Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα. Εχω ενα μοτερακι 90αρι honda. Αυτες τις μερες θα το βελτιώσω. Θα του βάλω κυλινδροπίστονα aasa 53 με το πιστόνι με την επικάλυψη από τεφλόν. Θα του αφήσω τη μανίσια στροφαλομπιέλα και καμπάνα.. Τώρα για κεφαλή όλοι μου λένε όχι CDI. Και σκέφτομαι να φτιάξω την Astrea που ήδη έχω. Λεω να την θυριδώσω και να της κάνω και μια ροϊκή εξέλιξη (χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι αυτό). Καταρχάς μπορεί κανείς να μου πεί τι ειναι αυτα τα 2? Αξίζει να "φτιάξω" την κεφαλή του αστρεα ή καλύτερα CDI Και τέλος να μου προτείνετε έναν εκκεντροφόρο (θα το δουλεύω με γνήσια sebring και keihin 28.

Ευχαριστώ πολύ

Τροποποιήθηκε από τον artec12

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπέρα. Εχω ενα μοτερακι 90αρι honda. Αυτες τις μερες θα το βελτιώσω. Θα του βάλω κυλινδροπίστονα aasa 53 με το πιστόνι με την επικάλυψη από τεφλόν. Θα του αφήσω τη μανίσια στροφαλομπιέλα και καμπάνα.. Τώρα για κεφαλή όλοι μου λένε όχι CDI. Και σκέφτομαι να φτιάξω την Astrea που ήδη έχω. Λεω να την θυριδώσω και να της κάνω και μια ροϊκή εξέλιξη (χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι αυτό). Καταρχάς μπορεί κανείς να μου πεί τι ειναι αυτα τα 2? Αξίζει να "φτιάξω" την κεφαλή του αστρεα ή καλύτερα CDI Και τέλος να μου προτείνετε έναν εκκεντροφόρο (θα το δουλεύω με γνήσια sebring και keihin 28.

Ευχαριστώ πολύ

H CDI δουλευει καλα μονο απο τα 54mm και πανω (διοτι εχει πολυ μεγαλες βαλβιδες), αλλιως θα σου μπερδευει.Οποτε φτιαξε την Astrea , κανε της μια ροικης εξελιξη (ανοιγμα και γυαλισμα αυλων). Εκκεντροφορο βαλε 3ο σταδιο για να στροφαρει καλα, και τελος δεν νομιζω να δουλευει με το 28αρι το καμπυλατερ, βαλε ενα 22 ή 24 :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H CDI δουλευει καλα μονο απο τα 54mm και πανω (διοτι εχει πολυ μεγαλες βαλβιδες), αλλιως θα σου μπερδευει.Οποτε φτιαξε την Astrea , κανε της μια ροικης εξελιξη (ανοιγμα και γυαλισμα αυλων). Εκκεντροφορο βαλε 3ο σταδιο για να στροφαρει καλα, και τελος δεν νομιζω να δουλευει με το 28αρι το καμπυλατερ, βαλε ενα 22 ή 24 :_thumbsup:

Ρε παιδια είχα αυτό το μοτεράκι http://moto-rider.com/product-view.aspx?pid=19982 (το πουλαω τωρα) και του φοραγα keihin 28 με CDI και δεν μπερδευε καθόλου. Μήπως να το κανω 54 χιλιοστά με CDI?

Η ροικη ειναι το ίδιο με το θυρίδωμα? Τι μάρκα θα προτείνατε για εκεντροφορο? Εγω σκεφτομαι ή τον αγωνιστικό aasa ή fuego f200

Τροποποιήθηκε από τον artec12

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μπερδευε γιατι το μοτερ ειναι 54mm μαμα, και νομιζω οιτ φοραει απο την μανα του CDI.

Η ροικη με το θυριδωμα νομιζω ειναι το ιδιο πραγμα (αλλα εχω μια υποψια οτι το θυριδωμα γινετε μονο στα 2χρονα, ας με διωρθοση καποιος :_thumbsup: )

Εκκεντροφορο βαλε ή τον Aasa (οπως ειπες) ή εναν 3ου σταδιου (και ο Fuego F-200 καλος ειναι)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μπερδευε γιατι το μοτερ ειναι 54mm μαμα, και νομιζω οιτ φοραει απο την μανα του CDI.

Η ροικη με το θυριδωμα νομιζω ειναι το ιδιο πραγμα (αλλα εχω μια υποψια οτι το θυριδωμα γινετε μονο στα 2χρονα, ας με διωρθοση καποιος :_thumbsup: )

Εκκεντροφορο βαλε ή τον Aasa (οπως ειπες) ή εναν 3ου σταδιου (και ο Fuego F-200 καλος ειναι)

Δεν νομίζω οτι γίνεται μονο στα 2χρονα μου είπαν στην αασα για θυριδωμα στην κεφαλή αστρεα. Οποτε να βαλω κυλινδροπίστονα 54 με CDI και aasa εκκεντροφορο? Θα πάει καλα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν νομίζω οτι γίνεται μονο στα 2χρονα μου είπαν στην αασα για θυριδωμα στην κεφαλή αστρεα. Οποτε να βαλω κυλινδροπίστονα 54 με CDI και aasa εκκεντροφορο? Θα πάει καλα?

Καλα θα παει , αν η διαδρομη απο τον στροφαλο ειναι 49,5 με 54mm πιστονι πομπε (νομιζω περνει πομπε η CDI) θα παει γ...... :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα θα παει , αν η διαδρομη απο τον στροφαλο ειναι 49,5 με 54mm πιστονι πομπε (νομιζω περνει πομπε η CDI) θα παει γ...... :winking:

Η διαδρομή είναι 52mm. Και νάι η CDI περνει full μπομπε :_thumbsup:

Ευχαριστώ πολύ. Απο γραναζώματα ξέρεις τιποτα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι περισσοτεροι βαζουν 14-36 ή 15-36 για να πετυχουν ενα μεσο αποτελεσμα ,δηλαδη να μην χασουν πολυ τελικη , αλλα ουτε και πολυ ροπη.Οποτε ενα 15-36 θα ειναι οτι πρεπει :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι περισσοτεροι βαζουν 14-36 ή 15-36 για να πετυχουν ενα μεσο αποτελεσμα ,δηλαδη να μην χασουν πολυ τελικη , αλλα ουτε και πολυ ροπη.Οποτε ενα 15-36 θα ειναι οτι πρεπει :_thumbsup:

:respekt:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κοίτα το θυρίδωμα αυτό καθαυτό γίνεται μόνο στα 2χρονα όπου ανοίγεις τις θυρίδες ΣΤΟΝ ΚΥΛΙΝΔΡΟ

στα 4χρονα ανοίγουνε τον αυλό της εισαγωγής και της εξαγωγής ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ και κάποιοι βλάκες το λένε αυτό θυρίδωμα

φυσικά καμία σχέση έχει με το θυρίδωμα στα 2χρονα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κοίτα το θυρίδωμα αυτό καθαυτό γίνεται μόνο στα 2χρονα όπου ανοίγεις τις θυρίδες ΣΤΟΝ ΚΥΛΙΝΔΡΟ

στα 4χρονα ανοίγουνε τον αυλό της εισαγωγής και της εξαγωγής ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ και κάποιοι βλάκες το λένε αυτό θυρίδωμα

Φιλε οταν δν ξερεις μην αρχιζεις και λες κουβεντες....Και αυτο θυριδωμα λεγετε καιαυτοι που το κανουν δν ειναι βλακες...Αντιθετος ειναι ενας φτηνοσ γενικος τροπος γι;α να δεις μεγαλη διαφορα στο μηχανακι....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε οταν δν ξερεις μην αρχιζεις και λες κουβεντες....Και αυτο θυριδωμα λεγετε καιαυτοι που το κανουν δν ειναι βλακες...Αντιθετος ειναι ενας φτηνοσ γενικος τροπος γι;α να δεις μεγαλη διαφορα στο μηχανακι....

φυσικά και δεν λέγεται θυρίδωμα το θυρίδωμα βγαίνει από την λέξη θύρα=πόρτα...

μπορείς να το λές άνοιγμα εισαγωγής εξαγωγή πάντως γιατί το θυρίδωμα είναι τελείως διαφορετικός όρος που χρησιμοποιήε στα 2χρονα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαι εισαι σιγουρος για αυτό???Εγω ειχα ρωτησει σε μηχανουργιο οταν οηγα για το δικο μου και μου ειπε οτι ετσι λεγετε αλλα δεν παιρνω ορκο...Αλλα μην λες κουβεντες για βλακες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαι εισαι σιγουρος για αυτό???Εγω ειχα ρωτησει σε μηχανουργιο οταν οηγα για το δικο μου και μου ειπε οτι ετσι λεγετε αλλα δεν παιρνω ορκο...Αλλα μην λες κουβεντες για βλακες...

o κάθε μάστορας μπορεί να το λέει όπως θέλει... και μερικοί στο χωριό μου λένε την φιλτροχοάνη χουάνα η τον τακεκάβα τον λένε τσαχουνιαν...

το θέμα έχει να κάνει με λεξιλογικά και χρειαζόμαστε φιλόλογο να μας το αναλύσει από που βγαίνει η λέξη και πιο είναι το σωστό...

πάντως η εργασία και στις 2 περιπτώσεις δεν έχει καμία ομοιότητα μιλάμε για τελείως διαφορετική δουλειά και δεν πιστεύω ότι 2 τελείως διαφορετικές εργασίες πρέπει να έχουν το ίδιο όνομα... δν ξέρω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γεια σου ρε μαστορα πες τα! θυριδωμα ειναι οταν μεγαλωνεις/ ανοιγεις τις θυριδες στον κυλινδρο του 2 χρονου, Ροικη εξελιξη ειναι οταν γιαλυζεις τους αυλους εισαγωγης και εξαγωγης στην κεφαλη του 4χρονου για να εχεις καλυτερη ροι σε καυσιμο και καυσαερια! εξου και το ονομα! ξερω ειμαι :offtopic: και time out αλλα με πνηγει το δικιο βρε αδερφε..:P φιλικα και οποιοδηποτε μπινελικι ευπροσδεκτο! :P :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα