Jump to content
ALX™

Τα εν Ελλάδι καταστήματα αξεσουάρ μοτό και αναβάτη, είναι απλά δοκιμαστήρια για σένα?

Τα εν Ελλάδι καταστήματα αξεσουάρ μοτό και αναβάτη, είναι απλά δοκιμαστήρια για σένα?  

138 ψήφοι

1. 1. Χρησιμοποιείς τα εδώ καταστήματα μόνο ως δοκιμαστήρια για να βρεις το νούμερό σου σε κάτι που ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις?

• Πάντα! Δεν ψωνίζω τίποτα από Ελλάδα πια.
      9
    • Τις περισσότερες φορές ναι.
      37
    • Κάποιες φορές ναι.
      34
    • Δεν θα το έλεγα. Συνήθως ψωνίζω από Ελλάδα.
      24
    • Ποτέ. Δοκιμάζω μεν, αλλά ψωνίζω κιόλας. Δεν ψωνίζω από το ίντερνετ επειδή φοβάμαι ότι θα γίνει λάθος στο νούμερο κτλ.
      6
    • Συνήθως ψωνίζω από Ελλάδα. Προτιμώ το χρήμα να μένει στη χώρα μου και δεν εμπιστεύομαι τις συναλλαγές μέσω ίντερνετ.
      9
  2. 2. Αν σε ρωτούσαν στα 5 πράγματα που αγοράζεις, πόσα είναι από Ελλάδα και πόασα από ίντερνετ, τι θα απαντούσες? Επίσης στις απαντήσεις με τα κεφαλαία επέλεξε τι αγοράζεις συνήθως.

• Κανένα από Ελλάδα. Όλα από ίντερνετ
      8
    • 1 από Ελλάδα 4 από ίντερνετ
      34
    • 2 από Ελλάδα 3 από ίντερνετ
      30
    • 3 από Ελλάδα, 2 από ίντερνετ
      18
    • 4 από Ελλάδα, 1 από ίντερνετ
      18
    • Όλα από Ελλάδα. Δεν ψωνίζω από ίντερνετ.
      14
    • ΑΓΟΡΑΖΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΝΑΒΑΤΗ (ΚΡΑΝΟΣ-ΜΠΟΥΦΑΝ-ΓΑΝΤΙΑΠΑΝΤΕΛΟΝΙ-ΜΠΟΤΕΣ-ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΑ ΚΑ)
      20
    • ΑΓΟΡΑΖΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ.ΣΤΟΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΓΕΝΙΚΩΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΘΟΣ.
      22
    • ΑΓΟΑΡΑΖΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ.
      34
  3. 3. Είσαι ικανοποιημένος γενικώς από τις αγορές που κάνεις μέσω ίντερνετ (εκτός Ελλάδας) σε τιμές, ποικιλία, εξυπηρέτηση, χρόνος αποστολής/παραλαβής κτλ? Επίσης στις απαντήσεις με τα κεφαλαία, επέλεξε αν την έχεις πατήσει κάποια στιγμή σε κάτι.

• Ναι πολύ. Οι τιμές άψογες που ακόμα και με τα μεταφορικά, είναι πολύ χαμηλότερες από την Ελλάδα.Ποικιλία και εξυπηρέτηση κορυφή.Ακόμα και ο χρόνος αποστολής είναι λογικός.
      58
    • Όλα καλά, μόνο που με ενοχλεί αρκετά ο χρόνος αποστολής/παραλαβής
      18
    • Το κάνω μόνο και μόνο για τις καλύτερες τιμές. Αλλιώς και τα εδώ μαγαζιά μια χαρά είναι και το παίρνεις και αμέσως αυτό που θες.
      33
    • Νομίζω ότι αυτή η όποια διαφορά τιμής υπάρχει, ισοσταθμίζεται με την χαρά της άμεσης αγοράς που κάνεις από τα εδώ καταστήματα. Μου τη δίνει να περιμένω να έρθει από το εξωτερικό τόσες μέρες!
      2
    • Δεν ψωνίζω από ίντερνετ.
      12
    • ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΟ.ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΕΔΩ
      8
    • ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΣΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΟΥ
      7
    • ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ. ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΤΕΛΩΝΕΙΟ.
      8
    • Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ Ή ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΠΡΑΓΜΑ.
      4
    • ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΑ
      37

Recommended Posts

Αγορα εξοπλισμου για μενα παιρνω μονο απο εδω.

Κυριως για να μην εχω προβλημα με τα μεγεθη

Η διαφορα αναμεσα στο XL και στο XXL ειναι καμια φορα χαοτικη.

Και η αληθεια ειναι οτι σε συγκεκριμενο καταστημα βρισκω και χαμηλες τιμες και ποικιλια και ποιοτητα.

Α και να μην ξεχασω: Ευκολη προσβαση.

Και επισης δεν ψειριζω και πολυ. Γιατι εχω φτασει στο συμπερασμα οτι πολλες φορες καταπινωμεν τον ελεφα και διυλιζωμεν τον κωνοπα. Οχι θελω ετσι θελω αλλιως και μηπως ξερετε τι διαφορα εχει αυτο με εκεινο και μηπως εκεινο το review στο ταδε σαιτ μηπως δεν τα λεει καλα και δεν εχει την ταδε μεμβρανη και εχει τη δεινα κτλ κτλ. Τεσπα ξεφυγα και αυτο ισως να ηταν θεμα για νεο τοπικ.

Για αγορα εξοπλισμου για τη μηχανη που τα πραγματα ειναι πιο δεδομενα (λες το μοντελο που εχεις χρονολογια κτλ κτλ και τελειωσες) δεν εχω παρει ακομα κατι ενεκα που δεν εχω εξοικειωθει ακομα με τις διαδικτυακες αγορες.

Αν χρειαστω παντως κατι εχω καποιους καλους φιλους αναμεσα στη βορεια αρμαθα του mybike που ασχολουνται οποτε δεν αγχωμαι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

τελικα βρηκαμε στη λαμια με 1800 ευρω τις ιδιες ακριβως

απλα ταξιδεψαν κατα λαθος μεχρι την μυτηληνη... και ηρθαν με καθυστερηση 10 ημερων. (αλλο θεμα αυτο)

...στο ebay οσο και αν εψαξα σε ολα, δε βρηκα τετοια τιμη! επισης, ζελατινα μαμα 120 αντιπροσωπεια, 70 σε αυτο το μαγαζι.

δε ξερω τι κανει ο ανρθωπος και πουλαει τοσο χαμηλα :surrender:

βρισκεται στον πειραια, λεγεται ΑΡΑΘΥΜΟΣ αλλα το μαγαζι ειναι στην επωνυμια της γυναικας του,

παντως πρεπει να λεγεται μοτο αραθυμος (λογικα)

κατσε ρε συ γιαννη....λες οτι τις βρηκες απο λαμια.....ταξιδεψαν μεχρι μυτιληνη...κ ο αραθυμος ειναι στον πειραια....

βγαζεις ακρη?

:uglystupid2: :uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά θέλω να κάνω μία παρατήρηση.

Συγκρίνουμε τα εδώ μαγαζιά με τα ηλεκτρονικά μαγαζιά (ούτε καν με αντίστοιχα, υπαρκτά μαγαζιά του εξωτερικού μερικές φορές) και με βάση την τιμή και μόνο λέμε ότι οι εδώ κλέβουν, θέλουν να βγάλουν πολλά από ένα κομμάτι κλπ.

Εμάς είναι λογικό να μας ενδιαφέρει μόνο η τελική τιμή του προϊόντος και καλά κάνουμε και διαλέγουμε και αγοράζουμε από τον φθηνότερο επαγγελματία, όπου κι όποιος κι αν είναι αυτός. Την τσέπη μας κοιτάμε και καλά κάνουμε τέτοιες εποχές.

Αυτό όμως δεν μας δίνει το δικαίωμα, βασιζόμενοι στις μεγάλες διαφορές τιμής που βλέπουμε, να λέμε κλέφτες ή κερδοσκόπους τους Έλληνες μαγαζάτορες. Το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι ανταγωνιστικό, ΔΕΝ βοηθάει τον επιχειρηματία να είναι ανταγωνιστικός ακόμη κι αν το θέλει και το επιδιώκει. Οι νόμοι δεν είναι ίδιοι εδώ και στο εξωτερικό, τα εργασιακά, τα φορολογικά, οι μισθώσεις επαγγελματικών χώρων κλπ κλπ δεν είναι ίδια εδώ και έξω. Ο εδώ επιχειρηματίας χάνει από τη σέντρα με όσα έχει να αντιμετωπίσει... Γι' αυτό όλο λέμε ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Αυτές οι χαοτικές διαφορές ισχύουν όταν συγκρίνουμε πραγματικά μαγαζιά της Ελλάδας με πραγματικά μαγαζιά του εξωτερικού. Αν αρχίσουμε να συγκρίνουμε πραγματικό μαγαζί στην Ελλάδα με καθαρά ηλεκτρονικό μαγαζί έξω, τότε οι διαφορές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εδώ επιχειρηματίες μπορεί να είναι απλώς ασύλληπτες!!!

Θέλω να καταλήξω στο ότι, άσχετα με το τι θα κάνουμε εμείς (και καλά θα κάνουμε να κοιτάξουμε την τσέπη μας τέτοιες μέρες που διανύουμε), καλό είναι να μην θεωρούμε εκ προοιμίου κλέφτες και απατεώνες τους Έλληνες επιχειρηματίες. Πολλοί είναι σωστοί και τίμιοι και προσπαθούν πολύ να είναι ανταγωνιστικοί αλλά πλέον καλούνται να ανταγωνιστούν τον κάθε επιχειρηματία στο εξωτερικό που δουλεύει με εντελώς άλλες συνθήκες και εντελώς άλλη νομοθεσία και είναι πολύ πιο ευέλικτος και ανταγωνιστικός με το που ξεκινάει να δουλεύει... ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα μαγαζιά την Ελλάδα, τα περισσότερα τουλάχιστον, το έχουν παραχέσει το θέμα!!!

Προσπαθούν να βγάλουν τεράστια κέρδη και κοροϊδεύουν τους πελάτες τους!!! Εδώ κοιτάνε να βγάλουν από την μύγα ξύγκι!!!

Θα τους ευχόμουν να κλείσουν όλοι τους αλλά δεν θέλω να χάσω τα δοκιμαστήριά μου...

Καταλαβαίνω οτι υπάρχει αγανάκτηση στις μέρες μας αλλα με κανα δυο καραγκιόζιδες μην ισοπεδώνουμε τα πάντα.Αυτό το "τεράστια κέρδη" είναι λίγο σχετικό.Κάνε τη σύγκριση και και σκέψου:διαφορά δυναμικής ένα μαγαζί στην αθήνα με ένα στην αγγλία που πουλάει μέσω ebay σε όλο τον κόσμο,κάτι που ελληνικό μαγαζί δεν θα το κάνει ποτέ.Απλά ο ένας πρέπει να ζήσει με 10 πελάτες κι άλλος με 100.Εγώ χαίρομαι που οι τεράστιες διαφορές στα λάστιχα έχουν εξομαλινθεί.Συμφωνούμε οι περισσότεροι οτι για 20% δεν αξίζει.Για μια εξάτμηση που πήρα πρόσφατα με διαφορά απο 500 εδώ με 400 δεν χαρίζω ούτε κι εγώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά θέλω να κάνω μία παρατήρηση.

Συγκρίνουμε τα εδώ μαγαζιά με τα ηλεκτρονικά μαγαζιά (ούτε καν με αντίστοιχα, υπαρκτά μαγαζιά του εξωτερικού μερικές φορές) και με βάση την τιμή και μόνο λέμε ότι οι εδώ κλέβουν, θέλουν να βγάλουν πολλά από ένα κομμάτι κλπ.

Εμάς είναι λογικό να μας ενδιαφέρει μόνο η τελική τιμή του προϊόντος και καλά κάνουμε και διαλέγουμε και αγοράζουμε από τον φθηνότερο επαγγελματία, όπου κι όποιος κι αν είναι αυτός. Την τσέπη μας κοιτάμε και καλά κάνουμε τέτοιες εποχές.

Αυτό όμως δεν μας δίνει το δικαίωμα, βασιζόμενοι στις μεγάλες διαφορές τιμής που βλέπουμε, να λέμε κλέφτες ή κερδοσκόπους τους Έλληνες μαγαζάτορες. Το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι ανταγωνιστικό, ΔΕΝ βοηθάει τον επιχειρηματία να είναι ανταγωνιστικός ακόμη κι αν το θέλει και το επιδιώκει. Οι νόμοι δεν είναι ίδιοι εδώ και στο εξωτερικό, τα εργασιακά, τα φορολογικά, οι μισθώσεις επαγγελματικών χώρων κλπ κλπ δεν είναι ίδια εδώ και έξω. Ο εδώ επιχειρηματίας χάνει από τη σέντρα με όσα έχει να αντιμετωπίσει... Γι' αυτό όλο λέμε ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Αυτές οι χαοτικές διαφορές ισχύουν όταν συγκρίνουμε πραγματικά μαγαζιά της Ελλάδας με πραγματικά μαγαζιά του εξωτερικού. Αν αρχίσουμε να συγκρίνουμε πραγματικό μαγαζί στην Ελλάδα με καθαρά ηλεκτρονικό μαγαζί έξω, τότε οι διαφορές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εδώ επιχειρηματίες μπορεί να είναι απλώς ασύλληπτες!!!

Θέλω να καταλήξω στο ότι, άσχετα με το τι θα κάνουμε εμείς (και καλά θα κάνουμε να κοιτάξουμε την τσέπη μας τέτοιες μέρες που διανύουμε), καλό είναι να μην θεωρούμε εκ προοιμίου κλέφτες και απατεώνες τους Έλληνες επιχειρηματίες. Πολλοί είναι σωστοί και τίμιοι και προσπαθούν πολύ να είναι ανταγωνιστικοί αλλά πλέον καλούνται να ανταγωνιστούν τον κάθε επιχειρηματία στο εξωτερικό που δουλεύει με εντελώς άλλες συνθήκες και εντελώς άλλη νομοθεσία και είναι πολύ πιο ευέλικτος και ανταγωνιστικός με το που ξεκινάει να δουλεύει... ;)

Δεν αντελήφθην?

Μέχρι πρότινος, όλες οι χώρες είχαν μεγαλύτερο ΦΠΑ από εμάς (μόνο οι άγγλοι με 17.5% είχαν χαμηλότερο), γερμανοί, ισπανοί, ιταλοί παίζουν στα 19 και 20% και πάλι ήταν ΠΟΛΥ πιο φθηνοί από την Ελλάδα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν αντελήφθην?

Μέχρι πρότινος, όλες οι χώρες είχαν μεγαλύτερο ΦΠΑ από εμάς (μόνο οι άγγλοι με 17.5% είχαν χαμηλότερο), γερμανοί, ισπανοί, ιταλοί παίζουν στα 19 και 20% και πάλι ήταν ΠΟΛΥ πιο φθηνοί από την Ελλάδα

Αν σκέφτεσαι μόνο το ΦΠΑ ως συγκριτικό ή ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι φυσικό να μην αντιλαμβάνεσαι τι λέω.

Μέχρι πρότινος, η μίσθωση επαγγελματικής στέγης ήταν 9ετής (αν είναι δυνατόν), και μπορούσες να φύγεις ως επιχειρηματίας μόνο μετά από 2 χρόνια κι αυτό αν έδινες 6μήνες προειδοποίηση και 4 μισθώματα αποζημίωση... Δηλαδή από τη στιγμή που θα έβλεπες ως επιχειρηματίας ότι δεν σηκώνουν το ενοίκιο οι δουλειές, έπρεπε να δώσεις 10 μισθώματα για να "απεμπλακείς"... Δύσκαμπτο το πράγμα... ευτυχώς άλλαξε μόλις τον περασμένο Απρίλιο.

Φορολογικά, σε μερικές Ευρωπαϊκές χώρες, οι νέες επιχειρήσεις έχουν ευνοϊκή φορολογική αντιμετώπιση, δηλαδή λιγότερη φορολογία για τα πρώτα 3 - 5 χρόνια (ανάλογα με τη χώρα) μέχρι "να σταθούν στα πόδια τους"... Γίνεται ειδική συμφωνία και υπογράφεται μεταξύ τοπικής εφορίας και επιχείρησης!!! Εδώ έχουμε αλλάξει 28 φορολογικά νομοσχέδια σε μία 10ετία (περίπου 3 φορολογικά νομοσχέδια το χρόνο), ο επιχειρηματίας δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει αλλά παρόλα αυτά καλείται να επενδύσει και να ανταγωνιστεί τα περιθώρια κέρδους του Ευρωπαίου (που όμως λόγω σταθερότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος παίρνει μικρότερο ρίσκο)....

Αντίστοιχα δύσκαμπτα είναι τα εργασιακά, η έκδοση αδειών λειτουργίας. Για μια άδεια λειτουργίας, σε πολλές χώρες του εξωτερικού, θέλει λίγες μέρες και κοστίζει λίγα σε σχέση με εδώ που θέλει συχνά μήνες ολόκληρους και πολλές φορές υπερβολικά έξοδα σε δικηγόρους για χαρτούρα, μηχανικούς, παράβολα κλπ μέχρι να πάρεις άδεια λειτουργίας (και πληρώνεις και τα ενοίκια εν τω μεταξύ χωρίς να λειτουργείς)... Έχω πρόσφατο παράδειγμα (από τα πάρα πολλά που έχω συναντήσει) ανθρώπου που πρέπει να περιμένει 3 μήνες να πάρει άδεια για το μαγαζί του απλά και μόνο γιατί προκηρύχθηκαν αυτοδιοικητικές εκλογές και σταμάτησαν οι εκδόσεις αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος από τον εκεί δήμο... Τα ενοίκια τα πληρώνει όμως... αλλά δουλειά δεν τον αφήνουν να κάνει... ήρθαν οι εκλογές και σταμάτησε η γη!... :kaaaala:

Να μιλήσω για ανταγωνιστικότητα στις μεταφορές; Άστο καλύτερα γιατί θα αρχίζω τα κακά λόγια και θα πάω για μπανάκι. Εδώ έχουμε ως μόνο μέσο το φορτηγό για μεταφορές. Είναι ένα μέσο μη-ανταγωνιστικό και ακριβό για περισσότερα από 400 χλμ απόσταση. Έξω έχουν και τρένο (πολύ πιο φθηνό, ρίχνει τα μεταφορικά που καλούνται να πληρώσουν οι επαγγελματίες ανά παραγγελία και άρα μπορούν να ζητάνε λιγότερα από τον πελάτη), έχουν και υδάτινες μεταφορές σε κανάλια και ποτάμια (ακόμη πιο φθηνά από το τρένο) κλπ κλπ.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας έχει χάσει απλά και μόνο γιατί επέλεξε να επενδύσει και να επιχειρήσει στην Ελλάδα. Είναι χαμένος από χέρι, δύσκολα θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τους όμοιούς του στο εξωτερικό. Αυτό ισχυρίζομαι, δεν επιχειρεί στο ίδιο περιβάλλον με τον αντίστοιχο επιχειρηματία του εξωτερικού, άρα δεν μπορεί (όσο κι αν το θέλει) να τον ανταγωνιστεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν το καταλαβαίνω (πλήρως) αυτό. Οι δυσκολίες είναι για να ξεκινήσεις την επιχείρηση, δεκτό και κατανοητό.

Οι μεγάλες εταιρείες όμως στην Ελλάδα, που φέρνουν είδη μοτοσυκλέτας και αναβάτη, αυτοί τι δυσκολίες έχουν και βαράνε στο κεφάλι? Γιατί ας πούμε η Μοτοδυναμική πουλάει μπουφάν και παντελόνια 80 και 100ε πάνω σε σχέση με το εξωτερικό? Δώσανε πολλά νοίκια μπροστά? Γιατί η ΚΤΜ στην Ελλάδα πουλάει τους λαιμούς akrapovic 850ε (χωρίς μεταφορικά) και εγώ τους βρίσκω 750ε (με μεταφορικά) από μαγαζί στην Αγγλία? Έχουν και αυτοί πρόβλημα με τις εκλογές?

Και πολλά άλλα παραδείγματα, δεν είναι όλοι τους μεροκαματιάρηδες μικρομαγαζάτορες...

Κλείνοντας, δεν συζητάμε για τις τρελλές προσφορές που γίνονται σε μοντέλα και είδη προηγούμενων ετών.... εδώ για να θεωρηθεί κάτι στοκ, πρέπει να περάσει 5ετία και βάλε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από τότε που ανακάλυψα ότι μέσα από τον υπολογιστή, φέρνω το μαγαζί του Γερμανού, του Αγγλου, του Αμερικάνου στο σπίτι μου, άρχισα να ξανασκέφτομαι πολύ πια τις αγορές από εδώ. Οι τιμές του εδώ, διαφέρουν παρασάγγας με τις τιμές του εκεί.

Όταν πχ η colori πουλούσε και πουλάει το HJC full carbon στα 450€ και το έδινε σε υπερπροσφορά στα 360€, την ίδια στιγμή το αγόραζα από Αγγλία με 185€ ΜΕ τα μεταφορικά!

Όταν αγοράζω μια επώνυμη κάρτα μνήμης microSD 8gb στα 7€ ενώ εδώ ζητάνε 20€?

Όταν αγόρασα ένα mp3 FM transmiter για το αυτοκίνητο στα 7,90€ με μεταφορικά από Αγγλία, την ίδια στιγμή το πουλούσε ιντερνετικό μαγαζί στην Αθήνα με 18€ + 6€ μεταφορικά να μου το φέρουν στο σπίτι :uglystupid2::mB_faskelo:

Όταν αγόρασα πλήρη βάση ram mount για κάμερα/GPS με κάτω στήριξη, βραχίωνα, άνω στήριξη στα 28€ με μεταφορικά από Αμερική, εδώ έφτανε σχεδόν τα 40€ + τα έξοδα αποστολής...άλλα 5€!. (και το άλλο ήρθε από Αμερική μην ξεχνάτε!!! )

Όταν αγόρασα ένα ρολόι casio στα 30€ ενώ για το ίδιο ρολόι εδώ ζητούσαν τα μαγαζιά 60€?

Και τέλος αγόρασα μια ολόκληρη μοτοσυκλέτα μέσω ίντερνετ με 2000€ τουλάχιστον κάτω απ' όσο πουλούσαν οι εδώ! :tooth:

Με ποια λογική θα προτιμήσω ξανά τα Ελληνικά μαγαζιά? Ναι, το καταλαβαίνω έχουν έξοδα, είναι ακριβή η ζωή και πρέπει αν βγάλουν κέρδος ώστε να ανταπεξέλθουν κι αυτοί, αλλά την σήμερον ημέρα όλοι φυλάμε το κώλο μας! Θα κοιτάξουμε την δική μας τσέπη κι όχι την φιλανθρωπία μας για τους μαγαζάτορες. Όταν έχεις τέτοιο ανταγωνισμό, κόβεις κι εσύ από τις τιμές σου, βγάζεις λίγα, αλλά τα βγάζεις τουλάχιστον, κι είναι σχεδόν ευχαριστημένοι όλοι. Όχι να πουλάς σχεδόν διπλή τιμή απ' ότι το ίντερνετ!

Sorry guys, but this is the trade!

Εγω τις αγορες μου τις κανω ολες απο Ελλαδα.Πανω σε αυτο που λες περι δοκιμαστιριων, να μην παραξενευτη κανενας αν μπει σε καποιο μαγαζι να δοκιμασει κατι και τον πεταξει εξω ο ιδιοκτητης γιατι απλα απο τις πολλες φορες τον εχει παρει χαμπαρι.Εκτος και αν αρχισουν να χρεωνουν και τις δοκιμες!!!Γιατι κατα εκει παμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατσε ρε συ γιαννη....λες οτι τις βρηκες απο λαμια.....ταξιδεψαν μεχρι μυτιληνη...κ ο αραθυμος ειναι στον πειραια....

βγαζεις ακρη?

:uglystupid2: :uglystupid2:

χαχαχαα οχι ρε ειχα κανει λαθος! στον πειραια ειναι το μαγαζι! απλα ειχε παραγγειλει ο φιλος 2 δεματα και το ενα χαθηκε για μερικες μερες και ταξιδεψε μεχρι τη μυτιληνη :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν υπάρχει η επιλογή "Αγοράζω από παντού, αλλά δεν κάνω τα ελληνικά μαγαζιά δοκιμαστήρια".

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ελλήνων είναι η έλλειψη κοινωνικής και καταναλωτικής συνείδησης κατά τη γνώμη μου. Αν οι περισσότεροι απαιτήσουμε με τον τρόπο ζωής μας μια αλλαγή σε κάτι ή και σε πολλά αυτό θα επιτευχθεί. Αλλά όχι...εκείιιιι...ο Έλληνας θεωρεί ότι το φθηνό και χωρίς μια αποστειρωμένη διαφήμιση στην TV είναι μη ποιοτικό και κοινωνικά μη αποδεκτό (θα θεωρηθεί "τσίπης" και "γύφτος") αν το αγοράσει (πχ Lidl) αλλά αγοράζει πχ τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας του ΑΒ ή του Carrefour τα οποία από προσωπική μου εμπειρία είναι απαράδεκτα!

Έτσι είναι και με τις μοτοσυκλέτες, τα αυτοκίνητα κτλ...οι περισσότεροι θέλουν τη μάρκα, το εφέ, το "ξέρεις πόσο κάνει αυτό;" και έτσι τόσες δεκαετίες και τα καταστήματα το εκμεταλλεύονται αυτό εις βάρος μας. Ακόμη και μετά τα τεστ για κράνη που βγήκαν και βγάζουν εξίσου ασφαλή ή και καλύτερα πολλά φθηνά κράνη πάρα πολλοί από εδώ μέσα τα αμφισβητούν και επιμένουν ότι μόνο Arai ή Shoei και μαλώνουν ποιο από τα δύο είναι πιο καλό. Δυστυχώς παντού έχουν δημιουργηθεί στερεότυπα τα οποία ακολουθούμε σαν τα πρόβατα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταλαβαίνω οτι υπάρχει αγανάκτηση στις μέρες μας αλλα με κανα δυο καραγκιόζιδες μην ισοπεδώνουμε τα πάντα.Αυτό το "τεράστια κέρδη" είναι λίγο σχετικό.Κάνε τη σύγκριση και και σκέψου:διαφορά δυναμικής ένα μαγαζί στην αθήνα με ένα στην αγγλία που πουλάει μέσω ebay σε όλο τον κόσμο,κάτι που ελληνικό μαγαζί δεν θα το κάνει ποτέ.Απλά ο ένας πρέπει να ζήσει με 10 πελάτες κι άλλος με 100.Εγώ χαίρομαι που οι τεράστιες διαφορές στα λάστιχα έχουν εξομαλινθεί.Συμφωνούμε οι περισσότεροι οτι για 20% δεν αξίζει.Για μια εξάτμηση που πήρα πρόσφατα με διαφορά απο 500 εδώ με 400 δεν χαρίζω ούτε κι εγώ.

Γιατί να μην πουλάει και ο Έλληνας στο ebay δηλαδή;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί να μην πουλάει και ο Έλληνας στο ebay δηλαδή;

Γιατί αν εσύ δεν ζούσες στην ελλάδα και είχες να διαλέξεις τόσες χώρες στο ebay,δεν θα είχες λόγο να μπείς στο ελληνικό.Η πίτα είναι μοιρασμένη που λένε κι εμείς ερχόμαστε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι στην παγκόσμια αγορά.Να είναι πιό φθηνός ο έλληνας ξέχνα το.Εδώ δεν τα καταφέρνουμε στο ελαιόλαδο και στα κηπευτικά που έπρεπε να έχουμε ξεκωλωθεί στην κονόμα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί αν εσύ δεν ζούσες στην ελλάδα και είχες να διαλέξεις τόσες χώρες στο ebay,δεν θα είχες λόγο να μπείς στο ελληνικό.Η πίτα είναι μοιρασμένη που λένε κι εμείς ερχόμαστε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι στην παγκόσμια αγορά.Να είναι πιό φθηνός ο έλληνας ξέχνα το.Εδώ δεν τα καταφέρνουμε στο ελαιόλαδο και στα κηπευτικά που έπρεπε να έχουμε ξεκωλωθεί στην κονόμα!

Ο σωστός επαγγελματίας μια χαρά ανταγωνιστικός μπορεί να είναι στο ιντερνετ!!! Μπορεί να κάνει τις κατάλληλες συμφωνίες και με μεταφορικές κλπ. Απλά βαριούνται να ασχοληθούν! Ο Ελληναράς θέλει να κάθεται αφεντικό στην καρεκλάρα του στο μαγαζί, να πίνει την φραπεδάρα του και να γδύνει τους πελάτες τους!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο σωστός επαγγελματίας μια χαρά ανταγωνιστικός μπορεί να είναι στο ιντερνετ!!! Μπορεί να κάνει τις κατάλληλες συμφωνίες και με μεταφορικές κλπ. Απλά βαριούνται να ασχοληθούν! Ο Ελληναράς θέλει να κάθεται αφεντικό στην καρεκλάρα του στο μαγαζί, να πίνει την φραπεδάρα του και να γδύνει τους πελάτες τους!!!

Κατσε να βγεις στην αγορα και συ, και θα καταλαβεις..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην Ελλάδα η λιανική αγορά είναι στραβή. Για δοκιμάστε να πάτε σε έναν εισαγωγέα να κλείσετε συμφωνία για να σας προμηθεύει με πχ κρανάκια λέγοντάς του πως θα τα δίνετε στο ebay με μόνο 10% κέρδος να δείτε τι θα σας πει. Λος πούλος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περνάω πριν λίγο έξω από ένα συνεργείο μοτό (που πουλάει και μεταχείρο μοτό αλλά και αξεσουάρ αναβάτη) και βλέπω μια μαύρη Βέφα 750 του '95? του '96? του '97?...τέλος πάντων κάπου εκεί.

Σταματάω να την χαζέψω λίγο και κοιτάζω το κοντέρ...

28000χιλ :yeahright:

:closed-topic:

:mB_faskelo:

:_stinker:

...στο τέλος χαμογελάω και φεύγω...

Απευθύνονται σε ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ??? ....

Πως να εμπιστευτείς τώρα αυτόν τον άνθρωπο να πας να αγοράσεις κάτι από 'κει? Αφού με το καλημέρα βλέπεις ότι είναι απατεώνας!!!! :mB_faskelo:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν πας να αγοράσεις με βάση τα χιλιόμετρα, κάπου έχεις κάτι λάθος. όχι εσύ προσωπικά, αλλά όποιος έχει αυτό το σκεπτικό.

μηχάνημα 15ετίας, ειδικά όταν έχουν βγεί 2 ή 3 νεότερες γενιές, για μένα δεν αξίζει πάνω από 2-3 χιλιάρικα.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι τα χιλιόμετρα που είχε πάνω αλλά η τιμή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά, αυτή τη στιγμή περιμένω το νεο μου κράνος απο το FC-Moto.de

Μου στοιχησε 307 ευρω μαζι με τα μεταφορικά.

Λυπάμαι που θα το πω, ομως σε 3 μαγαζια που πηγα στην Αθηνα δεν το βρηκα κατω απο 500 ευρω.

Μεχρι 350 αν το εβρισκα εδώ, θα το αγοραζα. Ομως η διαφορά ηταν τεραστια. Και μιλαμε για το ιδιο ακριβως κράνος!

Και επειδη δεν ειχα καμια λοξα με το συγκεκριμενο, απλώς μου αρεσε, κοιτουσα κι αλλες μαρκες.

Συγκεκριμένα, δεν ειναι δυνατον το Shoei XR 1000 να το εχω αγορασει πριν 5 χρονια 500 ευρω και τωρα να χει πεσει μολις στα 380!

Δηλα. χεστε με. Εχει βγει το 1100 και σου χουν μεινει καποια 1000... Δωστα ρε φιλε μιση τιμη να παει στο διαολο. Στο internet 250 ευρω τα εβρισκα τα XR 1000 (δεν ειχε ομως το νουμερο μου).

Oι εδω καταστηματαρχες δεν καταλαβαινουν το θεο τους. Δεν τους νοιαζει να μπαινοβγαινει κοσμος στο μαγαζι, να πουλανε, να υπάρχει ενας τζιρος, ενα σταθερο πελατολογιο κλπ.

Τους νοιαζει μονο να βγαλουν το περισσότερο δυνατο που μπορουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν πας να αγοράσεις με βάση τα χιλιόμετρα, κάπου έχεις κάτι λάθος. όχι εσύ προσωπικά, αλλά όποιος έχει αυτό το σκεπτικό.

μηχάνημα 15ετίας, ειδικά όταν έχουν βγεί 2 ή 3 νεότερες γενιές, για μένα δεν αξίζει πάνω από 2-3 χιλιάρικα.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι τα χιλιόμετρα που είχε πάνω αλλά η τιμή

Για να κατέβασε τα χιλιόμετρα, έχει σκοπό να σε "δαγκώσει" (άσε που σε κοροϊδεύει με το καλημέρα. Πείραγμα χιλιομέτρων σημαίνει απατεωνιά). Αν είχε πάνω 100.000χιλ θα έπρεπε να στο δώσει φθηνά ως παλιό και ταλαιπωρημένο (έστω και από νορμάλ χρήση)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά μόνο στην Ελλάδα ισχύουν. Μεταπωλητικές αξίες και παπαριές.

Στην πολιτισμένη Ευρώπη κανείς δεν θα πουλούσε μηχανάκι 15ετίας πάνω από 2000ε

http://motors.shop.ebay.co.uk/Cars-Motorcycles-Vehicles-/9800/i.html?_nkw=vfr+750&_catref=1&_dmpt=UK_Motorcycle_Parts&_fln=1&_sac=1&_trksid=p3286.c0.m282

Αν το ψάχνεις λίγο, δεν σε δαγκώνει κανείς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα με κάνεις να πάω να ρωτήσω τιμή... αλλά είπαμε.. όπως και να'χει, ξεκινάει με πέναλτι από τα αποδυτήρια ο τύπος. ΔΕΝ γυρίζουν τα κοντέρ είπαμε. (και μάλιστα σε τόσο προκλητικά νούμερα) Το δικό μου είναι 10ετίας κι έχει 150000χιλ, αυτό πως γίνεται να είναι 15ετίας και να έχει το 1/5 των δικών μου? Δεν βρωμάει με την μία η δουλειά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα με κάνεις να πάω να ρωτήσω τιμή... αλλά είπαμε.. όπως και να'χει, ξεκινάει με πέναλτι από τα αποδυτήρια ο τύπος. ΔΕΝ γυρίζουν τα κοντέρ είπαμε. (και μάλιστα σε τόσο προκλητικά νούμερα) Το δικό μου είναι 10ετίας κι έχει 150000χιλ, αυτό πως γίνεται να είναι 15ετίας και να έχει το 1/5 των δικών μου? Δεν βρωμάει με την μία η δουλειά?

Για σένα βρωμάει γιατί είσαι καχύποπτος. Από την άλλη μπορεί όμως να μην γύρισε το κοντέρ ο μαγαζάτορας αλλά αυτός που το άφησε εκεί να το πουλήσει.

Και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, να είναι πραγματικά τα χιλιόμετρα, δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που αγόρασε κάτι για να πηγαίνει άνετα από την αθήνα στην χαλκίδα το καλοκαίρι για μπάνιο μια φορά την εβδομάδα ή όταν έχει άδεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα