Jump to content
gregomaga

Ξενον φωτα...

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια...θα ηθελα και παλι τις συμβουλες σας...αν και εχω καιρο ακομα σκεφτομαι κατα την ανοιξη να βαλω ξενον φωτα...(τοτε θα ευκαιρω... :whistling: ) θα ηθελα να σας ρωτησω αν αξιζει και ποσα περιπου λεφτα θα μου στοιχησει?

Υ.Γ Δεν με πειραζει αν δεν βαλω και τα καλυτερα...να ειναι οσο οικονομικα γινεται...επισης ακουσα οτι υπαρχει περιπτωση να χαλασει το κατοπτρο...ισχυει? :think:

Ευχαριστω εκ των προτερων... :D :D

Τροποποιήθηκε από τον gregomaga

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ένα βίντεο που εξηγεί γιατί δεν πρέπει να κάνουμε την μετατροπή

http://www.youtube.com/watch?v=yVuSSdZNsZw

Τροποποιήθηκε από τον ksino1100

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έτσι ακριβώς είναι! :_thumbsup: Μια μλκία και μισή είναι τα ψευτοΧΕΝΟΝ. Τα είχα βάλει κι εγώ και το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι. Τα έβγαλα και έβαλα μια ενισχυμένη λάμπα αλογόνου της Οσραμ (nightbreaker) κι έχω μια χαρά φώτα!

Το θέμα δεν είναι ότι είναι παράνομα τα ψευτοξένον... μήπως ασχολούνται τα ζώα της τροχαίας?... το θέμα είναι ότι είναι πολύ ενοχλητικά στους απέναντι. Εγώ μέχρι να το καταλάβω πέρασαν δυο χρόνια. (στην αρχή δεν είχαν πολλοί κι έτσι δεν είχα προσέξει πόσο ενοχλώ εγώ. Όταν μετά είχε βάλει κι η κουτσή Μαρία ψευτοξένον στο Hyundai της, είδα ότι δεν αντέχεται αυτό το πράγμα τη νύχτα. Έτσι πήρα την απόφαση και τα ξήλωσα για να μην στραβώνω τον κόσμο! )

Ειδικά σε κακές καιρικές συνθήκες (βροχή και ομίχλη) με τα ΧΕΝΟΝ δεν βλέπεις που πας...

Πάνε δώσε λοιπόν 10€ και πάρε μια λάμπα σαν αυτή που έβαλα εγώ και θα βελτιωθούν κατά πολύ τα φώτα σου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μπήκα στον πειρασμό να τα δοκιμάσω γιατί έχω ακούσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ παράπονα, ειδικά σε θέματα αξιοπιστίας, πολλοί μείνανε βραδυάτικα στο πουθενα. θα σου έλεγα ΟΧΙ. Επίσης σε συνθήκες βροχής+ομίχλης είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ λόγω της ανυπαρξίας τους.

Άλεξ, μια ερώτηση: πόσο σου κρατάνε οι νυχτοσπάστες;

Τροποποιήθηκε από τον Παναγιώτης Κ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάνε δώσε λοιπόν 10€ και πάρε μια λάμπα σαν αυτή που έβαλα εγώ και θα βελτιωθούν κατά πολύ τα φώτα σου!

Και από που τις πήρες 10€;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως εγώ για ενα ζευγάρι νυχτοσπάστες Η4 εδωσα 39Ευρώ και όχι 10 ;) αλλα η διαφορά διαφορά !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα παιδια...θα ηθελα και παλι τις συμβουλες σας...σκεφτομαι να βαλω ξενον φωτα...

Αν δε βαριεσαι να διαβαζεις ψαξε καπου ειχε ανοιξει ενα θεμα ο Νικολας (Ταξιδευτης)...Εκει θα μαθεις αρκετα και σωστα για αυτες τις λυσεις :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι Xenon είναι καφρίλα και δεν σου προσφέρουν τίποτα. Θα παρεις καποιον στο λαιμο σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) Και παράνομα είναι.

2) Και στραβώνουν τους απέναντι (και μπορεί και να σου 'ρθουν κατά πάνω σου)

3) Και δεν βλέπεις την τύφλα σου σε βροχή ή ομίχλη.

Για ποιό λόγο λοιπόν να βάλει κανείς φώτα xenon;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα τα ψευτοxenon...ειναι λιγο χαλι μαυρο κ επικινδυνο....ειχα βαλει κ γω παλια....

αλλα αν βαλουμε κατι τετοιο σας ικανοποιει? CCFL Projectors

ή θα στραβωνεστε παλι? :grin:

Τροποποιήθηκε από τον kyko

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξερεις τι ρωτας τωρα;Γιατι διαφερουν οι "Ελληνες":/;.......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα τα ψευτοxenon...ειναι λιγο χαλι μαυρο κ επικινδυνο....ειχα βαλει κ γω παλια....

αλλα αν βαλουμε κατι τετοιο σας ικανοποιει? CCFL Projectors

ή θα στραβωνεστε παλι? :grin:

Ετσι ακριβως. Αυτο που καταλαβα και εγω που εβαλα και σε μηχανη και σε αυτοκινητο, ειναι οτι στη μηχανη που εχει projector δουλευει μια χαρα, εχει ωραιο φως και δεν ενοχλει κανεναν. Στο αυτοκινητο που δεν εχει projector εχουν ξηλωθει ηδη. Αρα ενα γενικο συμπερασμα ειναι no projector no xenon

Τροποποιήθηκε από τον Messer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα τετοιου ειδους απαντησεις βεβαια...βλεπω πολλες μηχανες,μεχρι και σκουτερ που εχουν ξενον!δεν ειναι οτι θελω να τα βαλω απο καγκουρια(αν και φαινονται ωραια! :whistling: ) αλλα για να βλεπω καλυτερα και να με βλεπουν καλυτερα...αυτοι οι νυχτοσπαστες αξιζουν?απο που τις προμηθευομαι?ειναι απλες λαμπιτσες οπως οι απλες και τις βαζω κατευθειαν?ευχαριστω και συγγνωμη για την ασχετοσυνη μου... :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα τετοιου ειδους απαντησεις βεβαια...βλεπω πολλες μηχανες,μεχρι και σκουτερ που εχουν ξενον!δεν ειναι οτι θελω να τα βαλω απο καγκουρια(αν και φαινονται ωραια! :whistling: ) αλλα για να βλεπω καλυτερα και να με βλεπουν καλυτερα...αυτοι οι νυχτοσπαστες αξιζουν?απο που τις προμηθευομαι?ειναι απλες λαμπιτσες οπως οι απλες και τις βαζω κατευθειαν?ευχαριστω και συγγνωμη για την ασχετοσυνη μου... :whistling:

Ξερεις τωρα...Οι ελληνες ανακαλυψαν το ξενον. Βρηκαμε παπα και θα θαψουμε τους παντες :tooth:

Τελος παντων για μπορεις να βαλεις cool blue ή nightbraker της osram, ή x-treme vision, blue vision, x-treme power της philips. Μπορεις να τις βρεις σε συνεργεια και αξεσουαραδικα, νομιζω οτι καποιες απ αυτες εχει και το praktiker. Μπορεις φυσικα να απευθυνθεις και στον κυριο ebay αν δε μπορεις να τις βρεις εδω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μπήκα στον πειρασμό να τα δοκιμάσω γιατί έχω ακούσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ παράπονα, ειδικά σε θέματα αξιοπιστίας, πολλοί μείνανε βραδυάτικα στο πουθενα. θα σου έλεγα ΟΧΙ. Επίσης σε συνθήκες βροχής+ομίχλης είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ λόγω της ανυπαρξίας τους.

Άλεξ, μια ερώτηση: πόσο σου κρατάνε οι νυχτοσπάστες;

1½ χρόνο.

Και από που τις πήρες 10€;

Σπ.Πάτση (ακριβώς που, θα ενημερώσω σύντομα γιατί δεν θυμάμαι αριθμό)

Βέβαια φοράω Η1 που είναι φθηνότερη από την Η4 (αν φοράς τέτοια)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) Και παράνομα είναι.

2) Και στραβώνουν τους απέναντι (και μπορεί και να σου 'ρθουν κατά πάνω σου)

3) Και δεν βλέπεις την τύφλα σου σε βροχή ή ομίχλη.

εγω ρε παιδια σχεδον 2 χρονια στο νιντζακι εχω χενον που ειχα παρει απο ebay καπου 30 ευρο το κιτ .

μεχρι τωρα κανενα απολιτος προβλημα !

1) ποιος νοιαζεται αν ειναι παρανομα ή οχι ? εδω βλεπεις αλλα και αλλα καθε μερα ...

2) δεν στραβωνουνε καθολου αν τα ρυθμισεις σωστα !

3) μια χαρα βλεπεις και σε βροχη και σε ομιχλη και γενικα εχουνε πιο καλο και ξεκουραστο φωτισμο .

δεν λεω το σωστο ειναι να μπουνε με προτζακορες αλλα δεν φταιω εγω που δεν βαζουνε προτζεκτορες στα μηχανακια ...

παντος φιλε gregomaga και με κανονικες λαμπες καλες που βγαζουνε λευκο φως μια χαρα θα κανεις την δουλεια σου .

φιλικα :scooter:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω ρε παιδια σχεδον 2 χρονια στο νιντζακι εχω χενον που ειχα παρει απο ebay καπου 30 ευρο το κιτ .

μεχρι τωρα κανενα απολιτος προβλημα !

1) ποιος νοιαζεται αν ειναι παρανομα ή οχι ? εδω βλεπεις αλλα και αλλα καθε μερα ...

2) δεν στραβωνουνε καθολου αν τα ρυθμισεις σωστα !

3) μια χαρα βλεπεις και σε βροχη και σε ομιχλη και γενικα εχουνε πιο καλο και ξεκουραστο φωτισμο .

δεν λεω το σωστο ειναι να μπουνε με προτζακορες αλλα δεν φταιω εγω που δεν βαζουνε προτζεκτορες στα μηχανακια ...

παντος φιλε gregomaga και με κανονικες λαμπες καλες που βγαζουνε λευκο φως μια χαρα θα κανεις την δουλεια σου .

φιλικα :scooter:

Δεν φταίς εσύ,

φταίνε οι μπάτσοι που δεν σε ξεσκισανε και οι γονείς σου για την παιδεία σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χαχαχαχαχαχαχα ασε μας σιγα μην εχω και τυψεις για τα χενον :_zeppelin:

οσο για τους μπατσους ας κλεισουνε πρωτα εκεινει τα φωτα ομιχλης και μετα να μου την πουνε για τα χενον :2funny: :2funny: :2funny:

Τροποποιήθηκε από τον litespeed

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολυ ποιοτικη κινηση και αξιζει (μιας και θεωρητικα παραχθηκαν για χρηση σε μοτο) ειναι οι Osram οι X-Racer.

ίδιο αποτελεσμα με τις Night Braker αλλα μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο (δινεις που δινεις τοσα για 2 λαμπες, ας κρατησουν τουλαχιστον)

οσο για οτι τα xenon αποδιδουν σωστα με projectorες θα συμφωνησω και εκ πειρας.

Τροποποιήθηκε από τον Thrakiotis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδες εγω εχω to crypton kana 2 mines και πριν ενα μηνα του εβαλα κιτ xenon της HID με λαμπα H4 και το πηρα 85ε δεν εχει παθει τιποτα μεχρι τωρα !!!

τεραστια διαφορα στο φωτισμο!!! :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολυ ποιοτικη κινηση και αξιζει (μιας και θεωρητικα παραχθηκαν για χρηση σε μοτο) ειναι οι Osram οι X-Racer.

ίδιο αποτελεσμα με τις Night Braker αλλα μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο (δινεις που δινεις τοσα για 2 λαμπες, ας κρατησουν τουλαχιστον)

οσο για οτι τα xenon αποδιδουν σωστα με projectorες θα συμφωνησω και εκ πειρας.

Θρακιώτη, ακόμα περιμένω απάντηση!!!!!!!!!!:thumbsdown:

Επειδή άλλαξα μηχανάκι δεν μας καταδέχεσαι πιά?:whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θρακιώτη, ακόμα περιμένω απάντηση!!!!!!!!!!:thumbsdown:

Επειδή άλλαξα μηχανάκι δεν μας καταδέχεσαι πιά?:whistling:

γεια σου Κωστα...φιλε οπως βλεπεις ειχα ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολυ καιρο να ασχοληθω με φορουμ...

οσο για το μηχανακι μακαρι να ειχα την ατυχια σου :_zeppelin:

αλλα για βοηθα τη μνημη μου με πμ...

Τροποποιήθηκε από τον Thrakiotis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικα απο οτι καταλαβα μου λετε να μην βαλω ψευτοξενον...αν βαλω ξενον με προτζεκτορες αξιζει?(αν μπορει καποιος να εξηγησει τους προτζεκτορες θα του ημουν υποχρεος...και ποσο στοιχιζει βεβαια... :whistling: )

Στην τελικη μηπως να κρατησω τις απλες μου λαμπες?? :meeting:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα