Jump to content
Αιγαιοπλόος

Γνώμες για Sony DSC-HX5V

Recommended Posts

Αντε πηρες και κατι ποιοτικο επιτελους για αν περιμενεις απο το ΤΑ mB_kalo_e.gifsopase.gif

Πες την αλήθεια τώρα ότι το μετάνιωσες που έδωσες το τίμιο Transalp 700 για το πανάκριβο GS Adventure tease.gif

Α, και να σας πώ ότι στην τιμή των 270 ευρώ περιλαμβάνεται (πέρα από τα μεταφορικά) και μια κάρτα SD 4 Gb.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ορίστε και οι πρώτες φωτογραφίες. Τις έχω κάνει resize για να μην είναι τεράστιες, χωρίς όμως αλλαγές-διορθώσεις χρωμάτων κλπ. Είναι όλες τραβηγμένες με τη βασική αυτόματη ρύθμιση και είναι ... φρεσκότατες (σήμερα το πρωί) biggrin.gif

dsc00023pd.jpg

Πλατεία Μιαούλη - Δημαρχείο Ερμούπολης.

dsc00008tk.jpg

Μέρος του λιμανιού της Σύρου.

dsc00012ka.jpg

Πρόσοψη του Δημαρχείου (τραβηγμένη με full οπτικό zoom 10X)

dsc00015jc.jpg

Λιμάνι (με full zoom)

clipboard01wm.jpg

Και μια "σπιτική", τραβηγμένη βράδυ με φλας. (Τα πρόσωπα των παιδιών, όπως ξέρετε, δεν πρέπει να βγαίνουν στο διαδίκτυο).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ορίστε και οι πρώτες φωτογραφίες. Τις έχω κάνει resize για να μην είναι τεράστιες, χωρίς όμως αλλαγές-διορθώσεις χρωμάτων κλπ. Είναι όλες τραβηγμένες με τη βασική αυτόματη ρύθμιση και είναι ... φρεσκότατες (σήμερα το πρωί)

Nαι... αλλά, αν δεν την βάλεις σε φούλ size πως θα φανεί ο "θόρυβος" που πιθανόν να κάνει για να δούμε την ποιότητα της ανάλυσης/αποτύπωσης? Στην σμίκρυνση δεν φαίνεται ο "θόρυβος".

Πάντως απ' όσο διάβασα, η Sony έχει ένα σύστημα anti-noise που καλύπτει τον "θόρυβο" των σκοτεινών περιοχών. Κάτι σαν ελαιογραφία. Ναι μεν οι φωτογραφίες φαίνονται καθαρότερες, αλλά χάνουν σε λεπτομέρεια. Αυτό είναι καλό και κακό. Όπως το πάρει κανείς και τι προτιμά. Εμένα πάντως μου αρέσει που δεν βλέπω τον "θόρυβο"¨κι ας χάνει σε λεπτομέρεια.

clipboard01wm.jpg

Και μια "σπιτική", τραβηγμένη βράδυ με φλας. (Τα πρόσωπα των παιδιών, όπως ξέρετε, δεν πρέπει να βγαίνουν στο διαδίκτυο).

...κι οι μύτες... κι οι μύτες :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το συστημα anti-noise καλο ειναι να μην το χρησιμοποιείτε καθολου χαλαει ολα τα sharpen τις φωτογραφίας και την θολωνει γενικος την καταστρεφει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...κι οι μύτες... κι οι μύτες laugh.gif

Είναι της πεθεράς η μύτη, οπότε no problem tongue.gif

Σου έχω στείλει e.mail με full size για να κρίνεις για το θέμα του "θορύβου".

Οσοι θέλουν να δουν μια σε πλήρες μέγεθος ας κοιτάξουν εδώ

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν... οι φωτό που είδα σε πλήρη ανάλυση, μου άρεσαν αρκετά. Θεωρώ ότι με αυτά που έχω δει εγώ προς το παρών από την δική μου (Panasonic Lumix DMC TZ-10) η Sony βγάζει ένα τι καλύτερες φωτογραφίες. :_thumbsup: Δεν έχει τον θόρυβο που έχει η Panasonic στα σκιερά/σκοτεινά σημεία. Βέβαια δεν έχει το sharpen της Panasonic, αλλά εγώ προτιμώ την εικόνα της Sony.

Tην είχα δει κι εγώ όταν ψαχνόμουνα, αλλά με χαλούσε που δεν είχε τις φουλ μάνουαλ ρυθμίσεις που έχει η Panasonic (και γι' αυτό την απέρριψα.

Video δεν θυμάμαι τι έχει... στα 720p είναι ή στα 1080p η Sony?

Απ΄ όσα διάβασα πάντως, σε αυτό τον τομέα η Panasonic είναι καλύτερη. Έχει καλύτερης ποιότητας video. Λεπτομέρειες βέβαια.

Κάτι πολύ θετικό που έχει η Panasonic, είναι ότι κατά την λειτουργία video το ζουμ δουλεύει κανονικά (μέχρι full zoom πάει)

Η Sony το έχει αυτό? Αν το έχει κι αυτό, θα αρχίσω να μετανιώνω μάλλον που πήρα την Panasonic! (πήρα και έξτρα δεύτερη μπαταρία μαμά γμτ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1080 βίντεο έχει η SONY.

Οσο για το zoom-άρισμα όταν τραβάς βίντεο, θα το δω και θα σου πώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά μπορείς να κάνεις πλήρες zoom (δηλ. 10Χ) και την ώρα που τραβάς βίντεο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με γειες, Κώστα!

Είμαι κι εγώ σε ένα ψιλο-διλημμα... να πάρω panasonic ή ΑΚΑSonic ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ΑΚΑSonic δεν εχει καλο σερβις ουτε και καλα περιφεριακα . Την εχω "παρει" :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι όντως, αυτό το έχω ακούσει...

Κάτι άλλο, που θα μπορούσε να μας εξηγήσει ο ΑΚΑ: Το σύστημα anti-noise είναι το ίδιο με τον σταθεροποιητή;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι. Το σύστημα αντινόιζ απλά αφαιρεί ψηφιακά τον "θόρυβο" που σίγουρα υπάρχει, κάνοντας την φωτό να δείχνει καλή και ποιοτική. (έχει χάσει όμως σε λεπτομέρεια και sharpen) Κάνει κάτι σαν το φίλτρο "ελαιογραφία" με μικρότερο βαθμό βέβαια.

Για την Πανασόνικ έχω να πω πως οι φωτογραφίες της με ΙSO πάνω από 400, δεν βλέπονται! :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βάλε κανά-δυο δείγματα να καταλάβω...

Για στάσου: δηλαδή τα δύο mode σταθεροποιητή που έχει η LUMIX τι ακριβώς κάνουν; Δεν εμφανίζουν στη φωτογραφία το τρέμουλο που μπορεί να έχεις. Και αυτό πως το επιτυγχάνουν; Δεν νομίζω ότι επεμβαίνουν στην εστίαση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι όντως, αυτό το έχω ακούσει...

Κάτι άλλο, που θα μπορούσε να μας εξηγήσει ο ΑΚΑ: Το σύστημα anti-noise είναι το ίδιο με τον σταθεροποιητή;

To συστημα anti-noise στην ουσια ριχνει ενα πολυ κακης ποιοτητας blur μεσα στην φωτογραφία θολωνοντας ετσι τον θορυβο και την φωτογραφια χανωντας ολα τα sharpen τις φωτογραφίας σου !

Βάλε κανά-δυο δείγματα να καταλάβω...

Για στάσου: δηλαδή τα δύο mode σταθεροποιητή που έχει η LUMIX τι ακριβώς κάνουν; Δεν εμφανίζουν στη φωτογραφία το τρέμουλο που μπορεί να έχεις. Και αυτό πως το επιτυγχάνουν; Δεν νομίζω ότι επεμβαίνουν στην εστίαση.

λοιπον οσο αναφορα το IM image stabilization δηλ το mode σταθεροποητή που εχουν η φωτογραφικες δεν ειναι καποιο προγραμμα αλλα ενας μηχανισμος σταθεροτητας μεσα στην φωτογραφική . για να καταλαβεις ακριβως παρακολουθα το παρακατω video που ειναι για τις DSLR ακριβως ετσι λοιπον υπαρχει σε ποιο μικρο ο μηχανισμος σε οσες COMPACT και κινγτα τηλεφωνα γραφουν οτι εχουν ΙΜ!

Τροποποιήθηκε από τον A.K.A. SonIC

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι τιμές για τις SLR έχουν πέσει πάρα πολύ. Όσοι έχετε όρεξη και ενδιαφέρεστε λίγο παραπάνω ψάξτε το.:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με γειες, Κώστα!

Είμαι κι εγώ σε ένα ψιλο-διλημμα... να πάρω panasonic ή ΑΚΑSonic ;

χαχαχααχαχα τωρα το ειδα a.k.a. Sonic φανταζωμαι canon :thumbsup: :thumbsup: και αν εχεις βαλει στο ματι canon eos 5d mark II :worshippy: :worshippy:

ΑΓΑΠΑΩ canon eos 5d mark II :clapping2: :clapping2: :clapping2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελα, ALX, στείλε κανά δείγμα σου με 400 ISO καθότι έπεσε και το δώρο Χριστουγέννων...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν, για να έχετε και μια πληρέστερη εικόνα, δείτε και μια βραδινή φωτογραφία (γιορτή νηπιαγωγείου του μεγάλου γιού μου), η οποία είναι τραβηγμένη ΧΩΡΙΣ φλας. Χρησιμοποίησα κάμποσες ρυθμίσεις της φωτογρ. μηχανής και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι βγαίνουν καλύτερες με τη ρύθμιση "μείωση θολώματος κίνησης", η οποία (ρύθμιση) δίνει εντολή στη φωτογραφική μηχανή να τραβήξει 4 συνεχόμενα γρήγορα καρέ χωρίς φλάς και κρατάει το καλύτερο.

Ιδού και το αποτέλεσμα : εδώ

Επειδή όμως τίποτα δεν είναι τέλειο, έχω και ένα παράπονοthumbsdown.gif .

Τα βιντεάκι που τραβάει, είναι σε μορφή .MTS και το μανουάλι (εγχειρίδιο χρήσης) τα αναφέρει ως βίντεο AVC HD.

Δε μου παίζουν καλά με τον Windows Media Player ούτε με τον Media Player Classic. Ούτε η εικόνα είναι καλή ούτε και ο ήχος (κάνει διακοπές). Τί σόι αρχείο είναι αυτό το MTS; Με τί πρόγραμμα να τα παίζω;

@ALX: σου έχω στείλει e.mail για να τη δεις σε full size.

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με ISO 500;;;

πωπω... με πίκρανες τώρα...

Κώστα, υπάρχουν κάτι τριποδάκια με 15 ευρώ (είδα και με 8, αλλά υποδεέστερο) που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Θα σε διευκολύνουν πάρα πολύ.

Πριν δυο βδομάδες τραβούσα τους δύο λόφους της Ερμούπολης, με την Lumix TZ-10, αλλά δεν μπορώ σου τις δείξω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
...

Τα βιντεάκι που τραβάει, είναι σε μορφή .MTS

Δε μου παίζουν καλά με τον Windows Media Player ούτε με τον Media Player Classic. Ούτε η εικόνα είναι καλή ούτε και ο ήχος (κάνει διακοπές). Τί σόι αρχείο είναι αυτό το MTS; Με τί πρόγραμμα να τα παίζω;

Προτίνω τον VLC player

Εδώ ρίχνεις μια ματιά

Εδώ κατεβάζεις

:_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή όμως τίποτα δεν είναι τέλειο, έχω και ένα παράπονοthumbsdown.gif .

Τα βιντεάκι που τραβάει, είναι σε μορφή .MTS και το μανουάλι (εγχειρίδιο χρήσης) τα αναφέρει ως βίντεο AVC HD.

Τελικά τη λύση την έδωσα αλλάζοντας τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής (έχει ελληνικό menu μάλιστα). Πλέον δεν τραβάω βίντεο σε μορφή .MTS αλλά σε μορφή ΜΡ4, που το παίζει άνετα ο Windows Media Player και επιπλέον το αναγνωρίζει και η τηλεόρασή μου, όταν της συνδέω πάνω της τον σκληρό με τις φωτογραφίες και τα βίντεο. Οπότε, όλα ΟΚ. _thumbsup.gif

με ISO 500;;;

Κώστα, υπάρχουν κάτι τριποδάκια με 15 ευρώ (είδα και με 8, αλλά υποδεέστερο) που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Θα σε διευκολύνουν πάρα πολύ.

Πριν δυο βδομάδες τραβούσα τους δύο λόφους της Ερμούπολης, με την Lumix TZ-10, αλλά δεν μπορώ σου τις δείξω...

Από ISO δεν ξέρω, Βασίλη, καθότι είμαι άσχετος ως φωτογράφος, όπως θα το διαπίστωσες.

Για τριποδάκι το σκέφτομαι, γιατί έχω μια αδυναμία στις νυχτερινές φωτογραφίες. Σου αφιερώνω λοιπόν την παρακάτω, μιας και πέρασες και από Σύρο:

10152055.jpg

Ευχαριστώ για τη συμβουλή _thumbsup.gif

Αν και πλέον, όπως είπα, τραβάω σε μορφή MP4.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α, και μια ερώτηση: Πώς θα μετατρέψω δυο βίντεο που έχω από μορφή .MTS σε MPEG;

Για πείτε οι γνωρίζοντες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Format Factory (και Free μάλιστα) Καταπληκτικό πρόγραμμα και πανεύκολο.

Googlάρισέ το και θα το βρεις. Τις φωτό δεν τις είδα ακόμα

Α... επίσης νομίζω ότι το MΤS αρχείο είναι καλύτερη συμπίεση ως προς την ποιότητα εικόνας. (δεν είμαι σίγουρος αλλά έτσι νομίζω έχω διαβάσει κάπου)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα