stavrosdm 183 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2012 Παιδια εγω ειμαι της αποψης οτι ιδια ευχαριστηση παιρνουμε και με ανοιχτη ζελατινα και τελειως ανοιχτους αεραγογους ΑΛΛΑ ΚΡΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος.Κ 133 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2012 μεγαλε τι λες? και οδιγας και μηχανη με τα επηχειρηματα που μας αμολας εδω περα? κατσε σπιτι καλυτερα για ανθρωποι σαν και εσενα μαζευουμε απο την ασφαλτο με τον εγκεφαλο χυμα και λεμε γιατι! Η πιο σωστή απάντηση στο αρχικό ποστ.. Δε νομιζω οτι χρειάζεται προβληματισμός.... Απλά δε σκέφτεσαι αυτα που έγραψε το άρθρο, αποτελούν βλακείες που σκέφτηκε κάποιος μπας κ δικαιολογησει την αποφαση να μη φορα κρανος. Οποιος/ οποια δε θελει ας μη φορα κρανος. Και ας σκοτβθει στα παπαρια μου. Οι υπόλοιποι τι φταιμε; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
SpikeAman 12 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2012 Φιλε ωραιο το ποστ σου και πραγματικα σε λιγο καιρο βγαινω κι εγω στους δρομους σαν νεος οδηγος και μπορω να πω πως τα περισσοτερα απο αυτα που ανεφερες δεν τα ηξερα.... ΦΥΣΙΚΑ και δεν ειχα σκοπο να ΜΗΝ φοραω κρανος αφου ειναι και το πρωτο που θα παρω(τωρα καταθετω τα χαρτια για διπλωμα). Καλο θα ηταν να υπαρχει σε καθε forum για μηχανες ενα τετοιο post να το βλεπει η νεα γενια καθως οι περισσοτεροι "καγκουροβιοι" ειναι πραγματικα σκοτώστρες, αν και απ' οτι εχω παρατηρήσει εχει βελτιωθεί κατα πολυ ολο αυτο στην γενιά μου(96')! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
AnastasisP 18 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2 , 2012 καλο αλλα να φαντασω μιλαμε για μεγαλους δρομους και οχι για στενακια??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nxcbr 1.299 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2 , 2012 (τροποποιήθηκε) καλο αλλα να φαντασω μιλαμε για μεγαλους δρομους και οχι για στενακια??? Κι όμως καλέ μου φίλε, μιλάμε και για τα στενάκια. Πέραν απ΄ όλα τα επιστημονικά θέματα, σκέψου απλά και "φαντάσου" κάτι που θα σου πω. Πες πως κάθεσε μπροστά από έναν τοίχο και τραβάς μια κουτουλιά επάνω του. Τι πιστεύεις ότι θα πάθεις και ποιά ταχύτητα πιστεύεις ότι μπορείς να πιάσεις με αυτήν σου την ενέργεια ; Να σου πω το πολύ 2 χλμ. Σκέψου τώρα την επαφή του κρανίου με το πεζοδρόμιο ή με την κολώνα με 10 και 15 χιλιόμετρα την ώρα, δεν είναι πολλά σε σχέση με την ζημιά που μπορεί να κάνει. Ή ακόμη και εάν δεν υπάρξει κρούση και υπάρξει απλά σύρσιμο πάνω στο οδόστρωμα. Είναι απλή λογική παιδιά, όλοι τα ξέρετε, απλά είναι σαν το τσιγάρο. Η γνώση υπάρχει, ο φόβος δεν υπάρχει που εάν έχει μέτρο...... Σκεφθείτε τα υπόλοιπα μόνοι σας. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 2 , 2012 από τον nxcbr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Fireman19 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2012 6) Εάν έντομο, όπως είναι η μέλισσα ή η σφίγγα, εισέλθει και παγιδευτεί στο κράνος, η προσοχή του οδηγού θα περισπαστεί με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος. Το συγκεκριμενο περιστατηκο μου ειχε τυχει, μια σφηκα μπηκε μεσα στο κρανος και επιχειρουσε να μπει μεσα στο αυτι μου, απο το τρακ μου να μην μου κανει ζημια πατησα μπροστινο φρενο χωρις να ακουμπισω το πισω φρενο με αιτια να πεσω με 50 χιλιομετρα την ωρα ναι μεν αν δεν φορουσα το κρανος δεν θα ειχε συμβει τιποτα αλλα απο την αλλη ποσες φορες θα σου συμβει στην ζωη σου κατι παρομοιο...αποψη μου ειναι στις μικρες και συντομες διαδρομεσ(10 λεπτα μαχ) να μην φοραμε κρανος και στις πιο μεγαλες διαδρομες να το φοραμε :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gregoKLE 137 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2012 ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΤΟ ΦΟΡΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ οπως επισης τους ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ .αν σε σωσει το κρανος απο τουμπα ,ο καθρεπτης θα σε σωσει και απο προσκρουση με αλλο οχημα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
cr115 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2012 Πολυ καλο φιλε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sorath 1.112 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2012 Το συγκεκριμενο περιστατηκο μου ειχε τυχει, μια σφηκα μπηκε μεσα στο κρανος και επιχειρουσε να μπει μεσα στο αυτι μου, απο το τρακ μου να μην μου κανει ζημια πατησα μπροστινο φρενο χωρις να ακουμπισω το πισω φρενο με αιτια να πεσω με 50 χιλιομετρα την ωρα ναι μεν αν δεν φορουσα το κρανος δεν θα ειχε συμβει τιποτα αλλα απο την αλλη ποσες φορες θα σου συμβει στην ζωη σου κατι παρομοιο...αποψη μου ειναι στις μικρες και συντομες διαδρομεσ(10 λεπτα μαχ) να μην φοραμε κρανος και στις πιο μεγαλες διαδρομες να το φοραμε :) Για να μπει έντομο μέσα στο κράνος και να προσπαθεί(!) να μπει στο αυτί, μάλλον δεν φορούσες κράνος αλλά καμία κατσαρόλα....Το σωστό μέγεθος σε κράνος, σφίγγει τόσο ώστε ούτε καν ούτε μέχρι το πίσω μέρος στο μάγουλο δεν μπορεί να φτάσει έντομο. Όσο το να μην φοράς καθόλου κράνος σε μικρές αποστάσεις, είναι το υπέρτατο λάθος. Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται σε ακτίνα 15χλμ απο την κατοικία μας. Τι σχέση έχει η απόσταση με το ενδεχόμενο πτώσης; Γνωστός μου γύρισε όλη την Ευρώπη με μηχανή (μιλάμε για χιλιάδες χιλιόμετρα) και σκοτώθηκε μέρα μεσημέρι στην Πανεπιστημίου με το 50αράκι του... Κράνος φοράμε με το που ανεβαίνουμε στο δίκυκλό μας (από 50άρι μέχρι όσο πάει) ανεξάρτητα αν πάμε μέχρι στο περίπτερο στα 50 μέτρα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stavros 1976 28 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2012 Χαλκίδα 2003 εγω με το fireblade μέσα σε στενό,παππους στρίβει χωρίς να ανάψει φλάς,εγω σαν μλκας πάω να προσπεράσω και κολλάω στο φτερό του και απογειώνομαι,σκάω με το κεφάλι σε παρκαρισμένο φίατ πούντο ακριβώς πίσω πάνω στην κοτσαδούρα.Το κεφάλι πονάει αλλα είμαι μιά χαρά.Εγω το 1994 με το παπάκι μου σε επαρχιακό δίκτυο,στο δρόμο ακριβώς στην στροφή 8 το βράδυ γάιδαρος,κολλάω πάνω του,τα γνώστά απογειώνομαι και πάλι και πέφτω με το κεφάλι πανω στα σύρματα οικοπέδου.Το κεφάλι πονάει και είμαι καλά.Δεν θα γράψω και άλλα γιατί 22 χρόνια πάνω σε μοτοσυκλέτα έχω καλές και κακές εμπειρίες.Η εμπειρία μου λέει ΚΡΑΝΟΣ -ΜΠΟΥΦΑΝ-ΓΑΝΤΙΑ!!!ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΜΑΚΑΚΙΕΣ!!! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΜπάμπηςXT660X 454 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2012 Μπράβο σου Φούρναρη.. Πολύ ωραίο το post σου και το θέμα που άνοιξες... Πάντα κράνος παιδιά... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2012 Μπράβο σου Φούρναρη.. Πολύ ωραίο το post σου και το θέμα που άνοιξες... Πάντα κράνος παιδιά... Αυτα ακουγα και εγω και θεωρησα οτι εστω και ενας αν προβληματιστει θα εχει πιασει τοπο το ποστ. Σε ευχαριστω παντως ομοσταυλε ΧΤΧακια!! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Δημητρης96410 579 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2013 Kρανος: Μυθοι και πραγματικοτητα Ειδικα για τους εκκολαπτομενους αυριανους μοτοσυκλετιστες Το βαζω εδω γιατι λιγο παραπανω, σε μεγαλυτερες κατηγοριες μοτοσυκλετων δηλαδη, λιγο πολυ εχει συνειδηση ολων η χρηση του. Και το φοραμε σχεδον παντα και για μικρες αποστασεις. Επειδη ομως βλεπω πιτσιρικαδες 16-20 χρονων να γυρνανε με πολυ σβελτα μοτορια χωρις ομως κρανος ειπα να το βαλω και εδω μπας και ανοιξει καποιος τα ματια του. Μαγκες η ζωη ολη δεν ειναι ενα παπι 50-100-150 κυβικα, Υπαρχουν και μεγαλυτερες και καλυτερες μοτοσυκλετες. Και πολλα και ομορφα χιλιομετρα που σας περιμενουν. Μονο που για να πας εκει πρεπει να παραμεινεις ζωντανος και αν δεν φορας κρανος λιγοστευεις σοβαρα την πιθανοτητα να εισαι μοτοσυκλετιστης και στο μελλον!!! Δωστε προσοχη στους μυθους γιατι και εγω οταν πηρα την πρωτη μου παπια αυτες τις μλκιες ακουγα: Μύθος 1: Τα κράνη προκαλούν τραυματισμούς στον αυχένα και το κρανίο. Πραγματικότητα 1: Έρευνες δείχνουν ότι τα κράνη μειώνουν τους τραυματισμούς στο κρανίο και τη συχνότητα σοβαρών τραυματισμών του αυχένα. Τα κράνη ευθύνονται μόνο για τους 4 στους 100 τραυματισμούς κρανίου και αυχένα που είναι συνήθως μικρής βαρύτητας. Η ανάλυση αυτών των τραυματισμών δείχνει ότι η χρήση του κράνους είχε ως αποτέλεσμα την προστασία από ένα θανατηφόρο ατύχημα με μόνο αντάλλαγμα μια απλή θλάση ή μωλωπισμό. Μύθος 2: Τα κράνη μειώνουν την ορατότητα. Πραγματικότητα 2: Τα κράνη που τηρούν τις προδιαγραφές παρέχουν 210 μοιρες ορατότητα, ποσοστό που ισοδυναμεί με τη φυσιολογική περιφερική όραση. Στην πραγματικότητα, λιγότερο από 3% της περιφερική όρασης περιορίζεται από ένα κράνος. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση οι περισσότεροι μοτοσυκλετιστές απλά στρέφουν το κεφάλι τους λίγο παραπάνω αν χρειαστεί, για να ελέγξουν την κίνηση. Μύθος 3: Τα κράνη μειώνουν την ακουστική οξύτητα. Πραγματικότητα 3: Ένας μοτοσυκλετιστής που φοράει κράνος ακούει το ίδιο καλά ή ακόμα καλύτερα από κάποιον που δεν φοράει. Ο θόρυβος του ανέμου ή της μηχανής είναι ισχυρός και άλλα σημαντικά ηχητικά μηνύματα πρέπει να είναι πιο δυνατά για να ακουστούν από κάποιον που δεν φοράει κράνος. Αυτό σημαίνει ότι, οποιοδήποτε ήχος μπορεί να ακουστεί πάνω από τον αέρα και τη μηχανή χωρίς το κράνος, μπορεί να ακουστεί και αν φοράει κράνος. Μύθος 4: Τα κράνη προστατεύουν μόνο μέχρι την ταχύτητα των 20 χλμ/ώρα, αφού σε αυτή την ταχύτητα γίνονται οι δοκιμασίες σύγκρουσης. Πραγματικότητα 4: Τα κράνη δοκιμάζονται σε αυτή την ταχύτητα, αλλά σχεδιάζονται για να αντέχουν σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα. Οι δοκιμασίες σύγκρουσης γίνονται με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα, οι ζώνες ασφαλείας όμως μας προστατεύουν και σε ατυχήματα με μεγαλύτερη ταχύτητα. Μύθος 5: Τα ατυχήματα με μοτοσικλέτες αντιπροσωπεύουν το μικρότερο ποσοστό των ατυχημάτων, αφού οι μοτοσικλέτες αποτελούν το μικρότερο ποσοστό των οχημάτων. Πραγματικότητα 5: Οι μοτοσικλέτες αποτελούν στη χώρα μας το 37% όλων των κυκλοφορούντων οχημάτων (επιβατικά, λεωφορεία, φορτηγά κλπ), ενώ τα θανατηφόρα ατυχήματα με μοτοσικλέτες ξεπερνούν το 20% ποσοστό κατά πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, ο κίνδυνος θανατηφόρου ατυχήματος υπολογίζεται ότι είναι 20 φορές μεγαλύτερος στους μοτοσικλετιστές από ότι στους επιβάτες αυτοκινήτων. Μύθος 6: Ο νόμος για τη χρήση του κράνους είναι παρέμβαση στην ελευθερία του ατόμου. Πραγματικότητα 6: Στην πραγματικότητα η μη χρήση κράνους δίνει την ελευθερία στο μοτοσικλετιστή να ρισκάρει και να παίζει με το θάνατο και την αναπηρία. Μπορούν όμως οι οικογένειες των τραυματισμένων και η κοινωνία να αντέξουν το τεράστιο οικονομικό, ψυχολογικό και ιατροκοινωνικό κόστος; Πως μπορούμε να ανακουφιστούμε από την αιμορραγία που προκαλεί η απώλεια τόσων ζωών; Από τη στιγμή του ατυχήματος η κοινωνία του παρέχει ιατρική περίθαλψη, του δίνει άδεια από την εργασία για το χρόνο αποκατάστασης της βλάβης και αν ο τραυματισμός του προκαλέσει μόνιμη αναπηρία, έχει ισόβια την ευθύνη. Είναι αδιανόητο λοιπόν να κατανοούμε κάποιον που σκέφτεται ότι ένας τέτοιος νόμος αφορά μόνο αυτόν. Γνωρίζετε ότι: • Η κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι η κύρια αιτία θανάτου σε ατυχήματα με μοτοσικλέτες. 80% των μοτοσικλετιστών που σκοτώνονται σε τροχαίο ατύχημα υπολογίζεται ότι έχουν υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση. • Μοτοσικλετιστές που δε φορούν κράνος έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν κρανιοεγκεφαλική κάκωση σε μια σύγκρουση σε σχέση με όσους το χρησιμοποιούν. • Περισσότερα από 4 στα 5 ατυχήματα με μοτοσικλέτα καταλήγουν σε τραυματισμό ή θάνατο του μοτοσικλετιστή. • Ο πιο πρόσφατος νόμος για τη χρήση του κράνους είναι ο 2696 και ισχύει από το 1999. • Όταν οι νόμοι για τα κράνη δεν εφαρμόζονται, οι θάνατοι από ατυχήματα με μοτοσικλέτα αυξάνονται κατά 20-30%. • Για κάθε 1,5 χλμ. οδήγησης, ένας μοτοσικλετιστής κινδυνεύει 16 φορές περισσότερο να πεθάνει σε μια σύγκρουση από ότι ο οδηγός ενός άλλου οχήματος. • Όποιος χρησιμοποιεί το κράνος, μειώνει τον κίνδυνο στο 1/3. • Οι μοτοσικλέτες το 1997 ήταν οι διπλάσιες από ότι το 1987, ενώ τα αυτοκίνητα είχαν αυξηθεί μόνο στο μισό. • Όταν αγοράζετε κράνος αναζητείστε πάντοτε το αυτοκόλλητο DOT ή SNELL. ΦΟΡΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ απο ΕΔΩ Ωραιος! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MERCEDAKIAS 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2013 (τροποποιήθηκε) Ποσες μα ποσες βλακειες μπορει να ακουστουν για να καταφερνει καποιος να κυκλοφορει ακρανοτος?ΑΠΕΙΡΕΣ.Το κρανος μπορει να μην χρειαστει ποτε μπορει ομως και για μια φορα να πας ακλαφτος. Και ολοι εσεις που λετε αυτες τις μ@@@ιες θα δεχοσασταν να ψηφιστει νομος οπου οποιος δεν φορουσε κρανος και φερει τραυματαα στο κεφαλι το κοστος νοσηλειας για αυτα τα τραυματα να το πληρωνετε εσεις?ΟΧΙ οποτε κομμενες οι ηλιθιοτητες γιατι τις ακουνε πιτσιρικαδες σαν εμενα και μετα κυκλοφορουν εξω ακρανοτοι και σε λενε και φλωρο. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 5 , 2013 από τον MERCEDAKIAS Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MERCEDAKIAS 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2013 Ακομη αν δεν εχεις φορεσει ποτε στην ζωη σου κρανος φυσικα και δεν θα μπορεις να οδηγησεις οπως πριν.Ομως οταν το φορας καθημερινα δεν θα μπορεις να το αποχωριστεις γιατι θα δακρυζουν τα ματια σου,μετα απο καποια ταχυτητα θα τρως αεροσφαλιαρες στην μαπα και δεν θα ακους τιποτα και οτι κουνουπακι η σκουπιδι μπορεις να φανταστεις θα μπαινει στα ματια σου.Τελος θα πας πιο αργα γιατι χανεις καθε αισθηση του τι γινεται γυρω σου.ΟΠΟΤΕ δοκιμασε συνεχεια κρανος για καμια βδομαδα και ελα πες μαας πως νιωθεις μετα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makiswolf250 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2013 Καλησπερα και απο μενα, θα πω και εγω με τη σειρα μου σε ολους και κυριως στους πιτσιρικαδες παντα κρανος αν θελουν να προστατευσουν το μυαλο που εχει μεσα το κεφαλι τους(αν υπαρχει)... :-) , και κατι ακομα και για αυτους που γορανε ενα κρανος 20χρονια οτι δνε ειναι για μια ζωη , ενα κρανος εχει δειαρκεια ζωης απο τον κατασκευαστη 5 χρονια αναλογα απο τα υλικα του κρανους, και το τελευταιο οτι ακομα και καινουργιο και πανακριβο να ειναι το κρανακι μας αν τυχει (χτυπα ξυλο) ενα ατυχημα και σαβουριαστουμε μετα δεν το κραταμε και ας λυπηθουμε τα 200 η τα 500 ευρο που δωσαμε αλα αυτα μας σωσανε την 1 και μοναδικη φορα το κεφαλι μας...η ζωη του κρανους εκει τελειωσε με την αποστολη του.....αυτα απο μενα καλο απογευμα και παντα ορθιοι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GiannisWalker 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2013 Ωραίος, πάντα κράνος και προσοχή ! Η μηχανή είναι λατρεία ,διασκέδαση,όρεξη,μεταφορικό μέσω αλλά πάντα με προσοχή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kazzax 70 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2013 Αφηστε τις μαλακιες και φορεστε το.Διαλεξτε το σωστο μεγεθος και να πληρει τις προδιαγραφες και βαλτε.Πηξαμε στους καγκουρες με σκουφια το χειμωνα και ζελε το καλοκαιρι.Ειναι αξιοι της μοιρας τους πραγματικα και κυνηγανε την τυχη του.Προσωπικα χεστηκα αν πειστουν ή οχι να φορανε γτ ειναι δικαιωμα τους αλλα οχι να γραφετε και μαλακιες και να δινεται πατημα σε πιτσιρικαδες να κυκλοφορουν ακρανωτοι. Προσωπικά φίλε μου δε χέστηκα καθόλου..Μας αφορά όλους. Σκεφτείτε (όπως έγραψα κ σε άλλο μου post) να είσαι με το κουτί σου κ να βγεί ένας οποιοσδήποτε ακράνωτος από ένα στοπ/στενό/οπουδήποτε, με το γκάζι κλειδωμένο στο τέρμα κ να έρθει να αφήσει τα μυαλά του πάνω στο καπό σου/προφυλακτήρα σου.. Θα ξανακλείσεις μάτι για όλη σου τη ζωή η θα σε τρώνε οι "τύψεις" (άδικα) για το περιστατικό?Δε θα αναρωτιέσαι μια ζωη "μήπως υπήρχε κάτι που μπορούσα να κάνω κ δεν έκανα για να μη σκοτωθεί ο ΜΑΛΑΚΑΣ??"? Κ μετά τι να κάνεις κ τι να πεις στους δικούς του? Θα σε κυνηγάνε από πίσω κ θα σε φωνάζουν δολοφόνο ενώ κανονικά εσύ πρέπει να κάνεις μηνύσεις για ψυχικές οδύνες κτλ, επειδή ο νεκρός από δική του μλκία είναι νεκρός.. Απορώ πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που όχι μόνο δε φοράνε κράνος αλλά επιχειρηματολογούν κ εναντίον του. Νομίζω πως τελικά ισχύει αυτό που γράφω στην υπογραφή μου.. 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
blooddead 50 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2013 Αν,λεω αν,εβγαινε μια αποφαση,να μην παρεχεται καμια περιθαλψη απο δημοσιο φορεα σε μοτοσυκλετιστες που δεν φορουν κρανος και ταυτοχρονα να μην εχεις την υποχρεωση να το φορας και με καποιο τροπο να ελεγχεται αυτο,θα το δεχοσασταν;Ισχυει βεβαια οτι οταν το φορας θα εχεις δικαιωμα για περιθαλψη. το ποστ ειναι παλιο το ξερω, αλλα αυτο που λες ειναι απαραδεκτο και μη πολιτισμενο. δηλαδη ο αλλος θα ειναι σε κρισιμη κατασταση αλλα που να μπορει να σωθει και εσυ του λες οχι δεν τηρησες τους νομους οποτε πεθανε χεστηκαμε? Πραγματικα ελεος.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
john1993 409 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2013 http://imageshack.us/f/546/uwa.jpg/ λεει πολλα αυτη η φωτο νομιζω .. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nicket456 166 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2013 Εγω απλα θα πω οτι οταν ηρθε "η ωρα της τουμπας", ειδικα της πρωτης μου, αυτο το "ντουκ" που ακουσα οταν χτυπησε το κρανος στο οδοστρωμα ηταν ενας απο τους ωραιοτερους και πιο ανακουφιστικους ηχους που εχω ακουσει στην ζωη μου!!! 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
barticiani 1.034 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2013 Σήμερα κάνοντας τον καθιερωμένο περίπατο (για να μην σκουριάσουμε) δεν συνάντησα ούτε ένα δικυκλιστή να φορά κράνος. ΟΥΤΕ ΕΝΑ Παρ´ολα αυτά δυο το φορούσαν στον αγκώνα. Προφανώς η χάρη της Παναγίας (της οποίας η γιορτή πλησιάζει) προστατεύει απο κάθε κακό αυτό τον καιρό τους μοτοσικλετιστές. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panosg983 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14 , 2013 Παιδια τα πραγματα ειναι απλα. Εκτος ολων των υπολοιπων επιχειρηματων που αναφεραμε, πειτε μια σοβαρη διοργανωση με μοτοσυκλετες που οι οδηγοι δε φορουν κρανος. Επισης η γυναικα μου Μ. Σαββατο τη γλιτωσε επειδη στην ασφαλτο εσκασε το κρανος και οχι το κεφαλι της. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bLaStXT 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2013 ειρωνια.. πριν 3-4 χρονια καναμε ποδηλατο στο βουνο και κατεβαιναμε με πολληηη φορα .. εε καιι καμια φορα φοραγα κρανος ποδηλατου. Και που λετε οπως κατεβαινω παταω μια κοτρωνα με την πισω ροδα, πεταγομαι και σκαω με το κεφαλι σε εναν βραχο. Ξερετε που θα μουν τωρα..Και επισης περυσι (1 και μοναδικη φορα που επεσα) πλαγιαζω σε μια στροφη (μολις ειχα βγαλει το μοτορι απο συνεργειο και δεν ειχα φτιαξει μονο το μπροστα φρενο το οποιο θα το φτιαχνα εκεινη τη μερα) και πεταγεται ενα σχολικο.Παταω πισω φρενο και κανει κολιδι, αλλα το θεμα ειναι οτι ειχε χαλικια 3 μετρα πιο κατω εε και επεσα κανοντας τουμπες.Οταν σηκωθηκα ειδα μια μεγαλη γρατζουνια στο κρανος. Επισης το κρανος ειναι απο το 2003 :P ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ και σεβασμος στο δικαβαλο. Ελεος βλεπω τυπους με μ@@νια πισω και κανουνε σουζες! Τι σου φταιει η αλλη ρε να πουμε.. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
eidikosFrouros 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2013 Δε βολεύει το κράνος. Και ένας καγκουρας που σέβεται τον εαυτό και δε θέλουν να τον λένε καρναβάλι δε φοράει.εγω το φοράω μόνο όταν πάω χωριό γιατί κάνω απόσταση 40km.στην πόλη μέσα πάω αργά και δε μου επιτρέπει η δουλειά μου βγάλει βάλε κράνος και κουβαλά το γιατί είμαι στο μηχανάκι ανέβασαν κατέβαλαν πάνω από 150φορες την μέρα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες