Jump to content
vril

καθυστέρηση άδειας οδήγησης

Recommended Posts

Έχει παρέλθει ένας μήνας από τη μεταβίβαση μηχανακιού στο όνομά μου, αλλά ακόμα δεν έχω ειδοποιηθεί μέσω γραπτού μηνύματος στο κινητό για την παραλαβή της κανονικής άδειας οδήγησης, όπως υποτίθεται ότι θα γινόταν εντός 20 ημερών. Σαν αποτέλεσμα, δεν μπορώ να ασφαλίσω το όχημά μου και οδηγώ ακάλυπτος. Γνωρίζετε αν η έκδοσή τους καθυστερεί φέτος ή αν υπάρχει πιθανότητα να είναι έτοιμη χωρίς να με ενημερώσουν; Στο τηλέφωνο δεν απαντάνε και από την άλλη δε θέλω να πάω μέχρι το υπουργείο άπρακτος. Ευχαριστώ.

Τροποποιήθηκε από τον vril

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εμένα εκαναν 5 μηνες να την βγαλουν. Οταν ηταν ετοιμη δεν με ειδοποιησαν, ουτε απαντουσαν στα (πολλα) τηλεφωνα μου. Ασφαλιση εκανα απο την πρωτη μιση ωρα (επικινδυνο να κυκλοφορεις ανασφαλιστος!) με την προσωρινη αδεια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμένα εκαναν 5 μηνες να την βγαλουν. Οταν ηταν ετοιμη δεν με ειδοποιησαν, ουτε απαντουσαν στα (πολλα) τηλεφωνα μου. Ασφαλιση εκανα απο την πρωτη μιση ωρα (επικινδυνο να κυκλοφορεις ανασφαλιστος!) με την προσωρινη αδεια

Πριν πόσο καιρό ήταν αυτό;

Πήγα να κάνω ασφάλιση, αλλά η άδεια δε γινόταν δεκτή γιατί δεν έφερε σφραγίδα. Πλέον, βάσει εγκυκλίου του υπουργείου, τα ΚΕΠ δεν είναι εξουσιοδοτημένα να επικυρώνουν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω πως σου τα είπαν λάθος. Εμένα η άδεια μου ήρθε μετά από ένα μήνα αλλά ασφάλεια έκανα την επομένη αφ'ότου πήγα στο ΚΕΠ για τη μεταβίβαση. Στρογγυλή σφραγίδα να έχει και να λέει ότι είναι επικυρωμένο το χαρτί της μεταβίβασης, καθώς και το χαρτί από το παράβολο που πλήρωσες---->τα δίνεις στον ασφαλιστή σου ή τα στέλνεις με FAX και είσαι ασφαλισμένος!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΣΤο ΚΕΠ που εγινε η μεταβίβαση χρειαστηκε το πολύ 10μέρες...αλήθεια δεν μπορεις να το ασφαλισεις με την βεβαίωση απο το ΚΕΠ οτι θα γίνει η μεταβίβαση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν πόσο καιρό ήταν αυτό;

Πήγα να κάνω ασφάλιση, αλλά η άδεια δε γινόταν δεκτή γιατί δεν έφερε σφραγίδα. Πλέον, βάσει εγκυκλίου του υπουργείου, τα ΚΕΠ δεν είναι εξουσιοδοτημένα να επικυρώνουν...

Τον Ιουλιο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω πως σου τα είπαν λάθος. Εμένα η άδεια μου ήρθε μετά από ένα μήνα αλλά ασφάλεια έκανα την επομένη αφ'ότου πήγα στο ΚΕΠ για τη μεταβίβαση. Στρογγυλή σφραγίδα να έχει και να λέει ότι είναι επικυρωμένο το χαρτί της μεταβίβασης, καθώς και το χαρτί από το παράβολο που πλήρωσες---->τα δίνεις στον ασφαλιστή σου ή τα στέλνεις με FAX και είσαι ασφαλισμένος!!!

Εμένα δεν έχει όμως καμία τέτοια σφραγίδα. Ρώτησα στο ΚΕΠ τηλεφωνικώς γι' αυτό και μου απάντησαν αυτό που προανέφερα. Μου συνέστησαν μάλιστα γι' αυτό το λόγο να μην το κυκλοφορώ πολύ μέχρι να βγει η μόνιμη άδεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την προσωρινη αδεια οδηγησης πού τη βρισκετε?

έτσι ''βαφτίζεται'' η βεβαίωση που χορηγεί το ΚΕΠ.

Το ίδιο συμβαίνει όταν λήγει η παρακράτηση αδείας κυκλοφορίας + πας στο ΚΕΠ, καταθέτεις τη χαρτούρα + την άδεια κυκλοφορίας σου για να αρθεί η παρακράτηση.

Ισχύει κανονικά εως ότου παραλάβεις την καινούργια άδεια κτκλοφρίας στα χέρια σου. _thumbsup.gif

Για την άδεια οδήγησης δεν γνωρίζω να ισχύει κάτι σχετικό εκτος απο κλοπή/απώλεια. Τότε όμως ΗΔΗ την είχες στα χέρια σου, οπότε παραμένει αναπάντητο το ερώτημα του τόπικ. closedeyes.gif

Τροποποιήθηκε από τον innova 04

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περίεργο μου ακούγεται...

Τα ΚΕΠ σου δίνουν μια βεβαίωση που αναγράφει ότι εκκρεμεί η μεταβίβαση της μοτοσυκλέτας!(έχει και σφραγίδα)

Με αυτό κάνεις την ασφάλεια!

Τώρα αν δεν έχει σφραγίδα πήγαινε στα ΚΕΠ και πες τους ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει και λείπει η σφραγίδα που είναι απαραίτητη! Εσύ παίρνεις το πρωτότυπο και στο ΚΕΠ κρατάν το φωτοαντίγραφο!

Να ξέρεις ότι από ΚΕΠ σε ΚΕΠ παίζουν πολλοί οι χρόνοι. Από 15 μέρες μέχρι και μισό χρόνο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

vril, αν δεν σου κάνει κόπο, πήγαινε μια βόλτα στα ΚΕΠ και πες τους από κοντά το πρόβλημα που έχεις γιατί μπορεί και από το τηλέφωνο να μη θέλουν να ασχοληθούν μαζί σου. Αν σου ξαναπούν το ίδιο, πήγαινε σε κάποιο άλλο ΚΕΠ που σε βολεύει και ρώτα τους σχετικά με το θέμα. Εγώ στο ΚΕΠ Συντάγματος είχα ένα θέμα με μια εξουσιοδότηση από τον άνθρωπο που πήρα τη μηχανή, αλλά στο ΚΕΠ Ακαδημίας μου είπαν ΟΚ. Και από κει πήρα τα χαρτιά που σου προανέφερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδες μισο λεπτο, ο vril δε μιλαει για αδεια κυκλοφοριας αλλα για αδεια οδηγησης (διπλωμα).

Για αυτο ρωτησα πιο πανω πού τη βρισκεις την προσωρινη αδεια οδηγησης?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειπε μεταβιβαση... γι αυτο μαλλον υποθεσαμε ολοι αδεια κυκλοφοριας

Το χαρτί της μεταβίβασης εννοώ. Για την άδεια οδήγησης δεν πρόκειται;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως ειπε ο hayabusas, αδεια οδηγησης ειναι το διπλωμα. Ξερεις, σηματα, εξετασεις, ροζ χαρτακι κλπ :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ έκανα τη μεταβίβαση τον Ιούνιο και πήρα την άδεια νοέμβριο, και μετά από πάρα πολύ δικό μου ψάξιμο στο μηχανολογικό, και η πλάκα ήταν οτί η άδεια εκτυπώσηκε εκείνη την ώρα μπροστά μου, περάσαν τα στοιχεία, αλλιώς δεν θα την έπερνα ποτέ μάλλον..

Και σε παλιότερη μηχανή δεν μου ήρθε ποτέ, αν και μετά από 1,5 μήνα μου τη κλέψαν και δεν έψαξα ποτέ την άδεια, απλά τη δήλωσα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως ειπε ο hayabusas, αδεια οδηγησης ειναι το διπλωμα. Ξερεις, σηματα, εξετασεις, ροζ χαρτακι κλπ :)

Τότε εννοώ την άδεια κυκλοφορίας. Τέλος πάντων. Θα ξαναπεράσω από το ΚΕΠ και αν δε βρω άκρη, θα πάω και σε άλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως 10 μερες καθυστερηση απο την ημερομηνια που περιμενες δεν ειναι τραγικα μεγαλο διαστημα. Ρωτα στα ΚΕΠ αν μπορουν να σε βοηθησουν για την ασφαλιση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως 10 μερες καθυστερηση απο την ημερομηνια που περιμενες δεν ειναι τραγικα μεγαλο διαστημα. Ρωτα στα ΚΕΠ αν μπορουν να σε βοηθησουν για την ασφαλιση

Λοιπόν, ξαναπήγα σήμερα και πήρα την ίδια απάντηση. Μου έδειξαν μάλιστα εγγράφως και την εγκύκλιο που το αναφέρει. Η υπάλληλος υποστήριζε αυτή τη φορά ότι οι άδειες παίρνουν 1,5-2 μήνες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα