ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2005 (τροποποιήθηκε) Τα λάστιχά μας Οτι θα πρεπει να γνωριζετε γι αυτα και την σωστη λειτουργια τους.Ειναι ο συνδετικος κρικος της μοτοσυκλετας με τον δρομο και κατ επεκταση με την ιδια μας την ζωη! Ο συνδετικος κρικος της μοτοσυκλετας με τον δρομο (και κατ επεκταση με την ιδια μας τη ζωη) Σημαντικοτατο θεμα λοιπον που πρεπει μαζι με τις αναρτησεις (το αλλο ποιο ζωτικοτατο θεμα στην μοτοσυκλετα) που πρεπει να δινουμε ιδιαιτερη προσοχη. Πρωτα απ ολα πρεπει να μαθουμε να "διαβαζουμε" ενα ελαστικο.Τι θελω να πω? Καθε ελαστικο στο πλαι γραφει καποια γραμματα και καποιους αριθμους. Παιρνω ως παραδειγμα το δικο μου πισινο ελαστικο το οποιο γραφει: 150/70 R17 69H TL. Eπισης γραφει εναν 4ψηφιο αριθμο μετα την λεξη DOT (συνηθως) ας πουμε 2505 Απο τον πρωτο αριθμο ξερουμε πως το 150 συμβολιζει το πλατος του ελαστικου σε χιλιοστα το 70 ειναι το υψος του προφιλ σε ποσοστο επι % δια του πλατους του πελματος (του 150 δηλαδη)...το R17 συμβολιζει την διαμετρο του ελαστικου (οτι παει σε 17αρα ζαντα δηλαδη)....το 69 συμβολιζει το φορτιο που μπορει να δεχτει το λαστιχο και το H ειναι ο δεικτης ταχυτητας (εως 210 χιλιομετρα δηλαδη) Αν και αυτα τα νουμερα δεν θα πρεπει να μας απασχολουν ιδιαιτερα καθως οταν αλλαζουμε ελαστικα βαζουμε αυτα που ειχε πριν η μοτοσυκλετα ή αυτα που λεει το μανουαλ.Εδω δεν ειναι σαν τα αυτοκινητα που αλλαζουν διαμετρους και πλατος πελματος. Οι βουλκανιζατεραδες επισης γνωριζουν με κλειστα ματια που λαστιχο μπαινει στο μηχανακι μας με την προυποθεση να παμε σε βουλκανιζατερ μοτοσυκλετας κι οχι αυτοκινητου. Τα μονα ισως που θα πρεπει να κοιταμε ειναι ο δεικτης ταχυτητας του ελαστικου (ευκολα μπορει να γινει το λαθος απο μια απροσεξια του βουλκανιζατερ)που πρεπει να ειναι ο σωστος για την μοτοσυκλετας μας.Αν ειναι μεγαλυτερος απο αυτον που πρεπει να εχουμε δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα αν και κάποιοι λένε πως δεν θα ζεσταίνεται σωστά το λάστιχο.Αυτό όμως δεν ισχύει. Αν ειναι μικροτερος,τοτε κινδυνευουμε απο υπερθερμανση του ελαστικου στις μεγαλες ταχυτητες να εχουμε ενα σκασιμο. Επισης πολυ σημαντικο ειναι να κοιταμε τον 4ψηφιο (3ψηφιο παλιοτερα) αριθμο μετα το DOT ο οποιος μας λεει ποτε ειναι κατασκευασμενο το ελαστικο. Το 2505 που ανεφερα εγω για το δικο μου ελαστικο,σημαινει πως ειναι κατασκευασμενο την 25η εβδομαδα του 2005.(τα δυο πρωτα ψηφια συμβολιζουν τις εβδομαδες του ετους ενω τα δυο τελευταια το ετος κατασκευης).Αρα τα ελαστικα μου ειναι φτιαγμενα καπου μεσα στον Ιουνιο αν κανουμε το 25 επι 7 μερες και διαιρεσουμε δια 30 μερες του μηνα. Οι εταιριες ελαστικων λενε οτι τα ελαστικα μπορουν να μεινουν αποθηκευμενα μεχρι και 4 χρονια νομιζω χωρις προβλημα,αλλα υπο σωστες συνθηκες. Αφου λοιπον επιλεξουμε ενα ελαστικο που εχουμε ακουσει γι αυτο καλα λογια ή το εχουμε δοκιμασει στο παρελθον και ειδαμε οτι ειναι αξιολογο,περα απο την κινηση να το βαλουμε πανω στο μηχανακι μας,πρεπει να το φροντιζουμε σωστα ωστε να μας παρεχει την μεγιστη ασφαλεια που μπορει και να μην του μειωσουμε τον χρονο της ζωης του. Πως θα γινει αυτο? Το βασικοτερο απ ολα κι ισως το μοναδικο που πρεπει να κανουμε,ειναι ο εβδομαδιαιος ελεγχος της πιεσης του. Ενα ξεφουσκωτο λαστιχο,παραμορφωνει τον σκελετο του και καποια στιγμη αυτη η παραμορφωση δεν εχει επαναφορα,θερμαινεται παρα πολυ με αποτελεσμα να καταστρεφεται η γομα του και επισης "τρωγεται" ανομοιομορφα. Το βασικοτερο ομως απ ολα ειναι οτι αυτο το λαστιχο πλεον δεν προσφερει την ασφαλεια και το κρατημα που θα μπορουσε να προσφερει ακομα κι αν ειναι καινουριο.Ουτε στις επιταχυνσεις,ουτε στα φρενα ουτε στις στροφες. Ενα παραφουσκωμενο λαστιχο (λιγοτερες οι περιπτωσεις σε σχεση με το ξεφουσκωτο λαστιχο) δεν μπορει να αποδωσει κι αυτο σωστα.Εκει εχουμε το φαινομενο του μπαλοναρισματος.Δηλαδη μειωνεται η επαφη του ελαστικου με τον δρομο,πραγμα που σημαινει οτι αυτα τα λιγα τετραγωνικα εκατοστα που δημιουργουν την προσφυση με τον δρομο,εμεις τα μειωνουμε κι αλλο. Ενα παραφουσκωμενο ελαστικο επισης δεν μπορει να φτασει την σωστη θερμοκρασια λειτουργιας. Αρα ουτε το παραφουσκωμενο ελαστικο μας προσφερει ασφαλεια. Τα λαστιχα μας δουλευουν καλα οταν εχουν το πολυ + - 3 psi απο την σωστη πιεση που μας λεει το μανουαλ. Περαν αυτης της διαφορας ειτε προς τα πανω ειτε προς τα κατω,το λαστιχο αρχιζει να μην αποδιδει τα προβλεπομενα. Την σωστη πιεση την βρισκουμε ειτε απο το μανουαλ της μοτοσυκλετας μας,ειτε απο την εταιρια του ελαστικου. Οι πιεσεις βεβαια αναλογα τις συνθηκες παιζουν. Δηλαδη αν κοιταξετε στο μανουαλ θα δειτε οτι σας λεει τοσα psi με τον αναβατη μονο...τοσα psi με συνεπιβατη...και τοσα psi με φουλ φορτιο (συνεπιβατη και αποσκευες) Ειναι λογικο δηλαδη οταν θα ειστε με πληρη φορτιο να αυξησετε μεχρι και 5-6 psi παραπανω την πιεση στα ελαστικα σας.Παντα βεβαια συμβουλευομενοι το μανουαλ το οποιο σε ολες τις περιπτωσεις ειναι το Ευαγγελιο της μοτοσυκλετας μας. Τις μεγαλυτερες καταπονησεις το ελαστικο τις εχει κατα την δυνατη επιταχυνση ή την δυνατη επιβραδυνση.Οποτε αν θελετε να κρατησετε για περισσοτερο καιρο τα ελαστικα σας σε καλη κατασταση,αποφευγεται τα σπινιαρισματα τα burn out και τα οριακα φρενα (αν δεν ειναι αναγκαιο εννοειται...μην σκοτωθουμε για να μην χαλασουμε τα λαστιχα tongue.gif ) Συνοπτικα λοιπον....ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ (αντε καθε δεκα ημερες)(αν βαριεστε να το κανετε,θα μειωσετε την ζωη του ελαστικου και ισως δεν θα εχετε το κρατημα που χρειαζεστε και μπορει να δωσει το ελαστικο οταν εχει σωστη πιεση.) Μαλιστα επειδη τα πιεσομετρα των βενζιναδικων εχουν ενδειξεις τελειως κουκουρουκου (τα περισσοτερα δηλαδη) καλο θα ηταν να αγοραζατε ενα πιεσομετρο ακριβειας απο αυτα που πουλιουνται στο εμποριο και κυριως στα βουλκανιζατερ.Αποφυγετε τα πιεσομετρα των Praktiker και λοιπων τετοιων καταστηματων καθως ειναι τελειως αναξιοπιστα.(την εχω πατησει και ξερω) (Εγω εχω αγορασει ισως το καλυτερο αναλογικο πιεσομετρο που κυκλοφοραει σημερα και ειναι της Schrader/Michelin.Κοστος 40 ευρω και το εχω παντα μαζι μου στην σκληρη θηκη που διαθετει σε μεγεθος λιγο μεγαλυτερο του σπιρτοκουτου) Σημειωση: Απαγορευονται δια ροπαλου τα καθαριστικα ή γυαλιστικα των προφιλ των ελαστικων.Εχει αποδειχθει πως καταστρεφουν την δομη της γομας.Μονο πλυσιμο με νερο και σαπουνι. Βασικο: Αν τρυπησει το λαστιχο μας (tubeless).Η σωστη επισκευη ειναι στο βουλκανιζατερ με εσωτερικο μπαλωμα τυπου μανιταριου κι οχι με κορδονι που ειναι το προσωρινο κολλημα για να μας μεταφερει η μοτο μεχρι το βουλκανιζατερ ωστε να επισκευαστει σωστα. Aν εχουμε tube type ελαστικο (με σαμπρελα δηλαδη) το καλυτερο θα ηταν η αλλαγη σαμπρελας,εκτος πια κι αν η τρυπα ειναι απο καρφιτσα και κολλησουμε την σαμπρελα παλι με ειδικο μπαλωμα σε βουλκανιζατερ. Πολυ σημαντικο: Θυμηθειτε επισης πως τα ελαστικα των σουπερ σπορτ μοτοσυκλετων με δεικτη ταχυτητας V (240χαω) και πανω ,ΔΕΝ πρεπει να επισκευαζονται.Οταν τρυπησουν πρεπει να αλλαχθουν.Θεωρουνται επικινδυνα απο κει και μετα να σκασουν οταν ανεβουν οι ταχυτητες ψηλα.Στις προηγμενες χωρες μαλιστα (Γερμανια-Ιταλια κτλ) αν γινει καταγγελια πως βουλκανιζατερ μπαλωσε λαστιχο υψηλων ταχυτητων,αυτοματα χανει την αδεια λειτουργιας του καταστηματος του!!! Αυτα τα .... ολιγα tongue.gif Ανανεώθηκε Thu, Apr 19 2007 8:22 am Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 3 , 2011 από τον ALX 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gdevelek 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2005 Στο CB400SF φοράω Battlax BT45. Όταν προ μηνών μου μπήκε μια τεράστια βίδα μέσα (περίπου 6εκ) το πήγα και το μπάλωσαν σε μεγάλο μαγαζί που μόνο με λάστιχα ασχολείται (ΙΧ και μηχανές), βάζοντας μέσα ένα λαστιχένιο κορδόνι. Αυτό το είδος μπαλώματος εννοείς παραπάνω ως κορδόνι; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2005 Στο CB400SF φοράω Battlax BT45. Όταν προ μηνών μου μπήκε μια τεράστια βίδα μέσα (περίπου 6εκ) το πήγα και το μπάλωσαν σε μεγάλο μαγαζί που μόνο με λάστιχα ασχολείται (ΙΧ και μηχανές), βάζοντας μέσα ένα λαστιχένιο κορδόνι. Αυτό το είδος μπαλώματος εννοείς παραπάνω ως κορδόνι; <{POST_SNAPBACK}> Αν σου εβγαλαν το ελαστικο απο την ζαντα και το κολλησαν εσωτερικα τοτε ναι ειναι το σωστο κολλημα με μπαλωμα τυπου μανιταριου. Αν δεν εβγαλαν το λαστιχο απο την ζαντα και σου το κολλησαν απ εξω,σου περασαν κορδονι,οποτε πηγαινετο παλι να σου το κολλησουν σωστα (απο μεσα) Αν μεινει με το κορδονι υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες να το "φτυσει" το ελαστικο σου οταν κινησαι με πολλα χιλιομετρα με τις αναλογες συνεπειες. ΥΓ>Σιγα την τεραστια βιδα!!! Να δεις την ταβανοπροκα των 11 εκατοστων που πατησα εγω!!! (και αλλαξα τριων μηνων λαστιχο γιατι μου ειχε κανει ζημια εσωτερικα στο προφιλ του ελαστικου ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gdevelek 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2005 Ο τύπος χρησιμοποιήσε μια τεράστια βελόνα. Πέρασε μέσα από το κεφάλι της βελόνας το λαστιχένιο κορδόνι, και μετά έχωσε τη βελόνα μέσα στην τρύπα ώσπου μπήκε μέσα στο λάστιχο όλο το κορδόνι. Μετά τράβηξε τη βελόνα ώσπου βγήκε το κεφάλι της μαζί φυσικά με το περασμένο κορδόνι, γύρισε πολλές φορές το κεφάλι, και μετά έκοψε με κόφτη το κορδόνι ώστε να μην εξέχει από το λάστιχο. Αυτό ήταν. Με διαβεβαίωσε πως αυτός είναι ο καθιερωμένος τρόπος και δουλεύει πολύ καλά, και το κάνουν πολλές φορές τη μέρα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2005 Ο τύπος χρησιμοποιήσε μια τεράστια βελόνα. Πέρασε μέσα από το κεφάλι της βελόνας το λαστιχένιο κορδόνι, και μετά έχωσε τη βελόνα μέσα στην τρύπα ώσπου μπήκε μέσα στο λάστιχο όλο το κορδόνι. Μετά τράβηξε τη βελόνα ώσπου βγήκε το κεφάλι της μαζί φυσικά με το περασμένο κορδόνι, γύρισε πολλές φορές το κεφάλι, και μετά έκοψε με κόφτη το κορδόνι ώστε να μην εξέχει από το λάστιχο. Αυτό ήταν. Με διαβεβαίωσε πως αυτός είναι ο καθιερωμένος τρόπος και δουλεύει πολύ καλά, και το κάνουν πολλές φορές τη μέρα. <{POST_SNAPBACK}> Θες την γνωμη μου? Πηγαινε και ριξε ενα 15ευρω να σου κολλησουν το λαστιχο απο μεσα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Μ αυτο τον τυπο μπαλωματος (το κορδονι) το "παιζεις" το κεφαλι σου. Το κιτ επισκευης που δινει η BMW και που ειναι οτι καλυτερο εχω δει σε θεμα κορδονιου,γραφει μεσα στο χαρτακι των οδηγιων. Warning.This is a temporary repair. Max speed 60Km/h και Distance max 400 Km .(εννοειται με την ταχυτητα των 60χαω) μεχρι να επισκευαστει σωστα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gmakris 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2005 Μου εχει σκασει 3 φορες το πισω ελαστικο και εκανα επισεκευη με κορδονακι - δεν ειχα ποτε προβλημα και ουτε σε ταχυτητες > 250km Το κορδονακι ομως εφαρμοζεται οταν η προκα εχει μπει μεσα σε αυλακι και οχι στο πελμα - συμφωνω οτι μανιταρι ειναι σωστος τροπος - δεν ετυχε να το κανω εφοσον ποτε δεν χρειαστηκε...... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2005 Μου εχει σκασει 3 φορες το πισω ελαστικο και εκανα επισεκευη με κορδονακι - δεν ειχα ποτε προβλημα και ουτε σε ταχυτητες > 250km Το κορδονακι ομως εφαρμοζεται οταν η προκα εχει μπει μεσα σε αυλακι και οχι στο πελμα - συμφωνω οτι μανιταρι ειναι σωστος τροπος - δεν ετυχε να το κανω εφοσον ποτε δεν χρειαστηκε...... <{POST_SNAPBACK}> Δεν χρειαζεται να εχεις πολλες φορες προβλημα.Μια φορα να το ειχες με τετοια χιλιομετρα εφτανε (ισως θα ηταν και η τελευταια)(σορυ που το λεω χυμα αλλα εγω δεν ρισκαρω μονιμη επισκευη με κορδονι παρολο που εχω ον οφ και συνηθως πηγαινω μεχρι 160 ταξιδι) Τι διαλο 15 ευρω παει το μανιταρι...θα το σκεφτω κιολας? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2008 Xτες είδα ένα Virago παρκαρισμένο έξω από το σπίτι κι όσο περίμενα για να έρθει το σχολικό να πάρει την μικρή, το επεξεργαζόμουν (όχι το Virago βέβαια, αλλά τα ελαστικά του) Είχαν ημερομηνία κατασκευής 24η εβδομάδα του '02 Τα λάστιχα ήταν σκασμένα σαν τυρί φέτα που την έχεις αφήσει έξω από το ψυγείο για μέρες! :lol: Το πέλμα γυάλιζε κι είχε ακόμα υλικό να φαγωθεί πριν φτάσει σε φθορά αλλαγής. :o Βέβαια, η φθορά σε αυτά το λάστιχα πρέπει να έχει σταματήσει να υφίσταται προ πολλών ετών, αφού πλέον είχουν σκληρύνει τόσο πολύ από τα χρόνια που δεν πιστεύω ότι θα σωθεί ποτέ το πέλμα τους, ακόμα κι αν περάσουν άλλα τόσα χρόνια :D Πάντως πρέπει να του δίνουν φοβερή αίσθηση σιγουριάς του τύπου όταν οδηγεί στους δρόμους της Αθήνας αφού δεν τα αλλάζει! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
alx255 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2008 Xτες είδα ένα Virago παρκαρισμένο έξω από το σπίτι κι όσο περίμενα για να έρθει το σχολικό να πάρει την μικρή, το επεξεργαζόμουν (όχι το Virago βέβαια, αλλά τα ελαστικά του) Είχαν ημερομηνία κατασκευής 24η εβδομάδα του '02 Τα λάστιχα ήταν σκασμένα σαν τυρί φέτα που την έχεις αφήσει έξω από το ψυγείο για μέρες! :lol: Το πέλμα γυάλιζε κι είχε ακόμα υλικό να φαγωθεί πριν φτάσει σε φθορά αλλαγής. :o Βέβαια, η φθορά σε αυτά το λάστιχα πρέπει να έχει σταματήσει να υφίσταται προ πολλών ετών, αφού πλέον είχουν σκληρύνει τόσο πολύ από τα χρόνια που δεν πιστεύω ότι θα σωθεί ποτέ το πέλμα τους, ακόμα κι αν περάσουν άλλα τόσα χρόνια :D Πάντως πρέπει να του δίνουν φοβερή αίσθηση σιγουριάς του τύπου όταν οδηγεί στους δρόμους της Αθήνας αφού δεν τα αλλάζει! +1000 ετσι φιλε ALX :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tonia 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2008 στο 0300 used 45 στο θέμα ''ανάλυση ελαστικών'' διάβασα το εξής...''Δείκτης φθοράς.Βρίσκεται σαν ένα εξόγκωμα μέσα στα αυλάκια του ελαστικού και δείχνει το σημείο πέρα από το οποίο δεν πρέπει να χρησιμοποούμε το ελαστικό αυτό μόλις το εξόγκωμα φτάσει στο ύψος του πέλματος'' Επειδή...το βρίσκω και το χάνω...ξέρει κανείς να με βοηθήσει? Το έχουν όλα τα ελαστικά αυτό? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2008 στο 0300 used 45 στο θέμα ''ανάλυση ελαστικών'' διάβασα το εξής...''Δείκτης φθοράς.Βρίσκεται σαν ένα εξόγκωμα μέσα στα αυλάκια του ελαστικού και δείχνει το σημείο πέρα από το οποίο δεν πρέπει να χρησιμοποούμε το ελαστικό αυτό μόλις το εξόγκωμα φτάσει στο ύψος του πέλματος'' Επειδή...το βρίσκω και το χάνω...ξέρει κανείς να με βοηθήσει? Το έχουν όλα τα ελαστικά αυτό? Δεν το έχουν όλα (συνήθως τα στρητάδικα λάστιχα το έχουν όπως και των αυτοκινήτων). Όσα το έχουν(και για να τα βρεις πιο εύκολα αυτα τα σημαδάκια), στο προφίλ του ελαστικού κοντά κοντά στο πέλμα θα υπάρχει ένα ανάγλυφο τριγωνάκι που σου δείχνει που να κοιτάξεις για τον δείκτη φθοράς. Αν δεν έχει τριγωνάκι θα έχει μικρά γράμματα TWΙ (Tread Wear Indicator ή δείκτης φθοράς ελαστικού στα Ελληνικά) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fidelios 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2008 Καλημέρα,πριν 2 ημέρες αναγκάστηκα να βάλω fast στη πίσω λάστιχο,που είχε κλατάρει,πήγα στο βουλκανιζατέρ δεν μπόρεσε να βρεί απο που χάνει,απλά ε΄βαλε τη σωστή πίεση και μου λέει σε ερώτηση μου,οτι δεν έχει πρόβλημα και οτι το fast δε δημιουργεί καμιά παρενέργεια οσο καιρό και να μείνει δημιουργεί απλά μια κρούστ στο εσωτερικό και τίποτα το κακό,εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου,ε΄χει κάποιος άποψη για το θέμα fast. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2008 To Fast κανονικά είναι για σαμπρέλα. Σου έκανε δουλειά??? Στα ασάμπρελα λάστιχα χρησιμοποιείς κορδόνι. Τώρα για παρενέργειες του fast αφού το έβαλες, δεν ξέρω να σου πω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fidelios 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2008 Δούλεψε άψογα εδώ και 2 μέρες δεν έχει χάσει καθόλου πίεση,απλά με αγχώνει λίγο να το έχω μέσα στο λάστιχο,στο βουλκανιζατέρ που το πήγα μου έίπε οτι δεν έχει κανένα πρόβλημα,χώρια που δεν μπορέσαμε να βρόυμε τελικά τη τρύπα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2008 Eγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το φαστ δεν κάνει για tubeless λάστιχα. Το "δεν κάνει" βέβαια δεν ξέρω αν πάει στο αν θα το κολλήσει (ή δεν θα το κολλήσει) το λάστιχο ή στο αν δημιουργεί πρόβλημα στο ελαστικό. Πάντως θα το κοιτάξω και θα ενημερώσω για πιο σίγουρα. Πάντως αν δεν επηρεάζει το ελαστικό σαν υλικό, δεν νομίζω να υπάρχει άλλος κίνδυνος αν παραμείνει μέσα στο λάστιχο.Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να χάσει απότομα τον αέρα γιατί το κόλλημα με φαστ δεν ενδείκνυται για τα ασάμπρελα λάστιχα όπως είπα.Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα νομίζω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fidelios 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2008 Τελικά άλλαξα το λάστιχο,γιατί όσο και να το έψαξα με το Fast άκουγα διάφορες απόψεις,με την Intramoto-Metzeler που μίλησα ήταν κατηγορηματικοί αλλαγή ελαστικού.τέτοιες οδηγίες υπάρχουν,γιατί απορροφάτε απο τους πόρους του ελαστικού και στο Μοτοχώρο που άλλαξα το λάστιχο,είχαν άποψη και είχε και κάποια βάση,οτι το ποιο πιθανό είναι να κάνει πολυμερισμό με τη σύνθεση του ελαστικού,λόγω και των μεγάλων θερμοκρασιών.Τέλος καλό,αλλάξαμε λάστιχα 4 μήνες νωρίτερα,η ασφάλεια πρώτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2008 Eγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το φαστ δεν κάνει για tubeless λάστιχα. Το "δεν κάνει" βέβαια δεν ξέρω αν πάει στο αν θα το κολλήσει (ή δεν θα το κολλήσει) το λάστιχο ή στο αν δημιουργεί πρόβλημα στο ελαστικό. Πάντως θα το κοιτάξω και θα ενημερώσω για πιο σίγουρα. Πάντως αν δεν επηρεάζει το ελαστικό σαν υλικό, δεν νομίζω να υπάρχει άλλος κίνδυνος αν παραμείνει μέσα στο λάστιχο.Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να χάσει απότομα τον αέρα γιατί το κόλλημα με φαστ δεν ενδείκνυται για τα ασάμπρελα λάστιχα όπως είπα.Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα νομίζω. Η γόμα των ελαστικών δεν είναι αεροστεγής. Για αυτό το λόγο ή βάζουμε σαμπρέλα εμείς (Tube type), ή έχουν από κατασκευής μια αεροστεγή στρώση στο εσωτερικό τους (Tubeless). Τα υγρά τύπου Φαστ στις οδηγίες πρέπει να λένε για καινούργια σαμπρέλα μετά την χρήση τους. Αυτό γιατί περιέχουν μέσα και μικρά ρινίσματα τα οποία κλείνουν άμεσα την τρύπα, από την άλλη όμως, με τον καιρό, προκαλούν φθορά στον αεροθάλαμο, ο οποίος βέβαια σε Tubeless ελαστικό δεν αλλάζει. Κακώς λοιπόν το χρησιμοποίησες, αλλά αν βγάλεις το λάστιχο και το καθαρίσεις καλά και πολύ προσεκτικά, μάλλον την έχεις γλιτώσει. Καλή τύχη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xt byron 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2009 παιδια με σωνεται!πρεπει επειγοντος να βαλω λαστιχα στη μηχανη μου.δεν παιζουν ομως μετρητα αυτη την περιοδο ξερετε καποιον να κανει ατοκες δοσεις να πεταχτω αυριο?περιοχη παγκρατι και γυρω? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GEORGE624 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2009 Xτες είδα ένα Virago παρκαρισμένο έξω από το σπίτι κι όσο περίμενα για να έρθει το σχολικό να πάρει την μικρή, το επεξεργαζόμουν (όχι το Virago βέβαια, αλλά τα ελαστικά του) Είχαν ημερομηνία κατασκευής 24η εβδομάδα του '02 Τα λάστιχα ήταν σκασμένα σαν τυρί φέτα που την έχεις αφήσει έξω από το ψυγείο για μέρες! :lol: Το πέλμα γυάλιζε κι είχε ακόμα υλικό να φαγωθεί πριν φτάσει σε φθορά αλλαγής. :o Βέβαια, η φθορά σε αυτά το λάστιχα πρέπει να έχει σταματήσει να υφίσταται προ πολλών ετών, αφού πλέον είχουν σκληρύνει τόσο πολύ από τα χρόνια που δεν πιστεύω ότι θα σωθεί ποτέ το πέλμα τους, ακόμα κι αν περάσουν άλλα τόσα χρόνια :D Πάντως πρέπει να του δίνουν φοβερή αίσθηση σιγουριάς του τύπου όταν οδηγεί στους δρόμους της Αθήνας αφού δεν τα αλλάζει! Φιλε ειναι 1.30 το βραδυ και μολις ξυπνησα τη γυναικα τα παιδια απο τα χαχανα...ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ.Τελεια περιγραφη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ακης88 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2010 εγω εχω ενα cbr600 09 o κατασκευαστής δινει αυτες τις τιμες για τα ελαστικα Εμπρος 250 kPa (2,50 kgf/cm ) και πισω 290 kPa (2,90 kgf/cm ) μιμπος ξερετε να μου πειτε ποσο πιεση πρεπει να βαζω?? PLZZZZZ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2010 (τροποποιήθηκε) 36 / 42 λεει ο κατασκεβαστης, επειδη εισαι στο ελλαντα ομως κατεβασε 2 psi μπρος πισω Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 28 , 2010 από τον Alarm Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ακης88 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2010 36 / 42 λεει ο κατασκεβαστης, επειδη εισαι στο ελλαντα ομως κατεβασε 2 psi μπρος πισω πολυ δεν ειναι 42??? το διαβασεις στο manual αυτο? αν ναι σε πια σελιδα? sorry κιολας αν σε πριζω ;p Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2010 πολυ δεν ειναι 42??? το διαβασεις στο manual αυτο? αν ναι σε πια σελιδα? sorry κιολας αν σε πριζω ;p 100% σιγουρος για αυτο σου ειπα αλλοστε να βγαλεις 2+ psi απο καθε ροδα (οκ μην φτασεις και στα 28/30 ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ακης88 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2010 100% σιγουρος για αυτο σου ειπα αλλοστε να βγαλεις 2+ psi απο καθε ροδα (οκ μην φτασεις και στα 28/30 ) ευχαριστω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tina 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2010 ρε παιδες εχω φαει τον τοπο στο ιντερνετ να βρω ποια ειναι η ΣΩΣΤΗ πιεση για τα scorpion λαστιχα για χρηση χωμα ομως!!! Ξερει κανεις γενικα ποσο πρεπει να εχεις για χαλαρες εντουραδες?? κατι ακουσα για ..κατω απο 20!!!Θελω μια οσο το δυνατον πιο εγκυρη απαντηση!!! Thanxxxxxxxxxxxxxxx Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες