Jump to content
Sign in to follow this  
benalexanderT

KTM EXC 200 ή Husqvarna TE 250 ?

KTM EXC 200 ή Husqvarna TE 250 ?  

37 ψήφοι

1. 1. Ποια μηχανή προτείνεται βάση των παρακάτω κριτηρίων ?

• KTM EXC 200
      9
    • Husqvarna TE 250
      17

Recommended Posts

Καλημέρα :)

Σαν νέος και εγώ στο άθλημα , έχοντας μια εμπειρία 3-4 βόλτες στο βουνό με ξερό 125 ( δεν θυμάμαι μοντέλο και μάρκα ) , αποφάσισα να προβώ στην αγορά μιας δικιάς μου μηχανής . Ο σκοπός που την θέλω , είναι πρωτίστως για να κάνω βόλτες στο βουνό ( μονοπάτια , ποτάμια και ότι ωραίο συνεπάγεται ) και από εκεί και πέρα , θέλω να μπορώ το καλοκαίρι να πηγαίνω στην θάλασσα ( 80χλμ περίπου ) με στάσεις εννοείτε .

Βάση λοιπόν αυτών που διάβασα και του παράγοντα εμφάνιση , κατέληξα σε δύο μηχανές . Η μία είναι η KTM EXC 200 και η άλλη είναι η Husqvarna TE 250 .

Εσείς τι θα προτείνατε ? Ποιο από τα δύο πιστεύεται ότι θα ανταποκρινόταν καλύτερα στους παραπάνω σκοπούς ? Η άνεση , της σέλας για το ταξίδι ή της στάσης του σώματος , δεν με απασχολούν :P

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Υ/Γ Όσοι ψηφίζεται θα είναι καλό να πείτε και τους λόγους για τους οποίους ψηφίσατε την χ , ψ μηχανή :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

θέλω να μπορώ το καλοκαίρι να πηγαίνω στην θάλασσα ( 80χλμ περίπου ) με στάσεις εννοείτε .

Με βαση αυτο καλυτερα να δεις και για τιποτα αλλο πιο πολιτικο-οχι απολυτο χωματινο .

Το WR250f δε σε ψηνει καθολου ?

Παντως πολλα ασφαλτινα χλμ με χωματινο/καθαρο δεν ειναι και πολυ καλος συνδιασμος οσον αφορα τη μακροζωϊα του κινητηρα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με βαση αυτο καλυτερα να δεις και για τιποτα αλλο πιο πολιτικο-οχι απολυτο χωματινο .

Το WR250f δε σε ψηνει καθολου ?

Παντως πολλα ασφαλτινα χλμ με χωματινο/καθαρο δεν ειναι και πολυ καλος συνδιασμος οσον αφορα τη μακροζωϊα του κινητηρα .

+200 Στο Μπιλ.

Παντως αμα ντε και καλα θες ενα απο τα δυο ψηφιζω το ΚΤΜ γιατι εχω το ιδιο μηχανακι(αλλα την motocross εκδοση) και ειμαι 100% ευχαριστημενος.Βεβαια αμα παρεις το ΚΤΜ που ειναι διχρονο τοτε ξεχνας τα 80χλμ ταξιδι. Οχι οτι τετραχρονο θα ειναι ανετο και δεν θα εχει θεμα, μονο και μονο τα λαστιχα που θα καταστρεφεις στην ασφαλτο θα αλλαξεις γρηγορα γνωμη, σκεψου μεχρι την πιστα παω που ειναι 3χλμ απο το σπιτι μου και τα λαστιχα μου(ειδικα το πισω) καταστρεφωντε σε χρονο ρεκορ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν υπάρχει φίλε μου εντούρο-μονοπάτι και καφές 80km Απόσταση (εκτός αν πας απο βουνό.. :_zeppelin: )

Όταν παίρνεις εντούρο, το παίρνεις για χώμα εκτός αν δεν σε πειράζει εσένα να αλλάζεις λάδια κάθε 15 ώρες λειτουργίας και κάθε τόσο να δίνεις 500άρια για αλλαγή πιστόνι κλπ. Δικά σου λεφτά είναι. Και με χιλιόμετρα στην άσφαλτο μαζεύονται οι ώρες.

Στην Ελλάδα καλώς ή κακώς αν πάρεις κάποιοι άλλο εντούρο εκτός απο ΚΤΜ το παντρεύεσαι οπότε πράξε αναλόγως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα :)

Σαν νέος και εγώ στο άθλημα , έχοντας μια εμπειρία 3-4 βόλτες στο βουνό με ξερό 125 ( δεν θυμάμαι μοντέλο και μάρκα ) , αποφάσισα να προβώ στην αγορά μιας δικιάς μου μηχανής . Ο σκοπός που την θέλω , είναι πρωτίστως για να κάνω βόλτες στο βουνό ( μονοπάτια , ποτάμια και ότι ωραίο συνεπάγεται ) και από εκεί και πέρα , θέλω να μπορώ το καλοκαίρι να πηγαίνω στην θάλασσα ( 80χλμ περίπου ) με στάσεις εννοείτε .

Αν και κάτοχος ΚΤΜ, ψήφισα το χάσκυ ^_^

Κοίτα, καλώς ή κακώς, αν πρόκειται εκτός από χώμα και βόλτες στο βουνό, να πηγαίνεις μια στο τόσο καμιά ασφαλτάδα για μπανάκι, θα σου πρότεινα τετράχρονο. Αν είχαμε περισσότερες επιλογές σε τετράχρονα, ίσως σου έλεγα ΚΤΜ, αλλά αφού το ερώτημα είναι, δίχρονο ΚΤΜ ή τετράχρονο χάσκυ, ψηφίζω τετράχρονο.

Όσο για το κόστος συντήρισης, που όλοι λένε πως τα δίχρονα κοστίζουν λιγότερο, μην φανταστείς καμιά τραγική διαφορά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

XR 400R ή WRF 250 οπως ειπε και ο Σμιας!

Τα 2 παραπανω μηχανακια που εβαλες εκτος του οτι ειναι αγωνιστηκα και θα θες ενα ντεποζιτο βενζινα χαλαρα για να κανεις τα 80χλμ θα θες και ενα service μολις θα σταματας καπου(πλακα κανω) :P

Αλλα τα 2 μηχανακια οπου εχεις βαλει ειναι ημικαθαρα...

:offtopic:

Αχχχχ αυτο το χασκι ηταν ερωτας με την πρωτη γκαζια σας λεω!!! :wub: :wub: :wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως ειπανε και οι προλαλησαντες δεν μπορεις να τα παντρεψεις χωμα+ασφαλτο ,χωρις τις απαραιτητες θυσιες φυσικα. Μπορεις να παρεις ενα ωραιο διχρονο 200αρι μονο για τοβουνο και να βρεις ενα αλλο τροπο να μετακινεισαι στην ασφαλτο

Τροποποιήθηκε από τον v60gr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι το βουνό...Από εκεί και πέρα αν είναι τόσες οι φθορές στην άσφαλτο τότε δεν έχω πρόβλημα να μην το χρησιμοποιώ για να πάω θάλασσα :) Αν θέλω να πάω σε κάποιο βουνό που είναι πχ 25χλμ μακριά από το σπίτι μου , θα πρέπει να πηγαίνω τη μηχανή με αυτοκίνητο ? Είμαι κοντά στη λίμνη Κερκίνη και οι κοντινότεροι πρόποδες βουνού είναι 15 χλμ μακριά.... :P

Υ/Γ Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας :)

Υ/Γ2 Αλήθεια , το διάβασα και σε άλλα θέματα να το λένε husky , από πού βγήκε η ονομασία husky για το husqvarna ?

Τροποποιήθηκε από τον benalexanderT

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστηχως με τα 2 μηχανακια που εχεις γραψει ναι...

Απο καταναλωση το EXC 200 θα σου πει ο Νιαρ ποσο του τρωει το SX200 (η καταναλωση τους δεν διαφερει και πολυ πιστεψε με)

Αν και εχω την υποψια οτι και το χασκι "πινει" τοσο πολυ γιατι θυμαμαι οτι του βαζαν αρκετα συχνα βενζινη οταν ητανε στην πιστα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πιστευω husqy...

Γιατί το λένε έτσι ? :P Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ιστορία πίσω από αυτή την ονομασία ? :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εντάξει, μην είμαστε υπερβολικοί. Αν δεν έχεις τρέιλερ, πας και 10km στην άσφαλτο μεχρι το χώμα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις βέβαια το τετράχρονο υπερτερεί σίγουρα

Τροποποιήθηκε από τον TC-drift

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι αληθεια οτι το exc200 βγαζει 45Hp? Eιμαι και εγω πλεον ετοιμος για αγορα ktm exc απλα δεν ξερω ακομα αν παρω το 200 η το 125 πρωτη επαφη με χωμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι αληθεια οτι το exc200 βγαζει 45Hp? Eιμαι και εγω πλεον ετοιμος για αγορα ktm exc απλα δεν ξερω ακομα αν παρω το 200 η το 125 πρωτη επαφη με χωμα...

Σε κανα στροφαλο μπορει , τροχο παιζει στα 35 περιπου .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε κανα στροφαλο μπορει , τροχο παιζει στα 35 περιπου .

To EXC δεν ξερω... αλλα το SX σιγουρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το 125 :closedeyes:

δν καταλαβαίνω γιατί το σνομπάρουν όλοι το 125. Σαν μηχανή είναι αξιοπρεπέστατο, αν σκεφτείς πως υπάρχει κατηγορία στο παγκόσμιο για τα 125. Κοινώς, δν παίρνεις και 80άρι. Επιπλέον, το 200 για πρώτη επαφή με το χώμα θα σε κουράσει. Το 125 θα σε κάνει μά(ν)γκα, κοιτώς θα μπορείς κάποια στιγμή να το πηγαίνεις τάπα και όχι να σε πηγαίνει αυτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Husqvarna-> Husq+varna-> husq..y!! :_thumbsup: Για συντομια το λεμε απ οσο ξερω χουσκι.. και για ομορφια :P.. Αν κανω λαθος διορθωστε με! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Husqvarna-> Husq+varna-> husq..y!! :_thumbsup: Για συντομια το λεμε απ οσο ξερω χουσκι.. και για ομορφια :P.. Αν κανω λαθος διορθωστε με! :_thumbsup:

Παντως το χασκι που ετρεχε ο Ahola το 91 (αν θυμαμαι καλα), ναι εκεινο με το ντεποζιτο που ειναι σαν βαρελι... εγραφε Husqy επανω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως το χασκι που ετρεχε ο Ahola το 91 (αν θυμαμαι καλα), ναι εκεινο με το ντεποζιτο που ειναι σαν βαρελι... εγραφε Husqy επανω...

χμμμ... Δεν γνωριζω.. ηταν husqvarna δηλαδη ή μαρκα χουσκι? :s Δηλαδη μπορεις να το αναλυσεις λιγο? :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον kost4s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το 125 :closedeyes:

δν καταλαβαίνω γιατί το σνομπάρουν όλοι το 125. Σαν μηχανή είναι αξιοπρεπέστατο, αν σκεφτείς πως υπάρχει κατηγορία στο παγκόσμιο για τα 125. Κοινώς, δν παίρνεις και 80άρι. Επιπλέον, το 200 για πρώτη επαφή με το χώμα θα σε κουράσει. Το 125 θα σε κάνει μά(ν)γκα, κοιτώς θα μπορείς κάποια στιγμή να το πηγαίνεις τάπα και όχι να σε πηγαίνει αυτό.

Δεν το σνομπαρω καθολου το 125 απλα στην τιμη ειναι πανω κατω τα ιδια και σε πολλες περιπτωσεις το 125 πιο ακριβο απο το 200,και σκεφτομαι μηπως το βαρεθω συντομα και παω παλι για αλλαγη...125 εντουρο δεν εχω καβαλησει,μοναδικη εμπειρια ειχα απο ενα kx125 και ενα wr200 το kx τολμω να πω πως με ψιλοτρομαξε.Το exc125 σε συγκριση με το Kx εχει μεγαλες διαφορες σε δυναμη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν το σνομπαρω καθολου το 125 απλα στην τιμη ειναι πανω κατω τα ιδια και σε πολλες περιπτωσεις το 125 πιο ακριβο απο το 200,και σκεφτομαι μηπως το βαρεθω συντομα και παω παλι για αλλαγη...125 εντουρο δεν εχω καβαλησει,μοναδικη εμπειρια ειχα απο ενα kx125 και ενα wr200 το kx τολμω να πω πως με ψιλοτρομαξε.Το exc125 σε συγκριση με το Kx εχει μεγαλες διαφορες σε δυναμη?

το ΚΧ 125 ειναι 38 αλογατα και το EXC 125 ειναι 34... Δεν νομιζω να το βαρεθεις και γρηγορα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το ΚΧ 125 ειναι 38 αλογατα και το EXC 125 ειναι 34... Δεν νομιζω να το βαρεθεις και γρηγορα...

δεν ξερω για πιο κχ μιλας , παντως το δικο μου 04 μοντελο ηταν απο τα πιο απολυτα 125 ΜΧ ...πολυ γρηγορο , αλλα και πολυ ιδιοτροπο ,με υπερβολικα μικρο φασμα καλης περιοχης ,ακρως ακαταλληλο για εντουρο...υπερβολικα ελαφρυ που σε πιστακι οργιαζε αλλα σε εντουροφλαταδουρα εισαι σαν φτερο στον ανεμο ...πολυ κοπανημα και ασταθεια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα