Jump to content
Bαγγος

Καηκα

Recommended Posts

Makis p το 08 καλοκαίρι αν θυμάμαι καλά είχα σαβουριαστεί με ένα LC4 και το έσω μέρος της γάμπας ακούμπησε όλο (για αρκετό χρονικό διάστημα μάλλον) στον λαιμό της εξάτμισης. Δυστυχώς δεν είχα ολόσωμη τιτανίου :plaf::mB_faskelo::uglystupid2::sopase:

Με τα πολλά έπαθα έγκαυμα 2ου βαθμού το οποίο μολύνθηκε κιόλας κι για ένα μήνα περίπου δεν μπορούσα να περπατήσω καλά (μιας κι δεν ήταν δυνατόν να τεντώσω κανόνικα το πόδι μου). Όλο αυτό το διάστημα έβαζα αντιβιοτικές γάζες κι αλοιφές (fucidin) κι μετά betadin κι πούλβο μπας κι κλείσει πιο γρήγορα. Το σημάδι το χω ακόμα κι είναι έντονο αλλά χρόνο με το χρόνο γίνεται ολοένα κι πιο δυσδιάκριτο.

Από αλοιφές κλπ αν δεν το δει γιατρός καλύτερα βάλε μόνο τπτ πολύ ήπιο όπως bepanthol κι αν είναι φρέσκο καλύτερα Pulvo. Παίζουν κι κάτι άλλες αλοιφές, top edge, με 80 το μπουκάλι για την ανάπλαση του δέρματος. Μια φίλη μου που τα φαγε τώρα το καλοκαίρι έβαζε τέτοια κι δεν έβγαλε καν κάπαλο η πληγή της αλλά κατευθείαν δέρμα. Εμένα μου φάνηκε λίγο αηδιαστικό αυτό και είμαι της άποψης τα σημάδια να μένουν να μην ξεχνάμε B)

Τροποποιήθηκε από τον stel_0

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εχω καει πολλες φορες απο εξατμιση

το φαρμακο ειναι

πλυσιμο με bedadin σαμπουαν

και μετα σπρει pulvo για να κλεισει η πληγη

αλλα πανε και σε ενα doctora μπας και χρειαζεται να κανεις αντιτετανικο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαν κόντρα το κάνατε ποιος έχει κάει περισσότερο, υπάρχουν εγκαυματα και εγκαύματα από εξατμίσεις, δεν είναι όλα τα ίδια, εμένα είχε καεί η κοπέλα μου πριν 3 χρόνια και ακόμα έχει το σημάδι, αλλά ήταν γερό, έβαζε bepanthol αν δε κάνω λάθος, μετά από γιατρό που της το πρότεινε, αλλά ήταν ένα σημάδι 10Χ6 περίπου.

Κατα τάλλα εγώ είχα καεί πριν 15 χρόνια περίπου, παιδάκι ήμουν σε μια εξάτμιση από xt, στη σαλαμίνα, το θυμάμαι πολύ έντονα, ήρθε ένας τύπος σένα φούρνο, ήμουν απέξω, το αφήνει και πάει μέσα, και γυάλιζε πολύ η εξάτμιση του, πάω να τη πιάσω να δω αν είναι πολύ λεία σαν καθρέφτης (7 χρονών τότε) και τα είδα όλα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαν κόντρα το κάνατε ποιος έχει κάει περισσότερο, υπάρχουν εγκαυματα και εγκαύματα από εξατμίσεις, δεν είναι όλα τα ίδια, εμένα είχε καεί η κοπέλα μου πριν 3 χρόνια και ακόμα έχει το σημάδι, αλλά ήταν γερό, έβαζε bepanthol αν δε κάνω λάθος, μετά από γιατρό που της το πρότεινε, αλλά ήταν ένα σημάδι 10Χ6 περίπου.

Κατα τάλλα εγώ είχα καεί πριν 15 χρόνια περίπου, παιδάκι ήμουν σε μια εξάτμιση από xt, στη σαλαμίνα, το θυμάμαι πολύ έντονα, ήρθε ένας τύπος σένα φούρνο, ήμουν απέξω, το αφήνει και πάει μέσα, και γυάλιζε πολύ η εξάτμιση του, πάω να τη πιάσω να δω αν είναι πολύ λεία σαν καθρέφτης (7 χρονών τότε) και τα είδα όλα..

:shock:

Γιωργο γιαυτο εχεις βαλθει να γιαλισεις ολοκληρο το wr ?

:whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω οταν καηκα και δη ασχημα απο εξατμιση εκανα τα εξης...

το επληνα οσο και αν πονουσε εκεινη την ωρα...οξυζενε μποκικο,το πλακωσα στη HELIXDERM και εβαζα κατι επιθεματα απο το φαρμακειο με ασημοχαρτο για αποστηρωση και δεν κολλουσε πανω στη πληγη ενω τατοχρονα επερνε και αερα...ηταν πραγματικα ασχημο εγκαυμα αλλα με αυτα ακριβως που σας ειπα περασε σε ενα μηνα περιπου και ειχε και διαμετρο σχεδων 13 ποντους το ενα και 10 το δευτερο.ταυτοχρονα δουλευα κι ολας σαν σερβιτορος.

edit ποτε οδοντοκρεμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eγω ειχα καει απο τη ζεστη του κινητηρα της RC8. Αλλα πολυ ελαφρια με κοκινιλα στο δεξι ποδι που περασε μετα απο 2 μερες.Απο εξατμιση δεν εχω καει ακομα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:shock:

Γιωργο γιαυτο εχεις βαλθει να γιαλισεις ολοκληρο το wr ?

:whistling:

Χαχα ε εννοείται... Πήρα όμως το μάθημα μου από μικρός :surrender: :surrender:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εάν το κουράριζες απ'ευθείας θα μείωνες το σημάδι κατα πολύ. Μην ανησυχείς πάντως, οι περισσότεροι με παπάκια έχουμε 2-3 τουλάχιστον με την πάροδο των ετών ;)

Μετά από καμιά 6αριά χρόνια φεύγουν btw.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες, πηρα το pulvo σπρειτ απο το φαρμακειο, ο χρονος θα δειξει.

Ευχαριστω και παλι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω παλι θα σου πω μονο αυτο ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ετσι τους ακουσα και εγω (ο :kaaaala: ) μια φορα που ειχα καει απο εξατμιση με αποτελεσμα να επισκευτω χειρουργο γιατρο μετα απο 2 βδομαδες μιας και ειχε μολινθει με τις μ*** που το εβαλα...

του χειρουργου η δουλεια ειταν να πιασει ενα τσιμπιδακι και να τραβιξει το νεκρο δερμα απο την πληγη...τετοιο πονο δεν εχω ξανανοιοσει

συμπερασμα: πηγενε σε ενα γιατρο να εχεις το κεφαλι σου ησυχο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα σου πρότεινα να μην βαλεις τιποτα απο ολα αυτα που αναφέρθηκαν πριν γινει εκτιμηση απο εναν γιατρο.

Ενα έγκαυμα μπορει να ειναι απο κατι πολυ απλο έως κατι πολυ σοβαρο( βαση της κλινικης εικονας και της βλαβης του δερματος) και βαση αυτου τιθετε η αγωγη που θα ακολουθησεις, ειτε αυτη ειναι αλοιφη, ειτε σπρει, ειτε αντιβιωση ειτε οτι αλλο αναφερθηκε πιο πανω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω δεν συμβουλευτικα κανεναν απο εδω γιατι δεν ειναι το ιδιο με ενα φαρμακοποιω ή εναν γιατρο. Με το σπειτ που βαζω εχει σταματησει ο πονος και ουτε τρεχει πιον ή κατι αλλο. Ελπιζω να μην χρειαστει να επισκευτω γιατρο ποσο μαλλον χειρουργο

Εγω δεν συμβουλευτικα κανεναν απο εδω γιατι δεν ειναι το ιδιο με ενα φαρμακοποιω ή εναν γιατρο. Με το σπειτ που βαζω εχει σταματησει ο πονος και ουτε τρεχει πιον ή κατι αλλο. Ελπιζω να μην χρειαστει να επισκευτω γιατρο ποσο μαλλον χειρουργο

Το θέμα ξεκινούσε κάπως έτσι...

Το ξερω οτι ειναι βλακεια μου που απευθυνομαι εδω.....

Ζητάει προσωπικές εμπειρίες επί του θέματος και όχι ιατρική διάγνωση. Υπάρχει η σοβαρότητα υπάρχει και η σοβαροφάνεια. Και με πολύ λιγότερο του μέσου IQ κατανοεί κανείς ότι ιατρική διάγνωση μέσω internet σε site μοτοσυκλετιστών και από μη ιατρούς δεν γίνεται.

Φιλε μου το ξερω οτι δεν απευθυνομαι σε γιατρους αλλα σε ατομα που απο οτι ειδα εχουν καει αρκετη και θα ξερουν να ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥΝ!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε περαστικα οσο πιο γρηγορα και ανωδυνα γινεται.Κατανταει κουραστικο,αλλα πρεπει να αναφερουμε αλλη μια φορα ποσο σημαντικος ειναι ο εξοπλισμος μας,ακομη και το καλοκαιρι.Ξερω οτι ειναι δυσκολο και κουραστικο να φορτωνομαστε με τετοια ζεστη,αλλα μας γλυτωνει απο τετοιες ταλαιπωριες.Και παλι περαστικα σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα στο ξαναπώ, με μπεταντιν και πουλβο, έπαθα μόλυνση εγώ.

Και όχι, δεν πρέπει να μπείς στη θάλασσα, το αλάτι σε συνδυασμό με τα βακτηρίδια και τους μύκητες, μπορεί να σου κάνουν μεγάλη ζημιά.

Πήγαινε σε γιατρό και άσε τα κομπογιαννίτικα κατά μέρος. Δεν φτάνει που σου δίνουν συμβουλές του κώλου, τις παίρνεις και στα σοβαρά και το πας και παραπέρα θέλοντας να κάνεις μπάνιο στη θάλασσα.

Πάρε ένα μπαλτά και κόψε το πόδι σου λέω εγώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παράσημο. Δεν είναι τίποτα εάν μιλάμε για ένα άουτς και σημάδι.

Εάν είναι χοντρό κάψιμο βουρ σε ιατρό. Δεν χρειάζεται να σου κρέμονται φέτες, εάν σε ενοχλεί τσέκαρε το να είσαι σίγουρος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε μου εγω βαζω πουλβο τρεις μερες τωρα και με εχει αφησει ο πονος. Η διαμετρος του καψιματος ειναι 5χ2 δεν ειναι ιδιετερα μεγαλο αλλα με ανυσηχισε οτι ειχαν κοκκινιση τα ακρα. Οταν γυρισω απο τις διακοπες αν δεν δω αλαγες θα παω σε καποιο γιατρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Pulvo δεν παίζει πλεον. Κυκλοφορεί ως Vioplex , κοστίζει λιγότερο και είναι το αντίστοιχο σκεύασμα. Για ανάπλαση του σημείου αφού κλείσει το τραύμα υπάρχουν κρέμες όπως η Jalplast που κάνουν καλή δουλειά και η πάντα κορυφαία Kelosoft που κάνει θαύματα αλλά κοστίζει μια μικρή περιουσία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Pulvo δεν παίζει πλεον. Κυκλοφορεί ως Vioplex , κοστίζει λιγότερο και είναι το αντίστοιχο σκεύασμα. Για ανάπλαση του σημείου αφού κλείσει το τραύμα υπάρχουν κρέμες όπως η Jalplast που κάνουν καλή δουλειά και η πάντα κορυφαία Kelosoft που κάνει θαύματα αλλά κοστίζει μια μικρή περιουσία.

γκουκι μαν

κανει δουλεια αυτο σε παλαια παρασημα καψιματος ή μπα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο κυριος ενοχος του καψιματος ειναι οι εξατμισεις, μπορειτε να τις βγαλετε, ευχαριστω πολυ.

(Δεν απευθυνομαι σε ιδιοκτητες honda, αυτους δεν τους σωζει τιποτα, εχει υψηλες θερμοκρασιες το μπαμ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω φταιω που ειπα να το γραψω διοτι κι αν εχω καει σε εξατμηση. ωχου. :baby: Ακους εκει πουπουλα και πισσα. :tease:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα