milo 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2011 Για σας Θα ήθελα μια μεγάλη βοήθεια Επιδι δεν τα πάω τα scooter και έχω ειδή ένα παπάκι. Ψάχνω απεγνωσμένα μια φθηνή λύση για να φέρω το Crypton εδώ στην Λυών για την διάρκεια των σπουδών μου :) Έλα ώμος που δεν βρίσκω τπτ :( Καμια ηδέα ;;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ziro 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2011 Δεν το ψήνεις να το πας οδικώς,ε? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
milo 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2011 λες να μην το σκέφτηκα Φοβάμαι μην με κλατάρει στην Ιταλία Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
milo 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2011 κανένας δεν έχει ιδέα ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzimaras 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2011 κανα αεροπλανο δεν παιζει??? δεν κανουν μεταφορες αεροπλανικως οι εταιριες? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panelix 226 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2011 (τροποποιήθηκε) λες να μην το σκέφτηκα Φοβάμαι μην με κλατάρει στην Ιταλία To X είναι; Με το υδρόψυκτο μοτέρ; Οδικός ρε να γουστάρεις! Δεν παθαίνει τίποτα! (Άμα θες στο πάω εγώ ) Τροποποιήθηκε Αύγουστος 6 , 2011 από τον panelix Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Manos2 32 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2011 Δεν παίρνεις κανα τηλέφωνο στον ΟΣΕ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
milo 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2011 Με αεροπλάνο είναι ακριβά (1500 με 2000) και ο ΟΣΕ δεν κάνει τπτ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vaelsod 3.032 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2011 (τροποποιήθηκε) Λυών?????? Ζηλέυωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Για ψάξου λίγο με τα τρένα (της Ιταλίας) μήπως και κάνεις καμιά δουλειά... αλλά γενικά δύσκολο.... γιατί θα πρέπει κάποιος να το πάει Ιταλία... η πιο καλή λύση θα είναι μόνο αμα βρεις καμιά εταιρεία από αυτές που κάνουν διεθνείς μεταφορές/μετακομίσεις και έχουν χώρο στη νταλίκα σε κάνα από τα ήδη κανονισμένα δρομολόγια τους. Πάτα στο google "διεθνείς μεταφορές', έχει άπειρες εταιρείες και ετοιμάσου να στείλεις ομαδικά το ίδιο email...! Πόσο καιρό θα κάτσεις Λυών???? Να πας στη παλιά πόλη και να φάς τα παραδοσιακά... αλλά προσοχή στο κρασί (Beaujolais)...ειδικά το κόκκινο γιατί βαράει!!! αααα... δεν ξέρω αν στο είπα... αλλά ΣΕ ΜΙΣΩ ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΩ ΠΑΡΑΦΟΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΥΓ: υπόψιν το μηχανάκι θα το χρησιμοποιείς το πολύ 4-5 μήνες το χρόνο... μετά έχει χιόνια και κ@λόκρυο! Κάνα μεταχειρισμένο εκεί δεν παίζει? Τροποποιήθηκε Αύγουστος 6 , 2011 από τον vaelsod Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
milo 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2011 Απο ότι βλέπω τα παραδοσιακά δεν τα θυμάσαι αλλά το κρασί το θυμάσαι!!! 3 χρονάκια σίγουρα θα καθίσω :) Μετά βλέπουμε, αλλά καλοκαιράκια και διακοπές Ελλάδα πάντα :D Ήσουνα και εσύ Λυών; Από Mail έστειλα μερικά αλλά τπτ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Laval 53 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2011 Καραβια καραβια και μετα οδικως ? Παντως πεζει να σου ερθει και ποιο φτηνα να το πουλησεις και να παρεις ενα σκουτερακι μεταχειρησμενο εκει ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Parhs 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2011 (τροποποιήθηκε) Ειναι μονο ~700 km.. απο βενετία.. + για να πας εως πατρα. Οδικος πηγαινε το.. Στο παω και εγώ παντως... αν μου πληρώσεις πλοίο + βενζίνη διοδια και 100 ευρώ για φαγητό.. Τα αλλα δικα μου :P Το πλοιο ειναι αρκετά φτηνο παντως... δε νομιζω πανω απο 100 με το μηχανακι με τπτ.. ισως και λιγοτερο... Μπορει να τα βγαλεις και σε μια μέρα παντως ! Η δυο με στάση! :) + αλλη 1 για το πλοιο κτλ.. 70 για βενζίνες (και πολλα λέω) 50 για διοδια (δε ξερω ακριβως τιμες) 90 ευρώ για ενηλικες μοτο + εσυ χωρις καμπινα στο πλοιο.. φαγητο 80 ευρώ (αναλογα ποσο τρως) Το μονο προβλημα ειναι οτι θα πρεπει να δεσεις τις βαλιτσες σου πανω :P Τροποποιήθηκε Αύγουστος 6 , 2011 από τον Parhs Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2011 Αν θέλεις οπωσδήποτε το μηχανάκι σου, πας Βενετία με πλοίο, απο εκεί παίρνεις το τραίνο (Artesia) για Dijon, και εκεί αλλάζεις για Lyon. Δες εδώ για περισσότερα: Ο σύνδεσμός μου Βέβαια, η εντύπωσή μου είναι πως θα σου βγεί φτηνότερα να πάρεις ένα άλλο εκεί. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
faif 22 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2011 Φίλε τι αντικειμενική αξία έχει το Crypton σου αυτή τη στιγμή; Όλοι αυτοί οι τρόποι μεταφοράς νομίζω θα κοστίσουν περισσότερο από το να το πουλήσεις Ελλάδα και να αγοράσεις άλλο στη Γαλλία. Αν ήταν ακριβή μοτοσυκλέτα θα ήταν συμφέρουσα λύση. Ψάξου και για μεταφορικές αλλά νομίζω κάτω από 300 ευρώ δε θα σου ζητήσουν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2011 Καινουρια κρυπτον δεν πουλανε στη Γαλλια;; Πιο φτηνα θα σου ερθει να το δωσεις το δικο σου εδω και να αγορασεις καινουριο εκει. Και θα εχεις το ανεκτιμητο πλεονεκτημα να εισαι ο μοναδικος παπιοβιος της περιοχης!!!!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Parhs 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2011 Ανταλλακτικα θα βρισκει ομως; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vaelsod 3.032 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2011 Απο ότι βλέπω τα παραδοσιακά δεν τα θυμάσαι αλλά το κρασί το θυμάσαι!!! 3 χρονάκια σίγουρα θα καθίσω :) Μετά βλέπουμε, αλλά καλοκαιράκια και διακοπές Ελλάδα πάντα :D Ήσουνα και εσύ Λυών; Από Mail έστειλα μερικά αλλά τπτ ωχχχχ.. με πιάσανε..... γμτ!!!Ασε αν εμενα μόνιμα Γαλλία θα είχα γραφτεί ήδη στους ΑΑ (Ανώνυμους Αλκοολικούς). Δεν έχω δοκιμάσει γαλλικό κρασί που να μην μου αρέσει.. και που να μην εθίζομαι στη κατανάλωσή του!!! Ενώ στην Ελλάδα δεν έχω τέτοια προβλήματα Λοιπόν, από τις λύσεις που προτάθηκαν η μια είναι να ψαχτείς οικονομικά τι σου βγαίνει με την εναλλακτική που σου έδωσε ο Παναγιώτης Κ με τα τρένα και η άλλη να επικοινωνήσεις με μεταφορικές (αν δεν απαντάνε σε emails παίρνεις τηλέφωνα) για να δεις και εκεί το κόστος πάνω κάτω και να συγκρίνεις. Αυτό θέλει ψάξιμο! Ωστόσο θα συμφωνήσω με τους περισσότερους και θα σου πω να δεις ναι μεν πόσο θα σου κόστιζε μια μεταφορά αλλά να μη βιαστείς να την πραγματοποιήσεις ειδικά αν δεν έχεις ξαναπάει Λυών. Πηγαινε πρώτα, να δεις το τρόπο ζωής και μετά αν θεωρείς ότι αξίζει αφού θα έχεις ήδη ψαχτεί κανονίζεις τη μεταφορά. Εγώ έμεινα (δυστυχώς) μόνο 4 μήνες και 10 μέρες. Πήγα με το αμάξι. Τη διαδρομή να την κάνεις με το μηχανάκι ξέχνα το. Εκτός αν το κανονίσεις κάποια στιγμή σε στυλ οδοιπορικό ταξίδι με χαραγμένες από πριν διαδρομές και ενδιάμεση διαμονή. Και αυτό διατί δεν είναι ασφαλές με τόσο μικρή μηχανή να κυκλοφορείς στους ξένους αυτοκινητόδρομους. Εγώ με φορτωμένο φουλ με πράγματα/νοικοκυριό αμάξι (10ετίας και με πολλά προβλήματα) κάποιες στιγμές που δεν τραβούσε το άτιμο στην Ιταλία αντιμετώπισα πρόβλημα με τις νταλίκες. Διότι εκεί δεν αστειεύονται... οι νταλίκες πάντε τουλάχιστον με 100χλμ/ώρα και αν είσαι στη δεξιά λωρίδα και πας πιο αργά έρχονται από πίσω σου κολλάνε και σου αναβοσβήνουν τα φώτα για να πας είτε πιο γρήγορα είτε να φύγεις στην αριστερή λωρίδα. Αυτές δεν αλλάζουν λωρίδα για να σε προσπεράσουν. Οπότε αν είσαι με το παπί προβλέπω να περνάνε από πάνω σου!!! Αρα τον αυτοκινητόδρομο τον ξεχνάς στο εξωτερικό με το παπί. Θα πρέπει να πας από επαρχιακό. Μετά όμως η διαδρομή θα είναι μεγαλύτερη και αν υπολογίσεις και την ώρα που φτάνουν συνήθως τα πλοία Ιταλία (μεσημέρι) σίγουρα θα χρειαστείς κάποια διανυκτέρευση κάπου... Ωστόσο στη Λυών τις πρώτες μηχανές τις είδα να βγαίνουν για τσάρκα τον Ιούνη (ναι ναι!) οπότε υποθέτω πως θα κυκλοφορούν το πολύ 4-5 μήνες στην καλύτερη περίπτωση το χρόνο. Για τις καθημερινές σου υποχρεώσεις έτσι κι αλλιώς θα χρησιμοποιείς το μετρό (25 ευρώ το μήνα το φοιτητικό). Εξάλλου σε τέτοιες πόλεις στο εξωτερικό το παρκάρισμα είναι πολύ ελεγχόμενο μέσα στην πόλη κατά τη διαρκεια της ημέρας επίτηδες για να μην επικρατεί το χάος που υπάρχει στις ελληνικές μεγαλουπόλεις.... διπλοπαρκαρίσματα και άλλες "ελληνικές ευρεσιτεχνίες" ξέχνα τα! Οπότε το μηχανάκι μόνο για το βραδάκι (μετά τις 8, παρεπιπτόντως έβλεπα συχνά μπλόκμα το βραδυ μάλλον για αλκοτέστ) και για καμιά εκδρομούλα σε κοντινά χωριά θα σου χρησιμέψει (και παλι από επαρχιακούς θα πρέπει να το πηγαίνεις... ) Εγώ το αμάξι το έπαιρνα μόνο για ταξίδια, για το σούπερμάρκετ (πήγαινα μια φορά το μήνα σε αυτά τα μεγάλα εμπορικά και το φόρωνα!) και για καμιά μεταμεσονύκτια βραδυνή έξοδο! Επίσης δεν ξέρω αν έχεις ψαχτεί λίγο για Λυών αλλά είναι ποδηλατούπολη. Εννοείτε φουλ ποδηλατοδρόμηση. Και όλοι οι Γάλλοι τα χρησιμοποιούν. Επομένως αν αρχίσεις και τις παρέες με Γαλλάκια θα δεις που πολύ σύντομα θα θες κι εσύ ποδήλατο και μετά ΟΛΕΣ τις διαδρομές σου μέσα στη Λυών θα τις κάνεις με αυτό. Και βόλτες με τους άλλους με ποδήλατα θα πηγαίνετε στα πάρκα και στις προβλήτες! Και το κερασάκι στη τούρτα είναι ότι η Λυών έχει ένα υπέροχο σύστημα με ποδήλατα κοινής χρήσης (σαν το μετρό ένα πράγμα) που βγάζεις μια κάρτα (π.χ. το μήνα) και τα χρησιμοποιείς όσο θες και έχει ενδιάμεσες στάσεις πιο συχνές και από τις στάσεις του μετρό. Τέτοια κάρτα έχουν σχεδεδόν όλοι οι Γάλλοι και ξενοιάζουν. Δες εδώ! Αφού θα μείνεις 3 χρόνια τουλάχιστον θα δεις πως σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσεις κι εσύ. Οπότε συμπέρασμα.... 1. Προσοχή στο κρασί... εθίζει 2. Πάρε προσφορές από μεταφορικές αλλά πήγαινε πρώτα εσύ να μείνεις λίγο καιρό Λυών, να δεις το τρόπο ζωής και μετά αποφασίζεις αν θες πραγματι να το μεταφέρεις! Τέλος εγώ κάθησα μόνο λίγους μήνες εσύ αμα κάτσεις 3 χρόνια δεν ξέρω αν σε δικαιολογούν με ξένες πινακίδες ούτε αν η ασφαλιστική σου θα δεχτεί να σου δώσει πράσινη κάρτα για τόσο καιρό. Επίσης δεν είμαι σίγουρη για το τι καλύπτει και κατα πόσο σε συμφέρει σε μια χώρα που θα μένεις μόνιμα (πλέον) να κυκλοφορείς με ξένο όχημα και χαρτια. Νομίζω πως αν στο μελλον θελήσεις ένα ιδωτικό όχημα για να κυκλοφορείς και πιο έξω καλύτερα θα ήταν να ψαχτείς για κάτι μεταχειρισμένο από εκεί ώστε να κάνεις και όλα τα χαρτιά σου εκεί και να μη σε σταματάνε καθε 3 και λίγο για έλεγχο... Και επειδή μου ανασκάλισες τις πιο ωραίες αναμνήσεις που έχω από διαμονή στο εξωτερικό... πάρε και μια φωτό που τράβηξα την μέρα που έφυγα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgiopap 26 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2011 ωχχχχ.. με πιάσανε...................... Aυτή και αν είναι πλήρης απάντηση !!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Africaptan 406 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2011 Ηθελα να σου απαντησω, αλλα μετα απ αυτο το σεντονι, πρεπει να κλεισεις το θεμα. Στα ειπε ολα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
blair 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2011 ΕΓΩ ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΠΑΠΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ 300 ΕΥΡΩ. ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ ΘΑ ΦΥΓΕΙ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
paitos 81 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2011 Τοσο ωραια πολη ειναι? Και εγω περασα πηγαινοντας για Chamonix και ηπιαμε ενα καφε και φυγαμε. μου Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Pythagorean 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2011 Παιδιά, γεια και από μένα. Κι εγώ ψάχνω τρόπο να μεταφέρω ένα V-Strom από Θεσσαλονίκη στο Λονδίνο. Έχω βρεί αυτόν, (προς το παρόν) αλλά το θέμα είναι ότι οι μεταφορές γίνονται -κυρίως- από Αθήνα.. δεν ξέρω από ποια πόλη είσαι εσύ milo.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες