Jump to content
Motobiker

Balaclava (κουκουλα)

Recommended Posts

Οχι δεν φοραω το καλοκαιρι γιατι πιστευω οτι θα ζεσταινομαι... Θα ηταν χρησιμη σε προστασια απο εντομα και στο να μην λερωθει το κρανος .Εχω ακουσει οτι υπαρχουν ειδικες καλοκαιρινες που συμβαλουν στην ισορροπια της ζεστης και του ιδρωτα.

Αυτο που θελω να αγορασω ειναι κοφτη μπαλακλαβα που "κολλαει" στο κρανος και το προστατευει απο τον ιδρωτα. Ολοκληρο shoei και δεν εχει πληρες αφαιρουμενο εσωτερικο :ranting3:, μονο μαγουλα, ελεος:ranting3:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κατ'αρχάς λέγεται μπαλακλάβα.

Όχι δεν φοράω μέσα στην πόλη. Αν αντέχεις να φοράς, αυτό που θα καταφέρει η μπαλακλάβα,είναι να μαζεύει το περισσότερο ποσοστό ιδρώτα κι όχι το κράνος σου. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λέγεται Βalaclava όπως ειπώθηκε παραπάνω. Η δικιά μου είναι αρκετά λεπτή, είναι της Oxford και μέχρι αρχές Ιουνίου τη φορούσα και μέσα στην πόλη, κυρίως για να μη λερώνω το κράνος απο τον ιδρώτα μου κτλ. Έχω 2, οπότε όταν λερώνεται η μία, την πλένω και φοράω την άλλη...Συνήθεια είναι πάντως...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεσα στην πολη οχι, αλλα για μετακινηση πανω απο 15-20 λεπτα και πανω (κοντινα και μακρινα ταξιδια δηλαδη) ναι φοραω. Εχω μια καλοκαιρινη spark που ειναι coolmax και διατρητη. Δινει μια αισθηση δροσιας ακομα και με 40 βαθμους, σαφως καλυτερη αισθηση απο το σκετο κρανος

Τροποποιήθηκε από τον Messer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχουν Balaclavas που εχουν ισοθερμικη υφανση/υλικα, και υπαρχουν και ψιλες /καλοκαιρινες που ειναι λεπτες οσο ενα καλσόν.... :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λέγεται Βalaclava όπως ειπώθηκε παραπάνω. Η δικιά μου είναι αρκετά λεπτή, είναι της Oxford και μέχρι αρχές Ιουνίου τη φορούσα και μέσα στην πόλη, κυρίως για να μη λερώνω το κράνος απο τον ιδρώτα μου κτλ. Έχω 2, οπότε όταν λερώνεται η μία, την πλένω και φοράω την άλλη...Συνήθεια είναι πάντως...

think.gifthink.gifthink.gif Για να πάω μια βόλτα μέχρι τη γνωστή αποθήκη Ηλιούπολης. Πανελλήνια έρχεται. smile.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όλο το χρόνο φοράω μπαλακλάβα. Γλυτώνω το να πλένω το κράνος κάθε τόσο,κι επείσης βολεύει πολύ όσους έχουμε μακρί μαλλί :angel_not:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ειναι οντως τοσο λεπτες οι καλοκαιρινες μαζευουν ιδρωτα η @#$%% ?

Και γιατι βολευει με μακρυ μαλλι?

Τροποποιήθηκε από τον Mak89

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαζεύουν μπόλικο ιδρώτα. Και βολεύει γιατί όταν βγάζεις το κράνος δεν σου τραβάει το κράνος τα μαλλιά, δεν σου τα κάνει κώλο, και δεν μπλεκονται οι τρίχες στο εσωτερικό του κράνους οπότε γλυτώνεις το να κάθεσαι να καθαρίζεις το κράνος κάθε φορά από τις τρίχες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

4941180934_b066a4a114.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φοράω χειμώνα-καλοκαίρι και για να γλιτώνω από το πλύσιμο του κράνους που δεν έχει αφαιρούμενη επένδυση και γιατί αν βάλω το κράνος χωρίς αυτή όλο το μαλλί πέφτει στα μάτια μου και δε βλέπω τίποτα... Επίσης το χειμώνα προστατεύει από το κρύο. Αυτές που έχουν λεπτή ύφανση (μεταξωτές κ.τ.λ.) κάνουν και για χειμώνα και για καλοκαίρι. Το καλοκαίρι, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, διατηρεί πιο δροσερό το κεφάλι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φοράω πάντα χειμώνα καλοκαίρι αυτή την κομμένη που θυμίζει πολύ σκουπάκι κολύμβησης. Πιστεύω είναι πολύ καλή μόνο και μόνο ότι μαζεύει όλον τον ιδρώτα, πριν αρχίσω να την χρησιμοποιώ από τα άλατα του ιδρώτα το κράνος έκανε άσπρα σημάδια μ’ αποτέλεσμα να χρειάζονταν πιο συχνά πλύσιμο ενώ τώρα όχι. Όσο για δροσιά δεν συμφωνώ, εμένα με ζεσταίνει πιο πολύ εφόσον όσος αέρας μπαίνει από τους αεραγωγούς του κράνους ο μισός τελικά φτάνει στο κεφάλι σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει αυτή η λέξη... :whistling:

greek-baklava.jpg

.......συμπίπτουν οι απόψεις μας ! whistling.gifwhistling.gifwhistling.gifwhistling.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα