Jump to content
KaTeMas

Metal Hammer strikes...

Recommended Posts

Καλό φαίνεται, μου θύμισε πολύ Six Degrees. Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι η παραγωγή στα τύμπανα. Από τότε που ήρθε ο Mangini πολύ κομπρεσαρισμένα μου ακούγονται. Πάντως γενικά το όλο εγχείρημα που θέλουν να κάνουν με τον νέο δίσκο αν πετύχει θα μιλάμε για έπος! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Έλα μωρέ με τους κουλούς :p

Αν πάντως υπήρχε λεξικό αντωνύμων στη metal μουσική,δίπλα στους Theater θα υπήρχε κάποια τέτοια μπάντα με κάποιο αντίστοιχο έπος...

Τροποποιήθηκε από τον efkola

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλλο ένα κομμάτι από το The Astonishing μια εβδομάδα πριν την κυκλοφορία του. Πώς σας φαίνεται;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πφφ μέτριο μου φάνηκε. Θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στο octavarium. Δυστυχώς έχουν βρει μια "φόρμα" τελευταία και την επαναλαμβάνουν χωρίς να έχουν να δείξουν κάτι το διαφορετικό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πφφ μέτριο μου φάνηκε. Θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στο octavarium. Δυστυχώς έχουν βρει μια "φόρμα" τελευταία και την επαναλαμβάνουν χωρίς να έχουν να δείξουν κάτι το διαφορετικό.

Είμαι αισιόδοξος, γιατί νομίζω ότι συνηθίζουν να προβάλλουν πρώτα τα πιο "αδιάφορα" και "απλά" κομμάτια κάθε album. Πάντως πέρα απ' την τελευταία (που δεν της έχω δώσει και πολλή σημασία) δεν έχω απογοητευτεί από καμία κυκλοφορία τους.

Τροποποιήθηκε από τον ritchie

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μακάρι να ισχύει αυτό που λες. Σου άρεσε και το systematic chaos?

Ναι μου άρεσε. Μπορεί να είναι από τα τελευταία στη λίστα, αλλά έχει ωραία κομμάτια κατά τη γνώμη μου. Εντάξει ισχύει ότι τελευταία δεν υπάρχει η "έκπληξη" (με ορισμένες εξαιρέσεις όπως το The Count of Tuscany), αλλά τα 'χουν κάνει όλα οι άτιμοι. :tongue:

Συμπτωματικά αυτή τη στιγμή ακούω αυτό:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισχύει, δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να είναι απογοητευμένος από την συνολική καριέρα τους. Απλά κουβέντα να γίνεται :thumbsup1:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έλα μωρέ με τους ατάλαντους :biggrin:

Εδώ η πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα 30 χρόνια πριν ως μαθητές ακόμα του Berklee με το όνομα Majesty,πριν ακόμα γίνουν γνωστοί ως Dream Theater.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τροποποιήθηκε από τον ΓΙΑΝΝΗΣ Δ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@kpapageo το έχουν ανεβάσει και officially: https://www.youtube.com/playlist?list=PLToa5JuFMsXR7S5f8Ti0IWHYFOU5WclqA

(το postάρω σε περίπτωση που "κατεβάσουν" το link που έδωσες)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ΓΙΑΝΝΗΣ Δ

Τώρα είδα το μήνυμα που έχεις κάτω από το όνομα σου... Υπερδίσκαρος! :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά την πρώτη ακρόαση του The Astonishing ας κάνω κάποια σύντομα σχόλια.

Κατ' αρχάς, να αναφέρω ότι δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός γιατί αφενός έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς τους Dream Theater, εφετέρου έχω μια λατρεία προς τα concept albums. Στο δια ταύτα τώρα: Την ιστορία είναι εύκολο να την "παρακολουθήσεις" μέσα από τους στίχους (για περισσότερες λεπτομέρειες κανείς μπορεί να επισκευτεί την ιστοσελίδα του album). Δεν πρόκειται για καμιά φοβερή σύλληψη, θα τη χαρακτήριζα απλά ένα "παραμύθι".

Όλα τα κομμάτια έχουν μια θεατρικότητα η οποία αναδεικνύεται από την εξαιρετική ερμηνεία του LaBrie, ο οποίος πραγματικά "παίζει" όλους τους ρόλους άψογα - σα να 'ναι ηθοποιός. Όμως, από εδώ ξεκινά ίσως και το μειονέκτημα του εγχειρήματος. Μου έδωσε την εντύπωση ότι όλα δουλεύουν για να υποστηρίξουν τα φωνητικά μέρη και τα καθαρά ορχηστρικά έχουν περιορισμένο ρόλο, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο σε δουλειές των DT. Ωστόσο, είμαι επιφυλακτικός διότι κατά την ακρόαση πιθανώς να έδωσα περισσότερο σημασία στους στίχους - προκειμένου να ακολουθήσω την πλοκή της ιστορίας - και λιγότερο στη μουσική.

Από την αρχή του δίσκου και με την παρουσίαση των μουσικών μοτίβων που "εμφανίζονται" σε όλη τη διάρκειά του (Dystopian Overture) γίνεται αντιληπτό ότι πιθανώς θα αποτελείται κυρίως από low- και mid-tempo συνθέσεις. Πράγματι αυτό επιβεβαιώνεται, με τα περισσότερο "σκληρά" και "γρήγορα" κομμάτια να είναι σπάνια, ενώ ταυτόχρονα να αποτελούν - κατ' εμέ - και τις καλύτερες στιγμές του (π.χ. Three Days, A New Beginning, The Path That Divides). Το album έχει πολύ καλή συνοχή και τα μουσικά themes ταιριάζουν άψογα με την εξέλιξη της ιστορίας δίνοντας το συναίσθημα που πρέπει. Σε κάποια σημεία, όμως, μοιάζουν επαναλαμβανόμενα και για ορισμένα κομμάτια έχεις την αίσθηση ότι υπάρχουν απλά και μόνο για να προχωρήσει η πλοκή.

Αν θεωρώ επιτυχημένο το εγχείρημα;
Ναι το θεωρώ, διότι καταφέρνει να μετατρέψει μια απλή ιστορία σε ένα ευχάριστο θεατρικό έργο (κάπως έτσι το "είδα" εγώ).

Αν μοιάζει με κάποια προηγούμενη δουλειά των DT;
Πέρα από κάποιες μελωδίες και μουσικές τεχνοτροπίες τους, θα έλεγα ότι συνολικά είναι διαφορετικό απ' ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Αν μου άρεσε;
Η πρώτη αίσθηση που είχα κατά τη διάρκεια της ακρόασης ήταν μια μικρή ανυπομονησία για "κάτι περισσότερο". Λίγο η προσμονή, εκ των προτέρων, για κάτι πολύ καλύτερο, λίγο ότι αμέσως πριν είχα ακούσει το εκπληκτικό "Scenes from a Memory" με είχε καταστήσει αυστηρό κριτή. Με την ολοκλήρωσή του όμως κατάλαβα ότι αυτό το "περισσότερο" που περίμενα να ακούσω ήταν οι "γνώριμοι DT", δηλαδή κάτι που να μου θυμίσει τις προηγούμενες καλές στιγμές τους. Ε λοιπόν αυτό δε συνέβη, γιατί απλούστατα αυτή η δουλειά τους δε μοιάζει με καμία άλλη και σε καμία περίπτωση επειδή το album δεν έχει καλές στιγμές. Αντιθέτως, είναι στο σύνολό του μία από αυτές και μάλιστα ξεχωριστή. Λοιπόν, ναι μου άρεσε και ιδιαίτερα γι' αυτή την αίσθηση του ξεχωριστού.

Αυτά από μένα. :smile:

Υ.Γ.1: Όποιος περιμένει κάτι από τους παλιούς καλούς Dream Theater πιθανώς να απογοητευτεί. Αυτό όμως είναι και το "παράδοξο". Πρόκειται για ένα album που δε μοιάζει με DT, αλλά που μόνο αυτοί θα μπορούσαν να συνθέσουν.

Υ.Γ.2: Μου έλειψε ο Myung σ' αυτό εδώ. Ελπίζω "να τον βρω" σε επόμενες ακροάσεις, γιατί σίγουρα θα υπάρξουν. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και πολύ καλά του'χεις κάνει!

Ακούστε και αυτό από το αθηναϊκό live ενός συγκροτήματος που προσωπικά μου αρέσει πολύ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα