ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΑΝΝΗ 166 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2010 ευτηχως βρηκα και τον αλλαξα αυθημερων αλλα εαν εμενα στην επαρχια και δεν ειχε αντιπροσωπεια ? εγω που ειμαι επαρχια και μου κοπηκε η ντιζα πρεπει να παρω τη γνησια απο θεσσαλονικη 25ευρω συν αλλα τοσα λεει ο κουριερ.. τι καλα κουμποσα μια ποδηλατου πανω με 2 ευρω..το δικο μου παλι.. made in italy γραφει απο ποιοτητα μια χαρα μου φαινεται παντως! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nicolikas 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2010 (τροποποιήθηκε) Προς όσους γράφει ο κινητήρας τους "made in Japan" (κι ο δικός μου γράφει). Είχα κάποτε ένα παπί HONDA DREAM το οποίο φτιαχνόταν βέβαια στην Ινδονησία αλλά ο κινητήρας έγραφε φαρδιά πλατιά "made in japan". Στα 30000 χλμ περίπου έκαψε ηλεκρονική και πολλαπλασιαστή (100 ευρώ ζημιά), οπότε ανοίχτηκε το ιαπωνικό μοτέρ από μάστορα. ΟΛΑ τα εξαρτήματα μέσα ήταν ΚΙΝΕΖΙΚΑ Θέλω να πω λοιπόν ότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος από ένα "made in Japan γιατί μπορεί να αναφέρεται μόνο στα πιστόνια για παράδειγμα Τροποποιήθηκε Ιούνιος 26 , 2010 από τον nicolikas 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Athan 287 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2010 δεν ξέρω με τι κριτήρια μπορούμε να ρίξουμε το πταίσμα στην χώρα προέλευσης της μηχανής ή αν πρέπει να προσέχουμε και την δική μας συντήρηση/χρήση που μπορεί να προκαλέσει φθορές. αν πηγαίνεις να την πλύνεις με κανα τοξικό υλικό και μετά σου ξεβάφει μην τα ρίχνεις στο made in italy ή china. προσωπικά είχα μηχανή made in italy για δύο χρόνια καθημερινή χρήση και δεν παρουσίασε το παραμικρό ψεγάδι, ενώ η τωρινή μηχανή (1 χρόνο χρήσης) που είναι made in japan άρχισε να ξεβάφει λίγο το ασημί χρώμα απο τα κάλυπτρα στα πλάγια των μαρσπιέ. επίσης, κατα την ταπεινή μου γνώμη, δεν πιστεύω ότι η μαμά εταιρεία όταν στέλνει σε άλλες χώρες τεμάχια για συναρμογή να λέει εν αρχή ότι εσεις εκεί θα τις φτιάχνεται με Β ή Γ προδιαγραφές. Οι προδιαγραφές είναι πάντα Α για όλες τις γραμμές παραγωγής, είτε αυτό το θεωρητικό Α είναι Β ή Γ σε σχέση με άλλες εταιρείες. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2010 Θέλω να πω λοιπόν ότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος από ένα "made in Japan γιατί μπορεί να αναφέρεται μόνο στα πιστόνια για παράδειγμα Θα συμφωνήσω με τον Nikolika σε αυτό. Ενας κινητήρας αποτελείται από δεκάδες διαφορετικά εξαρτήματα, που σήμερα πια, στην εποχή του παγκόσμιου εμπορίου (παγκοσμιοποίηση το λένε άλλοι), έρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη, διότι τα λαγωνικά της διοίκησης της ΚΑΘΕ εταιρίας ψάχνουν σα λυσσασμένα για να βρουν από πού στο καλό θα μειώσουν το κόστος. Κάποτε δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Η πλειοψηφία των εξαρτημάτων που συναπαρτίζουν έναν κινητήρα, φτιάχνονταν είτε από την ίδια την εταιρία είτε από εγχώριες θυγατρικές της και πάντως τα υλικά κατασκευής έκαναν μικρό ταξίδι, αφού προέρχονταν από κοντινές πηγές. Ελεγες, ας πούμε ότι ένα μηχανάκι είναι γερμανικό και ίσχυε αυτό στο 95%. Σήμερα, ένας κινητήρας είναι ... όλα τα κράτη του κόσμου μαζί. Δε θέλω να εξισώσω τα ιαπωνικά με τα κινέζικα ούτε θέλω να πώ ότι έχουν την ίδια ποιότητα. Ιάπωνες, Γερμανοί, Ιταλοί και Αγγλοι ως μητρικές εταιρίες εξακολουθούν να είναι πιο φερέγγυοι από τους Κινέζους, τους Ταϊβανούς ή τους Μαλαισιανούς. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορούμε σήμερα να μιλάμε για "καταγωγή" ενός κινητήρα, με την έννοια του παρελθόντος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μπακαλογατος 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2010 Εχω ακουσει οτι τα BMW τα ψευτοεντουρο =650= φιαχνονται σε καινουργιο εργοστασιο στην Κινα.Ξερει κανεισ τιποτα γι αυτο?Κι αν ειναι ετσι γιατι κοστιζουν τοσο πολυ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2010 Έχοντας κάνει την κουβέντα αυτή και με μηχανικούς, αλλά και με στελέχη εταιριών έχω καταλήξει στα εξής συμπεράσματα: -Ώς προς την ποιότητα κατασκευής, υποθέτουμε οτι τα πλαστικά, η βαφή κτλπ γίνονται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην τρίτη χώρα. Η κατασκευή τους δηλαδή γίνεται όπως γίνεται στην Ιαπωνία με την ίδια τεχνογνωσία και αυτοματοποιημένες διαδικασίες-πατέντες της εταιρίας. Άν αυτό δεν επιτυγχάνεται, τότε είναι φανερό οτι ή η εταιρία δεν επιβλέπει σωστα τις διαδικασίες, ή οτι το έχει επιλέξει σθνειδητά για λόγους κόστους. - Ώς προς την ποιότητα συναρμογής. Εκεί τον κύριο ρόλο τον παίζουν οι ντόπιοι εργαζόμενοι. Άπειρα παραδείγματα και με την honda ιταλίας kai me thn ΜΒΚ όπου απλα οι εργαζόμενοι και λόγω κουλτούρας, αλλα και λόγω νοοτροπίας, απλα....δέν. Το ενδιαφέρον και η προσοχή που έδινε ένας Γάλλος στο σφίξιμο των βιδών δεν ήταν σε καμμία περίπτωση ίδια με αυτή που έδειχνε ο Ιάπωνας, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του ζωτικο γρανάζι της παραγωγής. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά πιστεύω. Οσοι έχουν επισκεφτεί την Ινδία πχ. θα παρατήρησαν οτί η προσοχή στην λεπτομέρεια δεν υπάρχει στην νοοτροπία τους. Αν πάτε θα δείτε οτί οι αρχαίοι τους ναοί είναι αριστουργήματα σκαλίσματος μεν, δεν έχουν μία ίσια γραμμή δε. Ολα είναι στο περίπου, φτάνει να δουλεύουν. Θα δείτε υπερλούξ εστιατόριο να έχει άθλιες τουαλέτες. Καμία προσοχή στην λεπτομέρεια, φτάνει να δουλεύει ικανοποιητικά το σύνολο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nickapos 35 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2010 Εγώ λέω οτι τα πληρώνουμε όλα υπερτιμημένα. Αυτή είναι και η βάσικη διαφορά μεταξύ των "μεγάλων" αξιόπιστων (yamaha,suzuki,honda,bmw) και των "μικρών" ή μη πολύ γνωστών ακόμα εταιριών τύπου sym. Μόλις γίνουνε και οι μικροί γνωστοί αρχίζουνε και κοπανάνε ανελέητα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Roadwin 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2010 Εγώ λέω οτι τα πληρώνουμε όλα υπερτιμημένα. Αυτή είναι και η βάσικη διαφορά μεταξύ των "μεγάλων" αξιόπιστων (yamaha,suzuki,honda,bmw) και των "μικρών" ή μη πολύ γνωστών ακόμα εταιριών τύπου sym. Μόλις γίνουνε και οι μικροί γνωστοί αρχίζουνε και κοπανάνε ανελέητα. Συμφωνώ απόλυτα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Roadwin 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2010 Κανείς άλλος καμιά γνώμη? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2010 (τροποποιήθηκε) Πάντως το κράνος μου γράφει πάνω made in Japan. To ίδιο γράφει και η μοτοσυκλέτα μου και στο πλαίσιο αλλά και στον κινητήρα. Πάρτε όλοι ΚΤΜ γιατί είναι Made In Austria! Έχω δει Ducati Monster με ψυγείο λαδιού που γράφει πάνω ΚΤΜ!! Η BMW 650CS της κοπελιάς μου, προχθές που της άλλαζα τα λάδια σε πολλά σημεία έγραφε πάνω Made in Austria!! Τυχαίο;; Δε νομίζω!! Τροποποιήθηκε Αύγουστος 13 , 2010 από τον Ravendark Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bellof 7 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2010 το μοτερ ειχε πολλα σημεια που ελεγε made in Austria λογω rotax.. Εγω πια αν και μεσα στον χωρο των logistics θεωρω οτι ενα σκαλι πιο πανω ειναι μονο οτι ειναι manufactured in Japan. Λυπαμαι που το λεω αλλα ετσι εχω δει οτι συμβαινει. Αν συγκρινεις ενα ταπερ απο τα πρωτα με ενα μεταγενεστερο οι διαφορες σε συναρμολογηση ειναι Το θεμα ομως καταληγει σε ατοπο γιατι εστω οτι το πηρες κ ειναι japan. Απο το πρωτο σερβις τιποτα μα τιποτα δεν προκειται να μπει ξανα κ να εχει την ιδια ποιοτητα. Οσο περνανε δε τα χρονια κ το αυτοκινητο ή η μηχανη πλησιαζει στο τελος της ζωης τους η ποιοτητα πεφτει ακομα περισσοτερο γιατι η γραμμη παραγωγης επιμερους εξρτηματων μεταφερεται σε καποια αλλη γραμμη παραγωγης-κατασκευης που εχει υποδιεστερα στανταρ. Με την καταργηση του μοντελου και αμα περασουν 5 χρονια Τα πραγματα ειναι λιγο καλυτερα στον χωρο της μοτοσυκλετας κ αυτο ειναι λογω ογκου συνολικων πωλησεων.. Φανταστειτε να ηταν τα πραγματα αντιστροφα και να ηταν οι πωλησεις μοτοσυκλετων στο σημειο που ειναι του αυτοκινητου. Τοτε θα ηταν κλαφτα Χαραλαμπε απο ποιοτητα και επιμερους εξαρτηματων και συναρμολογησης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Roadwin 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27 , 2010 Πάντως τελευταία ολοένα και λιγοστεύουν τα made in japan. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
soteres13 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2010 ρε παιδες ...εσεις που ειστε πιο μεγαλοι ....καποτε ι ιαπωνια ...ητανε κατι σαν κινα ....δλδ φτηνιατικα ..πραγματα ..με το καιρο ανεβηκε.....θελω να καταληξω οτι σε καμια 5ετια...θα βλεπεις lifan και θα λες εγγυηση ..ποιοτητα ..αντοχη ..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2010 Σε μια 5ετία? γιατί τώρα τα λιφάν τι έχουν? μια χαρά αξιόπιστα είναι. Και ναι έτσι θα γίνει,η κίνα είναι η πλέον πολλά υποσχόμενη χώρα..αλλά σε άλλα πράγματα και όχι σε μηχανές.Οπότε βάλε καμμιά 10ετία + καμμιά 5ετία για να αποδείξει ότι όντως οι μηχανές που βγάζει,είναι αξιόπιστες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Punisher 22 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2010 εμενα ο σκελετος μου λεει Made in Thailand Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Smias 2.708 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2010 εμενα ο σκελετος μου λεει Made in Thailand Το ιδιο και στα καινουρια +στα ψεκαστα klx250s απο το '06 ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Roadwin 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2010 εμενα ο σκελετος μου λεει Made in Thailand Ενώ στο GLX μου 15ετίας και βάλε, είναι όλα made in japan. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Torakusu Yamaha 9.120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2010 εμενα ο σκελετος μου λεει Made in Thailand Ολα τα παπια Yamaha των τελευταιων ετων τα φτιαχνει η Thai Yamaha...Oλα made in Thailand παρολαυτα ειναι σκυλια μαυρα....Και στις αλλες εταιρειες παιζουν αναλογες θυγατρικες (ταιλανδη, μαλαισια, κινα κλπ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2010 Ολα τα παπια Yamaha των τελευταιων ετων τα φτιαχνει η Thai Yamaha...Oλα made in Thailand παρολαυτα ειναι σκυλια μαυρα....Και στις αλλες εταιρειες παιζουν αναλογες θυγατρικες (ταιλανδη, μαλαισια, κινα κλπ) Σωστος και για να το πουμε αλλη μια φορα δεν ειναι κακο που φτιαχνονται στην οποιαδηποτε Κινα-Ιταλια κλπ αρκει να εχουν τα ιδια standarts απλα το ολο κερδος το εισπρατουν μονο οι εταιριες και οχι ο καταναλωτης δυστυχως Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nickapos 35 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2010 Σε μια 5ετία? γιατί τώρα τα λιφάν τι έχουν? μια χαρά αξιόπιστα είναι. Και ναι έτσι θα γίνει,η κίνα είναι η πλέον πολλά υποσχόμενη χώρα..αλλά σε άλλα πράγματα και όχι σε μηχανές.Οπότε βάλε καμμιά 10ετία + καμμιά 5ετία για να αποδείξει ότι όντως οι μηχανές που βγάζει,είναι αξιόπιστες. δεν είναι αξιόπιστα. ούτε ποιοτικά φτιαγμένα. έχουνε ένα σωρό προβλήματα, απο σκουριές μέχρι ηλεκτρικά προβλήματα κτλ. για να έχει κανείς το όνομα του αξιόπιστου μετά απο 20 χρόνια, πρέπει να βγάζει αξιόπιστα μηχανάκια σήμερα τα οποία μετά απο 20 χρόνια να συνεχίσουνε να υπάρχουν ώστε να επιβεβαιωθεί το όνομα και η αξιοπιστία. προσωπικά λιφαν θα έπερνα μονο για το χωράφι, και να δούμε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2010 δεν είναι αξιόπιστα. ούτε ποιοτικά φτιαγμένα. έχουνε ένα σωρό προβλήματα, απο σκουριές μέχρι ηλεκτρικά προβλήματα κτλ. για να έχει κανείς το όνομα του αξιόπιστου μετά απο 20 χρόνια, πρέπει να βγάζει αξιόπιστα μηχανάκια σήμερα τα οποία μετά απο 20 χρόνια να συνεχίσουνε να υπάρχουν ώστε να επιβεβαιωθεί το όνομα και η αξιοπιστία. προσωπικά λιφαν θα έπερνα μονο για το χωράφι, και να δούμε Εντάξει αυτό είπα και εγώ.Όσο για τα λιφάν,αν τα προσέξεις δεν βγάζουν τίποτα,ούτε σκουρίες,ούτε ηλεκτρικά ούτε τίποτα.Έχει ένα παιδί στην παρέα μου,απλά και μόνο για μέσο μετακίνησης..και δεν του έχει βγάλει τίποτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Roadwin 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2010 Εντάξει αυτό είπα και εγώ.Όσο για τα λιφάν,αν τα προσέξεις δεν βγάζουν τίποτα,ούτε σκουρίες,ούτε ηλεκτρικά ούτε τίποτα.Έχει ένα παιδί στην παρέα μου,απλά και μόνο για μέσο μετακίνησης..και δεν του έχει βγάλει τίποτα. Πάντως σκουριές και ηλεκτρικά βλέπεις και σε καινούρια Honda, Yamaha κλπ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Sieche 421 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2010 Δεν παίρνετε ομως υποψιν εναν πολυ σημαντικο παραγοντα σε αυτην την συζητηση!! Οποια εταιρια και αν ειναι,Yamaha,Honda,Bmw κτλ.,και θελει να ανοιξει εργοστασιο σε μια χωρα με "φτηνα " παραγωγικα χερια αναγκαστικα θα παιξει με τους όρους που θα τους θεσει η χωρα αυτη. Νομιζετε οτι οταν θα παει η Honda πχ. στην Κινα πχ.,οι Κινεζοι θα ανοιξουν και τα ποδια τους?NEIN!!!!! Οι Κινεζοι θα δωσουν το ΟΚ σε μια ξενη εταιρια ΜΟΝΟΝ αν η εταιρια αυτη αγορασει καποια εξαρτηματα απο την εγχωρια αγορα!!Αν οχι τοτε τον πουλο γιατι περιμενουν κι αλλοι στην σειρα... Σε πιο ποσοστο θα εχει μια μοτοσυκλετα πχ. εγχωρια εξαρτηματα,ειναι μερος της συμφωνιας μεταξυ εταιριας και χωρα παραγωγης. Οποτε αγοραζοντας ενα τετοιο προϊον,αναγκαστικα αγοραζουμε κατωτερη ποιοτητα...Αν και οι Κινεζοι εχουν ανεβασει την ποιοτητα τους πολυ τα τελευταια χρονια και συνεχιζουν να ανεβαινουν ενω η Ευρωπη που παραδοσιακα ειχε υψηλα στανταρ στην ποιοτητα εχει αρχισει και πεφτει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nickapos 35 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2010 Εντάξει αυτό είπα και εγώ.Όσο για τα λιφάν,αν τα προσέξεις δεν βγάζουν τίποτα,ούτε σκουρίες,ούτε ηλεκτρικά ούτε τίποτα.Έχει ένα παιδί στην παρέα μου,απλά και μόνο για μέσο μετακίνησης..και δεν του έχει βγάλει τίποτα. και όμως φίλε μου,έχω δει σκουριές ηλεκτρικά κτλ, σε μηχανάκι που κινούταν μόνο μέσα σε ένα χωρίο και αποστάσεισ μέγιστο 400-500 μέτρα. κατά τα άλλα συμφωνώ με τον sieche Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2010 (τροποποιήθηκε) οτι και να λεμε εμεις τα μηχανακια ειναι μαπα ανεξαρτητου εταιριας... τα καλα βγηκαν μεχρι το 1998-2000, απο εκει και μετα ολα απλα υπαρχουν... σε εξαιρεση μπαινει βεβαια ενα μονο μοντελο μετα του 2000 .... το Yamaha TDM 900 μοντ΄04 και μονο σε γαλαζιο -μπλε χρωμα............. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 4 , 2010 από τον HLIAS 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες