Jump to content
Αιγαιοπλόος

Το μπέρδεμα με το F 650 GS

Recommended Posts

Επειδή ακούω πολλούς να μπερδεύουν το μονοκύλινδρο BMW F650GS με το δικύλινδρο F650GS και συχνά μπαίνει και στη "σούπα" και το παλιό Funduro και μετά ακούγεται και το G650GS ενώ πέφτει και το ζήτημα ότι το νέο δικύλινδρο F650GS είναι μόνο κατ' όνομα "650" ενώ στην ουσία είναι 800 κυβικά.....

.... λοιπόν επειδή κοινώς γίνεται της τρελής, λέω να τα ξεκαθαρίσω για να εξηγούμαστε.

1) Τη 10ετία του '90 (στις αρχές) η BMW έβγαλε το μονοκύλινδρο Funduro. Δηλ. αυτό:

1345904_f520.jpg

Σχεδιασμένο από την αυστριακή Rotax, με ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΝΕΤΗ σέλα, μικρό σε διαστάσεις και αρκετά αξιόπιστο. Λιτό και ικανό για τα πάντα. Από καθημερινή χρήση μέχρι το γύρο του κόσμου.

2) Μετά το Funduro, η BMW έβγαλε, ως αντικαταστάτη, το F650GS, δηλ. αυτό:

bmw-f650gs.jpg

Ιδιος κινητήρας με το προηγούμενο μηχανάκι (δηλ. μονοκύλινδρος, 650 κυβικά, 2 Εκκεντροφόροι επί κεφαλής, σχεδιασμένος από τη Rotax), με μόνη διαφορά την προσθήκη ψεκασμού και (μετέπειτα) και ενός μέτριου ABS. Σέλα υπόδειγμα άνεσης και για τους δύο, ανεμοκάλυψη αρκετά καλή, χαμηλό ύψος σέλας και μεγάλη ευελιξία και ευχρηστία. Γι' αυτό και το μηχανάκι έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

3) Το 2008 η BMW βρέθηκε στο εξής δίλημμα. Το γράμμα "F" είχε αποφασίσει να το δώσει στη δικύλινδρη σειρά με τον 800άρη κινητήρα, και ήδη είχε βγάλει τα F800S, F800ST και μετά έβγαλε το F800R. Ηδη το λογότυπο "F" παρέπεμπε στο δικύλινδρο μοτέρ των 800 κυβικών και η μονοκύλινδρη σειρά έπρεπε να αποκτήσει άλλο γράμμα. Ετσι, επελέγη το γράμμα "G". Και το μονοκύλινδρο F650GS μετονομάστηκε σε G650GS, χωρίς να αλλάξει τίποτα στην εμφάνισή του ή στα μηχανικά του μέρη, παρά μόνο ότι η γραμμή παραγωγής μεταφέρθηκε στην Κίνα και πλέον άρχισε να κατασκευάζεται εκεί το μηχανάκι από την κινεζική Loncin, υπό τις οδηγίες βέβαια της BMW. Εγινε και μια γενναία μείωση της τιμής του και πλέον μπορούσε ο καθένας που διέθετε 7.000 ευρώ να πάρει μηχανάκι καινούριο με το σήμα της BMW στο ρεζερβουάρ του. Σήμερα, βέβαια, το G650GS έχει ανανεωθεί και είναι έτσι:

P90065681_highRes.jpg?g2_GALLERYSID=TMP_SESSION_ID_DI_NOISSES_PMT

ενώ απ' ότι μαθαίνω η γραμμή παραγωγής ξαναγύρισε στη Γερμανία.

4) Και τί έγινε τελικά με το γράμμα "F"; Είπαμε ότι η BMW έδωσε νέο όνομα στο Μονοκύλινδρο F650GS και το ονόμασε G650GS, οπότε το γράμμα "F" απελευθερώθηκε και μπήκε πάνω στη δικύλινδρη σειρά F650GS και F800GS . Μη σας μπερδεύει το 650 και 800. Και τα δύο έχουν τον ίδιο κινητήρα και τον ίδιο κυβισμό.

800 δικύλινδρα κυβικά, με διαφορετικό χρονισμό και τροφοδοσία όμως και διαφορές στην ανάρτηση.

Ετσι, σήμερα, λέγοντας F650GS, εννοούμε αυτό:

f650_rentalInside_02.jpg

Ελπίζω να ξεκαθάρισα λίγο το τοπίο :D

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σωστος,+1_thumbsup.gif

Απλα οταν καποιος ψαχτει σε αγγελιες για την αγορα αυτης της μο/τας να προσεξει χρονολογια γιατι οπως ειπε και ο αγαπητος Αιγαιοπλοος το ιδιο μηχανακι εμφανιζεται με 2 διαφορετικες ''κωδικες'' ονομασιες_thumbsup.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και το είχα απορία τι διάολο γίνεται με αυτούς τους κωδικούς :) Μοιάζουν που μοιάζουν όλα μεταξύ τους το μ@^#$σαν κι αυτοί με τους κωδικούς.

Τοσο χαλια παιδια η μηχανη? :shock:

Σε 10μερες θα τσιμπησω την g650gs...

Και ποιός σου είπε ότι είναι χάλια;;; :yeahright:

Τροποποιήθηκε από τον Terathlios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και το είχα απορία τι διάολο γίνεται με αυτούς τους κωδικούς :) Μοιάζουν που μοιάζουν όλα μεταξύ τους το μ@^#$σαν κι αυτοί με τους κωδικούς.

Και ποιός σου είπε ότι είναι χάλια;;; :yeahright:

διαβαζω σχολια κ ρωταω..γενικος δεν εχω μεγαλη γνωση ια μηχανες.η πρωτη μου μηχανη θα ειναι.Μου φανηκε σχετικα ευκολη κ καλη για ταξιδακια.Ηρεμα πραγματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το παλιό μονοκύλινδρο μοτέρ θυμάμαι ήταν το ίδιο που χρησιμοποιούσε και η aprilia ή κάνω λάθος;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σψστα τα λεει ο Αιγαιοπλοος,νομιζω οτι στη f650 gs δηλ τν 2η των φωτογραφιων ειχαν προσθεσει αργοτερα και 2ο μπουζι αν δεν κανω λαθος ενω οι πρωτες ειχαν μονο ενα.Ετσι σαν πληροφορια το αναφερω.Παντως ρε γαμωτο η πιο ομορφη ειναι η πρωτη πρωτη οι αλλες ακολουθουν αυτην την γραμμη των Γερμανων που ναι σαν την Μερκελ με διαρροια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθόλου χάλια. Για μένα αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟ On-Off στον κυβισμό αυτόν και θα το προτιμούσα από τα Yamaha XT660R, Tenere και Aprilia Pegaso Trail, διότι θεωρώ ότι ο μονοκύλινδρος της Rotax (που φοράει το G 650GS) είναι καλύτερος από τον μονοκύλινδρο της Minarelli που φοράνε τα άλλα τρία ονοφάκια.

Το παλιό μονοκύλινδρο μοτέρ θυμάμαι ήταν το ίδιο που χρησιμοποιούσε και η aprilia ή κάνω λάθος;

Ο μονοκύλινδρος 650άρης της Rotax είχε φορεθεί και στο παλιό Aprilia Pegaso 650 αλλά όχι στο το τωρινό Pegaso Trail, το οποίο - όπως προείπα - φοράει τον μονοκύλινδρο της ιταλικής Minarelli πλέον και όχι αυτόν της Rotax.

ειχαν προσθεσει αργοτερα και 2ο μπουζι αν δεν κανω λαθος ενω οι πρωτες ειχαν μονο ενα.Ετσι σαν πληροφορια το αναφερω.Παντως ρε γαμωτο η πιο ομορφη ειναι η πρωτη πρωτη οι αλλες ακολουθουν αυτην την γραμμη των Γερμανων που ναι σαν την Μερκελ με διαρροια

Σωστό είναι αυτό με το μπουζί. Οντως μπήκε 2ο μπουζί μετά από κάποια χρόνια. Τώρα, περί ομορφιάς, είναι προσωπικό το ζήτημα, οπότε ό,τι αρέσει στον καθένα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι και τα 3 για πεταμα ... :mB_kalo_e: :mB_kalo_e:

χαχαχα.για στο στομα σου μεγαλε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για μένα αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟ On-Off στον κυβισμό αυτόν και θα το προτιμούσα από τα Yamaha XT660R, Tenere και Aprilia Pegaso Trail, διότι θεωρώ ότι ο μονοκύλινδρος της Rotax (που φοράει το G 650GS) είναι καλύτερος από τον μονοκύλινδρο της Minarelli που φοράνε τα άλλα τρία ονοφάκια.

Συμφωνώ και επαυξάνω :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το καλύτερο που μπορείς να κανεις με ολα τα παραπάνω..( ειχα gs 650 2003)

είναι να το στείλεις για ανακύκλωση να το κάνουν κονσέρβες !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πω πω ξεχειλιζει απο κακια αυτο το τοπικ!!!!

Ελεος ρε.

Μια αποσαφηνιση εκανε ο ανθρωπος για τα μονο/δικυλινδτα της γερμανικης εταιρειας και αμεσως να πεταξετε τις κακιες σας.

Η αποψη μας εν πολλοις δεν ειναι θεσφατο για απαντες. Για αλλους ειναι, για αλλους οχι.

Μην το .......τε το θεμα :uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) Τη 10ετία του '90 (στις αρχές) η BMW έβγαλε το μονοκύλινδρο Funduro. Δηλ. αυτό:

1345904_f520.jpg

Σχεδιασμένο από την αυστριακή Rotax, με ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΝΕΤΗ σέλα, μικρό σε διαστάσεις και αρκετά αξιόπιστο. Λιτό και ικανό για τα πάντα. Από καθημερινή χρήση μέχρι το γύρο του κόσμου.

..Λεπτομερειες επι του θεματος, μιας και τις ειχα ΒΙΩΣΕΙ ΕΝΤΟΝΑ!

Το "funturo 650" ειχε παρουσιαστει τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ! του 1993, και ενω, ο μεγαλος του ανταγωνιστης τοτε (το KLX 650) ειχε παρουσιαστει στην εκθεση του Μιλανου, το ΜΑΡΤΗ! του ιδιου χρονου.. Ατυχως, στην Ελλαδα ηρθε αρχες Αυγουστου (οποτε και παρελαβα το ΠΡΩΤΟ! KLX 650 "εν Ελλαδι", ενω το funturo αρχισε να πουλιεται απο Σεπτεμβρη (Σχεδον ταυτοχρονα..)

Επειδη οι τιμες ηταν παραπλησιες (και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ!) 2.200.000 ΔΡΧ το KAWA, 2.250.000 το BMW) προφανως το δευτερο πουλησε (λογω ονοματος) και το δευτερο πηγε ΑΠΑΤΟ! (λογω τιμης, παρ'ολο που ενσωματωνε την ΚΟΡΥΦΑΙΑ, για τοτε, τεχνολογια.. Upsidedown 45αρι μπροστα, τετραγωνικης διατομης σκελετο. κλπ..)

Ατυχως, ηταν "Ιαπωνεζος" με κακη αντιπροσωπεια..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παντως καποια μονοκυλινδρα που εχουν τωρα ονομασια g65gs παλιοτερα ειχαν f650gs (που εχει τωρα η δικυλινδρη κουκλα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τσίμπα το (μιλάμε προφανώς για του 2011 μοντ). Θα το καταευχαριστηθείς πιστεύω. Πάντα θα υπάρχουν οι διαφορετικές απόψεις. Και πάντα υπάρχουν κι αυτοί που πίνουν νερό στο όνομά του, όπως ο γράφων (τουλάχιστον για το μονοκίλυνδρο - δίμπουζο F) :_thumbsup:

Ο Αιγαιοπλόος, κατατοπιστικότατος.

Τροποποιήθηκε από τον Fujin

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τσίμπα το (μιλάμε προφανώς για του 2011 μοντ). Θα το καταευχαριστηθείς πιστεύω. Πάντα θα υπάρχουν οι διαφορετικές απόψεις. Και πάντα υπάρχουν κι αυτοί που πίνουν νερό στο όνομά του, όπως ο γράφων (τουλάχιστον για το μονοκίλυνδρο - δίμπουζο F) :_thumbsup:

Ο Αιγαιοπλόος, κατατοπιστικότατος.

Περιμενω πως κ πως φιλαρακι :clapping2: .Πιστευω οτι για οδηγο αρχαριο,για βολτιτσες-ταξιδακια χαλαρα σιγα κ ομορφα ειναι καταλληλο.

Σχετικα με το οτι τα μονοκυλινδρα εχουν κραδασμους(ακομα κ σε μικροτερες ταχυτητες?) ή οτι δυσκολευουν σε ταξιδακια,εχεις καποια αποψη?(βασικα με ενδιαφερει η συγκεκριμενη μηχανη κ μιλαω για αυτην).

Ναι μιλαω για του 2011!

Τροποποιήθηκε από τον drthan

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περιμενω πως κ πως φιλαρακι :clapping2: .Πιστευω οτι για οδηγο αρχαριο,για βολτιτσες-ταξιδακια χαλαρα σιγα κ ομορφα ειναι καταλληλο.

Σχετικα με το οτι τα μονοκυλινδρα εχουν κραδασμους(ακομα κ σε μικροτερες ταχυτητες?) ή οτι δυσκολευουν σε ταξιδακια,εχεις καποια αποψη?(βασικα με ενδιαφερει η συγκεκριμενη μηχανη κ μιλαω για αυτην).

Ναι μιλαω για του 2011!

Κραδασμούς σε μικρότερες ταχύτητες ΔΕΝ έχεις καθόλου τουλάχιστον με το F..!

Δηλάδή σε ταχύτητες 100-120(και λίγα λέω) ταξιεύεις δικάβαλος άνετα χώρις κόπο..

πάς παντού..

για βολτίτσες ταξιδάκια άσφλατο και χωματάκι πατημένο θα το ευχαριστηθείς..!

σε επαρχιακούς δρόμους θεωρώ είναι super δεν έχω παράπονο κανένα.. νομίζω δεν χρειάζεσαι παραπάνω γκάζι..

Εθνικές απλά βαριέσαι.. εγω πηγαίνω εθνική 130-140 μόνος μου..

και γω πίνω νερό στο όνομα ενός μονοκύλινδρου δίμπουζου F :grin:

και ένα τιπ εμφανισιακό για κατόχους F 650 GS:

θέλουν λίγο προσοχή τα τελικά γιατί μαυρίζουν εύκολα

υπάρχουν διάφορα καθαριστικά που κάνουν δουλειά

αν τα παρατήσετε μετά θα θέλει τρίψιμο πολλές ώρες..

μια φορά έχω τρίψει εγώ και είμαι κομπλέ ως τώρα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κραδασμούς σε μικρότερες ταχύτητες ΔΕΝ έχεις καθόλου τουλάχιστον με το F..!

Δηλάδή σε ταχύτητες 100-120(και λίγα λέω) ταξιεύεις δικάβαλος άνετα χώρις κόπο..

πάς παντού..

για βολτίτσες ταξιδάκια άσφλατο και χωματάκι πατημένο θα το ευχαριστηθείς..!

σε επαρχιακούς δρόμους θεωρώ είναι super δεν έχω παράπονο κανένα.. νομίζω δεν χρειάζεσαι παραπάνω γκάζι..

Εθνικές απλά βαριέσαι.. εγω πηγαίνω εθνική 130-140 μόνος μου..

και γω πίνω νερό στο όνομα ενός μονοκύλινδρου δίμπουζου F :grin:

και ένα τιπ εμφανισιακό για κατόχους F 650 GS:

θέλουν λίγο προσοχή τα τελικά γιατί μαυρίζουν εύκολα

υπάρχουν διάφορα καθαριστικά που κάνουν δουλειά

αν τα παρατήσετε μετά θα θέλει τρίψιμο πολλές ώρες..

μια φορά έχω τρίψει εγώ και είμαι κομπλέ ως τώρα..

Thanks για τις πληροφοριες φιλε μου. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι και τα 3 για πεταμα ... :mB_kalo_e: :mB_kalo_e:

Σωστόςςςςςςςςςςςς!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν καταλαβα καλα η διαφορα του gs 2004 με το 2000-2003 ειναι 1 μπουζι παραπανω,χαμηλωτερη καταναλωση 0.5λ/100 και 4 χιλιομετρα μεγαλυτερη τελικη.Δεν νομοζω οτι αυτα ειναι σοβαρο κρητιριο να επιλεξεις το 04 μοντελο,παρακαλω τις γνωμες σας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε τι χολή είναι αυτή που βγάζουν μερικοί...

Ζηλεύεται την κατανάλωση, την άνετη θέση και ότι η μηχανή δεν κωλώνει πουθενά μάλλον...

Αν καταλαβα καλα η διαφορα του gs 2004 με το 2000-2003 ειναι 1 μπουζι παραπανω,χαμηλωτερη καταναλωση 0.5λ/100 και 4 χιλιομετρα μεγαλυτερη τελικη.Δεν νομοζω οτι αυτα ειναι σοβαρο κρητιριο να επιλεξεις το 04 μοντελο,παρακαλω τις γνωμες σας

Λίγο ακόμα να το πάνε θα καίει κοπανιστό αέρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To Topic, που ξαναφέρατε στην επικαιρότητα, το άνοιξα πριν από 2 χρόνια !! (Απρίλιος του 2011) και είχε θέμα το μπέρδεμα με την ονομασία "F 650 GS", διότι η ίδια ονομασία που επί σειρά ετών αφορούσε το ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟ "ονοφάκι" της BMW, δόθηκε ξαφνικά στο ΔΙΚΥΛΙΝΔΡΟ εν σειρά μηχανάκι.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ΔΙΚΥΛΙΝΔΡΟ F 650 GS δεν ήταν καν "650" αλλά "800" κυβικά ενώ παράλληλα υπήρχε και το κανονικό F 800 GS και ταυτόχρονα δόθηκε στο παλιό μονοκύλινδρο F 650 GS η ονομασία G 650 GS, δηλαδή .... πιάσ' το αυγό και κούρευ' το!! :crazy:

Το θέμα της κουβέντας λοιπόν είναι καθαρά και μόνο ΘΕΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ. Το τί κατανάλωση έχει, το αν σας αρέσει ή όχι το F 650 GS (είτε το μονοκύλινδρο είτε το δικύλινδρο) ή το αν αξίζει ή όχι είναι θέμα άλλης κουβέντας.

Και για να έρθω και στο "ζουμί" του θέματος, μιας και ξαναήρθε η κουβέντα σε αυτό. Την ονομασία.

Το πόσο δίκιο είχα για το μπάχαλο με τα ονόματα φάνηκε με την τελευταία αλλαγή στο όνομα του δικύλινδρου F 650 GS, το οποίο μετονομάστηκε σε F 700 GS, ακριβώς για να σταματήσει πλέον αυτό το μπέρδεμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα