Jump to content
ibar132

tdm900 vs cbf600

Recommended Posts

CBF 1000

Ιπποδύναμη/στροφές (hp/rpm) 98/8000

Μέγιστη ροπή (Kgm/rpm) 9,3/6500

Βάρος 250 ΚΙΛΑ

TDM 900

Μέγιστη ισχύς: 63,4 kW (86 PS) @ 7.500 σ.α.λ.

Μέγιστη ροπή: 88,8 Nm (9,1 kg-m) @ 6.000 σ.α.λ.

Βάρος (πλήρες υγρών): 223 κιλά / ABS: 226 κιλά

To CBF φαίνεται να είναι λίγο πιο ζωντανό από το TDM στις υψηλές στροφές.

Φαντάζομαι πως στις χαμηλές θα είναι λίγο καλύτερο το TDM. Αλλά και τα

δύο είναι φτιαγμένα για να ικανοποιούν οδηγούς που θέλουν ροπή στις χαμηλομεσαίες.

Δεν περίμενα πως το CBF είναι πιο βαρύ από το TDM...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το TDM ειναι εινα μηχανακι που τα κανει ολα και συμφερει. :_thumbsup:

- Στην πολη, σαν παπι. Δεν κολλας στην κινηση, και δεν καιει τα αντερα του (τηρουμενων των αναλογιων)

- Στη βολτα, σβελτο και στριφτερο, με τραβηγμα απο χαμηλα

- Στο ταξιδι, απροβληματιστο. Το φορτωνεις σαν γαιδουρι και δικαβαλος πας ανετα

- Στο χωμα, θα σε παει στην παραλια που θελεις με αργους και σταθερους ρυθμους

- Εγω μεχρι και πιστα το μπαζω. Μην περιμενεις να κυνηγησεις χρονους, αλλα τα παει μια χαρα (τηρουμενων των αναλογιων), και με ενα σετακι ελατηρια μπροστα και πισω αναρτηση ακομα καλυτερα.

- Και φυσικα, δεν σπαει - δεν χαλαει

Τελικα ενα μηχανακι που τα κανει ολα παρα πολυ καλα, αλλα τιποτα τελεια, με οτι αυτο συνεπαγεται.

Υ.Γ. Οντως η ορθοτερη συγκριση θα ηταν με το 1000 το CBF :bye: :bye: :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως για το υψος μην ανησυχεις ειμαι 1,71 και πριν χαμηλωσω την σελα παλι οκ ειμουν σχετικα χωρις ιδιαιτερο προβληματισμο.:closedeyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως για το υψος μην ανησυχεις ειμαι 1,71 και πριν χαμηλωσω την σελα παλι οκ ειμουν σχετικα χωρις ιδιαιτερο προβληματισμο.:closedeyes:

πως τι χαμιλοσες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν η καρδιά της μοτοσυκλέτας είναι ο κινητήρας (που είναι), τότε δεν υπάρχει σύγκριση, TDM ΜΑΚΡΑΝ!

αν μιλάμε γιά cbf1000 τότε είναι θέμα προτίμησης 2 ή 4 κυλίνδρων, αλλά με το 600 δεν υπάρχει σύγκριση..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

, αλλά με το 600 δεν υπάρχει σύγκριση..

Παιρνω αφορμη το ποστ σου, αλλα θα αναφερθω γενικα γιατι το εγραψαν και αλλα παιδια...

Καλα τα λετε ολοι,αλλα αυτη την στιγμη βρε παιδες δεν συγκρινουμε τα δυο μηχανακια μεταξυ τους για να δουμε με ποιο μοντελο θα επρεπε να συναγωνιστει το tdm...

το παλικαρι ψαχνει να βρει τις διαφορες αναμεσα στο 900 και στο 600...

δεν πρεπει αυτη την στιγμη να τον μπερδεψουμε με το ποια κυβικα πρεπει να παιζει το tdm

απο την αλλη ενα δικυλινρο 1000αρι εχει πιο παραπλησιες αποδοσεις με ενα τετρακυλινδρο 600αρι παρα με το τετρακυλινδρο 1000...winking.gif

cheers.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηλία

το τετρακύλινδρο 600 ΔΕΝ έχει παρόμοιες επιδόσεις με το δικύλινδρο 900 ούτε γιά αστείο!

όταν λέμε γιά επιδόσεις ΔΕΝ κρατάμε χρονόμετρο αφού δεν κάνουμε δοκιμές σε πίστα, αντίθετα κοιτάμε την πραγματική ζωή και την κίνηση σε κάθε είδους δρόμο κι εκεί το 600 είναι πολύ πίσω, αφού είναι ευχάριστο μόνο σε Ε.Ο. και (συγκριτικά) δυσάρεστο και αργό σε όλες τις άλλες συνθήκες.

Τροποποιήθηκε από τον radd

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηλία

το τετρακύλινδρο 600 ΔΕΝ έχει παρόμοιες επιδόσεις με το δικύλινδρο 900 ούτε γιά αστείο!

όταν λέμε γιά επιδόσεις ΔΕΝ κρατάμε χρονόμετρο αφού δεν κάνουμε δοκιμές σε πίστα, αντίθετα κοιτάμε την πραγματική ζωή και την κίνηση σε κάθε είδους δρόμο κι εκεί το 600 είναι πολύ πίσω, αφού είναι ευχάριστο μόνο σε Ε.Ο. και (συγκριτικά) δυσάρεστο και αργό σε όλες τις άλλες συνθήκες.

Ακριβως αυτο...+1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηλία

Σωστο και αυτο, εγω απλα θεωρησα οτι επειδη το 1000 4Κ εχει γεματα χαμηλομεσαια αλλα και ψηλα υπερτερει σχεδον παντα...

ενω το 600 ειναι πιο ηπιο αρα ερχετε σε μια αναλογια_thumbsup.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηλία

Έχοντας 4κύλινδρο 650άρι στρήτ, διαφωνώ τελείως μαζί σου.

Ο ληστής δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από την ροπή του 2κύλινδρου.

Είχα ΤΔΜ από το '02 και για 14-15 μήνες και συγκρίνοντας τον ληστή μου με αυτό στην πόλη, δεν κουράστηκα ποτέ παραπάνω. Και σίγουραδεν είναι πιο ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ κ ΑΡΓΌ από το ΤΔΜ (αλήθεια, αν μπορείς ανάλυσέ το λίγο αυτό, διότι δεν κατανοώ το σκεπτικό).

Και από κατανάλωση, είναι περίπου στα ίδια.

Νομίζω ότι το (βασικό) κριτήριο επιλογής έχει τεθεί από νωρίς, στο θρεντ αυτό:

Τι προτιμά ο υποψήφιος αγοραστής, 2κύλινδρο ή τερτακύλινδρο.

(Επίσης σημαντικό για μένα είναι ότι τα ΤΔΜ λειτουργούν και ως κόκκινο πανί στα μάτια του κλέφτη)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η περίεργη θέση οδήγησης του TDM εμένα προσωπικά θα με απέτρεπε, βέβαια αν διορθώνεται, είναι άλλη ιστορία. Σαν μηχανή "που τα κάνει όλα", το CBF πιστεύω ότι είναι το πιο ολοκληρωμένο, όμως, αν η χρήση δεν περιλαμβάνει πόλη, θα κοίταζα πρώτα απ' όλα να βρω κάποιο παλιό Bandit 1250 αν έχει ξεμείνει (μέχρι πρόσφατα τα πουλούσαν καινούρια σε τιμές που δεν μπορείς να αντισταθείς) και αν έβρισκα, θα το αγόραζα άμεσα! Αν πάλι δεν βρίσκεται, θα κοίταγα και το GSX 650F, δηλαδή το Bandit με ολόκληρο φαίρινγκ, το οποίο έχει "ταξιδιάρικες" διαστάσεις και δεν θα ένοιωθα στριμωγμένος και το Yamaha XJ-6 στην έκδοση με το ολόκληρο φαίρινγκ. Υπάρχει και έκδοση του CBF 600 με ολόκληρο φαίρινγκ, θα την κοίταζα κι αυτήν.

Αλλά θες την πραγματική μου γνώμη; Ας πάει ο άνθρωπος να πάρει μια καινούρια Triumph Tiger 800 και θα τα ξεχάσει όλα, ίσως και το παπί που χρησιμοποιεί στην πόλη! Μόνο που θα πρέπει να περιμένει λίγο αν θέλει την έκδοση με ABS.

Τροποποιήθηκε από τον TKM

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όσο αφορά το κριτήριο επιλογής όπως το θέτεις, γιά να διαλέξει κάποιος 2 ή 4 κυλίνδρους θα πρέπει να γνωρίζει πως συμπεριφέρονται οι μεν και οι δε.

σαφώς και είναι δυσάρεστα στη χρήση τα 4κύλινδρα 600 αφού αν δε μπούν σε 8-9 χιλ στροφές τα μοτέρ μεταφέρουν μιά αίσθηση δυσλειτουργίας και άγχους στον αναβάτη πέρα από τις κούφιες επιδόσεις, μπορείς να κινείσαι συχνά με 8-9 χιλιάδες στροφές;

το (υγρόψυκτο) bandit έχει μοτέρ εξ αρχής φτιαγμένο με άλλη λογική σε σχέση με το cbf και όλα τ' αλλα της κατηγορίας (fazer-diversion,gsr,kawa) και είναι σαφώς πιό γεμάτο αλλά χωρίς την αίσθηση ευστροφίας στις υψηλές στροφές σε σχέση με τ'άλλα.

επειδή έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα με τον κορυφαίο all around 600άρι ( τον παλιό yamaha thundercat-fazer) που έχει παρουσιαστεί, αλλά και με διάφορους 600άρηδες honda (cbf-cbr ψεκαστά και μη) το ξαναγράφω ότι είναι σαφώς κατώτεροι του tdm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τα δυο Bandit που έχω οδηγήσει πάντως - και το μεγάλο και το μικρό, δεν μου μετέφεραν την παραμικρή αίσθηση δυσλειτουργίας! Φυσικά, αυτά είναι και υποκειμενικά.

Μεταξύ 2 και 4 κυλίνδρων, το καλύτερο είναι...οι τρεις κύλινδροι! Όσο για την προστασία από τον αέρα κλπ., υπάρχουν λύσεις, οι οποίες δουλεύουν θαυμάσια μέχρι τα 140-160 χιλ. την ώρα, δηλαδή ένα καλό μπουφάν και ένα καλό κράνος. Ε, έτσι κι αλλιώς, κανένας δεν μπορεί να ταξιδέψει με πιο πολλά για πολλή ώρα στους ελληνικούς δρόμους.

Τροποποιήθηκε από τον TKM

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το (υγρόψυκτο) bandit έχει μοτέρ εξ αρχής φτιαγμένο με άλλη λογική σε σχέση με το cbf και όλα τ' αλλα της κατηγορίας (fazer-diversion,gsr,kawa) και είναι σαφώς πιό γεμάτο αλλά χωρίς την αίσθηση ευστροφίας στις υψηλές στροφές σε σχέση με τ'άλλα.

επειδή έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα με τον κορυφαίο all around 600άρι ( τον παλιό yamaha thundercat-fazer) που έχει παρουσιαστεί, αλλά και με διάφορους 600άρηδες honda (cbf-cbr ψεκαστά και μη) το ξαναγράφω ότι είναι σαφώς κατώτεροι του tdm

Ας το θέσω ως εξής:

Γνωρίζω μόνο για το Μπάντιτ στην κατηγορία των μεσαίων all-rounder, για το οποίο έχω να σου πω πως από τις 2.500 σ.α.λ η ροπή του είναι μια χαρά (όχι 2κύλινδρη, αλλα αξιοπρεπέστατη) και εως τις 11.000 σ.α.λ δεν υπάρχει "τρύπα". Για τα υπόλοιπα της κατηγορίας, δεν έχω άποψη.

Αυτό το οποίο συνεχίζω να μην καταλαβαίνω (μάλλον είμαι φυσική ξανθιά, βαθιά μέσα μου) είναι η κατωτερότητα έναντι του ΤΔΜ. Αναφέρεσαι-στε στο μοτέρ; επιδόσεις; αναρτήσεις-πλαίσιο; καταναλωση; Όλο το πακέτο (γκάζι - οδηγική συμπεριφορά);

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τα δυο Bandit που έχω οδηγήσει πάντως - και το μεγάλο και το μικρό, δεν μου μετέφεραν την παραμικρή αίσθηση δυσλειτουργίας! Φυσικά, αυτά είναι και υποκειμενικά.

Μεταξύ 2 και 4 κυλίνδρων, το καλύτερο είναι...οι τρεις κύλινδροι! Όσο για την προστασία από τον αέρα κλπ., υπάρχουν λύσεις, οι οποίες δουλεύουν θαυμάσια μέχρι τα 140-160 χιλ. την ώρα, δηλαδή ένα καλό μπουφάν και ένα καλό κράνος. Ε, έτσι κι αλλιώς, κανένας δεν μπορεί να ταξιδέψει με πιο πολλά για πολλή ώρα στους ελληνικούς δρόμους.

τι σχέση έχει το μικρό με το μεγάλο τετρακύλινδρο;

επίσης έγραψα πως το 650 είναι εξ αρχής διαφορετικής λογικής από τ'άλλα 600 και πολλές φορές έχω γράψει πως το θεωρώ κορυφαίο value for money και σαφώς καλύτερο μηχανάκι από το honda (παρότι δεν έχει το φανταστικό πλαίσιο του cbf)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

spam on:

εαν αυτό βρήκες για μειονέκτημα, οκ....

spam off

Για μενα ειναι μειονεκτημα φιλε μου για σενα οχι.Μπορει να μην σε νοιαζει αλλα σκεψου ποσο τα κυνηγανε για ανταλλακτικα ή μηπως νομιζεις οτι ολα τα φτιαγμενα ειναι με γνησια κομματια και ποσα απο αυτα ειναι με κλεμμενες πχ εξατμισεις ή και αλλα κομματια.Δεν λεω οτι ειναι το σωστο προς Θεου αλλα γινεται.Γενικα ειναι μηχανακι που κινδυνευει παραπανω σε σχεση με το Χοντα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H αληθεια ειναι πως το bandit το 650 ειναι ροπατο απο τις 2000-2500 ακομα και με 6η χωρις σκορτσαρισματα, αλλα μην μπερδευουμε τωρα το παλικαρι με συγκρισεις μεταξυ αλλων μοντελων _thumbsup.gif

Αφου εχει αποφασισει αυτα τα 2 πρεπει να του ανοιξουμε τα ματια για αυτα τα 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηλία

Σωστος, αν και πιστευω οτι ουτε εκει το πιανει :whistling:

Τωρα τι να πω, ισως επειδη φοραει το cbf 17αρη μπροστino να μπορει να βαλει κανενα καλυτερο λαστιχο που δεν μπαινει στο tdm. Μονο ετσι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ibar132 Στην υπογραφη σου βλεπω Tdm, τελικα το αποφασισες? Παντως ξεχνα το cbf600 και κοιτα(να οδηγησεις) το 1000 το οποιο σε μεταχειρισμενο το βρισκεις σε πολυ καλη τιμη.Η ροπη του απο χαμηλα,οι φρεναρες του,το κιβωτιο του κ η ταξιδιωτικη-καλυψη θεση οδηγησης θα σε αποζημιωσουν και το μονο μειονεκτημα ειναι τα κιλα του στα επιτοπια.παλι καλα που εχει σχετικα χαμηλο κεντρο βαρους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο V2 750cc πηγα σε Ι4 600cc η διαφορα ηταν τεραστια οσον αφορα τα γκαζια, το τετρακυλινδρο σκυλιαζει σε καθε ταχυτητα το δυκιλινδρο ειναι ωραιο ομως αλλα μεχρι ενα σημειο,

το θεμα ειναι οτι Ι4 ακριβη συντηρηση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βάζεις απο Fazer και ησυχάζεις....

Αν εχεις μοντέλο χωρις ABS, ειναι ετσι οπως τα λες :_thumbsup:

Στην αντίθετη περίπτωση, ακόμα ερευνάτε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οτι ειπε ο motolover_hi.gif!

Tdm χαλαρα το cbf ειναι ψοφιο...Για διπλος και μπαγκαζια πολυ καλυτερο + πιο ροπατο...

μπορεις να μου πεις γιατι το λες ψοφιο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στα συν του tdm

-το "μπραου" στις χαμηλες που κανει και το πως ξεκολλαει απο τις χαμηλες δεν θα το χεις σε καμμια περιπτωση απο το 600

-η ορθια θεση οδηγησης βολευει πολυ σε χαμηλες ταχυτητες, εχει σχετικα καλο μοχλο

-σχετικη αποσταση απο το εδαφος και θα την παλεψει ελαφρως καλυτερα σε καροδρομους

ρυθμιζομενα μπρος πισω (και το 600 ομως απο το 08 και μετα ρυθμιζομενα μπρος πισω εχει, με απωλεια το ρυθμιζομενο τιμονι αλλα κλαιν)

στα συν του cbf 600

-μακραν καλυτερο αρπαγμα ψηλα και εν τελει πιο γρηγορο μολις το στροφομετρο ξυπνησει ( TDM stock ροδα-74ps / CBF600 stock ροδα 70ps )

-μακραν πιο σωστη εργονομια στην σταση οδηγησης (και ρυθμιζομενη),για ολα τα γουστα και χαλαρα και πιο σπορ, καθεσε και νομιζεις οτι το ειχες απο παλια , στην Yamaha με to TDM αυτο δεν -τους βγηκε ποτε,

- ειδικα του 08 και μετα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΑΤΟ , το ψεκαστο δηλαδη , οχι οτι καει πολυ το TDM αλλα το CBF 600 χτυπαει ρεκορ οικονομιας , το 900 οπως και να χει αμα εχεις βαρυ χερι θα καψει ,900 ειναι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα