Jump to content
mr.marino

Πρώτη motocross για ερασιτεχνη...?

Recommended Posts

Οκ,θελω ενα μηχανακι ελαφρυ, μικρου κυβισμου ,διχρονο (λογω ευκολης συντηρησης) για χωματινες βολτες, δεν εχω εμπειρια απο χωμα,δεν εχω βλεψεις για πιστα,αλλα θελω καποια στιγμη να το βγαζω εκτος χωματινου δρομου ,παραδειγμα σε κανενα χωραφι αναβαση σε λοφο κτλ...τα χρηματα που μπορω να διαθεσω ειναι max 2000 ευρω

Και για να μην σας κουραζω τι θα προτεινατε απ τα παρακατω: yamaha wr200,ktm exc 125-200,husqvarna wr125.

Η αληθεια ειναι οτι πριν μπω εδω προσανατολιζομουν σε καποιο καθαρο δεκαετιας,125 yz,cr αλλα διαβαζοντας καποια πραγματα αρχισα να αλλαζω γνωμη.

Ευχαριστω!

Οι επιλογες σου θα καλύψουν απολυτα τις αναγκες σου σε οτι αφορα την χρηση της μηχανης κατα τα λεγόμενα σου.φτηνα καλα και ευκολοσυντηρητα μηχανάκια.:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μια διευκρινηση ακομη,το Husqvarna wre τι διαφορες εχει με το Husqvarna wr?

Επισης εχω ακουσει διαφορα για ελειψη ανταλλακτικων husqvarna ισχυει?

Aπ ολα τα μηχανακια που προανεφερα το husqvarna μ αρεσει πιο πολυ εμφανισιακα τουλαχιστον...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια διευκρινηση ακομη,το Husqvarna wre τι διαφορες εχει με το Husqvarna wr?

Επισης εχω ακουσει διαφορα για ελειψη ανταλλακτικων husqvarna ισχυει?

Aπ ολα τα μηχανακια που προανεφερα το husqvarna μ αρεσει πιο πολυ εμφανισιακα τουλαχιστον...

To wre125 ειναι ενα "πολιτισμενο" wr125 , εχει τρομπα λαδιου , μαρσπιε συνεπιβατη , κοντερ , καλυτερο φως , φλας , καθρευτες κ.α .

Στα καλα του εβγαζε 28 αλογα τροχο το wre125 ! Mετα λογο Ευρωπροδιαγραφων(:mB_faskelo:) επεσε πολυ η δυναμη αλλα βρισκεται ευκολα παλι..!

Απο ανταλακτηκα εχει φτιαξει το θεμα απ'οτι εχω ακουσει τωρα που ειναι με την BMW αλλα ρωτα σ'ενα BMWομαγαζο για να εισαι 100% σιγουρος .

Φερνει κι ενας στη Θεσσαλονικη παντως .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To wre125 ειναι ενα "πολιτισμενο" wr125 , εχει τρομπα λαδιου , μαρσπιε συνεπιβατη , κοντερ , καλυτερο φως , φλας , καθρευτες κ.α .

Στα καλα του εβγαζε 28 αλογα τροχο το wre125 ! Mετα λογο Ευρωπροδιαγραφων(:mB_faskelo:) επεσε πολυ η δυναμη αλλα βρισκεται ευκολα παλι..!

Απο ανταλακτηκα εχει φτιαξει το θεμα απ'οτι εχω ακουσει τωρα που ειναι με την BMW αλλα ρωτα σ'ενα BMWομαγαζο για να εισαι 100% σιγουρος .

Φερνει κι ενας στη Θεσσαλονικη παντως .

Aπο θεμα μοτερ ειναι τα ιδια? η πιο πολλα αλογα το wr? εγω κοιταζω για καποιο 99-00-01-02

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το WR ειχε κατι ψιλα παραπανω απο το WRE απ'οτι θυμαμαι , παντως τα καλα-ξεφιμωμενα WRE ηταν πριν το '01 , βεβαια και στα μετα μοντελα δε νομιζω να το αφησε κανενας ιδιοκτητης στα 16,5 τροχο..!

Απο θεμα μοτερ δε ξερω τι αλλες διαφορες εχει αλλα το σιγουρο ειναι οτι το WRE εχει τρομπα λαδιου και οχι μιξη στο τεποζιτο της βενζινης .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε και εγς στην ιδια φαση ειμαι...αυτο που καταλαβα ειναι οτι σιγουρα θελω ροπη στα χαμηλα, Οποτε και για αυτο αποκλεισα τα 125. Χωρισ να εχω δοκιμασει κανενα μηχανακι αποφασισα οτι θα παω στο ΕΧC 300. Ευτυχως, ειχα την ευκερια να παω με κατι γνωστους μου να δοκιμασω μηχανακια - ktm exc 300 '10 - 250 '06 kai Gas gas 300 '06. Μια δοκιμη εφτανε για να αποφασισω οτι το μηχανακι που θα παρω ειναι το gas gas. To ktm 300 eixe πολυ δυναμη για εμενα...το 250 χαμηλα δεν ειχε αυτα που ηθελα. Το 300 ηταν πραγματικα ευχαριστο και πολυυυ φιλικο...πολυ ομως! το χαρηκα. Αυτην την δοκιμη την εκανα σε πιστα Μοτοκροσαδικι.Οποτε πιστευω οτι η καλυτερη λυση ειναι καπως να βρεισ την ευκερια να δοκιμασεις καποια μηχανακια πριν καταληξεις..αν παλυ δεν εχεισ αυτην την ευκερεια, δωσε λιγα χρηματα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ετσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση θα συμφωνήσω με Innova04 και θα σου προτείνω EXC200.

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα υπερκυβισμένο 125 με όλα τα πλεονεκτήματα της κατηγορίας [ελαφρύ, ευέλικτο] χωρίς την έλλειψη δύναμης χαμηλά χάρη στα 200 κυβικά του. Δοκιμασμένο και αξιόπιστο, έχει θρέψει πολλές γενιές εντουράδων.

Υπ΄όψιν οτί υπήρχε και ένα εκπολιτισμένο με κοντύτερες αναρτήσεις κλπ. το οποίο δεν θα συνιστούσα. Νομίζω ήταν το EXC200E ή κάτι τέτοιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ετσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση θα συμφωνήσω με Innova04 και θα σου προτείνω EXC200.

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα υπερκυβισμένο 125 με όλα τα πλεονεκτήματα της κατηγορίας [ελαφρύ, ευέλικτο] χωρίς την έλλειψη δύναμης χαμηλά χάρη στα 200 κυβικά του. Δοκιμασμένο και αξιόπιστο, έχει θρέψει πολλές γενιές εντουράδων.

Υπ΄όψιν οτί υπήρχε και ένα εκπολιτισμένο με κοντύτερες αναρτήσεις κλπ. το οποίο δεν θα συνιστούσα. Νομίζω ήταν το EXC200E ή κάτι τέτοιο.

Ευχαριστω,μαλλον προς τα εκει το βλεπω και εγω για το Ktm exc200 απλα ψαχνω μηπως βρω καμια ευκαιρια για κατι λιγοτερο απο 1500 δεκαετιας...

εχουν ποδια απ τη μαμα τους η την βαζεις εξτρα?

επισης η μιξη γινετε στο ρεζερβουαρ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστω για τα σχολιά σας φιλοι μου. Εχω μπει στην τελικη ευθεια. Το ψαχνω αργα και σταθερα. Αυτο που καταλαβα απο τα λεγομενα ολων σας ειναι να προσανατολιστω σε 200 δίχρονα κυβικά. Εχω φιλους αρχαριους και λιγο προχωρημενους οι οποιοι κανουν εντουραδες με 400exc 250yz. Θελω να ενσωματωθω μαζι τους γιατι κανουν ωραιες και δυσκολες διαδρομες. Απλα πιστα οταν ανφερομαι το σκεφτομαι ( αυτη ειναι η σωστη λεξη "το σκεφτομαι" "το φανταζομαι") πως θα μπω και σιγα σιγα θα κανω κανα αλμα και θα ντριφταρω σιγα σιγα το μηχανακι σε καμια στροφη. τωρα η πραξη απτην φαντασια απεχει. :whistling: γιαυτο και θελω να βρω καποιο μηπως μπορω και του βγαλω ή εχει πινακιδα ωστε να πηγαινω και σε καμια δουλεια. Γιατι με το 1000 δεν παλυεται συνεχεια στην πολη. Αλλα θα κανω οτι κανω χωρις να με νοιαζει αν παθει κατι το μηχανακι...με την καλη ενοια.Γιαυτο δεν ψαχνω και κατι δυσκολο συντηρητο.Θελω "σκυλι".Αληθεια απο συντηρηση πως πανε??Το ξερω πως θα φαω τρελες σουπες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

enduro και καθημερινή χρήση πάνε μαζί μόνο αν κάνεις συστηματική και σωστή συντήρηση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αμα το θες και για καθε μερα(οχι βεβαια σα παπι..) τοτε κοιτα κανα wr-f καλυτερα .

Θα σου προτεινα βεβαια και κανα drz400E (πινακιδατο αν βρεις) ή καποιο ccm404 αλλα και τα δυο ειναι πιο βαρια απο ενα καθαρο εντουρο και ακομα πιο βαρια απο ενα ΜΧ αλλα θα σε πανε παντου καθε μερα και θα κανεις τη βολτα σου στο χωμα με πιο αραιη συντιριση απο ενα καθαρο .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ καλά.... Ξεχνάς που έχει βενζινάδικα (επειδή γνωρίζεις το κοντινότερο απόλα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο καταναλωση τα 200αρια διχρονα πως πανε?

Εχω 200ρι διχρονο(μοτοκρος μοντελο), η καταναλωση ειναι λιγο κουραστηκη(1 ντεποζιτο 7-7,5 λιτρα=2-3 ωρες) και δεν εχει ρεζερβα, οποτε αμα μινεις την γαμισες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω 200ρι διχρονο(μοτοκρος μοντελο), η καταναλωση ειναι λιγο κουραστηκη(1 ντεποζιτο 7-7,5 λιτρα=2-3 ωρες) και δεν εχει ρεζερβα, οποτε αμα μινεις την γαμισες.

Ρεζερβα παντως μπορεις να βαλεις αν θελεις , τσιμπας το ρουμπινετο απο ενα exc και voila !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μόνο το ρουμπινέτο είναι ρε συ?

δεν έχει σύστημα μέσα το ντεπόζιτο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρεζερβα παντως μπορεις να βαλεις αν θελεις , τσιμπας το ρουμπινετο απο ενα exc και voila !

Εκτός και αν έχεις husaberg που έχει δύο ρουμπινέτα και έχεις κλειστό το ένα και σου μένει βενζίνη για 2-3 χιλιόμετρα χεχεχε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το δικό μου καίει κατά μέσο όρο 5,5 lt / 100 km.

Με κοντό γρανάζωμα [τελική 145 km/h στα κόκκινα] και σχετικά ελαφρύ δεξί χέρι.

Μπορείς να κάνεις μετακινήσεις πόλης χαλαρά αν συμβιβαστείς με την σκληρή σέλα και την έλλειψη εξοπλισμού δρόμου [φλας, καθρέπτες, μαρσπιέ συνεπιβάτη]. Η προσθήκη ενός στοπ για το φρένο είναι εύκολη υπόθεση.

Πρόκειται για πολύ πολιτισμένο και αρκετά μαλακό χωματερό χωρίς κραδασμούς, το οποίο μπορεί να λειτουργεί γλυκά σαν παπί και όταν το θελήσεις να μεταμορφώνεται σε χούλιγκαν αξιώσεων. :vampire:

Αμα προσεχθεί μοτερικά είναι σκυλί για όσα προσφέρει.

Αμα θέλεις ένα testride εδώ είμαστε! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πήγαινε πάρε παιδάκι μου ένα dr350 (ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων) να εβρείς την υγειά σου.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες, το serrow 225 λέει τίποτα για χώμα? Ξέρω δεν είναι κι ότι καλύτερο, αλλά το μηχανάκι υπάρχει, το φτιάχνω σιγά σιγά και λέω να το κρατήσω για καμια χωματοβολτίτσα :winking:

Παλιότερη off road εμπειρία μόνο με ενα XLR 80cc πιτσιρικάς στο χωριό !

Τροποποιήθηκε από τον sto_psito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες, το serrow 225 λέει τίποτα για χώμα? Ξέρω δεν είναι κι ότι καλύτερο, αλλά το μηχανάκι υπάρχει, το φτιάχνω σιγά σιγά και λέω να το κρατήσω για καμια χωματοβολτίτσα :winking:

Παλιότερη off road εμπειρία μόνο με ενα XLR 80cc πιτσιρικάς στο χωριό !

Οπως λέει ο ΑΛΧ εδώ μέσα.... "δεν έχει σημασία τι χρώμα μοτοσυκλέτα έχεις, αλλά τι σέρβις της κάνεις και τι χέρια της βάζεις...." ή κάπως έτσι τελοςπάντων.... θα σου πει ο ίδιος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα παλαιά μεγάλα δίχρονα ήταν πολύ πιο δυνατά από τα σύγχρονα και σου τέντωναν τα χέρια.

Με την έλευση του αντιπάλου δέους των τετραχρόνων τα δίχρονα προσπάθησαν να αποκτήσουν περισσότερη ροπή και φιλικότητα χάνοντας σε γκάζια. :thumbsdown:

Το ΜΟΤΟ δυναμομέτρησε το EXC300 στους 37-38 ίππους στον τροχό! Κάποτε ένα 300άρι θα έβγαζε χαλαρά 50 άγρια άλογα.

Eίχα πάρει βόλτα ένα EXC 300 πρίν κανένα 8ρι χρόνια και ακόμα θυμάμαι κάθε λεπτομέρεια απο εκείνη την βόλτα. Το μηχανάκι καταρχάς προσπαθούσες να το κρατήσεις κάτω όταν άνοιγες το γκάζι. Μιλάμε για 3η μέσα , το στομάχι στο τιμόνι και πάλι να σηκώνεται . Ελαφρά επιτάχυνση δεν υπήρχε, είχε ή γρήγορα ή σούζα , ανάλογα με το πόσο του έδινες. Εκτός απο τα 50 άλογα που έβγαζε είχε απίστευτο ψωμί στην χαμηλομεσαία περιοχή.

Είχε δυνατό χαρακτήρα το μηχανάκι, σου έδινε και καταλάβαινες το νόημα "300 δίχρονο".

Αυτό που έχω δεί όσο περνάει ο καιρός είναι οτι κάνοντας τα πιο φιλικά και ευκολογήγητα , χάνουν τον χαρακτήρα τους.

Βοηθάει αφάνταστα αν κάνεις προπονήσεις και ψήνεσαι να τρέξεις σε αγώνες , αλλά για να καυλαντίζεις πιστεύω οτι σου αφήνει τεράστιο χαμόγελο το να είναι και λίγο τρελλίτσα το μηχανάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα