Jump to content
nikoskallithea

Φρεναρισμα Πανικου!!

Recommended Posts

Και εξηγούμε, Πως θα φρενάρεις μια μοτοσυκλέτα σε περίπτωση πανικού, δλδ οταν σου παρουσιαστή άμεσος κίνδυνος και τα μετρα φρεναρίσματος ειναι λιγοστά. Υπαρχει περίπτωση να μην σου διπλώσει το τιμόνι και να σηκώσεις το πίσω τροχό χωρις επιπτώσεις!! Υπάρχουν τεχνικές? μήπως το ΑΒΣ είναι η λύση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ναι το ΑΒΣ ειναι μια σιγουρη λυση!

Οσο για το διπλομα του τιμονιου υπαρχει περιπτωση να το γλιτωσεις εγω μετα απο 2 τουμπες και μια παραλιγο απο αυτο το λογο εχω μαθει και στα φρενα πανικου δεν μου διπλωνει το τιμονι απλα κοκαλωνει η μπροστα ροδα και γλυστραει στην ευθεια της (δεν σταματαει αλλα τουλαχιστον γλιτωνω την ατσαλη τουμπα)!

Τωρα για να αποφιγεις το διπλομα το κοπλο ειναι μα μην πιεζεις το τιμονη αλλα να σφιγκεις τα γονατα σου στο ντεποζιτο ωστε ολο το βαρος σου να πηγενει στην μηχανη και οχι στο τιμονι και βεβαια η μηχανη να ειναι ευθεια!

Οσο για το σηκομα του πισω τροχου εξαρτατε απο την ασφαλτο αν θα γλιστρισει η ροδα ή αν θα σηκωθει ο πισω!

Μπορεις για εξασκιση να βρεις μια ευθεια με σχετικα καλη ασφαλτο και χωρις πολυ κινηση και να δοκιμασεις να πλακωνεσε στα φρενα ολο και με πιο πολυ δυναμη και εμφαση στο μπροστινο σφιγκοντας το ντεποζιτο και οχι το τιμονι και μετα απο λιγο θα δεις διαφορα στον χρονο και αποσταση φρεναρισματος και θα σου βγενει στα φρενα πανικου χωρις να το σκευτεσε! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λόγω της ύπαρξης της παραμέτρου "πανικός", λίγα πράματα μπορούν να γίνουν σωστά.

Ο μόνος τρόπος είναι να αποκτήσεις αυτόματα ανακλαστικά πράγμα που σημαίνει ΧΩΜΑ με ένα ελαφρύ εντουράκι.

Στο χώμα αναγκαστικά συνέχεια γλυστράς και μπλοκάρεις οπότε "μαθαίνει" μόνο του το χέρι σου να δουλεύει αλά ABS και το σώμα να κάνει τις σωστές κινήσεις για να ανακτάς το μπροστινό και την ισσοροπία σου.

Θεωρητικά τα παραπάνω του JasonXT είναι ορθά αλλά σπάνια πάνω στον πανικό εφαρμόζονται, ειδικά αν η άσφαλτος είναι βρεγμένο σαπούνι.

Και βέβαια μην νομίζεις πως επειδή τα έμαθες δεν θα συμβεί να την κάνεις τη λάθος μαμακία πάνω στον πανικό της στιγμής...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με εχει σωσει 3 φορες απο χοντρο τρακαρισμα δεν ξερω αν ειναι τεχνικη απλα μου βγηκε αυθορμητα και με εχει σωσει

γερο φρενο μπροστα και κοκαλομα του πισω γερνεις λιγο και δινεις κλιση στην μηχανη σαν να κανεις κολια .. (γλυτωνεις σιγουρα την μετοπικη) αν εχεις περιπου εν δευτερολεπτο ειναι αρκετο να καταλαβεις αν προκειτε να παισεις με πολλα πανω σε κατι..

πολυ επικυνδηνο αυτο που θα παω το κανεις συμφωνα με τα ενστικτα σου αφου κοκκαλοσεις και δωσεις κλιση σαν να κανεις κολια και δεις οτι θ πεσεις πανω στο εμποδιο τελικα ακουμπας το ποδι κατω μολισ νιοσεισ την ισοροποια σου αφηνεις το μηχανακι να φυγει και μενεις ορθιοσ η φερνει καμια τουμπα εφοσον φορας τα προστατευτικα εισαι ενταξει

ειναι επικυνδηνο το λεω ομως με εμπειρεια 3 φορες την εχω πατησει και η τελευταια επρεπε απο 120χλμ να παω 0χλμ πραγαματικα με εχει σωσει

τωρα αν πας σε ΑΒΣ να ειναι συδιαζομενο και παντα παει αναλογα την εταιρεια.. πχ το καλυτερο ΑΒΣ που εχω νιωσει ειναι τισ VFR αν και ειμαι κατα του ABS !!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φρένα πανικού:

Αφήνεις το τιμόνι.......πίανεις με το αριστερό χέρι το δεξί γριπ και πλακώνεις το μπροστά συνδιασμό με το πίσω.

Ανοίγεις ζελατίνα και αρχίζεις να λες δυνατά και τραγουδιστά ότι προσευχή ξέρεις.

Μετά ακούς ένα μπαμ.....και πουφ....μια λάμψη.

Εγώ τι κάνω.......βέβαια παίζει ρόλο και ο λόγος που θα πλακωθείς στα φρένα, η απόσταση που έχεις από το εμπόδιο, η πρόσφυση, το ελαστικό και και και.

τσιμπάω το πίσω και στα καπάκια πλακώνω το μπροστινό , όχι απότομα, αλλά με μια γρήγορή αλλά σταδιακή και γλυκιά κίνηση να μην το μπλοκάρω (να το αποφύγω όσο μπορώ δηλαδή, γιατί αν το μπλοκάρω το ξανα αφήνω και χάνω πολύτιμα μέτρα και η μηχανή πέρα ότι σταματάει την επιβράδυνση της γίνεται και λίγο ασταθής).

Αν έχω το περιθώριο να περάσω / αποφύγω το εμπόδιο το κάνω......ή προσπαθώ να το κάνω.....αν πάλι το μπαμ το έχω στάνταρ......πολύ απλά ξαπλώνω στην σέλα και πηδάω προς τα πίσω.....τουλάχιστον αν χτυπήσω κάπου να έχω την μότα μπροστά μου παρά πίσω μου να με ακολουθεί και να γίνουμε σάντουιτσ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα φρενα πανικου πεφτω μονο οταν εχω ΑΒS..

κατα τα αλλα οταν δεν εχω ΑΒS κοκαλομα πισω και μετα μπροστινου τροχου και μια μελωδικη προσευχη!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εξηγούμε, Πως θα φρενάρεις μια μοτοσυκλέτα σε περίπτωση πανικού, δλδ οταν σου παρουσιαστή άμεσος κίνδυνος και τα μετρα φρεναρίσματος ειναι λιγοστά. Υπαρχει περίπτωση να μην σου διπλώσει το τιμόνι και να σηκώσεις το πίσω τροχό χωρις επιπτώσεις!! Υπάρχουν τεχνικές? μήπως το ΑΒΣ είναι η λύση?

Καταρχάς προσπαθείς όσο μπορείς να προβλέπεις καταστάσεις για να μήν γίνει φρενάρισμα πανικού παρά σκέτο φρενάρισμα.

Όταν πάς με πολλά χιλιόμετρα ξεχνάς την απόσταση ακινητοποίησης και βασίζεσαι στην αποφυγή του εμποδίου.

Το έντο δεν είναι και ότι καλύτερο σε μια κατάσταση πανικού. όσο πιο ψηλά είναι ο πίσω τροχός τόσο πιο λίγο μπροστινό φρένο μπορείς να πατήσεις. Άσε που αν πάς με πολλά μπορεί να αρχίσει να φεύγει προς τα πλάγια όσο είναι στον αέρα....

Η λύση για να μπορείς να κάνεις έντο και να το σώζεις είναι η προπόνηση στα φρένα μέσα σε ελενχόμενο περιβάλον αλλά και πάλι για εμένα καλύτερα να κοιτάς να αποφύγεις κάτι. Ειδικά αν πάς πάνω απο 60.

Το καλύτερο είναι πάντος να βρείς μια αλάνα και να του πιείς το αίμα στο φρενάρισμα μέχρι να μάθεις να το χειρίζεσαι καλά, καί με τα 2 φρένα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την ιδια απορια ειχα κ εγω... Οποτε το πηρα σε ενα παρκιν κ του αλλαξα τα φωτα. Το πηγα κ σε χωμα κ παλι τα ιδια. Τελικα οταν χρειαστηκε να σταματησω με 70 χλμτρα κ 2 μετρα αποσταση μονο το κατεβασμα σε δευτερα με εσωσε (κ ισως κ το πατερ ημων!!!)

Ξερω οτι ειναι οτι χειροτερο για το μοτερ αλλα απ το να πεσω σε διερχομενο αμαξι καλυτερα να σπασω το παπι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τα παπια ειναι πιο δυσκολο γιατι δεν εχουν ντεποζιτο ή κατι αλλο αναμεσα στα γονατα οποτε αναγκαστικα η δυναμη απο το σωμα παει στο τιμονι! Το μονο που σε σωζει απο το διπλωμα του τιμονιου ειναι να κρατας το μηχανακι σε απολυτη ευθεια, αλλιως........τσουζει.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το έντο δεν είναι και ότι καλύτερο σε μια κατάσταση πανικού. όσο πιο ψηλά είναι ο πίσω τροχός τόσο πιο λίγο μπροστινό φρένο μπορείς να πατήσεις.

+1

Το έντο είναι φιγούρα, όχι αποτελεσματικότητα, το έχω δοκιμάσει...

Από την ώρα που θα σηκωθεί, η μέγιστη δυνατή επιβράδυνση είναι πολύ μικρότερη από το κανονικό φρενάρισμα μπρος-πίσω.

Ότι ειπώθηκε παρπάνω, φρένα μπρος-πίσω και με το που θα συμπιεστεί μπροστά πας λωκαράκι πίσω στη σέλα ζουμπίζοντας τα γόνατα στο ντεπόζιτο.- το θέμα είναι να γίνεται αυτόματα αυτό, χωρίς σκέψη,

Κάτι σημαντικό:

ΚΟΙΤΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ !!! γιατί λόγω ανακλαστκού συντονισμού ματιού-χεριού συνήθως πας εκεί που κοιτάς σε τέτοιες καταστάσεις που δενμεσολαβεί σκέψη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν και ειμαι κατα του ABS !!

Είναι γιατί δεν έχεις :D

Όσοι το λένε αυτό, κανένας δεν έχει ABS στη μοτοσυκλέτα του,.... μέχρι να την αλλάξει με μία που να έχει :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το φρενάρισμα του πανικου ειναι το αγαπημένο μου σου ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και σε κανει να πιτσιλιεσε :lipssealed::uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το φρενάρισμα του πανικου ειναι το αγαπημένο μου σου ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και σε κανει να πιτσιλιεσε :lipssealed::uglystupid2:

σε κάνει να μυρίζεις και να έχεις καφέ παντελόνι και σέλα..........και αν είναι έτσι δεν σε πλησιάζει γκόμενα σε ακτίνα 3 χιλιομέτρών

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευτηχος δεν εχω ερθει πολλες φορες σε αυτη τη θεση αλλα το αντιμετοπιζω παντα οπως την 1η φορα...

οριακο μπροστινο χωρις να χασει προσφυση και το πισω τερμα...αλλα μια φορα που το πατησα παραπανω παραλιγο να φαω την σουπα... και εκει ηταν εντος πολης με λιγα χλμ οπου αφησα το μπροστα οταν γλυστρισε και κοκαλοσα το πισω στα πολλα ομως δεν ξερω η καλυτερα δεν θελω να φανταστω τις συνεπειες που θα εχει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

combinate ABS by HONDA πανικός ξεπανικός απλά ΦΡΕΝΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΣ .

Τώρα χωρίς ABS πολλύ προπόνιση σε ελενχόμενο χώρο για απόκτηση εμπειρίας ,

τσίμπιμα το πίσω φρένο και κατευθείαν το μπρόστινο τσαρούχωμα ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικα πιστευω οτι στο "σωστο" φρεναρισμα πανικου πρεπει να δινεις εμφαση στο μπροστα φρενο που ουσιαστικα κανει τη σωστη δουλεια. Δλδ αν κοκαλωσεις το πισω απλα θα συρθεις και θα αχρηστευσεις την λειτουργια του μπροστινου φρενου γτ η μηχανη δεν καθεται στο πιρουνι αλλα σηκωνεται λογω της χρησης του πισου με αποτελεσμα να μην ακινητοποιειται γρηγορα. Επισης αμα εισαι με πολλα χ.α.ω. και μπλοκαρει ο πισω τοτε ισως χασεις εντελως τον ελεγχο. Αν παλι μπλοκαρει το μπροστινο και εισαι με πολλα διπλωνει το τιμονι. Τωρα θα πει κανεις καλα δεν ειναι ολοι χεραδες αλλα με εξασκηση στο φρεναρισμα σε καμια αλανα μαθαινεις τα ορια του φρεναρισματος. Ο κανονας 75-25 που λεν και στα βιβλια ειναι ο ιδανικος κατεμε σε συνδυασμο με κατεβασμα ταχυτητας. Τωρα ομως θα μου πεις, φρενα πανικου ειναι και στην ελληνικη ασφαλτο ειναι μαυρα χαλια. Νομιζω πως μονο το ABS σε μαζευει χωρις φοβο....

Φρεναρισμα πανικου δυο φορες ετυχε να κανω...τη μια πεταγεται μια γιαγια, κατεβαζω ταχυτητα, παταω φρενα μπλοκαρει ο μπροστα, αφηνω το φρενο και το ξαναπιανω...ε γρια ζει και γω δεν επεσα :_zeppelin: !!! Την δευτερη κουτακιας το κοκκαλωνει στα καλα του καθομενου, φρενα φρενα φρενα, μπλοκαρει το μπροστα, διπλωνει το τιμονι αλλα παταω κατω και μαζευω και μενα και τη μηχανη....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω αμα νιωσω οτι κοκαλωνει καποιος τροχος αφηνω το αντιστοιχο φρενο και το ξαναπαταω καπακι :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσοι το λένε αυτό, κανένας δεν έχει ABS στη μοτοσυκλέτα του,.... μέχρι να την αλλάξει με μία που να έχει :tooth:

:winking:

:ok:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσες φορές έχω κατέβει Αθήνα έχω καταλάβει πολύ καλά τη σημασία του ABS (αν και εγώ δεν έχω) καθώς οι ταχύτητες εντός πόλεως είναι σχετικά μεγάλες, οι κίνδυνοι πάρα πολλοί και το οδόστρωμα γλίτσα. Πώς την παλεύετε οι Αθηναίοι???

Στο θέμα μας, νομίζω ότι τα πάντα είναι θέμα εξάσκησης. Αν έχεις δουλέψει πολύ το δυνατό φρενάρισμα και φροντίζεις πάντα να σκέφτεσαι πιθανούς και απίθανους διαδρόμους διαφυγής, τότε θα σου βγεί σωστά όταν χρειαστεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πώς την παλεύετε οι Αθηναίοι???

Που να δεις τους Σαλονικιούς ειδκά όταν βρέχει... Άμα έχεις μάθει να φρενάρεις στην Τσιμισκή με ψιλόβροχο (όπως κάποτε στην Πατησίων), τι να σου πει το ABS... (λέμε τώρα, φιλαράκος δικάβαλος εμπειρότατος σώθηκε από τη βρωμοτεχνολογία όταν για να αποφύγει έναν γέρο το τσαρούχωσε στρίβοντας κιόλας - κλακ-κλακ-κλακ έμεινε όρθιος με στριμμένο τιμόνι παρακαλώ σε F800GS)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχω κανει 30.000χλμ με μηχανακι με abs

και οπως σου ειπα πραγματικα ειμαι κατα του ABS το μονο που θα σκευτομουνα να το θεωρισω καλο ειναι του vfr 800 to syndiazvmeno

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τη πεμπτη που τρακαρα φρεναρα αποτομα αν και τα μετρα ηταν λιγοτερα απο 6 το ABS δε με αφησε να πεσω ή να διπλωσει το τιμονι αλλα δε σταματησε, πιστευω ουτε τα Brembo του ROSSi θα σταματουσαν, το ερωτημα ειναι μηπως αν επεφτα θα ηταν καλυτερα ή χειροτερα τα πραγματα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τη πεμπτη που τρακαρα...

Ωχ! Ολα καλα? Εσυ, η μοτα? (κυριως εσυ)

Ευχομαι να ειναι το τελευτεο σου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωχ! Ολα καλα? Εσυ, η μοτα? (κυριως εσυ)

Ευχομαι να ειναι το τελευτεο σου!

Ολα καλα λιγο ο καρπος και οι προσαγωγοι μου και το δεξι... Το μοτο σημερα θα δειξει η νεκροψια...

ΑΑΑΑΑ και κατι ασχετο στο τρακαρισμα οι προσαγωγοι και τα οργανα πως προστατευοντε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα