Jump to content
ALX™

Λίπανση και καθαρισμός της αλυσίδας.

Recommended Posts

Είναι φυσιολογικό να θέλει τέντωμα κατά διαστήματα. Το πόση ζωή έχει το δείχνουν οι δείκτες φθοράς που θα βρείς πάνω στο ψαλίδι..

Εμένα έχει κάνει 29.000χλμ και την τέντωσα πριν 1000χλμ. Και τώρα πάλι θέλει τέντωμα. Έτσι θα πάει δηλαδή μέχρι το τέλος του ρεγουλατόρου? Να την πάω μέχρι τέλους ή να την αλλάξω καλύτερα όσο πιο γρήγορα γίνεται? Υποτίθεται πήραμε και την ενισχυμένη...Και προσπαθώ όσο καλύτερα μπορώ να την συντηρώ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν φτάσει η στιγμή που θέλει συνέχεια τέντωμα (ανά 1000χμ όπως λες) τότε θέλει σιγά σιγά αλλαγή διότι αρχίζει και υπάρχει ο κίνδυνος πλέον να κόψει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχοντας ξαναδιαβάσει το θέμα μου είχε σχηματιστεί η εντύπωση πως μπορώ να καθαρίσω την αλυσίδα με καθαρή βενζίνη (αυτή που είναι για τα ρούχα). Τελικά ξαναδιάβασα και αφού μάλλον κάτι τέτοιο δεν ενδείκνυται, την καθάρισα με μωρομάντιλα και το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από γαμάτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tην επομενη φορα παρε μια παλια φανελα και ανεμιξε σε ενα μπουκαλακι παραφινελαιο και λιγη ποσοτητα motokote το αμερικανικο.Αν θελεις ριχνεις κιροζινη και εχεις ενα εκρηκτικο μειγμα καθαρισμου.

Τροποποιήθηκε από τον Peiraiwths

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχοντας ξαναδιαβάσει το θέμα μου είχε σχηματιστεί η εντύπωση πως μπορώ να καθαρίσω την αλυσίδα με καθαρή βενζίνη (αυτή που είναι για τα ρούχα). Τελικά ξαναδιάβασα και αφού μάλλον κάτι τέτοιο δεν ενδείκνυται, την καθάρισα με μωρομάντιλα και το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από γαμάτο.

Τώρα θα πρέπει να είναι πολύ "απαλή" η λειτουργία της αλυσίδας!! :P

Αυτό θα πει: "το μηχανάκι μου είναι το μωρό μου!"

Φυσικά δεν κοροιδεύω! Τα μωρομάντηλα γαμάνε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα θα πρέπει να είναι πολύ "απαλή" η λειτουργία της αλυσίδας!! :P

Αυτό θα πει: "το μηχανάκι μου είναι το μωρό μου!"

Φυσικά δεν κοροιδεύω! Τα μωρομάντηλα γαμάνε

Χαχαχα βιλουυυυύδο! :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αγόρασα σήμερα παραφινέλαιο. 1 λίτρο 3 ευρά. Είναι σε μπουκάλι. Πως το βάζω στην αλυσίδα?? Το βάζω σε μπουκάλι με σπρέυ και ψεκάζω? Το βάζω σε πλαστικό ποτηράκι και βουτάω μέσα το βουρτσάκι?? Πως το κάνω??

απο φαρμακειο,σουπερμαρκετ η? εκανε δουλεια τελικα ?

Καλη η βαλβολινη ομως δεν εχει 8εμα με την βροχη κ δεν φευγει ευκολοτερα απο το σπρει ?

Τροποποιήθηκε από τον gianniskriti

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο φαρμακειο,σουπερμαρκετ η? εκανε δουλεια τελικα ?

Καλη η βαλβολινη ομως δεν εχει 8εμα με την βροχη κ δεν φευγει ευκολοτερα απο το σπρει ?

Γιάννη, το βρήκα να το πουλάνε παντού. Σε όλα τα σούπερμαρκετ στον τομέα των φαναριών, γκαζάκια κλπ.

Την συγκεκριμένη φορά το πήρα από ένα μαγαζί στο κέντρο του Ηρακλείο που πουλάει βότανα.

Δουλειά φυσικά και κάνει. Το έχω βάλει σε μπουκάλι με σπρέυ, ρίχνω και μετά με ένα φούτερ τρίβω. Λάμπει η αλυσίδα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια πηρα ενα καθαριστικο αλυσιδας (Motul Chain Clean) στα 14 ευρω. Μου ειπε οτι το συγκεκριμενο με το που το βαλεις πανω στην αλυσιδα την ξεβρομιζει σε 2 λεπτα το πολυ. Ακομα δεν το δοκιμασα εχει βαλει κανεις σας?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια πηρα ενα καθαριστικο αλυσιδας (Motul Chain Clean) στα 14 ευρω. Μου ειπε οτι το συγκεκριμενο με το που το βαλεις πανω στην αλυσιδα την ξεβρομιζει σε 2 λεπτα το πολυ. Ακομα δεν το δοκιμασα εχει βαλει κανεις σας?

Δεν έχω χρησιμοποιήσει σπρέι.

Προτιμώ παραφινέλαιο, το βρίσκω στα φαρμακεία το 1lt στα 4€.

Κάθε καθάρισμα με παραφινέλαιο απαιτεί περίπου 200ml και ένα πινέλο χοντρό.

Κόβω ένα δοχείο 4lt απιονισμένου και δημιουργώ λεκανάκι για να μη τα κάνω όλα χάλια.

Βάζω τη μηχανή στο paddock σταντ και καθαρίζω προσεκτικά με το πινέλο και στο τέλος σκουπίσω πολύ καλά με πανί.

Μετά κάνω μια μικρή βόλτα να πετάξει ό,τι έχει, ξανασκουπίζω.

Πλένω τη μηχανή και ψεκάζω με σπρέι (αφού κάνω βόλτα για να ζεσταθεί η αλυσίδα)

Βασικά φοβάμαι τα σπρέι γιατί η ταχύτητα που υπόσχονται σημαίνει πως υπάρχει ισχυρό καθαριστικό που ίσως να προκαλεί πρόωρη φθορά στην αλυσίδα.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιθανότατα να είναι οικονομικότερο σε supermarket.

Αλλά πιθανότατα εκεί να είναι το φωτιστικό και ίσως διαφορετικό!

Μια χαρά είναι τα 4€.

Είναι και δίπλα στο σπίτι μου.

Πριν από λίγα χρόνια που το είχα πάρει από κατάστημα με ναυτιλιακά, θυμάμαι το είχα πληρώσει....βαπορίσιο!!! :lol:

Τότε λεφτά υπήρχαν.

Σήμερα.......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω χρησιμοποιήσει σπρέι.

Προτιμώ παραφινέλαιο, το βρίσκω στα φαρμακεία το 1lt στα 4€.

Κάθε καθάρισμα με παραφινέλαιο απαιτεί περίπου 200ml και ένα πινέλο χοντρό.

Κόβω ένα δοχείο 4lt απιονισμένου και δημιουργώ λεκανάκι για να μη τα κάνω όλα χάλια.

Βάζω τη μηχανή στο paddock σταντ και καθαρίζω προσεκτικά με το πινέλο και στο τέλος σκουπίσω πολύ καλά με πανί.

Μετά κάνω μια μικρή βόλτα να πετάξει ό,τι έχει, ξανασκουπίζω.

Πλένω τη μηχανή και ψεκάζω με σπρέι (αφού κάνω βόλτα για να ζεσταθεί η αλυσίδα)

Βασικά φοβάμαι τα σπρέι γιατί η ταχύτητα που υπόσχονται σημαίνει πως υπάρχει ισχυρό καθαριστικό που ίσως να προκαλεί πρόωρη φθορά στην αλυσίδα.....

Γραφει οτι ειναι ειδικο για O-ring kai X-ring .. Λογικα η Μοτουλ ως εταιρια θελω να πιστευω οτι δεν θα ειναι τοσο χαζη σε ενα τετοιο θεμα .. :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ πάντως παίρνω από βενζινάδικο με €11 6 λίτρα κηροζίνη θέρμανσης (φωτιστικό πετρέλαιο) και καθαρίζει την αλυσίδα πολύ γρήγορα και εύκολα.

δε βλέπω το λόγο να πληρώνεις τόσο ακριβά για τόσο λίγο σπρέι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τοσο πολυ? οκ θα περιμενει...

ευχαριστω παντος :_thumbsup:

Βασιλακη http://www.motoraid.eu/shop/product_info.php?products_id=2860

Αντε γιατι κι εγω ψηνομαι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βγαινω λιγο οφ αλλα πιστευω 8α ενδιαφερει αρκετους....υπαρχει περιπτωση μια καλοσυντηρημενη(οχι σκουριες κτλ) λαδομενη-καθαρισμενη αλυσιδα που εχει πλεον απο τον καιρο φαει τα ψομια της κ εχει κατσαρωσει να κοψει εν κινησει?

διοτι μετα το κοστος για να πας την μηχανη σπιτι αν εισαι μακρυα 8α ειναι μεγαλο απο πολλες πλευρες....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιο πιθανό σενάριο είναι να βγει από τον οδηγό της (εκτός πίσω γραναζιού) χωρίς να είναι απίθανο το κρακ πάντως.

Προσοχή: καινούρια αλυσίδα απαραίτητα να συνοδεύεται από καινούρια γρανάζια μπροστά και πίσω και έλεγχο σινεμπλόκ τροχού και ρουλεμάν!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και μιλαμε για λίπανση και καθάρισμα αλυσίδας,μια πολύ απλή και συνηθισμένη δουλειά,ειχα δει σε ενα ξενο φορουμ πως να μην την καθαριζουμε.Εχετε τον νου σας.Ποτέ εργασιες στην αλυσιδα με τον κινητηρα αναμενο.

Οποιος δεν εχει γερο στομαχι να μην ανοιξει το λινκ:

http://www.gixxer.co...ad.php?t=242261

Τροποποιήθηκε από τον itom32

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και μιλαμε για λίπανση και καθάρισμα αλυσίδας,μια πολύ απλή και συνηθισμένη δουλειά,ειχα δει σε ενα ξενο φορουμ πως να μην την καθαριζουμε.Εχετε τον νου σας.Ποτέ εργασιες στην αλυσιδα με τον κινητηρα αναμενο.

Οποιος δεν εχει γερο στομαχι να μην ανοιξει το λινκ:

http://www.gixxer.co...ad.php?t=242261

Tι έκανε ο άνθρωπος!!! :wallbash::nono:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tι έκανε ο άνθρωπος!!! :wallbash::nono:

Σίγουρα βιαζόταν και ηθελε να κανει την δουλειά γρηγορα,αλλα δεν φαντάστηκε οτι θα σκαλωνε το στουπί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια πολύ πολύ άτυχη στιγμή. Καλό είναι να μην κάνουμε τίποτα στην αλυσίδα με τον κινητήρα αναμμένο και ταχύτητα συμπλεγμένη....

Προσωπικά, το μόνο που κάνω με τον κινητήρα να δουλεύει είναι, εξ' αποστάσεως, να βάζω σπρέυ στην αλυσίδα.

Ίσως, θα πρέπει να αναθεωρήσω και αυτή μου τη συνήθεια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χεστικαμαν? Ετσι… ετσι …..να σφίξουν λίγο οι κ@λοι :tooth: :tooth: :sopase: :sopase:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα