Jump to content
b_rider1

νεα μηχανη

Recommended Posts

ειστε πολυ κατατοπιστικοι ολοι και σας ευχαριστω για την ανταποκριση!!

καταρχην οσον αφορα το διπλωμα ελπιζω να ισχυει αυτο που λενε οτι στα δυο χρονια κατοχης γινεται απεριοριστων κυβικων γιατι αλλιως πρπει να κανω και αλλη υπομονη:(

παντως απο μερια κινητηρων νομιζω οτι για αρχη και για την προσαρμογη που χρειαζομαι ειναι προτιμοτερος ενας δικυλινδρος λογω καλης ροπης απο χαμηλα και πιο στρωτη λειτουργια θεμελιωδεις παραγοντες για την ομαλη ενταξη στην κατηγορια χωρις να φοβιζουν δινοντας το δικαιωμα να φτασεις και στα ορια της μηχανης και τα λεω αυτα για τους δικυλινδρους διοτι πιστευω οτι οι τετρακυλινδροι και διορθωστε με αν κανω λαθος στα ψιλα γινονται επιθετικοι δινοντας πολυ δυναμη απροσμενα κανοντας σε να κινησε σε χαμηλοτερες στροφες που δεν ειναι και τοσο διασκεδαστικο μου φαινεται...δε ξερω αν εχω το δικαιωμα να τα λεω αυτα αφου δεν εχω την εμπειρια τους αλλα απο οσα ακουω και διαβαζω αυτα εχω καταλαβει!

και το abs ειναι σιγουρο σε οτι και αν επιλεξω...εννοειται αυτο!!

Το αν ένας κινητήρας γίνεται επιθετικός δεν εξαρτάται από τον αριθμό των κυλίνδρων, αλλά από το πώς είναι ρυθμισμένος και πόση δύναμη και ροπή του έχει βάλει η εταιρία που τον κατασκευάζει. Ο τρικύλινδρος ας πούμε του Street Triple είναι πολύ πιο επιθετικός από τον τετρακύλινδρο του Bandit 650 για παράδειγμα.

Δεν νομίζω λοιπόν ότι θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα οι κύλινδροι (στις μέρες που ζούμε ίσως η διαφορά στο κόστος συντήρησης και στην κατανάλωση να είναι το πιο σημαντικό υπέρ των λιγότερων κυλίνδρων και όχι τα υπόλοιπα!) και πάρε όποια σου κάνει κλικ! Δες και τις άλλες παραμέτρους, δηλαδή πόσο άνετη για την καθημερινή χρήση είναι η καθεμία κλπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν το βγαλεις το Α1 στα 18 σου οταν εισαι 20 μπορεις να το κανεις απεριοριστο (γιατι το εχεις 2 χρονια)

Αν το βγαλεις το Α1 πχ στα 20 οταν εισαι 21 μπορεις να το κανεις απεριοριστο δινοντας μονο οδηγηση (γιατι στα 21 εισαι για τα καλα εννηληκας).

διαφορετικα περιμενεις ενα χρονο και το κανεις απεριοριστο μονο με παραβολα κλπ..

εγω εβγαλα το A1 στα 20 και στα 21 το εκανα απεριοριστο μονο με οδηγηση (αλλα μπορουσα να περιμενω αλλα ενα χρονο να το κανω μονο με παραβολα)

το λοιπον... εισαι 19 στα 20 σωστα;

ποτε εβγαλες το A1? στα 18; αν ναι μολις γινεις 20 το κανεις απεριοριστο

φίλε καταρχήν έχω το απεριόριστο μιας και και έχω στην κατοχή μου 3 χρόνια πλέον το Α1,αλλά ο εκπαιδευτής μου είχε πει ότι πρέπει να το έχεις στην κατοχή σου 2 χρόνια και να πας 21.Εγώ δλδ με αυτά που λες μπορούσα να το είχα βγάλει έναν χρόνο νωρίτερα,τεσπα,για να το λες εσύ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φίλε καταρχήν έχω το απεριόριστο μιας και και έχω στην κατοχή μου 3 χρόνια πλέον το Α1,αλλά ο εκπαιδευτής μου είχε πει ότι πρέπει να το έχεις στην κατοχή σου 2 χρόνια και να πας 21.Εγώ δλδ με αυτά που λες μπορούσα να το είχα βγάλει έναν χρόνο νωρίτερα,τεσπα,για να το λες εσύ.

Nestro χαζομαρες ελεγαι ο εκπαιδευτης σου. Εγω εβγαλα το Α δυο μηνες πριν γινω 21 μονο και μονο επειδη ειχα 2 χρονια το Α1.

Τιποτα αλλο δεν ζητησαν, τιποτα αλλο δεν ρωτησαν. Και το εκανα μονος μου, φωτογραφιες, παραβολα κτλ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nestro χαζομαρες ελεγαι ο εκπαιδευτης σου. Εγω εβγαλα το Α δυο μηνες πριν γινω 21 μονο και μονο επειδη ειχα 2 χρονια το Α1.

Τιποτα αλλο δεν ζητησαν, τιποτα αλλο δεν ρωτησαν. Και το εκανα μονος μου, φωτογραφιες, παραβολα κτλ...

Μωρέ και εγώ μόνος μου το έκανα..παράβολα κλπ,απλά περίμενα έναν χρόνο τσάμπα σαν μ@λάκας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μωρέ και εγώ μόνος μου το έκανα..παράβολα κλπ,απλά περίμενα έναν χρόνο τσάμπα σαν μ@λάκας.

Κι'εγω νομιζω τσαμπα περιμενες... :sopase:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι'εγω νομιζω τσαμπα περιμενες... :sopase:

Και σιγά μην κυκλοφορούσα 1 χρόνο χωρίς δίπλωμα-ασφάλεια....είπαμε δεν είμαι και τόσο μ@λάκας :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα-ένα.Καταρχήν για το δίπλωμα πρέπει να το έχεις 2 χρόνια στην κατοχή σου το Α1 ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ 21!

Όσο για το άλλο που λες,οκ οι τετράχρονοι έχουν λίγο καλύτερη απόδοση στις πολλές στροφές,δεν πρόκειται να δεις τρομερές διαφορές όμως.Όσο για το απότομο γκάζι αυτό οφείλεται καθαρά στην λογική της εταιρείας και όχι αν είναι ο κινητήρας τετράχονος.Ας πάρω για παράδειγμα την δικιά μου.Η γιαμάχα την έχει κατασκευάσει έτσι ώστε να έχει ροπή από χαμηλά,αρκετά καλή απόδοση στις μεσαίες και να τα χαλάει λίγο στις πολλές στροφές.Το γκάζι είναι γραμμικό σε όλο το φάσμα των στροφών,χωρίς να ανιμετώπιζει ίχνος σκορτσαρίσματος,βάζεις 4η με λίγα χιλιόμετρα και βλέπεις ότι δεν παραπονίεται.Οπότε το αν είναι τετράχρονος ή δίχρονος δεν παίζει και τόσο ρόλο,σαφώς και όλοι οι δίχρονοι έχουν ροπή από χαμήλα,αλλά μέχρι εκεί τα υπόλοιπα είναι θέμα της φιλοσοφίας της εκάστοτε κατασκευάστριας εταιρείας.

Μιλησα για τετρακυλινδρους και 2κιλυνδρους και οχι 2χρονους-4χρονους...απλη παρατηρηση!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το βγαλεις το Α1 στα 18 σου οταν εισαι 20 μπορεις να το κανεις απεριοριστο (γιατι το εχεις 2 χρονια)

Αν το βγαλεις το Α1 πχ στα 20 οταν εισαι 21 μπορεις να το κανεις απεριοριστο δινοντας μονο οδηγηση (γιατι στα 21 εισαι για τα καλα εννηληκας).

διαφορετικα περιμενεις ενα χρονο και το κανεις απεριοριστο μονο με παραβολα κλπ..

εγω εβγαλα το A1 στα 20 και στα 21 το εκανα απεριοριστο μονο με οδηγηση (αλλα μπορουσα να περιμενω αλλα ενα χρονο να το κανω μονο με παραβολα)

το λοιπον... εισαι 19 στα 20 σωστα;

ποτε εβγαλες το A1? στα 18; αν ναι μολις γινεις 20 το κανεις απεριοριστο

ναι ειμαι 19 στα 20 και και σε 3 μηνες περιπου θα το εχω δυο χρονια το διπλωμα...και εγω αυτην την εντυπωση εχω και ολοι μου λενε αυτο το πραμα!θα ρωτησω βεβαια και καμια σχολη οδηγων να ειμαι σιγουρος και βλεπουμε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι ειμαι 19 στα 20 και και σε 3 μηνες περιπου θα το εχω δυο χρονια το διπλωμα...και εγω αυτην την εντυπωση εχω και ολοι μου λενε αυτο το πραμα!θα ρωτησω βεβαια και καμια σχολη οδηγων να ειμαι σιγουρος και βλεπουμε..

Ρωτα κατευθειαν στο μηχανολογικο να σου πουνε και τι χαρτια να φερεις μαζι σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιλησα για τετρακυλινδρους και 2κιλυνδρους και οχι 2χρονους-4χρονους...απλη παρατηρηση!

α ναι,τετρακυλίνδρους-δικύλινδρους ήθελα να γράψω.... :uglystupid2: .Δεν αλλάζει κάτι σε αυτά που είπα,είναι καθαρά θέμα της κάθε εταιρείας,για το αν η απόκριση του γκαζιού είναι φιλική ή άγρια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τοσα χρονια ακουω οτι το βγαζεις στα 18 δυο χρονια μετα το πας στο μηχανολογικο και το αλλαζεις σε απεριοριστο και οτι στα 21 απλα μπορεις να βγαλεις κατευθειαν απεριοριστο αυτη νομιζω ειναι η διαφορα!

Αυτο ισχυει οτι δηλαδη καθε εταιρια επιλεγει αν θα κανει τον κινητηρα της αγριο η πιο φιλικο απλα οπως και να το κανουμε περισσοτεροι κυλινδροι μεγαλυτερη αποδοση...δε θα με φοβιζε παντως ενας δυνατος κινητηρας απλα ειμαι λιγο διστακτικος επειδη μου λενε συνηθως μεγαλυτεροι οτι πρεπει να προχωραμε σιγα σιγα στις μεγαλυτερες κατηγοριες!αλλα οκ μου εξηγησατε οτι δεν εχει να κανει με τους κιλυνδρους...οντως ομως το σερβις και γενικα η συντηρηση και η καταναλωση βεβαια ειναι πολυ σημαντικα για να τους αφησει κανεις στην ακρη αλλωστε εκει ειναι τα εξοδα αφου συντηρηση χρειαζεται συνεχεια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τοσα χρονια ακουω οτι το βγαζεις στα 18 δυο χρονια μετα το πας στο μηχανολογικο και το αλλαζεις σε απεριοριστο και οτι στα 21 απλα μπορεις να βγαλεις κατευθειαν απεριοριστο αυτη νομιζω ειναι η διαφορα!

Αυτο ισχυει οτι δηλαδη καθε εταιρια επιλεγει αν θα κανει τον κινητηρα της αγριο η πιο φιλικο απλα οπως και να το κανουμε περισσοτεροι κυλινδροι μεγαλυτερη αποδοση...δε θα με φοβιζε παντως ενας δυνατος κινητηρας απλα ειμαι λιγο διστακτικος επειδη μου λενε συνηθως μεγαλυτεροι οτι πρεπει να προχωραμε σιγα σιγα στις μεγαλυτερες κατηγοριες!αλλα οκ μου εξηγησατε οτι δεν εχει να κανει με τους κιλυνδρους...οντως ομως το σερβις και γενικα η συντηρηση και η καταναλωση βεβαια ειναι πολυ σημαντικα για να τους αφησει κανεις στην ακρη αλλωστε εκει ειναι τα εξοδα αφου συντηρηση χρειαζεται συνεχεια!

το έπιασες το νόημα :winking: μόνο που οι περισσότεροι κύλινδροι δεν έχουν πάντα και μεγάλυτερη απόδοση,δες ας πούμε τα Xj6-er6n-gsr :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

α ναι,τετρακυλίνδρους-δικύλινδρους ήθελα να γράψω.... :uglystupid2: .Δεν αλλάζει κάτι σε αυτά που είπα,είναι καθαρά θέμα της κάθε εταιρείας,για το αν η απόκριση του γκαζιού είναι φιλική ή άγρια.

[/quot

τα yamaha δεν ειχαν τη φημη της νευρικοτητας?ποιο μοντελο εχεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα yamaha δεν ειχαν τη φημη της νευρικοτητας?ποιο μοντελο εχεις?

το λέει και στο προφίλ μου XJ6 και όχι δεν έχει νευρικότητα,γιατί όπως γράφω και πιο πάνω,έχει πολλή γραμμικό γκάζι σε όλο το φάσμα των στροφών και σχετικά λίγα άλογα σε σχέση με το βάρος της.Επίσης δεν σκορτάρει χαμηλά γιατί η γιαμάχα θέλησε να την κάνει να πιάνει ροπή από στις χαμηλές στροφές,μέχρι τώρα δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα γενικά είναι ότι πρέπει για νέο αναβάτη στην μεσαία κατηγορία,αυτός ήταν ο λόγος που την διάλεξα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λογικο αυτο που λενε οι μεγαλυτεροι ειναι θεμα ασφαλειας να ανεβαινεις σιγα σιγα στις μεγαλες μηχανες. εσυ ομως που εχεις 3 χρονια το 250 τι πρεπει να παρεις τωρα; 400αρι;

εσυ και αυτοι που σε γνωριζουν ξερεται αν 'το εχεις' αν το εχεις το θεμα με την οδηγηση και το μυαλο μεσα στο κεφαλι σου παρε τοτε 600αρι 4Κ

___________________________________________________________________________________________

ψιλοασχετο αλλα.... το εχω ξαναπει καλα θα ηταν να πηγαινουμε απο ποδηλατο σε 50αρι 80αρι 125 250 400 600 750 1000 1100 1300 1400 1700cc... Αλλα εμενα μου ακουγεται βλακεια αυτο γιατι θελει πολλα λεφτα!! και φυσικα δεν ειναι πρακτικο..

οταν ομως ενας δεν εχει μυαλο και ετσι να το παει σκατα θα φαει.. :thumbsdown:

και γω απο παπακι πηρα το shiver αλλα ειχα οδηγησει αρκετες μηχανες και ηξερα οτι με παιρνει να το παρω.. το αστειο ειναι οτι με το hornet που ειναι 600αρι ψιλοτρομαξα μονο στην αρχη τωρα πλεον μεσα σε 2000χλμ το χω μαθει και ακομα το μαθαινω ομως.

και οταν λεω το εχω μαθει.. δεν εννοω να το πηγαινω τερμα και να μην πεφτω..

μεσα απο ενα φορουμ δε μπορουμε να καταλαβουμε αν ο αλλος ξερει να οδηγει η οχι. καλα κανουμε ομως και προτεινουμε ομαλη αλλαγη μοτο :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχεις δικιο Γιαννη...και εγω νιωθω ανετα με τις μηχανες δλδ μπορω και εχω οδηγησει μερικες μεγαλυτερες μηχανες και ειδα οτι 'το εχω' οπως λες!το σιγουρο ειναι το μυαλο του καθενος οριζει τη συμπεριφορα καποιου και οχι η μηχανη...συμφωνω μαζι σου!σκεφτομουν και τα 400cc και συγκεκριμενα το drz αλλα το σταματησαν αν δεν κανω λαθος...πολλοι παντως αγοραζουν και πουλανε για να μη τους κοστιζει και πολυ!

απλα το παραπονο μου για τους μεγαλυτερους ειναι οτι ειναι καπως κολλημενοι με το οτι εμεις οι μικροτεροι δεν ειμαστε ποτε ετοιμοι γιατις μεγαλες μηχανες ενω δεν ειναι ετσι παντα αλλα δεν το καταλβαινουν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ίσως επειδή γινόσουν 21 εντός του έτους, γι'αυτό. Κάπως έτσι είναι και στις εκλογές. Η ξαδέρφη μου έκλεινε τα 18 σε 3 μήνες αλλά μπορούσε να ψηφίσει, γιατί συμπλήρωνε το 18ο έτος εντός του έτους που θα γίνονταν οι εκλογές. ίσως να ισχύει το ίδιο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ίσως επειδή γινόσουν 21 εντός του έτους, γι'αυτό. Κάπως έτσι είναι και στις εκλογές. Η ξαδέρφη μου έκλεινε τα 18 σε 3 μήνες αλλά μπορούσε να ψηφίσει, γιατί συμπλήρωνε το 18ο έτος εντός του έτους που θα γίνονταν οι εκλογές. ίσως να ισχύει το ίδιο

όχι ρε είπαμε..οι εκλογές είναι κάθε 4 χρόνια για αυτό και την άφησαν να ψηφίσει,την αναβάθμιση μπορείς να την κάνεις όποτε θες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όχι ρε είπαμε..οι εκλογές είναι κάθε 4 χρόνια για αυτό και την άφησαν να ψηφίσει,την αναβάθμιση μπορείς να την κάνεις όποτε θες.

Δηλαδή άμα του χρόνου που γίνομαι 18 βγάλω το Α1, στα 20 μπορώ να βγάλω το Α?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδή άμα του χρόνου που γίνομαι 18 βγάλω το Α1, στα 20 μπορώ να βγάλω το Α?

ε ναι αυτο λεμε τοση ωρα ντε :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια μηχανη με usd πιρουνι πλεονεκτει εναντι μιας με συμβατικο?θελω να πω ειναι ενας παραγοντας αρκετα σημαντικος για αποριψεις τις μηχανες με συμβατικα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οχι δεν ειναι σημαντικος παραγοντας. Υπαρχουν και καλα τηλεσκοπικα πιρουνια υπαρχουν και κακα usd. Οκ σε γενικες γραμμες ειναι παντα καλοδεχουμενο το usd αλλα ανεβαζει το κοστος πολλες φορες. Η αισθηση που δινει εξαρταται απο το ποσο καλο ειναι. Ας πουμε οταν οδηγησα ενα street triple επαθα πλακα απο το ποσο καλες αναρτησεις εχει και την αισθηση που δινουν. Και ειναι γυμνο μηχανακι στα 675cc, οχι κανα ss.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα