Jump to content
billys_elefsina

yamaha mt03

Recommended Posts

Πήγα και το έκανα ένα test ride σήμερα.

Στην Global κάτι στην Αλεξάνδρας

30000 χλμ 3500 ευρά το αφήνει μετρητοίς ε 6μηνη γρααπτή εγγύηση εξατμίσεις σέρβις κτλ.\

Αλλά οδηγώντας το έκανε κάτι κόλπα σα να μπέρδευε και μου είπε ο τύπος όταν επεστρεψα ότι θα αλλάξει το tps απλά ξέχασε να μου το πει πριν το πάρω.

Δεν έχω και πολύ ιδέα από μηχανές αλλά φάνηκε καλούτσικο καλά φρένα αλλά ε΄να μειονέκτημα που βρήκα είναι το μεγάλο τιμόνι.

Επίσης μου φάνηκε αρκετά καγκούρικο σαν εμφανιση/θόρυβο αλλά εγώ προσψπικά το γούσταρα.

Νομίζω πως επειδή μπορεί να πατήσει και λίγο χώμα είναι μια καλή πρόταση για κάποιον που δε χρειάζεται τα 100 άλογα σε 600 μηχανή όπως εγώ πχ.

Τοσο το δινει ενας γνωστος μου με 10.000κλμ αν θες να ρωτησω , εχω ακουσει οτι ειναι πολυ οκ......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Που το βρήκατε το μεγαλούτσικο φαίριγκ για το μτ03 ρε παιδιά;! Εντάξει δεν το λες και πανέμορφο με το φαιριγκ αυτό αλλα τέλοσπάντων...την κάνεις τη δουλειά σου για ταξιδάκι!

http://www.barracudamoto.it/DettaglioProdotto.aspx?IDP=926&CAT=47 85 euro! :_thumbsup:

11873_.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πήγα και το έκανα ένα test ride σήμερα.

Στην Global κάτι στην Αλεξάνδρας

Παίδες, είναι αξιόπιστο μαγαζί αυτό;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε Βασίλη θα σου πω συνοπτικά (και θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός) την εικόνα που έχω για το mt:

. Ναι σκορτσάρει λίγο χαμηλά, αλλά όχι φαινόμενο ενοχλητικό. Πλέον, το αντιμετωπίζω ασυναίσθητα..

. Μερικές φορές η εξάτμιση κάνει κάτι σκασίματα (κάτι σε evo μου θύμιζε αρχικά). Κάποιοι το θεωρούν καγκούρικο χαρακτηριστικό, δεν είναι ωστόσο υπερβολίκά συχνό και εμένα προσωπικά με ενθουσιάζει..

. Οδική συμπεριφορά μέσα στην πόλη: δεν έχω εντοπίσει κάτι αρνητικό, ίσως μόνο το ότι το τιμόνι μπορεί να βρει σε κανα καθρέπτη αλλα μόνο αν βιάζομαι..

. Οδική συμπεριφορά εκτός πόλης: Ψάχνω και έγω για ζελατίνα (νομίζω είμαι σαφής)

. Τέλος, πρέπει να πω ότι από την πρώτη στιγμή που το είχα δει κάπου το '06 (σε φωτογραφίες αρχικά) μέχρι και πριν κανά μισάωρο που το παρκαρα :2funny: εξακολουθεί να μου αρέσει και να μην το βαρίέμαι σαν εικόνα. Αυτό βέβαια είναι εντελώς υποκειμενικό, αλλα για μένα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάει κανείς, αλλωστε δεν αλλάζουμε μηχανή κάθε τρεις μήνες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Που το βρήκατε το μεγαλούτσικο φαίριγκ για το μτ03 ρε παιδιά;! Εντάξει δεν το λες και πανέμορφο με το φαιριγκ αυτό αλλα τέλοσπάντων...την κάνεις τη δουλειά σου για ταξιδάκι!

Νομιζω πως η συγκεκριμενη ζελατινα ειναι της puig και εχει γινει καποια μικρη μετατροπη για να μπει στο mt. Η baracuda ειναι νομιζω τζι-τζι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως για να μην το μετανιωσεις η ζελατινα να ειναι ημιφημε γιατι η ολομαυρη δεν ειναι πρακτικη , οσο πιο ωραια κ αν ειναι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε Βασίλη θα σου πω συνοπτικά (και θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός) την εικόνα που έχω για το mt:

. Ναι σκορτσάρει λίγο χαμηλά, αλλά όχι φαινόμενο ενοχλητικό. Πλέον, το αντιμετωπίζω ασυναίσθητα..

. Μερικές φορές η εξάτμιση κάνει κάτι σκασίματα (κάτι σε evo μου θύμιζε αρχικά). Κάποιοι το θεωρούν καγκούρικο χαρακτηριστικό, δεν είναι ωστόσο υπερβολίκά συχνό και εμένα προσωπικά με ενθουσιάζει..

. Οδική συμπεριφορά μέσα στην πόλη: δεν έχω εντοπίσει κάτι αρνητικό, ίσως μόνο το ότι το τιμόνι μπορεί να βρει σε κανα καθρέπτη αλλα μόνο αν βιάζομαι..

. Οδική συμπεριφορά εκτός πόλης: Ψάχνω και έγω για ζελατίνα (νομίζω είμαι σαφής)

. Τέλος, πρέπει να πω ότι από την πρώτη στιγμή που το είχα δει κάπου το '06 (σε φωτογραφίες αρχικά) μέχρι και πριν κανά μισάωρο που το παρκαρα :2funny: εξακολουθεί να μου αρέσει και να μην το βαρίέμαι σαν εικόνα. Αυτό βέβαια είναι εντελώς υποκειμενικό, αλλα για μένα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάει κανείς, αλλωστε δεν αλλάζουμε μηχανή κάθε τρεις μήνες...

σιγουρα οχι καθε τρεις μηνες.εγω αλλαζω καθε τεσσερις μηνες και αυτο λογο οικονομηκης κρισης.περιση αλλαξα 4 μηχανες .φετος ακομα την ιδια εχω και εχει παει απριλης.το εχω κοντα 4 μηνες.αστα να πανε παλιο κριση.πιστευω βεβεα μεχρι τελως του μηνα να το εχω πουληση και να παρω καποιο αλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες, είναι αξιόπιστο μαγαζί αυτό;

Δεν εχει Emoticon να τιναζει γιακα αλλιως θα το εβαζα :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να μη σηκώσω καινούριο θέμα, είπα να κάνω ένα -RENEW- στο ήδη υπάρχον για να κάνω και 'γω μερικές ερωτήσεις για το MT-03.

Αρχικά, η δαγκάνα στο πίσω δισκόφρενο είναι της Brembo (έχει και το λογότυπο), όμως στη μπροστά δαγκάνα δεν γράφει κάτι. Είναι και αυτή της Brembo? (Λογικά ναι, απλά θέλω να το σιγουρέψω :D ) Δεύτερο σκέλος της ίδια ερώτησης είναι, η απόδοση των φρένων είναι αντάξια/αντίστοιχη του ονόματος της εταιρίας; (που αν δεν κάνω λάθος θεωρείται ΚΟΡΥΦΗ)

Έπειτα, η πλευρικά τοποθετημένη ανάρτηση είναι της SACHS. Τι λέει η εν λόγω εταιρία; Πως αποδίδει στο σύνολο το συγκεκριμένο περιφερειακό;

Και τέλος, γίνεται πολύς λόγος για την "περιορισμένη ικανότητα" του MT-03 να κάνει ταξιδάκια. Όπως ανέφερε ήδη κάποιος, μια τέτοια αντίληψη τείνει να έχει, εν μέρει τουλάχιστο, υποκειμενική ισχύ... Η ερώτησή μου πάνω σε αυτό είναι: υπάρχει κάποιο αξεσουάρ, διαφορετικό γρανάζωμα ας πούμε, που βελτιώνει κάπως την κατάσταση και ποιο είναι αυτό; Υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει αρνητικά κάποιο άλλο τομέα στο σύνολο της μηχανής;

Τροποποιήθηκε από τον sTuNT

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και η sachs βγαζει πολυ καλες αναρτησεις και τις χρησιμοποιουν και αλλες εταιρεις (Ducati ας πουμε).

Το ΜΤ παει ταξιδια αλλα αν θες να πηγαινεις με ταχυτητες 140-150 πρεπει να δουλευεις σε ψηλες στροφες το μοτερ και εκει κουραζουν οι κραδασμοι. Μια λυση ειναι να βαλεις μεγαλυτερο γραναζι μπροστα για να ριξεις της στροφες, χανεις σε επιταχυνση κερδιζεις σε τελικη αλλα μειωνονται οι κραδασμοι στην ιδια ταχυτητα (και το κοντερ δειχνει αλλη ταχυτητα μετα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και η sachs βγαζει πολυ καλες αναρτησεις και τις χρησιμοποιουν και αλλες εταιρεις (Ducati ας πουμε).

Το ΜΤ παει ταξιδια αλλα αν θες να πηγαινεις με ταχυτητες 140-150 πρεπει να δουλευεις σε ψηλες στροφες το μοτερ και εκει κουραζουν οι κραδασμοι. Μια λυση ειναι να βαλεις μεγαλυτερο γραναζι μπροστα για να ριξεις της στροφες, χανεις σε επιταχυνση κερδιζεις σε τελικη αλλα μειωνονται οι κραδασμοι στην ιδια ταχυτητα (και το κοντερ δειχνει αλλη ταχυτητα μετα).

Περιεκτικότατος! :_thumbsup: Σε ευχαριστώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να μη σηκώσω καινούριο θέμα, είπα να κάνω ένα -RENEW- στο ήδη υπάρχον για να κάνω και 'γω μερικές ερωτήσεις για το MT-03.

Αρχικά, η δαγκάνα στο πίσω δισκόφρενο είναι της Brembo (έχει και το λογότυπο), όμως στη μπροστά δαγκάνα δεν γράφει κάτι. Είναι και αυτή της Brembo? (Λογικά ναι, απλά θέλω να το σιγουρέψω :D ) Δεύτερο σκέλος της ίδια ερώτησης είναι, η απόδοση των φρένων είναι αντάξια/αντίστοιχη του ονόματος της εταιρίας; (που αν δεν κάνω λάθος θεωρείται ΚΟΡΥΦΗ)

Δέν είναι brembo γι' αυτό και δε βλέπεις και λογότυπο εκεί. Είναι τα ίδια με του fazer(προηγούμενης γενιάς). Τα φρένα είναι πολύ καλά.

Έπειτα, η πλευρικά τοποθετημένη ανάρτηση είναι της SACHS. Τι λέει η εν λόγω εταιρία; Πως αποδίδει στο σύνολο το συγκεκριμένο περιφερειακό;

Είναι γεγονός οτι λόγω έλειψης μοχλικού δεν είναι και τόσο άνετο. Άν είναι παλιό μοντέλο, τότε σίγουρα θα έχει πέσει η απόδοση του. Το αλλάζεις με ένα ohlins για το συγκεκριμένο μοντέλο και ξενοιάζεις.

Και τέλος, γίνεται πολύς λόγος για την "περιορισμένη ικανότητα" του MT-03 να κάνει ταξιδάκια. Όπως ανέφερε ήδη κάποιος, μια τέτοια αντίληψη τείνει να έχει, εν μέρει τουλάχιστο, υποκειμενική ισχύ... Η ερώτησή μου πάνω σε αυτό είναι: υπάρχει κάποιο αξεσουάρ, διαφορετικό γρανάζωμα ας πούμε, που βελτιώνει κάπως την κατάσταση και ποιο είναι αυτό; Υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει αρνητικά κάποιο άλλο τομέα στο σύνολο της μηχανής;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα κάλα, έβαλαν δαγκάνα Brembo ΠΙΣΩ και μπροστά προτίμησαν κάτι συμβατικό; Λόγω μείωσης του κόστους κατά πάσα πιθανότητα, αλλά αν είναι έτσι ΓΙΑΤΙ η Brembo πίσω; :wacko: Εν πάσει περιπτώσει, εφ' όσον τα φρένα είναι καλά, OK :_thumbsup: . Τώρα για την ανάρτηση, χρήζει αλλαγής ή απλά "προτείνεται"; Διότι η Ohlins θα κοστίζει και "κάτι" παραπάνω... :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα κάλα, έβαλαν δαγκάνα Brembo ΠΙΣΩ και μπροστά προτίμησαν κάτι συμβατικό; Λόγω μείωσης του κόστους κατά πάσα πιθανότητα, αλλά αν είναι έτσι ΓΙΑΤΙ η Brembo πίσω; :wacko: Εν πάσει περιπτώσει, εφ' όσον τα φρένα είναι καλά, OK :_thumbsup: . Τώρα για την ανάρτηση, χρήζει αλλαγής ή απλά "προτείνεται"; Διότι η Ohlins θα κοστίζει και "κάτι" παραπάνω... :P

η sachs ειναι μεγάλη και καλή εταιρεία, βγάζει αναρτήσεις μέχρι και για γεωργικά μεγάλα μηχανήματα.

μην πας να την αλλάξεις και πετάς λεφτά, μπορείς να παίξεις και με την προφόρτιση της αν θέλει λίγο ρύθμισμα.

το ειχα και εγώ το MT-03 και δούλευε μια χαρά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η sachs ειναι μεγάλη και καλή εταιρεία, βγάζει αναρτήσεις μέχρι και για γεωργικά μεγάλα μηχανήματα.

μην πας να την αλλάξεις και πετάς λεφτά, μπορείς να παίξεις και με την προφόρτιση της αν θέλει λίγο ρύθμισμα.

το ειχα και εγώ το MT-03 και δούλευε μια χαρά.

Εάν πάρεις μοντέλο του 07 σίγουρα θα έχει πέσει η απόδοση του. Το θέμα είναι οτι λόγω περίεργης γεωμετρίας της ανάρτησης και έλειψης μοχλικού όλη τη δουλειά την κάνει το αμορτισέρ. Τα sachs του S1000R της BMW ναι, είναι γαμάω, αυτά όμως που βάζανε σε ΜΤ μετά απο 3 χρόνια το πιθανότερο είναι να θέλουν αλλαγή. Άμα είναι ένα κατοστάρικο η διαφορά αξίζει πάντως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ φοβάμαι ότι η διαφορά δεν θα παίζει στο 100άρικο... Δεν ξέρω και τιμές για να πω την αλήθεια μου. Άλλα ό,τι έχει όνομα (βλ. Ohlins) "συνήθως" το μοσχοπληρώνεις! Όπως και να 'χει, για να λέει ένας πρωην κάτοχος ότι η ανάρτηση αποδίδει complet, μάλλον έτσι θα είναι. Τώρα άμα προκύψει λόγος, ή έρθει η ώρα, για αλλαγή, εκεί ναι, παίζει να συμφέρει να τα χώσεις λίγο παραπάνω για να πάρεις μια Ohlins.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ πρώην κάτοχος είμαι αλλα τέσπα...

Ανάφερέ το κάπου και 'συ βρε συν-forum-ίτη! :D Απλά, λέω ό,τι λέω όσον αφορά στην αλλαγή της ανάρτησης, διότι, γλυκοκοιτάω το MT-03 και όσο να 'ναι τα οικονομικά είναι "στενά" και δεν έχω καμία όρεξη να επενδύσω λεφτά σε κάτι που δεν είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητο... Εσύ είχες παράπονο; Προχώρησες σε αλλαγή της ανάρτησης όσο το είχες;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανάφερέ το κάπου και 'συ βρε συν-forum-ίτη! :D Απλά, λέω ό,τι λέω όσον αφορά στην αλλαγή της ανάρτησης, διότι, γλυκοκοιτάω το MT-03 και όσο να 'ναι τα οικονομικά είναι "στενά" και δεν έχω καμία όρεξη να επενδύσω λεφτά σε κάτι που δεν είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητο... Εσύ είχες παράπονο; Προχώρησες σε αλλαγή της ανάρτησης όσο το είχες;

Σχεδον ποτε δεν ειναι οι αλλαγη αναρτησεων απολυτως απαραιτητη...Μιλωντας για καινουριο μηχανακι, ή τελος παντων οχι σε ασχημη και ταλαιπωρημενη κατασταση!!Νομιζω εχουμε γινει πολυ μυγιαγκιχτοι και δεν δεχομαστε κατι λιγοτερο απο το "τελειο"...Ναι θα εχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορες αν τις αλλαξεις με Ohlins αλλα σκεψου πχ σε ποσες παρουσιασεις-φωτογραφιες-περιοδικα κλπ εχεις δει ενα μαμα ΜΤ03 να κανει παντες σουζες εντο και λοιπα...Εγω δεν θεωρω τον εαυτο μου τοσο χερα ωστε να φτασω στα ορια του ενα Fun-bike που να ψαχνομαι για παραπερα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σχεδον ποτε δεν ειναι οι αλλαγη αναρτησεων απολυτως απαραιτητη...Μιλωντας για καινουριο μηχανακι, ή τελος παντων οχι σε ασχημη και ταλαιπωρημενη κατασταση!!Νομιζω εχουμε γινει πολυ μυγιαγκιχτοι και δεν δεχομαστε κατι λιγοτερο απο το "τελειο"...Ναι θα εχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορες αν τις αλλαξεις με Ohlins αλλα σκεψου πχ σε ποσες παρουσιασεις-φωτογραφιες-περιοδικα κλπ εχεις δει ενα μαμα ΜΤ03 να κανει παντες σουζες εντο και λοιπα...Εγω δεν θεωρω τον εαυτο μου τοσο χερα ωστε να φτασω στα ορια του ενα Fun-bike που να ψαχνομαι για παραπερα...

Προς Θεού! Δεν έγινε ΚΑΜΙΑ αναφορά σε θέματα του να φτάσω το μηχανάκι στα όρια του και ότι τα περφερειακά μου πέφτουν "λίγα". Ότι λέω, το λέω και το ψάχνω σε όρους ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και όχι σε "ακροβατικά"! Αφού ούτως ή άλλως "δεν το 'χω" με δαύτα... :cheers:

Τροποποιήθηκε από τον sTuNT

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προς Θεού! Δεν έγινε ΚΑΜΙΑ αναφορά σε θέματα του να φτάσω το μηχανάκι στα όρια του και ότι τα περφερειακά μου πέφτουν "λίγα". Ότι λέω, το λέω και το ψάχνω σε όρους ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και όχι σε "ακροβατικά"! Αφού ούτως ή άλλως "δεν το 'χω" με δαύτα... :cheers:

Μωρε εσενα σε καταλαβαινω γιατι ψαχνεσαι, απλα λεω οτι και ετσι μια χαρα ειναι..Οι ohlins πιστευω ειναι πολυ ψαγμενη μετατροπη..Και ετσι μια χαρα θα κανει την δουλεια του, τα καγκουριλικια του, και τα ταξιδακια του...Αν το παρεις, και δεις στο μελλον(γιατι στην αρχη, και για αρκετο καιρο, σιγουρα θα σ καλυπτει) δεν σε καλυπτει αλλαζεις ειτε αναρτησεις ειτε μηχανακι..Μην τρελαινεσαι μια χαρα ειναι το ΜΤ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα