Jump to content
GeOx

Αλλαζει η ελληνικη νοοτροπια για το κρανος?

284 ψήφοι

1. 1. Ο Ελληνας εβαλε μυαλο και κρανος ?

• Ναι
      76
    • Οχι
      72
    • Θα αργησει...
      115

Recommended Posts

Ανοιγω αυτο το θεμα με αφορμη 3 περιστατικα που παρατηρησα σημερα σχετικα με την ελληνικη ιδεολογια οτι το κρανος ειναι αχρηστο γτ ως λαος τα εχουμε μεγαλα....

Πρω-Πρωι πηγαινοντας σχολη ειδα εναν κυριουλη με ενα beverly να πηγαινει με νορμαλ ταχυτητα σε κεντικο δρομο φορτωμενος με.........4 παιδια!!!! Ο ανθρωπος δεν την παλευε ..... ειαι δυνατον ??? 5 ατομα πανω σε 1 μηχανακι και μαλιστα τα 4 ανηλικα και ξεκρανωτα? ΕΛΕΟΣ.....το ολο σκηνικο θυμιζε φωτο απο ινδιες και πακισταν !!!!

Μετα ομως ειδα 2 αλλες εικονες που με εξεπληξαν ευχαριστα. Πρωτα ειδα 2 καγκουρες (δεν μιλαω ρατσιστικα, απλα ρεαλιστικα) οι οποιοι βολταραν με τα μοτορια τους (κλασσικα Z) φορωντας κρανη και μαλιστα airoh και οχι τπτ της πλακας. Βεβαια ηταν στολισμενα με ολα τα γραφικα ολης της σειρας αλλα δεν πειραζει....ας κανουν μπαμ με τα κρανη παρα φορωντας μονο τα γυαλια τους!!!!

.....και πριν λιγο γυρνωντας σπιτι επεσα πανω σε εναν κουριερ ο οποιος βγαινει με την παραγγελια, την βαζει στο κουτι φοραει το κρανος του και το δενει! Ε καλα θα πειτε και που ειναι το περιεργο? Το περιεργο ειναι οτι οδηγουσε ενα townmate μαμα που θα το χαρακτηριζα επειικως ατημελητο και φοραγε ενα ARAI viper.....με λιγα λογια το κρανος κοστιζε παραπανω απο το μοτο!! Μραβο του που τα εσκασε για κρανος (και το φοραγε) και δεν προτιμησε να τουμπανιασει το παπι....

Υ.Γ. Δεν ξερω αν για τα παραπανω θετικα ευθυνεται η στενοτερη αστυνομευση η η συμειδητοποιηση μερικων-δυστυχως- ανθρωπων....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το θεμα δεν ειναι η αστυνομευση και να παιζεις αν σε γραψουν και αν θα ακουμπησεις χρηματα στο κρατος

Το θεμα ειναι να νοιωσουμε εμεις οτι πρεπει να φοραμε κρανος(και οχι μονο αυτο δλδ) και να προσπαθουμε να το μεταδοσουμε στουσ γυρω μας...

:cheers:

Αν ειχαμε συνειδηση δεν θα χρειαζοταν καν νομος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαχα καλο κι αυτο..λιγοι ειναι αυτοι που κυκλοφορουν με κρανος και ειδικα τωρα το καλοκαιρι..

Δεν ξερω αλλα πιο πολυ με εκνευριζουν οι ξεκρανωτοι με SS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο που εγω νομιζω οτι συμβαινει ειναι οτι στα μεγαλα αστικα κεντρα η νοοτροπια φαινεται να αλλαζει και ολο και περισσοτεροι πλεον φορανε κρανος αλλα οσο παμε σε ολο και μικροτερες πολεις (για χωρια δεν το συζυταμε καν εκει οδηγουν απο τα 13-15 600αρια και βαλε) λιγο το οτι δεν υπαρχει αστυνομευση λιγο οτι οι αποστασεις ειναι μικρες πολυ λιγοι ειναι αυτοι που φορανε κρανος και αυτο δεν φαινεται να αλλαζει συντομα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδω Λαρισα βλεπω οτι φοραει το 90%. Σημερα ειδια και εγω εναν δνελιβερα με ενα agv του rossi... :winking:

ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ "ΜΑΓΚΑΣ" ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΡΑΝΟΣ ΤΟΤΕ Η ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΔΕΝ ΘΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΖΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΒΑΛΕΙ

ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΡΑΝΟΣ ΤΟΤΕ ΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΝΑΙ μαλακας,,,,

και γω δεν φοραω παντα κρανος για αποστασεις 2-3 χιλομετρων αλλα μετα το βαζω οταν ερθει η ωρα να βαλω και καμια τριτη μεσα στην πολη! :uglystupid2:

ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ "ΜΑΓΚΑΣ" ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΡΑΝΟΣ ΤΟΤΕ Η ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΔΕΝ ΘΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΖΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΒΑΛΕΙ

ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΡΑΝΟΣ ΤΟΤΕ ΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΝΑΙ μαλακας,,,,

και γω δεν φοραω παντα κρανος για αποστασεις 2-3 χιλομετρων αλλα μετα το βαζω οταν ερθει η ωρα να βαλω και καμια τριτη μεσα στην πολη! :uglystupid2:

λαθος παραθεση .......... :surrender:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απόψε έφτασα Πάτρα......η πρώτη διαφορά που βλέπει κάποιος φτάνοντας στην Πόλη είναι ότι ενώ στην Αθήνα δεν φοράνε κράνος οι 6 στους 10, εδώ παίζει να είναι οι 9 στους 10 και πολλές φορές και 10 στα 10!........Θα αργήσει πολύ να αλλάξει η νοοτροπία.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ένα 10% ξέρει γιατί φοράει κράνος. ένα 20% φοράει για να μην φάει πρόστιμο και οι υπόλοιποι στα αρχίδια τους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για οσο καιρο ακομα θα υπαρχει το φαινομενο να ανεβαινει δραματικα το ποσοστο αυτων που δε φορουν κρανος το καλοκαιρι, θα αργησει. Για οσο το μυαλο θα συνδεει το κρανος με το προστιμο αλλα κυριοτερα με τη θερμοκρασια περιβαλλοντος και οχι με την ασφαλεια τοτε ειμαστε σε ασχημο σημειο και απ οτι φαινεται θα αργησουμε. Παροτι βλεπω οπως και οι υπολοιποι οτι υπαρχει καποια βελτιωση, εστω και λογω αστυνομευσης, το ποσοστο που ειναι ξεκρανωτοι ειναι τεραστιο. Λυπαμαι για αυτους τους ανθρωπους, αλλα αν πρωτα δε βοηθησεις τον εαυτο σου δεν εχεις ελπιδα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω πιστευω πως ολοι (εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις) φορανε κρανος για να μην τους γραψουν και οχι για την ασφαλεια τους.

ps:λιγο πολυ,ολοι μεσα μας θα θελαμε να οδηγαμε χωρις κρανος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπααα δεν εχει αλλαξει, ο ελληνας θελει πολλα ψωμια ακομα για να μαθει..

Μπααα, τουλαχιστον προσωπικα και να μην ηταν αναγκαστηκο θα το φοραγα ολη την ωρα :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω πιστευω πως ολοι (εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις) φορανε κρανος για να μην τους γραψουν και οχι για την ασφαλεια τους.

όταν κάποτε πάρεις μηχανή, θα καταλάβεις ότι χωρίς κράνος δεν θα μπορείς να την οδηγήσεις. άλλο τα χιλιόμετρα του παπιού και άλλο τα χιλιόμετρα της μηχανής.

εγώ για τις καθημερινές μου μετακινήσεις, φοράω το ΜΧάδικο κράνος. Όταν όμως πάω βόλτα με άλλους με μηχανές σε στροφιλίκα, βάζω πάντα το στριτάδικο λόγω καλύτερης αεροδυναμικής και φυσικά καταλληλότητας του κράνος για γρήγορη οδήγηση σε δρόμο

χωρίς κράνος δεν απολαμβάνεις την οδήγηση, μετά από κάποια χιλιόμετρα, δεν βλέπεις καλά και ότι προσγειωθεί στη μούρη σου, θα σε πονέσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ σήμερα που πήγαινα Τσιμισκή(θεσσαλονίκη) ida 9 στους 10 μοτοσυκλετιστές να φοράνε κράνος και παραξενεύτηκα γενικά θεσσαλονίκη πεζή πολύ κράνος τώρα τελευταία δεν ξέρω τον λόγο αλλα μια φορα μονο που δεν το έβαλα και ειδα άλλους τρις από διπλα στο φαναρη μου με κράνος ενσταθικα κάπως ανασφαλής και ντροπιασμένος και κατευθείαν το έβαλα !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγω δεν μπορω να οδηγησω χωρις... Τερραστια ανασφαλεια, σε εμποδειζει να συγκεντρωθεις και να δεις καλα ο αερας και ενα σωρο αλλα μικρα περα απο τα βασικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eγώ έχω προσέξει, πως έχει αυξηθεί η χρήση του κράνους. Το θέμα είναι ότι έχει αυξηθεί λόγω των μεγαλύτερων προστίμων κι όχι γιατί κάποιοι κατάλαβαν ότι πρέπει να το φοράνε. Εξάλλου πότε πρόλαβαν να το καταλάβουν? Αφού η αύξηση της χρήσης ξεκίνησε σταδιακά από τότε που βγήκαν τα νέα πρόστιμα.

Το θέμα είναι πως μόλις βαράνε οι ζέστες, μειώνεται κατακόρυφα η χρήση του κράνους, και απορώ δηλαδή. Το χειμώνα το έβαλαν για να μην φάνε τα νέα αυξημένα πρόστιμα, το καλοκαίρι δεν τους νοιάζουν αυτά τα πρόστιμα?

Επίσης... μπουφάν κτλ, σπάνιο φαινόμενο. Πάλι καλά που βγήκαν αυτά τα καλοκαιρινά και μερικοί τα παίρνουν (αν και αυτοί βέβαια που τα παίρνουν, φοράνε πάντα μπουφάν με προστατευτικά... άρα δεν άλλαξε κάτι)

Τέλος θα συμφωνήσω με τον zb00p, στο ότι ένα 10% ξέρει γιατί το φοράει, ένα 20% το φοράει για τα πρόστιμα, κι οι υπόλοιποι στα RΧί/ τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ μαζί σου.........μα δεν θα είμασταν άνθρωποι, αλλά γλάροι ! _zeppelin.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ένα 10% ξέρει γιατί φοράει κράνος. ένα 20% φοράει για να μην φάει πρόστιμο και οι υπόλοιποι στα αρχίδια τους

Τα είπες όλα! Συμφωνώ απόλυτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχουν ακόμη χειρότεροι...αυτοί που φοράνε το dainese και δεν φοράνε κράνος :mB_faskelo: .Εφετζιλίκι και μόνο... έλεος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχουν ακόμη χειρότεροι...αυτοί που φοράνε το dainese και δεν φοράνε κράνος :mB_faskelo: .Εφετζιλίκι και μόνο... έλεος...

Ναι αλλά το Dainese σου κάνει πλάτες :tease:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε σχεση με πριν 10 χρονια θελω να πιστευω οτι ειμαστε προς καλυτερη μερια οσον αφορα τη χρηση κρανους , η νεες φουρνιες μοτοσυκλετιστων ειναι πιο πληροφορημενες για τη χρηση των οποιον προστατευτικων + θεματων ασφαλειας .

Και εγω δεν μπορω να οδηγησω χωρις... Τερραστια ανασφαλεια, σε εμποδειζει να συγκεντρωθεις και να δεις καλα ο αερας και ενα σωρο αλλα μικρα περα απο τα βασικα.

Το ιδιο κι εγω :_thumbsup: Απλα δε τη παλευω χωρις κρανος .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω ρε παιδια δεν μπορω να οδηγησω με ανοικτη ζελατινα, ποσο μαλλον χωρις κρανος..

Και με το AXακι τις πρωτες 10-15 μερες που δεν ειχα μπουφαν αισθανομουν γυμνος.. μολις βγηκα και λιγο πιο εξω απ' την πολη και εκανα την διαδρομη πατρα-αιγιο, με το που γυρισα σηκωσα λεφτα και πηγα να παρω μπουφαν, εβλεπα την ασφαλτο διπλα μου και εγω με το t-shirt και ελεγα νταξ αν πεσεις εχει κανει ολοσωμο τατου σε 2 δευτερολεπτα..

Πολυ σωστο αυτο που ειπε ο zbOOp περι 10%,20% και υπολοιπων.. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα