Jump to content
Agra

On Off -> 650-800-990? ΑΓΟΡΑ ΤΩΡΑ

160 ψήφοι

1. 1. Αγαπημένο Καινούργιο On Off

• BMW F800 GS
      33
    • KTM 990 ADV
      47
    • TRIUMPH 800 XC
      33
    • YAMAHA TENERE XTZ660
      9
    • XL 700 V10 Transalp ABS
      9

Recommended Posts

Γεια χαρά...

Ψάχνω για γνώμες - εμπειρίες Οn-Οff... για να καταλήξω σε καινούργια μηχανή Οn-Οff...

:shades:

Λοιπόν φίλε μου επειδή το βλέπω να μη σου φτάνουν τα φράγκα για το BMW το 800άρι και να κάνεις καμμιά παπαριά να πάρεις κανένα μονοκύλινδρο TENERE ή κανένα άχρωμο και άοσμο TRANSALP σου έχω βρει τη λύση. :whistling:

Δίνεις τη δικιά σου και παίρνεις ένα XRV 650 που πουλιέται, προσεγμένο και με αναρτήσεις μπρός-πίσω που δεν τις έχουν ούτε τα KTM. Είναι ετοιμοπόλεμο, δεν θέλει να του ρίξεις μία, οπότε σου περισεύουν και τα φράγκα να έρθεις στις Άλπεις...

Αργότερα μαζεύεις φράγκα με την ησυχία σου και παίρνεις ότι γουστάρεις. Έτσι κι αλλοιώς το Africaκι το μικρό θεωρείται πλέον classic και δεν χάνεις λεφτά από τη μεταπώληση. Άσε που οι καιροί είναι περίεργοι και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει η επόμενη μέρα... :_unsure:

Αποφάσισε γιατί θα πάμε τη βόλτα μας και θα μείνεις να ονειρεύεσαι το GS... :wallbash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν είναι να γυρίσεις την Ελλάδα θές δυνατό μοτόρι πάνω απο 1000 κ.εκ. ας πούμε για παράδειγμα 1200GS ή το καινούργιο Tenere 1200 ή τον όμορφο τίγρη 1050 ή το multistrada. Τώρα αν είναι να το πηγαίνεις μόνο Ευρώπη, Βαλκάνια και Ασία δε χρειάζεσαι κάτι τόσο μεγάλο, κάτι πάνω απο 400κ.εκ είναι αρκετό πχ Tenere 660, XLV 700 ή 650, XRV 650, KLR 650 ή κράτα αυτό που έχεις και τα υπόλοιπα χρήματα κάν'τα ταξίδια.

Υ.Γ. Θα ψήφιζα TENERE 660, αλλά πάτησα κατά λάθος από δίπλα για προβολή αποτελεσμάτων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κι εγω ΚΤΜ θα σου προτεινω

ειναι το καλυτερο στο χωμα

ανεβαινεις κατηγορια

παιρνεις τα καλυτερα περιφεριακα

:_thumbsup: 990 τα σπάει...

δευτερο το f800

ειναι καλο στο χωμα

μενεις ιδια κατηγορια

:nono:ίδια κατηγορία το F650 Dakar με το F800gs ???

50 με 86 άλογα, μονο-κύλινδρο με δικύλινδρο...και άλλα πολλά...

και ειναι και το θεμα κοστους (χρησης και αποκτησης) ποσο σημαντικο σου ειναι αναμεσα στα δυο

990 - 14.000

f800 - 13.800 καινούργια με περίπου τα ίδια πάνω... τώρα για την χρήση μάλλον περισσότερα ασφάλειες, σήματα για το 990...

για συντήρηση δεν ξέρω και για τα 2 ...

το τρανσαλπ μαλλον θα ειναι χειροτερο για τη δουλεια που το θες απο το Dakar :_thumbsup: και ο τενερες μάλλον χειρότερο με αυτο που εχεις

ο τιγρης με τον οποιο συνταξιδεψα για καμια 600 χλμ και τον χαζεψα προσεκτικα δε με επεισε οτι θα παει χωμα με αξιωσεις χωρις ομως και να το αποκλειω

ωραια μοτορια κοιτας παντως

Thanks για την βοήθεια:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν φίλε μου επειδή το βλέπω να μη σου φτάνουν τα φράγκα για το BMW το 800άρι και να κάνεις καμμιά παπαριά να πάρεις κανένα μονοκύλινδρο TENERE ή κανένα άχρωμο και άοσμο TRANSALP σου έχω βρει τη λύση. :whistling:

Δίνεις τη δικιά σου και παίρνεις ένα XRV 650 που πουλιέται, προσεγμένο και με αναρτήσεις μπρός-πίσω που δεν τις έχουν ούτε τα KTM.

:dribble:Πόσο - ΠΟΣΟ ??? :dribble:

Είναι ετοιμοπόλεμο, δεν θέλει να του ρίξεις μία, οπότε σου περισεύουν και τα φράγκα να έρθεις στις Άλπεις... ούτε για τα διαβατήρια δεν παίζουν...:lipssealed: εκτός αν το πουλήσω και πάρω το XRV με λιγότερα...

Αργότερα μαζεύεις φράγκα με την ησυχία σου και παίρνεις ότι γουστάρεις. Έτσι κι αλλιώς το Africaκι το μικρό θεωρείται πλέον classic και δεν χάνεις λεφτά από τη μεταπώληση. Άσε που οι καιροί είναι περίεργοι και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει η επόμενη μέρα... :_unsure:

Αποφάσισε γιατί θα πάμε τη βόλτα μας και θα μείνεις να ονειρεύεσαι το GS... :wallbash:---> :drunk:

έρχομαι και με το Ντακαράκι μου μια χαρά... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγ'ω πάντως λέω για ΚΤΜ, τα κάνει όλα και συμφέρει.

Στήσιμο, πλαίσιο, αναρτήσεις, κινητήρας, αίσθηση, απόλαυση.

Με μια καλή προσφορά από την ΚΤΜ, (έκδοση traveler ίσως) συμφέρει και οικονομικά.

Όσο για το κάθε Τρίτη & Τετάρτη μάστορα...:tooth::tooth::tooth:, μόνο αν είναι φίλος σου και περνάς για καφέ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έρχομαι και με το Ντακαράκι μου μια χαρά... :_thumbsup:

Εμ, αυτό σου λέω να τα πιούμε σε μπύρες... :_thumbsup:

Δες εδώ

Δολομιτικές Άλπεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και ιδιοκτήτης ΚΤΜ Adv, θα προτιμήσω το Tiger 800.

Πιο φρέσκο και τρικύλινδρο.

Το ΚΤΜ ... too much σε όλα του

Δίνεις τη δικιά σου και παίρνεις ένα XRV 650 που πουλιέται, προσεγμένο και με αναρτήσεις μπρός-πίσω που δεν τις έχουν ούτε τα KTM. Καλό αστείο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μεγαλο + (για μενα) του tiger ειναι ο τρικυλινδρος.

Υπολογίσιμο βεβαίως βεβαίως...:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είναι να γυρίσεις την Ελλάδα θές δυνατό μοτόρι πάνω απο 1000 κ.εκ. ας πούμε για παράδειγμα 1200GS ή το καινούργιο Tenere 1200 ή τον όμορφο τίγρη 1050 ή το multistrada. Τώρα αν είναι να το πηγαίνεις μόνο Ευρώπη, Βαλκάνια και Ασία δε χρειάζεσαι κάτι τόσο μεγάλο, κάτι πάνω απο 400κ.εκ είναι αρκετό πχ Tenere 660, XLV 700 ή 650, XRV 650, KLR 650 ή κράτα αυτό που έχεις και τα υπόλοιπα χρήματα κάν'τα ταξίδια.

:_innocent:

Καλά τα λες αλλλά, λίγο ανάποδα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχεις βαλει το διλλημα,για 5 μοτοσυκλετες,αξιολογες ολες,αλλά διαφορετικες και με αλλο στοχο/προσοντα.Εξαρταται-για μενα-σε μεγαλο βαθμο,απο τις δικες σου αναγκες,απο το τι αρεσει σε σενα να οδηγεις,αλλά και το πόσο απολαυστικη μπορει να ειναι μια μοτοσυκλετα για αυτα που ζητας.Αποψη μου λοιπον...οδηγησε τες ολες και τις 5 εαν μπορεις σχηματισε προσωπικη αποψη χτιζοντας γνωμη συμφωνα με αυτα που ψαχνεις και μετα επελεξε με βαση το βαλαντιο που θελεις να διαθεσεις.

Προσωπικα βλεπω οτι και οι 5 που ρωτας να επιλεξεις αναμεσα τους,ειναι αξιολογες.Και οι 5 θα σε καλυψουν και οι 5 θα δεν θα σε απογοητευσουν...Ομως κατι που μπορεις εσυ να σκεφτεις παραπανω απο εμας,ισως λεπτομερεια,να γειρει την πλαστιγγα υπερ καποιας.Τελικη επιλογη δικη σου.Ακου γνωμες αλλά επελεξε εσυ.

Εχω το F8,ειχα το 990adv,θα μπορουσα να εχω παρει και το ΧΤΖ660.Αν το 800ΧC υπηρχε οταν πηρα το F8 θα το κοιταζα.Το Transalp απο την αλλη ειναι δυναμη για οσα δινει.Απο ολα αυτα επελεξα τωρα το F8.Δεν σημαινει οτι θα μεινω και μια ζωη μαζι.Ομως για οσο το εχω και θα το εχω,ειμαι μια χαρα.Και ασφαλτο και χωμα.Αυτα για μενα ομως.Για σενα μπορει να ειναι αλλιως.Καλες αγορες οτι και να παρεις τελικα :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν ο καθένας έχει μια άποψη για τα μηχανάκια που χεις αναφέρει.

Θα σου πω κι εγω την δική μου,τι να μην πάρεις,gs1200.χωριά το ότι εμενα κόλλησε η μηχανη απο αστοχία υλικού στα 7740 χιλιόμετρα για ρίξε και μια ματια στα διάφορα forums να δεις που πανε τα λεφτά που δίνουμε στις καλές κατασκευές των Γερμανών,όσο για την ελληνική αντιπροσωπεια???αστο ασχολίαστο.

Επίσης μάλλον του χρόνου θα παρουσιάσουν το Νεο gs με υδροψυκτο μοτέρ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ουτε και εγω θα πω τι ψηφισα!!!

παντως η προταση μου για την περιπτωση σου ειναι:1)africa 2)f800

οι λογοι, για την africa γιατι μπορεις να παρεις τρελο εργαλειο τζαμπα,που 3000-4000 χιλιαρικα, που 10000 για το f800 η 14500(εκδοση traveller το 990).ασε που ολοι εχουμε ονοιρευτει μια africa!ισως και αυτοι στην ktm.

απο την αλλη για την f800 η αντιπροσωπεια δινει ιδιαιτερα χαμηλη καταναλωση 3,5-4l....μετραει θα ελεγα!

οσον αφορα το 990,εχω κανει 22000 χιλιομετρα και δεν μου εχει βγαλει απολυτως τιποτα,καθε 15000 το μεγαλο σερβις καθε 7000 το μικρο,120€ το σημα,ασφαλεια δεν θυμαμαι αυτη τη στιγμη ακριβως.

το μηχανακι ομως πρεπει να το βαλεις χωμα ομως,θα παθεις πλακα! μετα απο χωμα ερχεται στα ισα του,νιωθει καλα βρε παιδι μου, το βλεπω!

η σελα του ειναι κορυφαια,μπορεις να βρισκεσαι πανω ωρες ατελειωτες αλλα να μην καταλαβαινεις τιποτα(εχει ενα ειδικο υλικο που παιρνει το σχημα του κ.. σου!)ποιο ανετη απο bagster σε varadero και το λεω γιατι ειχα παλιοτερα.

μπορεις να κανεις ανετα 300 χιλιομετρα με 1 γεμισμα και χωρις να αναψει ρεζερβα 19,5l και αλλα 30-40 με ρεζερβα.και με ταχυτητες 110-120 εθνικη+μεγαλη ζελατινα.

αν το τρεξεις....καταπινει!αναλογως 180-220.

α! μην το ξεχασω,εχει απιστευτα abs με εχουν σωσει πολλες φορες,το οποιο απενεργοποιηται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tiger 800xc...ποοοοοολυ καλο σε ολα....χωμα παει...καλυτερη σελα απο ΚΤΜ και BMW εχει....τελικες εχει(σαν mega on-off...δεν υστερει με σχεση gs1200,varadero,990 κ.λ.π.)οικονομικο για αυτα που προσφερει ειναι....καινουργιο μοντελο ειναι..ομορφο ειναι...στριφτερο ειναι...καλοζυγισμενο ειναι...ευκολο στη πολη ειναι....παιχνιδιαρικο ειναι....

Τι αλλο θελεις?????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για αρχάριο τι προτείνεται?.....εχω μηδαμινη εμπειρια απο μηχανες περα απο μερικές βολτες με την v strom του πατερα μου (650cc) την οποια θεωρω βαρια για χρηση κυριως μέσα στην πολη.Οι επιλογες μου χωρις να τις εχω οδηγησει ειναι οι παρακατω:

Versys (εμφανισιακα μου αρεσει περισσοτερο απ ολες αλλα δεν ξερω αν εχει ανετη θεση οδηγησης όπως το v strom),G650GS 2011,Transalp 2009-11....??

Τροποποιήθηκε από τον DJTaurus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειμαι στην ιδια φαση με εσενα με πανω κατω τις ιδιες επιλογες στο μυαλο μου.

Την ψηφο μου την πηρε το 990 με το εξης σκεπτικο. Θεση οδηγησης για εμενα απλα θεεικη. Ολα πεφτουν εκει που πρεπει, οπως εγω για εμενα θελω. Δεν ειμαι καμια οδηγαρα, καθε αλλο αλλα θεωρω μεγαλο ατου να εχεις κορυφαια περιφεριακα τα οποια να σου λενε ακριβως τι γινεται σε χωμα και ασφαλτο.Μπορει να μην τα αξιοποιησω οπως τους αξιζει ποτε αλλα θα μου παρεχουν ενεργητικη ασφαλεια περα απο κ......λα και γκαζιιιι σε χωμα και ασφαλτο.

Το 800gs μου αρεσει και αυτο παρα πολυ με τα γνωστα +. Ειναι πιο μανιτζεβελη αλλα ακριβη και θελει κ αλλα λεφτα για να την φερεις εκει που θες (decent σελα και ζελατινα touring που να βλεπεται).Η αξιοπιστια ειναι ενα θεμα καθως θα ηθελα να δω μοτερ με 50Κ+ χλμ και με αγχωνει η ληξη της εγγυησης.

Το τενερε θα το επαιρνα χτες σε μεταχειρισμενο αλλα ειναι ενα πιο καλο transalp και ισως πιο καλο dakar. Ως εκει ομως.

Το XC ηταν η μεγαλη απογοητευση για εμενα. Ανεβηκα και κατεβηκα. Απλα δεν κουμπωσα. Μου φανηκε ντεποζιταρα, λιγο πιο σκυφτο απο οτι θελω (διορθωνεται)αλλα ρε παιδια το δεξι μου ποδι γιατι να ειναι αγκαλια με το μοτερ.Ξερω οτι το αδικω το μηχανακι αλλα αν δεν κανει κλικ απο την αρχη, εκει σταματα το φλερτ (εμαθα απο το τρανσαλπ χαχα)

Πολυ σοβαρα παιζει και το stenere που αν ανεβεις στα 13+ και σκοπευεις να το κρατησεις μια πενταετια,ισως ειναι η πιο καλη επιλογη. Κοινως παρε οτι κανει το μυαλο σου να ταξιδευει και το ματι σου να γυαλιζει.

σορρυ για το σεντονι αλλα επρεπε να πω και εγω τον πονο μου...

στο αλλο παιδι που θελει κατι για πρωτο dakar δαγκωτο αν θελει χωμα, αλλιως versys (αλλο που δυστυχως δεν κουμπωσα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΥΓ: Ψηφιζω adv ως πιο δυνατο, πιο ολοκληρωμενο, πιο...πιο....πιο...

Ναι...αλλά δεν είναι αδιάβροχο :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To θέμα που άνοιξες μου θυμίζει λίγο το δίλημμα που είχε ένας γείτονας μου που ξαναείδα πριν από λίγες μέρες μετά από καιρό.

Είχε ένα παλιό fazer που ήθελε να το πουλήσει κ θα έβαζε λεφτά για να πάρει κάτι καλό κ μεγαλύτερο με σκοπό να ταξιδεύει κ όχι μόνο αλλά κ να κάνει χωμάτινες διαδρομές συχνά.Κανένα φυσικά μοντέλο δεν μπορούσε να συνδυάσει 100% όλα όσα ζητούσε κ τελικά δεν πήρε μια αλλά δύο μηχανές!1.Μια enduro μεταχειρισμένη κ σε καλή τιμή κ 2.το μεγαλύτερο μέρος του budget το διέθεσε σε μια honda vfr.Ήταν πολύ ευχαριστημένος.Σαν να έκανε δίδυμα η γυναίκα του μου τις περιέγραφε :-)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και ιδιοκτήτης ΚΤΜ Adv, θα προτιμήσω το Tiger 800.

Πιο φρέσκο και τρικύλινδρο.

Το ΚΤΜ ... too much σε όλα του

Δεν το πιστεύω ότι ΔΕΝ μου προτείνεις 990...:lipssealed:

Ίσως να μου το εξηγούσες αναλυτικότερα γιατί όχι 990?

Το καβαλάς έτσι κι αλλιώς, πες μας τι γουστάρεις και τι όχι!!!

Thanks okourkoulos :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ήταν να αγοράσω μηχανή τώρα, πολύ πιθανό να μη το έπαιρνα.

Πολλά τα 1000cc για Ελλάδα. Τότε, όμως δεν υπήρχε άλλο τόσο ολοκληρωμένο ή/και μικρότερο

Λάτρης πάντοτε του τρικύλινδρου, φρέσκο το Tiger 800...

Θα τα καβάλαγα, θα τα οδηγούσα και θα αποφάσιζα αναλόγως.

Το F800 θέλει αρκετά λεφτά για να γίνει όπως πρέπει, κι έχω ανάγκη για μπροστινό της προκοπής και κινητήρα αξιόπιστο, οπότε άκυρο.

Στη θέση σου θα κράταγα το Dakar, αν είναι σε καλή κατάσταση. Το έχει ο αδερφός μου και δε του λείπει τίποτα.

Και ταξίδι και πόλη και φόρτωμα. Αλλιώς, θα τα σκάσεις.

Αν είσαι ψηλός, σκέψου και το Tenere 660. Mια χαρά είναι και τα μονοκύλινδρα, πλέον.

Για παραπάνω λεπτομέρειες, είτε από ΠΜ, ή από κοντά!

Τροποποιήθηκε από τον okourkoulos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τον τίγρη, τον τίγρη, είναι το πιο καινούργιο μοντέλο από όλα αυτά, εννοείτε μακριάπο το τρανσαλπ, 1000 φορές καλήτερο το bmwάκι που έχεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

-Εχεις βαλει το διλλημα,για 5 μοτοσυκλετες,αξιολογες ολες,αλλά διαφορετικες και με αλλο στοχο/προσοντα.Εξαρταται-για μενα-σε μεγαλο βαθμο,απο τις δικες σου αναγκες,απο το τι αρεσει σε σενα να οδηγεις,αλλά και το πόσο απολαυστικη μπορει να ειναι μια μοτοσυκλετα για αυτα που ζητας.

-Να πω την μαύρη αλήθεια... το ΤΑ και το τενερε τα έβαλα μήπως και κάποιος μου πει κάτι που δεν ήξερα και τα δω αλλιώς...

Πιστεύω ακράδαντα ότι το DAKAR είναι πιο...πιο...πιο... πιο...... και από τα 2..... :whistling:

-Αποψη μου λοιπον...οδηγησε τες ολες και τις 5 εαν μπορεις σχηματισε προσωπικη αποψη χτιζοντας γνωμη συμφωνα με αυτα που ψαχνεις και μετα επελεξε με βαση το βαλαντιο που θελεις να διαθεσεις.

-Τις έχω οδηγήσει όλες εκτός από..... ΔΕΝ μπορώ να βρώ test-drive F800 !!!

Πήγα Θεσσαλονίκη και Λάρισα και δεν έχουν... Μου μένει η Πάτρα που δεν πήρα ούτε τηλ...

Βέβαια ήδη μου γυαλίζει αρκετά...

:dribble:

- Προσωπικα βλεπω οτι και οι 5 που ρωτας να επιλεξεις αναμεσα τους,ειναι αξιολογες.Και οι 5 θα σε καλυψουν και οι 5 θα δεν θα σε απογοητευσουν...

Ομως κατι που μπορεις εσυ να σκεφτεις παραπανω απο εμας,ισως λεπτομερεια,να γείρει την πλαστιγγα υπερ καποιας.

Τελικη επιλογη δικη σου.Ακου γνωμες αλλά επελεξε εσυ.

-Γι' αυτό ακριβώς άνοιξα το topic...!!!:rolleyes:

Εχω το F8,ειχα το 990adv, θα μπορουσα να εχω παρει και το ΧΤΖ660.Αν το 800ΧC υπηρχε οταν πηρα το F8 θα το κοιταζα. Το Transalp απο την αλλη ειναι δυναμη για οσα δινει.Απο ολα αυτα επελεξα τωρα το F8.

Δεν σημαινει οτι θα μεινω και μια ζωη μαζι. Ομως για οσο το εχω και θα το εχω, ειμαι μια χαρα. Και ασφαλτο και χωμα. Αυτα για μενα ομως. Για σενα μπορει να ειναι αλλιως.

Καλες αγορες οτι και να παρεις τελικα

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα