Jump to content
Revelator

Η εποχή της εικόνας

Recommended Posts

Είναι κι αυτή ακόμη μια ιστορία καθημερινής τρέλλας που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Θεσσαλονίκη Παρασκευή 10 το πρωί.

Αφού έχουμε ολοκληρώσει παρέα μ ένα φίλο κάποιες γραφειοκρατικές εργασίες δημοσίου έχουμε ένα 2ωρο κενό ως το επόμενο "ραντεβού" μας ώστε να ολοκληρώσουμε το project της ημέρας. Αποφασίζουμε λοιπόν να απολαύσουμε ένα δροσερό καφεδάκι στη Λ.Νίκης μιας και ήταν από τα πιο ήσυχα σημεία του κέντρου εκείνη την ώρα. Φτάνουμε μπροστά στο καφέ, καβαλάμε με το κατάμαυρο και εντελώς μαμά ΧΤ600 το πεζοδρόμιο και το στριμώχνουμε ανάμεσα σε κάτι κολωνάκια και κάτι ζαρτινιέρες έτσι ώστε να μην εμποδίζει την ροή των πεζών. Ουσιαστικά το παρκάραμε σχεδόν παράλληλα με το πεζοδρόμιο και στην άκρη αυτού. Από τη μοτοσυκλέτα μέχρι τα τραπέζια του καφέ που ήταν παρκαρισμένα κι αυτά πάνω στο πεζοδρόμιο, υπήρχε ένας διάδρομος περίπου 5 μέτρων. ΟΚ έστω ότι δεν είμασταν σωστοί και παρκάραμε λάθος και κακώς πάνω στο πεζοδρόμιο αλλά αλλού είναι το ζουμί της ιστορίας μας.

Βγάζουμε κράνη γάντια δέρματα και στρωνόμαστε σε 2 από τις καρέκλες του καφέ με θέα τον ορίζοντα του θερμαικού και το ΧΤ. Θαλασσινό αεράκι μειωμένη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών (10 το πρωί είπαμε στη Νίκης) και 2-3 περαστικοί σαν εμάς που πίνουν καφέ ενώ μελετούν κάποια εφημερίδα ή τα έγγραφα του ντοσιέ. Έρχεται ο συμπαθέστατος και ευγενέστατος σερβιτόρος για να πάρει την παραγγελία μας και αφού την έχουμε ολοκληρώσει ακούμε το εξής:

-Εεεε μήπως θα μπορούσατε σας παρακαλώ να πάρετε τη μοτοσυκλέτα σας απο εκεί και να τη βάλετε κάπου αλλού?

Ο φίλος μου ψιλομένει και αναρωτιέται ενώ υπάρχει κι ένα ύφος προθυμίας στην άκρη του ματιού του. Εγώ πήρα το θάρρος να ρωτήσω ευγενέστατα κι από περιέργια για πιο λόγο?

-Ε εμποδίζει

-Τους πεζούς ή θα βγάλεις κι άλλα τραπέζια?...γιατί είναι νωρίς ακόμη και δεν έχει κόσμο...θα φύγουμε και σύντομα.

-Ε ι ε ι ε μμμ τι να σας πω έτσι μου είπανε από μέσα.

Χαμογελάω

-Μήπως κόβει τη θέα των θαμώνων ή τους χαλάει την αισθητική σε σχέση με τη διακόσμηση του μαγαζιού?

Χαμογελάει κι ο σερβιτόρος ενώ δαγκώνεται

-Τι να σας πω, παράκληση του υπεύθυνου ήταν αν είναι εύκολο να τη μετακινήσετε.

-ΟΚ δεν υπάρχει πρόβλημα, του λέμε και οι δύο κατά κάποιο τρόπο

...και ευθύς αμέσως ο φίλος σηκώνεται την παίρνει και την παρκάρει παραπέρα σ ένα πλαινό στενό όπου δεν εμποδίζει.

Πίνουμε λοιπόν το καφεδάκι που μας έφερε ο ευγενέστατος πιτσιρικάς και σιγά σιγά σκάνε 2-3 παρέες ακόμη στο μαγαζί. Τσούπ σκάει κι ένας συνάδελφος μηχανόβιος μ ένα υπέροχο και κάτασπρο GSXR, δυστηχώς γι αυτόν και την ημίγυμνη κοπέλα του ξεκράνωτος κι αυτός κι αυτή. Βέβαια είχε φροντίσει να προστατεύσει τα χέρια του φορώντας ένα ζευγάρι πάνέμορφα καλοκαιρινά γαντάκια. Λίγο τα ελάχιστα ρούχα της κοπέλας (δεν θέλω να φανταστώ τι θα πάθει το υπέροχο δερματάκι της νεαρής κοπελίτσας σε μια χαζοπτώση στην καυτή άσφαλτο, ακόμη κι αν φοράει κράνος) λίγο ή στάση που σου επιβάλει το πίσω σελάκι του SS αλλά κυρίως οι υπέροχες γραμμές του ολοκαίνουριου άσπρου Suzuki τραβήξανε τα βλέματα και των δύο μας. :whistling:

Φυσικά ο συνάδλεφος μοτοσυκλετιστής είχε τη φαϊνή ιδέα να τοποθετήσει το εργαλείο του στο ίδιο σημείο που είχαμε βάλει κι εμείς πιο μπροστά το ΧΤ. Κοιτόμιαστε με το φίλο και χαμογελάμε καταλαβαίνοντας οτι έχει παρκάρει στο λάθος σημείο. Επίσης εκτός από τα ίδια γούστα στο παρκάρισμα είχαμε και τα ίδια γούστα στο τραπεζάκι. Ίσως υποσυνείδητα να τον μαγνήτισαν τα κράνη και τα δέρματα που είχαμε στις αντικριστές μας καρέκλες κι έννοιωσε οικία να έρθει κοντά μας.

Για να μην τα πολυλογώ το δια ταύτα είναι οτι δεν του έγινε καμία παρατήρηση(καθόταν δίπλα βλέπετε οπότε θα το ακούγαμε) από το μαγαζί για την μοτοσυκλέτα του και το σημείο το οποίο την πάρκαρε.

Δεν παιρνούν 5λεπτά τσουπ κι ένας ακόμη συνάδελφος μ ένα κατίμαυρο t-max που έκανε αρκετή φασαρία. Το χώνει κι αυτός δίπλα στο suzuki αλλά πιο ατσούμπαλα και πρόχειρα θέλωντας να περάσει ένα μύνημα του τύπου είμαι "άνετος". Δεν έφταιγε γι αυτό τόσο το παρκάρσιμα, όσο οι οδηγικές του ικανότητες του να ψάχνει για τραπεζάκι ενώ εκόμη δεν είχε κατεβάσει σταντ και δεν είχε σβήσει το μοτερ. Με αντυπωσίασαν οι νευρικές και βιαστικές κινήσεις του ενώ ξεκαβαλούσε και έσβηνε το μοτερ παράλληλα, είχαν έναν αέρα μια χάρη! Δεν είχε να βγάλει και κράνος οπότε το κεφάλι του σκανάριζε το χώρο πολύ πιο άνετα.

Το καφεδάκι ζεστάθηκε, τα db της μουσικής αλλά και της φασαρίας του δρόμου αυξήθηκαν οπότε ήταν η ώρα των συντηριτικών να φεύγουν για να αφήσουν χώρο στις υπέροχες υπάρξεις της φύσης και τα επιτεύγματα της μηχανολογίας.

Εύχομαι πραγματικά μέσα από την ψυχή μου και χωρίς καθόλου ίχνος ειρωνίας, ο φίλος με το suzuki κι η πανέμορφη φίλη του να απολαμβάνουν πάντα τις βόλτες τους με το υπέροχο αυτό μηχάνημα χωρίς ποτέ να πάθουν ούτε μία γρατζουνιά.

Εύχομαι επίσης στον φίλο με το t-max κάθε φορά που θα παρκάρει κάνωντας τα φακιρικά κόλπα του να μην μπουρδουκλωθεί και πέσει. Θα ήταν κρίμα και για το περιποιημένο και φορτωμένο aftermarket αξεσουάρ t-max καθώς και για το ιματζ του και τον εγωισμό του.

Και τέλος εύχομαι στον ιδιοκτήτη του καφέ η πολίτική προσέγγισης πελατών που έχει διαλέξει να του αποφέρει πάντα κέρδη, ώστε να προσφέρει θέσεις εργασίας σε πιτσιρικάδες σαν τον ευγενέστατο σερβιτόρο που μας εξυπηρέτησε.

:_hi::bye:

Υ.Γ Προσωπικά είχα να κατεβώ στη Νίκης για καφέ 5χρόνια. Μόλις σήμερα μου υπενθυμήσανε το γιατί, οπότε θα κάνω να κατέβω άλλα τόσα και ίσως περισσότερα. :greece:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
.............................

Υ.Γ Προσωπικά είχα να κατεβώ στη Νίκης για καφέ 5χρόνια. Μόλις σήμερα μου υπενθυμήσανε το γιατί, οπότε θα κάνω να κατέβω άλλα τόσα και ίσως περισσότερα. :greece:

Και καλά κάνεις και μας το υπενθυμίζεις.............. ωραίο μέρος, ωραία θέα, λάθος "επαγγελματίες", και "λάθος" θαμώνες..........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

χωρις πλακα πως κρατηθηκες? Δλδ δν ηθελες να μπεις μεσα και να του πεις ΄΄ρε μ@λ@κ@ αυτοι τωρα δν σε ενοχλουν?΄΄ ή εστω στον πιτσιρικα ΄΄το αφεντικο σου δν εχει να πει τπτ γι'αυτους?΄΄

επαγγελματιες σου λενε μετα :ranting3:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

α. στην πρωταση παρε τη μηχανη σου οπου μου την εχουν κανει αντιδρω σχεδον επιθετικα και παιρνουν ενα μεγαλοπρεπεστατο ΟΧΙ.

99% δεν την παραταω δεν την βαζω καπου οπου ενοχλει...

β. εσυ φταιες.... :closedeyes: δεν εντυσες η μαλλον εγδυσες τον συνεπιβατη για να μην εχεις ''θεμα'' :uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Φίλε μου αν μπορούσα να αγνοήσω τους γύρω μου και να επικεντρωθώ στο χάζι και την όμορφη θέα ίσως να πήγαινα κάπου κάπου εκεί για καφέ.

Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να σταθώ ανάμεσα σε φιγουρατζήδες και δήθεν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σαλονικιος δεν ειμαι αλλα για καφε δεν παω ουτε Νικης ουτε Αριστοτέλους να πληρωσω το νεροζουμι 5 ευρω και να εχω τον καθε μικροτσουτσουνο με προέκτασή του ss η adventoure μεγάλου κυβισμού η μεγασκουτερ με μαλακι γιαλακι και τρεντυ ρουχαλάκια.Φυσικα τα ιδια και χειρότερα γινονται και στην πολη μου την Αθηνα εκει εχει πιο πολλα τζοβενα δήθεν μοτοσυκλετιστές.

Υγ .Οσο για το πεζοδρόμιο οσο μπορουμε να το αποφεύγουμε και καιρος ειναι να αλλάζουμε νοοτροπια.Θα μου πειτε και που να παρκάρω;Ειναι οντως πρόβλημα και εχετε 1000 δικια σε αυτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

α. στην πρωταση παρε τη μηχανη σου οπου μου την εχουν κανει αντιδρω σχεδον επιθετικα και παιρνουν ενα μεγαλοπρεπεστατο ΟΧΙ.

99% δεν την παραταω δεν την βαζω καπου οπου ενοχλει...

β. εσυ φταιες.... :closedeyes: δεν εντυσες η μαλλον εγδυσες τον συνεπιβατη για να μην εχεις ''θεμα'' :uglystupid2:

δεν υπαρχει θεση πανω στο πεζοδρομιο που να μην ενοχλει....

Revalator υποθετω μετα απο αυτο το κειμενο, οτι ησουνα της θεωρητικης κατευθυνσης στο σχολειο :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ωραία ιστορία, άρωμα Ελλάδας!

Αλλά...

Λίγο τα ελάχιστα ρούχα της κοπέλας λίγο ή στάση που σου επιβάλει το πίσω σελάκι του SS αλλά κυρίως οι υπέροχες γραμμές του ολοκαίνουριου άσπρου Suzuki τραβήξανε τα βλέματα και των δύο μας. :whistling:

...είστε πολύ καμμένοι μηχανόβιοι εκεί πάνω ή έχετε πάρα πολλές ωραίες γυναίκες! :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Η βλακεία είναι αηττητη οπότε αν ασχοληθείς μαζί της είσαι χαμένος εξαρχής!!! Τζάμπα χάσιμο χρόνου και σάλιου. Συνήθως παρκάρω τη μοτοσυκλέτα μου κάπου μπροστά μου δίπλα μου όταν αυτό είναι εφικτό μόνο και μόνο για λόγους ασφαλείας(κλοπή, ρήξιμο κτλ). Εξάλλου δεν έχω και κανένα σουπερ εργαλείο που να αφήνει τα στόματα ανοιχτά ούτε ανοίγει τα πόδια των κοριτσιών για να το καβαλήσουν για μια βόλτα. Ακόμη και στην περίπτωση που κάποια θα μου το ζητούσε δεν θα γινόταν γιατί δεν κουβαλάω δεύτερο κράνος μαζί μου, παρα μόνο όταν ξέρω από πριν οτι θα έχω και συνεπιβάτη.

Απλά κάθε φορά που βλέπω κάτι τέτοια σκηνικά θυμάμαι τα λόγια του Γιωργάκη "λεφτά υπάρχουν".

Τον χρυσοπληρώνεις τον καφέ και το αστείο είναι που βλέπω τα βράδυα κάποιους να παρκάρουν τις μηχανούλες τους δίπλα στο πεζοδρόμιο και να κάθονται πάνω τους με τον καφέ ή το ποτό στο χέρι!...αν είναι έτσι γιατί να μην πάρω μια μπύρα από το περίπτερο και να την πληρώσω ένα ευρώ αντι για πέντε.

Βλέπεις δεν χωράνε να σταθούν ούτε μέσα στο μαγαζί αλλά ούτε και στο πεζοδρόμιο οπότε στέκονται μέσα στο δρόμο δίπλα στα υπερμηχανήματά τους.

Φίλε sorips στην έκθεση πάντα ήμουν σκράπας οπότε αν το κείμενο μου σου φάνηκε ωραίο συντακτικά φαντάζομαι πόσο σκράπας θα ήσουν κι εσύ! :tease: Πρωτοδεσμίτης ήμουν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

.........................

Κάνατε δύο λάθη αδερφέ:

1ον: ΔΕΝ φωνάξατε το σερβιτόρο ή το αφεντικό να σας εξηγήσει γιατί οι άλλοι ήταν "λίγο πιο ίσοι από σας".... λίγο φωναχτά για να τους κάνετε ξεφτίλα στους υπόλοιπους θαμώνες.

2ον: ΔΕΝ φέρατε πάλι τα μοτόρια σας μπροστά στο μαγαζί όπως πριν.

Προσωπικά θα το έκανα. Το έχω κάνει πολλές φορές σε παρόμοιες φάσεις. Και με λίγο ειρωνικό ύφος προς τους λαλάκες, τους χρειάζεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κάνατε δύο λάθη αδερφέ:

1ον: ΔΕΝ φωνάξατε το σερβιτόρο ή το αφεντικό να σας εξηγήσει γιατί οι άλλοι ήταν "λίγο πιο ίσοι από σας".... λίγο φωναχτά για να τους κάνετε ξεφτίλα στους υπόλοιπους θαμώνες.

2ον: ΔΕΝ φέρατε πάλι τα μοτόρια σας μπροστά στο μαγαζί όπως πριν.

Προσωπικά θα το έκανα. Το έχω κάνει πολλές φορές σε παρόμοιες φάσεις. Και με λίγο ειρωνικό ύφος προς τους λαλάκες, τους χρειάζεται.

Στο 1ον θα μπορουσε να σου πει το ιδιο "ευγενικα" ο καταστηματαρχης "αει γαμησου ρε,οτι γουσταρω εγω κανω στο μαγαζι μου" και θα ειχες δυο εκδοχες 1)Τον γαμας επι τοπου και ...υπαρχουν πολλες συνεχειες προς διάφορες πλευρες...στο σκηνικο 2)κανεις το μαλακα και φευγεις...Ποιος ο λογος και για τα δυο αυτα ενδεχομενα;Θα γινεις πιο αντρας;Τσου...

Στο 2ον θα γινοσουν το ιδιο μαλακας και δηθεν με τους υπολοιπους οπότε γιατι;

Για μενα το καλυτερο ειναι η αδιαφορια,πληρωνεις φευγεις κυριος και δεν ξαναπατας στο μαγαζι.Κι οποιος σε ρωτα απλα δυσφημιζεις οπως του αρμοζει...Αν καποιοι επαγγελματιες γουσταρουν να δουλευουν "Ελληνικα" απλα τους προσπερνας και πας οπου εσυ γουσταρεις χωρις να σκοτιζεσαι για τη μαλακια του αλλου .Δεν χανουμε εμεις,αυτοι χανουν... :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Στο 1ον θα μπορουσε να σου πει το ιδιο "ευγενικα" ο καταστηματαρχης "αει γαμησου ρε,οτι γουσταρω εγω κανω στο μαγαζι μου" και θα ειχες δυο εκδοχες 1)Τον γαμας επι τοπου και ...υπαρχουν πολλες συνεχειες προς διάφορες πλευρες...στο σκηνικο 2)κανεις το μαλακα και φευγεις...Ποιος ο λογος και για τα δυο αυτα ενδεχομενα;Θα γινεις πιο αντρας;Τσου...

Στο 2ον θα γινοσουν το ιδιο μαλακας και δηθεν με τους υπολοιπους οπότε γιατι;

Απλά δε μ' αρέσει να τη χαρίζω σε κάτι τέτοια ψώνια. Άλλωστε παίζει ρόλο ο τρόπος που θα το κάνεις ώστε να μην είσαι εσύ από κάτω. :winking:

Για μενα το καλυτερο ειναι η αδιαφορια,πληρωνεις φευγεις κυριος και δεν ξαναπατας στο μαγαζι.Κι οποιος σε ρωτα απλα δυσφημιζεις οπως του αρμοζει...Αν καποιοι επαγγελματιες γουσταρουν να δουλευουν "Ελληνικα" απλα τους προσπερνας και πας οπου εσυ γουσταρεις χωρις να σκοτιζεσαι για τη μαλακια του αλλου .Δεν χανουμε εμεις,αυτοι χανουν... :)

Εννοείται αυτό!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

χωρις πλακα πως κρατηθηκες? Δλδ δν ηθελες να μπεις μεσα και να του πεις ΄΄ρε μ@λ@κ@ αυτοι τωρα δν σε ενοχλουν?΄΄ ή εστω στον πιτσιρικα ΄΄το αφεντικο σου δν εχει να πει τπτ γι'αυτους?΄΄

επαγγελματιες σου λενε μετα :ranting3:

το δυσκολο δεν ειναι να πεσεις καποιος στο χαμηλοτερο επιπεδο του αλλο. αλλα να κρατηθει στο "υψος" του καποιος οταν εχει να κανει με ατομα κατωτερου επιπεδου, καλα εκανε ο φιλος και τραβηξε την μηχανη του. καλα εκανε και δεν ειπε τιποτα στον πιτσιρικα γιατι και αυτος εντολες εκτελουσε.

Η λυση ειναι μια. πληρη αποχη απο το καταστημα του επιχειρηματια που δεν φερεται σωστα και ισα στους πελατες του. αυτος χανει. οχι ο πελατης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ωραια τα ειπες! εχουμε και στην πατρα απ'αυτους, δεν ειστε μονοι! παρομοια μαγαζια, παρομοιοι ανθρωποι.. αλλα παντα γεματα ρε γαμωτο κι ας δινουν 5 ευρω τον καφε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Έχω να πάω για καφέ στη Λ.Νίκης τόσα χρόνια που δεν θυμάμαι πλέον πότε πήγα τελευταία φορά...

Λάθος "επαγγελματίες" που φυσικά έχουν αντίστοιχους πελάτες, δημιουργούν ένα περιβάλλον που δεν με προσελκύει εδώ πολλά χρόνια. :thumbsdown:

Καλά φερθήκατε πάντως. Δεν έχει νόημα να τα βάζεις με τη βλακεία, είναι αήττητη!...

Πάντως, εγώ θα τους έλεγα τον λόγο που δεν θα ξαναπατήσω και που θα τους δυσφημίζω στο διηνεκές...

Δυστυχώς δεν κρατιέμαι σε τέτοιες φάσεις... :aggressive:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ωραια τα ειπες! εχουμε και στην πατρα απ'αυτους, δεν ειστε μονοι! παρομοια μαγαζια, παρομοιοι ανθρωποι.. αλλα παντα γεματα ρε γαμωτο κι ας δινουν 5 ευρω τον καφε

Σε κακοφημα στεκια πας...:rolleyes:....αλλά ευτυχως που προτιμαμε να βαζουμε 5 ευρω και να κανουμε μια βολτα Παναχαϊκο παρα τα γνωστα στεκια 'κοιτατε με γειτονισσες":)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...