Jump to content
ribster

KTM 990 Adventure VS TRIUMPH Tiger 1050

Recommended Posts

Καλά θυμάσε...πέρσυ ήμουν ρούκι και χαμηλών τόνων...οδηγούσα παρέα με ένα φίλο με Fazer600 και 2 Ηρακλιώτες θεοπάλαβους-κουζουλούς(με την καλή την έννοια...) με Ζ750 και "ληστή" 650 που γνωρίσαμε καθοδόν. Το μπλε πορτοκαλί φίλε δεν ξεχνιέτε...Σύρο μένω 10 χρόνια, πριν Αθήνα-Ζωγράφου, το 990 έχει πινακίδα από μηναρούπολη...φέτος στο Καρπενήσι θα κρατάω χαλβαδόπιτα... :cheers:

Σχετικά με το μηχανάκι τώρα νομίζω ότι απλά κάποιοι δικαιολογούνται για όσα νομίζουν και όσα λένε μιας και δεν το έχουν οδηγήσει αλλά μόνο διαβάζουν άλλους (που και αυτοί συνήθως δεν το έχουν πιάσει...).Με το διάβασμα μόνο παλικάρια δεν στρίβεις... Ευχαρίστως το δίνω σε οποιονδήποτε θέλει να το ΟΔΗΓΗΣΕΙ, αλλά σε κανένα για να το πάει μια βόλτα... :winking:

Αν μετά την βόλτα δεν συμφωνήσετε για όσα γράφονται από τους κατόχους του τότε μάλλον είστε ευθειάκηδες και η λέξη "στροφή" και μόνο σας προκαλεί εμετό...

Δεν έιναι ανάγκη να συμφωνούμε σε όλα και να έχουμε τα ίδια γούστα, αλλά η αυτογνωσία και η αντικειμενικότητα είναι απαραίτητα.

Προσοχή ούτε χεράς είμαι, ούτε γλήγορος, αλλά ξέρω ότι με το μηχανάκι αυτό έγινα καλύτερος οδηγός, και συνεχίζω να ανακαλύπτω τα όριά μου μιας και το μηχανάκι έχει πολλά να μου δείξει ακόμα.

Τέλος την πιπίλα "αξιοπιστία" δεν την νοιώθω μιας και έχω ΚΤΜ από το 2002 (με πάνω από 85000 χλμ συνολικά)και έχω διαπιστώσει ότι όλα, ανεξαρτήτως μάρκας, χαλάνε, όχι λιγότερο από το δικό μου...

Άντε και καλή τύχη μάγκες. :cheers::bye:

Φυσικα χωρις διαθεση αντιπαραθεσης... (για να μην παρεξηγηθω) ...εσυ το 1050 το εχεις ΟΔΗΓΗΣΕΙ η εστω το εχεις παει βολτα? ...διαφορες? ...ομοιοτητες?

.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το πρωτο πραγμα που θα τον ενοχλησει ειναι οι μαλακες αναρτησεις στο ταιγκερ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να μην παρεξηγηθω ... εννοω οτι αυτα τα 2 μηχανακια ειναι κατεμε ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικης φιλοσοφιας.

Ειναι κ τα 2 ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΑ εργαλεια για λιγο διαφορετικες χρησεις το καθενα.

Δεν γινετε να συγκριθουν "στεγνα", πρεπει πρωτα να σκεφτεις για τι χρηση το θελει κανεις κ μετα να το παρει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω παντως ειναι γνωστο οτι ειμαι φανατικος με την triumph και μαλιστα ειναι κ ο λογος(παρεξηγηση με 1-2 ατομα) που εφυγα οριστικα απο το κλαμπ της μηχανης μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φυσικα χωρις διαθεση αντιπαραθεσης... (για να μην παρεξηγηθω) ...εσυ το 1050 το εχεις ΟΔΗΓΗΣΕΙ η εστω το εχεις παει βολτα? ...διαφορες? ...ομοιοτητες?

.

Δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι το έχω ΟΔΗΓΗΣΕΙ, από το λίγο που το έπιασα διαπίστωσα ότι είναι πολύ δυνατό και έχει στήσιμο για δρόμο, δεν το πίεσα για να έχω σοβαρή άποψη για το πλαίσιο και την ανάρτηση, τα φρένα του μου φάνηκαν δυνατά και πολύ διαφορετικά από του δικού μου (δυνατό δάγκωμα σε αντίθεση με την μεγάλη προοδευτικότητα αντίστοιχα).

Παρόλα αυτά είναι φανερό από τα γραφόμενά μου ότι εγώ δεν είπα ΤΙΠΟΤΕ κακό για κάποιο μηχανάκι και ειδικά όσα δεν έχω ΟΔΗΓΗΣΕΙ. Δεν ασχολήθηκα με άλλα μηχανάκια καθόλου, και απλά προκαλεσα όποιον γουστάρει οδήγηση και στροφιλικι να το πάρει και μετά να μας πει την γνώμη του. Ευχαρίστως θα έκανα και το δικό σου μια καλή βόλτα (με θετικό πνευμα πάντα) για να δω διαφορές και ομοιότητες... Για το δικό μου είμαι σίγουρος ότι στρίβει, δεν είπα ότι τα άλλα δεν το κάνουν...

Τέσπα, ούτε με την αντιπαράθση έχω κάποιο πρόβλημα, αρκεί να γίνετε με θετικό και γόνιμο πνεύμα, χωρίς κραυγές και δογματισμούς. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε σε όλα έτσι κι αλλιώς. Μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε ότι την διαφωνία μας μπορούμε να την συζητάμε χωρίς να είναι υποχρεωτικό να πείσει ο ένας τον άλλο... :winking:

Αυτά από μένα, καλούς δρόμους και πάντα όρθιοι :bye:

Υ.γ. Σχετιά με τις διαφωνίες... να μπορούμε να λέμε και καμιά μαλ..κια να περνάει η ώρα... να γίνετε και λίγο τζέρτζελο... :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον ημαστε στην ιδια φαση ΑΝΑΠΟΔΑ ομως.

Το κτμ κ εγω δεν το εχω ΟΔΗΓΗΣΕΙ ...γιατι 10 χιλιομετρα στην πολη δεν λενε κατι.

Βεβαια ευελπιστω την κυριακη να το τραμπαρω με του ξαδερφου μου σε στροφιλικια για να εχω καλυτερη αποψη. (ελπιζω να μην το διαβασει γιατι δεν το ξερει :whistling: )

Αυτο που παντως εχω διαπιστωσει κ απο συζητησεις ειναι οτι λογω ελαστικων το κτμ θελει "διαβασμα" κ ωρες στην σελα για να στριψει... ενω ο τιγρης καβαλας κ στριβεις street γαρ.

Κ τα δυο ομως ειναι.... :wub:

Ενας φιλος πιο πανω τα ειχε κ τα δυο στην κατοχη του (τυχερεεε)... αλλα δεν θελει να μοιραστει τις εμπειριες του μαζι μας για τους λογους του... ΣΕΒΑΣΤΟ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο που παντως εχω διαπιστωσει κ απο συζητησεις ειναι οτι λογω ελαστικων το κτμ θελει "διαβασμα" κ ωρες στην σελα για να στριψει... ενω ο τιγρης καβαλας κ στριβεις street γαρ.

:nono::nono:

to ADV μονο με την σκεψη στριβει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:nono::nono:

to ADV μονο με την σκεψη στριβει...

Να σου πω την δευτερα??? :meeting: ...την αποψη μου τεκμηριωμενα?

Τροποποιήθηκε από τον patapios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

....

....

:sopase:

το ακριβώς ανάποδο θα έλεγα

Τον Τίγρη τον συνήθισα μετά 10.000χλμ ενώ το Adv απο την πρωτη κιόλας βόλτα. Το Adv σου δίνει μια απίστευτη αίσθηση οτι το οδηγάς πολυ καιρό. Ένα πράγμα σαν το ποδήλατο (δεν υπερβάλω).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηγα και εγω μια μερα και το πηρα ενα TestRide απο το Hellinstore 500 , να δω επιτελους τι διαολο εξυμνουν τοσα χρονια για αυτο το μηχανακι. Οκ , επειδη ειμαι περιεργος εχω και τα παραπονακια μου , αλλα θα σταθω σε ενα σημειο , αν το testride ηταν ολοημερο ,το μηχανακι θα με ειχε μαθει σουζα :clapping2: ΣΤΑΝΤΑΡ :_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τον Τίγρη τον συνήθισα μετά 10.000χλμ ενώ το Adv απο την πρωτη κιόλας βόλτα. Το Adv σου δίνει μια απίστευτη αίσθηση οτι το οδηγάς πολυ καιρό. Ένα πράγμα σαν το ποδήλατο (δεν υπερβάλω).

:_thumbsup:

Δεν θα μπορούα να το πω καλύτερα...το φοβερό ειναι ότι με όσους κατόχους έχω κάνει την ίδια κουβέντα όλοι συμφωνούν ότι το μηχανάκι οδηγικά είναι πάνω από όλα "σχολείο", σε παίρνει από το χεράκι από την πρώτη δημοτικού και σε βάζει στο πανεπιστήμιο...

Και όχι μόνο οδηγικά, αλλά και μηχανολογικά...όχι λόγο των ζημιών που βγάζει βασικά, αλλά λόγω της κακής φήμης που σε κάνει να ψάχνεσε για να μπορείς να σταθείς στα φόρουμ και τις μοτοπαρεές... :yes:

Πατάπιε αναμένω ραπόρτο... αν δεν κάτσει σκέψου και μια αμοιβαία ανταλλαγή για καμία ωρίτσα... είμαι ψημένος... 36άωο θα πας;

:bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το Tiger δεν εχω ολοκληρωμένη αποψη αλλα το ADV ειναι σε ολα του οπως θα έπρεπε να ειναι ολες οι μοτο.Στα μειον η υπερβολική κατανάλωση αν κρινω απο το 950 που ειχα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το Tiger δεν εχω ολοκληρωμένη αποψη αλλα το ADV ειναι σε ολα του οπως θα έπρεπε να ειναι ολες οι μοτο.Στα μειον η υπερβολική κατανάλωση αν κρινω απο το 950 που ειχα.

Σωστός, και πέρα από την κατανάλωση υπάρχουν και άλλα σημεία που θα μπορούσαν να βελτιωθούν, φρένα, φώτα, αυτονομία, ζάντες, δείκτης βενζίνης, αποθηκευτικοί χώροι ισως κάτω από τη σέλα κ.α., αλλά δεν είναι πράγματα που σε αποθαρύνουν τελικά από την αγορά του αν μπορείς να εκτιμήσεις τα προτερήματα που έχει... :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα συμφωνήσω και εγώ.

Πριν πάρω το tiger είχα κάνει test ride και τα δύο.

Μόλις κατέβηκα από το ΚΤΜ είπα ότι ένιωθα σαν να το είχα χρόνια! Μισή ώρα το οδήγησα, οπότε δεν μπορώ να πω πολλά, ή αίσθηση όμως ότι το ήξερα το μηχανάκι υπήρχε από τα πρώτα μέτρα.

Στο tiger χρειάστηκα πολλά χιλιόμετρα για να νιώσω άνετα και τολμώ να πω ότι δεν μπορώ να το πάω όπως πραγματικά μπορεί να πάει το μηχανάκι!

Να το πω πιο απλά:

Αν γινόταν ένα συγκριτικό τεστ, όπου έδιναν σε διάφορους αναβάτες ένα ΚΤΜ και ένα tiger για να κάνουν χρόνους σε μια πίστα, θεωρώ ότι η πλειοψηφία θα έκανε τους καλύτερους χρόνους της με το ΚΤΜ από την αρχή, ενώ με το tiger θα βελτιωνόταν γύρο με τον γύρο.

Προσωπικά επέλεξα τελικά τον τίγρη για την μοναδική αίσθηση που προσφέρει αυτός ο απίστευτος κινητήρας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

....μην ξηνεις πληγες :cry2:

Κρίμα, δεν ξέρω αν και σε πόσα έχεις ξαναπαεί αλλά είναι η απόλυτη βόλτα για αυτό ακριβώς που συζητάμε, να γνωρίσεις το μηχανάκι σου, σε ορεινό επαρχιακό,στροφιλίκι, ξεφόρτωτος, μόνος (συνήθως...) και να του πιεις το αίμα....

Μετά το περσινό κατάλαβα ακριβώς τι παίζει... :mB_kalo_e::thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.....

Προσωπικά επέλεξα τελικά τον τίγρη για την μοναδική αίσθηση που προσφέρει αυτός ο απίστευτος κινητήρας.

όντως ο κινητήρας του Τίγρη είναι αστέρι αλλά στο τέλος πήγε απο κυλινδροπίστονα. :plaf:

Πάλι καλά που το είχα πάρει χαμπάρι νωρίς, στο τσάκ πρίν λήξει η εγγύηση...

οπότε τι να το κάνεις....

όταν εξήγησα στο παιδί που έδωσα τη μηχανή την ιστορία (δεν το κρυψα φυσικά) τον έβαλα να πάρει το μηχανικό τηλ. Στη τηλεφωνική τους επικοινωνία γυρνάει και του λέει ο μηχανικός.... "να αίσθανεσαι πιο σίγουρος για Tiger που έχει αλλάξει κυλινδροπίστονα και όχι για τα άλλα..." :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όντως ο κινητήρας του Τίγρη είναι αστέρι αλλά στο τέλος πήγε απο κυλινδροπίστονα. :plaf:

Ηταν αυτος ο λογος που το εδωσες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηταν αυτος ο λογος που το εδωσες?

θα πάρεις και σύ καμιά κολοκύθα τώρα;; τι θα γίνει; :lipssealed:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα πάρεις και σύ καμιά κολοκύθα τώρα;; τι θα γίνει; :lipssealed:

Κολοκύθια θα παρω οχι κολοκύθα!!!

Εγω με βλεπω να γερναω με τον τιγρη κ αφου γερασω καλα καλα θα παω να παρω μια παπουδιερα... ξερεις bmw μωρε :whistling:

Τροποποιήθηκε από τον patapios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όχι. έκανα το "λάθος" να πάρω μια βόλτα ένα ΚΤΜ :grin:

...δηλαδη εγω που λεω να κανω αυτο το λαθος να μην το κανω? :lipssealed:

....ρε παιδες πραγματικα με εχετε προβληματισει κ εκει που δεν καιγομουν κ πολυ να το οδηγησω τωρα θελω... κ επισης πραγματικα θα ειμαι οσο πιο αντικειμενικος γινεται γιατι ουτε μετοχες εχω στην triumph ουτε ειμαι πορωμενος με την μαρκα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...δηλαδη εγω που λεω να κανω αυτο το λαθος να μην το κανω? :lipssealed:

....ρε παιδες πραγματικα με εχετε προβληματισει κ εκει που δεν καιγομουν κ πολυ να το οδηγησω τωρα θελω... κ επισης πραγματικα θα ειμαι οσο πιο αντικειμενικος γινεται γιατι ουτε μετοχες εχω στην triumph ουτε ειμαι πορωμενος με την μαρκα.

που να δείς που στο καπάκι δοκίμασα και το 950 SM http://www.motorcyclespecs.co.za/Gallery/KTM%20950%20Supermoto%20%203.jpg

...... εκεί να δείς γλέντια. Σκέτη πόρωση. :_rock-on: Τι PROZAC και βλακείες... ξανανιωσα σα μικρό παιδί λέμε ... :mB_kalo_e: κάθε στροφή και ένα τεράστιο χαμόγελο :grin:

άλλα μεγαλώσαμε πια και μας αρέσουν τα μακρυνά ταξίδια οπότε τελευταία στιγμή πρίν κάνω καμια τρέλα φάνηκα τυχερός γιατι βρέθηκε άνθρωπος που είχε το Adv και ήθελε Tiger!!!

περιττό να σου πω οτι στη πορεία τον Τίγρη (το παιδί που τα ανταλλάξαμε) τον κράτησε μόνο 3 μήνες και τον έδωσε αλλού :whistling:

Πάντως μετά τα test rides που έκανα με τα ΚΤΜ κατάλαβα ότι οι Αυστριακοί είναι πολύ μπροστά στο να "στήνουν" ένα μηχανάκι. Προσοχή, δε μιλαω για αναρτήσεις. θεωρω οτι και χωρίς WP τα ΚΤΜ μια χαρά θα ήταν. σίγουρα τους δίνουν ένα + παραπάνω αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα