gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Ένας σοβαρός λόγος που καβαλάμε το μοτόρια μας, πέρα από αίσθηση ελευθερίας, και τον χρόνο που τελικά γλυτώνεις, είναι και η υποτιθέμενη οικονομία που μας προσφέρουν σε σχέση με τους τετράτροχους συγγενείς τους. Θα μου πείτε, οκ αλλά εξαρτάται από την μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο που συγκρίνεις, δλδ τα κυβικά, τα άλογα, το βάρος και γενικότερα την τεχνολογία τους. Τελικά οι μοτοσυκλέτες προσφέρουν οικονομία? Και δεν μιλάω για μια βόλτα, αλλά μιλάω για οικονομία σε βάθος 6 ετών. Θα επιχειρήσω να συγκρίνω την μέση μοτοσυκλέτα με το μέσο αυτοκίνητο, δλδ μια μοτοσυκλέτα 600 κυβικών και ένα αυτοκίνητο 1600 κυβικών. Έχουμε και λέμε: Η μοτοσυκλέτα θέλει αλλαγή λαδιών κάθε 5000χμ (χοντρά 50Ε), ένα μικρό σέρβις στα 10000χμ (πές 150Ε για λάδια φίλτρα), και ένα μεγάλο σέρβις στα 20000χμ (δεν θα είναι 300Ε? για λάδια, φίλτρα, μπουζιά και τακάκια) Βάλε και ένα ζευγάρι ελαστικά (300Ε μ.ο.). Οπότε στα 6 έτη χοντρά χοντρά έχουμε σταθερά έξοδα γύρω στα 2100Ε, με την προϋπόθεση ότι κάνουμε 10000χμ ανά έτος. Και ας βάλω και μια μέση κατανάλωση καυσίμου στα 6 λτ/100χμ και μια μέση τιμή βενζίνης στα 1.70Ε, τότε έχουμε και κόστος βενζίνης 600*1.7*6=6120Ε στα 6 έτη. Άρα σύνολο 8220Ε στα 6 χρόνια όλα μαζί. Αν έχουμε κάποια ζημιά (που είναι πολύ πιθανόν) ανεβαίνει, και επίσης εάν αλλάξουμε δίσκοπλακες (και αυτό πολύ πιθανόν) πάλι ανεβαίνει. Πάμε τώρα στο αυτοκίνητο. Ανά 10000χμ μικρό σέρβις (50Ε μόνο λάδια), ανά 30000χμ μεσαίο σέρβις (200Ε λάδια,φίλτρα, μπουζιά). Στα 60000χμ έχουμε το μεγάλο σέρβις (400Ε βαλβίδες, λάδια φίλτρα, μπουζιά, ιμάντας, τακάκια). Επίσης αλλάζουμε ελαστικά ανά 2 έτη (ας είμαστε τυπικοί) από 350 ευρώ. Άρα έχουμε στα 6 χρόνια σταθερά κόστη που φθάνουν τα 1500 (μάξιμουμ). Ας βάλω μια μέση κατανάλωση στα 9λτ/100χμ (τόσο καίει το δικό μου 307 1.6 με νορμάλ οδήγηση) άρα έχουμε στα 6 χρόνια 900*1,7*6=9180Ε κόστος βενζίνης. Μαζί με τα σταθερά έχουμε 10680Ε τα 6 έτη. Προβλήματα σοβαρά δεν έχουν συνήθως τα αυτοκίνητα μέσα στην πρώτη 6ετία. Με τα χιλιόμετρα που κάνω στα δικά μου οχήματα είναι πιο οικονομικό τελικά το 600άρι δίτροχο. Βέβαια εάν κάποιος έχει ένα 1000αρι τετρακύλινδρο που το σκίζει κάθε μέρα, και το συγκρίνουμε με ένα 1000ρι αυτοκίνητο που έχει κατανάλωση 5-6λτ/100χμ αντιλαμβανόμαστε ότι πλέον η μοτοσυκλέτα δεν αποτελεί το οικονομικότερο μέσο μεταφοράς, διότι πλέον οι διαφορές γίνονται μεγαλύτερες υπέρ του αυτοκινήτου. Ποια είναι η γνώμη σας? Τι είναι πιο οικονομικό? 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 (τροποποιήθηκε) OXI OXI και ΟΧΙ... Οποιαδήποτε μηχανή 600+ κυβικά ειδικά κοστίζει σε χρήση και συντήρηση περισσότερο απο ένα αυτοκίνητο μέχρι 1400 κυβικά. ΠΡΟΧΕΙΡΑ έχω υπολογίσει για τα οχήματα που έχω συνολικό κόστος χρήσης ανα km Σκούτερ: 8€/100km CBF 600: 15€/100km Toyota Corolla 1300: 13€/100km Οικονομικό δίτροχο είναι ένα παπάκι, ένα σκουτεράκι, μια μηχανή ως 250 κυβικά. Απο κει και πέρα είναι περισσότερο γούστο και ευκολία και λιγότερο οικονομία.. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 4 , 2011 από τον TC-drift 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sorath 1.112 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Σύμφωνα με τις δικές μου μετρήσεις: Honda Sh150: 3,3lt/100Km Honda CBF600: 7,5lt/100Km Seat Ibiza 1.4: 9lt/100Km Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 OXI OXI και ΟΧΙ... Οποιαδήποτε μηχανή 600+ κυβικά ειδικά κοστίζει σε χρήση και συντήρηση περισσότερο απο ένα αυτοκίνητο μέχρι 1400 κυβικά. ΠΡΟΧΕΙΡΑ έχω υπολογίσει για τα οχήματα που έχω συνολικό κόστος χρήσης ανα km Σκούτερ: 8€/100km CBF 600: 15€/100km Toyota Corolla 1300: 13€/100km Οικονομικό δίτροχο είναι ένα παπάκι, ένα σκουτεράκι, μια μηχανή ως 250 κυβικά. Απο κει και πέρα είναι περισσότερο γούστο και ευκολία και λιγότερο οικονομία.. Νομίζω ότι κερδίζει πολύ στην κατανάλωση σε σχέση με το αυτοκίνητο, οπότε μακροχρόνια συμφαίρει. Εγώ κάθε μήνα γλυτώνω 150 σε βενζίνες μόνο. Οπότε πιστεύω ότι είμαι κερδισμένος με τις μοτό που έχω. Καίνε και οι δυό στα 6λτ ενώ το αμάξι μου καίει στα 9. Εκεί βγάζω το κέρδος. Σαφώς και πολύ οικονομικότερα είναι τα μικρού κυβισμού δίτροχα.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλομπαρ 5.214 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 (τροποποιήθηκε) κοιτα, γενικα επεισερχονται κι αλλοι παραγοντες οπως, πχ διοδια, ασφαλιες, τελη κυκλοφοριας κτλ οπου υπερτερει η μοτοσυκλετα και συν του οτι μεσα στη πολυ κινησε πιο ευελικτα και αρα πιο γρηγορα και επειδη ο χρονος ειναι χρημα αρα συμφερει και παλι η μοτοσυκλετα τελος, τωρα που πηγα χαλκιδικη ειχα μια μεση καταναλωση 5,5 λ/100χιλ με πολυ νορμαλ οδηγηση. στο γκολφ που εχω(1400) δεν εχω δει κατω απο 8! παντως τα καινουργιας τεχνολογιας καινε πολυ λιγοτερα... πχ γκολφ τσι με 140 αλογα 1400 cc μεση καταναλωση 5.8, το εχω δει αυτο σε αμαξι φιλου. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 4 , 2011 από τον jimbakis Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Δεν έχεις υπολογίσει τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες και απαξίωση στα οποία γενικά είναι διπλάσιο το κόστος στα αυτοκίνητα. Το κόστος συντήρησης της μοτοσυκλέτας είναι περίπου 50% του αυτοκινήτου για μια μεσαία μοτο 10κ και ένα μεσαίο αυτοκίνητο 20κ. Το μόνο που κοστίζει πιο πολύ στις μότο είναι τα λάστιχα που έχουν την μισή διάρκεια ζωής σε χρόνια και το 1/3 σε χιλιόμετρα. Μέχρι πότε θα μπορούμε να τα συντηρούμε και τα 2 άραγες? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Δεν έχεις υπολογίσει τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες και απαξίωση στα οποία γενικά είναι διπλάσιο το κόστος στα αυτοκίνητα. Το κόστος συντήρησης της μοτοσυκλέτας είναι περίπου 50% του αυτοκινήτου για μια μεσαία μοτο 10κ και ένα μεσαίο αυτοκίνητο 20κ. Το μόνο που κοστίζει πιο πολύ στις μότο είναι τα λάστιχα που έχουν την μισή διάρκεια ζωής σε χρόνια και το 1/3 σε χιλιόμετρα. Μέχρι πότε θα μπορούμε να τα συντηρούμε και τα 2 άραγες? Για το κόστος συντήρησης θα διαφωνήσω διότι στην μοτοσυκλέτα τα αλλάζουμε όλα στον μισό χρόνο και είναι και πιο ακριβά. Πρώτη φορά άλλαξα ένα ζευγάρι μπρος δισκόπλακες στα 120000χμ με κόστος 120Ε!!!. Η μοτό είναι στο 200% από το αμάξι σε σέρβις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bikeholic 229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Αληθεια εχω αναρωτηθει πολλες φορες και γω γιατι οι μοτο ,αφου ζυγιζουν το 1/10 (στη χειροτερη) των αυτοκινητων, καταναλωνουν τοσο?Εχει να κανει μονο με την ιπποδυναμη?Ξερει καποιος? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 (τροποποιήθηκε) Για το κόστος συντήρησης θα διαφωνήσω διότι στην μοτοσυκλέτα τα αλλάζουμε όλα στον μισό χρόνο και είναι και πιο ακριβά. Πρώτη φορά άλλαξα ένα ζευγάρι μπρος δισκόπλακες στα 120000χμ με κόστος 120Ε!!!. Η μοτό είναι στο 200% από το αμάξι σε σέρβις. Όταν λέω κόστος συντήρησης εννοώ τα πάντα μαζί με υποτίμηση αξίας, τέλη, λάστιχα.... Μάλλον προσωπικός έχεις φθηνό σερβις στο αμάξι και ακριβό στην μηχανή. Άσε που αν το αμάξι βγάλει κάτι που έχει πολλά περισσότερα από την μηχανή να βγάλει τον ήπιες. Προσωπικα κατανάλωση klr650 5,25λτ/100κμ / guzzi sport 5,7λτ/100κμ / alfa 147 10,5λτ/100κμ στα 60Κ 3150lt *1,7 =5355euro/ 5814 euro / 10710 euro σερβις μικρο 6000κμ-->70 ευρω/ δεν έχει / 10.000κμ-->60 ευρω σερβις μεγάλο 12Κ-->200 ευρώ/ 10Κ-->250 Ευρώ / 20Κ-->400 ευρώ 60Κ-->600 ευρώ Συνολο σερβισ 60Κ 1350 ΕΥΡΩ / 1500 Ευρω/ 1580 Ευρώ Τέλη κυκλοφορίας 6 ετη 270/ 660 / 2520 Ασφαλειες 6 έτη 1200/ 1200 / 2900 ελαστικα 4 ζευγη=800 / 6ζεύγη=1800 / 2 ζεύγη=600 Απαξίωση 6χρονια 60 % αρχικής αξίας 3000 ευρω / 7000 ευρω / 12000 ευρω Σύνολο 11975 ευρω / 17974 ευρω / 30310 ευρώ Τροποποιήθηκε Αύγουστος 4 , 2011 από τον makisp Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johnmanos 12 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Στη χρήση αυτοκινήτου αποζημιώνεσαι στην προσωπικη σωματική σου ασφάλεια. Πολλοί μετα απο ατύχημα είπαν πως αν οδηγουσα αυτοκίνητο θα εσπαζε η λαμαρίνα όχι το πόδι μου. Τη λαμαρίνα την αλλάζεις, το πόδι όχι... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 @bikeholic: Οι μοτοσυκλέτες καίνε τόσο πολύ σε σχέση με τα αυτοκίνητα γιατί δουλεύουν σε πολύ ψηλότερες στροφές. Μπορεί να είναι μονο 600cc ο χώρος καύσεως, αλλά γίνονται πολύ περισσότεροι κύκλοι στον ίδιο χρόνο. Γενικά στα 600cc, οι μηχανές είναι φτηνότερες από τα αυτοκίνητα. Έχουν λίγο μικρότερη κατανάλλωση (όχι πολύ ε, μην παραξηγηθώ), περίπου τα ίδια έξοδα για service, πολύ φτηνότερη ασφαλεια, σήμα, διόδια. Επίσης συνήθως δεν πληρόνεις για πάρκινγ όταν πας στη δουλειά, ενώ με το κουτί αν δεν βρίσκεις να παρκάρεις σκας το 5ευρω. Από την άλλη η μηχανή έχει πολύ ακριβότερα λάστιχα, μιας κατα αλλάζεις κάθε χρόνο σε αντίθεση με τα 2-3 χρόνια στα αυτοκίνητα. Συνολικά λοιπόν νομίζω ότι είναι 600cc είναι λίγο πιο οικονομικό από ένα αυτοκίνητο. Εξαρτάται πόσο βενζίνει καίτο κουτί και πόσα δίνεις σε πάρκινγκ και διόδια. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Χλωμό μεγάλε οι μηχανές μου έχουν κόκκινο στις 8Κ και το αμάξι μου στις 7Κ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Konangera 2.098 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Εγω θα παραθεσω τα δικα μου στοιχεια,αφου το θεμα οικονομιας αναμεσα σε δικυκλα και αυτοκινητα εχουν να κανουν και με τι χρηση κανεις αλλα και τι μοντελα εχεις. Οποτε παμε ενα συγκριτικο αναμεσα σε ενα fiat stylo 1.6 2003 και σε ενα kawa er6n 2008 με την προοπτικη των 10000χλμ ετησιως με 1,7 τιμη λιτρου. Σημα: 240 ευρω / 50 ευρω Ασφαλεια(δυο εξαμηνα): 620 ευρω / 200 ευρω Καταναλωση: 11.5 lt στα 100 χλμ / 5 lt στα 100 χλμ οποτε 19.55 ευρω καθε 100 / 8.5 ευρω ανα 100 χλμ,συνεπως σε ετησια βαση 1955 ευρω / 850 ευρω Σερβις: 1 μονον με κοστος 110 ευρω / 2 με κοστος συνολικο 240 ευρω. Σουμα... Αμαξι----> 2925 ευρω Μοτο----->1340 ευρω. Αν βαλλω ζημιες δεν συμφερει. Ιταλικο που μου εχει σπασει τα νευρα με γιαπωνεζικο αγγελουδι δεν αξιζει καν να τα δημοσιευσω. Και ακομη μια σημαντικη παραμετρος,δεν φορολογειται η μοτο. Αλλα και πιο ακριβη να ηταν,παλι ΜΟΤΟ θα ειχα!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Όποιος θέλει να δει οικονομία να πάρει επειγόντως παπάκι.. Εν τω μεταξύ όλα είναι σχετικά.. το παλλικάρι λίγο πιο πάνω λέει για FIAT STILO που καίει τα άντερα του.. Πόσο καίει ένα Citroen C1, ένα Toyota Aygo, ενα Smart?? Και πόσο καίει ένα Aprilia Tuono, ¨ενα Kawasaki Z1000?? Αυτά τα αυτοκίνητα καίνε 4,5-5lt/100km και οι αντίστοιχες μηχανές 10lt/100km Συνεπώς να ξέρουμε για τί μιλάμε. Ένα οικονομικό αυτοκίνητο πόλης είναι σαφώς πιο οικονομικό ή μια η άλλη με μια μηχανή ακόμα και μεσαίου κυβισμού.. Αν θες κάνα Subaru Forester αλλάζει το πράγμα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Συγκρίνουμε όσον το δυνατό ομοειδή πράγματα και σε ανάλογες χρήσεις Δηλαδή μια μέση μηχανή με ένα μέσο αυτοκίνητο και κανονική οδήγηση. Εσύ τα αντέστρεψες εντελώς. Σιγά να μην συγκρίνεις και vmax με matis. Έχεις βγάλει εσυ κατανάλωση 5λτ με αυτοκίνητο? Της μάνας μου το atos καιει χαλαρα σε επαρχιακό 6λτ/100κμ αν την ακολουθω έστω και με z1000 πάλι τα ίδια θα κάψω. Αν συγκρίνεις τον ντενεκέ με 90χλμ εθνική με τον πύραυλο με 200+ τότε πάσο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Revelator 248 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 (τροποποιήθηκε) Τα στοιχεία από το spritmonitor.de/en/ από τον προσωπικό μου λογαριασμό και αφορούν το CBF600S '04 Total driven distance: 2.927 km (18.430 km to 21.357 km) Period: 01.06.2010 until 04.08.2011 ---> Άρχισα να καταχωρώ στοιχεία από τον Ιούνιο. Consumption: 6,37 l/100km -- 2.929 km and 187l Fuel costs: 10,43 EUR/100km -- 2.929 km and 306 EUR Μπείτε στο εν λόγο site και κάντε μια βόλτα θα σας λυθούν όλες οι απορίες!!! Σημείωση: Δεν παραθέτω τα στοιχεία του αυτοκινήτου μου πρώτον γιατί από την αρχή του 10 μέχρι τώρα έχω κάνει μόνο γύρω στα 2000χλμ και δεύτερον δεν είναι καλό παράδειγμα μέσου αυτοκινήτου(Golf GTI 2.0cc '07). Mε τη μηχανή μου έχω κάνει 7000χλμ από τις αρχές του Φεβρουαρίου μέχρι τώρα. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 4 , 2011 από τον Revelator Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Συμφωνω με τον Βαγγελη. Το ER μου κοστιζει ποιο πολυ σε συντηρηση απ'οτι το Fiat Seicento που ειχαμε ή το Peugeot 107 που εχουμε τωρα. Βενζινες βεβαια ειναι σχεδον το ιδιο. Ακομα και το μεγαλο αμαξι του πατερα μου εχει φθηνοτερο service απ'οτι το ER μου. Επισης λαστιχα στο αμαξι αλλαζεις καθε 3-4 χρονια, στη μοτοσυκλετα σχεδον καθε χρονο. Εν τελει με τη μοτοσυκλετα κανεις οικονομια στις βενζινες και στα νευρα σου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Το Peugeot το πήρατε γιατί θέλατε απλά ένα μεταφορικό μέσο. Το ER το πήρες για τον ίδιο λόγο? Αν σκεφτόσουνα με τον ίδιο τρόπο όταν αγόραζες μηχανή άντε να έπαιρνες κανά cbf 250 να μην πω κανά παπί. Είναι entry level δίτροχο το er? To ER είναι ΜΕΣΑΙΑ μηχανή σύγκρινεται με ΜΕΣΑΙΟ αμάξι.Τι σέρβις πληρώνεις δηλαδή στο ερ που έχει βαλβίδες στα 40000 χλμ? Μια φορά σε ένα ρενό που είχα έδωσα σε 4 χρόνια 3500 ευρώ στα συνεργεία. Με τόσα άλλαζα 5 μοτερ στο klr. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
g.papas 1.004 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Αλλα και πιο ακριβη να ηταν,παλι ΜΟΤΟ θα ειχα!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Revelator 248 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Εν τελει με τη μοτοσυκλετα κανεις οικονομια στις βενζινες και στα νευρα σου. Έτσι ακριβώς! Που σε σύγκριση μ ένα μέσο κόστος συντήρησης ενό μέσου τετράτροχου σου βγαίνει πολύ πιο φθηνά ή διαφορετικά σου ρχεται μία ή αλλή. Αλλά η ψυχολογική ηρεμία είναι ανεκτίμητη λόγο της λιγότερης ταλαιπωρίας για όσους ζουν σε μεγαλουπόλεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
middlevillager 949 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Αν συγκρινεις αμαξι 1000αρι με μηχανη 600 κυβικα κι ανω, φτηνοτερο ειναι το αυτοκινητο. Αν ανεβεις ομως στα 1600 στο αμαξι καληνυχτα. Δεν τιθεται θεμα συκρισης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Laval 53 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Μα δεν μπορει να συγκρινετε μια μηχανη 600κυβικα που θεωρειται μεση κατηγορια .. με ενα αυτοκινητακι 1300-1400 που θεωρειται μικρη κατηγορια ! Αν παρεις ενα αυτοκινητο μεσης κατηγοριας 1800 κυβικα καιει μονο απο βενζινη για της βασικες μετακινησεις 50ευρο την βδομαδα ( μιλαμε σπιτι δουλεια μονο) αν πας να κανεις και καμια βολτα εκλαψες) στον ιδιο χρονο μια μηχανη 600 κυβικων για την ιδια δουλεια θα σου καψει ποσο ? 20-30ευρο ?σχεδον μιση βενζινη ! Τα σερβις επισης που κοιτατε απευθυνοντε στα βασικα σερβις συντηρησης .. οχι αν σου σπασει ενα διακοπτακι στο αυτοκινητο και ενα στην μηχανη .... και ποσους διακοπτες εχει το καθενα ... πιθανοτητες ειναι ολα! Τελος μπαινουν και οι μαρκες .. αν παρεις μια ΒΜW η ενα φιατ .. δεν βγαζουν τις ιδιες ζημιες ουτε τα ιδια προβληματα ... Αυτα ! In my oppinion μηχανη >> αυτοκινητο ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Το Peugeot το πήρατε γιατί θέλατε απλά ένα μεταφορικό μέσο. Το ER το πήρες για τον ίδιο λόγο? Αν σκεφτόσουνα με τον ίδιο τρόπο όταν αγόραζες μηχανή άντε να έπαιρνες κανά cbf 250 να μην πω κανά παπί. Είναι entry level δίτροχο το er? To ER είναι ΜΕΣΑΙΑ μηχανή σύγκρινεται με ΜΕΣΑΙΟ αμάξι.Τι σέρβις πληρώνεις δηλαδή στο ερ που έχει βαλβίδες στα 40000 χλμ? Μια φορά σε ένα ρενό που είχα έδωσα σε 4 χρόνια 3500 ευρώ στα συνεργεία. Με τόσα άλλαζα 5 μοτερ στο klr. 287€ service 24000χλμ με μπουζια, φιλτρο αερα και τακακια δικα μου σε λογικες τιμες και οχι του συνεργειου και χωρις να δουμε βαλβιδες. Θελεις να συνεχισω? Λαστιχα minimum για ER 200€ χωρις περαστικα και τα αλλαζεις σχεδον καθε χρονο, αλυσιδογραναζα minimum 160€ και τα αλλαζεις καθε 2 χρονια. Ναι ειναι μια μεσαια μηχανη αλλα η γιαπωνεζοι φιλοι μας σου πλσαρουν φθηνη συντηρηση η οποια δεν ισχυει. Ναι με τον ιδιο τροπο σκεφτηκα οταν πηρα το ER, ηθελα ενα μεταφορικο μεσο που να το χρησιμοποιω καθε μερα, να κανω πολλα πραγματα μαζι του και να μην μου βγαζει προβληματα. Αν ηθελα πιστα θα επαιρνα πιστιαρικο, αν ηθελα ταξιδια θα επαιρνα touring κοκ Το οτι εχουμε αυτοκινητο στην οικογενεια δεν σημαινει οτι ειναι το κυριο μου μεταφορικο μεσο, το ER ειναι και αυτο χρησιμοποιω και συντηρω. Καπου ειχα διαβασει σε ενα αρθρο οτι στη συγκριση αυτοκινητο - μηχανη συγκρινεις την μοτοσυκλετα σου με αυτοκινητα διπλασιου κυβισμου απο αυτη πχ 600cc μηχανη με αυτοκινητο 1200cc (περιπου). Απο αυτη τη συγκριση εξαιρουνται τα ss και τα 2χρονα. δεν μπορω να το βρω ομως αυτο το αρθρο εχει πανω απο χρονο που το διαβασα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Συγκρίνουμε όσον το δυνατό ομοειδή πράγματα και σε ανάλογες χρήσεις Δηλαδή μια μέση μηχανή με ένα μέσο αυτοκίνητο και κανονική οδήγηση. Εσύ τα αντέστρεψες εντελώς. Σιγά να μην συγκρίνεις και vmax με matis. Έχεις βγάλει εσυ κατανάλωση 5λτ με αυτοκίνητο? Της μάνας μου το atos καιει χαλαρα σε επαρχιακό 6λτ/100κμ αν την ακολουθω έστω και με z1000 πάλι τα ίδια θα κάψω. Αν συγκρίνεις τον ντενεκέ με 90χλμ εθνική με τον πύραυλο με 200+ τότε πάσο. Δεν νομίζω πως το θέμα ανοίχτηκε για να κάνουμε σύγκριση μιας Z1000 με ένα Subaru Impreza. Είναι δεδομένο πως και τα δύο κοστίζουν ΠΟΛΥ να τα έχεις και να τα συντηρείς. Η ουσία είναι πως το 90% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στον δρόμο είναι μέχρι 1400cc. Toyota corolla, Opel astra, Suzuki Swift, Nissan micra, Suzuki Ignis, Citroen C1, Κλπ. Όλα αυτά λοιπόν είναι οικονομικά σχετικά αυτοκίνητα και υπο συνθήκες πιο οικονομικά απο μια μηχανή 600cc Οπότε αν κάποιος πιστεύει βλέποντας τις μηχανές στον δρόμο πως είναι πιο οικονομικές και να αφήσειτο αμάξι του και να πάρει μηχανή μπορεί να ξεγελαστεί, αυτή είναι η ουσία του topic. Τώρα αν μιλάμε για αμάξια για γούστα απο 1600cc και πάνω, Impreza, RX8, Forester, δίλιτρα, τουρμπάτα κλπ τότε το κόστος μπορεί εύκολα να πενταπλασιαστεί.. Αν όμως μιλάμε για απλά μέσα μετακίνησης μέσα στην πόλη τότε ένα αυτοκίνητο πόλης μπορεί να είναι πιο οικονομικό απο μια μηχανή. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Εμένα: Ford Focus CMAX 1.6 VCT Kάνει μόλις 10000χιλ το χρόνο. Θέλει: Λάδια μια φορά το χρόνο (4λίτρα Χ 7,5€ + 10 ένα φίλτρο λαδιού = 30€) Θέλει: Μπουζί κάθε 2 χρόνια (κάθε 20000χιλ δηλαδή) = (4μπουζί Χ 3,5€ = 14€ διά 2 = 7€ το χρόνο) Θέλει: Φίλτρο καμπίνας κάθε χρόνο = 20€ Θέλει: Φίλτρο αέρα κάθε 2 χρόνια = 15€ (διά 2 = 7,5€ το χρόνο) Θέλει: Τακάκια μπρος πίσω κάθε 4 χρόνια (κάθε 40000χιλ δηλαδή) (4 ζεύγη = 100€ διά 4 = 25€ το χρόνο) Θέλει: Λάστιχα κάθε 3 χρόνια (κάθε 30000χιλ) 400€ διά 3 = 133€ το χρόνο) Θέλει: Στην πόλη (όπως το οδηγεί η σύζυγος) 11λίτρα ανά 100χιλ = 19€/100χιλ Χ 100 = 1900€ το χρόνο σε καύσιμα Θέλει: Ασφάλεια 400€ το χρόνο. Θέλει: Τέλη κυκλοφορίας 240€ το χρόνο Σύνολο: 2762€ το χρόνο για 10000χιλ ΒΜW R1150GS Kάνει γύρω στα 15000χιλ το χρόνο Θέλει: Λάδια κάθε 5000χιλ = 30€ Χ 3 αλλαγές = 90€ + 1 φίλτρο λαδιού 8€ κάθε 10000χιλ = 102€ το χρόνο Θέλει: Βαλβολίνη σε σασμάν και άξονα κάθε 20000χιλ Χ 1 λίτρο = 20€ (15€ το χρόνο) Θέλει: Μπουζί κάθε 20000χιλ 6€ Χ 2 = 12€ (στα 15000€ = 9€ το χρόνο ) Θέλει: Φίλτρο βενζίνης κάθε 20000χιλ 1 Χ 8€ (στα 15000χιλ = 6€ το χρόνο) Θέλει: Κάθε 20000χιλ ρύθμιση βαλβίδων αλλά επειδή το κάνω εγώ = 0€ :D Θέλει: τακάκια κάθε 20000χιλ 40€ Χ 2ζεύγη = 80€ (60€ το χρόνο) Θέλει: Λάστιχα κάθε 15000χιλ Χ 250€ = 250€ το χρόνο. Θέλει: Καύσιμα 6,5λίτρα ανά 100χιλ = 1638€ το χρόνο. Θέλει: Ασφάλεια 200€ το χρόνο. Θέλει: Τέλη κυκλοφορίας 135€ το χρόνο. Σύνολο: 2415€ το χρόνο για 15000χιλ Άρα είναι μακράν πιο οικονομική η μοτοσυκλέτα. Παραπάνω χιλιόμετρα, με λιγότερο κόστος. Αν το αυτοκίνητο έκανε 15000χιλ το χρόνο που κάνει η μοτό , θα ήθελε 4143€ το χρόνο! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες