Jump to content
Vito Varadero

ΠΟΙΟ ΚΡΑΝΟΣ?

Recommended Posts

Κριτήριο είναι η ασφάλεια - αξιοπιστία, η αισθητική, η τιμή και φυσικά το πόσο καλά ''κάθεται'' στο κεφάλι σας.

:winking:

Είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει στη λίστα ψηφοφορίας αυτό που θέλετε μπορείτε να το γράψετε.

Η επιλογή της λίστας έγινε βάση των δημοφιλέστερων κρανών

Ξεκινάω εγώ ψηφίζοντας την Schuberth

post-112-1123009077.gif

Τροποποιήθηκε από τον Varadero

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Nα τολμησω να ψηφισω.....UVEX?

Θεωρειται υποδεεστερη μαρκα απο τα Arai Shoei...αλλα μιλαμε για πολυ καλα κρανη που προσφερουν τα καλα υλικα τους που προσφερουν και οι αλλοι σε καλυτερες τιμες!

Αφηστε που ειναι και τα μοναδικα με την καλυτερη αντιθαμβωτικη προστασια ζελατινας απο την "μαμα" τους.

Επισης η ζελατινα ειναι φτιαγμενη απο Makrolon (ενα υλικο που το εξελισει η Bayer) και εχει προστασια UVA UVB UVC ακτινοβολιας κι ετσι δεν χρειαζεται να φορας γυαλια ηλιου.

Το V1 που εχω εγω ειναι απο Carbon Kevlar με εξολοκληρου αφαιρουμενη επενδυση και μου κοστισε πριν δυο χρονια που το πηρα 360 ευρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ ψηφίζω UVEX (χωρίς φόβο και πάθος). Πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Μ@μ@τη ζελατίνα. Εγώ έχω το Wing RS II (υλικό GFK/Kevlar/Carbon) και μου φαίνεται πανέμορφο. Είχα ακούσει και για εμπειρία φίλου, φίλου που έπεσε με πολλά και την έβγαλε πεντα-κάθαρη...

Τροποποιήθηκε από τον Alex_Under

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω δοκιμασει 3-4 διαφορετικες εταιρειας και αρκετα μοντελα τους και ψηφιζω AGV και συγκεκριμενα το XR-2 ή το T-tech....

Mε αλλα κρανη (Shark, X-lite, Bieffe, κλπ) ειχα προβληματα οπως στροβιλισμους, κακο κουμπωμα και θολωμα ζελατινας, κουραση στον αυχενα, ελειπης εξαερισμος κλπ.

Δυστυχως εχω δοκιμασει και μερικα σε πτωσεις οποτε εκει εχω αποκλεισει τα Shark διοτι λογω του μακροστενου κελυφους αφηνουν μεγαλο κενο απο το προσωπο (τουλαχιστον στο δικο μου κεφαλι) με αποτελεσμα οταν εσκασα με τα μουτρα (highsiding) στις Σερρες, εκτος των αλλων χτυπησα και στο προσωπο (μυτη/στομα) απο την βιαιη μετακινηση του κρανους.......

post-121-1123052767.gif

Τροποποιήθηκε από τον gmakris

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ UVEX κι εγώ Wing RS II. Από τα καλύτερα πιστεύω. Βέβαια πριν το UVEX σκόπευα να πάρω ένα Schuberth μιας και το φορούσε και ο Μπούστας αλλά τελικά προτίμησα το UVEX λόγο τιμής και εμφάνισης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ καλά κράνη και τα UVEX.

Η Γερμανική εταιρία μπήκε πολύ δυναμικά τα 2 τελευτέα χρόνια στον χώρο της αγοράς κράνους και συνεχίζει ακόμα πιο δυναμικά.

Δεν ήξερα ότι έχει τόσους πολλούς υποστηρικτές όμως! Έπρεπε να την συμπεριλάβω στην ψηφοφορία.... :wacko:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πολύ καλά κράνη και τα UVEX.

Η Γερμανική εταιρία μπήκε πολύ δυναμικά τα 2 τελευτέα χρόνια στον χώρο της αγοράς κράνους και συνεχίζει ακόμα πιο δυναμικά.

Δεν ήξερα ότι έχει τόσους πολλούς υποστηρικτές όμως! Έπρεπε να την συμπεριλάβω στην ψηφοφορία....    :wacko:

<{POST_SNAPBACK}>

Πεστο κι εγινε!!! :rolleyes:

Σου εβγαλα απο το poll τα KBC που δεν τα ξερει ουτε η μανα τους κι εβαλα τα Uvex.UVEXακηδες ψηφιστε κατα βουληση τωρα :P

Vara ελπιζω να συμφωνεις με την παρεμβαση στην ψηφοφορια σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Gmakrh mono sto prwsopo eixes xtypisei i kai allou???

Αναφερθηκα μονο στα σχετικα με κρανος..... :afro:

Το "τιναγμα" ηταν πολυ αποτομο και εκτος των θλασεων, πλευρων κλπ επαθα και ζημια στην κλειδα (εσπασαν οι συνδεσμοι) με αποτελεσμα να εκκρεμει και μια επεμβασουλα την οποια δεν εχω ακομη κανει..... :cry::cry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα FM ναι (για την τιμη τους) ειναι καλα και απ οτι θυμαμαι βγαζει και καποια μοντελα ψιλοακριβουτσικα.Πολυκαρμπονατο υλικο και ωραια γραφικα.Παιζουν στην κατηγορια της Nolan.

Τα Caberg ειναι γενικως φτηνιαρικα και δεν θα το προτεινα ως σοβαρα κρανη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας.

Κακά τα ψέμματα.Η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει για την πώληση κρανών σε χαμηλότερες τιμές και μείωση των φόρων στα είδη ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΑΒΑΤΗ μοτοσυκλετας.-

Θα σας έλεγα κέβλαράκι πουλάει και το πράκτικερ και τα LIDL.

Ε Λ Ε Ο Σ. ότι πληρώνεις παίρνεις.

Προς το παρόν στην Ελλάδα μέχρι να γίνουν τα προαναφερθέντα αρκει να πούμε ενδεικτικά πώς υπολογίστε τουλάχιστον τα μισά χρήματα για ένα κράνος στην Αγγλία και στην έκθεση ειδικότερα του birmingham..Κράνος είπα????Χμ...βάλε και στολή βάλε και όλα τα υπόλοιπα.

Μας κατακλέβουν εδώ όλοι οι εισαγωγείς και οι εταιρίες.

Πάντως ναι υπάρχουν αξιόλογες μάρκες ...Η καινούρια σειρά Dragon της Airoh ια τους SSάδες θα τους καλύψει απόλυτα..και συναγωνίζεται στα ίσα αρκετά ακριβότερα βλέπε ΡΧ7 corsair κτλ κτλ..

Προς το παρόν τη βγάζω με ένα Νολαν...μέχρι τα μλεσα Οκτώβρη που θα επανδρωθώ απο την έκθεση.....

Γράφτηκε πιο πάνω....:

Εγώ έχω το Wing RS II (υλικό GFK/Kevlar/Carbon) και μου φαίνεται πανέμορφο. Είχα ακούσει και για εμπειρία φίλου, φίλου που έπεσε με πολλά και την έβγαλε πεντα-κάθαρη...

Σίγουρα αν δεν το φορούσε θα είχαμε πρόβλημα.Πάντοτε σε ένα ατύχημα όμως υπάρχουν πολλοί παράγοντες αγαπητοί που καθορίζουν το ρόλο και το αποτέλεσμα της πτώσης-σύγηρουσης κτλ κτλ.Πιστέψτε με ειδικά απο τροχαία είμαι ο πλέον ειδικός να μιλήσω εδώ μέσα.

ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑΌΛΟΥΣ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΣΥΝΕΤΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πεστο κι εγινε!!! :rolleyes:

Σου εβγαλα απο το poll τα KBC που δεν τα ξερει ουτε η μανα τους κι εβαλα τα Uvex.UVEXακηδες ψηφιστε κατα βουληση τωρα :P

Vara ελπιζω να συμφωνεις με την παρεμβαση στην ψηφοφορια σου

Καί ομως τά KBC πληροφοριακά στήν Αμερική είναι πολύ διαδεδομένα με πολύ καλύτερες προδιαγραφές από αρκετά ''φιρμάτα'' κράνη , χωρίς βέβαια νά είναι κορυφαία αποτελούν μιά πολύ καλή λύση μεσαίας κατηγορίας. Τό εχω 1.5 χρόνο καί είμαι αρκετά ευχαριστημένος από αυτό , αν εξαιρέσης τόν εξαερισμό του (μέτριος) ,μέ τιμή στά 380 ευρώ(τό VR1) νομίζω αξίζει νά τό δεί κανείς .Τό προηγούμενο κράνος μου αλλά καί τό επόμενο? AGV χωρίς τσιγκουνιές αυτή τήν φορά μιάς καί τό AGV στό παρελθόν εβγαλε τά λεφτά τού αφού προσγειώθηκα μέ τό κεφάλι σέ κολώνα τής Κηφισσίας η οποία εχει πάρει καί τό ονομά μου :_innocent: μετά από χτύπημα από αυτοκίνητο πού αλλαξε λωρίδα τήν ωρα πού ημουν δίπλα του.....

Φιλικά Βαγγέλης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαγκες ριχτε μια ματια στο www.louis.de

Το κρανοσ μου το πηρα μιση τιμη απο οτι τοχει η yamaha εδω

Κρανος μπουφαν γαντια μποτες ολα απο κει τα πηρα και ολα εκτος απο το κρανος ηταν απο γερμανικες εταιρειες εργοστασια (μπουφαν 600 κορντουρα μακρυ δοκιμασμενο 100% αδιαβροχο με ενισχυσεις παντου και εσωτερικη χειμωνιατικη επενδυση 140 ευρω μαρκας rolleff kai γαντια μποτες παρα πολυ καλα αδιαβροχα και πολυ καλα το χειμωνα 70 ευρω!!!! Probiker δεν υπαρχει αντιπροσωπος στην Ελλαδα ενω ολα ειναι δοκιμασμενα στο γερμανικο περιοδικο Mottorad (απο τα καλυτερα στην Ευρωπη)

Οχι θα τα πληρωσω εδω χρυσα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μαγκες ριχτε μια ματια στο www.louis.de

Το κρανοσ μου το πηρα μιση τιμη απο οτι τοχει η yamaha εδω

Κρανος μπουφαν γαντια μποτες ολα απο κει τα πηρα και ολα εκτος απο το κρανος ηταν απο γερμανικες εταιρειες εργοστασια  (μπουφαν 600 κορντουρα μακρυ δοκιμασμενο 100% αδιαβροχο με ενισχυσεις παντου και εσωτερικη χειμωνιατικη επενδυση 140 ευρω μαρκας rolleff kai γαντια μποτες παρα πολυ καλα αδιαβροχα και πολυ καλα το χειμωνα 70 ευρω!!!!  Probiker δεν υπαρχει αντιπροσωπος στην Ελλαδα ενω ολα ειναι δοκιμασμενα  στο γερμανικο περιοδικο Mottorad (απο τα καλυτερα στην Ευρωπη)

Οχι θα τα πληρωσω εδω χρυσα

<{POST_SNAPBACK}>

Πού νά δείς τί εχει ο κατάλογος( τού louis) πού πήρα από ενα ταξίδι μου στήν Γερμανία , μέ δυσπιστία γιά τά probiker τά οποία παίζουν τρελλά στήν Γερμανία μέ κάτι τιμές....πού σέ κάνουν νά αισθάνεσαι βλάκας πού τά πληρώνεις στή κατά τά αλλα μέλος τής κοινότητας Ελλάδα. Φτού τους!!! :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

OI Γερμανοι δεν ειναι λαμογια και τα εργοστασια τους δεν βγαζουν μαπα πραγμα

Τα probiker λογω της τιμη τους δεν τα ειχα σε υποληψη αλλα μολις τα αγορασα ελεγα τι κοροιδο ημουν που επαιρνα αλλες μαρκες απο εδω στην 3πλασια τιμη! :angry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να και το δικο μου.Μονο που εχω αντικαταστησει την ζελατινα με μια φιμε. :)

Nolan N83 Matrix

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με βάση τον παράγοντα τιμή/απόδοση & το γεγονός οτι ήταν από τα λίγα που χωρούσε στην κεφάλα μου: boeri (Ιταλικό).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κλειστό κράνος shoei (αγοραστέο πριν ένα χρόνο στο μόναχο σε τιμή προσφοράς) πλέον, μιας και κάθησε άψογα στο κεφάλι μου.

πρόσφατα μ' έκλεψαν και το παλαιότερο (hjc) από το οποίο ήμουν επίσης ευχαριστημένη... και μιας και προφανώς δεν έκαμνε σε κανένα κεφάλι το επέστρεψαν μετά από 1-2 μέρες σε παρακείμενο κατάστημα φίλων - "το βρήκαμε πεσμένο στο δρόμο..." μουαχαχαχαχαχα)

όσο για το χωμάτινό μου καουκάκι, είναι επίσης hjc και προστατεύει μια χαρά το κεφάλι μου από τις τούμπες στις οποίες είμαι αρκετά επιρρεπής :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

uvex helix RS (to kranos einia APSOGO) 990g varos carbon avafto opote emfanisiaka einai poly mouriko

AIROH Dragon gia taksidia apsogo se efarmogh/anesh arketa isixo kai emfanisiaka arketa omorfo

na to ena

http://img2.ricardo.ch/2005/08/04/0/383564442.jpg

na kai to allo

http://www.uhma-bike.pl/akcesoria_foto.php...10442&fid=11025

me arai h kefala mou de voleytike opote epsaksa alternative epiloges kai malon kala ekana mias kai mou exoun vgei kai ta 2 arista

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

FM ασημί έχω,αγορασμένο πριν 1μιση χρόνο.Μια χαρά για το βαραντέρο 125 που είχα.Όταν πήρα το CBR και οι ταχύτητες αυξήθηκαν έδειξε τον μη αεροδυναμικό του χαρακτήρα και είναι λογικό για την τιμή που κοστίζει(180 γιουρό το είχα πάρει από Τζωρτζόπουλο).Μόλις δοκίμασα ΑRΑΙ έπαθα πλάκα,καμία σχέση,μέρα με τη νύχτα.Ψάξιμο μπας και το πάρω φθηνότερα και ναι σε λίγότερο από ένα μήνα(δεν είναι και η καλύτερη εποχή για αγορές...όλα υπολειτουργούν) θα το έχω στα χέρια μου από Αμέρικα σε πολύ καλή τιμή!!

Ασημί πάντα...

Να και το FM :ph34r:

post-157-1124364659.jpg

post-157-1124364922_thumb.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα