Jump to content
mr.marino

Πρώτη motocross για ερασιτεχνη...?

Recommended Posts

κανας εμπειρος εντουρας μπορει να προτεινει κανα μοτορι για χρηση βουνου/διαδρομες/λιγο πιστα??? να εγκλημαριστουμε... εμπειρια στις μοτοσυκλετες υπαρχει, απλα σκαλωνω στο τι να παρω ωστε να το ευχαριστηθω και να το σπασω :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

οσο περιεργο κ αν σου ακουγεται gas gas 300

αποτι καταλαβα απο αυτα που εγραψες θες κυριως enduro μηχανακι και οχι motocross

το gg το 300 εχει πολυ δυναμη αλλα ειναι απλωμενη και γραμμικη ,ειναι διχρονο ,αρα ελαφρυ και φτηνη συντηρηση ,επισης ειναι φτηνο να το βρεις αλλα δυσκολο και να το πουλησεις μετα ,ειναι αξιοπιστο και εχει και πολυ καλο στησιμο...

Τροποποιήθηκε από τον gee

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Yamaha WR250F

καμια 40αρια αλογα πρεπει να εχει

και πιο μακρυες σχεσεις απο το yz

εμπειρος εντουρας δεν ειμαι αλλα ειμαι αμετανοητος yamahakias

Τροποποιήθηκε από τον yannisdoul

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν δεν έχεις εμπειρία αυτά που σου είπαν τα παιδιά να τα ξεχάσεις....

πάρε κανένα πιό ήπιο για αρχή να μάθεις το χώμα και σιγάσιγά ανεβαίνεις κατηγορία αν σου αρέσει!

το να ξεκινήσεις με εναν πύραυλο με 40 άλογα δεν είναι και ότι καλύτερο.....

xr250, ktm exc 125.....

καλά χώματα!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν δεν έχεις εμπειρία αυτά που σου είπαν τα παιδιά να τα ξεχάσεις....

καλά χώματα!!!!!!!!!!

AΚΡΙΒΩΣ!!!Ρε συ Γιωργο;(*gee);;;Τι GasGas300 τού προτεινεις....Πυραυλος και αργα ή γρηγορα θα φυγει με ποοοοοολλα παραπανω απο οσα αντεξει.Αρχη-χωμα ΚΑΙ δυναμη=καταστροφη!

Προφανως για να λες πιστα θελεις κατι ελαφρυ.Αρα οχι TTR250 ή XR250 που θα ηταν σχολειο για αρχη!Οπότε και με δεδομενο να μην πας σε κατι παλιο(πχ DT200)αλλά να προτιμησεις οσο πιο καινουριο...Αρα θελεις μαλλον ΚΤΜ125EΧC που για μενα θα ελεγα ιδανικη επιλογη για αρχαριο και σε αυτα που θελεις...με την δεουσα προσοχη!

KTM_125_EXC_2007_08_1024x768.jpg

Και μαθε σιγα σιγα και με σταθερα βηματα-αν θες συμβουλη.Μην υπερεκτιμησεις το ΚΤΜ πχ και πας αερα πατερα γιατι γινεται απο την πρωτη μερα...Ομως χωμα σημαινει και πτωσεις,πολλες και καλο ειναι να ειναι πεσε-σηκω χωρις άλλα και οχι τραυματισμοι...Καλα χωματα λοιπον και ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΛΟ να συνυπολογισεις ενα κοστος ε;...:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για χρηση βουνου/διαδρομες/λιγο πιστα??? να εγκλημαριστουμε...

Για χρήση "βουνου/διαδρομές/ λίγο πίστα" πάρε ένα χρέπι 250άρι 15ετίας.... μόοοοοολις το σπάσεις και εφόσον διαπιστώσεις πως το άθλημα σαρέσει, τότε δώσε φράγκα να πάρεις κάτι καλό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε δε χρειαζεσαι σχολείο.. πχ xr250 κλπ,

να οδηγεις ξερεις αλιμονο,

προτεινω τα παρακατω,

wrf 250

drz 400s

ή ακομα καλυτερα drz 400E (πιο δυνατο δηλαδη αρκετα δυνατο και αξιοπιστο)

wrf 426 (θα σου δειξω εγω πως παιρνει μπροστα ευκολο ειναι :rolleyes: )

αλλο; wrf ειπα; :spiteful:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

AΚΡΙΒΩΣ!!!Ρε συ Γιωργο;(*gee);;;Τι GasGas300 τού προτεινεις....Πυραυλος και αργα ή γρηγορα θα φυγει με ποοοοοολλα παραπανω απο οσα αντεξει.Αρχη-χωμα ΚΑΙ δυναμη=καταστροφη!

Κωστα κατα γενικη ομολογια αυτο που λες ακουγεται πιο σωστο ,αλλα αυτη ειναι η αποψη ΜΟΥ η οποια φυσικα απο ανθρωπο σε ανθρωπο μπορει να διαφερει παρα πολυ ,για μενα πχ. δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο ροπη και ελαφροτητα ,για αυτο και προτεινα το gg ,εγω προσωπικα 125 διχρονο και 250 τετραχρονο δεν μπορω να οδηγησω καλα ,γιατι θελει πολυ περισσοτερη τεχνικη απο αυτην που εχω και θελουν να τα σκιζεις συνεχεια αυτα τα μηχανακια

οταν πχ ετυχε να οδηγησω απανωτα το 530 exc και το 250 exc-f το 250 με δυσκολεψε και με κουρασε πολυ περισσοτερο απο το 530 ,οπως και οταν οδηγουσα πρωτες φορες μηχανακια ενα rm 250 το πηγαινα ικανοποιητικα ενω ενα tm 125 δεν μπορουσα καθολου

ξαναλεω λοιπον ,αυτη ειναι η αποψη ΜΟΥ ,απο κει και περα ,ο ανθρωπος θα διαβασει και αλλες αποψεις και ειναι ελευθερος να αποφασισει βασει αυτων που θα κρινει ,φυσικα και μπορει να ειμαι λαθος ,αλλα δεν ειμαι λαθος για τα δικα μου δεδομενα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστα κατα γενικη ομολογια αυτο που λες ακουγεται πιο σωστο ,αλλα αυτη ειναι η αποψη ΜΟΥ ...

Και σεβαστη απολυτως.Ομως επειδη εισαι ανθρωπος που γνωριζει δυο-τρια πραγματα σωστα,αλλά και επειδη εχουμε πει και κανα δυο κουβεντες μαζι,γιαυτο λεω οτι αυτη η μοτοσυκλετα δεν ειναι ιδανικη για ξεκινημα.Και καταλαβαινεις γιατι:_thumbsup:

Υ.Γ.Αληθεια...ασυ πότε θα ξαναγυρισεις στον "φυσικο σου χωρο" μοτοσυκλετιστικα;:_innocent:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτό. KTM EXC 200.

PB140019.jpg

Φθηνό, αξιόπιστο, και εύκολα χρησιμοποιούμενη...δύναμη.

Βγάζει κανονικά πινακίδα.

Θέλει ποδιά μόνο..._thumbsup.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο προσωπικη εμπειρια, καθοτι και εγω νεος στο βουνο (κλεινω 1 χρονο τωρα) , δυο πραγματα ειναι σημαντικα για ενα αρχαριο , το βαρος της μηχανης και η δυναμη που βγαζει. Οσο αυξανονται αυτα τοσο περισσοτερο κουραζεσαι και δεν το ευχαριστιεσαι. Για μενα η καλυτερη λυση ειναι ενα 200αρι διχρονο (ετσι ξεκινησα και εγω) ή ενα 250αρι τετραχρονο εντουρο και τα δυο οχι μοτοκρος. Να ειναι καλα συντηρημενα για να μη σου βγαλουν την πιστη και σου χαλανε τη βολτα καθε φορα. :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

125 διχρονο να παρεις μην παρεις μεγαλυτερο θα το μαθεις πολυ καλυτερα το σπορ με ελαφρυτερο μηχανακι και νμε το γκαζι του διχρονου παρα του τετραχρνου.Μετα αφου το χεις καποιο καιρο αλλαξε το.Τωρα υπαρχουν επιλογες πολλες yz 125,cr,ktm, διαλεγεις αναλογα με τα λεφτα που διαθετεις και παιρνεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να πώ και εγώ τα δικά μου?

Εγώ αγόρασα ένα husaberg FC501 (για όσους δεν το ξέρουν, το μηχανάκι βγάζει 55 άλογα τροχό ΜΑΝΙΣΙΟ) και κάθε φορά που το καβαλάω, σκέφτομαι να δώσω το ΚΤΜ και να πάρω ακόμα ένα husaberg, μοταρντ αυτή τη φορά για να ευχαριστιέμαι και στο δρόμο. Σημείωση ότι πριν το πάρω, η μόνη εμπειρία που είχα στο χώμα ήταν με το ΒΜΧ.

Μπορεί να παίζει ρόλο το γεγονός ότι είμαι 1.87 και 110 κιλά (το μηχανάκι είναι πιο ελαφρύ από μένα), αλλά ποτέ δεν ένιωσα ότι με παιδεύει, ούτε ότι δεν μπορώ να το ελέγξω, ίσα ίσα είναι ευκολοδήγητο και με πάει παντού. Τη μόνη φορά που με ζόρισε ήταν όταν έσπασε η ντίζα του γκαζιού και έπρεπε να κατέβω το βουνό τραβώντας τη ντίζα.

Εγώ θεωρώ ότι το καλύτερο είναι ένα 4Τ και γύρω στα 300-450 κυβικά. Ειδικά αν είναι εντούρο το μηχανάκι, θα είναι πολύ πιο φιλικό από ένα ΜΧ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σίγουρα η περπατημένη είναι ένα 125 2Τ η 250 4Τ για εισαγωγή στο χώμα, ιδίως για όσους θέλουν να την ψάξουν λίγο και να μυηθούν στην αγωνιστική οδήγηση.

Για έναν έμπειρο μοτοσυκλετιστή ο οποίος θέλει να κάνει την πλακίτσα του, υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Ακόμα και τα 300 2Τ είναι πλέον αρκετά πολιτισμένα και φιλικά [38 ίππους ρόδα έδινε το Μοτό στο EXC300] για να αποτελούν επιλογή. Ακόμα και τα 450 4Τ θα μπορούσαν να είναι επιλογή για οποίον ξέρει να χειρίζεται με σύνεση την ιπποδύναμη της μοτοσικλέτας του.

Ο άμυαλος αρχάριος στο χώμα όμως με τέτοιο μηχανάκι θα αποκτήσει γρήγορα σημαντική ακίνητη περιουσία .... :vava:

Στην δική σου περίπτωση πιστεύω οτί πρέπει να αξιολογήσεις πόσο σίγουρος είσαι για το εγχείρημα 'χώμα' προτού προβείς σε αγορά.

Αν δεν είσαι σίγουρος οτί θα ευδοκιμήσει πάρε ένα φτηνό μηχανάκι. Σε αυτή την περίπτωση όσο πιο λίγα κυβικά τόσο πιο φθηνά, ξεκινώντας από 125 2Τ το οποίο είναι και το καλύτερο σχολείο.

Αν είσαι σίγουρος οτί θα το συνεχίσεις πιστεύω οτί θα μπορούσες από τώρα να πάρεις ένα μεγαλύτερο και πιο φρέσκο μηχανάκι [άρα και ακριβότερο] το οποίο θα κρατούσες εξελισσόμενος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΜΑρινο παρε ενα YZ 125 οτι πρεπει για εναν πρωταρη πιστευω χωρις να ξερω και πολλα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη και εγω ειμαι στην αναζητηση μηχανης μικρου κυβισμου για χωμα (πρωταρης και εγω) η επιλογη της husqvarna wr125 ειναι καλλυτερη απο ενα καθαρο 125?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη και εγω ειμαι στην αναζητηση μηχανης μικρου κυβισμου για χωμα (πρωταρης και εγω) η επιλογη της husqvarna wr125 ειναι καλλυτερη απο ενα καθαρο 125?

Εξαρτάται από το εάν θέλεις να κάνεις εντούρο [WR125] ή μοτοκρός [YZ125 κλπ.].

Πάντως το βιντεάκι που ανέβασε ο Fan1s δείχνει πόσο σκίσιμο και κυνήγι θέλει το 125 2Τ για να πάει γρήγορα. Αν μάθει κάποιος να οδηγεί έτσι μετά πετάει ό,τι και να καβαλήσει.

Ενα 450 θα έκανε τα ίδια στη πίστα δουλεύοντας στις χαμηλομεσαίες κι έχοντας άφθονα αποθέματα [σχεδόν περιττής] δύναμης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε ίδια φάση είμαι και γω για μότοκροσσ γιατί δε με παίρνει για πινακίδες ασφάλειες και τέτοια

και από ότι έχω καταλάβει με 125 θα μάθεις να οδηγάς χώμα γιατί πρέπει να είσαι συνέχεια τέρμα για να τσουλάει ενώ με το 250 θα το ευχαριστηθείς περισσότερο λόγω γκαζιού αλλά δε θα είναι εύκολο, για δίχρονα πάντα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην βάζετε βιντεάκια με Yz 125 γιατί με βλέπω να ληστέυω καμιά τράπεζα.

Πάντως τα 250 δίχρονα από ότι έχω ακούσει είναι πολύ δύσκολα και σε κουράζουν από το πολύ γκάζι.

Φίλος που έτρεχε αγώνες μότοκρος όταν ήταν μικρός είχε ένα 125 YZ και όταν πήγε σε 250 YZ δεν το μπορούσε καθόλου, του φαινόταν πολύ δυνατό και τον πονούσαν τα χέρια του. Και μου είπε χαρακτηριστικά πως το kawasaki zx-12 που επίσης έχει του φαινόταν πολύ πιο ήρεμο.

Τα 125 είναι τα πιο τεχνικά και έχουν αρκετό γκάζι για έναν αρχάριο και όχι μόνο.

Βέβαια άν θες και χρήση ενδούρο τότε καλύτερα είναι να πας σε κάτι πιο δυνατό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθαρα για enduro ενδιαφερομαι, να αποκλεισω καποιο 125 καθαρο δηλαδη? Δεν γινεται να κανεις βολτα σε βουνο με ενα καθαρο? Για πιστα δεν το βλεπω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η καλυτερη λυση ειναι 200 διχρονο ή 250 τετραχρονο πιστεψτε με. Το 200αρι εχει ροπη δεν ειναι οπως το 125 που παλευεις με το σασμαν συνεχως και δεν ειναι 250αρι να σε κουρασει απο την υπερβολικη δυναμη. Και φυσικα το 250αρι τετραχρονο ειναι οτι καλυτερο για να ξεκινησει καποιος.Και μιλαμε παντα για εντουρο και μονοπαταδες οχι πιστακια και φλαταδουρες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η καλυτερη λυση ειναι 200 διχρονο ή 250 τετραχρονο πιστεψτε με. Το 200αρι εχει ροπη δεν ειναι οπως το 125 που παλευεις με το σασμαν συνεχως και δεν ειναι 250αρι να σε κουρασει απο την υπερβολικη δυναμη. Και φυσικα το 250αρι τετραχρονο ειναι οτι καλυτερο για να ξεκινησει καποιος.Και μιλαμε παντα για εντουρο και μονοπαταδες οχι πιστακια και φλαταδουρες

Επειδη στην περιοχη μου δεν εχει μονοπατια,και σιγουρα δεν εχω χρονο να ταξιδεψω για να βρω,εχει μεγαλες διαδρομες με χωματοδρομους με πετρα,εχει αμοθινες και εχει και χωραφια ανοιχτα...θα με καλυψει ενα 200 διχρονο εντουρο? πχ ktm exc η μηπως ειναι αρκετο και ενα yamaha wr 200? Eχω μπερδευτει πολυ ομολογω,δεν εχω εμπειρια και φοβαμαι μηπως δωσω τα λεφτα και δεν κανει το μηχανακι γι αυτο που θελω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλος που έτρεχε αγώνες μότοκρος όταν ήταν μικρός είχε ένα 125 YZ και όταν πήγε σε 250 YZ δεν το μπορούσε καθόλου, του φαινόταν πολύ δυνατό και τον πονούσαν τα χέρια του. Και μου είπε χαρακτηριστικά πως το kawasaki zx-12 που επίσης έχει του φαινόταν πολύ πιο ήρεμο.

Τα παλαιά μεγάλα δίχρονα ήταν πολύ πιο δυνατά από τα σύγχρονα και σου τέντωναν τα χέρια.

Με την έλευση του αντιπάλου δέους των τετραχρόνων τα δίχρονα προσπάθησαν να αποκτήσουν περισσότερη ροπή και φιλικότητα χάνοντας σε γκάζια. :thumbsdown:

Το ΜΟΤΟ δυναμομέτρησε το EXC300 στους 37-38 ίππους στον τροχό! Κάποτε ένα 300άρι θα έβγαζε χαλαρά 50 άγρια άλογα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο την επικεφαλίδα σου εχω μπερδευτεί.Θέλεις μηχανακι μοτοκρος ή εντουρο για βολτίτσες στο βουνο;Αν θελεις το δευτερο εχω να προτείνω οπως και οι προλαλησαντες καποιο 250 τετράχρονο η΄καποια δίχρονα οπως ΚΤΜ 200 exc ή καποιο παλαιότερο ΚΤΜ400.Προς θεου μην παρεις κανενα YZή RM γιατι θα σε παιδέψουν καθοτι ειναι μοτοκρος και εχουν σημαντικές διαφορές απο τα εντουρο οπως πχ πιο κοντο κιβώτιο που δεν αφήνουν το μηχανακι να απλώσει όπως αλλο σεταρισμα αναρτήσεων κτλ.Θελεις ενα ροπατο μηχανακι με ενα σεταρισμενο αρκετά συνολο αναρτήσεων και με οσο δυνατόν μικρότερη και οικονομικότερη συντήρηση.

Υγ.Παιδια καλο θα ειναι οσοι σε τέτοιου ειδους ερωτήσεις και επειδη ο αλλος δεν γνωρίζει μην προτείνεται οτι σας ερθει στον νου εκεινη την στιγμή γιατι πολλα ειναι λαθος και ακατάλληλα μηχανάκια για κάποιον που θα βγει πρωτη φορα στο χωμα.Δεν κανουν ολα τα χωμάτινα την ιδια δουλεια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο την επικεφαλίδα σου εχω μπερδευτεί.Θέλεις μηχανακι μοτοκρος ή εντουρο για βολτίτσες στο βουνο;Αν θελεις το δευτερο εχω να προτείνω οπως και οι προλαλησαντες καποιο 250 τετράχρονο η΄καποια δίχρονα οπως ΚΤΜ 200 exc ή καποιο παλαιότερο ΚΤΜ400.Προς θεου μην παρεις κανενα YZή RM γιατι θα σε παιδέψουν καθοτι ειναι μοτοκρος και εχουν σημαντικές διαφορές απο τα εντουρο οπως πχ πιο κοντο κιβώτιο που δεν αφήνουν το μηχανακι να απλώσει όπως αλλο σεταρισμα αναρτήσεων κτλ.Θελεις ενα ροπατο μηχανακι με ενα σεταρισμενο αρκετά συνολο αναρτήσεων και με οσο δυνατόν μικρότερη και οικονομικότερη συντήρηση.

Υγ.Παιδια καλο θα ειναι οσοι σε τέτοιου ειδους ερωτήσεις και επειδη ο αλλος δεν γνωρίζει μην προτείνεται οτι σας ερθει στον νου εκεινη την στιγμή γιατι πολλα ειναι λαθος και ακατάλληλα μηχανάκια για κάποιον που θα βγει πρωτη φορα στο χωμα.Δεν κανουν ολα τα χωμάτινα την ιδια δουλεια!

Οκ,θελω ενα μηχανακι ελαφρυ, μικρου κυβισμου ,διχρονο (λογω ευκολης συντηρησης) για χωματινες βολτες, δεν εχω εμπειρια απο χωμα,δεν εχω βλεψεις για πιστα,αλλα θελω καποια στιγμη να το βγαζω εκτος χωματινου δρομου ,παραδειγμα σε κανενα χωραφι αναβαση σε λοφο κτλ...τα χρηματα που μπορω να διαθεσω ειναι max 2000 ευρω

Και για να μην σας κουραζω τι θα προτεινατε απ τα παρακατω: yamaha wr200,ktm exc 125-200,husqvarna wr125.

Η αληθεια ειναι οτι πριν μπω εδω προσανατολιζομουν σε καποιο καθαρο δεκαετιας,125 yz,cr αλλα διαβαζοντας καποια πραγματα αρχισα να αλλαζω γνωμη.

Ευχαριστω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα