sprinter-man 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 ΦΩΤΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ......... Ο βοσκός που κινεί το κοπάδι του τη νύχτα σε επαρχιακή οδό που δεν είχε φωτισμό, οφείλει να έχει είχε τοποθετήσει ευδιάκριτα φώτα στο πρώτο και τελευταίο πρόβατο του κοπαδιού, όπως προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Διαφορετικά σε περίπτωση τροχαίου, του αναγνωρίζεται συνυπαιτιότητα! Αυτό έκρινε ο Άρειος Πάγος με απόφασή του εξετάζοντας υπόθεση τροχαίου που συνέβη στην επαρχιακή οδό Σπάρτης – Γερακίου στις 9:30 μ.μ. Ειδικότερα, οδηγός κινούμενος με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων στη συγκεκριμένη επαρχιακή οδό είδε μπροστά του σε σχετικά μικρή απόσταση κοπάδι από 65 αιγοπρόβατα. Ο οδηγός που είχε πει και λίγο παραπάνω, προσπάθησε να αποφύγει το μοιραίο, κάνοντας ελιγμούς και οδηγώντας το αυτοκίνητο του στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου. Δεν τα κατάφερε όμως, παρά το φρενάρισμα των 69 μέτρων. Τραυμάτισε τον βοσκό και σκότωσε 14 αιγοπρόβατα. Ο Άρειος Πάγος που εξέτασε την υπόθεση έκρινε ότι συνυπαίτιος του ατυχήματος είναι ο οδηγός κατά 70%, αλλά και ο βοσκός κατά 30%. Όπως αναφέρουν οι αρεοπαγίτες, η ευθύνη του οδηγού έγκειται στο ότι «από έλλειψη προσοχής που όφειλε και μπορούσε να επιδείξει, κατέλαβε τμήμα του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας και δεν μείωσε την υπερβολική ταχύτητά του, ενόψει των λοιπών ειδικών συνθηκών (νύκτα, επίδραση οινοπνεύματος, ζώα επί της οδού), με αποτέλεσμα να μην έχει τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του». Ο βοσκός, ευθύνεται σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο, γιατί ενώ κινούσε το κοπάδι του κατά τη διάρκεια της νύκτας σε επαρχιακή οδό χωρίς φωτισμό, δεν είχε τοποθετήσει ευδιάκριτα φώτα στο πρώτο και τελευταίο πρόβατο του κοπαδιού, όπως ορίζει ο Κ.Ο.Κ., με αποτέλεσμα τα ζώα να μην γίνονται εύκολα αντιληπτό από τους διερχόμενους οδηγούς. Πρόκειται, κατά τους αρεοπαγίτες, για παράβαση του ΚΟΚ ο οποίος ορίζει ότι το βράδυ η αρχή και το τέλος του κοπαδιού, πρέπει να είναι ευδιάκριτα από τους οδηγούς από απόσταση 100 μέτρων απο εδω http://www.kasmeri.gr/content/fota-poreias-tora-kai-sta-probata Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Pilgrimage 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 (τροποποιήθηκε) χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα είναι τρελοι....μα την παναγία.... Τροποποιήθηκε Ιούνιος 8 , 2010 από τον Pilgrimage Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackmanGR 528 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 Ετσι οπως παμε θα πουν και στους κτηνοτροφους να ασφαλιζουν τα κοπαδια τους για να τα κυκλοφορουν! Προσωπικη μου αποψη ολη η ευθηνη ειναι του οδηγου μιας ετρεχε σε επαρχιακο δρομο χωρις φωτισμο... Τα 110 δεν ειναι και λιγα. Στην παιανια που εχω πεσει σε κοπαδι με προβατα μου εκανε εντιπωση το φωσφόριζε πορτοκαλι/κίτρινο σπρει που τα ειχε περασει ο βοσκος.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miss 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 Μπράβο! Ετσι πρέπει Φταίει και ο ενας και ο άλλος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα είναι τρελοι....μα την παναγία.... Δεν είναι ούτε αστείο ούτε τρελλό. Ο κάθε τσοπάνης βγάζει τα πρόβατα του βραδυάτικο λες και δεν υπάρχει κόσμος που οδηγάει το βράδυ. Ετσι οπως παμε θα πουν και στους κτηνοτροφους να ασφαλιζουν τα κοπαδια τους για να τα κυκλοφορουν! Προσωπικη μου αποψη ολη η ευθηνη ειναι του οδηγου μιας ετρεχε σε επαρχιακο δρομο χωρις φωτισμο... Τα 110 δεν ειναι και λιγα. Στην παιανια που εχω πεσει σε κοπαδι με προβατα μου εκανε εντιπωση το φωσφόριζε πορτοκαλι/κίτρινο σπρει που τα ειχε περασει ο βοσκος.... Έτσι πρέπει να κάνουν και όχι όπως τώρα που κωλοβαράνε και παίρνουν στον λαιμό τους κόσμο και κοσμάκη Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Pilgrimage 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 αν βάψουν το μαλλί πως θα το πουλήσουν μετά?και πως ξέρω ποιό είανι το τελευταία ζώο στο κοπάδι? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 O Zboop δεν απαντάει τυχαία, ζεί στη Ρόδο. Μόνο απο αυτό, τον καταννοώ απόλυτα. Ετσι κι εδώ ο κάθε κτηνοτρόφος τα βγάζει στο δρόμο, χωρίς τίποτα... Ο κοκ εχω την εντύπωση ότι αναφέρει για 2 βοσκούς σε αρχή + τέλος του κοπαδιού + με φακούς ο καθένας... Αν όμως προβλέπει και ευδιάκριτα φώτα ΠΑΝΩ στα ζώα και έχουμε δεδικασμένο, είναι κατι θετικό. Αιγαιοπλόε ακούυυυυυυυς ? Φώτισε μας !!! Τι γίνεται αν το καθαρίσω το ζωντανό? παίζει ρόλο αν είναι πρόβατο ή γίδα? το πληρώνω και το παίρνω? Με πληρώνει ? Εκτός αυτού, πάνω στο οδόστρωμα καταλήγουν χαλικάκια, πετραδάκια, πέτρες, κοτρώνες ! ήδη έχω ένα βαθούλωμα στην πόρτα απο ένα τέτοιο που το πάτησε ο άλλος απο απέναντι.....πως δεν έσκασε στον κρόταφο μου ! πήγα βέβαια μαινόμενος στο Α.Τ. αλλά χ@στηκανε ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
οινοχόος 303 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 μάλιστα ............. φώτα πορείας στο πρώτο και το τελευταίο πρόβατο ... για μια ακόμη φορά η δικαιοσύνη έδωσε τη λύση ...... ουδέν σχόλιο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 Αν το κοπάδι κυκλοφορεί μέσα σε δημόσιο δρόμο και όχι στην άκρη του, τότε αυτό είναι σωστό. Τώρα αν το κοπάδι είναι στην άκρη κι ο μλκας ο μεθύστακας πήγε τόσο άκρη που τα βρήκε, τότε έπρεπε να μπει φυλακή ο εγκληματίας!!! Και στην τελική, τα κοπάδια μπορούν να περνούν απ'τα χωράφια μέσα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
strada 49 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 επισης τα προβατα θα πρεπει να εχουν την απαραιτητη καρτα καυσαεριων, ηδη υπαρχει δεδικασμενο οτι η αγελαδες ευθυνονται για την τρυπα του οζοντος ( πολυ μεθανιο οταν κλανουν ). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adlib 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 14 αιγοπρόβατα; Μεγάλο μακελειό όμως! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Lim - Lim 104 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 Μη γελάτε, είναι επίκινδυνο. Πρέπει να υπάρχουν μέτρα προφύλαξης! Ε που να φανταστεί κι άλλος ότι θα κυκλφορούν πρόβατα στη μέση του δρόμου! Ήταν και βράδυ! ας βάζουν φωσφοριζέ κουδούνια ή τύπου κρεμαστά στα πρόβατα να τα βλέπουμε από μακριά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tassos71GR 176 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 το νου σας μαλήτες αλλιάδες !!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
shadowhunter 426 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 Για κάποιο λόγο θυμήθηκα αυτό ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 Το είδα χτες στην Tv σε ένα δελτίο ειδήσεων , κανάλι δεν θυμάμαι....και πάει και ρωτάει ο τριμέγιστος ο ρεπόρτερ... Εχετε βλέψεις να τους βάλετε και φλας?????????????? Βοσκός: Το σκέφτήκαμε αλλά είναι δύσκολο γιατί θα πρέπει να τα ανάβει κάποιος με τηλεχειριστήριο........ Ότι να'ναι. Βάλτε τους και χωάνες να ακούγονται Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Pilgrimage 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 χαχαχαχ κλίση στον βοσκό γιατί το πρόβατο έκανε στροφή χωρίς να ανάψει φλας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sprinter-man 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 κλιση για ασκοπη χρηση κορνας Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 Κλήση για παράβαση Φιλικά Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Pilgrimage 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 (τροποποιήθηκε) Κλήση για παράβαση Φιλικά είχα το δήλημα αλλα τεχνολογική είμαι.Λίιιιγο φωνιάς αλλά δεν πειράζει Τροποποιήθηκε Ιούνιος 9 , 2010 από τον Pilgrimage Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 Και εγώ 1η Δέσμη τελείωσα (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία) αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτή. υ.γ. Φονιάς Φιλικά Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Pilgrimage 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 Και εγώ 1η Δέσμη τελείωσα (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία) αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτή. υ.γ. Φονιάς Φιλικά Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sprinter-man 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 (τροποποιήθηκε) Κλήση για παράβαση Φιλικά ευχαριστω για την διορθωση εγω παω 1η λυκειου οποτε ειμαι κομπλε Τροποποιήθηκε Ιούνιος 9 , 2010 από τον sprinter-man Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΑΝΝΗ 166 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_6994.html Οι πρώτες φωτογραφίες απο φώτα σε πρόβατα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tsadakias 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 Στα τελευταία πρόβατα να βάλλουν κόκκινα κωλοφάναρα και να του απαγορεύεται να κάνουν προσπεράσεις στα άλλα πρόβατα για να μην χαθεί το φώς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Pilgrimage 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 ελπίζω να μην βάλουν το κωλοφάναρο εκεί που φαντάζομαι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες