Jump to content
sprinter-man

φωτα πορειας στα προβατα!!

Recommended Posts

ΦΩΤΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.........

Ο βοσκός που κινεί το κοπάδι του τη νύχτα σε επαρχιακή οδό που δεν είχε φωτισμό, οφείλει να έχει είχε τοποθετήσει ευδιάκριτα φώτα στο πρώτο και τελευταίο πρόβατο του κοπαδιού, όπως προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Διαφορετικά σε περίπτωση τροχαίου, του αναγνωρίζεται συνυπαιτιότητα! Αυτό έκρινε ο Άρειος Πάγος με απόφασή του εξετάζοντας υπόθεση τροχαίου που συνέβη στην επαρχιακή οδό Σπάρτης – Γερακίου στις 9:30 μ.μ.

Ειδικότερα, οδηγός κινούμενος με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων στη συγκεκριμένη επαρχιακή οδό είδε μπροστά του σε σχετικά μικρή απόσταση κοπάδι από 65 αιγοπρόβατα. Ο οδηγός που είχε πει και λίγο παραπάνω, προσπάθησε να αποφύγει το μοιραίο, κάνοντας ελιγμούς και οδηγώντας το αυτοκίνητο του στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου. Δεν τα κατάφερε όμως, παρά το φρενάρισμα των 69 μέτρων. Τραυμάτισε τον βοσκό και σκότωσε 14 αιγοπρόβατα.

Ο Άρειος Πάγος που εξέτασε την υπόθεση έκρινε ότι συνυπαίτιος του ατυχήματος είναι ο οδηγός κατά 70%, αλλά και ο βοσκός κατά 30%. Όπως αναφέρουν οι αρεοπαγίτες, η ευθύνη του οδηγού έγκειται στο ότι «από έλλειψη προσοχής που όφειλε και μπορούσε να επιδείξει, κατέλαβε τμήμα του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας και δεν μείωσε την υπερβολική ταχύτητά του, ενόψει των λοιπών ειδικών συνθηκών (νύκτα, επίδραση οινοπνεύματος, ζώα επί της οδού), με αποτέλεσμα να μην έχει τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του».

Ο βοσκός, ευθύνεται σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο, γιατί ενώ κινούσε το κοπάδι του κατά τη διάρκεια της νύκτας σε επαρχιακή οδό χωρίς φωτισμό, δεν είχε τοποθετήσει ευδιάκριτα φώτα στο πρώτο και τελευταίο πρόβατο του κοπαδιού, όπως ορίζει ο Κ.Ο.Κ., με αποτέλεσμα τα ζώα να μην γίνονται εύκολα αντιληπτό από τους διερχόμενους οδηγούς. Πρόκειται, κατά τους αρεοπαγίτες, για παράβαση του ΚΟΚ ο οποίος ορίζει ότι το βράδυ η αρχή και το τέλος του κοπαδιού, πρέπει να είναι ευδιάκριτα από τους οδηγούς από απόσταση 100 μέτρων

:worshippy::worshippy:

απο εδω http://www.kasmeri.gr/content/fota-poreias-tora-kai-sta-probata

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα είναι τρελοι....μα την παναγία....

Τροποποιήθηκε από τον Pilgrimage

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ετσι οπως παμε θα πουν και στους κτηνοτροφους να ασφαλιζουν τα κοπαδια τους για να τα κυκλοφορουν! :wallbash:

Προσωπικη μου αποψη ολη η ευθηνη ειναι του οδηγου μιας ετρεχε σε επαρχιακο δρομο χωρις φωτισμο... Τα 110 δεν ειναι και λιγα.

Στην παιανια που εχω πεσει σε κοπαδι με προβατα μου εκανε εντιπωση το φωσφόριζε πορτοκαλι/κίτρινο σπρει που τα ειχε περασει ο βοσκος.... :worshippy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα είναι τρελοι....μα την παναγία....

Δεν είναι ούτε αστείο ούτε τρελλό.

Ο κάθε τσοπάνης βγάζει τα πρόβατα του βραδυάτικο λες και δεν υπάρχει κόσμος που οδηγάει το βράδυ.

Ετσι οπως παμε θα πουν και στους κτηνοτροφους να ασφαλιζουν τα κοπαδια τους για να τα κυκλοφορουν! :wallbash:

Προσωπικη μου αποψη ολη η ευθηνη ειναι του οδηγου μιας ετρεχε σε επαρχιακο δρομο χωρις φωτισμο... Τα 110 δεν ειναι και λιγα.

Στην παιανια που εχω πεσει σε κοπαδι με προβατα μου εκανε εντιπωση το φωσφόριζε πορτοκαλι/κίτρινο σπρει που τα ειχε περασει ο βοσκος.... :worshippy:

Έτσι πρέπει να κάνουν και όχι όπως τώρα που κωλοβαράνε και παίρνουν στον λαιμό τους κόσμο και κοσμάκη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν βάψουν το μαλλί πως θα το πουλήσουν μετά?και πως ξέρω ποιό είανι το τελευταία ζώο στο κοπάδι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

O Zboop δεν απαντάει τυχαία, ζεί στη Ρόδο.

Μόνο απο αυτό, τον καταννοώ απόλυτα.

Ετσι κι εδώ ο κάθε κτηνοτρόφος τα βγάζει στο δρόμο, χωρίς τίποτα...

Ο κοκ εχω την εντύπωση ότι αναφέρει για 2 βοσκούς σε αρχή + τέλος του κοπαδιού + με φακούς ο καθένας...

Αν όμως προβλέπει και ευδιάκριτα φώτα ΠΑΝΩ στα ζώα και έχουμε δεδικασμένο, είναι κατι θετικό.

Αιγαιοπλόε ακούυυυυυυυς ? Φώτισε μας !!! Τι γίνεται αν το καθαρίσω το ζωντανό?

παίζει ρόλο αν είναι πρόβατο ή γίδα? το πληρώνω και το παίρνω?

Με πληρώνει ?

Εκτός αυτού, πάνω στο οδόστρωμα καταλήγουν χαλικάκια, πετραδάκια, πέτρες, κοτρώνες !

ήδη έχω ένα βαθούλωμα στην πόρτα απο ένα τέτοιο που το πάτησε ο άλλος απο απέναντι.....πως δεν έσκασε στον κρόταφο μου ! πήγα βέβαια μαινόμενος στο Α.Τ. αλλά χ@στηκανε !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μάλιστα ............. φώτα πορείας στο πρώτο και το τελευταίο πρόβατο ...

για μια ακόμη φορά η δικαιοσύνη έδωσε τη λύση ......

ουδέν σχόλιο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το κοπάδι κυκλοφορεί μέσα σε δημόσιο δρόμο και όχι στην άκρη του, τότε αυτό είναι σωστό. Τώρα αν το κοπάδι είναι στην άκρη κι ο μλκας ο μεθύστακας πήγε τόσο άκρη που τα βρήκε, τότε έπρεπε να μπει φυλακή ο εγκληματίας!!!

Και στην τελική, τα κοπάδια μπορούν να περνούν απ'τα χωράφια μέσα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επισης τα προβατα θα πρεπει να εχουν την απαραιτητη καρτα καυσαεριων, ηδη υπαρχει δεδικασμενο οτι η αγελαδες ευθυνονται για την τρυπα του οζοντος

( πολυ μεθανιο οταν κλανουν ).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μη γελάτε, είναι επίκινδυνο. Πρέπει να υπάρχουν μέτρα προφύλαξης!

Ε που να φανταστεί κι άλλος ότι θα κυκλφορούν πρόβατα στη μέση του δρόμου! Ήταν και βράδυ! ας βάζουν φωσφοριζέ κουδούνια ή τύπου κρεμαστά στα πρόβατα να τα βλέπουμε από μακριά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το είδα χτες στην Tv σε ένα δελτίο ειδήσεων , κανάλι δεν θυμάμαι....και πάει και ρωτάει ο τριμέγιστος ο ρεπόρτερ...

Εχετε βλέψεις να τους βάλετε και φλας??????????????

Βοσκός: Το σκέφτήκαμε αλλά είναι δύσκολο γιατί θα πρέπει να τα ανάβει κάποιος με τηλεχειριστήριο........

Ότι να'ναι. Βάλτε τους και χωάνες να ακούγονται uglystupid2.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κλήση για παράβαση

Φιλικά

είχα το δήλημα αλλα τεχνολογική είμαι.Λίιιιγο φωνιάς αλλά δεν πειράζει :angel_not:

Τροποποιήθηκε από τον Pilgrimage

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ 1η Δέσμη τελείωσα (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία) αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτή.

υ.γ. Φονιάς

Φιλικά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ 1η Δέσμη τελείωσα (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία) αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτή.

υ.γ. Φονιάς

Φιλικά

:whistling::surrender:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κλήση για παράβαση

Φιλικά

:tooth: ευχαριστω για την διορθωση

εγω παω 1η λυκειου οποτε ειμαι κομπλε:tooth:

Τροποποιήθηκε από τον sprinter-man

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_6994.html

Οι πρώτες φωτογραφίες απο φώτα σε πρόβατα :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα τελευταία πρόβατα να βάλλουν κόκκινα κωλοφάναρα και να του απαγορεύεται να κάνουν προσπεράσεις στα άλλα πρόβατα για να μην χαθεί το φώς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα