Jump to content
themata

Triumph Tiger 800 vs Bmw F800GS

Για..πείτε!  

288 ψήφοι

1. 1. Tiger 800 ή F800GS?

• Tiger 800
      149
    • F800GS
      78
    • κανένα από τα δύο
      28

Recommended Posts

Tiger >>>

94 hp @ 9300 rpm , 78.6 Nm @ 7850 rpm , 215kgr , 19 lit τεπόζιτο

• Front Suspension
    Showa 45mm upside down forks, 220mm wheeel travel
  • Rear Suspension
    Showa monoshock with remote oil reservoir, hydraulically adjustable preload, rebound damping adjustment, 215mm rear-wheel travel

triumphtiger800xc.jpg

800GS >>>

85 hp @ 7500 rpm , 80 Nm @ 5700 rpm , 209 κιλά γεμάτη , 16 λίτρα τεπόζιτο

• Front Suspension
    43mm Upside down forks, 230mm wheel travel.
  • Rear Suspension
    Double strut swing arm aluminium coast in one piece, 215mm wheel travel.

2010bmwf800gsa.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

F800GS για μενα.Σε καποιες μοτοσυκλετες κατ'εμε δεν μετρανε τα απολυτα νουμερα(επιδοσεων κλπ)αλλά συνολικα η μοτοσυκλετα.Θεωρω οτι το F8 με καλυπτει ως μια μοτοσυκλετα "για ολες τις δουλειες" απο πολη σπιτι-δουλειά μεχρι τακουνι-βουνο-γεια σας.Συγκριτικα με το Tiger και μονο που αντεγραψαν οπτικα ενα F800,και πολυ μαλιστα,αυτο-για μενα-απο μονο του δινει ποντους στο GS.

Αν σημερα μού ειδνες ενα Tiger για να δωσω το F8 μου θα ελεγα σιγουρα οχι.Θεμα γουστου,θεμα επιλογης,θεμα προσωπικο.

χαιρομαι που εβγαλε ενα τετοιο μοτο η Triumph,περιμενω κι αλλες εταιρειες να το κανουν.Γιατι η υποθεση On-Off θελει τετοιες μοτοσυκλετες,F800,XC800,XTZ660...για μενα προσεγγιζουν τον όρο Οn-Off και δεν συνεχιζει να αργοπεθαινει οπως πριν μερικα χρονια...:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψήφισα το Tiger.

Δεν έχω γνώμη για το BMW. Δε το έχω οδηγήσει. Πρίν όμως δύο εβδομάδες οδήγησα το Tiger κ έπαθα πλάκα. Έχει πολύ καλά φρένα. Όσο πρέπει δυνατά τουλάχιστον για τα κυβικά μου. Το μοτέρ έχει φoβερή ροπή, ανεβάζει από χαμηλά ακόμα κ αν ξεκινάς με δευτέρα. Το στήσιμο είναι απίστευτα καλό για τέτοιο πλαίσιο. Εύελικτο μέσα στην πόλη. Θέση οδήγησης όρθια με άριστη γωνία για τα χέρια μου. Η σέλα κατεβαίνει αρκετά για το μπόι μου κ είναι super άνετη. Το άφησα με ενα πλατύ χαμόγελο, αν κ δεν κατάφερα να το πάω πάνω από 130km ούτε να το βγάλω of road σε κάνα χωματόδρομο.

Δε μπορώ να παραβλέψω οτι εμφανισιακά είναι αντίγραφο του BMW αλλά για κάποιο λόγο με κέρδισε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aφηστε ρε παιδια τα μηχανακια να ειναι στην παραγωγη

Καπως θα πρεπει να ξεχωριζουμε τους ασχετους γιαπιδες, μην εχουμε ολοι τα ιδια

:tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κανενα απο τα δυο

Το υποψιαζόμασταν... :lol:

Λοιπόν... για μένα ακόμα δεν μπορεί κάποιος να συγκρίνει, κι αν το κάνει θα είναι άδικο.

Αφενός το BMW ξέρουμε τι είναι και αφετέρου το Tiger όχι.

Σύγκριση μόνο με νούμερα και εμφάνιση δεν γίνεται.

ΠΧ... εγώ ξέρω πως το F800 έχει έναν πολύ καλό κινητήρα, με γραμμικότατη απόδοση και στην ιπποδύναμη και στην ροπή και καίει τίποτα. Είναι ελαφριά και στο χώμα πάει μια χαρά. (την έχω οδηγήσει) Θα την προτιμούσα πάντως σε SM :angel_not:

Από την άλλη έβγαλε πολλές παιδικές ασθένειες στα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά της που συνεχίζονται μέχρι σήμερα όπως μαθαίνω.

To Tiger δεν ξέρουμε ακόμα τι καπνό φουμάρει. Εμένα ας πούμε αν μου έλεγε κάποιος ότι δεν βγάζει ζημιές ότι είναι έτσι ότι είναι αλλιώς και εκτιμούσα ότι θα με κάλυπτε, θα το έπαιρνα αντί του BMW που με τρομάζουν τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά του προβλήματα.

Βέβαια και το Tiger έχει ένα μεγάλο μείον. Το μονοκόμματο υποπλαίσιο που σε μια πτώση, ατύχημα κτλ , αν στραβώσει, δεν αλλάζεται!

To ΒΜW ενώ είναι ένα πολύ καλό μηχανάκι, το προδίδουν αυτά του τα προβλήματα και για μένα παίζει μεγάλο ρόλο η αξιοπιστία. Χίλιες φορές λίγο λιγότερες επιδόσεις αλλά αξιοπιστία, παρά κάργα επιδόσεις και η ζημιές να σε πηγαίνουν γόνα! (άλλοι βέβαια προτιμούν το δεύτερο... περί ορέξεως δηλαδή)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο Tiger 800 δε μ' αρέσει το σουλούπι του, οι γραμμές του, η κοψιά του, πώς να το πώ; Α, και το φανάρι του επίσης δε μ' αρέσει. Αλλά μου αρέσει η άνετη σέλα του (βασικό προσόν για με τέτοια μοτοσυκλέτα) και ο τρικύλινδρος κινητήρας του (που ελπίζω να μην έχει "παιδικές ασθένειες").

Στο F800GS δε μ' αρέσει η σέλα του (μικρή και όχι όσο άνετη θα έπρεπε). Κατά τα λοιπά, αν έχει λυμένα τα θέματα των "παιδικών ασθενειών", που όλες πλέον οι (με νέο κινητήρα) μοτοσυκλέτες έχουν, μου αρέσει περισσότερο.

Αυτά, στα χαρτιά. Γιατί το μεν F800 το έχω οδηγήσει αλλά το Tiger 800 όχι. Και είμαι σίγουρος ότι όταν ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ μιά μοτοσυκλέτα μπορείς πολύ εύκολα να ΑΛΛΑΞΕΙΣ γνώμη. Είτε υπέρ της είτε κατά της...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...το F800 ... (την έχω οδηγήσει)... Θα την προτιμούσα πάντως σε SM :angel_not:

Θα εκανες τοτε ΛΑΘΟΣ επιλογη...Δεν παιρνεις ενα τετοιο μοτο σε SM...Ποιος ο λογος;.....αν δεν "λασπωνεσαι":_thumbsup:

Από την άλλη έβγαλε πολλές παιδικές ασθένειες στα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά της που συνεχίζονται μέχρι σήμερα όπως μαθαίνω.

Να μου πεις να μαθω κι εγω γιατι άλλα μου λεει η δικη μου πληροφορηση...οτι "last year" και στο δικο μου δεν...ισως κανω λαθος ομως και θα με ενδιεφερε να μαθω :yeahright:

Να δουμε δηλαδη αν ισχυει το πιο κατω...

To ΒΜW ενώ είναι ένα πολύ καλό μηχανάκι, το προδίδουν αυτά του τα προβλήματα και για μένα παίζει μεγάλο ρόλο η αξιοπιστία...

...ή ισχυει οτι εχουν θεραπευτει η ιλαρα,ανεμοβλογια και λοιπα :yeahright:

Αλλά προς θεου μην καταληξει κι αυτο το τοπικ σε BMWδολογία...δεν το θελω καθολου:surrender:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κώστα... εγώ είπα την γνώμη μου για τα δύο μηχανάκια του θέματος (ον τόπικ δηλαδή) και συ μου απαντάς BMWδολογώντας... :popcorn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κώστα... εγώ είπα την γνώμη μου για τα δύο μηχανάκια του θέματος (ον τόπικ δηλαδή) και συ μου απαντάς BMWδολογώντας... :popcorn:

Οκ διεγραψε τα σχετικα ποστ και στειλε ΠΜ...με ενδιαφερουν αυτα που λες :yeahright:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχοντας οδηγησει και τα δυο (απο λιγο βεβαια) προτιμω νομιζω το tiger, πραγμα που με εκπλησσει και μενα καθοτι γενικα μ αρεσουν πολυ οι μπεμπες και καθολου τα σωβρακα...Παρολαυτα το tiger μου καθησε πολυ καλα σχεδον το αγαπησα θα ελεγα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη νομιζω οτι το tiger θα ειναι πιο φθηνο σε σχεση με το bmw, θα παρει αρκετα κομματια απο την πίττα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καθαρα και μονο για λογους εμφανησης η bmw εχει ενα πιο συμπαγες πακετο.

τα νουμερα μιλανε απο μονα τους παλι bmw

αλλα επειδη δεν εχω οδηγησει κανενα απο τα 2 γιατι αλλο οι αριθμοι,αλλο ο δρομος.

αλλα μονο για τα δυο πρωτα ψηφισα bmw.

σιγουρα υπαρχουν και αλλες,και η απαντηση καμια απο τις 2 αλλα μιας και επαιξε για αυτες τις δυο.ψηφισα μια απο αυτες τις δυο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψηφισα κανενα, γιατι δεν εχω οδηγησει κανενα , αλλα δεν μου κανει κλικ κ κανενα.

Παντως θα ηθελα να κανω τεστ τον τιγρη ετσι για τους τυπους του συν-ονοματος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προσωπικα μου αρεσει περισσοτερο το Tiger. οχι φυσικα πως το BMW δεν μου αρεσει με μιση καρδεια ψηφισα! Ειναι μεγαλο διλειμμα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

TIGER βεβαια..

Εμφανισιακά live δεν ειναι τόσο αντίγραφο οσο φαίνεται στις φωτό, υπέροχος κινητήρας και σέλα!

Και βέβαια "περισσότερη" μοτοσυκλέτα σε καλύτερη τιμή!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν πίστευα ότι θα έφτανε αυτή η στιγμή...

αλλά ψηφίζω μπεμπέ... :_unsure:

λόγω ροπής περισσότερο και επειδή δεν μου αρέσει εμφανισιακά καθόλου το tiger...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tiger 78.6 Nm @ 7850 rpm

F800GS 80 Nm @ 5700 rpm

Αυτό μου αρκεί για να ψηφίσω την BMW.

Με προλαβες!! :_thumbsup: (Την κανουμε απο καιρο, αυτη την κουβεντα..)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tiger 78.6 Nm @ 7850 rpm

F800GS 80 Nm @ 5700 rpm

Αυτό μου αρκεί για να ψηφίσω την BMW.

Τις καμπύλες ροπής τις έχεις δει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τις καμπύλες ροπής τις έχεις δει;

Αν μπορείς ανέβασέ τες, για το BMW δεν ξέρω, αλλά το Tiger "τραβούσε" ελεεινά χαμηλά κ μεσαία....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόνο με το γκάζι δηλαδή κρίνεται μια μπιτσικλέτα ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα