Jump to content
Jeangrey

Kawasaki Z750r

Recommended Posts

Eιπες οτι τα μηχανακια που εχουν το κοντυτερο μεταξονιο και ειναι αποκλειστικα φτιαγμενα για πιστα και τη χαρα της στροφης δε στριβουν με τιποτα. :wallbash: Τo hornet μου φυσικα και στριβει πιο δυσκολα απο ενα οποιοδηποτε 600αρι ss.

Φίλε μου οποιαδήποτε "ξόβεργα" στρίβει ευκολότερα από ένα SS.

Δεν εννοώ το πως συμπεριφέρεται στις στροφές αλλά ότι στρίβει ευκολότερα...

Λόγω τιμονιού και μόνο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Eιπες οτι τα μηχανακια που εχουν το κοντυτερο μεταξονιο και ειναι αποκλειστικα φτιαγμενα για πιστα και τη χαρα της στροφης δε στριβουν με τιποτα. :wallbash: Τo hornet μου φυσικα και στριβει πιο δυσκολα απο ενα οποιοδηποτε 600αρι ss.

Μα ρε συ,προφανώς δεν έχεις ανέβει σε ss.Αν είχες ανέβει θα έβλεπες ότι το τιμόνι δεν "κόβει" με τίποτα και ότι για να στρίψεις πρέπει να βγεις ολόκληρος έξω από την μηχανή.Τόσο απλά είναι τα πράγματα.Και φυσικά το χόρνετ σου στρίβει καλύτερα από ένα ss.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης μην ξεχνάς ότι το Ζ δεν φημίζεται και για την ομαλότητά του.

Θεωρω οτι ειναι πολυ πιο ομαλο απο τα 600ρια που εχουν τρυπα στα χαμηλα. Εχει γραμμικη ομαλη αποδοση στο γκαζι και δε χρειαζεται να το δουλευεις με υψηλες στροφες για να βγαλει τη δυναμη του.

Πολύ δυνατή μοτοσυκλέτα. Πανέμορφη, κακές αναρτήσεις και μέτρια φρένα και πλαίσιο. Αυτά από ένα φίλο που την έχει, εγώ δεν το έχω οδηγήσει.

Με αυτήν και την Ζ1000 έχω δει τα περισσότερα θανατηφορα τροχαία από οποιαδήποτε άλλη. Μάλλον είναι γιατί είναι όμορφη, καγκούρικη και την αγοράζουν συνήθως άτομα με πολύ μικρή εμπειρία στις δυνατές μοτό.

Πολυ δυνατη δε τη λες...υπαρχουν στη κατηγορια των γυμνων μηχανακια με 50% περισσοτερα αλογα...

Οταν λες κακες αναρτησεις μετρια φρενα πλαισιο...τι εννοεις? Μην ξεχνας πως αναφερεσαι σε εναν καινουριο αναβατη. Θεωρεις πως θα μεινει απο φρενα η θα ζορισει ΠΟΤΕ το πλαισιο του Ζ?

Οσο αυτο για τα τροχαια ειλικρινα δε το ειχα σκεφτει ποτε ... Πως το συμπερανες? ΕΙΔΕΣ τα περισσοτερα τροχαια με Ζ? ΟΚ δεν σε αμφισβητω ειναι υποκειμενικη κριση σου με την οποια διαφωνω.

Κλεινωντας τις αντιπαραθεσεις (τις οποιες εκανα με απολυτα φιλικη διαθεση) θα πω στο φιλο μας το εξης.

Για εμενα στο θεμα μοτοσικλετας (και σε αυτη την ηλικια των 30) ακομα βασικο κριτηριο ειναι η ομορφια. Να την βλεπω παρκαρισμενη στο γκαραζ και να χαμογελαω. Να περιμενω την ωρα που θα καβαλησω για να εξαφανιστω.

Αν σου αρεσει πηγαινε να το παρεις.

Το μυαλο στη θεση του και να ξερεις ειτε με 5 ειτε με 150 αλογα στη ροδα πεθαινεις η ταξιδευεις σε ολο το κοσμο.

Αν με το καλο την παρεις ανεβασε καμια φωτογραφια να την καμαρωσουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θεωρω οτι ειναι πολυ πιο ομαλο απο τα 600ρια που εχουν τρυπα στα χαμηλα. Εχει γραμμικη ομαλη αποδοση στο γκαζι και δε χρειαζεται να το δουλευεις με υψηλες στροφες για να βγαλει τη δυναμη του.

Η μόνη μηχανή που ξέρω ότι έχει τρύπα στα χαμηλά είναι η S2.Για τις υπόλοιπες ισχύει το αντίθετο.Έχουν πολύ καλή συμπεριφορά στα χαμηλά,ενώ παράλληλα έχουν τρύπα στα ψηλά.

Και εγώ συμφωνώ μαζί σου,άλλωστε το έγραψα και πιο πάνω,ότι αν θες την μαλ@κια θα την κάνεις είτε έχεις 1 άλογα είτε 200.Απλά θεωρώ πιο ομαλό βήμα να πάει στα ήρεμα 600..παρα στο Ζ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aγαπημένε μου φίλε,

έχω δει πολλές συζητήσεις κατά καιρούς για παρόμοια με το δικό σου θέμα.

Ότι και να πάρεις, μικρό ή μεγάλο, μπορείς να το οδηγήσεις χωρίς να πάθεις κάτι κακό, αν είσαι πολύ συνετός και πολύ προσεχτικός, τυχερός κτλ.

Απλά με την επιλογή της μηχανής που θα κάνεις αυξομειώνεις τις πιθανότητες να κάνεις τη ''στραβή''. Δε θέλω να σε προσβάλλω αλλά να μην υποτιμάς ένα πράγμα, ειδικά όταν μιλάμε για μηχανές, την εμπειρία.

Εγώ αν ήμουν αδερφός σου θα σου έλεγα να πάρεις κάτι πιο φιλικό και εύκολο στην αρχή, για να έχεις τις ''θετικές'' πιθανότητες και τη στατιστική με το μέρος σου.

Πάντα φιλικά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα ρε συ,προφανώς δεν έχεις ανέβει σε ss.Αν είχες ανέβει θα έβλεπες ότι το τιμόνι δεν "κόβει" με τίποτα και ότι για να στρίψεις πρέπει να βγεις ολόκληρος έξω από την μηχανή.Τόσο απλά είναι τα πράγματα.Και φυσικά το χόρνετ σου στρίβει καλύτερα από ένα ss.

Τι SS έχεις πάει βόλτα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί αυτό που λες είναι άκυρο.

Άλλο με βολεύει το τιμόνι (όχι κλιπόν) στις αλλαγές διεύθυνσης και άλλο με κλιπόν δεν στρίβεις με τίποτα.

ακόμα και αυτό που λες για το κρέμασμα έξω από τη μότα πάλι άκυρο είναι

Αν και δεν έχει καμία σχέση με το θρεντ...οπότε πάσο.

Τροποποιήθηκε από τον Ravendark

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί αυτό που λες είναι άκυρο.

Άλλο με βολεύει το τιμόνι (όχι κλιπόν) στις αλλαγές διεύθυνσης και άλλο με κλιπόν δεν στρίβεις με τίποτα.

ακόμα και αυτό που λες για το κρέμασμα έξω από τη μότα πάλι άκυρο είναι

Αν και δεν έχει καμία σχέση με το θρεντ...οπότε πάσο.

Ρε συ δεν είναι άκυρο.Τα τιμόνια των ss δεν στρίβουν..είναι απλό!!Τουλάχιστον εγώ έτσι νιώθω,βασικά είναι γνώμη μου.

Και πουθενά δεν είπα εγώ για κλιπόν.Άλλο κλιπόν άλλο τιμόνι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε nestro δεν εχεις καταλαβει πως στριβει μια μοτοσυκλετα γενικοτερα, φιλικη συμβουλη διαβασε λιγο ή κανε μαθηματα σε καποιες πιστες για να εισαι πιο ασφαλης στην καθημερινοτητα σου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μαγκες εχετε κανει το θεμα, προσωπικη σας διαμαχη...

Βεβαια δεν ειναι δουλεια μου να σας κρινω... οποτε καλη συνεχεια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα,

My 2 cents.

Και εγω απο σκούτερ σε SS πήγα. Δεν έχει κάτσει καμία στραβή αλλα θεωρώ ότι είναι ευκολότερο να πάθεις την στραβή με μηχανάκια που σου "εμπνέουν" ασφάλεια και οτι "το 'χεις" παρά απο μηχανάκια που όταν τα καβαλάς αισθάνεσαι ότι πρέπει να τα σέβεσαι όπως ένα SS.

Το βλέπω και απο το σκούτερ που το πάω τάπα (και έχω αισθανθεί πολλές φορές ότι πηγαίνω πάνω από όρια του όπου και κόβω αυτόματα) ενώ το gsxr το πάω μέχρι εκεί που νιώθω ότι με παίρνει, πολύ πολύ κάτω από τα όρια του.

Κλείνοντας, ότι και να πάρεις πρέπει να το σέβεσαι. Προσοχή πολύ και ΠΑΝΤΑ κράνος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε nestro δεν εχεις καταλαβει πως στριβει μια μοτοσυκλετα γενικοτερα, φιλικη συμβουλη διαβασε λιγο ή κανε μαθηματα σε καποιες πιστες για να εισαι πιο ασφαλης στην καθημερινοτητα σου...

Μα ρε συ έλεος,εντάξει τι να πω με αυτό το σχόλιο.

Ναι οκ τα ss δεν προορίζονται για πίστα,στρίβουν σούπερ σε αυτούς τους "δρόμους" που έχουμε και εγώ έκανα τεράστια μαλ@κια που ενώ είχα την οικονομική δυνατότητα να πάρω ss,προτίμησα αυτή την μπίχλα που έχω τώρα.

ss rules ρε!!

Και όλα αυτά επειδή είπα ότι στα ss δεν "κόβει" το τιμόνι τους.Σας έθιξα τα ss.Δικό μου λάθος.Ζητάω ταπεινά συγνώμη και δεν συνεχίζω άλλο την "κουβέντα".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια ο νεστρο εννωει τον επιτοπιο ελιγμο δηλαδη οπου χρειαζεται να στριψεις το τιμονι για να οδηγησης... οχι το πλαγιασμα και γενικα το στριβειν μιας μοτοσυκλετας..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια ο νεστρο εννωει τον επιτοπιο ελιγμο δηλαδη οπου χρειαζεται να στριψεις το τιμονι για να οδηγησης... οχι το πλαγιασμα και γενικα το στριβειν μιας μοτοσυκλετας..

λέει πιο πάνω

"Ρε συ δεν είναι άκυρο.Τα τιμόνια των ss δεν στρίβουν..είναι απλό!!Τουλάχιστον εγώ έτσι νιώθω,βασικά είναι γνώμη μου.

Και πουθενά δεν είπα εγώ για κλιπόν.Άλλο κλιπόν άλλο τιμόνι."

Άρα τιμόνι είναι το κλιπόν στις χαμηλές ταχύτητες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γεια σου φιλε Κωστα,κι εγω για Ζ750 πηγαινα αρχικως και το πιο μεγαλο μηχανακι που ειχα καβαλησει ηταν ενα cb400 ενω κι εγω με xt125 βολευομουν για χρονια.

Βασικα γυμνο μεσαιας κατηγοριας με ενδιεφερε οποτε ψαχνομουν στα βασικα Gsr,Hornet κτλ.

Και αρχισα την ερευνα αγορας οπου εντελει κατεληξα στο xj6 λογω του οτι μου αρεσε πολυ σαν ροδα αλλα και επειδη ηταν οτι καταλληλοτερο για νεο αναβατη σαν entry level μηχανακι.

Το γκαζι ειναι γραμμικο ποτε δεν κανει κατι που δεν το περιμενεις και παρολα αυτα η αισθηση ταχυτητας ειναι υπεραρκετη θεωρω και για τους δρομους μας και για γυμνο τελικη 227 δεν πιστευω οτι ειναι λιγο.

Δεν υπαρχει χωρος να κρυφτεις απο τον αερα.

Το Ζ750 προσφερει ακομα πιο πολλα σιγουρα αλλα τα χρειαζεσαι?

Οπως ομως ειπανε κι αλλοι αναβατες αν εχεις μυαλο μην φοβασαι θα σου παρει λιγο χρονο αλλα θα το δαμασεις οποιο "κτηνος" κι αν διαλεξεις.

Καλη επιλογη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα