναι πολύ φθαρμένη, τα αναγλυφα των διακοπτών σβησμένα, τα λάστιχα στους μαρσπιέδες, το κάθισμα κλπ Επισης τα χιλιόμετρα τα βλέπεις και από τα δισκόφρενα αν δεν έχουν αλλάξει. Ένας μονός μπροστά δίσκος την βγάζει περίπου 75.000 -100.000 χλμ Οπότε από την φθορά του κάτι καταλαβαίνεις. Οι πίσω λιγότερα. Κόψε τον ιδιοκτήτη, υποχρεωτικά να την δει μηχανικός και πάντα θα είναι ρίσκο.

Συνήθως όταν γυρνάνε κοντέρ το πρώτο ψηφίο δεν είναι ευθυγραμμισμένο με τα υπόλοιπα. Μπορεί βέβαια να το γύρισαν το 2006.

Τροποποιήθηκε από τον makisp

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ότι μπορεί να είναι το κοντέρ γυρισμένο προφανώς είναι το μόνο σίγουρο γιατί και μένα μου φάνηκαν πολύ λίγα τα χιλιόμετρα για τέτοιο μηχανάκι!

Το πως μεταχειρίστηκε το μηχανάκι ο οποιοσδήποτε πρώην κάτοχος δεν το ξέρουμε γιατί το μηχανάκι το είδα σε κατάστημα μοτοσυκλετών!Όταν πέρασα και το κοίταξα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση,μην πω σε άριστη αλλά δεν με έκοψε να ρωτήσω!Σαν εμφάνιση μου άφησε καλή εντύπωση δηλαδή!

Είχε δηλαδή οπτικά πεντακάθαρο κινητήρα, πλαστικά άψογα, δισκόφρενα καθαρά, ζάντες έλαμπαν κτλ!Τώρα θα μου πεις μπορεί από έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα! :lipssealed:

Απλώς θέλω να με ενημερώσετε αν έστω και με παραπάνω χιλιόμετρα είναι ένα τίμιο μηχανάκι!

Παιδιά που ρώτησα μου έχουν πει ότι πολλά CB τα παίρνουν από σχολές οδήγησης που δεν τα θέλουν πια!Αναφέρομαι στην άδεια που η 1η είναι το 2006!

Δεν ξέρω, να γι'αυτό δεν μπορώ μεταχειρισμένα!

Όσον αφορά την τιμή, μια ματιά που έριξα όλα σχεδόν τα CB τόσο πωλούνται και από ιδιώτες και από καταστήματα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με λιγα χρηματα παραπανω υπαρχουν τοσα μηχανακια απο ιδιωτες μετα το 2000.. Για κανενα λογο δεν θα επερνα τοσο παλιο μηχανακι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ότι μπορεί να είναι το κοντέρ γυρισμένο προφανώς είναι το μόνο σίγουρο γιατί και μένα μου φάνηκαν πολύ λίγα τα χιλιόμετρα για τέτοιο μηχανάκι!

Το πως μεταχειρίστηκε το μηχανάκι ο οποιοσδήποτε πρώην κάτοχος δεν το ξέρουμε γιατί το μηχανάκι το είδα σε κατάστημα μοτοσυκλετών!Όταν πέρασα και το κοίταξα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση,μην πω σε άριστη αλλά δεν με έκοψε να ρωτήσω!Σαν εμφάνιση μου άφησε καλή εντύπωση δηλαδή!

Είχε δηλαδή οπτικά πεντακάθαρο κινητήρα, πλαστικά άψογα, δισκόφρενα καθαρά, ζάντες έλαμπαν κτλ!Τώρα θα μου πεις μπορεί από έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα! :lipssealed:

Απλώς θέλω να με ενημερώσετε αν έστω και με παραπάνω χιλιόμετρα είναι ένα τίμιο μηχανάκι!

Παιδιά που ρώτησα μου έχουν πει ότι πολλά CB τα παίρνουν από σχολές οδήγησης που δεν τα θέλουν πια!Αναφέρομαι στην άδεια που η 1η είναι το 2006!

Δεν ξέρω, να γι'αυτό δεν μπορώ μεταχειρισμένα!

Όσον αφορά την τιμή, μια ματιά που έριξα όλα σχεδόν τα CB τόσο πωλούνται και από ιδιώτες και από καταστήματα!

Σαφώς και είναι τίμιο σαν μηχανάκι. Αξιόπιστο, εύκολο, φιλικό όλα όσα υποδηλώνει το όνομα Honda. Πάρε όμως κάτι σε πιο καινούργιο, καλύτερα να δόσεις παραπάνω χρήματα σε καμία δόση παρά στα συνεργεία. Γενικά όταν παίρνεις μεταχειρισμένο υπολογίζεις στον προϋπολογισμό σου και καμία βλάβη. Βρίσκεις π.χ bandit 600 2005 με περίπου 2500 ευρώ. Ανώτερο από όλες τις απόψεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εξαιρετικό μηχανάκι από πλευράς αντοχής! Αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του το σεβάστηκε (Να άλλαζε που και πού τα λάδια ας πούμε...), δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Η ηλικία του και η πρώτη άδεια κκυκλοφορίας, είναι λίγο ασύμβατα...10 χρόνια, είναι πολλά. Πάντως από τα tips σχετικά με την διάγνωση της πραγματικής του ηλικίας, είναι η φθορά της τιμονόπλακας από τα κλειδιά (η επιφανειακή της βαφή είναι...ιταλικής ποιότητας...), τα αντίβαρα του τιμονιού (στενό τιμόνι που σε αναγκάζει να το πιάνεις στα άκρα, οπότε ξεβάφουν ελαφρά τα αντίβαρα), αλλά όχι η μπροστινή δισκόπλακα, καθώς οι μαμίσιες δεν βγάζουν πάνω από 50000 χλμ σε μέτρια πρός σκληρή χρήση και 70000 με λίγο καλύτερη.

Από συμπεριφορά, δεν μορώ να σου πώ πολλά, μιά βόλτα το έχω κάνει. Στιβαρό μου φάνηκε. Έχει το ίδο πλαίσιο με το Hornet, το ίδιο πηρούνι, τις ίδιες τιμονόπλακες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαν παλαιοτερος κατοχος CB 500 θα σου πω τα κατωθι:

1.Αθραυστο με ενεργη ζωη χωρις προβληματα στον κινητηρα (εαν βεβαιως συντηρειται και χρησιμοποιηται σωστα ) τουλαχιστον 200000 χλμ.χωρις ρεκτιφιε.

2. Οικονομικο στην βενζινη 3,5-5,5 λιτρα στα 100 χλμ με ταχυτητες απο 60 εως 165 χλμ

τελικιαζει στα 185 κοντερ.

3.Ποδηλατο στην πολη,πολυ καλο κρατημα στα ορεινα στροφιλικια,μετρια φρενα λογω μονου δισκου,θελουν δυνατο πατημα,ζωη δισκου εως 45000 χλμ.

4.Αξιοπιστια ΧΟΝΤΑ ,δεν προτιμαται απο τους κλεφτες,και δεν το πιανει το ματι :whistling:

5.Παρε κατι μεταγενεστερο με δισκοφρενο πισω.Υπαρχουν σε αυτη την τιμη.

6.ΑΝ το προσεχεις και το αγαπας ισως ειναι το πιο γερο ΧΟΝΤΑ απ ολα.Σκυλι μαυρο.

7.Αν εισαι πανω απο 110 κιλα τοτε θελει λιγο ψαξιμο στις αναρτησεις ειδικα αν ειναι ταλαιπωρημενες απο τον προηγουμενο.

8.Γενικα ενα μηχανακι απροβληματιστο,για μια ζωη. :respekt:

Τροποποιήθηκε από τον patsavour

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα