Jump to content
vril

δίλημμα ανάμεσα σε 50cc και μοτό

Recommended Posts

Σε λίγες μέρες ανοίγει η σχολή μου και αντιμετωπίζω το εξής δίλημμα: Να βγάλω στην τροχαία δίπλωμα για 50cc ή να περιμένω την έκδοση του διπλώματος αυτοκινήτου μου, στο οποίο να κάνω επέκταση; Στην πρώτη περίπτωση θα ξεμπερδεύσω με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά δεν έχω καθόλου ιδέα για τις δυνατότητες των 50ριών, ενώ στην άλλη θα αναγκαστώ να ακολουθήσω μαθήματα στην πόλη που σπουδάζω, κάτι που δε με βολεύει. Εσείς τι με συμβουλεύετε; Υστερούν πουθενά τα μικρά μηχανάκια; Κύριο μέλημά μου είναι να μετακινούμαι εύκολα από και προς τη σχολή, καθώς έχω ταλαιπωρηθεί από τη δημόσια συγκοινωνία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Από ότι φαίνεται δεν έχεις καθόλου εμεπιρία από δίκυκλο. Οπότε προτείνω την περίπτωση της επέκτασης και του δασκάλου. Δύσκολο και ακριβό, αλλά θα έχεις κάποιον να σου δείξει και είναι προτιμότερο από το να βγεις άμαθος στο δρόμο :knife:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που λες δεν είναι επέκταση.Επέκταση είναι πχ αν από το Α1 , πας στο Α.Πληροφοριακά και μόνο.

Τώρα για εμένα καλύτερα να πας να βγάλεις το Α1,θα έχεις περισσότερες επιλογές για μηχανή + ότι θα μάθεις και κάπως πιο σωστά.Από το να βγεις στον δρόμο χωρίς να ξέρεις τπτ..είναι καλύτερα να πας σε δάσκαλο να σου πει και 5 πράγματα.

Και μην νομίζεις όλοι έτσι κάνουν,δεν είναι τπτ σπουδαίο και εγώ είχα εργαστήρια κλπ..αλλά τα βόλεψα όλα.Όρεξη να έχεις και όλα τα άλλα έρχονται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από ότι φαίνεται δεν έχεις καθόλου εμεπιρία από δίκυκλο. Οπότε προτείνω την περίπτωση της επέκτασης και του δασκάλου. Δύσκολο και ακριβό, αλλά θα έχεις κάποιον να σου δείξει και είναι προτιμότερο από το να βγεις άμαθος στο δρόμο :knife:

Έχω ξανα-οδηγήσει δίκυκλο αλλά στον τόπο μου και με λιγότερη κίνηση. Όσοι βγάζουν δίπλωμα για 50άρια έχουν πολλή εμπειρία;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν κάνεις επέκταση σε Α1 ή Α τελείωνεις και δεν ξαναασχολήσε. Με την τροχαία θα πάς να δώσεις εξετάσεις στα σηματα για moto και εξετάσεις πρακτικές με 50αρι με μικρό κόστος. Αν όμως αργότερα θες να οδηγήσεις μεγαλυτερο μηχανακι θα πρεπει να ξαναδωσεις τα σήματα μοτο και ξανά εξετάσεις πρακτικές στο υπουργείο. Ασε που αν βγάλεις Α1 (μπορείς να οδηγήσεις μηχανάκι μέχρι 25kw) σε δυο χρόνια γίνεται ανεξάρτητο και μπορείς να τα οδηγήσεις όλα τα μοτο. Μπορείς να δεις τα σήματα για το μοτο Online. Σχετικά είναι εύκολα.

http://www.bestl.gr (test online)

http://www.artinoi.gr (οδήγηση)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απειρος σε μια πολη με λεωφορους και μολις 50ρι; Μαλλον για κατι μεγαλυτερο σε βλεπω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν κάνεις επέκταση σε Α1 ή Α τελείωνεις και δεν ξαναασχολήσε. Με την τροχαία θα πάς να δώσεις εξετάσεις στα σηματα για moto και εξετάσεις πρακτικές με 50αρι με μικρό κόστος. Αν όμως αργότερα θες να οδηγήσεις μεγαλυτερο μηχανακι θα πρεπει να ξαναδωσεις τα σήματα μοτο και ξανά εξετάσεις πρακτικές στο υπουργείο. Ασε που αν βγάλεις Α1 (μπορείς να οδηγήσεις μηχανάκι μέχρι 25kw) σε δυο χρόνια γίνεται ανεξάρτητο και μπορείς να τα οδηγήσεις όλα τα μοτο. Μπορείς να δεις τα σήματα για το μοτο Online. Σχετικά είναι εύκολα.

http://www.bestl.gr (test online)

http://www.artinoi.gr (οδήγηση)

Έχεις δίκιο, αλλά πιστεύω ότι θα θελήσω μακροπρόθεσμα πια μεγαλύτερο μηχανάκι. Προς το παρόν με απασχολεί μόνο η κάλυψη της απόστασης 7 χιλιομέτρων ανάμεσα στο σπίτι και το πανεπιστήμιο.

Απειρος σε μια πολη με λεωφορους και μολις 50ρι; Μαλλον για κατι μεγαλυτερο σε βλεπω

Γιατί δεν αρμόζει το 50άρι; Αδυνατεί να αναπτύξει την απαιτούμενη ταχύτητα για τις λεωφόρους;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βγάλε το Α1

δε συμφέρει το 50άρι άμα σε καλύπτει η ηλικία για το Α1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ειναι τοσο για την ταχυτητα..αλλα στην Αθηνα γινεται χαμος..τρελοι οδηγοι παντου

Πηγαινε για Α1 και στον πρωτο χρονο πηγαινε κυρια στον δρομο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λιγα λογια απο εναν που εβγαλε 50 ρι πρώτα...

Εγω το εκανα επειδη υπήρχαν σοβαροί λόγοι....

Αλλα πιστευω πως καλυτερα ειναι να ψαξεις τι μηχανακι θελεις για πρωτο καθως θα βγαζεις το διπλωμα και να ενημερωθείς....

Σε 50ρι θα χασεις και τα λεφτά σου....

Σκεψου οτι αν δε το πειραξεις τελική παει ενα 4χρονο στα 70km/h... Αλλα μιλάμε για τελική ! Δηλαδή μέχρι να τα πιάσει!!!

Σκεψου δλδ να πας σε δρομο που πανε ολοι με 80 100 και εσυ να εχεις παει τις στροφες στο κοκκινο! και να πας πιο αργα απο ολους και να τριζει ολο το μηχανακι.. Κ αν κλεισεις λιγο το γκαζι θες αλλο τοσο χρονο να ξαναπιασεις την ταχυτητα που ειχες...

Επισης θα σε βριζουν συνεχεια επειδη θα πας αργά....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βγαλε διπλοματακι Α1 σε 2 χρονακια γινεται και απεριοριστων κυβικων οποτε ειναι πολυ καλυτερο για τα λευτα του!

και το ποιο σημαντικο θα μπορεις να παρεις καμια μοτοσυκλετα απο 125 εως και 250 κυβικα με το Α1!

και απο ενα 50αρι ενα 125 ειναι πολυ ποιο ανετο και θα σε πηγενει ακουραστα μεσα στην πολη!

Α1 με κλειστα τα ματια!

Από ποια άποψη;

απο την αποψη που σου γραφω ποιο κατω! θα βγαλεις 1 φορα διπλομα και θα σου μινει! διαβασε την απαντηση μου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πενηνταράκι θα σε πηγαίνει μέσα στην πόλη, αλλά με δεύτερο άτομο θα ζορίζεται πολύ! Καλύτερα να βγάλεις μια και καλή ένα δίπλωμα και να πάρεις ένα παπάκι 125 και να είσαι κύριος στις μετακινήσεις σου εντός πόλης!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Μάλλον με πείσατε να βγάλω Α1. Το σίγουρο είναι ότι θα υποστώ τα πάνδεινα για να το αποκτήσω στην Αθήνα. :/ :(

Τροποποιήθηκε από τον vril

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Μάλλον με πείσατε να βγάλω Α1. Το σίγουρο είναι ότι θα υποστώ τα πάνδεινα για να το αποκτήσω στην Αθήνα. :/ :(

μην ανησυχεις και τοσο! δεν ειναι δυσκολο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγγνώμη που επανέρχομαι μετά από τόσο καιρό αλλά παρέλειψα μια βασική ερώτηση. Με συμβουλεύετε να μάθω με συμπλέκτη ή χωρίς;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγγνώμη που επανέρχομαι μετά από τόσο καιρό αλλά παρέλειψα μια βασική ερώτηση. Με συμβουλεύετε να μάθω με συμπλέκτη ή χωρίς;

Με συμπλεκτη,ειναι καλυτερο διοτι αν θες αργοτερα να παρεις μηχανη μεγαλυτερου κυβισμου δεν θα αντιμετωπιζεις προβλημα(αν και δεν ειναι τιποτα δυσκολο) εκτος και αν θες να παρεις κανα σκουτερακι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με συμπλεκτη,ειναι καλυτερο διοτι αν θες αργοτερα να παρεις μηχανη μεγαλυτερου κυβισμου δεν θα αντιμετωπιζεις προβλημα(αν και δεν ειναι τιποτα δυσκολο) εκτος και αν θες να παρεις κανα σκουτερακι...

Μα, υπάρχουν, απ' όσο ξέρω, μηχανές μεγαλύτερου κυβισμού με αυτόματο συμπλέκτη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα, υπάρχουν, απ' όσο ξέρω, μηχανές μεγαλύτερου κυβισμού με αυτόματο συμπλέκτη.

Ναι βασικα αν βαριεσαι να αλλαζεις ταχυτητες με συμπλεκτη παρε κανα beverly...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι βασικα αν βαριεσαι να αλλαζεις ταχυτητες με συμπλεκτη παρε κανα beverly...

Ειρωνικό ήταν αυτό; Δε βαριέμαι το συμπλέκτη, απλώς ψάχνω τι συμφέρει. Αν περιττεύει ο συμπλέκτης επειδή μπορώ να βρω οποιοδήποτε μοντέλο με αυτόματο, γιατί να μην τον αποφύγω;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ελαχιστα (κατω απο 10) μοντελα ειναιδιχως συμπλεκτη. Ασυζητητι με συμπλεκτη θα βγαλεις. Ειναι απλο, σε δυο μαθηματα το εχεις μαθει που λεει ο λογος. Αφου θα μπεις που θα μπεις στη διαδικασια. Ειναι πολυ κριμα, ακομη και scooter να θελεις, να μην εχεις καν τη δυνατοτητα να οδηγησεις μοτοσυκλετα. Ασε που αν σου ερθει η ... ορεξη σε 1-2-5-7 χρονια θα πρεπει να ξαναπληρωσεις για νεο διπλωμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι, πλέον αν βγάλεις χωρίς συμπλέκτη μετά δε θα μπορείς να οδηγήσεις με συμπλέκτη. Και πραγματικά δεν είναι και τπτ δύσκολο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα