Jump to content
man_hammer

Απο παπι σε 1000αρα

Recommended Posts

Ξερεις τι με εκανες να σκεφτω τωρα?

Ειναι να σαν να παω νηπιαγωγιο, και να πως δεν γ@μιεται ολη η αλλη διαδικασια εγω θα παω κατευθειαν πανεπιστημιο! Και εκει θα τα μαθω ολα σιγα σιγα. Χωρις υποβαθρο, χωρις εμπειρια στο τι σημαινει σχολειο? Τι να μου λενε οι αλλοι εγω εχω δικιο.Εκτος αδερφε αν εισαι ο Θεος. Τοτε παω πασο. Αυτος που παει βημα βημα μαθαινει σωστα! ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΘΝΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ! Τεσπα, αυτο που σου λεω δεν ειναι κανενα επιχειρημα ουρανιο. Οχι δεν κανω στον ελευθερο χρονο μου πυρινικη φυσικη. Απλη λογικη, χωρις υποβαθρο, εμπειρια αποκταται με σταθερα και σταδιακα βηματα. Ακομα και στην ζωη μας καθε βημα προυποθετει αλλα! Τεσπα :surrender:

:worshippy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ακόμα κι ο Rossi από τα mini bikes ξεκίνησε πέρασε από τα 125, από τα 250 από τα 500 και μετά πήγε στα 1000. (δεν τον έβαλαν κατευθείαν στα 1000 κι ας ήταν το ταλέντο των τελευταίων 10 χρόνων τουλάχιστον και ο καλύτερος όλων των εποχών σήμερα). Κι όπως είπε κι ο ίδιος κάποια στιγμή, αποφεύγει να οδηγά μοτοσυκλέτα εκτός πίστας γιατί την θεωρεί πολύ επικίνδυνη στο δρόμο. Ποιος? Αυτός ο οδηγός με τα 9 παγκόσμια πρωταθλήματα και τα αμέτρητα ρεκόρ και φοβάται να οδηγήσει στο δρόμο! Άντε τώρα να του πεις του Rossi ότι προτρέπεις ένα παιδί 20 χρονών να πάρει μια 1000άρα RR να βγει στο δρόμο κι ότι δεν είναι τίποτα δύσκολο και θα την μάθει! Το λιγότερο που θα σκεφτεί για σένα θα είναι ότι είσαι τρελός! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια δεν διαβασα και τις 14 σελιδες του post τωρα το ειδα!!!περιλιπτικα απ'οτι καταλαβα οι αποψεις διισταντε...η προσωπικη μου και μικρη εμειρια σε σχεση με αλλους εδω μεσα,μου εδειξε οτι μπορω να το κανω και εγω...απο το 50αρι στο 800αρι αλλα ηρεμο...σιγουρα το 50αρι δεν ηταν το μονο που ειχα οδηγησει αλλα αυτο ηταν το δικο μου.

εν ολιγης οδηγουσα των φιλων μου και εκανα απειρες βολτες μεχρι να αποκτησω μια μικρη εμειρια σε αυτα τα μηχανακια...απο την στιγμη που μπορουσα να παω την μηχανη και μου αρεσε την πηρα...φυσικα οπως(λογικα)ολοι ξεκινησαμε σιγα σιγα....πρωτα το εστρειψα με 30,μετα με 40,μετα με 50 κ.ο.κ.ε.το ιδιο και στα φρενα...ποτε δεν ειπα οτι ξερω να την οδηγω...ακομα και σημερα μετα απο 11 μηνες που την εχω...ακομα κανω μικρη και σταθερη προοδο στην οδηδηση μου,καθε χιλιομετρο και μια εμειρια...

εν καταλειδι λογικο μου ακουγετε,αρκει να ειναι λογικος και ο αναβατης...οπως καιποιος προειπε πρεπει να υπαρχει προοδος και συμφωνω αλλα υπαρχουν και οι σπανειες εξερεσεις,και δεν ενωώ οτι το καβαλησες και εμεθες,υπαρχουν συνθηκες και λογοι..

αυτα...απ'οτι καταλαβα πολλοι λογικα δεν θα συμφωνησετε με αυτα που ειπα αλλα ειναι απλα η ταπινη μου αποψη,φιλικα παντα και παντα ορθοι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλος που ειρωνευεται εδω περα...

δε πηγαινα σαν κοτα φιλε.. και με 300 εχω παει, και σε στροφες την εχω πλαγιασει σχεδον με γονατο (δε φοραγα το παντελονι με τα knee pads), και ξερω πολυ καλα ποσο θελει για να πεταξει κωλο, και με γκαζι αλλα και με πισω φρενο.. ειναι πολυ συνηθης τακτικη να μπαινεις στις στροφες με powerslide και ειδικα στους δρομους εδω που δεν ειναι και τελειοι βοηθαει για να γλιτωσεις λιγο χρονο χωρις να πλαγιασεις πολυ τη μηχανη (αν δεν υπαρχει καλη ασφαλτος)..

Επειδή ακριβώς διαβάζει κόσμος πολύς, όταν ένα παιδάκι που δεν έχει σχέση με τη μοτοσυκλέτα (δεν εννοώ εσένα) διαβάσει τα λεγόμενά σου (που είσαι ένας πιτσιρικάς που μέχρι πριν 5-6 μήνες δεν έιχε σχέση με τη μοτοσυκλέτα) και δει ότι για έναν άπειρο οδηγό, είναι παιχνιδάκι να ξύνει γόνατο σε 5 μήνες και με μόλις 10.000χλμ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!

Και όχι μόνο για γόνατα...αλλά και powerslides κιόλας!

Φιλε hayabusas (Γιωργο).. Δεν εχω καβαλησει το καλαμι ουτε ειπα οτι ξερω να το παω τελεια η καλυτερα απο αλλους εδω μεσα που οδηγανε χρονια. Αναφερθηκα σε μεμωνομενα ατομα που γραφουν ανακριβειες και υπερβολες ΚΑΙ με ειρωνευοντουσαν οταν εγω προσπαθουσα να γραψω την αποψη μου στο παιδι χωρις καμια επιθετικη προφαση.

indi και ALX, ακριβως επειδη πιστευω οτι ΕΓΩ δεν ειμαι τιποτα το σπουδαιο, γι αυτο και το προτεινω στο παιδι, αφου μπορεσα και το συνηθηαα εγω, μπορει ο καθενας. Δεν υπαρχουν παιδια θαυματα, μονο ανθρωποι με σωστη σκεψη και προγραμματισμο στις πραξεις τους.

streetakias ναι ειναι καλυτερα να παει σταδιακα σκαλι σκαλι. Συμφωνω.. ΔΙΑΦΩΝΩ ομως οτι θα σκοτωθει η οτι θα πεσει αν κανει οτι εκανα και εγω. Θα πρεπει να δειξει σεβασμο και "τρομο" οπως το λες εσυ τον πρωτο καιρο αλλα μετα το πρωτο σταδιο θα αρχισει να βελτιωνεται και να τη μαθαινει.

Εδώ εσύ μας λες ότι βάζεις γόνατο κάτω...και μας λες ότι δείχνεις σεβασμό και τρόμο;; -- Αντίφαση...

Δεν πιστεύεις ότι είσαι τίποτα το σπουδαίο, ενώ μας λες ότι βάζεις γόνατο κάτω;; -- Αντίφαση...

Λες σε αυτόν που σε διαβάζει ότι αν μετά από 5 μήνες προσπαθήσει να βάλει γόνατο ή να παίζει με φρένο στις στροφές για να μην το πλαγιάσει πολύ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΡΟΣΣΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ;;

ΜΑ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΗΛΑΔΗ;;;

Έλεος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή ακριβώς διαβάζει κόσμος πολύς, όταν ένα παιδάκι που δεν έχει σχέση με τη μοτοσυκλέτα (δεν εννοώ εσένα) διαβάσει τα λεγόμενά σου (που είσαι ένας πιτσιρικάς που μέχρι πριν 5-6 μήνες δεν έιχε σχέση με τη μοτοσυκλέτα) και δει ότι για έναν άπειρο οδηγό, είναι παιχνιδάκι να ξύνει γόνατο σε 5 μήνες και με μόλις 10.000χλμ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!

Και όχι μόνο για γόνατα...αλλά και powerslides κιόλας!

Εδώ εσύ μας λες ότι βάζεις γόνατο κάτω...και μας λες ότι δείχνεις σεβασμό και τρόμο;; -- Αντίφαση...

Δεν πιστεύεις ότι είσαι τίποτα το σπουδαίο, ενώ μας λες ότι βάζεις γόνατο κάτω;; -- Αντίφαση...

Λες σε αυτόν που σε διαβάζει ότι αν μετά από 5 μήνες προσπαθήσει να βάλει γόνατο ή να παίζει με φρένο στις στροφές για να μην το πλαγιάσει πολύ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΡΟΣΣΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ;;

ΜΑ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΗΛΑΔΗ;;;

Έλεος!

Αντε παλι και εκει που λες οτι θα σταματησουν οι προσωπικες επιθεσεις.. αλλος ενας θελει να κανει το δικαστη και αντι να πει την αποψη του προτιμαει να κρινει τους αλλους.

Α) Σεβασμο και τρομο στην αρχη, μεχρι να συνηθισεις πως δουλευει, το γκαζι, την ευαισθησια, να στρωσεις λαστιχα και φρενα, να δεις που πεταει κωλο που οχι, πως να πατας φρενο, που σε παιρνει που οχι να ανοιξεις, ποσο να πλαγιασεις κλπ.. μετα ΣΤΑΔΙΑΚΑ βελτιωνεσαι και μεσα απο συμβουλες των παλιοτερων, δοκιμαζεις και μαθαινεις. Δε σου ειπα οτι με το που την πηρα εβγαζα γονατο.

Β) Οχι δεν ειμαι τιποτα σπουδαιο, για μενα οποιοσδηποτε ωριμος και λογικος ανθρωπος μαθαινει τη σωστη σταση στη μηχανη, σωστη σταση στα πλαγιασματα, πως να βγαζει γονατο, πως να γερνει, counter-steering, powersliding, σε 6 μηνες αν εχει καθοδηγηση απο εμπειρους. ΔΕΝ ειπα οτι τα τελειοποιει ουτε οτι μπορει να οδηγησει σαν τον ΡΟΣΣΙ (γιατι οτι θελουν νομιζουν μερικοι).. αλλα να τα δοκιμασει μπορει.

Στο California Superbike School σου μαθαινουν παρα πολλα και σε μια μερα μεσα.. νομιζεις οτι σε 6 μηνες δε μπορεις να μαθεις πολλα?

Οσο για το οτι το παιζω Ροσσι.. ναι κι εσυ οτι θελεις μπορεις να νομιζεις.. υπαρχουν πολλοι δρομοι που ειναι αδειοι και εχουν ωραια ασφαλτο και καλες στροφες για να μαθεις χωρις να ρισκαρεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια δεν διαβασα και τις 14 σελιδες του post τωρα το ειδα!!!περιλιπτικα απ'οτι καταλαβα οι αποψεις διισταντε...η προσωπικη μου και μικρη εμειρια σε σχεση με αλλους εδω μεσα,μου εδειξε οτι μπορω να το κανω και εγω...απο το 50αρι στο 800αρι αλλα ηρεμο...σιγουρα το 50αρι δεν ηταν το μονο που ειχα οδηγησει αλλα αυτο ηταν το δικο μου.

Ρε συ... απλά καμία σχέση (ΜΑ ΚΑΜΙΑ!!!) Το δικό σου 800άρι έχει 75 άλογα κι όχι τα διπλά (και Vale) που έχει ένα χιλιάρι SS τετρακύλινδρο! Μην μπερδεύουμε περισσότερο τα πράγματα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε συ... απλά καμία σχέση (ΜΑ ΚΑΜΙΑ!!!) Το δικό σου 800άρι έχει 75 άλογα κι όχι τα διπλά (και Vale) που έχει ένα χιλιάρι SS τετρακύλινδρο! Μην μπερδεύουμε περισσότερο τα πράγματα!

800αρι ηρεμο λεω...δεν μπερδεψα τα πραγματα.αλλα ισως καπιοι μπερδευτους.καλα εκανες και το τονισες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και nestro σε αυτο εχεις δικιο και το γραψα παραπανω και εγω, αν παρασυρθει και ανοιξει λιγο παραπανω οπως λες ειναι επικινδυνη.. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ομως παρασυρεται δε θα παει η μηχανη μονη της γρηγορα.. γιατι δε θελετε να το παραδεχτειτε? Αν εχεις το μυαλο και την ωριμοτητα να συγκρατηθεις δε θα χεις προβλημα, αν παρασυρθεις, ευθυνη δικη σου...

οσο για το παντελονι, δεν ακουμπησα γονατο γιατι εκεινη τη φορα που πηγα σε δρομους που γινοταν ημουν με το τζην αντι για το δερματινο παντελονι.. οκ?

Νομιζω οτι αν εχεις το μυαλο και την ωριμοτητα, το πρωτο πραγμα που κανεις ειναι, να συγκρατεις τις επιθυμιες και τα θελω σου....

Τοτε δεν θα εχεις ποτε προβλημα για πολλα πραγματα στην ζωη.Αν παρασυρθεις,η ευθυνη δικη σου.

Ο φιλος man_hammer με την τελικη επιλογη που εκανε, εδειξε οτι και ωριμοτητα εχει και μυαλο !!! :_thumbsup: :_thumbsup:

Ναι ρε παιδιά και εγώ μαζί σας.Αν δεν της δώσεις γκάζι της μηχανής αυτή δεν θα πάει μόνη της.Αλλά...

Αλλά..πραγματικά πέστε μου.Ποιος θα έχει τέτοιο όπλο και θα πηγαίνει με 70-80?Δεν θα το ανοίξει κάποια φόρα?...έτσι για να δει πως τα πάει,να δει τη μηχανή πήρε,από περιέργια ρε αδερφέ...είναι μεγάλος ο πειρασμός.

Και εδώ σας λέω,ποιος μπορεί να τιθασέψει τον εαυτό του?ποιος μπορεί να πει ,ην στιγμή που τον έχει πιάσει η κ@ύλα..<<σταματάω τώρα!>> ποιος?

Ας πάρω παράδειγμα την πάρτη μου.Εγώ έχω μια μηχανή με 78 άλογα.Στον δρόμο πηγαίνω νορμάλ.Είναι κάποιες φορές που ο δρόμος είναι κενός,έχει καλό καιρό,έχω νεύρα,έχω κ@ύλες,βιάζομαι και..και...και.. για τον Α,Β λόγο θέλω να την "πατήσω" την μηχανή.Ειλικρινά σας μιλάω ότι όσες φορές ήθελα να πατήσω το γκάζι για τον οποιοδήποτε λόγο,το έκανα και δεν μπόρεσα να πω ΟΧΙ!Δεν μπόρεσα να κουμαντάρω τον εαυτό μου!

Ποιος μου λέει λοιπόν ότι μπορεί κάποιος να κουμαντάρει τον εαυτό του ή ότι έχει μυαλό?

Σε αυτό το φόρουμ δεν νομίζω να υπάρχει κανένας που έστω και μια φορά δεν παρασήρθυκε.Όλοι μας το έχουμε κάνει αυτό..και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας,το κάνουμε και συχνά.Έτσι δεν είναι?

Η ταχύτητα είναι εξάρτηση,μικρόβιο,ηδονή,γλυκειά υπάρχουν και άλλες 1000 λέξεις που μπορούν να την περιγράψουν,διαλέξτε μια .Εαν ένας αναβάτης είναι έμπειρος έχει το πλεονέκτημα να γνωρίζει τα όρια του,καθώς και τα όρια της μηχανής που οδηγάει.Όταν λοιπόν ένας αναβάτης που δεν έχει εμπειρία και πείρα από μηχανές,πως λοιπόν θα γνωρίζει τα όρια του?πως θα γνωρίζει τα όρια της μηχανής του?Αν πας και του δώσεις μια μηχανή 180+ αλόγων,αυτόματα την μετατρέπει σε όπλο.Και δεν είναι μόνο η ταχύτητα,είναι και το φρενάρισμα,είναι και το πλάγιασμα,είναι και το άνοιγμα του γκαζιού...είναι..είναι..είναι...χίλια δυο πράγματα.

Αυτό το όπλο που μπορεί να αφαιρέσει την ζωή τόσο του αναβάτη του,όσο και των ανθρώπων που πορεύονται μαζί του,ειδικά αν δεν το σέβεσαι.

Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι οι μόνοι που μπορούν να τιθασέψουν τον εαυτό τους είναι οι μοναχοί (Θιβέτ και έτσι)..και αυτοί δεν γεννήθηκαν με το χάρισμα...μετά από χρόνια σκληρής δουλειά και εκπαίδευσης το κατάφεραν.

Υ.Γ. Ρε συ chrismist έχεις 2000€ εξοπλισμό και δεν τον φοράς,γιατί τα πήρες?αυτό σου λέω.

Τροποποιήθηκε από τον nestro

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υ.Γ. Ρε συ chrismist έχεις 2000€ εξοπλισμό και δεν τον φοράς,γιατί τα πήρες?αυτό σου λέω.

τα φοραω ολα εκτος απο παντελονι συνηθως, γιατι ειναι λιγο extreme να παω στην καφετερια με τις γλιστρες στα γονατα οπως καταλαβαινεις.. Μπουφαν, μποτες, γαντια (ολα δερματινα), κρανος , το παντελονι σε βολτες (μεγαλες διαδρομες) οχι καθημερινα..

για τα υπολοιπα που λες ναι παρασυρομαστε, αλλα αλλο να παρασυρεσαι στον καλο καιρο κ αδειο δρομο οκ, και αλλο να σφηναρεις αναμεσα στην κινηση πετωντας κωλο διπλα στα μηχανακια και να κοντραρεις στη βουλιαγμενης αλλαζοντας λωριδες για να αποφευγεις τα αυτοκινητα χωρις να αφηνεις το γκαζι για να μη σε περασει ο αλλος "μαγκας" με το gsxr.. υπαρχουν ορια.

Δε διαφωνω με οσα λες παντως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αναρωτιεμαι αυτοι που υποστηριζουν οτι ολα ειναι στο χερι μας ο ελεγχος του γκαζιου στην 1000αρα μηχανη οταν κανουν παιδια αν θα το τηρησουν αυτο και θα τους χαρισουν μια 1000αρα στα 18-20τους.

Θα τους πουνε παρτη γιε μου αλλα μην τρεχεις και ας εχεις ενα αγωνιστικο με 180 αλογα με 300 τελικη εσυ θα πηγαινεις με 90-150.

Ελα τωρα σοβαρευτειτε σκευτειτε και το αντιθετο στα αυτοκινητα,μπορει το καθε 20χρονο να οδηγησει ferrari?Formula?:thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι 1000άρες μηχανές είναι οχήματα κατά πολύ ταχύτερα των οχημάτων που οδηγεί η εκκλησία.

Η εκκλησία καθοδηγεί το ποίμνιο και πρέπει να διαθέτει τον πάνω λόγο στο δρόμο.

Γι'αυτό το λόγο μάλιστα επενδύει σε λιμουζίνες.

Τα 1000άρια supersport παραβιάζουν την κοινωνική ιεραρχία, αφού μπορούν να προσπεράσουν τη λιμουζίνα του αρχιεπισκόπου αλλά και τα αυτοκίνητα των βουλευτών.

Τα supersport και γενικά οι μηχανές υψηλών επιδόσεων είναι μια πληγή των δρόμων μας.

Τώρα σχετικά με την απότομη μετάβαση:

Πιστεύω ότι οι πινακίδες των δικύκλων πρέπει να φέρουν σήμανση ποιο ήταν το προηγούμενο όχημα του ιδιοκτήτη.

Με αυτό το τρόπο οι υπόλοιποι οδηγοί θα μπορούν να συμπεριφερθούν ανάλογα, π.χ. αν εγώ δω ένα Ninja 1000 με προηγούμενο όχημα παπί, θα προσπαθήσω τον κλείσω και γενικά να τον τιμωρήσω με όποιο τρόπο μπορώ.

Η μετάβαση από δίτροχο σε δίτροχο πρέπει να είναι εξαιρετικά σταδιακή και αργή ενώ τέλος να μη ξεχνάμε την απαραίτητη εξομολόγηση μετά από κάθε αγορά μοτο μεγαλύτερου κυβισμού.

Κάθε φορά που με προσπερνά κάποιο όχημα, νιώθω κάτι να πεθαίνει μέσα μου, βλέπω κάποιον να χάνει την πολύτιμη καθοδήγηση που μπορώ να του προσφέρω. 1000άρες μοτοσικλέτες με προσπερούν καθημερινά πράγμα που δείχνει πόσο παραστρατημένοι είναι οι οδηγοί τους. Μάλιστα, νιώθω μεγαλύτερη θλίψη όταν με προσπερνούν οδηγοί μικρότερης ηλικίας, διότι σαν νέοι χρειάζονται περισσότερο την καθοδήγηση μου. Όταν βρεθούμε σε κίνηση προσπαθώ να τους νουθετήσω με κατάλληλες τεχνικές. Αν μάλιστα γνώριζα ποιοι είναι άπειροι οδηγοί θα μπορούσα να παίξω μαζί τους περισσότερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι 1000άρες μηχανές είναι οχήματα κατά πολύ ταχύτερα των οχημάτων που οδηγεί η εκκλησία.

Τα 1000άρια supersport παραβιάζουν την κοινωνική ιεραρχία, αφού μπορούν να προσπεράσουν τη λιμουζίνα του αρχιεπισκόπου αλλά και τα αυτοκίνητα των βουλευτών.

Τα supersport και γενικά οι μηχανές υψηλών επιδόσεων είναι μια πληγή των δρόμων μας.

Πιστεύω ότι οι πινακίδες των δικύκλων πρέπει να φέρουν σήμανση ποιο ήταν το προηγούμενο όχημα του ιδιοκτήτη.

Με αυτό το τρόπο οι υπόλοιποι οδηγοί θα μπορούν να συμπεριφερθούν ανάλογα, π.χ. αν εγώ δω ένα Ninja 1000 με προηγούμενο όχημα παπί, θα προσπαθήσω τον κλείσω και γενικά να τον τιμωρήσω με όποιο τρόπο μπορώ.

Η μετάβαση από δίτροχο σε δίτροχο πρέπει να είναι εξαιρετικά σταδιακή και αργή ενώ τέλος να μη ξεχνάμε την απαραίτητη εξομολόγηση μετά από κάθε αγορά μοτο μεγαλύτερου κυβισμού.

Κάθε φορά που με προσπερνά κάποιο όχημα, νιώθω κάτι να πεθαίνει μέσα μου, βλέπω κάποιον να χάνει την πολύτιμη καθοδήγηση που μπορώ να του προσφέρω. 1000άρες μοτοσικλέτες με προσπερούν καθημερινά πράγμα που δείχνει πόσο παραστρατημένοι είναι οι οδηγοί τους. Μάλιστα, νιώθω μεγαλύτερη θλίψη όταν με προσπερνούν οδηγοί μικρότερης ηλικίας, διότι σαν νέοι χρειάζονται περισσότερο την καθοδήγηση μου. Όταν βρεθούμε σε κίνηση προσπαθώ να τους νουθετήσω με κατάλληλες τεχνικές. Αν μάλιστα γνώριζα ποιοι είναι άπειροι οδηγοί θα μπορούσα να παίξω μαζί τους περισσότερο.

κάτι μου θυμίζει... κάτι μου θυμίζει.... αλλά τι;;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

901225.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ.......... :plaf:

:popcorn::popcorn::popcorn::popcorn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθείς είναι υπεύθυνος των πράξεών του και υλικά αλλά και ηθικά (άρα στη στραβή του πληρώνει και δεν εννοώ μόνο σε χρήμα).

Το παλικάρι που ξεκίνησε το τόπικ ζήτησε μια γνώμη σε ένα δημόσιο φόρουμ. Έλαβε πολλές και αρκετά αντιφατικές μεταξύ τους.

Όλες σεβαστές και καθώς τα δεδομένα και οι δυνατότητες κάθε ανθρώπου διαφορετικά, πολύ πιθανόν και να αποτελούν

αλήθεια για τον εκάστοτε που τις εκφράζει.

Δεν νομίζω πως κάποιο από τα παιδιά που αναφέρεται στην επικινδυνότητα του 1000αριού άμεσα μετά το παπί - γεγονός που υποστηρίζω και εγώ, ότι το θεωρώ λάθος δηλαδή -

να θεωρεί ότι ΣΙΓΟΥΡΑ όποιος το κάνει θα πέσει / χτυπήσει / σκοτωθεί κλπ κλπ. Είναι απλά πολύ πιο πιθανό λόγω έλειψης εμπειρίας, και ότι αυτό γενικότερα

συνεπάγεται, και οι συζητήσεις αναφέρονται σε αυτό ακριβώς το ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ αποτέλεσμα.

Για την άποψή μου αυτή, στην τελική ούτε μπορώ, ούτε τρελαίνομαι και τόσο να πείσω κάποιον ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του ως ενήλικας.

Αυτό που φαντάζομαι ότι ενδιαφέρει όλους είναι να μην γίνει ατύχημα και ακόμα περισσότερο να μην γίνει ατύχημα που να εμπλέκει άσχετο τρίτο πρόσωπο.

(Και μιλώντας προσωπικά αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να μην εμπλέξει κάποιος λόγω απειρίας και ακατάλληλου οχήματος,

εμένα σε δικό του ατύχημα).

Προσωπικά, ορισμένες από τις απόψεις που έχουν γραφθεί στο παρών τόπικ μου ερμηνεύουν αρκετά καθημερινά δρώμενα τα οποία βλέπω στους δρόμους καθώς και

δυσάρεστες στατιστικές τις οποίες διαβάζω. Αναφέρομαι σε νοοτροπίες και όχι απαραίτητα στα συγκεκριμένα άτομα τα οποία τις εκφράζουν καθώς όπως προαναφέρθηκε

αυτό το οποίο για κάποιον είναι πολύ και επικίνδυνο για άλλον είναι σημαντικά λιγότερο.

cheers.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάθε φορά που με προσπερνά κάποιο όχημα, νιώθω κάτι να πεθαίνει μέσα μου.

Ας επικεντρωθούμε σε αυτό!!! :2funny:

Ορέ παιδιά δεν βαριέται να φτιάχνει email???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σου φιλε και σε ευχαριστω που εσυ τουλαχιστον εδειξες λιγη κατανοηση στα λογια μου..

εχεις δικιο οτι το να πειραματιζεσαι και να γινεις ΚΑΛΟΣ οδηγος σε R1 ειναι ισως πιο δυσκολο απο το να αρχιζες σταδιακα με πιο μικρες μηχανες, δε διαφωνω. Αυτο που ειπα εγω, ειναι οτι το να μη μπορεις να το ελεγξεις και οτι θα τρακαρεις επειδη ειναι χιλιαρι, δεν ισχυει.. μεσα σε λιγες εβδομαδες ισως και μερες συνηθιζεις με τι γκαζι παει αργα και με τι γκαζι παει γρηγορα και μετα στο χερι σου ειναι τι θα κανεις.

Επειδη με ρωτησες προσωπικα τι θελω τη μηχανη και αν θελω να μαθω επανω της.. θα σου πω οτι θελω να μαθω και να την παω και σε πιστα ναι, αλλα ολα στον καιρο τους.. για καιρο στην αρχη την πηγαινα σαν παπι, μετα σιγα σιγα πηγα σε δρομους εκτος αθηνων αρκετες φορες για να συνηθισω να στριβω σωστα (με νορμαλ ταχυτητες), και σιγα σιγα ανεβαζω τις ικανοτητες μου χωρις να κανω τρελους πειραματισμους. Και πιστα θα παω καποια στιγμη, δε πηγα ακομη, και σκεφτομαι και το California Superbike School για το οποιο εχω ακουσει καλα λογια αν και ακριβο..

Πλεον καθημερινα στην πολη την οδηγαω προσεκτικα εκτος αν θελω να την ανοιξω σε αδειο δρομο, και αν προκειται για στροφες, και σε καλη ασφαλτο.

Αυτο που θελω να πω και που εγραψα και πιο πανω.. ειναι οτι με λιγες ημερες η εβδομαδες αποκτας αρκετο ελεγχο ωστε να μην πεσεις η τρακαρεις αν οδηγας νορμαλ.. το να μαθεις τη μηχανη και να την αξιοποιησεις 100% θελει πολλα χρονια και σε αυτο συμφωνω. Το να μη σκοτωθεις ομως ειναι υποθεση λιγων ημερων προσοχης και ωριμου μυαλου παντα (ακομα και αργοτερα οταν νομιζεις οτι την εμαθες).

Εγω χαιρομαι που διαβασα αυτο το ποστ, μπραβο σου και καλη συνεχεια να εχεις και να βολταρουμε και παρεα καποια στιγμη σε καποια μοτοβολτα!

Επισης επειδη ειδα καπου οτι ειχες αρνητικα ποντακια σε ενα ποστ σου απο εμενα εκει πηρες +1! Το πηρες επειδη πραγματικα δεν σε ξερεις κανεις

και οτι λες μπορει να ισχυει, θελει ομως να ξερεις προσοχη γιατι αυτο που εχει γραφτει στο επομενο quote ειναι μια αληθεια...

Αυτό το τεκμηριώνεις στην πολύχρονη εμπειρία σου φαντάζομαι, ε;

:closed-topic:

FYI: εσύ τώρα είσαι στην πιο επικίνδυνη φάση, το πρώτο εξάμηνο πήγαινες σαν κότα αναλογιζόμενος την απειρία σου. Τώρα που ...επιβίωσες, ξεθαρρεύεις σιγά σιγά, νομίζεις ότι το έχεις πλέον (γι αυτό και συμβουλεύεις ακόμα πιο νέους ότι δεν είναι και τίποτα σπουδαίο τελικά) και απομακρύνεις το μαξιλαράκι ασφαλείας που είχες μέχρι τώρα. Θα πας όλο και πιο επιθετικά, θα ανοίγεις όλο και περισσότερο το γκάζι, θα φρενάρεις όλο και πιο αργά και πιο έντονα κλπ. Και στην πρώτη πραγματικά ζόρικη στιγμή...

Αυτο που λες παραπανω δεν εχει ομως να κανει με το εαν μια μοτοσυκλετα ειναι 1000 κυβικα ή 200....ημαρτον δηλ...μεχρι και με το παπι οταν βρισκεσαι

σε αυτο το σταδιο και το πας αεροπορια διχως αυριο μεσα στη κινηση που δεν εχεις ουτε φρενα ουτε τπτ τους ιδιους κυνδινους διατρεχεις...ακομη και εσυ αυτο

το σταδιο για να το λες το εχεις περασει με οτι ειχες στην κατοχη σου....

οποτε μην εμφανιζουμε κατι που ισχυει για ολες τις περιπτωσεις οτι ισχυει μονο εαν εχεις 1000αρα...ημαρτον...

Υ.Γ man_hammer Ανοιξε νεο τοπικ εαν θελεις να παρεις προτασεις για μοτοσυκλετες στα 600c.c

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:worshippy: :worshippy: :worshippy: Σ'ευχαριστώ ρε φιλαράκι.Ένα τέτοιο χρειάζομαι κάθε πρωί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

11 σελίδες χρειάστηκε να να πειστεί ο mahammer για να μην πάρει 1000άρι (που κατε με είναι πολύ σωστή κίνηση και σίγουρα θα απολαύσει το XJ6 του πολύ περισσότερο. Είναι και κουκλί ρε γμτ). 15 σελίδες και οι συμφορουμήτες μου ακόμα μαλλόνουν για το ποιος την έχει πιο μεγάλη (την οδηγηκή εμπειρία εεε!)! Πάντως νομίζω ότι το φόρουμ αυτό τελικά δουλεύει πολύ καλά αν κρίνω το τελικό αποτέλεσμα. Το να αλλάξεις την γνώμη ενός ανθρώπου είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση όπως ξέρουμε όλοι.

ΥΤ. το ΧJ6 σε κόκκινο είναι όλα τα λεφτά, το έχει ένα συνάδελφος με μαζί με το μαύρο κράνος φαίνεται :worshippy: :worshippy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελα τωρα σοβαρευτειτε σκευτειτε και το αντιθετο στα αυτοκινητα,μπορει το καθε 20χρονο να οδηγησει ferrari?Formula?:thumbsdown:

Υπαρχουν ωριμοι και ανωριμοι 20αχρονοι.. οπως επισης εμπειροι η καινουριοι οδηγοι, δεν ειναι θεμα ηλικιας.. Σε πολλα σπορ υπαρχουν πρωταθλητες και επαγγελματιες με αριστη τεχνικη σε ηλικιες 19-20-21 ετων...

Εγω χαιρομαι που διαβασα αυτο το ποστ, μπραβο σου και καλη συνεχεια να εχεις και να βολταρουμε και παρεα καποια στιγμη σε καποια μοτοβολτα!

Επισης επειδη ειδα καπου οτι ειχες αρνητικα ποντακια σε ενα ποστ σου απο εμενα εκει πηρες +1! Το πηρες επειδη πραγματικα δεν σε ξερεις κανεις

και οτι λες μπορει να ισχυει, θελει ομως να ξερεις προσοχη γιατι αυτο που εχει γραφτει στο επομενο quote ειναι μια αληθεια...

ευχαριστω, εγω για να γνωρισω κοσμο μπηκα στο φορουμ και για να βρω ατομα για βολτες.. οποτε θελεις και εσυ και οποιοσδηποτε.. Και ελπιζω να ξεχαστουν οι λογομαχιες σε αυτο το thread και να τα βρω με οποιονδηποτε εχει ασχημη γνωμη για μενα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν βρεθούμε σε κίνηση προσπαθώ να τους νουθετήσω με κατάλληλες τεχνικές.

τι τεχνικες ακριβως??? :whistling::whistling::whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε σεις αραξτε λιγο, δηλαδη ημαρτον, ελεος, πως γινεται ανθρωποι σαν εσας 20φευγα 30 φευγα και παει λεγωντας που εχετε θελω να πιστευω καποια οριμοτητα να καθεστε και να τσακωνεστε και να χαλατε τις καρδιες σας για 10 μηχανες, για 10 αψυχα αντικειμενα? εχουμε ολοι πολυ πιο σημαντικα και αναγκαια για τον εαυτο μας πραγματα να ασχοληθουμε...

ΑΣ ΛΗΞΕΙ ΕΔΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

και ο καθενας να πει την αποψη του ομορφα,ωραια και κυριως χωρις αντιπαραθεσεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα