Jump to content
ΠΕΤΡΙΤΗΣ

S.TENERE vs MULTISTRADA 1200 (ABS )vs GSA 1200

Recommended Posts

τα οδηγησα,και το μελετω .Ανηκουν στην ιδια κατηγορια αλλα εχουν αρκετα μεγαλες διαφορες Το ζητουμενο και στα τρια μοντελα ειναι η στριφτερη ασφαλτος με τον διπλανο,καλα πατημενο χωματοδρομο που θα τρυπωσεις για να κανεις την αναγκη σου και μεχρι εκει!!! Η ευκολια αστικης χρησης , η ευχαριστηση απο την ζωντανια και την αποδοση του κινητηρα ,η αφαλεια που προσφερουν στα φρενα,η δυνατοτητες φορτωσης και η αξια μεταπωλησης ειναι αυτο που εγω ζηταω απο τα τρια αυτα υποψηφια.Οι τιμες αγορας δεν εχουν τραγικες διαφορες.Μεχρι στιγμης σκεφτωμαι το ιταλικο αλογακι και σκιρταει η καρδια μου

MULTISTRADA 1200 ABS 16500

R 1200 GS ADVENTURE 16050

XT 1200Z SUPER TENERE 15300

Πολιτιμες και καθοριστικες η γνωμες σας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Γιατι εχω την εντυπωση,οτι το Ντουκατι,ανηκει σε διαφορετικο κοσμο απο τα αλλα δυο???

Απο οσες μαρτυριες εχουμε και απο κατοχους βεβαια,οχι αποκλειστικα απο specs και δημοσιογραφικα τεστ..... :think:

Αρα, μηπως το αποσαφηνισεις λιγο περισσοτερο το θεμα επιλογης,μεταξυ των τριων??? :think:

Τροποποιήθηκε από τον icelover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν είναι στον ετήσιο προγραμματισμό σου, ΜΗΝ πάρεις το Μούλτι. Φίλος που ήμασταν μαζί Ιταλία, μόλις γύρισε κατάλαβε πόσο "πολύ" και "ακατάλληλο" είναι το μηχανάκι του για Ελλάδα (ή μάλλον, για να είμαστε πιο ακριβείς, πόσο ¨λίγη" και ¨ακατάλληλη" είναι η Ελλάδα για το μηχανάκι αυτό).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα παρεις αυτο το οποιο θα το βαζεις απεναντι σου και θα λιωνεις οταν το κοιταζεις.Αντικειμενικο κριτηριο στα μηχανακια δεν υπαρχει.Παιρνουμε αυτο που γουσταρουμε.Ετσι απλα

Τροποποιήθηκε από τον mars

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν είναι στον ετήσιο προγραμματισμό σου, ΜΗΝ πάρεις το Μούλτι. Φίλος που ήμασταν μαζί Ιταλία, μόλις γύρισε κατάλαβε πόσο "πολύ" και "ακατάλληλο" είναι το μηχανάκι του για Ελλάδα (ή μάλλον, για να είμαστε πιο ακριβείς, πόσο ¨λίγη" και ¨ακατάλληλη" είναι η Ελλάδα για το μηχανάκι αυτό).

Ο ρολος της μηχανης που θελω δεν εχει ειδικες χρησεις .Καθημερινα απο και προς..και δικαβαλα ταξιδακια η ταξιδια με top case η τριβαλιτζο.Για πες σε παρακαλω τις εμπειριες του κατοχου Ευχαριστω προκαταβολικα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο ρολος της μηχανης που θελω δεν εχει ειδικες χρησεις .Καθημερινα απο και προς..και δικαβαλα ταξιδακια η ταξιδια με top case η τριβαλιτζο.Για πες σε παρακαλω τις εμπειριες του κατοχου Ευχαριστω προκαταβολικα

Τα έχει πάρει στο κρανίο (ΟΧΙ με το μηχανάκι). 1200χλμ στην Ιταλία με βροχές, με στρίψιμο και στίψιμο, ξέχασε πως το μηχανάκι του έχει traction control. Εδώ του δουλεύει υπερωρίες........ Του θυμίζει συνέχεια σε τί ΑΘΛΙΟΥΣ δρόμους οδηγούμε.

Περισσότερα από τον ίδιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα έχει πάρει στο κρανίο (ΟΧΙ με το μηχανάκι). 1200χλμ στην Ιταλία με βροχές, με στρίψιμο και στίψιμο, ξέχασε πως το μηχανάκι του έχει traction control. Εδώ του δουλεύει υπερωρίες........ Του θυμίζει συνέχεια σε τί ΑΘΛΙΟΥΣ δρόμους οδηγούμε.

Περισσότερα από τον ίδιο.

καταλαβα :worshippy: Εισαστε η παρεα που ειδα στις υπεροχες φωτο στην εκδρομη στο mugelo.Αρα μιλαμε για ενα κοκκινο μουλτι 1200 που ειδα.ΕΙΣΑΣΤΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ .Να εχετε την υγεια σας να μας ταξιδευετε με τις φωτο σας (σορυ για το οφ τοπικ αλλα εισαστε απιθανοι) :_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα παρεις αυτο το οποιο θα το βαζεις απεναντι σου και θα λιωνεις οταν το κοιταζεις.Αντικειμενικο κριτηριο στα μηχανακια δεν υπαρχει.Παιρνουμε αυτο που γουσταρουμε.Ετσι απλα

ετσι ακριβως :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι εχω την εντυπωση,οτι το Ντουκατι,ανηκει σε διαφορετικο κοσμο απο τα αλλα δυο???

Απο οσες μαρτυριες εχουμε και απο κατοχους βεβαια,οχι αποκλειστικα απο specs και δημοσιογραφικα τεστ..... :think:

Αρα, μηπως το αποσαφηνισεις λιγο περισσοτερο το θεμα επιλογης,μεταξυ των τριων??? :think:

Συμφωνώ.

Το Multi το θεωρώ στην ίδια κατηγορία με το KTM SMT (για το 2011 με το abs μιλάω). Το τελευταίο παίζει να κάνει και κάποια πράγματα καλύτερα (πιο παιχνιδιάρικο, καλύτερο σε στροφιλίκια κλπ, μην βαράτε παίζει λέμε ε;) ανάλογα με τα θέλω σου και είναι και φτηνότερο και από τα τρία και πολύ όμορφο επίσης.

Επίσης οι τιμές που αναφέρεις είναι από τα "βασικά" μοντέλα.

Και εντάξει στο Multi χάνεις μόνο τις ρυθμιζόμενες ohlins, θα είναι πολύ καλό και με τις "απλές" και νομίζω οτι έχεις και το traction control μέσα στην τιμή. Στο GSA όμως με το περίεργο telelever δεν είμαι σίγουρος οτι δεν χρειάζονται τα εξτρα καλούδια και εκεί η τιμή ανεβαίνει αρκετά. Άσε που δεν θα το βρεις και πουθενά σκέτο.

Τέλος θα κοιτούσα ξεχωριστά Multistrada, SMT και στα GSA, Supertenere θα έβαζα και το KTM Adventure το οποίο είναι και πιο value for money :lipssealed: (12.500 και 13.500 το traveler edition με ψηλή ζελατίνα, κάγκελα, θερμαινόμενα grips και μεταλικές πλαϊνές βαλίτσες)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δικα σου ειναι τα χρηματα εσυ θα αποφασισεις.

Οποιο και να παρεις σιγουρα θα το ευχαρηστηθεις.. και τα 3 μηχανακια αυτα ειναι κορυφαια οπως και να το δουμε.

Οσο για το traction control του μουλτι 1200 πιστευω πως αν το ρυθμισεις με βαση τις δικες σου προτιμησεις να μην εχεις το προβλημα που αναφερει ο Παναγιωτης.

Στην τελικη αλλαζεις λαστιχα, βαζεις κατι πιο σπορ και εισαι κομπλε. Αλλωστε με βαση τις μαρτυριες αλλων κατοχων μουλτι 1200 αν μεινεις απο λαστιχο απλα την ΄΄εκατσες΄΄

Εκτος αν το πηραν χαμπαρι οτι και αυατ τα λαστιχα τρυπανε και λιωνουν και εφεραν στοκ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω παντως που ειδα το σουπερ τενερε στο καινουργιο χρωματακι αυτο το μαυρο ολο που το εβγαλαν τωρα,μ`αρεσε παρα πολυ και φαντασου οτι ειμαι μεγαλος φαν του bmw 1200 ετσι.

εσυ απο τα test-ride τι συμπερασματα εβγαλες?ποιο σου εκατσε καλυτερα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε ελπιζω να μην παρεξηγηθεις αλλα οταν μιλας για αυτες τις μοτοσυκλετες, θα επρεπε να ξερεις απο μονος σου ποια απο ολες σου κανει, θα επρεπε να ξερεις τι αγοραζεις δηλαδη

Το multi 1200 δεν εχει καμια σχεση με τα αλλα δυο, ειναι ΑΛΛΗ κατηγορια

Δεν λεω οτι ειναι καλυτερο ή χειροτερο, ειναι αλλη κατηγορια, οποτε θα πρεπει να βαλεις κατω τι θες εσυ

Μπορει να ειναι απειρως πιο γρηγορο και στριφτεροτερο, αλλα αν σε ενδιαφερει να πατας χωμα εστω πολυ βατο, τοτε το multi δεν κανει

Και οχι γιατι δεν μπορει, αλλα γιατι νιωθεις οτι δεν κανει αυτην την δουλεια, και το ιδιο ισχυει και για το versys σου που οπως βλεπεις το εχω και εγω και δεν το δινω με τιποτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστω απο καρδιας λεβεντες που σπαζοκεφαλιαζετε μαζι μου.Ολοι εχετε πιασει τις πολλες πλευρες που εχει μια τετοια επιλογη για το λογο αυτο σπαζοκεφαλιαζω και εγω τοσο καιρο.Φιλαρακι Αφτερ ετσι ειναι ακριβως οπως εγραψες.Τελευταια εχουν παρουσιασει καποιες διαστασεις τακουνατων ελαστικων που πανε και στο μουλτιστραντα αλλα οποιος ενδιαφερεται για χωμα νομιζω οτι αυτο το μηχανακι δεν θα ειναι στις επιλογες του πρωτο.

Οι εντυπωσεις που πηρα απο αυτα τα τρια μηχανακια στην ελαχιστη δοκιμη που τους εκανα ειναι οτι μονο στην ιδια κατηγορια δεν ειναι.

Το GSA και το TENERE ειναι μοτοσυκλετες που θα το σκεφτεις δυο φορες να μπεις κεντρο Αθηνας με αυτες ,με βελουδινη λειτουργια κινητηρα-- κιβωτιου,αριστα φρενα ,ποοολυ καλη ανεμοκαλυψη μεγαλες δυνατοτητες φορτωματος και στριφτερες παρ,ολο τον ογκο τους.Το μουλτι απο την αλλη ειναι οντως μια κατηγορια μονο του ,ψαχνοντας να βρει την ταυτοτητα του αναμεσα σε μοταρντ,650 ον-οφ σε ογκο ,με 17 αρα στριταδικη ζαντα,κινητηρα δυστροπο με βηχα μεχρι τις 3000 στροφες ,κιβωτιο σκληρο αλλα οχι ασαφες,και μετρια ποιοτητα φινιρισμενων και βαμενων πλαστικων σε σχεση με ενα χοντα ας πουμε.Ο κινητηρας ειναι ΔΥΝΑΤΟΣ πολυ ,και χωρις τα ηλεκτρονικα που συνοδευουν το πακετο ,θα υπηρχε προβλημα στα Ελληνικα παγοδρομια οπως πολυ σωστα ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.Κ αναφερει πιο πανω.Αλλα απο την αλλη εχω ενα ερωτημα για αυτο το μηχανακι που μου κρυωνει την καρδια ρε παιδες.Ποσα προβληματα μπορουν να βγουν σε ενα τετοιο συνολο και το σπουδαιοτερο ποσο αξιοπιστια και σοβαροτητα εχει στο ιστορικο της η εν Ελλαδι αντιπροσωπεια της ντουκατι για να παρεχει την υποστηριξη σε ενα τετοιο μηχανακι.;Γιατι εχω ακουσει πολλα ευτραπελα για ελειψη στοκ ανταλακτικων,υπερτιμολογησεις και ελειψη υποδομων και οργανωσης στα συνεργεια αυτης της φιρμας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως οτι επιλογη και να κανεις ,νασαι σιγουρος οτι δεν θα το μετανιωσεις...ειναι και τα 3 κουκλες..καλη αγορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μία παράμετρος προς σκέψη για το μούλτι (και όλα τα έχοντα traction-control) που τέθηκε από τον ιδιοκτήτη του.

Το T/C είναι σχεδιασμένο σαν βοήθημα, όχι σαν μόνιμο υποκατάστατο της έλλειψης συντελεστή τριβής........... Στους δρόμους των Ελληνικών πόλεων που δουλεύει υπερωρίες, μήπως, (με τις πολλές απαιτήσεις του σε ρεύμα για όλους τους σερβομηχανισμούς που ελέγχει), μήπως ξαναλέω, δημιουργήσει θεματάκια σε ότι αφορά την εύρυθμη λειτουργία και αξιοπιστία του;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συμφωνο απολυτος. το ντουκατι ειναι για ευρωπαικους δρομουςεδω παει χαμενο....

τα bmw ...... θα σου βαλω τοσους λογους που ΔΕΝ πρεπει να το παρεισ που θα κουραστης να διαβαζεις ....το λεω σαν κατοχος bmw...

οποτε yamaha και ξερω ψωμη για την ελλαδα,το ειχα κανει τεστ και ειπα οτι για εμενα ειναι το καλυτερο για την ελλαδα. κανει τα παντα και βασικα σε γυριζει παντα πισο χωρεις προβληματα και χωρεισ την οδηκη βοιθεια (βλεπε bmw).

ειχα την τυχη να οδηγησο σε ιταλικο εδαφος και τα 3 αλλα και σε ελληνικο.

το ντουκατι ειναι μακραν καλυτερο σε δρομους που εχουν ασφαλτο και οχι αμοχαλικο με πισα οπως εμεις στην ελλαδα...

το bmw σε παει παντου αρκη να εχεις συμβαση στην οδικη για οπου πας. και υπομονη. το γιαμαχα δεν ειναι το κοριφαιο των κοριφαιων αλλα ειναι το μηχανακι που θα σου κανει ολα τα χατιρια χωρεις προβληματα......

α!!! συμιωτεων οτι εγω ειμαι καβασακικος οπαδος ....

Τροποποιήθηκε από τον ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπενθυμιση αφτερ®

-Τα μηχανακια δεν πανε μονα τους, θελουν ΧΕΡΙΑ

-ΟΛΑ στριβουν

Ευχαριστω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ'αρχην σειρα προτιμησης με την καρδια... 1)Μουλτι 2)Τιγρη 3)BMW 4)Τενερε.. Απο την αλλη πλευρα ομως σκεφτομαι οτι οκ σε αθηνα αντε και θεσνι/κη την παλευεις. Τα ducati εχουν μαστορες οπως και τα triumph. φανταζομαι και τα ΒΜW... Αν καλη ωρα φας κανα πακετο σε κανα νησι σε καμια αλλη πολη τι θα κανεις? Σε ποιον θα εμπιστευτεις να σου φτιαξει το μηχανακι... Ενω το yamaha οσο λιγοτερο ομορφο και αν ειναι απο τα αλλα δυο θα στο φτιαξουν παντου! Ασε το αλλο σου παει η καρδια τωρα να βαλεις το ducatiκο η τη μπεμπα στον καροδρομο του νησιου(γιατι και εκει θα πας...) Το tenere απο τα τρια δειχνει ο πιο σκυλος! Το μηχανακι που θα σε παει ΠΑΝΤΟΥ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για Grand Turismo, κανείς δεν σκέφτεται προς το Honda VFR1200? Το μηχανάκι είναι κορυφή σαν sport-tourer και κυμαίνεται στα χρήματα των GS, STenere, Multi.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το multi ειναι μονο για ασφαλτο,αν θες μηχανη για ολα παρε BMW! :grin: :grin:

Τροποποιήθηκε από τον squad

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μία παράμετρος προς σκέψη για το μούλτι (και όλα τα έχοντα traction-control) που τέθηκε από τον ιδιοκτήτη του.

Το T/C είναι σχεδιασμένο σαν βοήθημα, όχι σαν μόνιμο υποκατάστατο της έλλειψης συντελεστή τριβής........... Στους δρόμους των Ελληνικών πόλεων που δουλεύει υπερωρίες, μήπως, (με τις πολλές απαιτήσεις του σε ρεύμα για όλους τους σερβομηχανισμούς που ελέγχει), μήπως ξαναλέω, δημιουργήσει θεματάκια σε ότι αφορά την εύρυθμη λειτουργία και αξιοπιστία του;

Κουλάρεις τον καρπό σου, δηλαδή όλοι εμείς που δεν έχουμε TC, με πάντες πηγαίνουμε συνέχεια;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδες ευχαριστω ολους για την συμετοχη στην επιλογη μηχανης.

Εχουμε και λεμε.Versys εφυγε σε ιδιωτη' multistrada 1200 S κοκκινο παραγγελθηκε και αναμενεται με αγωνια ',προυπολογισμος ξεφυγε δεν γ@μιεται αφου ακομα δουλεια εχουμε ..... :meeting:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα