Jump to content
peterpan

Τωρα στα γεραματα,μαθε γερο πιστα

Recommended Posts

Απο καιρο ο πατερας μου κοντευει να σκασει,καταπιεσμενος μηχανοβιος γαρλογω οικογενειας οσο ειμασταν πιτσιρικαδες με τον αδερφο μου καιτων οικονομικων βεβαιως βεβαιως,πανε λιγο καλυτερα τα οικονομικα λοιπον και δεν βλεπει την ωρα να ξαναπαρει μηχανη μετα απο κατι αιωνες.Εχει καταληξει στο CBF 600S μεταχειρω ,κοντα στα 3000ευρα πανω κατω.

Αλλα αμα εισαι μηχανοβιος ......πριν να σας πω σκεφτειτε το εξης,Μην μου πειτε οτι ποτε δεν σας περασε απο το μυαλο να παρετε ενα παλιο στριτ για πιστα αποκλειστικα,ενα διχρονο 250 ενα τετραχρονο 400 ή αντε βαρια κανα 600,εεεεε???

Ε λοιπον σημερα ηρθε με μια συνομωτικη σοβαροτητα που σκοτωνει και μου τα ξεφουρνιζει,παραλληλα με το CBF μου λεει "εισαι να βαλουμε μισα μισα να παρουμε ενα ? Σιγα ποσο να μας παει?"

Και εχω μεινει Μακακας ,απο την μια σκεφτομαι "τι λεει ο Γερος ?θα τον μαζευουμε με το κουταλακι" αλλα απο την αλλη ψηνομαι απιστευτα γιατι τον βλεπω οτι εχεικαι το γνωθις αυτον,κανει δηλαδη πλακες οτι θα τον πατανε και τα πιτσιρικια με τα 100αρια,ξερω γω.......

Δεν προτεινετε εσεις κανα μηχανακι καταλληλο για αυτη τη φαση,δηλαδη διασκεδαση μεσα στην πιστα ,δεν κυνηγαμε το απολυτο γκαζι,ουτε χρονους,μονο να περασουμε καλα χωρις να δωσουμε τα μαλια της κεφαλης μας και σε αγορα και σε συντηρηση,ε?ε? για πειτε ρε παιδια γιατι ο καινουργιος χρονος ,σαν κατι καλο θα μας φερει....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Να το....πάρει ! ότι θέλει !

αλλά......επέμενε για ΚΡΑΝΟΣ ! ( αν τυχόν δεν φοράει ή δεν φόραγε ! ) surrender.gif

Αλλιώς....γιόκ ! lipssealed.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

xaxaxa ποιο κρανος?ακομα εκει εισαι ? εδω μου κανει κουβεντα και για πιστιαρικο,και ολοσωμες φορμες και τα ρεστα,το χει παρει σοβαρα ο γερος σου λεω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το γέρος μαλλον ειναι μονο στην ταυτότητα, μεσα στην πίστα μπορει να μοιράζει μπιμπερό στους πιτσιρικάδες

δωσε του μια ευκαιρία, δεν θα χασεις! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βεβαιως να παρετε ενα ss 600αρι και δερματινες φορμουλες και να γουστερετε τα ΣΚ στην πιστα. Ενα 20λεπτο ο ενας ενα 20λεπτο ο αλλος απο το πρωι μεχρι το βραδυ. Και να δεις που αμα γουσταρει θα βγεις και εσυ κερδισμενος (βενζινες και συμμετοχη θα τα πληρωνει αυτος ;) ) Ψαξ'τε για κανα Kawasaki ZX-636 απο τα πρωτα, αν δεν κανω λαθος βγαινει γυρω στα 3000-3500 € και με τα +36cc δεν θα χρειαστει να το δουλευετε στο θεο για να παει + οτι θα βρισκεται ανταλλακτικα και αναλωσιμα πολυ ευκολα.

Αντε με το καλο οτι και να αποφασισετε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά σοβαρά μιλάς, ενοήται ότι θα πάρετε. Δεν ξέρεις πόσο θα ήθελα ο "γέρος" μου να ήταν έτσι. Αν εσύ δεν βοηθήσεις κανείς δεν θα το κάνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εισαι τυχερος ρε φιλε. Εμενα ουτε σαν συνεπιβατης δεν ανεβαινε (οταν δεν ειχε παλιοτερα προβλημα μεσης) απο το σπιτι ως το φουρνο (800μετρα).

Για τωρα πλεον δεν το συζηταμε....:P

Να παρετε λοιπον και να ξερεις οτι θα βγεις πολλαπλα ωφελημενος απο αυτη την κινηση του πατερα σου.

Και δεν εννοω μονο οικονομικα βεβαια :yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να το παρετε το εργαλειο μεσα με 1000, _rock-on.gif αλλα οταν λες ΓΕΡΟΣ για τι ηλικια μιλας?????Γιατι κατι τετοιοι γεροι μοιραζουν τσαγακι σε αρκετους καγκουρες για πλακα...sopase.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

respect στο father!!!

το cbr400 ειναι το ιδανικο πιστευω και θα το ευχαριστηθειτε σιγουρα!

Το διχρονο αφενος ειναι δυστροπο αφετερου δεν εχει και αξιοπιστια μηχανολογικα. Απο την αλλη κερδιζει στο θεμα συντηρησης...

Το 600 ισως τον φοβισει, αναλογα και την εμπειρια που εχει βεβαια.

Πολυ καλη φαση παντως!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δες και αυτο, δεν ξερω απο ανταλλακτικα τι παιζει, αλλα για πιστα ειναι αστερακι και σε πολυ καλη κατασταση http://www.mybike.gr...post__p__805173 _thumbsup.gif

Τροποποιήθηκε από τον vagelisv

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δες και αυτο, δεν ξερω απο ανταλλακτικα τι παιζει, αλλα για πιστα ειναι αστερακι και σε πολυ καλη κατασταση http://www.mybike.gr...post__p__805173 _thumbsup.gif

+1 α γεια σου αυτο εψαχνα να βαλω για λινκ!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μωρε λες,να τρελαθουμε εντελως?Το σκεφτομαι σοβαρα να βαλουμε μισα μισα να βρουμε κανενα μονο για πολεμικο,οχι τιποτα αλλο ,θα χρησιμοποιουμε αλλοθι ο ενας τον αλλο ,

Πατερας-παω με το παιδι στα μεγαρα με εχει φαει μωρε,να τον εχω κ τον νου μου

Εγω- παω με τον πατερα μου στα μεγαρα να τον προσεχω μεγαλος ανθρωπος ,μην παθει κ τιποτα :tooth: :tooth:

για πειτε ομως εμπεριστατωμενα τις προτασεις,τα διχρονα γιατι δεν ειναι αξιοπιστα?πως τα κανεις να ξεπερασουν το Ιαπωνεζικο νομικο οριο των 45 ιππων?

Ενα 400 θα το βαρεθουμε γρηγορα?ανταλλακτικα θα υπαρχουν που ειναι παλια και εισαγωγης αυτα?

ενα 600 δεν θα ειναι πολυ ακριβο σε συντηρηση ,και επιφοβο στα γκαζια?

ΥΓ1,ο πατερας ειναι το ΄59 γεννηθης με κηλη και μεση ,αλλα οταν καβαλαει σε σελα του περνανε ολα μετα,χωρις μαλακιες

ΥΓ2-Μια απο τις καλυτερες μαχες που παιζουν με τα μηχανακια που λεμε

Ο σύνδεσμός μου

Τροποποιήθηκε από τον pantheman

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να το κανετε αλλα για ποσα ευρω μιλαμε;

Α και κατι αλλο... να παρεις δικυλινδρο..winking.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοειται λιγα ,και κατω απο 2000 αν γινεται,οσο πιο φτηνα τοσο πιο καλα,και το ιδιο ισχυει και για την συντηρηση.

Τα διχρονα δεν εχουν φτηνοτερη συντηρηση?ή κανω λαθος?γιατι δεν θεωρουνυαι αξιοπιστα?βεβαια αμα ειναι να τα δινεις πισω σε καταναλωση.......

Επειδη το υποψηφιο θυμα θα ειναι μαλλον παλιο ανταλλακτικα θα βρισκω?

Αποριες που εχει ο κοσμος βραδυ Χριστουγενων

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑ!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βεβαιως να παρετε ενα ss 600αρι και δερματινες φορμουλες και να γουστερετε τα ΣΚ στην πιστα. Ενα 20λεπτο ο ενας ενα 20λεπτο ο αλλος απο το πρωι μεχρι το βραδυ. Και να δεις που αμα γουσταρει θα βγεις και εσυ κερδισμενος (βενζινες και συμμετοχη θα τα πληρωνει αυτος ;) ) Ψαξ'τε για κανα Kawasaki ZX-636 απο τα πρωτα, αν δεν κανω λαθος βγαινει γυρω στα 3000-3500 € και με τα +36cc δεν θα χρειαστει να το δουλευετε στο θεο για να παει + οτι θα βρισκεται ανταλλακτικα και αναλωσιμα πολυ ευκολα.

Αντε με το καλο οτι και να αποφασισετε...

+1 και από μένα για το 636... Πανέμορφο, άνετο και λουκούμι για την πίστα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοειται λιγα ,και κατω απο 2000 αν γινεται,οσο πιο φτηνα τοσο πιο καλα,και το ιδιο ισχυει και για την συντηρηση.

Τα διχρονα δεν εχουν φτηνοτερη συντηρηση?ή κανω λαθος?γιατι δεν θεωρουνυαι αξιοπιστα?βεβαια αμα ειναι να τα δινεις πισω σε καταναλωση.......

Επειδη το υποψηφιο θυμα θα ειναι μαλλον παλιο ανταλλακτικα θα βρισκω?

Αποριες που εχει ο κοσμος βραδυ Χριστουγενων

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑ!!!!!

σωστός ο προβληματισμός καιμάλλον είσαι για πιο καινούργιο μοντέλο..

το δίχρονο σίγουρα έχει φθηνότερη συντήρηση,αφού ή πιστόνι και ελατήρια θα αλλάξεις ή βαριά κανένα κόμβιο ή μπιέλα.δεν έχεις ούτε βαλβίδες ούτε επικεφαλής ούτε τίποτα.

απο την άλλη όμως πόσα ανταλακτικά και σε τι τιμή μπορείς να βρεις σήμερα απο ένα δίχρονο του τότε? αυτό ίσως πρέπει να ψάξεις.το ίδιο ισχυεί και για το cbr rr rrrrr 400 που το είχα κάποτε και το αγάπησα πολύ!

Τροποποιήθηκε από τον βοσκος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καντε το!!! και εχω την εντυπωση οτι θα φας πολυ σκονη απο τον πατερα!! :spiteful:

και εγω το 636 θα ελεγα. πολυ ωραια μηχανη, φθηνη, "προσφατη", με διαθεσιμοτητα ανταλλακτικων και σιγουρα θα σας κρατησει αρκετο καιρο στην πιστα προσπαθωντας να την ανακαλύψετε!!! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

TZR - NSR - RGV πιστεύω μονόδρομος για χαμηλό κόστος και τα μυαλά στα κάγκελα! Μυρίζουν και όμορφα... :tooth:

CBRRR RVFRR άντε φτιάχτα αν σου χαλάσουν, θα πονέσει και ποιός θα ξέρει να τα φτιάχνει πλέον που ούτε τότε ήξεραν...

Ωραίος ο πατέρας και ωραιότατη ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο παρέα! :clapping2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικα ειμαι της αποψης να μην πατε σε 2χρονο.

Επειδη απο οτι λες ο πατερας σου, εχει κατι "αιωνες" να καβαλησει, θα προτεινα να μην πατε σε 600ss τα οποια και θα σας τρομαξουν, και δεν θα τα ευχαριστηθείτε μεσα στην πιστα. Το 636 που αναφερθηκε ειναι τρομερο μηχανακι, αλλα για να το "πας", πρεπει να εχεις μια καποια εμπειρια.

Αν θελετε κατι απλο, συγχρονο, με ολα τα ανταλλακτικα του ετοιμοπαραδοτα, θα προτεινα το ninja 250, το οποιο το βλεπω ολο και περισσοτερο στα track days, και πηγαινει πολυ καλα !

Αν εχετε μερακι να ασχοληθειτε με ψαξιμο ανταλλακτικων μεσω e-bay, ή μεσω συνεργειων και παραγγελιες απο Ιαπωνια, τοτε ενα 400ss θα σας κανει ολα τα γουστα. Μιλαμε για πολυ καλα μηχανακια.

Το RVF που εβαλες φωτογραφια, αμα το βρεις τσιμπατο, ειναι φοβερο μηχανακι πολυ καλα στημενο για την χρηση που το θελετε !

Προσωπικα θα σου προτεινα ενα cbr 400 rr gullarm, το οποιο φοραει το "ασπαστο" μοτερ του cb super four με καποιες μετατροπες ωστε να φτανει τα 65 αλογα ! Το μοτερ του απο τις 10.000 rpm και μεχρι τον κοφτη του στις 16.500 rpm "ξυριζει".

Παρε και ενα

για να παρεις μια ιδεα !

Απο εκει και περα, το vfr 400 ειναι πολυ καλο. Με V4 μοτερ και νομιζω ιδιο μπροστινο με το cbr.

Το zxr400 της kawasaki εχει το καλυτερο μπροστινο απο ολα τα 400αρια. Με 4πιστονες δαγκανες και πολυ καλη αναρτηση.

Η πιο "συνηθισμενη" και αξιολογη μετατροπη ειναι, να περνουν το πολυ καλο μπροστινο του zxr και να το κουμπωνουν πανω στο cbr. Πραγματικα ο συνδιασμος αυτος ειναι η πιο "στριφτερη" επιλογη.

Η αποφαση δικη σας. :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η καλυτερη λυση θα ηταν κατι σε supersport 400 οπως ειπωθηκε(cbr, zxr). Τα διχρονα φυσικα εχουν την γκ@υλα τους και επισης θα ηταν τελεια για τη δουλεια σας (rgv, nsr κλπ). Η συντηρηση εκ πρωτης οψεως ειναι μικροτερη στα διχρονα, σε βαθος χρονου/χρησης ομως ειναι (θεωρητικα) πιο ακριβη, διοτι περιπου στα 20000 χλμ πρεπει να γινει αλλαγη πιστονιου/ων το οποιο οπως ειναι φανερο κοστιζει συν το λαδι που καινε που ειναι ακριβο. Ειναι εξαιρετικα μηχανηματα ακομα και για τωρα, πρεπει ομως να εισαι συνειδητοποιημενος για το τι παιρνεις και τι μπορει να σου βγαλει. Το ιδιο και για τα 4χρονα μεγαλης ηλικιας αλλα θεωρητικα παντα με μικροτερο ρισκο. Ανταλλακτικα ebay ή μαγαζια εξωτερικου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγω νομιζω οτι ενα σχετικο συγχρονο 600αρι ss παραειναι δυνατο. Καλυτερο κατι μικροτερο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανενα προβλημα δεν θα εχεται με τα 600αρια. Ισα ισα που τα περισσοτερα επειδη ειναι ψοφια στα χαμηλομεσαια αυτο τα κανει πιο ευκολοδηγητα, θα ανοιξεις αποτομα το γκαζι σ'εκεινες τις στροφες και δεν θα κανει τιποτα. Εγω θα σου προτεινα να στραφεις σ'αυτη την κατηγορια, θα βρεις και αρκετα ετοιμα στημενα track bikes.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα